Selasa, 22 Ogos 2023

KENAPA NAK LARANG BERCAKAP HAL RAJA AGAMA & BANGSAKENAPA TAK BOLEH

BERCAKAP HAL

RAJA AGAMA DAN

BANGSA ?

AMIN

PASAL APA ?

KHALAS 

PEMIMPIN PKR TAK FAHAM POLITIKMAMAT NI

TAK FAHAM POLITIK

AMIN

MASA NI PKR

TERDESAK TAKDA

SOKONGAN MELAYU

MUSTAHIL TAK SEDAR

KHALAS 

UMNO DI PERSIMPANGAN JALAN


UMNO 

DI PERSIMPANGAN

MENCARI  

JALAN PULANGKAMARAZAMAN YACOB

Kassim Ahmad, seorang tokoh kiri yang berfahaman sosialis. Beliau memimpin Parti Sosialis Rakyat Malaysia dari tahun 1966 sehingga tahun 1984, selama 18 tahun. Begitu pun, akhirnya beliau meninggalkan perjuangan jalur sosialismenya yang diluahkan ke dalam bukunya yang berjudul- MENCARI JALAN PULANG DARIPADA SOSIALISME KEPADA ISLAM.

Sejak sekian lama Kassim Ahmad berpegang kepada Sosialis Saintifiknya, tetapi semasa beliau di dalam tahanan selama hampir 6 tahun, telah mengubah pegangannya. Mungkin penjara itu merupakan persimpangan jalan kepadanya, untuk kembali berfikir dan menilai perjuangannya. Jawapan kepada beliau adalah mencari jalan pulang.

Melihat UMNO telah kehilangan arah pasca Pilihan Raya ke15 dan kekalahan teruk PRN di enam negeri, maka saya meminjam judul buku Kassim Ahmad untuk tajuk artikel ini, iaitu - UMNO Di Persimpangan : Mencari Jalan Pulang.

Kepimpinan, pendukung serta para ahli parti perlu kembali menyusur sungai sejarah perjuangan, kedudukan, kekuatan lampau, penguasaan UMNO dalam politik tanah air. Melihat kekuatan serta penguasaan semasa membentuk Kerajaan Persekutuan Tanah Melayu dan Malaysia. Mengkaji bagaimana UMNO memimpin PERIKATAN (1952, sah 1957) dan Barisan Nasional (BN) sejak terbentuk pada 1 Jan 1973. Dari PERIKATAN yang terdiri tiga buah parti kepada BN pada mulanya  9 parti hingga menjadi 13 buah parti.

Beberapa persoalan tentunya menerjah fikiran pemimpin yang menyayangi UMNO. Mengapa dahulunya UMNO berterusan menjadi pemimpin yang berwibawa kepada rakan komponennya di dalam PERIKATAN dan BN?Bagaimana UMNO mampu memimpin PERIKATAN dan BN memenangi siri pilihan raya sejak 1955. Mengapa UMNO tewas pada PRU 14 (2018) dan tewas teruk pada PRU 15 (2022) juga PRN 12 Ogos lepas. Apakah kekalahan UMNO kerana produknya sudah tidak mujarab atau atas sebab yang lain?

Banyak diperkatakan oleh penganalisis tentang keputusan PRN lepas. Begitupun, saya hanya ingin menyentuh secara ringkas. Satu gambaran kasar lagi mudah untuk diamati.

Perikatan Nasional (PN) dan Pakatan Harapan (PH), masing-masing dapat mengekalkan negeri milik mereka. PN kembali menguasai  Kedah, Kelantan dan Terengganu dengan keputusan yang begitu cemerlang. PN memenangi sepenuhnya kerusi di Terengganu iaitu 32-0. Manakala Kedah, PN dapat mengekalkannya dengan 33-3. Manakala Kelantan PN memenangi dengan 45-2.

Keputusan di ‘Malay belt’ atau Jalur Melayu ini sangat memilukan pendukung UMNO. Parti tersebut hanya menang sebuah kerusi di Galas, Gua Musang, Kelantan. Sedangkan pada PRU14, UMNO menang 3 DUN di Kedah, 8 DUN di Kelantan  dan 10 DUN di Terengganu.

