Sabtu, 16 September 2017

TERANG BULAN TERBARAI


 DARI ARKIB TUKAR TIUB OGOS 2007TERANG 

BULAN


PROJEK TERANG BULAN TERBARAI

Memula Moon a.k.a Terang Bulan a.k.a Negaraku a.k.a Negara Kuku kini menjadi top hit yang hampir mencecah satu juta pendengar dan puluhan ribu memberi komen. Angka-angka ini kelihatan terus melonjak. Ratusan ribu Mak Cik Felda dan Pak Cik Teksi , di seluruh negara – dari Perlis hingga ke Mersing yang tidak ‘connected’ sedang tertanya-tanya – Negara Kuku itu apa? Tiga helai lagi bulu ari untuk Namewee.

Saya telah lupa entah berapa kali saya telah menulis tentang lagu Terang Bulan ini. Semenjak saya di Universiti Malaya dalam tahun 70’an lagi saya telah menulis dan menerangkan apakah dia si Terang Bulan. Saya tidak akan lupa bagaimana Concorong Republik Indonesia Bung Karno telah memainkan lagu Terang Bulan ketika Konfrontasi (1963-64).

Terang Bulan dimainkan di concorong. Concorong? Apa jadahnya concorong ini? Untuk mereka yang lahir pada zaman Firaun concorong adalah perkataan Melayu untuk radio. Perkataan ini telah saya pelajari sebelum saya belajar sains dan maths dalam Bahasa Inggeris.

Bung Karno memainkan lagu Terang Bulan di Radio Republik Indonesia untuk memperlekehkan Tengku Abdul Rahman seorang budak suruhan Inggeris yang tidak berupaya membuat lagu kebangsaan sendiri. Memang tepat anggapan Bung Karno ini. Bagaimana sebuah negara yang mengelar diri mereka – merdeka – tetapi lagu kebangsaan pun di ciplak.

Ha ha ha. Selama 50 tahun penjiplakan ini telah disorok di bawah kopek United Malay National Organisations. Betapa besar pun kopek Rafidah dan kopek Sharizat, penjiplakan ini akhirnya diketahui umum. Memula Moon akhirnya tertonjol keluar apabila kopek-kopek United Malay National Organisations yang semakin mengecut.

Pada satu ketika dahulu lagu Terang Bulan opps… Negara-ku ini dimainkan di panggung wayang. Ini pun ketika saya belum belajar sains dan maths dalam Bahasa Inggeris. Awalnya Terang Bulan dimainkan sebelum filem bermula. Kami kanak-kanak seperti biasa dibuli agar bangun berdiri – kunoon –sebagai contoh rakyat patriotik. Kemudian, entah apa berlaku Terang Bulan dimainkan apabila filem selesai diputar. Akhirnya hingga ke hari ini satu hampeh pun tidak ada lagi. Warga telah bosan dengan Terang Bulan.

Sebenarnya pada ketika itu dalam panggung wayang tidak sesiapa yang ambil pot apabila Terang Bulan berbunyi dan bendera Star and Stripes opps salah lagi… apabila bendera Tanah Melayu berkibar. Kami anak-anak sekolah sahaja yang berdiri kerana takut (sic) kalau-kalau cik gu ada sama di dalam panggung. Pak Cik, abang dan kakak langsung tidak ambil pot apabila Terang Bulan berbunyi.

Semua ini berlaku ketika beberapa tahun sesudah British meninggalkan Tanah Melayu. Ini di era Firaun belum menjadi Firaun. Ini di zaman surat beranak Mahathir masih di tulis son of Kutty. Ini sebelum Razak Hussein dapat berkenalan dengan Sarimah. Ini pada zaman ada joget lambat selepas perkahwinan anak wakil rakyat Pas.

Zaman yang saya katakan ini ialah zaman sebelum kita semua boleh menggoogle. Zaman sebelum Mahazalim dan Mahafiraun menjadi santapan bacaan. Zaman sebelum blog wujud dan menyusahkan Utusan Malaysia dan RTM.

Kini kita telah memasuki zaman pasca moden. Semuanya boleh. Naratif induk tentang dunia ini di wujudkan oleh tuhan dalam masa tujuh hari telah dipersoalkan. Meta naratif tentang Adam dan Hawa hanya dilihat sebagai metafora.

