Jumaat, 26 April 2019

PENJUAL AGAMA


USTAZ 

PENJUAL AGAMA

PANDAI MENYAMAR
PANDAI BERGAMBAR
IKLANKAN DIRI UNTUK JUAL AGAMA

Embed Video

Published on Dec 13, 2018

SUBSCRIBE 9.8K
Ini la muka manusia yang buat kerja TIPU orang yang membabitkan pakej menunaikan UMRAH... Zulkifli Yacob (Bekas Adun Guchil) dengan syarikat BYB GROUP SDN BHD (perniagaan asal mengedar barangan elektrik) Ramai dah jadi mangsa dia UNTUK MAKLUMAT DIA TIADA KAITAN DENGAN PONDOK SUNGAI DURIAN sepertimana tular sebelum ini...

 ---------------

KENCING HARENG


WOIT
RAJA KE 

PAPA KE

KALAU

 MAKAN PETAI

KENCING PASTI

HARENG

KETUT PUN 

BAU MASAM

SEMUA SAMA

DIBAWAH

PELEMBAGAAN

Perlembagaan Persekutuan undang-undang utama negara, kata pakar

PAKAR perlembagaan hari ini bersetuju dengan Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad bahawa Perlembagaan Persekutuan adalah undang-undang utama negara dan mengatasi mana-mana perlembagaan negeri yang ada sebelumnya.

Mereka berkata walaupun perlembagaan negeri sah, Perlembagaan Persekutuan adalah yang tertinggi dan negeri mesti mematuhinya.

Bekas profesor di Fakulti Undang-undang Universiti Malaya, Dr Gurdial Singh Nijar memberitahu The Malaysian Insight Perlembagaan Persekutuan memperuntukkan bahawa raja-raja Melayu hanya bertindak atas nasihat majlis eksekutif atau mana-mana ahli yang diberi kuasa. Dan peruntukan ini hendaklah dimasukkan ke dalam perlembagaan negeri.

“Jika negeri tidak masukkan peruntukan ini ke dalam perlembagaan, maka undang-undang memberi kuasa kepada Parlimen untuk memasukkan peruntukan tersebut atau mengeluarkan apa sahaja yang bercanggah dengannya,” kata Gurdial.

Dr Mahathir menerusi blognya Chedet pada Rabu lalu Perlembagaan Persekutuan adalah undang-undang utama negara mengatasi mana-mana perlembagaan negeri yang ada sebelumnya.

Perdana menteri berkata, undang-undang tubuh Johor dan Terengganu yang digubal lebih awal sebelum Merdeka terbatal dengan perlembagaan baharu yang diterima oleh semua negeri.

“Adalah mustahak semua pihak yang berkenaan menghormati perlembagaan dan patuh dengannya. Kegagalan berbuat demikian akan mencabul kedaulatan undang-undang,” tulis Dr Mahathir.

Kenyataan beliau itu dibuat selepas perselisihan dengan Istana Johor dalam isu pemilihan menteri besar dan anggota majlis mesyuarat kerajaan negeri. – 26 April, 2019.


PATEK BILO

MAKAN POTAI

KONTUT PATIK

BAU POTAI

BUKAN BAU

DOM PERIGNON

KAH KAH KAH
--------------

BARU BETUL

INI BARU BETUL

JANGAN LOK LEK

KOOK KEEK
Sultan Johor perlu henti ganggu pentadbiran negeri, kata Muhyiddin

CADANGAN Sultan Ibrahim Sultan Iskandar untuk berdamai dengan Putrajaya adalah satu cadangan yang baik tetapi Istana Johor perlu berhenti mengganggu urusan pentadbiran negeri, kata Muhyiddin Yassin.

Presiden Bersatu itu berkata Sultan Ibrahim perlu mengakui bahawa ketegangan antara Istana Johor dan Putrajaya berpunca daripada baginda jika mahu hubungan itu pulih.

“Sultan perlu akui bahawa baginda melakukan beberapa perkara yang mencetuskan rasa tidak senang.

“Baginda juga perlu berhenti campur tangan dalam hal ehwal negeri.


BAGINDA NI

APA BENDENYA

SAJE TANYA

MANA TAU

PACAL  ERTINYA

ANAK ANJING

DULI ERTINYA

TAPAK KAKI

KALAU KALAU

BAGINDA NI

MAKNANYA

BUAH DURIAN

------------------

BUKAN BARUABUKAN BARUA
TAPI MAHU LIHAT 
PENCURI ORANG JAHAT
MASUK PENJARA
Lu da jadi barua kerajaan 
..lu cadangkn la cas najib bunuj
..ke lu kaki kencing minum air kencing atoklu...
lu memang barua 
on 
MATI DITEMBAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/26/19

Ha

-----

TAK DA NAMA
WOIT
  
 GUA RISAU

DATUK SERI INI

MENTUA GUA

SPRM tahan Datuk Seri, Datuk bantu siasatan kes rasuah 


SURUHANJAYA Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini menahan seorang wanita bergelar ‘Datuk Seri’ dan seorang lelaki bergelar ‘Datuk’ bagi membantu siasatan kes memberi suapan kepada penguatkuasa sebuah kementerian, yang dianggarkan mencecah ratusan ribu ringgit.

