Selasa, 6 April 2021

TER KINI TER NOWW TER HOTT

 TERKINI

TER NOWW

TER HOTT
NAJIB BENGKRAP

TAK BAYAR HUTANG 

         TAK BAYAR CUKAILHDN serah notis bankrap pada Najib

LEMBAGA Hasil Dalam Negeri (LHDN) mengemukakan notis kebankrapan ke atas bekas perdana menteri Najib Razak kerana gagal menyelesaikan cukai tertunggak, lapor Malaysiakini.

Laporan memetik sumber rapat Najib menyebut, notis berkenaan dikemukakan bagi cukai tidak berbayar berjumlah RM1.7 bilion dan pengurusan kes itu akan dijalankan pada 5 Mei.

“Kes ini ditetapkan untuk pengurusan kes di Mahkamah Kuala Lumpur pada 5 Mei ini,” kata sumber yang dipetik.

Ia turut menyebut, pegawai LHDN tampil ke kediaman Najib di Bukit Tunku untuk mengemukakan notis berkenaan secara serahan tangan semalam.

Kerajaan Pakatan Harapan pada 2019 mengemukakan saman bagi memperohi semula bayaran cukai yang didakwa tidak dibayar bagi tempoh antara 2011 hingga 2017.

Dua anak lelaki Najib, Mohd Nazifuddin dan Mohamad Nizar masinng-masing dikenakan saman RM37.6 juta dan RM13.16 juta kerana gagal menyelesaikan bayaran cukai.

Anak perempuannya Nooryana Najwa disaman RM10.3 juta bagi cukai tidak dibayar. – 6 April, 2021.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

WOIT

NAK BAYAR

MACAM MANA

SEMUA DUIT

DAH 

KENA RAMPAS 

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

SEMUA HARTA

DAH 

KENA RAMPAS 

 KAH KAH KAH

SEMU EMAS

 DAH KENA RAMPAS 

KAH KAH KAHBERITA BAIK - AMERIKA GERMAN JEPUN KEMBALI BERSATU

 


BERITA BAIK

AMERIKA 

GERMAN JEPUN

KEMBALI BERSATU

AMIN

LAPORAN INI BENAR TAPI... TAPI APA?

 


LAPORAN INI BENAR

AMIN

RAKYAT TAK MAKAN

MATI KEBULURAN

TAPI...

TAPI NEGARA INI

ADA BOM NUKLEAR

ADA ICBM

ADA ROKET

ERTINYA 

TEKNOLOJI  

DAN SAINTIS

AMAT HEBAT

AMIN

RASA PELIK

MACAM MANA 

INI BERLAKU

AMIN

WALHAL

NEGARA ADA MAKAN

MACAM IRAN

MACAM TURKI

MACAM INDONESIA

MACAM SAUDI

TAK DAPAT BUAT

SENJATA HEBAT 

AMIN

MALAH SAINTIS 

DARI NEGARA INI

TAK PERNAH 

DENGAR NAMA

KHALAS

KENAPA BIN ABDULLAH

 


KENAPA BIN

ANDULLAH

KHALASMahkamah tegur Shafee kecam hakim kes SRC


KETUA pasukan peguam bela Muhammad Shafee Abdullah hari ini diminta tidak terus mengecam hakim Mahkamah Tinggi Mohd Nazlan Mohd Ghazali, yang mensabitkan Najib Razak bersalah atas semua pertuduhan berkaitan kes SRC International dikenakan terhadapnya, tahun lalu.

Pagi ini, Shafee menuduh Nazlan “tidak cekap” dan penghakimannya terhadap Najib “merosakkan”.

Nazlan menjatuhkan hukuman penjara 12 tahun dan denda RM210 juta terhadap Najib selepas mensabitkan bekas perdana menteri itu bersalah atas semua tujuh pertuduhan kes pengubahan wang haram, salah guna kuasa dan rasuah.

Di Mahkamah Rayuan hari ini, Hakim Abdul Karim Abdul Jalil mengingatkan Shafee supaya menggunakan perkataan yang sopan bila bercakap tentang hakim mahkamah tinggi.

SAJE TANYA

JANGAN MARAH 

AMIN 

NAK KATA

MELAYU KULIT 

LEGAM

KAH KAH KAH

KULIT ITAM 

MACAM EEE

 OPPS... 

BETUL NAMA 

BUKAN SHAFIE

AMIN

SHAFEE ADA EEE

KHALASSOALAN NYA ?