Pakatan Harapan/UMNO menang 29-11 DUN di Penang. Sebanyak 34-22 di Selangor. Dan 31- 5 DUN di Negeri Sembilan. PH banyak kehilangan kerusi di Pulau Pinang dan Selangor.

Di segi undi popular. PH mendapat 2,477,668 undi mewakili 36.1%. BN perolehi 921, 804 iaitu 13.4%. PN mendapat 3,382, 454 iaitu 49.3%. Lain-lain 74, 417 iaitu 1.2%.

Menjadikan total undi PH sebanyak 49.5%. Manakala PN 49.3%. Di segi penguasaan kerusi, PH-BN memenangi 99 kerusi.  PKR menang sebanyak 26, DAP 46, AMANAH 8 dan UMNO

19. Manakala PN memenangi sebanyak 146 kerusi, dengan PAS menang 106 dan BERSATU 40.

Berdasarkan keputusan PRN tersebut, UMNO menghadapi suatu malapetaka yang sangat dahsyat. Bertanding sebanyak 108 dan menang hanya 19 kerusi, iaitu peratus kemenangannya hanya 17.5%. Kekalahan di Terengganu dengan gagal mendapatkan sebarang kerusi, adalah kekalahan memalukan serta begitu aib.

UMNO hanya mampu menang satu kerusi dari tiga Negeri Melayu iaitu Kedah, Kelantan dan Terengganu. Sudah terang lagi  bersuluh bahawa UMNO ditolak oleh pengundi Melayu. Masih bolehkah kepimpinan UMNO mendabik dada,bahawa UMNO parti mewakili orang Melayu?

Bayangkan UMNO hanya menang I kerusi dari 113 kerusi di negeri Malay Belt. Menang hanya 0.8%. Masih mampukah kepimpinan tertinggi UMNO menghadapi pendukung serta ahli parti? Selama ini menyatakan kepada mereka bahawa berjuang bersama PH akan menguntungkan parti. Berjuang di dalam Muafakat Nasional akan merugikan UMNO.

Adakah keputusan PRN ini, mendedahkan pembohongan kepimpinan tertinggi  UMNO kepada ahlinya? Masih bersediakah para ahli UMNO untuk menyediakan hidung buat dicucuk dan ditarik oleh kepimpinan tertinggi parti? Masih bersediakah menjadi lembu dicucuk hidung?

Lebih 60 tahun UMNO memimpin Malaysia, apakah parti ini sudah hilang sepenuhnya peluang untuk kembali menjadi parti yang memimpin, bukan parti yang dipimpin. Adakah jalan yang diambil oleh kepimpinan sekarang masih punyai peluang untuk UMNO kembali menjadi pemimpin atau sebaliknya?

Persoalan inilah yang perlu dijawab oleh kepimpinan UMNO sebelum memilih atau menentukan hala tujunya. Berhentilah sementara waktu di persimpangan jalan, sebelum memutuskan jalan yang mahu dilalui. Berfikir secara rasional untuk kepentingan parti dan para ahli selain memikirkan kepentingan diri.

Kepimpinan perlu menyedarkan para ahli, bahawa produk ampuh yang mereka jaja selama ini, iaitu Melayu-Raja sudah terlepas ke tangan Perikatan Nasional (PN). Kehilangan produk itulah menyebabkan UMNO kalah teruk, hanya mampu menang 20 di Semenanjung dan 6 di Sabah semasa PRU15. Manakala di dalam PRN baru lepas, UNMO hanya mampu menang 19 kerusi DUN dari 108 kerusi yang ditandingi. Keputusan yang terburuk di dalam sejarah penglibatan UMNO di dalam sebarang pilihan raya. Terimalah hakikat bahawa kekalahan UMNO di negeri-negeri majoriti Melayu kepada PN itu sebagai bukti bahawa produk milik UMNO selama lebih 60 tahun itu telah berpindah tangan. Jadi, bagaimanakah untuk UMNO mendapatkan kembali produk tersebut?

