Jumaat, 6 Mei 2022

PROJEK KURANGKAN MANUSIA

 


SEPULUH RUKUN

PROJEK

KURANGKAN

 MANUSIA

DALAM DUNIA INI

KHALAS

Mesej yang terdiri daripada satu set sepuluh rukun garis panduan atau prinsip terukir pada Batu Panduan Georgia dalam lapan bahasa berbeza, satu bahasa pada setiap muka empat batu besar tegak. Bergerak mengikut arah jam di sekeliling struktur dari arah utara, bahasa ini ialah: Inggeris, Sepanyol, Swahili, Hindi, Ibrani, Arab, Cina Tradisional dan Rusia.


BATU 

SEPULUH RUKUN

1 - Kekalkan manusia di bawah 500,000,000 dalam keseimbangan berterusan dengan alam semula jadi.

2 - Bimbing pembiakan dengan bijak — meningkatkan kecergasan dan kepelbagaian.

3 - Satukan manusia dengan bahasa baru yang hidup.

4 - Keghairahan memerintah — kepercayaan — tradisi — dan semua perkara dengan alasan yang tenang.

5 - Lindungi rakyat dan negara dengan undang-undang yang adil dan mahkamah yang adil.

6 - Biarkan semua negara memerintah secara dalaman menyelesaikan pertikaian luar di mahkamah dunia.

7 - Elakkan undang-undang kecil dan pegawai yang tidak berguna.

8 - Seimbangkan hak peribadi dengan tugas sosial.

9 - Hadiah kebenaran - kecantikan - cinta - mencari keharmonian dengan yang tidak terhingga.

10 - Jadilah bukan kanser di Bumi — Tinggalkan ruang untuk alam semula jadi — Tinggalkan ruang untuk alam semula jadi.


ARAB BUNUH ANAK PEREMPUAN

 


ARAB TANAM

BAYI PEREMPUAN

HIDUP HIDUP

AMIN

MELAYU ASLI

 HORMAT

SEMUA YG HIDUP

AMIN

Unknown commented on

 "TAK MAKAN

 TIPU TOK ARAB"

mungkin ko tak kena tipu dengan arab tapi ko kena tipu dengan darwin... khalas..


BERDAKWAH

 


SEDANG

BERDAKWAH

KHALAS

Imlan Adabi commented on

 "TABII MANUSIA

 UNTUK MENGENTOT"

Dia berdakwah tu



PROJEK KURANGKAN PENDUDUK DUNIA

 



Berjaga-jaga, ‘hepatitis akut tidak diketahui penyebab’ serang kanak-kanak

KUALA LUMPUR – Kementerian Kesihatan (KKM) telah mempertingkatkan pemantauan terhadap jangkitan hepatitis akut di semua klinik kesihatan dan hospital.

Ia berikutan seramai 169 kanak-kanak di 12 buah negara dijangkiti ‘hepatitis akut yang tidak diketahui penyebabnya, kata Menteri Kesihatan Khairy Jamaluddin.

Menurut Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) mangsa jangkitan terdiri dalam kalangan kanak-kanak berusia satu bulan hingga 16 tahun.

United Kingdom melaporkan bilangan kes tertinggi iaitu 114, selain Sepanyol, Israel, Amerika Syarikat, Denmark, Ireland, Itali, Perancis, Norway, Belgium dan Romania yang turut dilanda jangkitan hepatitis itu.

Sehingga 21 April lalu satu kematian telah dilaporkan

Jelas Khairy lagi, sebanyak 10 peratus daripada 169 kes memerlukan pemindahan hepar (hati).

Hepatitis tersebut dikategorikan sebagai ‘hepatitis akut yang tidak diketahui penyebabnya’ kerana punca lazim penyakit itu tidak dapat dikesan melalui ujian makmal.

Bagaimanapun, menurut WHO sebanyak 74 kes yang dilaporkan dikesan positif adenovirus dan 20 kes dikesan positif SARS-CoV-2.

“Sehubungan itu, KKM telah mempertingkatkan survelan (pemantauan) bagi hepatitis akut di semua klinik kesihatan dan hospital dengan menggunakan definisi kes yang telah dipersetujui oleh pakar-pakar perubatan klinikal dan kesihatan awam.

“Protokol rujukan dan pengurusan kes ‘hepatitis akut yang tidak diketahui penyebabnya sedang dibangunkan,” katanya.

Sementara itu, pengamal perubatan di klinik kesihatan kerajaan dan swasta diminta untuk merujuk kanak-kanak berusia satu bulan hingga kurang 18 tahun ke hospital sekiranya menunjukkan beberapa petanda untuk pengurusan kes.

Simptom terbabit termasuk gejala jaundis dan gejala lain hepatitis akut seperti hilang selera makan, loya, muntah, kelesuan atau air kencing berwarna gelap.