 

SOALAN

RAKYAT NAK TAHU

AMIN

DATUK KEPALA

SINDIKIT INI

MELAYU 

ATAU 

GERMAN?

KHALASKetua sindiket monopoli projek simpan tunai RM3.5 juta di rumah

RATUSAN akaun bank dan harta bernilai hampir RM150 juta disita dalam siasatan setakat ini ke atas kegiatan sindiket yang memonopoli projek kerajaan bernilai RM3.8 bilion, kata agensi antirasuah.

Sumber memberitahu The Malaysian Insight, mereka menemui wang tunai berjumlah RM3.5 juta dalam simpanan seorang individu bergelar Datuk yang disyaki ketua sindiket itu.

Turut disita kenderaan mewah bernilai RM15.7 juta dan hartanah termasuk banglo, rumah kedai serta pejabat bernilai RM29 juta.

Selain pemilikan hartanah dan wang tunai luar biasa, serbuan sejak semalam di rumah individu berusia 47 tahun itu juga menemukan kereta dan kapal mewah, selain dua helikopter, katanya.

“Sebanyak 644 akaun individu dan syarikat yang dianggarkan bernilai RM100 juta turut dibekukan dalam siasatan kes kartel projek, kata sumber Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Sumber juga menjelaskan, kegiatan tersebut disyaki melibatkan 150 buah syarikat dikawal sindiket yang menyertai tender pelbagai kementerian dan agensi.

“Modus operandi kumpulan kartel projek ini ialah membuka lebih 150 syarikat dengan setiap individu yang digunakan nama sebagai pengarah syarikat dibayar gaji antara RM5,000 hingga RM8,000.

“Syarikat ini adalah milik beliau. Dipercayai 114 orang digunakan nama untuk membuka lebih 150 syarikat,” katanya.

Semuanya akan digunakan secara bergilir-gilir untuk menyertai tender yang membolehkan syarikat ini dianugerahkan 345 projek sejak 2014, kata sumber.

Sindiket itu didapati “mengepung harga” dan mensasarkan projek penyelenggaraan fasiliti dan projek pembangunan yang mendapat kerjasama individu dalam kementerian dan agensi.

Jelasnya, individu dalam kementerian agensi terbabit didapati menyalurkan maklumat tender termasuk spesifikasi, harga siling projek dan jumlah penyertaan syarikat.

Ia diperolehi apabila sindiket tersebut membayar rasuah kepada orang dalam terbabit untuk mendapat maklumat tersebut, katanya.

Dengan itu juga, sindiket terbabit juga mendapat maklumat kelayakan syarikat dan masa yang sesuai untuk menghantar borang tender atau sebut harga, kata sumber.

Ia bagi memastikan syarikat di bawah kawalan individu terbabit dibenarkan mengemuka sebut harga bagi menyertai tender dan memastikan salah satu daripada syarikat tersebut berjaya,

Seorang lagi ditahan hari ini, menjadikan jumlah lapan individu ditahan dengan tujuh daripadanya direman enam hari sehingga 10 April.

Penahanan terbaru itu melibatkan seorang juruukur bahan sebuah agensi kerajaan yang disyaki menerima suapan RM1.2 juta setakat ini hasil kegiatan haram. – 6 April, 2021.

PEGAWAI 

KERAJAAN YANG

TERIMA RASUAH

PASTI MELAYU

AMIN

BIASANYA KAKI

RUSUAH MACAM

INI ORANG GERMAN

OPPS... TOWKAY

CHINA

AMINDOLAR TUKARAN DI SYURGA?

 
DOLAR TUKARAN

DI SYURGA?

Unknown commented on 

"BERKHALWAT

 HARI KE 385"

Kalau kita perhati kat kubor cina mereka bakar hell note, duit neraka, jadi semua masuk neraka confirm kab? Patut lah ulat mak tak mahu DAP masuk neraka, kalau join PAS nasuk syurga kah kah duit neraka tak laku sana, hanya usd laku semua peringkat kah kah mampoossss pon nak masuk tempat selamat, syukur amin

BANGSA APA ? AGAMA APA?

 


APA BANGSA

PEGAWAI INI?

