Sabtu, 3 Januari 2015

MAT CASH DAN MAD HASAN


GAMBAR ASAL


NGO: Foto kampit beras gambar Najib 'palsu'

Satu kumpulan misi manusia bawah Pemuda Umno mendakwa, gambar menunjukkan kampit beras dengan gambar wajahNajib Razak untuk mangsa banjir adalah gambar palsu.


Pengerusi Briged Kesatria Muda dan Tembam, Mohd Eddy Cashmady Che Hussin Lempayong, yang menafikan kejadian seperti yang didakwa ditunjukkan dalam gambar berkenaan.

Mohd Cash berkata, beliau merupakan individu yang ditunjukkan dalam gambar berkenaan dan mendakwa imej tersebut "dimanipulasi


GAMBAR MANIPULASI


KAH KAH KAH

woit mat cash
sama ada gambar
palsu atau tidak
bukan isu
yang patut
dipersoalkan ialah
najib ini palsu
atau takut bini
kah kah kah

APA PUNYA CASH--------------JANDO TIGO KALI
KAH KAH KAH


kalau nak tahu podehnya lado
digilig giling dibolah bolah
kalau nak tahu banyaknya jando
di senaling kuala pilah

kalau nak tahu podehnya lado
digiling digiling dibolah bolah
kalau nak tahu rosmah ni jando
cubo ajak memboli bolah


SEBAKUL SENIRU 
SE KAWAH 
KAH KAH KAH
MAK JANDO TIGO KALI
Kalau nak tahu podehnyo lado....digiling giling dibolah bolah...kalau nak tahu banyoknyo jando...di senaling kuala pilah.... Kalau nok tahu podehnyo lado....digiling giling dibolah bolah...kalau nak tahu rosmah ni jando ko betino....cubo ajak memboli bolah......kakkakakakakaa...jando tak reti diuntung...di bagi tongkat dio nak juga pelir plastik toy boy....pui.....menyusahkan abang najib gundul bergincu ku saja....kakkakakaka on ROSMAH HIJAK PESAWAT 9M-NAA
Publish | Delete | Spam
DD KAYBEE
on 1/2/15


NOTA
mak janda rosmah
asalnya dari senaling
kah kah kah

-----------

KUTUB BAH WAJIB BACA


NOTA
wajib baca
lawak gila
KUTUB BAH 

TAHUN BARU NAJIB

Dalam meninggikan syiar Islam di Malaysia, Najib berkata umat Islam perlu menjadikan perjuangan memperteguhkan iman dan syariat Islam yang dibawa Nabi Muhammad SAW sebagai agenda utama dalam kehidupan seharian.
Di peringkat kerajaan, Najib berkata komitmen itu dibuktikan dengan pembangunan Indeks Syariah yang akan menjadi pengukur komitmen kerajaan dalam melaksanakan dasar-dasar yang berlandaskan prinsip, nilai dan sistem Islam merentasi pelbagai sektor.
"Inisiatif ini diharap menjadikan tadbir urus kerajaan lebih menghampiri amalan dan sunnah Rasulullah SAW dalam usaha kita mengisi tuntutan bagi menghidupkan syariat Islam itu sendiri.
"Natijahnya akan lahirlah negara dan masyarakatnya yang seimbang serta cemerlang dalam aspek kemajuan, penguasaan pengetahuan dan kemahiran yang pada masa sama berakhlak mulia dan berjati diri unggul sebagai warga negara Malaysia," kata Najib.
Beliau juga berharap usaha mengaplikasikan Islam dalam pentadbiran negara dapat membangunkan Malaysia yang lebih makmur dan diberkati.
"Semoga sambutan Maulidur Rasul kali ini terus membangkitkan keghairahan dan mengupayakan kita untuk mencontohi akhlak serta mengamalkan sunnah baginda, agar berjaya di dunia dan di akhirat," katanya.
Dalam pada itu, perdana menteri turut mengajak rakyat Malaysia menghiasi diri dengan sifat sabar dan reda khususnya dalam menghadapi banjir yang agak luar biasa.
Beliau berharap usaha yang dilakukan kerajaan sedikit sebanyak dapat membantu meringankan beban mangsa yang terjejas dengan musibah itu.
"Dan pada masa yang sama kita terus bersolat hajat dan berdoa agar negara kita sentiasa di bawah kerahmatan Allah SWT," kata Najib.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/tonjol-persamaan-rai-kepelbagaian-untuk-suburkan-perpaduan-kata-najib#sthash.1FIPU8rC.dpuf

