Jumaat, 10 September 2021

HA HA CELANA PENDEK SANISAH HURI

 


CELANA PENDEK

SANISAH HURI

AMIN

NAJIB GADAI TANAH KTM TANJUNG PAGAR

 

WOIT 

MELAYU

TAK SEDAR

LAGI KE SIAPA

NAJIB INI

AMIN

JASA PADA

LEE KUAN YEW

BERI TANAH

KTM PADA

 SINGAPURA

AMIN

Kunjungan duta Singapura hangatkan spekulasi peranan Najib dalam Kabinet

NAJIB Razak semalam menerima kunjungan hormat Duta Singapura ke Malaysia, sekali gus menghangatkan lagi spekulasi bahawa beliau akan diberi peranan besar dalam Kabinet Ismail Sabri Yaakob.

Gambar beliau bersama Duta Singapura ke Malaysia Vanu Gopala Menon dimuat naik bekas perdana menteri itu di Facebook semalam.

“Semoga hubungan antara Malaysia dan Singapura bertambah kukuh terutamanya dalam ekonomi.

“Dasar-dasar dan kesalinghubungan antara kedua-dua negara yang membawa manfaat kepada pelabur, usaha mengawal pandemik dan penduduk Asean juga wajar ditingkatkan lagi. Sama-sama kita usahakan,” tulisnya.

Selasa lalu, ahli Parlimen Pekan itu mengunjungi Ismail Sabri di pejabat perdana menteri di Putrajaya.

Pelantikan Ismail Sabri sebagai perdana menteri kesembilan itu bagi mengisi kekosongan selepas  Muhyiddin Yassin meletak jawatan pada 16 Ogos lalu, susulan hilang sokongan majoriti ahli Dewan Rakyat.

Pertemuan dengan duta Singapura itu berlangsung ketika Najib disebut-sebut mungkin akan dilantik sebagai penasihat ekonomi kepada Ismail Sabri.

Mengulas pertemuan dengan perdana menteri pada Selasa lalu, Najib berkata mereka membincangkan keadaan semasa ekonomi negara dan langkah-langkah selanjutnya yang perlu diambil.

“Prinsip dan pendirian saya jelas. Jika ada peluang tambah baik, saya cadangkan. Jika salah, saya lawan. Jika baik, saya sokong,” katanya di Facebook.

Pada 28 Julai tahun lalu, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menjatuhkan hukuman penjara 12 tahun dan denda RM210 juta terhadap Najib selepas mendapati beliau bersalah terhadap tujuh tuduhan membabitkan perbuatan pecah amanah, penggubahan wang dan salah guna kuasa melibatkan RM42 juta dana SRC International Sdn Bhd. 

Kes itu kini di peringkat rayuan.

Najib, 68, juga berdepan empat pertuduhan menggunakan kedudukannya untuk memperoleh suapan berjumlah RM2.3 bilion daripada dana 1Malaysia Development Berhad dan 21 pertuduhan pengubahan wang haram membabitkan jumlah sama. – 10 September, 2021.

JASA PADA

CHINA MERAH

BERI TANAH

KUANTAN UNTUK

PROJEK 

PELABUHAN

AMIN

KALAU PENCURI 

MAKA KITA TAHU

SIAPA DIBELAKANG

PENCURI ITU

KHALASKE JALAN RAYA

  BERSEDIA 

UNTUK TURUN

KE JALAN RAYA

AMIN

Arymanchino commented on 

"PENCURI JAGA

 PETI DUIT 

SIMPANAN NEGARA"

Bagus TT.Klu Bos ku penyamun dan geng2 perompak msk balik kita semua wajib bersiap sedia ke jln raya..Aku tetap salahkan Atok Kerala dan Safie Bebal yg bangang menyebabkan penyamun msk smula.Geng2 Malikul wajib tggalkan Smail..Khalas..