AMIN

PASTI BUKAN

MELAYU

AMIN

ORANG MELAYU

AGAMA ISLAM

AMIN

TAK BUAT KERJA

JAHAT

AMIN

NANTI TAK DAPAT

ENTOT BIDADARI

KAH KAH KAHSeorang lagi pegawai dicekup kes monopoli projek RM3.8 bilion

SEORANG lagi pegawai kanan kerajaan disyaki anggota kartel yang memonopoli 345 projek bernilai RM3.8 bilion berjaya ditahan semalam, menurut agensi antirasuah.

Sumber Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) memberitahu The Malaysian Insight, lelaki 38 tahun itu seorang juruukur bahan Gred 48 yang terlibat dengan projek berkenaan.

Beliau disyaki terlibat dengan rasuah dalam penyediaan bil kuantiti (BQ) bagi projek yang ditawarkan agensi terbabit, kata sumber.

“Suspek dipercayai menerima rasuah bagi membocorkan maklumat berhubung spesifikasi projek kepada ketua sindiket untuk memudahkan penyediaan dokumen tender.

“Penahanan ke atas pegawai terbabit dibuat lewat malam semalam di rumahnya di Ampang,” katanya.

Menurut sumber, risikan mendapati suspek menerima rasuah sebanyak RM300,000 bagi maklumat yang disalurkan kepada ketua sindiket.

Sehingga semalam, pembayaran sebanyak empat kali melibatkan jumlah dianggarkan RM1.2 juta dibayar kepada suspek, katanya.

Ketua Pesuruhjaya SPRM Azam Baki ketika dihubungi mengesahkan tangkapan dan enggan mengulas lanjut.

Semalam, tujuh individu direman enam hari sehingga 10 April bagi membantu siasatan berhubung sindiket projek terbabit.

Suspek berusia antara 33 hingga 47 tahun itu ditahan kerana disyaki memonopoli tender daripada beberapa kementerian dan agensi kerajaan di seluruh negara sejak tujuh tahun lalu.

Mereka ditahan selepas SPRM melakukan intipan dan pemantauan di pusat operasi sindiket yang menjadi lokasi ahli sindiket berkumpul untuk mengisi borang tender.

Kegiatan tersebut disyaki melibatkan 150 syarikat dikawal sindiket yang menyertai tender pelbagai kementerian dan agensi.

Syarikat tersebut didakwa diwujudkan dengan menggajikan individu tertentu sebagai pengarah.

Sindiket itu didapati “mengepung harga” dan mensasarkan projek penyelenggaraan fasiliti dan projek pembangunan yang mendapat kerjasama individu dalam kementerian dan agensi.

Ia bagi memastikan syarikat di bawah kawalan individu terbabit dibenarkan mengemuka sebut harga bagi menyertai tender dan memastikan salah satu daripada syarikat tersebut berjaya,

Sindiket tersebut didapati membayar rasuah kepada orang dalam untuk mendapat maklumat berhubung spesifikasi, harga siling, harga jabatan dan jumlah penyertaan syarikat.

Dengan itu juga, sindiket terbabit juga mendapat maklumat kelayakan syarikat dan masa yang sesuai untuk menghantar borang tender atau sebut harga, kata sumber. – 6 April, 2021.ATAU INI

KERJA KAUM ATEIS

TAK PERCAYA

 TUHAN

 AMIN

TAK  ADA AGAMA

TAK TAKUT 

API NERAKA

AMIN

ATAU INI KERJA

KAUM SAJAT

AMIN

MUSTAHIL 

KERJA JAHAT INI

DILAKUKAN OLEH

ORANG ISLAM

YANG HANTUK

KEPALA PADA

BATU ITAM

KAH KAH KAHBENDERA CHINA MERAH DIBAKAR

 


BENDERA 

CHINA MERAH

PENYOKONG TENTERA

DI BAKAR

 ANAK MUDA

DUNIA PECAH TIGA

 
DUNIA 

PECAH TIGA

Unknown commented on 

"DUIT DARI

 AJEN AMERIKA"

Jangan mare T.T... itu pendapat peribadi saudara Apanama tu je... Tapi gwa pikir aah.. kalau jadi perang dunia ketiga dan kalau dunia lum KIAMAT akibat DARINYA, dunia akan tetbahagi kepada tiga blok. Blok Yankee Dodo, Blok Mat Putih Rusia dan Blok Mat Sepet. Yankee Dodo akan kuasai benua Amerika, Eropah Barat, India dan sebahagian Afrika. 


