Rabu, 13 Mac 2019

HUBAYA HUBAYA .HUBAYA HUBAYA

WAYANG ATOK

WAYANG ATOK
Maknanya ada wayang atok
 di sebalik cerita ni, 
berapa lama mau tunggu daa.. 
bulan tak timbul2...semua kena kencing...kahkahkahh... 
on APA MAKNA DUIT 
9O JUTA RINGGIT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 3:06 PM

Ye------------

SERAMBI MEKAH


SERAMBI MEKAH
Mereka yg susah payah balik mengundi time PRU untuk pastikan PAS memerentah. Terimalah Serambi Moscow...opppssss silappp........ 
serambi Mekah seada-adanya.
Tadah lah tangan ke langit, kerja akan turun mcm hujan. Aminnnn ya rabul Alamin. 
on 
SERAMBI MEKAH 
KENA FITNAH
Publish | Delete | Spam
cikminah
at 3:23 PM

Mak
-----------------

PENGABEH BOREHPENGABEH BOREH
Kah Kah Kah 
lawak gile seantero kahkah 
lamahai punya
 peguam pengabeh boreh. on
 KESAH AL- CHIEN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/13/19

Hari i-----------------

TAK RETI BOHONGTAK RETI BOHONG
dia mmg tak reti bohong... tp da termakan duit... dia da amik iktibar cerita sepupu dia pinocchi... so nama bodoh dia ialah peningchio adalah fitnah... on 
NIK ABODOH 
TAK BOHONG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/13/19

tak sedap dah blog tt asyik tunjuk yang orang komen je ada abam pas umno nik abduh jer tak da dah artikel menarik tu----------------

TEMPAH SEKARANG


TEMPAH BUKU

SEKARANG

 DALAM BM /BI

WHATAPPS SAJE:

+011-10-22-90-81

ISKANDAR KAMEL ---------------

TUNGGU RABU

TUNGGU RABU
tak sedap dah blog tt 
asyik tunjuk yang orang komen 
je ada abam pas umno nik abduh jer 
tak da dah artikel menarik
 tunggu rabu jer
 lain yillek naik boring dah aku baca asik yang tu tu je 
on 
KAPIR KAKI FITNAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/13/19

Ka---------------

SERAMBI MEKAH KENA FITNAH

FITNAH

BERITA PALSU

BERITA ANTI 

ISLAM

BERITA ANTI 

MELAYU

BERITA ANTI

SERAMBI MEKAH

ANTI 

RAJA2 MELAYU

ANTI AGONG

INI BERITA JAHAT

DARI LAMAN DAPMahu gaji lebih lumayan, belia cari kerja di luar Kelantan


SELEPAS jenuh mencari kerja di bandar kelahirannya di Bachok, Kelantan, Ahmad Shahril Hafizi pergi ke Thailand untuk cari makan dengan membuat persembahan ular dan api.

Anak muda 23 tahun itu sekarang berulang alik dengan bas ke Sungai Padi di seberang sempadan tiga kali seminggu untuk membuat persembahan. Katanya, dia sudah banyak kali melamar kerja di kampung tetapi semuanya ditolak.

“Anak muda di Kelantan macam pelarian di negeri sendiri, terpaksa keluar untuk cari pekerjaan, sebab dekat negeri sendiri tak ada.

“Kalau nak bekerja sebagai tukang kebun pun belum tentu boleh dapat, saya pernah mohon tapi tak berjaya,” katanya kepada The Malaysian Insight.

Kawannya, Khairul Amar pula berkata kalau dapat kerja pun, gajinya cukup rendah sampaikan tidak boleh menyimpan.

Selepas kontrak kerjanya di sebuah kilang di Pengkalan Chepa ditamatkan, Khairul menganggur lima bulan sebelum bekerja di restoran isteri bapa saudaranya di Rantau Panjang.

Mendengar pengalaman kawan-kawannya tentang gaji yang lebih lumayan di seberang sempadan, dia kemudian pergi bekerja di Thailand.

Jumlah belia Kelantan mencari peluang kerja di luar negeri itu semakin meningkat sejak beberapa tahun kebelakangan.

Angka Suruhanjaya Pilihan Raya pada pilihan raya umum lalu juga menunjukkan 250,000 pengundi daripada 1.8 juta penduduknya adalah pengundi luar.