Kata Khairy, ketika ini terdapat seorang kanak-kanak lelaki warganegara Malaysia di Sabah berusia 4 tahun 11 bulan dengan gejala terbabit telah mendapatkan rawatan pada Mac lalu.

Kanak-kanak itu mengalami gejala jaundis, demam, kurang selera makan, loya dan muntah.

“Selanjutnya dilaporkan fungsi hepar kanak-kanak ini semakin merosot sehingga memerlukan transplansi hepar pada 30 Mac di sebuah hospital di Lembah Kelang.

“Kanak-kanak ini telah discaj dari hopsital pada 21 April dalam keadaan sihat,” katanya.

Menurut Khairy, siasatan awal mendapat kanak-kanak berkenaan hanya mempunyai sejarah jangkitan SARS-CoV-2.

Siasatan masih dijalankan sama ada kes kanak-kanak terbabit memenuhi kriteria ‘hepatitis akut yang tidak diketahui penyebabnya’.

Khairy menasihatkan ibu, bapa dan penjaga kepada kanak-kanak yang mengalami gejala terbabit untuk segera membawa jagaan mereka ke fasiliti kesihatan untuk mendapatkan rawatan

AWAS !!!

JAGA JAGA

AMIN

VIRUS WUHAN

BUNUH ORANG TUA

AMIN

SEKARANG SATU

LAGI VIRUS BARU

KHUSUS SERANG 

KANAK KANAK

KHALAS

APAKAH INI

PROJEK KURANGKAN

PENDUDUK DUNIA

KHALAS

BOLEH DI PERCAYAI

 


BOLEH DIPERCAYAI

AMIN

NAJIB DALAM JIL

BAIK UNTUK POLITIK

MUHYIDIN

KHALAS

Fendy commented on

"MUHYIDIN TEGAS DALAM HAL NAJIB MASUK PENJARA"

Nak percaya ape... Midin n Zahid lidah bercabang 5... TT jangan mudah terpedaya...

AGAMAWAN ULAMA SAM MACAM KITA

 


AGAMAWAN ULAMA

SAMA MACAM KITA

AMIN

KENTUT BUSUK

SUKA JILAT 

SUKA ISAP

KAH KAH KAH

BILA NAK PANCUT

MENGERANG 

SEEEDAP

KAH KAH KAH

Unknown commented on

 "BACA BISMILAH

 HALAL KE ?"

Aku heran la tt, pasai pa agamawan ka ulama ka dipandang sinis bila pi kelab malam dan sewaktu dengannya... Depa pun manosia ada nafsu ada rasa nak berlibur... Yang bodohnya yang kita pi pocayo apo yang ditemberangkan oleh agamawan tu pasai pa... Yang depa dok cerita tu cerita dongeng cerita rekaang... Bokan botul botul.. Cerita cari makan... Kah kah kah....

USTAD SEDANG BERZIKIR BUKAN BERZAKAR

 


JANGAN SEBAR

FITNAH

AMIN

USTAD SEDANG

BERZIKIR

BUKAN

BERZAKAR

KAH KAH KAH

the Hafidz

the Hafidz

1 day ago (edited)

Mgkn beliau diberi pil khayal dan dibawa masuk ke kelab ini utk tujuan rakaman video menjatuhkan beliau. Background audio sebenarnya lagu zikir huhu haha, sebab tu beliau bergoyang2. Kemudian diedit background muzik video ini dgn memasukkan lagu ini utk menunjukkan seolah beliau sdg asyik dgn lagu ini. Org2 keliling tu pulak adalah bakal anak murid beliau di mana beliau mgkn sdg mengajarkan zikir huhu haha. Kalau betul ni beliau la. Kalau ni org lain, nampak asyik betul main drum tu ya.. 不




rujuk surah al hujurat, jgn percaya ttg sebaran fitnah di media, bahaya, benar atau tidak jgn kita menjadi hakik

the Hafidz
Mgkn beliau diberi pil khayal dan dibawa masuk ke kelab ini utk tujuan rakaman video menjatuhkan beliau. Background audio sebenarnya lagu zikir huhu haha, sebab tu beliau bergoyang2. Kemudian diedit background muzik video ini dgn memasukkan lagu ini utk menunjukkan seolah beliau sdg asyik dgn lagu ini. Org2 keliling tu pulak adalah bakal anak murid beliau di mana beliau mgkn sdg mengajarkan zikir huhu haha. Kalau betul ni beliau la. Kalau ni org lain, nampak asyik betul main drum tu ya.. 不

azza five
Mcm marah je kat alkiti
dnsudinsh dnsudinsh
tinggi imaginasi hang hafiz.. hihi
Twoarerun Gamers TV
INI BUKAN AYKITTY.. INI HELLO KITTY
rahman ahmad
the Hafidz wow daya imaginasi paling koman yg pernah aku dengar... rasa2 ko pun berdengung jugak ni
Rimba Bara
Macam ada masalah hati ja