Jumaat, 25 November 2016

AMANAH BERGERAK MAJU


YA AMPOON

YA MAULANA

AMANAH MAKIN

BERGERAK MAJU


Kesal pemimpin tidak turun padang, bapa saudara Sultan Kelantan sertai Amanah

Kesal terhadap tindak-tanduk pemimpin kerajaan negeri yang tidak turun padang mendorong bapa saudara Sultan Kelantan Tengku Mohamed Tengku Yahya Petra mengisytiharkan menyertai Parti Amanah Negara (Amanah).
Dalam majlis di kediamannya ketika kunjungan pimpinan Amanah negeri Kelantan yang diketuai Datuk Husam Musa, beliau melahirkan kekecewaan kerana banyak masalah rakyat tidak diselesaikan.
"Bolehkah bila berlaku banjir seorang pemimpin berkata saya tidak boleh pergi melihat keadaan rakyat kerana rumah sayapun turut kena banjir," katanya dengan nada kesal.
Beliau turut membangkitkan masalah yang dihadapi masyarakat Orang Asli akibat pembalakan di Kuala Balah.
"Saya tidak dengar mana-mana pemimpin negeri yang turun padang ke tempat Orang Asli buat 'blockade' sebagai protes kawasan mereka menghadapi masalah akibat pembalakan.
"Yang saya dengar Datuk Husam (Musa) yang pergi jumpa Orang Asli dan bertanya masalah mereka," katanya.
Beliau memuji pemimpin-pemimpin Amanah negeri yang selalu turun padang dan berusaha mencari penyelesaikan kepada masalah yang dihadapi rakyat.
"Saya rasa ada persamaan antara kami.
"Sebab itu sekarang saya nak isytiharkan bahawa saya menyertai parti Amanah," katanya.
Beliau turut membangkitkan usaha menghapuskan rasuah dalam pentadbiran kerajaan.
"Saya yakin parti Amanah mempunyai sikap yang sama dengan saya untuk melawan rasuah.
"Insya Allah saya akan membantu parti Amanah dengan segala upaya yang saya ada sehingga parti ini berjaya," katanya.
Pada majlis itu, Tengku Mohamed menyerahkan borang keahlian Amanah kepada Datuk Husam Musa disaksikan oleh Setiausaha  Amanah negeri Kelantan Saudara Rushdan Mustafa.

APA MAKNA

BERITA INI?


MAKNANYA

RAKYAT DAH

MUAK JELAK

DENGAN PAS

TUNGGU MASA

NAK LUNGKUP

 


---------------

BUKAN WAKIL TUHAN


PUKRAAAK

MAIREEEK

ENCULEZ25 November 2016
KUALA TERENGGANU -  Abdul Hadi Awang mahu semua pihak menghormati dan tidak mencabar hak umat Islam di negara ini seperti tertakluk dalam Perlembagaan Persekutuan

POOOORAH

HANG INGAT

HANG WAKIL

TUHAN KE?


------------

BAHAYA MAKIN JELASTANDA TANDA

MAKIN JELAS

KE MANA NANTI

AKHIRNYA?


SILA BACA

SEJARAH 

GERMAN

TAHUN TAHUN

TIGA PULUHAN


Pameran Zunar diserang, karya seni rosak

Pameran kartun Zunar di Komtar, Pulau Pinang hari ini diserang sekumpulan orang yang tidak puas hati dengan karya-karyanya yang mengkritik Najib.
Diketuai oleh seorang pemimpin Umno negeri dan NGO tempatan, mereka hadir selepas solat Jumaat dan menuntut Zunar atau nama sebenarnya Zulkiflee Anwar Ulhaque memberhentikan pameran itu.

Pengurus Zunar, Azura Aziz, berkata dua bahan pameran dirosakkan.

“Mereka beritahu Zunar keluarkan buku kartun dan ancam mahu bakarnya,” kata kartunis yang terkenal dengan kartun satira politik itu.

Exco kesihatan negeri Dr Afif Bahardin dikatakan berada bersama Zunar ketika kejadian.

Zunar melancarkan pameran kartunnya tengah hari ini yang dirasmikan oleh Ketua Menteri Lim Guan Eng.

KENAPA INI

TERJADI?

SEMUA BERLAKU

KERANA MAHU

SELAMATKAN

SEORANG 

PENCURI

--------------

CIA DAN SOROS BANGUN MELAWAAN
INI MESTI

KERJA CIA

INI KERJA

SOROS

INI KERJA

AJEN CIA

DI MALAYSIA


Ringgit slides to 4.458 to 1USD
The ringgit was traded lower today against the US dollar, as the greenback rallied on expectations of a hike in US interest rates next month, dealers said.

The local unit declined against the greenback to 4.4580/4700 from 4.4450/4550 yesterday.
Meanwhile, the ringgit was lower against other major currencies but remained almost unchanged against the Singapore dollar.
Read more: https://www.malaysiakini.com/news/364126#ixzz4R3bd5pBV


PADAN MUKA

CIA DAN SOROS

MELAWAN 

KEMBALI

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH---------------

HAKIKAT DUNIA HARI INI


YANG MISKIN

TAMBAH MISKIN

YANG KAYA 

TAMBAH KAYA


1 BEG BIRKIN

BOLEH TAMPONG

SETAHUN HIDUP

LIMA KELUARGA

TUJUH BERANAKHalf Of The Population Of The World Is Dirt Poor – And The Global Elite Want To Keep It That Way


Could you survive on just $2.50 a day?  According to Compassion International, approximately half of the population of the entire planet currently lives on $2.50 a day or less.  Meanwhile, those hoarding wealth at the very top of the global pyramid are rapidly becoming a lot wealthier.