Menurut Yang Dipertua Persatuan Pengguna Islam Kelantan (PPIK) Tuan Haji Mohd Fared Abdul Ghani, walaupun tiada data rasmi jumlah belia Kelantan bekerja di Thailand, angkanya tinggi dan meningkat terutama dalam lima tahun kebelakangan apabila banyak kilang pindah operasi keluar dari Kelantan.

“Hakikat sebenar memang begitu. Memang pekerjaan sukar untuk anak muda Kelantan ini,” katanya kepada The Malaysian Insight.

“Sebabnya kilang banyak dah tak ada. Kita boleh anggarkan hampir 80% telah berpindah operasi yang tinggal cuma, 20%-30%di Padang Tembak.”

PAS mentadbir Kelantan sejak 1990, dan hanya sekali hampir kalah dalam pilihan raya umum 2004 ketika ia mengekalkan majoriti di dewan undangan negeri hanya dengan satu kerusi.

Negeri itu juga mencatatkan keluaran dalam negeri kasar per kapita paling rendah setiap tahun sejak sedekad yang lalu.

Masalahnya, kata Farid, kerajaan negeri yang hanya mengangkat hal keagamaan namun membiarkan isu lain termasuk pelancongan, ekonomi, atau kebajikan belianya.

“Setakat ini kita tak nampak apa misi Kelantan untuk tarik pelaburan. Yang kita nampak medan agamanya sekoloh pondok tahfiz tapi itu tidak memadai.

“Tiada keseimbangan di situ. Kerajaan Kelantan kena fikir juga bidang komersial lain,” katanya.

Farid berkata, isu belia mencari kerja di luar sebelum ini telah diajukan kepada kerajaan Kelantan namun jawapan diberikan amat mengecewakan.

“Kita sendiri ada ajukan tapi jawapan yang mereka berikan kata sebab rakyat Kelantan suka berhijrah.

“Ramai anak muda di sini mereka bukannya suka sangat nak berhijrah. Kalau boleh mereka nak kerja di Kelantan, nak jaga mak ayah, sebab tidak ada pilihan mereka keluar juga.”
KELATAN DIKENALI


SELURUH DUNIA

SEBAGAI 

SERAMBI MOSCOW

OPPS...

SERAMBI MEKAH

KAH KAH KAH


-------------

APA MAKNA DUIT 9O JUTA RINGGITAPA MAKNA DUIT

90 JUTA RINGGIT

Heboh. Heboh. Satu dunia heboh. Dari Ruslia ke Russia. Dari Pananti ke Paris.  Dari Mantin ke Madrid. Dari Langkap ke London. Satu dunia berkesah tentang bagaimana Najib telah berjaya melakukan rompakan terbesar dalam sejarah alam ini.

Sebanyak 66  akhbar dan  majalah dalam dunia ini telah melaporkan rompakan  yang dilakukan oleh Najib. Ini belum diambil kira puluhan stesen tv  dimerata pelusuk dunia yang merebakkan berita yang sama.

Semenjak keluarnya  ayat  - kun fi ya kun - semenjak ‘big bang’ hanya Najib seorang yang telah  berjaya diwartakan sebagai   pencuri terbesar dalam alam semesta ini. Dari bintang Marikh hingga  ke Pluto pencurian duit  yang dilakukan oleh Najib  tidak ada tandingan. 

Dalam sejarah tamadun manusia semenjak Nabi Adam  - Najib, Rosmah, Jho Low , Riza dan kuncu-kuncu  telah berjaya  melakukan  penipuan  yang paling besar.

Ingat kembali bagaimana warga  Tunisia bangun memberontak dan memulakan ‘Arab Spring ‘ pada bulan Januari  2011. Leila Trabelsi isteri  Zainal Abidin Ben Ali bekas Presiden Tunisia hanya sempat membawa lari  1.5 tan jongkong  emas milik Bank Negara Tunisia ke Saudi Arabia. 

Pada tahun 1986  Presiden Marcos lari meninggalkan Manila. Isteri Marcos,  Imelda tertinggal  1,220 pasang kasut dalam Istana Presiden.

Kalikan dengan sejuta  rompakan Leila, kalikan dengan sejuta  harga  kasut  Imelda. Bandingkan dengan jumlah rompakan Rosmah - jawabnya - rompakan Rosmah masih terbesar.

Tetiba satu Malaysia heboh dengan 90 juta ringgit. Duit 90 juta ini dikatakan telah diambil oleh Parti Islam Pas dari Najib. Si Najib pemberi dan Parti Islam penerima.