Blog Mat Putih Rusia akan kuasai Eropah Timur dan Timur Tengah dan Mat Sepet akan kuasai sebelah Asia dari Pakistan sampai ke Jepun dan sebahagian Afrika dan mungkin juga Australia dan New Zealand serta near-negara kecil di Lautan Pasifik... Masibg-mading negara kecil yang ada sekarang sori la... tak boleh nak reset semula ikut acuan sendiri... pe lagi dengan ketuanan... ketuanan ikut suapa kapala blok la...

PENGIKUT SETIA NAJIB RAZAK

 


PENGIKUT SETIA

NAJIB RAZAK

AMINKetua sindiket monopoli projek simpan tunai RM3.5 juta di rumah


CONTOH RAKYAT

IKUT PEMIMPIN

AMIN

PENYAMUN ISLE

 PENYAMUN ISLE

panglimo potaseh commented on

 "TAHNIAH SPRM"

SPRM tangkap penjual projek dari jab gomen ..biliyun2 ..yang kono tangkap somuo islang kote bertakok ..orang gomen yg pompuan islang 98.2% tutop aurat ..tiap2 bulang poey kursus motivasi. Nak tanyo cam mano dgn kontrektor yg dapek projek ..lopeh mcm biaso ko .

JANGAN LANGGAN PELACUR

 


JANGAN LANGGAN

 PELACUR

Abg long commented on 

"CHINTA KILAT"

Hadoiii. Baru nak sarapan pagi mentekedarah murtabak, bukak tuko tiub chinta kilat pulak. Dah kena sampuk hantu raya PAS apa ko ni isham??#$#&

BERSEDIA MENUNGGU PERANG

 

BERSEDIA

MENUNGGU PERANG

JANGAN BULI PARTI SAMI BELU

 

PARTI SAMI BELU

DAH BERUBAH

JENG JENG JENG

TAK MAHU SETIA

BUTA TULI

KAH KAH KAH

TAPI SAPA ADA

FULUS AKAN

SOKONG

AMIN


Tiada lagi kesetiaan membuta tuli, kata Saravanan

SHAH ALAM – MIC tidak akan mengamalkan kesetiaan secara membuta tuli kepada mana-mana pihak bagi memastikan parti itu kekal relevan dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15) akan datang.

Timbalan Presidennya, M. Saravanan menegaskan, MIC tidak boleh lagi menerima kekalahan sehingga kerajaan Barisan Nasional (BN) tewas pada tahun 2018 hanya kerana mendengar aspirasi akar umbi semata-mata.

“Kita tiada lagi kesetiaan membuta tuli, kita tak rugi apa-apa, kita tak mampu kehilangan satu kerusi Parlimen yang kita ada. Jika seluruh masyarakat India tarik sokongan, ia akan beri kelebihan kepada pihak lain (terima sokongan),” katanya.

Pada Sabtu lalu, MIC mengumumkan akan terus menyokong dan kekal bersama Kerajaan Perikatan Nasional (PN) yang diketuai Perdana Menteri,  Muhyiddin Yassin sehingga menunggu keputusan muktamad dibuat Majlis Tertinggi BN.

JUSTERU

PARTI SAMI BELU

SOKONG

MUHYIDIN

KAH KAH KAH
BETUL SOKONG AMIN

 


BETUL SOKONG

BIJAK BAIK

AMIN


Kumpulan berisiko
 
tinggi  paling banyak 

terima  manfaat

 vaksin Covid-19, 

kata doktor
KUMPULAN berisiko tinggi seperti mereka yang berusia di atas 60 tahun dan orang yang mempunyai komorbiditi akan mendapat paling banyak manfaat daripada vaksin Covid-19, kata perunding penyakit berjangkit Hospital Sungai Buloh Dr Suresh Kumar Chidambaram.

Beliau memberitahu The Malaysian Insight bahawa vaksinasi kumpulan berisiko tinggi ini juga akan memastikan bahawa mereka tidak akan menjejaskan sistem penjagaan kesihatan jika terdapat gelombang jangkitan lain.

TAPI VAKSIN

JENIS APA?

AMIN

ASTRAZANECA?

KAH KAH KAH

VEKSIN BUATAN

CHINA MERAH?

KAH KAH KAH

SAJE TANYA

JANGAN MARAH

AMIN

JANGAN NAK

TANGKAP TANGKAP

AMIN

JANGAN NAK

 ANCAM ANCAM

AMIN

JANGAN NAK 

PAKSA PAKSA

AMIN

PEKARA BAIK

AKAN DIPATUHI

AMIN

TERANGKAN 

JANGAN PUTAR

AMIN