Ahad, 9 Januari 2022

NAJIB AZAM BAKI DUA DUA LOKMAN ADAM DUA DUA AZAM BAKI

 

 NAJIB & AZAM BAKI

DUA DUA 

LOKMAN ADAM

DUA DUA

AZAM BAKI

KHALAS

ADAM BAKI - 1MDB BARU

 


Pimpinan tertinggi sokong Azam, aktivis persoal integriti SPRM

INTEGRITI SPRM yang dipersoalkan berikutan sokongan kepada Azam daripada pucuk pimpinan, kata kumpulan masyarakat sivil.

Kepimpinan tertinggi Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia yang memberikan sokongan kepada ketuanya, Azam Baki menimbulkan persoalan tentang integriti dan komitmen agensi itu dalam memerangi rasuah, kata kumpulan masyarakat sivil.

Mereka berkata agensi yang sepatutnya membanteras rasuah sebaliknya menyokong pemimpin didakwa melakukan kesalahan sekali gus menunjukkan bahawa agensi itu memerlukan pengawasan Parlimen.

Bagaimanapun, ada berpendapat bahwa tidak salah bagi kepimpinan tertinggi menyokong Azam kerana beliau dianggap tidak bersalah sehingga dibuktikan sebaliknya.

Exco Pergerakan Tenaga Akademik Malaysia (Gerak) Munirah Alatas berkata sama ada Azam bersalah atau tidak memiliki saham korporat itu adalah menjadi isu kedua.

“Pada peringkat ini, sama ada Azam bersalah atau tidak sudah menjadi isu kedua; Apa yang diperlukan sekarang ialah integriti SPRM, kerajaan Malaysia, dan tadbir urus yang baik,” katanya kepada The Malaysian Insight.

“Institusi seperti SPRM mesti bebas tanpa campur tangan politik.

“Apabila timbalan pesuruhjaya sendiri mendakwa dakwaan terhadap Azam bermotifkan politik, mereka secara tidak sengaja campur tangan politik. Kami sebagai orang awam tidak boleh memaafkan perkara ini.”

Munirah berkata jika dakwaan terhadap Azam sememangnya bermotifkan politik, lebih kritikal panel bebas meneliti perkara itu.

“Jika Azam tidak bersalah, tertuduh tidak perlu risau. Rakyat juga mahu penemuan siasatan itu didedahkan kepada umum.

“Bagaimana kerajaan boleh mendapat kepercayaan rakyat, yang semakin merosot?”

Hari ini, SPRM menganggap dakwaan terhadap Azam bermotif politik untuk memburukkan imej badan pencegah rasuah itu.

Kenyataan itu ditandatangani timbalan ketua SPRM Ahmad Khusairi Yahaya (operasi), Norazlan Razali (pencegahan) dan Jumipah Wandi (pengurusan dan profesionalisme).

Kenyataan menyokong ketua badan antirasuah itu dibuat susulan dakwaan ketidakwajaran dalam pegangan saham Azam.

Pengawasan di peringkat Parlimen

Sementara itu, Pengerusi Gabungan Pilihan Raya Bebas dan Adil (Bersih 2.0) Thomas Fann berkata episod terbaru ini memburukkan imej SPRM dalam pada masa sama membersihkan nama baik Azam tanpa siasatan bebas.

Episod baru-baru ini juga menunjukkan SPRM mesti diletakkan di bawah jawatankuasa pengawasan Parlimen dan bukannya jabatan perdana menteri, kata Fann.

“Sudah tiba masanya untuk membaik pulih sepenuhnya SPRM, bermula dengan proses pelantikan pesuruhjaya, meletakkannya di bawah pengawasan Parlimen dan bukannya PM semata-mata, dan rangka kerja akauntabiliti kepada badan lain seperti Panel Aduan dalaman SPRM dan badan luar seperti ‘Ombudsman’.

“Rangka kerja sedemikian wujud untuk suruhanjaya bebas pencegahan Rasuah di New South Wales, Australia dan kita boleh belajar daripada mereka.”

Fann berkata skandal SPRM baru-baru ini juga mengurangkan keyakinan orang ramai sama seperti zaman skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB) di mana berbilion-bilion digunakan daripada dana kekayaan negara.

“Melainkan PM memulakan reformasi yang diperlukan, kerajaannya akan tercemar bersama SPRM.” – 9 Januari, 2022.

