Khamis, 30 Januari 2014

SELAMAT TAHUN BARU


SELAMAT MENYAMBUT
TAHUN KUDA
tim tukar tiub
sidang pengarang
pelukis
dan jabatan teknikal
mengucapakan
selamat tahun baru china
GONG HEE FATT CHAI
yam seeeeeeeng
kah kah kah
kah kah
kah
----------

BERAPA JUTA PENDATNG HARAM?
BANGLASIA

Lebih 1,200 Pendatang Tanpa Izin Dihantar Pulang Sejak 12 JanuariTerkini

Oleh FARIK ZOLKEPLI KUALA LUMPUR: Sejak bermulanya Ops Bersepadu 6P lebih dari seminggu yang lalu, seramai 1,239 pendatang tanpa izin telah dihantar pulang.
KOMENTAR TUKAR TIUB
ada lebih dari 1 juta pendatang haram
mungkin lebih
kalau dalam sebulan yang dihantar pulang hanya 1,200
dalam dua bulan 2,400
dalam tiga buan  3,600

berapa puluh tahun akan selesai?

dan yang masuk sebulan berapa?---------

KENAPA NAJIB JADI LEMAH?KOMENTAR TUKAR TIUB
apa sudah jadi dengan najib?
kenapa najib jadi sewel?
kenapa najib makin ngok?

apa sebab?
apa yang menyebab?


NGO Islam dakwa Najib lemah kerana berdiam diri isu kalimah Allah

NGO Islam dakwa Najib lemah kerana berdiam diri isu kalimah AllahIkatan Muslimin Malaysia (Isma) menyesali sikap  Najib Razak yang mendiamkan diri berhubung isu kalimah Allah. “Pendirian... SELANJUTNYA

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... NAJIB LEMAH KERANA APA?.... kah kah kah..

kah lah kah... CARI SEBAB NYA.... kah kah kah..

kah kah kah..JANGAN TUDUH TUDUH TAK TENTU PASAL... kah kah kah..

kah kah kah....NAJIB LEMAH KERANA PUKULAN  BOMOH... kah kah kah..

kah kah kah..SOALAN NYA BOMOH SIAPA?... kah kah kah...

kah kah kah..NAJIB KENA  BOMOH SIAPA?.... kah kah kah...

JENG JENG JENG
JENG JENG JENG
JENG JENG JENG


kah kah kah..SILA TANYA  PEGAWAI BESAR CIMB.... kah kah kah..

kah kah kah... DIA MESTI TAHU..... kah kah kah...

kah kah kah..TAK PUN TANYA MAK NAJIB.... kah kah kah..

kah kah kah... DIA LAGI TAHU.... kah kah kah


BOMOH DARI  KAMPONG ULU SENALING
-----------

NAJIB KENA TERAJANGDARI FACE BOOK


TIM M TENGAH GONCANG TIM N!
“Pada pandangan saya kenyataan beliau (Noh Omar) di Sinar Harian adalah lebih kepada naif dan berpura-pura bodoh. Jangan jadi melayu mudah lupa seperti yang selalu Mantan Perdana Menteri kita nyatakan iaitu Tun Dr Mahathir Mohammad." tegas bekas calon Ketua Pemuda Umno 2013, Syed Rosli Syed Harman al Jamalulail.


FORUM MALAM INI
DI UNIVERSITI BANGSAR UTAMA
jam 8:30
TV SELANGOR
dan 
RADIO BANGSAR
akan membuat liputan langsung

rafizi ramli – pengarah stratejik pkr
s. arutchelvan – parti sosialis malaysia
hishamuddin rais – ngi – non govermental individual
masjaliza dari bersih moderator

-----------

BAGAIMANA ORANG RAMAI DITIPUMELIHAT KEMBALI PRU13

PRU13 telah selesai. Pakatan Rakyat telah menang dengan mendapat 52% jumlah undi popular. Tetapi melalui penipuan, melalui  sistem pemilihan yang tidak adil  United Malays National Organisation telah merampas kuasa dari 52% rakyat Malaysia. Dengan penipuan yang dirancang oleh SPR parti Ketuanan Melayu berjaya mendapat 47% jumlah undi. Bayangkan jika tidak ada penipuan? Bayangkan jika PRU dilakukan dengan bersih, telus dan  adil. Tanpa penipuan parti  Ketuanan Melayu ini pasti  telah lama rahai.