NAJIB SAKIT JIWA

 

 NAJIB SAKIT 

JIWA

AMIN

MAHKAMAH DAH

BUKTIKAN

NAJIB PENCURI

AMIN

MAHKAMAH

ARAH NAJIB BAYAR

CUKAI

AMIN

MAHKAMAH

MASIH ADA

KES LAGI 

SEDANG BICARA

AMIN

SATU MALAYSIA

TAHU NAJIB

PENCURI

AMIN

ROSMAH PUN

TAHU NAJIB

MENCURI

AMIN

REZA PUN TAHU

NAJIB MENIPU

AMIN

JO LO PUN

TAHU NAJIB

MENCURI

AMIN

SABRI PUN

TAHUN NAJIB

MENCURI

AMIN

HANYA 

NAJIB SORANG

TAK TAHU DIA

PENCURI

KHALAS
Buktikan kesalahan


 saya, Najib cabar Justo

Bekas perdana menteri Najib Razak hari ini memberikan respons kepada pembongkar maklumat 1MDB, Xavier Justo, mencabarnya untuk membuktikan dakwaannya beliau di belakang penyelewengan dana dari PetroSaudi International.

Dalam tulisan di Facebook, Najib turut menanyakan beberapa siri soalan kepada bekas pengarah PetroSaudi yang semalam menggesanya untuk mendapatkan rawatan kesihatan mental selepas dituduh mencuri data sebagai tukaran kepada wang dari ahli perniagaan berpusat di United Kingdom.

“Terima kasih kerana bimbang berhubung kesihatan mental saya. Dengan gembiranya saya ingin melaporkan, saya berada dalam keadaan baik,” katanya.

“Tetapi saya mempunyai beberapa soalan.”

Beliau menggesa Justo untuk membuat hantaran bagi mendedahkan “dokumen-dokumen dari e-mel yang anda simpan mengatakan saya yang mendalangi pengelewengan duit oleh PetroSaudi”.

Menurutnya, peguam-peguamnya tidak pernah menemui sebarang bukti, malahan katanya bukti menunjukkan beliau tidak terlibat.

“Saya terkejut anda panggil saya penipu atau gila walaupun memetik link-link media yang telah tersedia di mata awam berbanding penafian-penafian yang dilakukan anda,” katanya merujuk laporan The Edge bertarikh Jun 2018.

Semalam, Justo dalam satu hantaran di media sosial telah membidas Najib, mendakwa bekas perdana menteri itu menulis perkara yang tidak benar mengenai dirinya dan beberapa orang lain.

Beliau memberikan respons terhadap hantaran Najib terdahulu yang mengatakan tidak ada dokumen atau e-ml yang didedahkan oleh Justo tersebut menunjukkan salah laku telah dilakukan oleh beliau berhubung skandal 1MDB.

Bagaimanapun Justo berkata, bukti-bukti tersebut adalah di beberapa mahkamah termasuk di Switzerland, Malaysia dan Amerika Syarikat yang boleh menunjukkan Najib bersalah.

Najib dalam hantarannya hari ini turut mempertanyakan mengapa Justo perlukan sehingga empat tahun selepas peletakan jawatannya untuk menunjukkan bukti-bukti tersebut, dan mengapa beliau berkata dalam sebuah temu bual Al-Jazera bahawa beliau tidak pasti sama ada beliau akan membongkar skandal 1MDB jika PetroSaudi membayar beliau beberapa juta Swiss francs.

“Apakah benar anda jumpa dan ugut majikan-majikan anda di Thailand pada 2013?” tambahnya.

“Jika perkara ini tidak benar dan kesalahan itu tidak berlaku di Thailand, kenapa mahkamah-mahkamah di Bangkok memiliki bidang kuasa supaya anda didakwa dan dihukum selama tiga tahun dalam penjara? Dan kenapa anda tidak kecam sistem perundangan Thailand kerana memenjarakan anda tanpa berlandaskan undang-undang atau bahkan merayu sabitan kesalahan anda?”