AZAM BAKI

YG LOKMAN ADAM

MACAM MALAIKAT

HANTAR UNTUK

JADI 1MDB BARU

KAH KAH KAH

ADALAH MOLEK

KES ADAM BAKI INI

BERTERUSAN

AMIN

LAGI PANJANG

LAGI BAIK

AMIN

LAGI LAMA

BERTAHAN LAGI

 RAMAI RAKYAT

DAPAT PENCERAHAN

AMIN


JANGAN JADI BUDAK SURUHAN AZAM BAKI

 


Adakah Wan Junaidi mahu lindungi Azam Baki?

KAMI, selaku ahli Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen bagi agensi di bawah Jabatan Perdana Menteri (PSC Agensi JPM) ingin menyuarakan kekecewaan kami terhadap kenyataan menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Undang-undang) Wan Junaidi Tuanku Jaafar yang disiarkan oleh media berita pada 9 Januari 2022.

Selaku Menteri yang bertanggungjawab terhadap undang-undang, kami kesal Wan Junaidi nampaknya memperkecilkan keseriusan skandal pegangan saham Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Azam Baki dengan membangkitkan nilai saham-saham pada masa pembelian.

Wan Junaidi memberikan justifikasi isu saham dipegang oleh Azam dengan mengatakan bahawa ianya bernilai RM330,000 dan adalah mampu milik.

Persoalan kami, mengapakah Wan Junaidi kelihatan bersifat melindungi Azam?

Isu pembelian saham-saham ini a bukan sahaja isu mampu milik. Ia juga persoalan konflik kepentingan. Ia juga persoalan integriti. Ia juga persoalan defisit kepercayaan rakyat jelata terhadap SPRM selaku pembasmi rasuah. Wan Junaidi nampaknya mengabaikan kesemua persoalan ini.

Selain itu, penyataan Wan Junaidi (bahawa Azam sendiri mampu beli saham tersebut guna gaji sendiri) juga bertentangan (berkonflik) dengan kenyataan di mana Azam menyatakan bukan dia yang beli, tetapi adiknya yang tumpang namanya untuk membeli.

Kami ambil maklum bahawa Jawatankuasa Khas Mengenai Rasuah (diwujudkan secara perundangan mengikut Seksyen 14 Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009) diketuai Yang Dipertua Dewan Negara, Rais Yatim akan mengambil langkah dalam isu Azam ini.

Persoalan kami, bilakah lagi giliran PSC Agensi JPM yang diketuai Yang Berhormat Abdul Latiff Rahman yang juga ahli Parlimen Kuala Krai daripada PAS?

Nescaya kedua-dua jawatankuasa ditubuhkan melalui peruntukan yang berlainan dan mempunyai peranan yang berlainan untuk dimainkan.

Mengapakah seruan kita untuk mengadakan pendengaran untuk Azam diketepikan?

Bagaimanakah demokrasi berparlimen di Malaysia dapat berfungsi jika PSC tidak dapat menjalankan tugas secara berdikari tanpa perlu mendapatkan kelulusan daripada eksekutif?

Mengapakah Setiausaha Dewan Rakyat kena tulis surat kepada Wan Junaidi untuk mendapatkan kelulusan?

Kami dengan sesungguhnya menyatakan bahawa tiada keperluan bagi mendapatkan kelulusan Wan Junaidi dan pihak Yang Dipertua Dewan Rakyat dan Setiausaha Dewan Rakyat seharusnya menetapkan tarikh bagi mesyuarat atau pendengaran PSC Agensi JPM tanpa dilengah-lengahkan lagi.

Sekali lagi kita mendesak PSC Agensi JPM juga harus menjalankan tugas kita, selaras dengan apa yang akan dilangsungkan oleh Jawatankuasa Khas Mengenai Rasuah Rais Yatim. – 9 Januari, 2022.

* Kenyataan bersama Ahli-ahli Jawatankuasa Pilihan Khas Agensi-agensi di bawah Jabatan Perdana Menteri iaitu Ahli Parlimen Sepanggar Azis Jamman, Ahli Parlimen Kota Kinabalu Chan Foong Hin, Ahli Parlimen Kota Melaka Khoo Poay Tiong, dan Ahli Parlimen Selayang William Leong Jee Keen.


PASAI APA

APA JADI

LOKMAN ADAM

KAH KAH KAH

JADI MACAI 

AZAM BAKI

KAH KAH KAH

ADA APA APA

TERSOROK KE?

