Ahad, 24 April 2016

FBI SAMPAI -SEMUA LARIFBI SUDAH 

MARI

ARUL KANDAR

MAHU LARiJabatan Keadilan Amerika ke Malaysia siasat 1MDB

Siasatan global ke atas skandal 1MDB semakin meluas apabila pegawai-pegawai Jabatan Keadilan Amerika Syarikat dilaporkan telah memohon butiran urusan firma pelaburan negara itu daripada Deutsche Bank dan JPMorgan.

Memetik sumber perbankan, Reutersmelaporkan pegawai Amerika telah melawat ke Kuala Lumpur dan bercakap dengan mereka yang mempunyai hubungan rapat dengan firma itu.
Reuters juga dilaporkan bercakap kepada sekurang-kurangnya tiga sumber di ibu negara Malaysia itu.
Mereka berkata JPMorgan dan Deutsche bukan sasaran siasatan pada peringkat ini, tetapi hanya diminta untuk memberikan butiran
US Justice Dept travels to M’sia for 1MDB probe
Official from the United States Justice Department travelled to Malaysia to meet several individuals in its investigation into 1MDB, Reuters reported citing unnamed sources.
This comes after Sarawak Report said the US Justice Department is seeking extradition of an individual detained in Abu Dhabi in relation to the 1MDB investigation.
Malaysiakini has contacted the US Justice Department for confirmation
The 1MDB scandal is investigated by authorities in Switzerland, United Kingdom, United States, Luxembourg, Singapore and Hong Kong.

Read more: https://www.malaysiakini.com/news/336095#ixzz44bpEF6UK
KAH KAH KAH

gwa sudah cakap

FBI sudah mari

arul  berhenti

arul mahu lari

cabut cabut 

lari lari lingkup

kah kah kah

TANGKAP SEMUA


-------------

DIMANA MEREKA LARI


 FBI CARI
LEBIH HANDAL
Handal betul cilaka tiga ekor ni .. lebih handal daripada inteligent nazi yang diburu polis kampong yahudi. Apa ilmu yang tiga ekor ni pakai .. musti badan penuh dengan lilitan tangkal. Sapa pulak yang bekalkan tangkal ni .. aku rasa aku tahu sapa. 

Tok Guru Aroon Ding, Ustak Mael Dictionary, DDUHL Fadilah dah habis iktiar ke, ontok jo. Aku setakat bekalkan botol bleh la, untuk tangkap jin yang beri perlindungang pada tiga ekor ni. on INTERPOL SEDANG CARI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 4/22/16--------------

ADA LAGI YANG TIDAK PERCAYA?


MASIH ADA

YANG TIDAK

PERCAYA

BUMI MAKIN

PANAS?
Perlis negeri paling panas
 
Stesen Meteorologi Chuping di Perlis mencatatkan bacaan suhu 37.2 darjah Celsius.

KUALA LUMPUR: Hanya Stesen Meteorologi Chuping di Perlis yang mencatatkan bacaan suhu melebihi 37 darjah Celsius hari ini berikutan cuaca panas akibat fenomena El Nino ketika ini.

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi  Wilfred Madius Tangau dalam satu kenyataan berkata sehingga jam 4 petang semalam, Stesen Meteorologi Chuping di Perlis itu mencatatkan bacaan suhu 37.2 darjah Celsius.

Beliau berkata, tiga kawasan mencatatkan bilangan hari tanpa hujan melebihi 10 hari sehingga semalam ialah masing-masing 19 hari di Kota Baharu dan Machang, Kelantan serta 11 hari di Kudat, Sabah.

BACA DISINI:

https://www.malaysiakini.com/columns/336023

https://www.malaysiakini.com/columns/336699

https://www.malaysiakini.com/columns/337611

https://www.malaysiakini.com/columns/338522

--------------

KU LI NAIK PANGKAT 


INI BERITA HOT

BERITA GEMPAQ

BERITA HITKu Li bakal dilantik TPM Kedua?

April 23, 2016
Dakwaan itu kononnya untuk mengimbangi Zahid Hamidi yang sudah 'pasang angan-angan' untuk menjadi Perdana Menteri.


KAH KAH KAH

CALON TETAP

PIEM KITA

NAIK PANGKAT

KAH KAH KAH


EEE PUN JUAL AYAT SUCI


APA SUDAH

TERJADI?


 

 

 

 
Kenapa tuduh saya bukan Islam?