 NAJIB TEKAN

SABRI

AMIN

NAJIB NAK JADI

PENGERUSI

TIM PEMULIHAN 

NEGARA

AMIN

NAJIB GAGAL

AMIN

SEKARANG NAJIB

BERI TEKANAN

NAK JADI 

PENASEHAT

EKONOMI SABRI

AMIN

AWAS

JIKA NAJIB

DI LANTIK

MAKA INI

MENJEMPUT RAKYAT

TURUN 

KE JALAN RAYA

KHALASSELAMAT ULANG TAHUN

 


 SELAMAT 

HARI JADI


HARI INI ULANG TAHUN
HARI KELAHIRAN GANESH
ACHI SEBELAH  RUMAH
MEMBERI GUA KUIH

ORANG BERBUDI
KITA BERBAHASA
ORANG MEMBERI
KITA MERASA

SELAMAT NYAMBUT
HARI KELAHIRAN
AMIN


GANESH

NAJIB SUDAH RASA DIA PENASEHAT EKONOMI SABRI

 

 

NAJIB KINI

MERASA DIA DAH

JADI PENASEHAT

EKONOMI SABRI

AMIN

Unknown commented on 

"TAK TAIK NAJIB"

https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2021/09/861624/najib-lapor-polis-terhadap-lhdn Dalam polis report najip cakap afa pegawai lhdn dtg mintak maaf sebab salah dari lhdn. Apa ke bodo nya pegawai kanan lhdn. Kahkahkahkah. Dia cuba berbaik2 dgn najip tapi najip terus buat report. 


Tak pasal2 ulang alik la pegawai ty nanti turun naik.mahkamah.kahkahkah Mustahil tak paham. Org yg dah nak masuk sg buluh akan tarik sapa saja ikut sekali masuk.kahkahkah Sapa suruh jadi bangang mtk maap dtg bulur tengkuk.kahkahkah

GUA TAK BIJAK

 


 GUA TIDAK BIJAK 

AMIN

MEMBERI 

IVERMECTIN

HANYA KEUPAAYAN

YANG GUA TERMAMPU

AMIN

Unknown commented on

 "IVERMECTIN TERBUKTI"

Tukar Tiub org bijak. Jauh sekali tidak pandai. Saya mengikuti sejak sekian lama. Perkara sulit dikupas menjadi mudah. Pemikiran TT setanding Tun M. Cuma TT memilih jalan seperti marhaen. Teruskan TT bagi pencerahan. Rungkaikan kekusutan. Rakyat dah lesu. Kembalikan keyakinan rakyat. Ceriakan hidup rakyat.

PENCURI JAGA TIBUNG MASJID

 
 PENCURI JAGA

TABUNG MASJID

AMIN

panglimo potaseh commented on

 "TER NOWW 

TER KINI TER HOTT"

Yang kurap carik buloh ..yang pokak bakar morochon ..yang lumpoh ngalau ayam ..yang buto ngombuih losong ..yang Najib jago tabong ..

SEMBILAN SEHAT IVERMECTIN

 SEMBILAN SOSOK

KEMBALI SEHAT

MAKAN IVERMECTIN

ADALAH ANAK BUAH

&  KENALAN RAPAT

AMIN

SAYA

 BUKAN DOKTOR 

 BUAT KAJIAN

AMIN

MEREKA MINTA

PERTOLONGAN

SAYA HANTAR

IVERMECTIN

KHALAS

Unknown commented on

 "IVERMECTIN TERBUKTI"

ok tt ... tulisan orang tak caya .. lu kena buat video.. lu kena buat video sapa yang makan ? bukti dia pakai gelang merah lu bagi bukti berapa lama lepas makan dia sihat lu kena bagi bukti dia belum cocok vaksin... bukti dia kena kobit.. dah ada bukti lu mari cerita balik tt lu cakap saya orang kanpius.. berita dengan lu orang masih percaya berita .. khalas.. kah kah kah
cikminah commented on 

"IVERMECTIN TERBUKTI"

Hehehehe.....SEMBILAN sosok diberi Ivermectin kembali sehat diheboh-henohkan tapi 86% yang lain mati katak, tak dicerita berapa ribu jumlahnya dalam bentuk angka. Manakala setiap hari antara 19-22 ribu orang kembali pulih tanpa Ivermectin, hanya catatan rengkas KKM dalam Mysejahtera setiap hari, langsung tak diwar-warkan sebagai bukti kejayaan vaksin.