KAH KAH KAH

ADA APA APA

NAK SOROK KE

KAH KAH KAH

MELOKMAN ADAM KAN DIRI

 Wan Junaidi perkecil isu Azam Baki, kata ahli JPKP

KENYATAAN Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Undang-undang) Wan Junaidi Tuanku Jaafar mengenai isu Azam Baki mengecewakan kerana ia memperkecilkan keseriusan perkara itu, kata empat ahli Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen (JPKP) untuk Agensi di bawah JPM.

Mereka berkata, kenyataan Wan Junaidi menunjukkan beliau tidak mengambil serius mengenai perkara itu.

“Kami ingin menyuarakan kekecewaan kami terhadap kenyataan Wan Junaidi.

“Selaku menteri yang bertanggungjawab terhadap undang-undang, kami kesal Wan Junaidi nampaknya memperkecilkan keseriusan skandal pegangan saham Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Azam Baki dengan membangkitkan nilai saham pada masa pembelian,” kata mereka dalam satu kenyataan hari ini.

Kenyataan itu ditandatangani Chan Foong Hing (Pakatan Harapan-Kota Kinabalu), Khoo Poay Tiong (PH-Kota Melaka), Azis Jamman (Warisan-Sepanggar) dan William Leong (PH-Selayang).

Semalam, Wan Junaidi berkata, saham RM330,000 yang didakwa dimiliki Azam adalah mampu milik.

Beliau menambah bahawa tiada undang-undang atau peraturan yang melarang penjawat kerajaan daripada memperoleh saham dalam syarikat senarai awam.

Ahli jawatankuasa itu berkata, isunya bukan mengenai sama ada Azam mampu membeli saham itu tetapi ia isu konflik kepentingan.

“Persoalan kami, mengapakah Wan Junaidi kelihatan bersifat melindungi Azam? Isu pembelian saham ini bukan sahaja isu mampu milik.

“Ia juga persoalan konflik kepentingan. Ia juga persoalan integriti.

“Ia juga persoalan defisit kepercayaan rakyat terhadap SPRM selaku pembasmi rasuah. Wan Junaidi nampaknya mengabaikan semua persoalan ini.”

Mereka berkata, kenyataan Wan Junaidi bahawa Azam sendiri mampu membeli saham itu juga bertentangan dengan kenyataan yang mana Azam menyatakan saham itu dibeli oleh adiknya.

Ketika Jawatankuasa Khas Mengenai Rasuah diketuai Yang Dipertua Dewan Negara, Rais Yatim menyiasat mengenai perkara itu, mereka mempersoalkan bila Azam akan disoal oleh JPP.

“Bila lagi giliran JPKP Agensi JPM yang diketuai Ahli Parlimen Kuala Krai Abdul Latiff Abdul Rahman daripada PAS?

“Bagaimana demokrasi berparlimen di Malaysia dapat berfungsi jika JPKP tidak dapat menjalankan tugas secara berdikari tanpa perlu mendapatkan kelulusan daripada eksekutif?” tanya mereka.

Mereka turut menyatakan tidak perlu buat Setiausaha Dewan Rakyat menulis surat kepada Wan Junaidi untuk mendapat kelulusan bagi tarikh JPKP.

Isu pemilikan saham korporat Azam dibangkitkan di Parlimen pada 14 Disember oleh Ahli Parlimen Sungai Buloh, R Sivarasa, yang mempersoalkan sama ada Azam sudah mengisytiharkan 2.15 juta saham di Excel Force MSC Bhd pada 2015, selain 1.93 juta saham di Gets Global Bhd pada tahun sama dan 1.02 juta saham tahun berikutnya.

Lembaga Penasihat Pencegahan Rasuah (LPPR) membebaskan Azam daripada sebarang salah laku susulan penjelasan beliau adiknya membeli saham itu menggunakan akaunnya.

Pengerusi lembaga penasihat itu Abu Zahar Ujang berkata, saham itu kemudiannya dipindahkan kepada adiknya jadi tidak wujud sebarang konflik kepentingan. – 9 Januari, 2022.