Tetapi persoalan yang terus muncul -  dimana penipuan berlaku? Mana bukti-bukti saheh? Tunjukkan bukti? Kenyataan  dan ucapan pertanyaan saperti ini selalu kita dengar dari penyokong  United Malays National Organisation. Malah penyokong dan simpatisan Pakatan Rakyat juga ada yang sama bertanya.

Tulisan  – melihat kembali -  ini  akan cuba menerangkan bagaimana penipuan berlaku dan siapa yang melakukannya. Adalah penting untuk kita semua memahami bagaimana  secara licik penipuan telah berjalan. Silap mata ini berlaku dihadapan mata kita. Kita wajib memahami bagaimana silap mata ini dijalankan. Memang licik - memang dirancang justeru kita wajib mengumpul pengalaman memahami silap mata ini untuk dijadikan ilmu  agar kita dapat mara ke PRU14.

Saya ingin membawa para pembaca mengingati kembali  1  minggu sebelum hari membuang undi.  Berita dari laman-laman berita yang  anti-kerajaan  mula melaporkan tentang ‘orang-orang asing’ telah mula diterbangkan dari Sabah ke Semenanjung. Ingat atau tidak berita ini?  Kita sedang hangat-hangat berkempen tetiba berita  ini pecah.

 
Semuanya  bermula apabila laman-laman anti-United Malays National Organisation mula menerima ‘maklumat dari dalam’ tetang rancangan membawa masuk pengundi hantu. Pengundi hantu dikatakan akan diterbangkan dari Sabah dan Sarawak. Laman-laman ini membocorkan number penerbangan , dimana akan berlabuh dan nama-nama penumpang pun ada disenarikan sama. Nama-nama bakal pengundi  yang pelik-pelik ini dapat kita baca dari laman-laman ini.

Malah  Pejabat Empower di Petaling Jaya yang menjadi pusat Bersih telah dilawati oleh seorang Pemandu Kapal Terbang yang mengaku bersimpati dengan Pakatan. Si Pemandu ini  dengan mengigil dan ketakutan  ini telah membocorkan jumlah dan  nama-nama penumpang dari Sabah. Tapi Si Pemandu ini takut dan enggan mengenalkan nama dan diri. Malah enggan membuat kenyataan secara terbuka.

Pada 3 Mei Borneo Post telah menafikan wujudkan penerbangn khas ini. Berita Boeing 747 mengambil pengundi hantu dari Kuching dan Kota Kinabalu untuk dihantar ke Semenanjung telah dinafikan. Penafian ini muncul kerana Anwar Ibrahim  untuk pertama kalinya telah menimbulkan pekara pengundi hantu ini. Anwar telah menghebohkan berita ini  untuk pengetahuan umum.

Berita ini ‘dibaca’  semakin saheh dan boleh diyakini apabila Setiausha Agong United Malays National Organisation Tengku Adnan pada 2 Mei telah membuat kenyatan bahawa  yang mengeluarkan belanja tiket kapal terbang itu adalah Si Polan dan Si Polan yang bersimpati dengan  parti Ketuanan Melayu.  Parti Ketuanan Melayu berbangga kerana mendapat sokongan dari ‘penyokong yang kaya’. Kenyatan Tengku Adnan ini disambut pula esoknya oleh SPR yang mengatakan bahawa bukan satu kesalahan membelikan tiket untuk membawa bakal pengundi pulang mengundi.  Sah ada Pengudi diterbangkan  dari Sabah dan Sarawak ke  Semenanjung.