ISMAIL SABRI DAN SEJARAH


Sejarah akan berlaku adil terhadap Ismail Sabri – KJ

KUALA LUMPUR – Sejarah akan menjadi lebih adil terhadap  Ismail Sabri Yaakob berikutan kejayaannya menstabilkan politik dan ekonomi negara semasa menjadi Perdana Menteri dahulu.

Bekas Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin berkata, dalam masa lebih setahun, Ismail Sabri telah menstabilkan politik melalui memorandum persefahaman (MoU) Transformasi dan Kestabilan Politik yang dimeterai antara kerajaan dan pembangkang.

Beliau menambah, pentadbiran Ismail Sabri juga telah membuka semula ekonomi negara yang sebelum itu terjejas akibat krisis pandemik Covid-19.

“Dia punya slogan pun bukanlah slogan yang mengancam mana-mana pihak, Keluarga Malaysia, memang berkecuali, dan juga beberapa reformasi yang dia telah bawa dalam bentuk undang-undang di Parlimen.

“Saya fikir sejarah akan berlaku adil terhadapnya,” katanya dalam siaran podcast Keluar Sekejap yang dikendalikan bekas Naib Ketua Pemuda UMNO, Shahril Hamdan, semalam.

Bekas Ahli Parlimen Rembau itu memberitahu, pada Ogos 2021, Ismail Sabri mempunyai perancangan yang jelas untuk mengeluarkan negara daripada kemelut pandemik Covid-19.

Menurut beliau, sebelum itu, keputusan-keputusan kerajaan boleh dipersoalkan seperti sama ada sekatan perjalanan dianggap keterlaluan dan pengurusan pandemik dilakukan dengan baik atau sebaliknya.

Khairy berkata, apabila kadar vaksinasi semakin meningkat selepas Ogos 2021, beliau bersama bekas Menteri Pertahanan,  Hishammuddin Hussein; bekas Menteri Kewangan,  Tengku Zafrul Tengku Abdul Aziz dan bekas Menteri Komunikasi dan Multimedia, Annuar Musa telah mengusahakan inisiatif pembukaan semula secara selamat.

“Saya rasa kami telah melakukan yang betul dalam banyak perkara dan Ismail Sabri memberi mandat kepada kita untuk melaksanakannya.

“Saya rasa oleh kerana persekitaran politik, ramai yang lupa tentang usaha yang kita telah buat untuk meletakkan Malaysia pada asas yang kukuh pada 2022,” jelasnya. – 

WOIT

JANGAN LUPA

SABRI TAK GANGGU

JABATAN HUKUM

AMIN

TAK KACAU

MAHKAMAH

AMIN

NEGARA JADI STABIL

GADUH JADI REDA

AMIN

SEKARANG DAH

JADI TAK STABIL

SEKALI LAGI

AMIN

WOIT

MANA MAIL BERA

SENYAP AJE

TAK KOMEN 

APA APA

KHALAS

SELAMATKAN TANAH MELAYU
SELAMATKAN

TANAH MELAYU

AMIN

Unknown commented on 
"BERITA BAIK UNTUK PERIKATAN - BERITA BURUK UNTUK PAKATAN"

kalau dah semua pihak terlibat kerana kekalahan lebih baik dibubarkan saja UMNO. Masalah besar yang dihadapi oleh parti Melayu (zaman dululah)ialah terlalu ramai kaki mengampu terutamanya Khalid Nordin, Jazlan, Fuad,Ahmad Mazlan aku harap Zahid Hamidi perlu ambil perhatian terhadap mereka dan kaki mengampu yg lain


 

USA DAH BANGKRAPUSA DAH

BANGKRAP

KHALAS


Unknown commented on
 "DI ZALIMI- TALIPON DI POTONG !!!"

USA sudah bangkrap..!!

Hampir 60 Negara hadir sidang Summit BRICS di Afrika Selatan... Agenda utama new currency (R5) BRICS hapuskan kuasa Dollar Amerika...

Media utama USA dan UK spt CNN, CNBC, Reuter, AP, Washington Post Malay media Singapura dan Malaysia buta Mata seolah olah tiada apa apa yg penting dan tidak buat sebarang liputan BRICS..! Mudah dihadam mereka semua hamba IMF World Bank dan USA..!!

