Isnin, 23 November 2015

SELAMAT KAN MALAYSIA


CAWANGAN

BANGUN

MALAWAN
KOMENTAR
semakin banyak cawangan
semakin ramai ahli parti
merasa tidak puas hati
dengan presiden parti
mereka beramai ramai
menuntut najib undur

kocak anti najib jadi ombak
ombak sedang membesar
kelihatan semakin meluas

ngo telah bersuara
bersih telah berdemo
kita lawan telah berdemo
yb telah bersuara
bekas piem telah bersuara
bekas menteri bersuara
sulatan dan raja telah bertitah

kini semua terpulang kepada
ahli parti ketuanan melayu
satu malaysia berharap
ahli parti ketuanan melayu
akan menyelamtkan malaysia


Lebih 200 lagi ketua cawangan akan tegur Najib

PUCHONG - Lebih 200 lagi cawangan Umno dipercayai akan mengadakan protes kepada Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak yang akan diadakan dalam satu majlis khas Jumaat ini.

Pendedahan ini disuarakan Ketua Umno Cawangan Kampung Railway, Mohd Said Amidon.

Mohd Said berkata, perkara ini dijangka akan menjadi satu protes lebih besar kepada Najib.

"Selangor sahaja ada 22 bahagian Umno, sekurang-kurangnya 10 cawangan setiap bahagian akan bersama kami dalam bantahan ini.

"Ramai ketua-ketua cawangan menyatakan persetujuan untuk bersama dalam majlis berkenaan nanti," katanya ketika ditemui semalam.

Beliau ditemui ketika mengadakan sidang media bersama 22 lagi ketua cawangan Umno dalam bahagian Puchong menegur kepimpinan

Dalam pertemuan berkenaan, beliau juga menegaskan tindakan mereka ini tidak mendapat sebarang habuan daripada mana-mana pihak, sebaliknya adalah tindakan mereka sendiri.

"Jangan salah anggap dengan tindakan kami ini seolah-oleh akan memburukkan parti, kerana sayangkan parti lah kami buat semua ini.

"Kami ini bukan hanya ahli Umno, tetapi orang Umno yang bersedia dengan apa jua tindakan, kami tidak gentar," tegasnya.

KAH KAH KAH
woit
jangan ingat semua ahli
parti ketuanan melayu bebal
masih ada yang jujur
masih ada yang bernai
masih ada yang bersuara

SUARA LAGi

-------------

SIAPA LEMBULEMBU ADA

DUA PULUH 

DUA HARi 

---------

PANDANGAN WAN JIFACE BOOK


Zahid Hamidi menyatakan umat Islam tidak dihormati kerana umat Islam tidak bersatu.

Umat Islam sejak dulu lagi tidak bersatu. Selepas wafatnya Nabi, umat Islam berpecah. Namun, dalam era itu, ada dari kalangan umat islam tetap dihormati.

Saidina Umar antara tokoh umat islam yang dihormati oleh lawan. Penguasa Rom dan Farsi amat menghormati ketokohan Saidina Umar. Beliau dihormati, bukan kerana umat islam di zaman itu bersatu. tetapi, beliau dihormati kerana beliau tidak rasuah dan benci rasuah; beliau dihormati, cara pentadbiran beliau telus dan transparent.

Umar Abdul Aziz juga tokoh umat Islam yang dihormati, walaupun umat Islam pada zaman itu masih lagi tidak bersatu. Beliau dihormati, kerana beliau amalkan bentuk politik yang amanah dan adil.

Justeru, Zahidi Hamidi kena sedar bahawa antra sebab orang bukan islam di Malaysia tidak respek orang islam, kerana tafsiran islam didominasi oleh melayu. Dan melayu pula, banyak terlibat dengan rasuah, penyelewengan, perkauman dan sebagainya.

Mendakwa umat islam tidak dihormati kerana kononnya umat Islam tidak bersatu, sama seperti seorang doktor memberi ubat sakit kepala kepada orang yang sedang sakit perut.


-----------------

AKTA HASUTAN DIGUNAKAN LAGI


OBAMA

AKAN


 DISiASAT


DiBAWAH 

AKTA 

HASUTAN 1948

KERANA 


MENiMBULKAN

KES 1MDB

ADALAH 

BERiTA

PALSU


KAH KAH KAH


------------

PERMULAAN BAIK

PERMULAAN

YANG BAiK


IGP: 7 individu ditahan disyaki pecah amanah RM1.5juta

dikemaskini Ia membabitkan kontrak mengubahsuai dan membaik pulih ibu pejabat Polis Bukit Aman.