PENCURI JAGA PETI DUIT SIMPANAN NEGARA

 


PENCURI JAGA

PETI DUIT SIMPANAN

BEGARA 

KHALAS
Kunjungan duta Singapura hangatkan spekulasi peranan Najib dalam Kabinet


KALAU NAJIB

MASUK KABINET

KITA TURUN

KEMBALI 

KE JALAN RAYA

KHALAS

DIRIKAN HOSPITAL SEMENTARA

 


DIRIKAN

HOSPITAL SEMENTARA

AMIN

CHINA MERAH SEDANG MERANCANG

 


 CHINA MERAH

SEDANG MERANCANG

UNTUK MENOBATKAN

NAJIB SEKALI LAGI

AMIN

TAK CAYA TUNGGU

AMIN


Unknown commented on

 "KELUARGA PENYAMUN"

Cool Bro Bossku masih ada Jho Low bagi simpanan tetap di luar negara, yang mereka jumpa dalam negara, luar negara entah berapa B kita tak tahu, kah kah kah kalau seorang boleh sapu begitu banyak, bayang kan sejak merdeka sampai lah sekarang selama 64 tahun berapa banyak geng United dah sapu, kalau kita semua pandai kira mungkin maybe duit kita sama dengan nilai Dollar Singapura atau Amerika Bro ...Amin syukur cium segala MU kah kah orang cerdik selalu kena tipu Ngan orang pandai mencuri kah kah

KES PISANG ANWAR IBRAHIM

 


 KES PISANG

ANWAR IBRAHIM

AMIN

Unknown commented on

 "KES BARU 

ANWAR IBRAHIM"

Pasal pisang badan binasa ramai lelaki hilang segala kerana pisang yang tak ada punat kontrol kah kah kah apa pun nafsu mengatasi segala gala kah kah pi mampooss lah dia dengan batang pisang sekali lagi ini kali lah lupa kan hasrat murni nak jadi PM pun kah kah kah

PENYAMUN TETAP PENYAMUN

 WALU PUN

DAH CIUM 

BATU ITAM

PENYAMUN TETAP

PENYAMUN

KHALAS

panglimo potaseh commented on 

"KELUARGA PENYAMUN"

Syumul nye jubah yg di sarong Najib dan koluargo dio. Kato TaT sebesar mano pon tetek rosmah oooop ..DOSO ..jika kito tobat dan poey lak jilat batu itam kek Mokah, mako sogalo doso akan solosai ..0-0 lah tu ..


IVERMECTIN TERBUKTI

 SEMBILAN SOSOK

YANG GUA BERI

IVERMECTIN SEMUA

KEMBALI SEHAT 

AMIN

SOSOK SOSOK  INI 

GUA SENDIRI

BERI IVERMECTIN

AMINArymanchino commented on

 "MENINGGAL

 DUNIA DI RUMAH"

Mereka dok d rumah makan Ivermactin ikut nasihat Dr TT dan Lokman Lobak.Same2 bangang..

ORANG PAS KOTE NAIK BILA NAMPAK RAMBUT RAFIDAH AZIZ

 ORANG PAS 

KOTE NAIK BILA

NAMPAK RAMBUT

RAFIDAH AZIZ

KAH KAH KAH

TAK TAIK NAJIB

 

APA MAKNA

SEMUA INI

AMIN

MAKNANYA 

SEMUA INI 

ADALAH

TAKTAIK NAJIB

NAK LAMBAT

MAHKAMAH BUAT

KEPUTUSAN

AMIN

NAJIB SENGAJA 

LIBATKAN

BANYAK ORANG

AMIN

SAMAN SANA

SAMAN SINI

AMIN

TANGGUH SANA

TANGGUH SINI 

AMIN 

RAYU SANA

 RAYU SINI 

AMIN

 TAK MAU

 PENDAKWA INI

TAK MAHU 

PENDAKWA ITU

UNTUK APA?