Bang Non kerajaan Madani Masih menagih nasihat IMF World Bank dan Amerika Syarikat

Madani simbol kerajaan Freemason

Dollar Amerika Nak runtuh disidang summit BRICS esok 22.8.2023

Bodoh bang non bodoh....

Bila anggota BRICS currency simbol R5 akan muncul pada 22.8.2023 di South Africa

Iaitu 1R5 = 55 USD

Makna nya haper...!?

Semua orang especially Amerika, Eurpo, UK , France , Aussie dan sekutu USA termasuk Singapura akan memgalami defecit matawang menyebabkan nilai Dollar merudim terutama Rakyat dan selebriti USA.

Jika Harga roti katakana di USA 2 USD maka mereka akan import bahan roti dan menjual roti di USA maka Harga Kan melambung sekitar

2 X 55 = 110 USD hanya sebuku roti

Selamat muflis USA... Gud Bye Dollar gud Bye IMF dan World Bank...

Saya ulangggg...

Bodoh bang non bodoh....hamba USA, IMF dan World Bank...!!

THAKSIN DI TANGKAP


THAKSIN

SAMPAI KE BANGKOK

TERUS DI TANGKAP

KHALAS

POLITIK SIAM - THAKSIN PULANG


Thaksin akhirnya pulang ke Thailand selepas 15 tahun

BEKAS perdana menteri Thailand Thaksin Shinawatra tiba di Thailand hari ini selepas 15 tahun hidup dalam buangan, hari yang sama sidang Parlimen mengundi perdana menteri baharu.

Thaksin,74, selamat mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Don Muang pada 9 pagi (waktu tempatan) dengan menaiki pesawat persendirian yang berlepas dari Lapangan Terbang Seletar Singapura.

Diiringi anak lelaki dan anak perempuannya termasuk Paetongtarn, yang merupakan seorang daripada tiga calon perdana menteri Parti Pheu Thai, beliau meletakkan jambangan bunga di hadapan gambar Raja Maha Vajiralongkorn di luar bangunan terminal.

Thaksin sempat melambai ahli keluarga, penyokong dan media yang berkumpul di luar bangunan terminal sebelum masuk ke dalam bangunan itu semula.

Thaksin dijangka ditahan polis dan dibawa ke Mahkamah Agung untuk perbicaraan lewat hari ini.

Terdahulu, penyokong Thaksin berbaju merah berkumpul di luar terminal Lapangan Terbang Antarabangsa Don Muang bagi mengalu-alukan kepulangannya sambil memegang sepanduk.

Penyokongnya telah berkhemah di luar terminal sejak semalam.

Selain itu, tokoh utama dan ahli Parlimen Parti Pheu Thai turut berada di terminal bagi menyambut ketibaan Thaksin.

Terdahulu, bekas perdana menteri Yingluck Shinawatra berkongsi hantaran dan video di Facebook yang memaparkan Thaksin diiringi menaiki pesawat.

“Akhirnya, hari yang anda (Thaksin) nantikan telah tiba.

“Saya ucapkan selamat maju jaya dalam perjalanan pulang. Harap kekal sihat, abang,” menurut hantaran di Facebooknya.

Sementara itu, jurucakap Pejabat Kehakiman Sorawis Limparangsi berkata Mahkamah Agung akan mengeluarkan kenyataan berhubung kes itu termasuk butiran pertimbangan mahkamah terhadap kes berkenaan.

Thaksin, yang berkhidmat sebagai perdana menteri dari 2001 hingga 2006, hidup dalam buangan sejak 2008 dan menghabiskan sebahagian besar masanya di Dubai selepas kerajaannya digulingkan dalam rampasan kuasa tentera yang diketuai oleh Jeneral Sonthi Boonyaratglin. – Bernama, 22 Ogos 2023.


THAKSIN

LARI DARI 

HUKUMAN

AMIN

APA AKAN JADI

PADA BEKAS

PERDANA MENTERI

AMIN

KES RASUAH

KES SALAH

GUNA KUASA

AMIN

KHALAS

ZAHID TERLIBAT KES KAPAL PERONDA KATA DAP


SATTU KETIKA DULU

TONY LOKE KATA

ZAHID TERLIBAT KES

RASUAH KAPAL 

PESISIR LAUT

AMIN

APA JADI

SEKARANG ?