 

WOIT

ADA JUGA

MALAON YANG

LOKMAN ADAM

KAH KAH KAH

BERSEDIA

MELOKMAN ADAM

DIRI UNTUK

JADI MACAI

KAH KAH KAH

ATAU ADA RAHSIA

YANG TERSIMPAN

KAH KAH KAH

ADA CERITA YANG

TERBUNGKUS

KAH KAH KAH

BANJIR MAKIN REDA

 

BANJIR 

MAKIN REDA

AMIN

AZAM BAKI MASIH DARA

 


 AZAM BAKI 

MASIH DARA

AMIN

ISTILAH PANGLIMO

KAH KAH KAH

panglimo potaseh commented on

 "AZAM BAKI BERSIH 

LAGI SUCI KATA ABU ZAHAR"

Betul ..Azam Baki masih suci, belum pernah ditiduri, lobang bontot dia belum pernah di batangi ..Abam dan Semburit pon tak selera dengan bontot Azam Baki ..

TAK AKAN LEPAS JAWATAN

 


 TAK AKAN

LEPAS JAWATAN

KHALAS

Unknown commented on 

"MENUNGGU AZAM BAKI

 CIUM BATU ITAM"

Hmm... Satu AnalLisa yang amat baik. Di Malaysia, mereka yang bertimbun-timbun kes tak nak & takut utk melepaskan jawatan. Yang bertambah pelik tu, orang yang takde apa-apa kes mahkamah pula dah 2 kali letak jawatan. Yang lebih menakjubkan, setelah 2 kali letak jawatan dan tiada kuasa pun masih juga takde siapa pun yang mampu mengheret dia ke mahkamah. 


Tapi bila mereka-mereka yang masih berkuasa sembang.... Pergh! bergunung-ganang dan bermacam-macam la kununnya kesalahan yang orang letak jawatan tadi lakukan semasa berkuasa. Tak ke gila namanya tu?

PETANG IN DI CHOW KIT - PANAAS

 

PANAS INDAH

PETANG AHAD JAM 2.50 
CUACA PANAS 
LANGIT BIRU INDAH
AMIN
GUA DI PASAR CHOW KIT
BELI BUAH SAYUR DAN IKAN
RUTIN HUJUNG MIINGGU
AMIN


MANGSA PILOT BERANI MATI

  MANGSA PILOT

KAMIKAZE

BERANI MATI

AMIN

Unknown commented on 

"CHINA MERAH AKAN DIKEPONG"

Isham, atok gwa (masa dia masih hidup) ada cerita masa perang dunia kedua. The Queen ada 2 kapal perang canggih diperairan Malaya yang masa tu termasuk Singapura? Nama kapal, "Prince of Wales" dan "Repulse". Masa tu, seluruh dunia meraikan kekebalan England bertentang tentera Jepun di perairan laut cina selatan. Malaya akan selamat dari ancaman orang Jepun. Apa jadi kepada 2 kapal ini? 8 disember 1941, tentera jepun serang Malaya melalui Kota Bharu. 
dia orang naik basikal. 10 disember 1941, Prince of Wales dan Repulse tengelam di Kuantan diserang pesawat Jepun https://ms.wikipedia.org/wiki/Tenggelamnya_Prince_of_Wales_dan_Repulse 31 januari 1942 (korang dari 2 bulan), tentera jepun dah tawan johor bahru. tentera diraja the Queen lari ke Singapura. 15 februari 1942, Singapura ditawan Jepun. tentera diraja the Queen hanya mampu tahan 7 hari saja. https://ms.wikipedia.org/wiki/Penjajahan_Jepun_di_Tanah_Melayu Sebenarnya tentera diraja the queen hanya mampu lawan kalau musuh angkat keris. Kalau musuh ada senapang, lain cerita.

MENUNNGU AZAM BAKI CIUM BATU ITAM

 
 BILA AGAKNYA

AZAM BAKI

AKAN GI CIUM

BATU ITAM

KAH KAH KAH

MACAM YANG

SELALU KITA BACA

KAH KAH KAH

Arymanchino commented on

 "AZAM BAKI BERSIH

 LAGI SUCI KATA ABU ZAHAR"

Ape lah kau ni TT,nak besar2kan isu Azam Baki miliki saham.Mase dia beli atau adik dia beli saham tu harga 30sen/unit.Ape nak hairan dia beli,dia pun bukan beli sekali gus.Dia tambah dari mase kesemasa.


Kau sibuk2 suruh dia letak jawatan.Di Malaysia mane ade maruah diri atau rase malu.Anuar ade kes pun xmahu letak jawatan.LGE,Wak Jahid,Bos ku penyamun dan ramai lg kluster makamah.Ade mereka rase malu?Ade pernah mereka letak jawatan?