AMIN
Najib beri tempoh sehingga esok untuk Muhyiddin jawab

KUALA LUMPUR –  Muhyiddin Yassin diberi tempoh sehingga esok untuk menjawab tentang dakwaan bahawa Najib  telah meminta kerajaan campur tangan dalam kes-kes mahkamah yang membabitkan beliau.

Ahli Parlimen Pekan itu telah menghantar surat tuntutan kepada Muhyiddin hari ini.

Najib dalam hantaran di laman Facebook berkata, tuntutan itu dibuat berikutan surat balasan peguam Ketua Penerangan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Wan Saiful Wan Jan.

Katanya, dalam surat tersebut Wan Saiful menyebut bahawa hantarannya di laman sosial yang mendakwa Najib meminta kerajaan campur tangan dalam kesnya adalah hak kebebasan mereka untuk bertanya di bawah Perlembagaan Persekutuan.

“Itu jawapan Wan Saiful. Dengan merujuk jawapan rasmi peguam Wan Saiful, peguam saya juga telah hantar surat tuntutan yang sama kepada PM8.

“Menuntut dia jawab secara jelas jika dia yang salurkan “khabar angin” berkenaan saya kepada Wan Saiful dan juga tuntut dia mengulas bila dan bagaimana saya pernah minta dia campur tangan dalam kes-kes mahkamah saya.

“Kami beri tempoh sehingga hari esok untuk dia jawab.

“Kita sama-sama tunggu jawapan PM8.

“Kami akan tentukan langkah seterusnya setelah menerima jawapan dia,” katanya.

Di awal hantarannya Najib berkongsi surat balasan dari peguam Wan Saiful yang disifatkan sebagai fitnah yang dibawa ke perutusan dalam televisyen bahawa beliau meminta campur tangan perdana menteri dalam kes mahkamahnya.

“Kononnya ini sebab PM8 dijatuhkan. Bukan sebab mereka gagal segagalnya untuk mengawal Covid negara yang sudah menjadi antara paling parah dalam dunia serta ekonomi yang semakin merudum sehingga pasaran saham Malaysia jadi kedua paling corot dalam dunia bagi tahun 2021,” katanya.

Menurut Najib, Ketua Penerangan Bersatu telah melanjutkan fitnah tersebut dalam hantaran di Facebook dengan merujuk namanya dan apabila diminta mengemukakan bukti, mereka menjawab hanya mendengar mengenai permintaan campur tangan itu dari khabar angin dan untuk memberi peluang Ahli Parlimen Pekan itu menjawab

“Kamu boleh kritik dan kecam saya tetapi jangan fitnah saya lagi.

“Sebab saya telah bosan dengan fitnah-fitnah yang tak henti-henti, penggunaan propaganda media serta penyalahgunaan agensi kerajaan terhadap saya.” katanya.

Pada 14 Ogos lalu Najib memfailkan notis tunjuk sebab terhadap Wan Saiful bagi mendapatkan perintah mahkamah supaya beliau selaku responden memberikan sebab mengapa tidak boleh dipenjara atau didenda atas alasan menghina mahkamah.

Najib memetik dakwaan Muhyiddin bahawa beliau terpaksa melepaskan jawatan perdana menteri kerana ada yang rakus kuasa mahukan jawatannya.  

UNTUK 

LAMBATKAN

TARIKH MUKTAMAD

MASUK PENJARA

AMIN

NAJIB HARAP

DAPAT KEMBALI

BERKUASA

AMIN

DALAM PRU15

NAJIB RANCANG

KUASA KEMBALI

PADA

 TIM BANDUAN

AMIN

JO LO DAN 

CHINA MERAH

SEDANG MENUNGGU 

NAJIB 

KEMBALI BERKUASA

KHALAS