KAH KAH KAH

KHALAS

SAPA 7 YB YANG AKAN LETAK JAWATAN ?


7 ahli Parlimen BN kosongkan kerusi hanya khabar angin – Zahid


SHAH ALAM – Pengerusi Barisan Nasional (BN) Ahmad Zahid Hamidi menafikan ura-ura yang mendakwa seramai tujuh ahli Parlimen daripada komponen itu akan mengosongkan kerusi masing-masing tidak lama lagi.

Ia kerana, ahli Parlimen parti tersebut terikat dengan aku janji yang telah ditandatangani sebelum Pilihan Raya Umum (PRU) yang lalu.

“Itu khabar angin dan kita akan lihat bahawa yang paling penting kita tunggu sampai akhir penggal.

“Mereka telah tandatangani aku janji dan dokumen-dokumen itu telah diikrarkan di depan saya. Kalau mahu ambil tindakan yang pada hemat untuk kepentingan diri sendiri eloklah tunggu hingga akhir penggal,” katanya.

Baru-baru ini, Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO Lokman Noor Adam mendakwa terdapat ura-ura tujuh ahli Parlimen daripada BN bakal meninggalkan parti itu.

Menerusi rakaman video di TikTok, Lokman berkata, antara ahli Parlimen yang bakal bertindak demikian masing-masing seorang daripada Pahang, Sabah dan Utara Semenanjung Malaysia.

Manakala, bakinya ahli Parlimen dari Johor.

Mengulas lanjut, Zahid yang juga Presiden UMNO berkata, ahli Parlimen sepatutnya menghormati mandat rakyat yang dibuat menerusi pilihan raya dengan menjalankan amanah yang telah diberikan.

“Kalau mahu melakukan tindakan-tindakan politik kita harus melihat mandat dan watikah yang telah diberikan kepada mereka untuk mewakili parti dan bukan untuk diri sendiri,” tambah beliau.- 

JENG JENG JENG

KHABAR ANGIN

ATAU

KHABAR KENTUT

KAH KAH KAH

BERITA MAKIN

BUSUK DI CIUM

KAH KAH KAH

DAH JADI

BERIAT KENTUT

KAH KAH KAH

KHALAS

BERITA BAIK UNTUK PERIKATAN - BERITA BURUK UNTUK PAKATAN


UMNO Bukit Bendera sokong Ahmad Zahid kekal terajui parti


GEORGE TOWN – UMNO Bukit Bendera akan terus bersolidariti menyokong Presiden,  Ahmad Zahid Hamidi kekal menerajui parti.

Ketua Bahagian UMNO Bukit Bendera,  Ahmad Ismail berkata, ikrar sokongan tersebut dilakukan pihaknya berdasarkan keyakinan dengan kepimpinan Ahmad Zahid.

Kata beliau, Ahmad Zahid tidak sepatutnya dipersalahkan berikutan kekalahan besar dialami Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya negeri (PRN) di enam negeri pada 12 Ogos lalu.


“Budaya buruk mendesak pimpinan tertinggi parti meletak jawatan perlu dihentikan kerana ia tidak menyelesaikan masalah, sebaliknya hanya mengeruhkan lagi keadaan.

“Semua pihak perlu bertanggungjawab dan kembali membina semula parti serta tidak terpengaruh dengan ‘orang luar’ yang cuba menjatuhkan UMNO dan BN.

“Hari ini kerap kita dengar cakap ‘orang luar’..orang luar yang nak Zahid turun kerana mereka tahu kalau Zahid turun, mudah untuk mereka masuk UMNO serta mencapai matlamat utama iaitu membunuh UMNO,” katanya pada sidang media, di sini.

Sokongan itu dizahirkan selepas pelbagai desakan diterima Ahmad Zahid yang juga Ahli Parlimen Bagan Datuk sejak beberapa hari lalu, yang mahukan beliau berundur sebagai Pengerusi BN dan Presiden UMNO.