Tidak cukup dengan kenyataan Tengku Adnan, tidak memadai dengan kenytaan SPR -  negara digemparkan dengan penangkapan tuan  pengendali sebuah laman  internet. Laman ini dikatan telah mengeluarkan nama-nama penumpang dari Sabah  yang dikatakan bakal menjadi Pengundi Hantu di Semenanjung. Pengendali laman ini masuk rumah pasong untuk ditahan. Lagi berita saheh tentang Pengundi Hantu.

Kenyataan dan berita berita  telah memaksa Bersih dan beberapa Ngo untuk mengadakan mesyurat tergempar tentang isu ini. Satu perjumpaan Ngo dan aktivis  bersama Pemimpin Pakatan telah diadakan pada minggu yang sama di Hotel Armada Petaling Jaya.  Akhirnya satu pasukan motosikal  NGO dan Aktivis Pas telah bersetuju untuk mengawal ‘gerak geri ganjil’  dilapangan terbang KLIA dan Subang dan LCCT.

Apa sahaja gerak geri ganjil ini akan dilaporkan kepada Bersih. Dikatakan bahawa ‘pengundi hantu ‘ ini keluar dipintu ‘kargo’ bukan dipintu biasa. Maka pintu-pintu keluar ini akan dijaga oleh aktivis PAS yang bermotosikal.  Bas-bas yang keluar masuk dalam lapangan terbang akan diekori.

Maka munculkan berita bagaimana adanya bas membawa ‘pengundi hantu’ yang diekori dari Subang. Tetapi bas ini terus keluar dan meluncur untuk menghilangkan diri  ke kawasan pendalaman. Malah muncul juga berita bagaimana adanya kapalterbang yang mendarat dilapangan terbang kecil.

Jumlah 40,000 Orang Pengundi Hantu telah diwar-warkan dan terus disebut-sebut. Berita ini menjadi ombak dalam suasana  PRU13 yang bagitu panas. Akhirnya Datuk Ambiga  Pengerusi Bersih telah membuat kenyataan. Datuk Ambiga telah berkata  -  40,000 ini boleh mengubah keputusan pilihanraya.

Betul kah semua ini?  Apa yang saya tulis diatas memang telah berlaku. Kali ini saya membawa para pembaca dan penyokong Pakatan untuk melihat kembali kes 40,000 Pengundi Hantu. Ini penting untuk Pakatan melihat  apa yang telah berlaku sebagai pengalaman untuk dijadikan ilmu pengetahuan.

Pada masa sekarang saya amat  bagitu yakin  40,000 Pengudi Hantu ini  hanyalah  ‘decoy’-  Decoy ialah mengalih pandangan. Justeru  40,000 Bangla ini hanyalah  umpan.   Semua ini adalah sebahagian dari satu perancangan licik  SPR untuk mengabui mata orang ramai.

 Pengundi Hantu Bangla ini dijadikan ajenda besar. Malah disahehkan ianya wujud. Justeru berita 40,000 Bangla ini sengaja diheboh heboh satu minggu sebelum pegundian berjalan. Berita ini menjadi ‘decoy’. Ini adalah satu rancangan tipu helah untuk menutup penipuan yang lebih besar. Apabila seluruh negara heboh dengan 40,000 Pengudi Hantu, SPR secara senyap-senyap telah merancang bukan dengan 20,000 bukan dengan 100,000 tetapi dengan 240,000 Pengundi Awal.

Pengundi Awal inilah pengundi hantu yang sebenarnya dalam PRU13.   Dengan perancangan licik -  240,000 Pengundi Awal telah dibenar mengundi lebih awal kerana mereka dikatakan bekerja pada hari mengundi. Sistem Pengundi Awal ini dimulakan dalam PRU13. Sistem Pengundi Awal ini diterima pakai kerana adanya penggunaan dakwat kekal. Sistem dakwat kekal ini juga diperkenalkan  kali pertama dalam PRU13.