14 Dec 2019 — “Kalau kamu lihat Melayu suka dapat pergi umrah dan haji, jadi perasuah bagilah, tetapi mereka perlu bagi sesuatu balik seperti beri kontrak ...
Missing: LEPAS ‎MINTA ‎AMPON

5 Apr 2021  Dia ambil rasuah banyak-banyak, RM3 ke RM4 juta setahun, dan tiap-tiap tahun dia pergi menunaikan haji. Lepas itu dia minta ampunlah.
Missing: AMPON ‎| Must include: AMPON

LEBANON PUNAH KERANA ZAM BAKI

 

PUNCA KERUNTUHAN

LEBANON IALAH

AZAM BAKI & POLITIKUS

LOKMAN ADAM

KHALAS

YB FAHMI BIJAK BISTARI

 Kenyataan 6 ahli LPPR ibarat undi tak percaya pada Tuan Haji Abu Zahar – Fahmi

KUALA LUMPUR – Tuan Haji Abu Zahar Ujang didakwa tidak lagi mempunyai hak moral untuk menjadi Pengerusi Lembaga Penasihat Pencegahan Rasuah (LPPR).

Ia berikutan kenyataan media enam ahli LPPR bahawa  Abu Zahar telah memberikan kenyataan bersifat peribadi terhadap kes melibatkan Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Ahli Parlimen Pantai, Fahmi Fadzil menyifatkan kenyataan enam ahli LPPR itu sangatlah mengejutkan, sekali gus menimbulkan persoalan adakah Abu Zahar telah membuat keputusan ‘membersihkan’ nama Tuan Haji Azam Baki secara bersendirian.

Oleh itu, katanya, Abu Zahar kini tiada pilihan kecuali memberi penjelasan penuh secara terbuka berkenaan perkara ini atau meletakkan jawatan serta-merta.

”Malah kenyataan media enam ahli LPPR ini adalah satu tamparan hebat buat kredibiliti Abu Zahar dan adalah satu bentuk ‘undi tidak percaya’ terhadap beliau,” katanya dalam kenyataan di sini.

Bahkan, katanya, seperti yang dijangka pelbagai pihak, penjelasan Abu Zahar dan Azam tempoh hari hanya menimbulkan seribu satu persoalan baharu.

Hari ini, enam anggota LPPR berkata, kenyataan media yang dikeluarkan oleh pengerusinya berhubung kontroversi melibatkan Azam tidak menggambarkan pandangan sebenar mereka.

Dalam kenyataan yang ditandatangani mereka, keenam-enam ahli LPPR itu berkata, kenyataan Abu Zahar dalam sidang media itu, termasuk kenyataan beliau bahawa tiada perbuatan jenayah dilakukan atau berlaku konflik kepentingan dalam kes itu adalah pandangan peribadi pengerusi LPPR itu semata-mata.

Kenyataan itu ditandatangani oleh  Ismail Omar; i Azman Ujang;  Akhbar Satar; Dr Hamzah Kassim;  David Chua Kok Tee; dan Dr Mohammad Agus Yusoff.

”Kami sebulat suara ingin menyatakan bahawa anggota Lembaga Pengarah pada mesyuarat itu atau pada bila-bila masa selepas itu tidak menyatakan pendapat seperti yang dinyatakan Abu Zahar.

”Kami juga ingin menyatakan bahawa komen-komen berkenaan adalah pandangan peribadi Abu Zahar sepenuhnya,” kata mereka..

 

YB FAHMI

CAKAP BETUL

LAGI BENAR

AMIN

SURAT 6 ORANG

LEMBAGA PENASEHAT

SPRM  TANDA

MEREKA HILANG

KEPERCAYAAN

PADA AZAM BAKI

AMIN

SYABAS

 YB FAHMI 

BIJAK BISTARI

AMIN

INI SAMA MACAM

 TUAN HAJI

ANWAR IBRAHIM

DAPAT TELOR PENYU

DUA  KALI

KAH KAH KAH

SEKALI  DI MELAKA

SEKALI DI SARAWAK

KAH KAH KAH

INI MAKNANYA 

RAKYAT DAH HILANG

KEPERCAYAN

DENGAN TUAN HAJI

ANWAR IBRAHIM

KAH KAH KAH

WOIT

NAK TUNGGU DAPAT

6 BIJI TELOR KE

BARU NAK 

TIDURKAN  TUN HAJI

ANWAR IBRAHIM

KAH KAH KAH

KHALAS

TUAN HAJI KAKI RASUAH

 