Tujuh individu termasuk seorang pegawai kanan polis ditahan semalam dan hari ini kerana dipercayai terlibat dalam pecah amanah RM1.5 juta membabitkan kontrak mengubah suai dan membaik pulih ibu pejabat Polis Bukit Aman.
Ketua Polis Negara Khalid Abu Bakar berkata enam individu terbabit ditahan semalam manakala seorang lagi individu yang ditahan pada awal pagi tadi merupakan pegawai polis berpangkat tinggi.
"Kegiatan mereka berjaya dikesan oleh naziran Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan tindakan segera diambil terhadap mereka yang terlibat.

KAH KAH KAH
woit
ini baru betul
ini baru tepat
inilah contoh baik

TERUS LAGi

------------

OBAMA SILAP BESAR


OBAMA SiLAP

BESAR


Saya bangkitkan soal memerangi rasuah dengan Najib, kata Obama

Presiden Amerika Syarikat (AS) Barack Obama berkata beliau ada membangkitkan mengenai kepentingan ketelusan, akauntabiliti dan membanteras rasuah dengan Najib Razak, walaupun perdana menteri terlibat dengan kontroversi 1Malaysia Development Bhd (1MDB) dan derma AS$700 juta. 

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/saya-bangkitkan-soal-memerangi-rasuah-dengan-najib-kata-obama#sthash.Uqltm6TZ.dpuf

KAH KAH KAH
woit
presiden ini silap besar
di malaysia ini 
mana ada rasuah
yang wajib dibincang
bukan rasuah tapi DERMA
najib tak rasuah
najib dapat derma
kah kah kah

KANTOi LAGi

---------------

NAJIB DENGAN ZIONIS NETANYAHU

SiAPA

DERHAKA?Nurul Izzah dikritik hebat, kenapa Najib tidak?

SERDANG - DAP mempertikaikan sikap kerajaan terhadap Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar berhubung kes gambarnya bersama anak perempuan bekas ketua pengganas Sulu, Jacel Kiram yang dilihat 'double standard'. 

Penolong Setiausaha Publisiti DAP Kebangsaan, Zairil Khir Johari berkata, layanan berbeza diterima Najib Razak ketika gambarnya bersama Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu sewaktu Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) di New York tersebar.

"Saya nampak seperti biasa, ia satu tindakan yang 'double standard' di mana saya rasa ada juga gambar  Najib dengan orang-orang tertentu tapi kenapa YB Izzah kena, Najib tidak?," katanya kepada Sinar Online ketika ditemui pada Kongres Kebangsaan Dapsy 2015, di sini, hari ini. 

KAH KAH KAH
woit
najib dengan zionis ok ke?
najib dengan netanyahu ok?

TIPU LAGI
----------------

PEMBELOT DISINGKIR

BELOT


PUSPA DAN AMMAR

DISiNGKiR

DARi SENARAi

GAGALiS


FORUM GHAH


FORUM

JEMPUTAN

KHAMiS

 22 NOV 2015

SHAH ALAM

-------------

MELAYU KENA JUAL


MELAYU

TiMBANG KATi

BUNGKUS

JUAL-----------

ADA APA DI PORT DICKSON
AL PACINO
Berita hari ini tak boleh lawan berita 20 tahun dulu di PD ni. Di PD ni lah .. tak sehelai benang pun terlekat dibadan yang masih tegang .. dijilatnya seluruh daerah dan kampung, bukitnya di picit semahunya, tasiknya penuh air bagai empangan .. 

Al Pacino dalam sebuah filemnya pernah bersabda "didunia ini satu-satu nya tempat seakan syurga ialah .. .. .." . Maka di PD lah 20 tahun dulu mereka terjumpa surga. Isa Xinsir hanyalah satu watak kelakar dalam peristiwa itu .. ia tak de kena mengena dgn watak masuk surga tersebut. Isa ni bagai telur yang tak pernah masuk kedalam .. maksud aku kedalam surga tersebut. on BERITA DARI PORT DICKSON
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 11/22/15

---------------

JANGAN BUAT SILAPPERKATAAN

YANG BETUL

SEKONGKOL


BUKAN 


SETONGKOL

KAH KAH KAH
------------