Dengan adanya dakwat kekal maka jari 240,000 Pengundi Awal  akan dilihat hitam. Jari yang berdakwat akan  dilarang mengundi. Bunyinya cukup selamat. Sistem dakwat kekal ini  amat menyakin. Tetapi  dibelakang sistem dakwat kekal ini wujud satu lagi perancangan yang lebih licik.

Dakwat kekal ini memang  dirancang untuk TIDAK kekal. Ini untuk membolehkan 240,000 Pengundi Awal berpelung untuk mengundi sekali lagi.  Sebenarnya Pengundi Awal inilah yang memenangkan United Malays National Organisation. Pengundi Awal menjadi tulang belakang untuk menipu dan membolehkan United Malays National Organisation mendapat 47% undi. Seramai 240,000 Pengundi Awal ini adalah pekerja SPR yang telah dilatih oleh SPR untuk menjalankan projek PRU13.

Apa makna 40,000  Si Bangla Pengundi Hantu?

Pengundi Hantu Bangla memang wujud. Kita melihat klip-klip dalam YouTube tentang beberapa Orang Asing yang datang dengan Polis untuk mengundi. Mereka ini dihalang. Ada yang ditangkap.

Lalu persolaan timbul kenapa Pengundi asing ini datang dengan Polis? Jelas ini juga sebahagian dari ‘decoy’.  Pengudi Asing ini sengaja datang dengan Polis agar orang ramai akan kelihatan ‘berjaya’ menghalang mereka. Pekerja dan penyokong Pakatan akan merasa puas hati jika dapat menahan Pengundi Asing. Sayangnya Pengundi Asing yang datang dengan Polis ini hanyalah ‘decoy’ untuk mengkaburi Pengundi Awal yang datang berkali-kali mengundi.

Sila ingatkan kembali negara mana yang pertama dilawati Najib sesudah PRU 13? Ingat atau tidak? Najib  telah melawat Bangladesh. Apa tujuan melawat Bangladesh?  Najib bukan makan sireh. Rosmah tidak dapat bershopping di Dacca.  Kenapa Najib melawat Bangladesh? Jelas, tujuan Najib ialah untuk memperlekeh Pakatan Rakyat terutama Anwar Ibrahim yang telah membuat kenyatan tentang 40,000 Pengundi Hantu Bangla.

Kenyataan menyelar Anwar telah dilakukan oleh Najib  di Dacca dalam sidang akhbar bersama  Sheikh Hasina Perdana Menteri Bangladesh. Menimbulkan isu 40,000 Pengundi Hantu Bangla di Dacca bertujuan untuk mendapat  impak maksimum. Ini dilakukan dengan niat untuk mendapt laporan media antarabangsa yang meluas kerana hingga ke hari ini Pakatan Rakyat secara resmi masih belum menerima kemenangan 47%  United Malays National Organisation hasil dari undi tipu.

Najib bukan hanya membebel tentang 40,000 Bangla ini  di Dacca. Pekara ini telah telah dijadikan modal oleh Najib yang ke hulu ke hilir membawa cerita  40,000 Bangla. Kalau Ali Baba dengan 40 Orang Penyamun, Najib dengan 40,000 Bangla.

Melihat kembali apa yang telah berlaku  maka hari ini kita sedar bagaimana Anwar Ibrahim, Pakatan Rakyat,  beberapa Ngo termasuk Bersih telah diperangkap dengan  ‘ decoy’ 40,000 Bangla.  Hakikatnya United Malays National Organisation bersama SPR telah berjaya mengkaburi mata orang ramai dengan 40,000 Bangla. Kita heboh dengan 40,000 Bangla – SPR berjaya membawa masuk 240,000 Pengundi Awal.  Apa yang telah berlaku ialah pukul tabuh dihulu tapi menyerang di hilir. Maka hendaknya silap mata  SPR ini akan dapat kita jadikan ilmu. ( TT)


BERSEDIA 
DARI SEKARANG
 
 
 
  NOTA
tuilsan ini telah
disiarkan dalam SUARA KEADILAN


-------------

APA KATA TOK GURUKOMENTAR TUKAR TIUB
tiada kata secantik bahasa
kalau kenyataan nik aziz ini
masih tidak di fahami lagi
maka mungkin tidak ada
sesiapa dapat membantu

Nik Aziz muak laporan 'manipulasi demokrasi

 Nik Aziz Nik Mat hari ini menyuarakan rasa “muak” dengan laporan akhbar Umno yang mentafsirkan pengosongan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) kajang sebagai “manipulasi demokrasi”.