  Don’t get me wrong – I am a very big believer in working hard and contributing something of value to society, and those that work the hardest and contribute the most should be able to reap the rewards.  In this article I am in no way, shape or form criticizing true capitalism, because if true capitalism were actually being practiced all over the planet we would have far, far less poverty today.  

Instead, our planet is dominated by a heavily socialized debt-based central banking system that systematically transfers wealth from hard working ordinary citizens to the global elite.  Those at the very top of the pyramid know that they are impoverishing everyone else, and they very much intend to keep it that way. ----------------

KERENAH AGAMAWAN
KERENAH AGAMAWAN
Mari kita menilai pola gerakan politik dunia sekarang ini: 
(1) Kebangkitan protectionisme dan anti-globalisasi 
(2) Keruntuhan orde lama dan penerimaan orde baru 
(3) Kejatuhan mendadak gerakan Islamis. 

Semua ini disebabkan satu faktor: rakyat biasa sudah muak dan jemu kepada retorik dan kerenah puak2 pemodal pro globalisasi dan kejahilan puak agamawan kepada konsep hidup dalam masyarakat moden on JANGAN KENA KENCING
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/24/16

---------------

TULISAN MUNCUL KEMBALI


TULISAN YANG

WAJIB DI BACAMUNCUL 

KEMBALI

PETANG INI

TULISAN 

PERTAMA

IKUTI:

sakmongkol.blogspot.com -------------------

PANGLIMA YAM SENGTUKAR RINGGIT PADA YUANGGIT
yang ni makin menarik dan tegang..tanda2 kejatuhan sudah makin terserlah..pasir salak sudah mengamuk kerana amanah menyokong cina dap..pasir salak menyalak dan menyelak2 kain cina dap..agak2 bole menyalak kat negara komunis tak??

amuk and malay sudah dijangka, sudah dikaji maka mudah menguasainya..jiran pasir salak juga adalah bagan dato..wakil bagan mula terasa hati bila dikatakan pemangku tpm je..bagan mula menyongak utk jd mr PM..malangnya mr lidah kontot juga tak mahu ketinggalan..

lidah kontot asal negara johor juga gagal menyalak dan menyelak di tembok china..suaranya kecil apatah lagi bila waktu menukar ringgit kpd yuanngit..pru semakin dekat, bermakna masing2 sdg melakukan keje2 pendedakkan agar mjd calon, paling2 cikai pun dpt gaji yb... on MAKIN MENARIK - MAKIN TEGANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/24/16-------------------

SUDAH LIMA TAHUN MEROSOT

NILAI RINGGIT

MEROSOT SUDAH

LIMA TAHUN

APAKAH INI

JANGKA PENDEK

JIKA 100 TAHUN 

BERJANGKA 

PANJANG?


Perbendaharaan: Kelemahan ringgit hanya jangka pendek
 | November 24, 2016
Irwan Serigar berkata, unit tempatan akan mengukuh dalam jangka panjang dengan kemasukan pelaburan langsung asing serta beberapa projek kerajaan yang akan dilaksanakan tahun depan


PUTRAJAYA: Kelemahan ringgit ketika ini adalah untuk jangka pendek, kata Ketua Setiausaha Perbendaharaan, Mohd Irwan Serigar Abdullah.
Beliau berkata, unit tempatan akan mengukuh dalam jangka panjang dengan kemasukan pelaburan langsung asing serta beberapa projek kerajaan yang akan dilaksanakan tahun depan.

TAHUN DEPAN

HANYA SATU

BULAN LAGI

RINGGIT TERUS

JATUH NILAI

POOOOOOORAH---------------

KHALID SAMAD DISERANG DI PARLIMENF.B


Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad dipukul di pintu masuk hadapan lobi dalam kawasan parlimen yang sepatutnya dikawal ketat oleh pasukan keselamatan namun difahamkan Speaker Dewan Rakyat, Pandikar Amin Mulia enggan mengambil sebarang tindakan.
Dalam sidang media yang diadakan di ruang media, Khalid mendakwa penyokong ahli parlimen Pasir Salak, Tajuddin Abdul Rahman yang memukulnya hingga menyebabkan cedera ringan.

Saksi kejadian memberitahu insiden ini dipercayai dilakukan kerana penyokong Tajuddin tidak berpuas hati apabila Khalid menempelaknya dengan perkataan 'Sial' dalam dewan kelmarin.
Menurut sumber, penyokong Tajuddin tersebut berasal dari Sungai Manik, dalam parlimen Pasir Salak.Khalid Samad diserang di perkarangan Parlimen | Free Malaysia Today

www.freemalaysiatoday.com/.../khalid-samad-diserang-di-perkaran...

Translate this page
21 hours ago - KUALA KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad diserang perusuh ketika beliau menghampiri bangunan utama Parlimen ...

Khalid Samad 'diserang' di pekarangan Parlimen | Semasa | Berita ...

www.bharian.com.my/node/216218

Translate this page
21 hours ago - Khalid Samad 'diserang' di pekarangan Parlimen. Oleh Mohd Anwar Patho Rohman; Hazwan Faisal Mohamad dan Luqman Arif Abdul Karim.

Khalid Samad diserang di Parlimen - Semasa - Sinar Harian

www.sinarharian.com.my/.../khalid-samad-diserang-di-parlimen-1....

Translate this page
21 hours ago - KUALA LUMPUR - [DIKEMASKINI] Hari terakhir Dewan Rakyat kecoh hari ini, apabila Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad diserang di ...----------------