April 22, 2016
Hakimsa Abdul Karim berkata, lebih menyedihkan, fitnah itu menyentuh agama beliau, sedangkan beliau seorang Islam sejak dilahirkan.
 
Semalam, JAIS dalam satu kenyataan mengesahkan, pemeriksaan di premis makanan di Seksyen 7, termasuk di Restoran Hakim tidak melibatkan isu status halal, sebaliknya kerana lapan restoran dikesan menggantung papan hiasan ayat Al-Quran yang mengandungi kesalahan cetakan.
 

DIA HANYA

SAEKOR EEE

YANG CUBA

JUAL AGAMA--------------

LAGI KENA HALANGAngkuh, Tidak Wajar Halang Ahli Politik Pembangkang Masuk Sarawak
 
Sejurus beberapa ahli politik pembangkang serta badan bukan kerajaan dilarang masuk ke Sarawak, Ahli Parlimen Bayan Baru Sim Tze Tzin dan ADUN Machang Bubuk Lee Khai Loon telah dihalang masuk oleh pegawai Jabatan Imigresen serta dihantar balik dengan segera. Berkenaan dengan dihalang masuk tanpa sebab, Lee Khai Loon berasa amat kecewa dan marah.
 
Lee berkata, “Apabila sampai ke balai ketibaan, Sim Tze Tzin dan saya terus diminta untuk tunggu di dalam pejabat imigresen. Kami juga tanya kenapa tidak dihalang masuk beberapa kali tetapi pegawai tersebut enggan memberi penjelasan selanjutnya dan hanya mengikut perintah pihak berkuasa negeri. Kemudian kami telah dihantar balik ke KLIA dengan kadar segera.”
 
Lee berpendapat tindakan kerajaan negeri Sarawak adalah angkuh dan tidak wajar. Barisan Nasional telah menyalahguna kuasa pentabiran untuk menekan parti politik pembangkang.
 
Tindakan kerajaan negeri Sarawak menghalang rakyat menyertai aktiviti politik yang sah jelas bercanggah dengan Seksyen 67 Akta Imigresen di mana tidak boleh menyekat sesiapa untuk memasuki Sabah dan Sarawak untuk tujuan aktiviti politik. Maka, tindakan halang ahli politik pembangkang adalah tidak sah serta menjadikan imigresen sebagai alat politik.
 
Tambahan pula, tindakan menghalang ahli politik pembangkang adalah tidak popular. Mengikut laporan yang dikemukakan oleh Merdeka Centre telah menunjukkan bahawa 46% pengundi tidak setuju dengan tindakan kerajaan negeri Sarawak menghalang ahli politik masuk ke dalam Sarawak.
 
Lee menegaskan bahawa hasrat rakyat adalah satu pilihanraya yang adil, bersih dan aliran info yang bebas. Larangan masuk ke Sarawak jelas bertentangan dengan prinsip adil dan terbuka. 
 
Lee Khai Loon
ADUN Machang Bubuk
Setiausaha Pengelola KEADILAN Pulau Pinang


-----------

DEKLARASI RAKYATNAK TERAJANG

MAHAREMBAT

NAK SEKEH

BIK MANA

BUKA DISINI:

--------------

INI SUDAH PELIK

APA SUDAH

TERJADI?
 

 April 23, 2016
VIDEO INSIDE
Mohd-Hashim-Abdullah_najib_spr_600_1
Tindakan akan diambil terhadap mereka yang meletakkan poster ahli-ahli politik yang tidak mempunyai kaitan dengan calon atau parti. More ››


GWA TAK DA

APA HENDAK

TAMBAH

KAH KAH KAH

 
-----------

SATU DUNIA MAHU TAHU


SATU DUNIA

 INGIN TAHU

TELEFON JENIS


APA


TELEFON

 JENAMA APA

APA? AP? APA?

 
Pemuda parah akibat telefon meletup
Seorang pemuda cedera parah apabila telefon bimbitnya yang sedang dicaj tiba-tiba meletup ketika dia mahu menjawab panggilan semalam.

Pengarah Kesihatan Kedah, Dr Norhizan Ismail berkata lelaki berumur 28 tersebut dikejarkan ke Hospital Yan kira-kira pukul 4.40 pagi.

"Rawatan awal diberikan kepadanya, namun disebabkan beliau perlu diberi rawatan pakar, maka beliau telah dirujuk ke Hospital Sultan Abdul Halim di Sungai Petani," katanya dalam satu kenyataan.


MEDIA WAJIB

LAPOR

MACAM MEDIA

KAPIR YANG


MAKAN BABI


 
--------------