Semua naratif boleh di persoalkan. Semua naratif telah berkecai dan terbarai. Tidak wujud lagi pemusatan hegemoni naratif yang menjadi ikutan umat manusia. Kita semua telah ‘connected’ - manusia pasca moden hanya perlu menggoogle untuk mengetahui apa sahaja maklumat dalam dunia ini.

Kerana itu saya dapat mengetahui bahawa Terang Bulan, Negara-ku, Negara Kuku berasal dari lagu Memula Moon. Jika tidak percaya apa yang saya tulis sila google perkataan Memula Moon. Tidak percaya lagi? Sila google perkataan Negara-ku. Masih was was , sila lawati YouTube. Di sini dapat dilihat bukti-bukti sahih tentang asal usul Negara Kuku. Bukti ini boleh kita semua dapati tanpa perlu berhubung dengan Ghani Patail atau merasuah sesiapa untuk mendengar alunan gesekan biola Memula Moon.

Ha ha ha. Lima puluh tahun Projek Malaysia telah terbukti semakin gagal. Apa yang sedang kita semua lihat dan baca hari ini adalah manifestasi dari kegagalan Projek Malaysia. Projek Malaysia ini tidak bertiang, tidak berpaksi dengan kebenaran. Projek Malaysia tidak berdiri di atas fakta sejarah. Projek Malaysia berdasarkan kong kali kong dan klentong demi klentong. Tutup lubang gali lubang.

BUKTI PERTAMA – Malaysia BUKAN 50 tahun. Hari Malaysia BUKAN 31 Ogos. Projek Malaysia bermula pada 16 September 1963. Sila google untuk kesahihan fakta ini. Jika TIDAK percaya sila pergi tanya Mat Sabah atau Minah Serawak. Dua wilayah ini memasuki Malaysia pada 16 September 1963 BUKAN 31 Ogos 1957.

BUKTI KEDUA - Tuntutan MERDEKA adalah projek dan tuntutan Persatuan Kebangsaan Melayu Malaya (PKMM). Merdeka BUKAN projek United Malay National Organisations. Projek United Malay Organisations ialah – HIDUP Melayu. ( macamlah Tanah Melayu tak ada oksigen)

BUKTI KE TIGA - Kemerdekaan di capai tanpa tumpah darah. BOHONG. Penyokong dan anggota Parti Komunis Malaya, PKMM, Angakatan Pemuda Insaf (API), Angkatan Wanita Sedar ( AWAS), Hisbul Muslimin, Malayan Democratic Union adalah di antara ribuan anak bangsa yang telah mengangkat senjata melawan penjajah British.

BUKTI KE EMPAT – Lagu Negara-ku bukan lagu hasil ciptaan warga Tanah Melayu. Lagu ini adalah ciptaan penyair dan komposer Perancis yang bernama Pierre Jean Berager yang lahir pada kurun ke 19. Beliau yang menulis muzik lagu Memula Moon a.k.a Negara-ku.

BUKTI KE LIMA - Warna bendera Malaysia yang wujud hari ini tidak ada sangkut paut dengan budaya dan asas bumi ini. Bendera yang ada pada hari ini adalah ciplakkan dari bendera Amerika Syarikat. Bendera Langkasuka tamadun Melayu di Lembah Bujang ialah Merah Putih. Warna merah putih ini berkibar sebagai bendera negara Indonesia, Singapura dan di pakai oleh United Malay National Organisations sendiri.

Ha ha ha. Semuanya terbarai kerana kita semua boleh menggoogle, membaca, menulis dan menonton laman-laman web tanpa disaring oleh hegemoni daulah. Terima kasih Ronald Reagan yang telah menghadiahkan internet kepada dunia. Tiga helai bulu ari untuk arwah Ronald Reagan.

Justeru jangan hairan kenapa bendera Malaysia hari ini tidak berkibar. Di rotan, di paksa dan disaman pun orang ramai TIDAK ambil pot. Rakyat telah muak dengan pembohongan demi pembohongan. Projek Malaysia yang penuh dengan klentong telah kelihatan gagal. Naratif Malaysia kini sedang di cabar oleh maklumat- maklumat yang bergantang-gantang keluar dari internet.

United Malay National Organisations yang terus bersikap esklusif dan possesive tentang Merdeka kelihatan terpencil bersendirian. Mereka memukul gendang maka mereka sahajalah yang berjongeng. Sikap dan perangai United Malay National Organisations yang eksklusif dan tidak demokratik ini pasti akhirnya akan membosankan rakyat Sabah dan Serawak.