Mursyidul am PAS itu bagaimanapun menjelaskan tidak tahu tentang strategi atau isu yang berlaku di sebalik pengosongan itu dan menunggu jawapan penjelasan PKR yang menurutnya tentu mempunyai sebab tertentu.

“Saya suka mencabar Umno dan BN, jika mereka berpandangan pengosongan kerusi di DUN Kajang itu satu pembaziran dan penghinaan terhadap proses demokrasi, jangan sekali-kali mereka meletakkan calon di dalam pilihan raya kecil itu nanti,” katanya.

---------

SETIAKAWAN YANG TEGOH

KOMENTAR TUKAR TIUB
ramai kurang faham
ramai kurang sedar
memenangkan anwar di kajang
sama maknanya 
saperti memenangkan mat sabu dalam pasBANG MAT

BAWA SPRM DATANG SAMA

KAH KAH KAH---------

JEMPUTAN FORUM MALAM INI
 MALAM INI
SATU JEMPUTAN

FORUM MALAM ESOK

DARI KAJANG KE

 PUTRAJAYA

rafizi ramli – pengarah stratejik pkr
s. arutchelvan – parti sosialis malaysia
hishamuddin rais – ngi – non govermental individual
masjaliza dari bersih moderator
TARIKH : 30hb Januari 2014

JAM : 8:30 malam

TEMPAT : Universiti Bangsar Utama
52C jalan kemuja
bangsar utama

ANJURAN

kelab bangsar utama
radio bangsar utama

RADIO BANGSAR
akan membuat liputan langsung
untuk warga malaysia
dimana sahaja berada
RADIO BANGSAR
kini boleh didengar
melalui ipod ipad talipon bijak

-----------

SAH DEMO MEMBAWA MANAFAAT

KOMENTAR TUKAR TIUB
ini satu bukti saheh
bahawa turun ke jalan raya
membawa hasil yang baik

HARGA RUNTUH MULAI HARI INI

Komen
Cheras: Mulai hari ini orang ramai boleh membeli 4,000 produk pada harga diskaun 15 hingga 70 peratus di 995 cawangan 10 pasar raya di seluruh negara. »

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

woit...BETUL KE INI?.... kah kah kah..

kah kah kah..KENAPA INI BERLAKU?.... kah kah kah..

kah kah kah... PERTAMA KERANA MALAM 31 DISEMBER .... kah kah kah..

kah kah kah....KITA DEMO TURUN DATARAN MERDEKA.. kah kah kahj..

kah kah kah.. KEDUA  DEMO TURUN DI SEBERANBG JAYA... kah kah kah.,..

woit...  MACAM INI  CARA TERBAIK TURUNKAN BARANG.... kah kah kah

kah kah kah..MACAM INI TERBUKTI DEMO BEERJAYA... kah kah kah


TURUN JALAN RAYA
MEMBAWA HASIL


---------

SOKONG BOSSKOMENTAR TUKAR TIUB
semua sokong boss
semua nak sokong boss


Anwar Tak Kemaruk Jadi Adun - Azmin

Oleh IZRA ABD RAHMAN KAJANG: Belum pun tarikh pilihan raya kecil (PRK) Kajang diumumkan, Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Azmin Ali telah memberitahu pengundi di sana bahawa calon mereka,  Anwar Ibrahim bukan bertanding kerana 'kemaruk' menjadi wakil rakyat.
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
BOS   JANJI
TAK BAWA MASUK SPRM
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
---------