Azam beli saham berharga RM330,000, bukan mahal

KUALA LUMPUR – Harga saham yang dikaitkan dengan Tuan Haji  Azam Baki mampu dimiliki oleh kebanyakan orang.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri,  Tuan Haji  Wan Junaidi Tuanku Jaafar berkata, saham yang dimiliki oleh Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) itu bukan saham yang mahal.

Menurutnya, saham bernilai sejuta unit itu dibeli oleh Azam pada tahun 2016 pada harga pada harga RM330,000 atau kira-kira 30 sen hingga 33 sen sesaham.

Saiz saham semasa yang dipegang oleh Azam itu, katanya sudah terkumpul sejak bertahun-tahun.

“Berdasarkan harga awal, ia bukan saham yang mahal untuk dibeli. Dan saya percaya ia mampu dimiliki oleh kebanyakan kita.

”Bagi peniaga pasaran saham yang aktif, ini perkara biasa untuk meningkatkan pegangan saham secara beransur-ansur dari semasa ke semasa terutamanya apabila melihat potensinya,” tambah beliau.

Wan Junaidi berkata, tiada undang-undang atau peraturan yang menghalang penjawat kerajaan daripada memperoleh saham dalam syarikat senaraian awam.

Di bawah Akta Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Kelakuan dan Tatatertib) 1993, kakitangan kerajaan hanya dilarang berdagang dalam pasaran niaga hadapan dalam dan luar negara.

Manakala mereka yang memiliki saham dalam syarikat senaraian awam dikehendaki mengisytiharkannya sebagai aset.

Dalam pada itu, mengenai tuntutan untuk meletakkan SPRM di bawah Parlimen, Wan Junaidi berkata, ia bukan perkara mudah dan perlu diteliti dengan terperinci.

Menurutnya, untuk memastikan SPRM berfungsi secara berkesan, ia perlu beroperasi secara bebas dan penubuhan SPRM di bawah Akta SPRM 2009 (Akta 694) memastikan kebebasan suruhanjaya dan ini tidak boleh dikompromi dalam apa cara sekalipun.

Mengulas lanjut mengenai dakwaan pemilikan saham membabitkan Azam, Wan Junaidi memberi jaminan bahawa siasatan terhadap Ketua Pesuruhanjaya SPRM itu akan dilakukan mengikut undang-undang.

Jelas beliau, kes ini sedang diteliti oleh Suruhanjaya Sekuriti (SC) dan Polis Diraja Malaysia, selain pandangan Lembaga Penasihat Pencegahan Rasuah (LPPR) juga akan diambil kira.

” Saya tahu ramai yang menuntut tindakan diambil terhadap Tuan Haji  Azam.

”Bagaimanapun, saya ingin mengingatkan semua bahawa perkara ini masih dalam siasatan dan kita hanya boleh membuat keputusan berhubung perkara itu setelah selesai siasatan oleh SC dan PDRM.

“Sementara siasatan ini selesai, saya berharap semua orang akan bertenang kerana kami sedang berusaha sedaya- upaya untuk menyelesaikannya dengan cara yang terbaik,” kata beliau.


 TUAN HAJI 

MUNKEE NGOK

INI TAK FAHAM

AMIN

MUNKEE INI

AMAT BEBAL

AMIN

SOALAN DISINI

BUKAN 10 SEN

ATAU 30 SEN 

HARGA SATU SAHAM

AMIN

TUAN HAJI

AZAM BAKI

SEDANG 

MEROSAKAN

KEWIBAWAAN

 SPRM

AMIN

BUATKAN ORANG

RAMAI TAK YAKIN

PADA LEMBAGA

PENCEGAH RASUAH

AMIN

DULU KETUA SPRM

SUKA BERJUBO

DI BALI

AMIN

MASUK LAT KOYA

SPRM DI HORMATI

AMIN

KELUAR LAT KOYA

MASUK TUAN HAJI

AZAM BAKI

RASUAH CURI DUIT

MENJADI JADI

DI SPRM

AMIN

INI FAKTA BUKAN

TOHMAH

AMIN