Mengulas lanjut, Ahmad meminta ahli UMNO supaya membuka mata melihat apakah ahli parti lawan meminta pimpinan mereka meletakkan jawatan sewaktu kekalahan parti mereka sebagaimana yang dilakukan UMNO ketika ini.

Selain itu, beliau turut membidas pihak lawan yang didakwa cuba campur tangan urusan dalaman UMNO serta menasihatkan mereka agar menjaga parti sendiri.

“Kita tidak boleh menuding jari kepada seorang sahaja.. Apakah dalam UMNO ini hanya presiden? dan apakah presiden seorang yang perlu bertanggungjawab semua?

“Jadi tak usahlah mahu meminta UMNO letak jawatan. Kami ada rumah, kami jaga rumah kami, hangpa jaga lah rumah hangpa.

“Malah bagi saya semua perlu harus bertanggungjawab bukan presiden sorang dan kami tahu presiden seorang yang bertanggungjawab,” katanya.

Keputusan PRN di enam negeri menyaksikan BN merekodkan kekalahan terburuk dalam sejarah apabila parti itu hanya memenangi 19 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) daripada 108 kerusi yang ditandingi. – 

WOIT

LAGI LAMA

ZAHID BERKUASA

LAGI BAIK UNTUK

PERIKATAN

AMIN

LAGI LAMA

ZAHID BERKUASA

LAGI BERAT

KAVADI DIPIKUL

OLEH PAKATAN

AMIN

ZAHID KEKAL

HALWA TELINGA

UNTUK PERIKATAN

AMIN

KHALAS


PENDUDUK SAMAN PEMAJU


Penduduk Sungai Buloh mahu saman pemaju isu pencerobohan padang BRP


PENDUDUK di Bukit Rahman Putra (BRP) di Sungai Buloh, Selangor memutuskan untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap sebuah pemaju berhubung cadangan untuk menaik taraf jalan yang akan menceroboh padang di kawasan itu.

Mereka berkata ini adalah pilihan terakhir kerana rundingan dengan pihak berkuasa, pemaju dan Majlis Perbandaran Selayang (MPS) gagal membuahkan hasil.

Wakil penduduk BRP Keng Pui Kang berkata keputusan untuk mendapatkan peguam diputuskan oleh penduduk minggu lepas.

“Kami membantah pencerobohan di padang di sini sejak 2019.


“Kami bimbang dengan satu-satunya kawasan hijau di kawasan itu, jadi kami tiada pilihan selain mendapatkan peguam.

“Kami sedang berbincang dengan peguam dan kami juga perlu memulakan pengumpulan dana tidak lama lagi,” katanya kepada The Malaysian Insight.

Penduduk menentang keras rancangan pemaju untuk melebarkan jalan sepanjang 6m kepada 12m di Jalan BRP7/2 di kawasan kejiranan mereka yang bersebelahan dengan padang bola sepak dan pelebarannya akan menganggu kawasan hijau di sekitar itu.

Penduduk mendakwa kira-kira 59 pokok di atas padang bola sepak telah ditanda untuk ditebang.

Pelebaran jalan itu bagi membolehkan akses ke tapak pembangunan baharu di kawasan mereka.

Penduduk menggesa kerajaan Selangor dan MPS membatalkan projek itu kerana 40,000 penduduk di sekitar akan terjejas.

Keng berkata, Jumaat lalu beberapa kontraktor turun padang untuk menebang pokok.

“Kami menghalang mereka dan meminta surat kelulusan untuk menebang pokok.

“Kontraktor kemudiannya memberikan kami satu set dokumen termasuk kelulusan daripada jabatan landskap MPS.

“Mereka juga mengatakan pokok perlu ditebang untuk membina jalan. Kami kemudian meminta mereka surat kelulusan untuk membina jalan tetapi tidak ada. Jadi, mereka pergi,” katanya.

Keng berkata mereka mahu MPS menarik balik kelulusan pembesaran jalan dan membiarkan kawasan itu kekal sebagai kawasan rekreasi.

Beliau menambah mereka mendapati tanah diwartakan untuk kegunaan rekreasi pada Februari tahun ini.

