Ahad, 16 Mac 2014

CARA GEROMBOLAN KELENTONG
KOMENTAR TUKAR TIUB
lihat dan baca
dalam satu sidang akhbar
dalam satu agenda
dalam satu suara

bagaimana akhbar
united malays national organisation
telah memutar berita

INI DARI 
MALAYSIAN INSIDER
Keluarga mangsa MH370 rasa ada sesuatu yang disembunyikan
Pengumuman terbaru yang dibuat oleh  Najib Razak berkenaan kehilangan MH370 patut dibuat lebih awal bahkan kelaurga mangsa terasa ada sesuatu yang disembunyikan.
Muhammad Razahan dan isterinya Norli Akmar Hamid dalam perjalanan untuk berbulan madu ke China apabila pesawat milik Malaysian Airlines (MAS) hilang semasa perjalanan ke Beijing dari Kuala Lumpur awal pagi Sabtu.
Muhammad Razahan, bapa saudara Zulkifli Zakaria dari Perak berkata, selepas lapan hari menunggu, perdana menteri sepatutnya sudah memberi jawapan lebih pasti dan bukannya apa yang diumumkan sebelum ini.
"Saya tidak berasa itu adalah perkara sebenar. Mesti ada sesuatu yang lain. Mereka menyembunyikan sesuatu daripada kami," kata beliau kepada The Malaysian Insider semasa dihubungi melalui telefon tidak lama selepas pengumuman dibuat.
"Kami tidak berpuas hati bagaimana perkara ini dikendalikan," kata Zulkifli.
Beliau berkata, ahli keluarga yang berada di situ bersama dalam bilik di Hotel Everly mendengar pengumuman, kelihatan tidak gembira.

INI DARI UTUSAN MELOYO

Pengumuman PM legakan keluarga

PUTRAJAYA 15 Mac - Setelah lapan hari tiada perkembangan menggembirakan, pengumuman terkini oleh  Najib  Razak hari ini berhubung perkembangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 ternyata memberi kelegaan kepada keluarga.

Bapa kepada salah seorang penumpang, Khairul Amri, 29, iaitu Selamat Omar, 60, menyifatkan pengumuman itu sebagai berita yang di luar jangkaan, secara tidak langsung memberi harapan baharu kepada keluarganya.

"Saya amat berterima kasih dengan pengumuman Perdana Menteri sebentar tadi yang jelas memaklumkan bahawa pesawat itu dapat dikesan.

"Ini menunjukkan pesawat itu dalam keadaan yang baik. Kita amat berharap penumpang semua dalam keadaan selamat," katanya ketika ditemui pemberita selepas menonton pengumuman Perdana Menteri berhubung perkembangan terkini pesawat MH370 di Hotel Everly di sini hari ini.

CISSS…
HIDUP MELAYU
KAH KAH KAH


-----------

DARI LONDON BERITA TERKINI

TV SEDANG TUNJUK LIVE
sidang akhbar hishammuddin, ketua polis,
kepala mas dan kepala penerbangan

jelas muka mereka kelihatan takut takut
bila soalan datang dari wartawan luar negara

saperti bisa tiewnama  menyoal dulu

jelas mereka tak tahu apa yang mereka katakan
mereka meraban  raban
cakap bi pecah mecah
cakap melayu merayau rayau

sayang rakyat malaysia tak ada peluang
melihat sidang akhbar ini

PADAN MUKA

KAH KAH KAH


---------

KAJANG N25 ROCKS

Bintang rock gegar pentas ceramah Pakatan

Ceramah Pakatan Rakyat di Stadium Kajang semalam menampilkan lima penyanyi rock tahun 90-an sebagai daya tarikan utama pengunjung.

Bertindak sebagai pengacara majlis dan pembuka acara tidak lain dan tidak bukan adalah Blank dari kumpulan Gamma atau nama sebenarnya Rusli Mohd Shariff.

Blank yang kini berusia 59 tahun dan merupakan seorang ketua kampung di Batu Arang, Selangor menghiburkan pendengar ceramah dengan lagu popular Gamma iaitu 'Kembang Terhalang'.


CISSS…
NASIB KUREENG BAIK

MISSS LAAAA

-----------

PADAN MUKA KAH KAH KAHDARI FACE BOOK

4 hours ago 

Hahahaha...
Jahanam...
 — with Cucu JebatMilo Kosong Koww,Makio Afix Ayob Samm and 24 others.
Like ·  · Share

PADAN MUKA

KAH KAH KAH
-------

DARI BANGSAR KE MANCHESTEE


BILIK SULIT
BUKA PANGUNG 
DI MANCHESTER

SILA TONTON
 ----------

SATU TIPU HELAH
KOMENTAR TUKAR TIUB
kita tunggu dan kita nanti
apa yang akan berlaku
siapa lebih ada kuasa

apakah bomoh ada kekuatan melawan
atau
apakah penjual agama ada kekuatan mendakwa

apakah tok bompoh hanya kelentong
atau
apakah penjual agama pun jual kelentong
atau
ini hanya tipu helah
untuk selamatkan khairy jamaluddin

Raja Bomoh bakal berdepan tindakan undang-undang

SHAH ALAM 15 Mac - ’Raja Bomoh’ yang melakukan ritual di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) baru-baru ini, kononnya bagi membantu usaha mengesan kehilangan pesawat MH370, bakal dikenakan tindakan mengikut Enakmen Jenayah Syariah Selangor.

Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Ahmad Zaharin Mohd. Saad berkata, tindakan itu akan dikenakan ke atas Ibrahim Mat Zin, 80, jika siasatan JAIS mendapati perbuatannya menyimpang daripada ajaran Islam sebenar.

"JAIS menerima banyak aduan daripada orang ramai, termasuk melalui laman sesawang dan Facebook JAIS, berhubung perbuatan itu.

"Merujuk kepada aduan itu, JAIS sedang meneliti dan menyiasat kejadian itu mengikut Seksyen 7(1) Enakmen Jenayah Syariah Negeri Selangor," katanya kepada pemberita di sini.

Rabu laluepas, Ibrahim dilapor melakukan ritual ala-ala ’tikar terbang’ dengan disertai beberapa lelaki memegang dua biji kelapa yang tidak diketahui fungsinya.

Dua hari sebelum itu, Ibrahim turut muncul di KLIA melakukan ritual menggunakan bubu mata pancing.

Mengulas lanjut, Ahmad Zaharin berkata, pihaknya juga masih melakukan pemantauan di KLIA bagi mengekang kegiatan itu daripada berulang.

Bomoh ni ada power ke
Atau
kelentong
atau
nak selamatkan
khairy jamaluddin

Kah kah KAH

---------