Tidak menghairankan satu ketika nanti rakyat Sabah dan Serawak akan menghidupkan kembali cita-cita asal perjuangan mereka untuk menubuhkan negara merdeka Kalimantan Utara – penyatuan Sabah Serawak dan Brunai. Fakta Kalimantan Utara ini juga telah cuba disurukkan di bawah kopek. Tetapi dengan wujudnya internet semua fakta akan muncul dengan bantuan Pak Cik saya yang bernama Lebai Google bin Mat Yahoo.

Bila rap Terang Bulan terus berputar di lap top saya tersenyum puas. Saman? Tangkap anak muda yang mengkonstruk Memula Moon? Rotan dia? Masukkan dalam penjara? Poorah. Hanya seorang sahaja yang berhak menyaman iaitu manusia yang bernama Pierre Jean Berager. Saman dari kaum keluarga Jean Beranger wajib disampaikan kepada sesiapa sahaja rakyat Malaysia yang masih menganggap lagu Memula Moon ini sebagai lagu Negara-ku.

Apakah saya seorang pengkhianat bangsa kerana menulis perkara-perkara ini ? Apakah saya tidak patriotik? Sila google dan baca apa kata Mark Twain tentang patriotik. Pengkhianat bangsa? Dalam negara yang penuh dengan klentong, penipuan dan pembohongan bercakap benar adalah tindakan yang revolusioner. (TT)
-------------------

FITNAH TOHMAH FITNAHFITNAH

TOHMAH

FITNAH


Trump dapat berbilion, Najib dapat peluang bergambar, Malaysia sifar

 | September 14, 2017
Rakyat sekadar memperoleh ucapan terima kasih daripada Presiden Amerika Syarikat Donald Trum


INI TAJUK 

FITNAH

YANG BETUL

IALAH...

TRUMP

DAPAT BILION

NAJIB DAPAT

TIPU  BANI

MELAYU AMIN


-------------------

HANYA SATU JAWAPAN 4 0 0 4

Salleh: 16 September hari penyatuan negara bangsa

 | September 16, 2017
Salleh Said berkata ini kerana pada tarikh itu semua kaum dan etnik di Malaysia bersatu menyambutnya sebagai hari penubuhan sebuah negara.


HANYA

SATU

JAWAB

LANCAU

LU---------------------

APA HUBUNGAN KHALID DEGAN GOPI?
APA 

HUBUNGAN

KHALID

DENGAN

GOPI

NAPA SPRM

TAK SIASAT

Search Results

IGP akui kenal suspek utama kes rasuah Melaka - Malaysiakini

https://www.malaysiakini.com/news/385516

Translate this page
Jun 14, 2017 - IGP akui kenal suspek utama kes rasuah Melaka ... “Dalam kes ini, Gopi jika dia melakukan sebarang perkara haram, dalam kes ini SPRM ...

KPN mengaku kenal suspek utama kes rasuah Melaka | The ...

https://www.themalaysianinsight.com/bahasa/s/5069/ - Translate this page
Jun 14, 2017 - KPN mengaku kenal suspek utama kes rasuah Melaka ... "Dalam kes ini, jika Gopimelakukan sesuatu yang menyalahi undang-undang ...

Saksi kes wang perlindungan di Melaka 'hilang', kata SPRM | The ...

https://www.themalaysianinsight.com/bahasa/s/5369/ - Translate this page
Jun 17, 2017 - PENYIASATAN kes memberi perlindungan kepada perniagaan ... Khalid mengakui mengenali Gopi dan suspek juga pernah ke rumahnya.

Dr Siti Mariah - Siapa sebenarnya Gopi sampai mampu terima ...

https://www.facebook.com/.../posts/1719982048029491

Translate this page
Siapa sebenarnya Gopi sampai mampu terima rasuah untuk lindungi pusat judi haram dan rumah urut di Melaka? KPN takkan tak tahu langsung penglibatan ...

Khalid akui kenal Gopi | Jenayah / Mahkamah / Tragedi | Berita Harian

https://www.bharian.com.my/node/292805

Translate this page
Jun 14, 2017 - ... bagi melindungi pusat judi haram dan rumah urut di sekitar Melaka yang dikenali sebagai K Gopinathan. ... Gopi direman bersama lima yang lain pada 22 Mei lalu dan masih dalam tahanan bagi membantu siasatan kes itu.