“Apabila kami pergi ke MPS pada April, pegawai memberitahu kami tanah itu masih belum diwartakan dalam sistem mereka.

“Kami membantah sekeras-kerasnya (pencerobohan) dan mahu melindungi padang bola sepak daripada penyalahgunaan kerana tanah itu diwartakan pada 2021,” katanya.

Keng berkata, pemaju merancang membina 6,000 rumah dengan populasi 24,000 orang.

Seorang lagi wakil BRP Lam Kin Tong berkata mereka telah bertemu dengan pegawai Jabatan Kejuruteraan MPS pada 2 Ogos.

“Kami diberitahu oleh pegawai MPS bahawa arahan kerja bagi pembesaran jalan yang tamat tempoh pada 2021 akan diperbaharui.

“Kami membantah sekeras-kerasnya keputusan itu dan mengatakan tanah itu diwartakan.

“Kami memberikan salinan warta kepada pegawai tetapi mereka memberitahu mereka tidak menyedarinya,” katanya.

Lam menambah mereka memaklumkan kepada pegawai MPS mengenai hasrat untuk membawa perkara itu ke mahkamah.

“Pegawai memberitahu kami mereka bersedia untuk berdepan sebarang litigasi,” katanya.

Padang itu merangkumi gelanggang bola keranjang dan sepak takraw, laluan pejalan kaki dan trek joging.

Kawasan itu digunakan oleh penduduk BRP, Matang Pagar, Villa Putera, Villa Puteri, Amansari, Sri Indah, Sri Putra, dan Kuang.

Petisyen turut ditandatangani oleh 537 penduduk tempatan dan pengguna lapangan dan diserahkan kepada presiden MPS dan Menteri Besar Selangor Amirudin Shari pada 2019. – 22 Ogos, 2023NAMA PEMAJU

TAPI SEBENAR

PEMUSNAH

AMIN

SAMAN JANGAN

TAK SAMAN

AMIN

HAJAR SEKALI

HAJAR SAMPAI

LUMAT

KHALAS

KJ MENGANJING LOGO MADANI


KJ MENGAJING

LOGO MADANI

SEBAGAI 

KENTANG GORENG

KAH KAH KAH

KHALAS

ADA SURAT AKU JANJI


SURAT

AKU JANJI

TOK BOLEH PAKAI

KAH KAH KAH

KHALAS

Amier The Hero commented on 
"7 YB UMNO 
LETAK JAWATAN ?"

Wahhh.. mato wak ni dah tak jebeh la. Dah ado kelopak.. hahahahahaha!!! Tanda tangan surat akujanji ajo, mentoghi.. pedano mentoghi pun bleh mungkir janji nikan setakat akujanji ajo. Org² politik pun maso kempen janji bulan bintang.. saya ulaaammmmm minyak turun pun tak tertunai laie, nikan stakat akujanji.. apodohal la haih. Sumo muko² yg dah ado bau tanah ni elok berundur la. 


Bagi muko² baru mudo dan fresh la pulak mentadbir malaysia. Yg tuo2 bengot ni elok jadi presiden masjid ajo la, dokek kan diri dgn Tuhan dgn ikhlas bkn setakat wayang ajo. Patut eh bkn duniawi lagi dah yg dikojar, tak cukup² laie ko ghoto tu. Tapi den polik botul la kalu jantan dok alter² muko ni... kah kah kah kah...

AHLI PARLIMEN UMNO LETAK JAWATAN ?PROJEK TUMBANG

KERAJAAN

AMIN

TUJUH YB UMNO

LETAK JAWATAN

KHALAS

Unknown commented on
 "7 YB UMNO
 LETAK JAWATAN ?"

Penjaga jadi pengkhianat? Penjaga agama bangsa negara rupanya nak khianat semua kerana kuasa kerana jawatan nak makan free berak orang lain tanggung kah kah kah, ini budaya turun temurun sejak Kerajaan Melaka bukan sifat lain sejarah akan berulang ulang cuma waktu berbeza watak sama role play sama orang orang pendekar hulubalang sama kah kah kah kemudian salah Belanda salah Portuguese salah Komunikasi ops Kominis kah kah kah