Duit 90 juta ringgit ini duit  apa? Berapa buah beg tangan Birkin yang sanggup dibeli oleh duit sebanyak ini? Duit 90juta ini tidak berkeupayan untuk membayar  harga  kalong berlian merah jambu milik Rosmah. Duit 90juta ini hanyalah duit sen berbanding dengan jumlah wang tunai  yang ditemui dalam kondo milik Rosmah dan Najib di Pavallion Bukit Bintang. 

Tetapi kenapa duit 90juta ini menjadi Pak Heboh? Kenapa agaknya duit seramai taik gigi Rosmah ini heboh  diangkut ke hulu ke hilir?

Heboh  yang menghebohkan. Lebih heboh dari dokumentri Micheal Jackson - Leaving Neverland keluaran HBO. Heboh yang lebih heboh dari Jom Heboh.

Jawabnya senang sahaja. Jawabnya Islam.

Kenapa Islam. Apa kena mengena duit ini dengan Islam. Sabar karo.

Duit 90 juta ini diambil oleh pemimpin Parti Islam Pas. Nama  parti politik yang pemimpinya mengambil duit itu ialah Parti Islam Se Malaysia. Ada perkataan Islam dalam nama parti ini. 

Dalam perlembagaan  parti ini Islam menjadi rujukan. Islam cita-cita dan niat parti ini. Dalam istilah  politk moden Islam ialah idealoji parti ini.

Islam ialah agama yang mengajukan manusia untuk membuat kebaikkan. Sama saperti agama-agama  lain dalam dunia ni agama Islam juga menentang kejahatan dan kezaliman.  Ini menjadi tunggak agama. Ini menjadi asas pejuangan.

Islam melaungkan  amal makruf nahi mungkar. Melarang umat manusia  membuat kejahatan. Mengajukan manusia membuat kebaikkan. Ertinya menentang semua bentuk kejahatan. Menentang penipuan. Menentang rasuah.

Ajaran agama Islam ini menjadi tiang agenda Parti Islam Pas. Malah Parti Islam ini selalu ke hulu ke hilir  berceramah menghebohkan slogan - amal makruf nahi mungkar. 

Kalau ini yang dilakukan oleh Parti Islam Pas apa pula silapnya.

Silapnya ialah cakap tak serupa Birkin.

Silapnya ialah Parti Islam Pas ini telah melanggar akidah dan cita-cita perjuangan Islam.  Heboh 90juta ringgit bukan kerana jumlah duit. Bukan kerana salah masuk bank. Tetapi kerana mengambil  duit dari Najib.

Kenapa terima duit dari Najib salah? 

Menerima duit dari Najib ini  sama saperti memasukkan seketul daging babi ke dalam sekawah gulai daging lembu. Ini bukan lawak Hishamuddin Rais. Ini Amanat Haji Hadi yang keluar pada 7 April 1981.

Najib telah mencuri duit dari dana 1MDB. Kemudian Najib memberikan 90 juta ringgit dari duit curi  kepada  pemimpin Parti Islam Pas. Panggilah apa sahaja - duit sedekah ke - duit amal jariah ke - duit faraid ke - semua ini tidak akan menutup fakta bahawa duit 90 juta itu adalah duit samun. 

Najib menyamun dan mencuri duit dari dari 1MDB. Sebahagian dari duit curi ini diberikan kepada beberapa orang pemimpin Parti Islam Pas. Kunci ayat ialah pemimpin Parti Islam Pas.

Ini bukan lebong  Hishamudidn Rais. Pekara beberapa orang pemimpin Parti Islam Pas mengambil duit dari Najib ini telah diakui oleh Nik Abduh anak lelaki kepada arwah Tok Guru Nik Aziz. 

Malah dalam satu pita rakamam   Nik Abduh pemimpin muda dari Parti Islam ini   dengan bangga dan berterus terang telah menerangkan bahawa ayahanda arwah Tok Guru Nik Aziz juga pernah  menerima duit dari  United Malays National Organsiation.

Mencuri dan menyamun dilarang oleh  Islam. Najib mencuri dan menyamun. Duit hasil samun diberi kepada beberapa  orang pemimpin Parti Islam Pas. Ini maknanya  Parti islam Pas tersubahat atau bersubahat.  Ter atau ber membawa makna yang sama. Amin.

Jadi bagaimana keadan sekarang?