Saksi Kes Wang Perlindungan Di Melaka Hilang Kata SPRM. - Ameno ...

www.amenoworld.org › berita › Jenayah › politik

Translate this page
Jun 18, 2017 - Saksi Kes Wang Perlindungan Di Melaka Hilang Kata SPRM. ... pada itu ketika diminta mengulas tentang dakwaan hubungan Gopi - Khalid, ...

SPRM tahan polis berpangkat DSP bantu siasatan kes rasuah di Melaka

www.astroawani.com/.../sprm-tahan-polis-berpangkat-dsp-bantu-si...

Translate this page
May 22, 2017 - Lelaki berumur 49 tahun itu merupakan individu yang ke-12 ditahan bagi membantu siasatan kes tersebut.

Editor Sarawak Report: Khalid patut siasat dakwaan, bukan buat lawak

www.freemalaysiatoday.com/.../editor-sarawak-report-khalid-patut-...

Translate this page
Jul 7, 2017 - “Saya sudah menyatakan Gopi berhubung dengan ramai pegawai kanan ... dalam konteks siasatan terhadap kes rasuah polis di Melaka, yang ...

Khalid admits knowing middleman in Melaka police protection racket ...

www.freemalaysiatoday.com/.../khalid-admits-knowing-middle-man-in-melaka-police...

Jun 14, 2017 - Khalid admits knowing middleman in Melaka police protection racket. Minderjeet Kaur ... VIDEO INSIDE. IGP-khalid-gopi ... “In this case Gopi. ..... Peguam: Pengkritik keputusan kes 'bin Abdullah' wajar halusi alasan hakim.

------------------

SAPUMAN SAMPAI
EKONOMI

AMERIKA

NAK RUNTUH

NASIB BAIK

SAPUMAN

DATANG

SELAMATKAN

HIDUP

AMERIKA--------------------

JANGAN PANIK

TUKUL JAMAL
jgn panik bro..walaupun kita takda parang terbang tp kita ada tukul terbang datok jamal..dulu malaysia ada raja bomoh tp mufti kl dah insafkan raja bomoh...yg ada skarang ni cumo raja lawak, raja repot dan raja botol besar..kita nak siap sedia apo bukan ado perang.

RAJA BOTOL 

BESAR

komondo2, askar2 kita bukan nak mati dimedan perang, diorg cuma nak dptkan pencen je..lu tak cya? lu tengok najib curik duit pencen askar, apa yg askar buat?nothing bro..senyap sunyi..tp kat tv, kat kedai mamak, kat warung2 pojok, bekas2 soljar ni sembang kencang.. 
on CHINA MERAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/15/17
--------------

KUMPULAN WANG UNTUK PRESIDEN

KUMPULAN 

WANG

UNTUK 

PRESIDEN

Kakakkaa... Rakyat zaman JIBBY ni bodoh.... Tak tahu maksud KWSP... iyo... Itu lulu... KWSP... kumpulan wang simpanan perkerja... Skg... Anak IZACK sudah ubah.... KWSP...SKG maksud dio.... KUMPULKAN WANG SUPPORT PRESIDEN trump.... KHAZANAH toksah citaaa...nama dia pun dah terangkan maksud... Khas untuk Ziana.... kakakakakakak on 
NYAHKAN NAJIB SEKARANG!
Publish | Delete | Spam
DIDI KOTA BELUD
on 9/15/17


--------------

CUTI UMUM 16 SEPTEMBER
KAWAN 

CHIN PENG

PEJUANG KEMERDEKAAN ANTI PENJAJAH
Chin Peng (Ong Boon Hua), political activist and guerrilla leader, born 21 October 1924; died 16 September 2013


------------------

PERNIAGAAN PALING TUA DIDUNIA
MENIAGA
Betul tu x semua org jual agama..tp ada bbrp ekor yg jual agama ni mbuatkan nama islam tu busuk cth.sape xsokong pas jatuh kapir masuk neraka caci maki pulak padahal islam suruh tunjuk suri tauladan yang baik.ada pulak tu kemain mulut keluar ayat quran balak dirembat xrujuk Quran pulak tuk.