Menurut sumber, wanita berumur 49 tahun itu yang merupakan ketua pegawai eksekutif sebuah syarikat pembekalan ditahan kira-kira pukul 5.30 petang di Ibu Pejabat SPRM di sini, selepas hadir memberi keterangan.

Lelaki berusia 55 tahun yang merupakan penasihat syarikat itu pula ditahan pada kira-kira pukul 11.30 pagi di kawasan Dutamas Raya, Kuala Lumpur, kata sumber itu.


ALAH MAK

TAKDA NAMA 

BERIBU  ORANG

ANAK BINI

DATUK DAN

DATUK SERI

JADI GELABAH

KAH KAH KAH

----------------

JANGAN SILAP

JANGAN SILAP
MAK SONGEL KENTUT BUKAN SAILANG
ITU KERANA MAKAN ANAK IKAN
Apasal kau tak sudah burukkan sailang mat songel? Tindakan atok mengutip MP UMNO juga sailang. Agaknya jika mat songel terkentut pun kau cakap itu langkah nak sailang. 
on
 PADUKA IBU
Publish | Delete | Spam
azam
on 4/26/19

kena

-------------

DUNIA MAKIN PANAS
MASIH ADA KE

YG TAK CAYA

DUNIA MAKIN

PANAS


Cyclone Kenneth: Mozambique hit by its strongest storm ever

Wind speeds of 140mph threatens fresh devastation for country reeling from Cyclone Idai
The strongest cyclone ever to hit Mozambique has made landfall in the country’s north, five weeks after Cyclone Idai devastated its centre, according to meteorologists.

Surpassing both Idai and the 2000 cyclone that had been the strongest to date, Cyclone Kenneth hit Cabo Delgado province with wind speeds of 140mph (225km/h), bringing the threat of extreme rainfall.DURIAN ADA

TAIP ARI

TIAP BULAN

TAK CAYA TENGOK

PASAR CHOW KIT

TAK IKUT MUSIM

MACAM PISANG


--------------

MATI DITEMBAK

OOOH  NAJIB

MASUK DUIT  

DALAM  AMBANK


RM14.5 juta dimasukkan ke akaun bank milik Najib, kata saksi

KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi hari ini diberitahu terdapat transaksi kemasukan wang berjumlah RM14.5 juta ke akaun AmPrivate Banking-Y1MY milik bekas perdana menteri, Najib Razak antara Julai 2014 dan 11 Feb 2015.

Pengurus Cawangan AmBank Jalan Raja Chulan, R Uma Devi, 40, ketika membacakan penyataan saksinya berkata wang berkenaan dimasukkan ke dalam akaun AmBank (AmPrivate Banking-Y1MY) bernombor 211-202-2011898 milik Najib.

“Saya mengesahkan sejumlah RM10 juta dimasukkan ke dalam akaun itu pada 8 Julai 2014, RM1 juta dimasukkan pada 23 Julai 2014 dan RM3.5 juta dimasukkan pada 11 Feb 2015,” katanya ketika diminta membuat pengesahan ke atas Penyata Akaun AmBank itu yang dirujuk oleh Timbalan Pendakwa Raya Suhaimi Ibrahim.BUKAN KE

HUSSIN NAJADI 

PENGASAS

 AMBANK INI 

 MATI DITEMBAK

SAJE TANYA

KALAU KALAU

ARWAH NI TAHU

HAL NAJIB

MASUK DUIT


----------

LU TAK FAHAM?LU TAK FAHAM

INI DAH BERAT
HISHAM kalau kamu anak jantan ada punai 
tulis dengan jelas, ini matsongel lah, 
daulah lah, sailang lah, 
berbelit belit apa benda ni, tulis dengan jelas satu persatu barulah orang ramai faham dan tahu jalan ceritanya, ada beranai ka???? 
on 
HA DU LIL
Publish | Delete | Spam
hamim
on 4/24/19

C
---------------

AJEN CHINA MERAH

AJEN 

CHINA MERAH

MASIH MERAYAU

DI KAWASAN 

CHINA MERAH

Polis terus jejaki Jho Low
KES INI AMAT

MUDAH SELESAI

LETAKAN 10JUTA

UNTUK KEPALA

AJEN INI

PASTI AKAN

MUNCUL

--------------------