KAH KAH KAH

woit
kah kah kah
ini lawak gila
tergolek dog
kah kah kah

bila mat mongol
beri kutub bah
pesawat 9M-NAA
mengelilingi dunia


bila mat mongol
beri kutub bah
rosmah mansor 
sibuk bershopping

bila mat mongol
beri kutub bah
rosmah mansor
jadi anak dara
kah kah kah

APA PUNYA TUUUR


--------------

KITA RAYAKAN PLURALISMA


KOMENTAR
tt kata RAYAKAN kepelbagaian
najib kata RAIKAN kepelbagaian
dua dua ertinya sama
raya dan raikan PLURALISMA

kepelbagaian maknanya banyak
plural maknanya banyak

maka kita raikan
pluralisma
maka rayakan 
kepelbagaian


Tonjol persamaan, rai kepelbagaian untuk suburkan 

perpaduan, kata Najib 

Najib Razak menggesa rakyat Malaysia supaya sentiasa menyuburkan semangat perpaduan dengan menonjolkan persamaan dan meraikan kepelbagaian yang ada.

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/tonjol-persamaan-rai-kepelbagaian-untuk-suburkan-perpaduan-kata-najib#sthash.1FIPU8rC.dpuf

KAH KAH KAH

kah kah kah
ini maknanya
rayakan pluralisma
ini maknanya
raikan pluralisma

TAK KAN BANGANG

TAK FAHAM FAHAM
-------------

SIAPA EMPUNYA BALAK


BALAK SIAPA

balak telah terdampar
balak yang dibawa oleh banjir
siapa pemilik balak ini?


woit
adakah balak diatas
dimilik oleh
orang tua dibawah
KAH KAH KAH-------------

KITA SOKONG NAJIB

KOMENTAR
najib dan rosmah
rosmah dan najib
adalah pembantu pakatan rakyat

jangan sokong saranan
untuk tendang najib

tanpa rosmah dan najib
amat payah untuk mengolah
persetujuan rakyat untuk benci
pada parti ketuanan melayu
untuk benci pada parti
united malays national organisation

lebih lama rosmah di putrajaya
lebih baik untuk perubahan
lebih selalu rosmah shopping
lebih senang rakyat di hasutTiba masanya pilih antara Putrajaya dan Najib, kata 

wartawan veteran 

Sudah tiba masanya Umno dan Barisan Nasional (BN) memilih antara  Najib Razak dan Putrajaya, kata wartawan veteran, yang kini mengkritik kepimpinan Perdana Menteri itu kerana lebih mementingkan 'diplomasi golf' berbanding rakyat sendiri yang ditimpa bencana banjir.
A Kadir Jasin berkata, perubahan perlu berlaku atau sedia menghadapi risiko melihat kerajaan pemerintah yang "tunduk kepada zaman silam".
"Seperti kerajaan Romania yang terpaksa memilih antara Caesar dengan Rom, tiba masanya Umno dan BN perlu memilih antara Najib dengan Putrajaya," tulisnya dalam blognya hari ini.
Bekas Ketua Pengarang New Straits Times itu berkata, beliau percaya gelombang perubahan itu semakin membesar seperti kata pepatah "sekali air bah, sekali pantai berubah".
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/tiba-masanya-pilih-antara-putrajaya-dan-najib-kata-wartawan-veteran#sthash.3lAhUT2X.dpuf

KAH KAH KAH

woit
kadir ini
ialah suara madey
bila maderu kata salah
itu ertinya betul
bila madey kata sokong
kita jangan sokong
bila madey kata 
tendang najib
kita pertahankan najib

APA PUNYA TAKTIK-----------