JUAL TAKUT

tambah menyedihkan ada juga yg jual ayam alquran/air jampi alquran dan mcm2 la pakai nama alquran utk melariskan jualan padahal Allah suruh amalkan alquran.Nasib baik belum jumpa lagi produk menguatkan kontol guna ayat Quran. Kalau ada tentu al tontowi jadi pelanggan utama bwk g german .kahkahkah on
 KEPALA BUTUH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/15/17


JUAL LENDIR
Daripada Abu Hurairah r.a. beliau berkata, Rasulullah SAW bersabda "Akan keluar pada akhir zaman orang-orang yang mencari keuntungan dunia dengan menjual agama. Mereka berpakaian di hadapan orang lain dengan pakaian yang diperbuat daripada kulit kambing (berpura-pura zuhud dari dunia) untuk mendapat simpati orang ramai, dan perkataan mereka lebih manis daripada gula, padahal hati mereka adalah hati serigala. 
on KEPALA BUTUH
Anonymous
on 9/15/17


----------------------------

PUNDEK PUNAT HADI

PUNDEK 

PUNAT HADI
lepas penat berbicara mengenai amanat punat hadi ini, masing2 akan lepak kedai mamak minum teh tarik..nothing to lose nothing to win..amanat timbul lepas kes memali dibuka semula, lepas kes forex dibuka semula..semua bukaan2 semula ini mahu menutup mulut mamak kutty anak lelaki iskandar kerna mamak ini melawan najib penasihat hadi awang ulama dunia wali allah..
amanat ini lebih dibicarakan berbanding wang rm 90juta dlm akaun affin bank, amanat lebih penting dari kes curi 1mdb, amanat lebih penting ketika najib penasihat hadi sedang berusaha utk memajukan ekonomi amerika kafir taghut kafir harbi kafir namrud..kita biarkan je bro dua ust ini berbicara kerana kedua2nya hanya tong kosong yg gagal membinggitkan telinga kaum2 perompak atau lanun bugis atau jawa ponorogo..
pasti ada org akan hantar murtabak perpaduan..lu tunggu je bro..yg penting selamatkan dr zakir naik dari tangkapan negara hindu negara india pm modi membunuh org.. 
on KEPALA BUTUH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/15/17
-------------

BAKAL PIEM
BAKAL PIEM
turunkan najib..nyahkan najib dan angkat rosmah sbg perdana menteri..rosmah ke amerika, irma dtg mederu..rosmah balik malaysia, tahfiz terbakar hangus..zahid komedi sdg marancang utk jd pm ketika najib ke amerika bersama rosmah tercinta.. on NYAH NAJIB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/15/17


--------------

AL-FATIHAHAL-FATIHAH


Harry Dean Stanton, cult American actor, dies aged 91

Harry Dean Stanton, the veteran American actor who ballasted generations of independent and cult films, has died aged 91. The subject of the late critic Roger Ebert’s “Stanton Walsh Rule” – “No movie featuring either Harry Dean Stanton or M Emmet Walsh in a supporting role can be altogether bad” – 

Stanton was famed for his ability to project his hangdog, laconic charm into minor roles, which ensured he worked continuously for over six decades. Directors who cast him include David Lynch, Sam Peckinpah, Ridley Scott, Alex Cox and Wim Wenders, but he was never nominated for an Oscar or any of the other principal acting awards.
---------------------

BADAK HIPPO

PIEM

woit jgn dengki, jgn sakit hati dgn piem, dia paglima bugis, yang terbaik, yang kerja tak tidur, yg memikul beban paling berat, bukan setakat anak sendiri, anak.orang lain pikul juga, itu tak kira badak hippo yg suka shoping... apa pon kita kena puji... 
PIKUL

sebab umum tiga billion ooops tigapuluh juta...m Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengumumkan peruntukkan RM30 juta kepada semua maahad tahfiz di negara ini. Najib berkata peruntukan itu bagi menambah baik prasarana maahad tahfiz sedia ada, sekali gus menafikan dakwaan kerajaan tidak membantu sekolah agama swasta itu. "

BADAK HIPPO

Untuk pertama kali kerajaan luluskan peruntukan RM30 juta kepada semua tahfiz swasta untuk tambah baik infrastruktur maahad tahfiz mereka yeah terbaik...the first time.kali pertama..yess demi rakyat...curi billion...sedekah juta...kira ok.apa....kah.kah kah kah. on 
HUBAYA HUBAYA - KITA DALAM BAHAYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/16/17


-----------------