Mao Zedong pernah berkata ‘ yang buruk pun boleh membawa kebaikkan …taik binatang ada baiknya…boleh buat baja..’ 

‘ Elementry my dear Watson… pekara ini senang saja wahai sayangku Watson…’  Ini kata-kata Sherlock Holmes kepada pembantunya Watson yang lurus bendul. 

Hishamuddin  Rais pula berkata ‘… mustahil hang tak faham…’

Pekara duit 90 juta ini senang difahami. Pekara buruk yang dilakukan oleh pemimpinj Parti Islam Pas  boleh  juga dimanafaatkan untuk kebaikkan anak semua bangsa.
Pada tahun 2018 -2019 watak asli Parti Islam Pas ini terlah terlondeh. Telah terbonggeng. Terbukti bahawa Parti Islam Pas  ini sama saperti parti politik lain.  Sama maknanya - boleh menerima duit sogokan. Bersedia menerima wang pelincir. Sanggup bercakap bohong asalkan dapat duit. 

Parti Islam ini juga cekap dan bijak mengeluarkan ayat-ayat suci dan hadis dan sirah Nabi untuk menghalalkan perbuatan jahat.

Hakikatnya Parti Islam Pas ini adalah parti politik. Sama saperti Parti United Malays National Organisation. Sama saperti BERSATU. Sama saperti AMANAH. Sama saperti Malaysian Indian Congress. Sama saperti Parti Keadilan Rkayat. Tidak ada bezanya.

Cuma Parti Islam Pas menggunakan topeng Islam untuk mencari kuasa. Untuk membeli kereta Audi atau VellFire. Opps… Apa ini?

Sayugia dimaklumkan disini apa yang dilakukan oleh Parti Islam SeMalaysia ini bukan satu yang baru. Menggunakan topeng agama bukan satu yang pelik dan bukan hanya berlaku di Malaysia sahaja.

Di Eropah pada satu ketika dahulu jika Putera Raja atau Count atau Tuan Tanah membuat kejahatan - membunuh, merogol atau merampas pasir  dan merampas  tanah -  mereka masih boleh masuk syurga.  Mereka akan diampunkan, dosa  akan dilupus jika sanggup membayar pampasan ketul dan jongkong  emas kepada Gereja di Rom.

Ketika itu kunci syurga dan neraka dimiliki oleh Pope di Vatican. Pope boleh ‘online’ dengan Tuhan bila-bila masa sahaja.

Hakikatnya - menjual agama ini adalah satu perniagaan yang paling lumayan dalam masyarakat  kolot. Dalam masyarakat yang percaya kepada pekara karut marut. Percaya kepada tahyul dan toyol.

Justeru dari fakta sejarah  terbukti ada persekongkolan kelas  Feudal, kelas  Tuan Tanah  dengan kelas Agamawan. Tiga kumpulan ini berkerjasama untuk menipu orang ramai.

Justeru dalam Revolusi Peranchis  (1789-1799) apabila orang ramai mendapat pencerahan maka kepala Paderi , kepala Raja dan kepala Tuan Tanah  semuanya dipenggal. Khalas.

Parti Islam Pas telah bekerjasama dengan United Malays National Organisation. Ini fakta bukan lebong.  Parti Ketuanan Melayu ini menyamun , mencuri dan menipu Bani Melayu. Manakala  Parti Islam Pas akan membacakan doa selamat.  Sambil menakut-nakutkan dan mengelapkan fikrah  Bani Melayu agar tunduk menyembah pemerentah Melayu Islam. 

Pemimpin Parti Islam Pas ini memakai jubah ala Tok Arab. Memasang janggut dan berkopiah. Terselit dalam kopiah ialah  kunci motosikal BMW. Dalam kocek jubah ada kunci kereta Audi.

Umum dan  anak semua bangsa wajib disedarkan bahawa para politikus dari Parti Islam ini tidak ada bezanya dari para politkus dari parti-parti lain yang wujud di Malaysia.

Mereka menyamar sebagai Tok Lebai. Menyamar sebagai Tok Guru atau Alim Ulama. Tetapi hakikat mereka adalah politikus.  

Amal makruf dan nahi mungkar keluar dari mulut Pak Lebai  sebelum dapat membeli Mini Cooper. Sesudah mendapat VellFire akan keluar alhamdulillah.

Bayangkan kegilaan para pemimpin Parti Islam ini. Dilaporkan bahawa Mursidul Am Parti Islam ini memiliki kereta Porche… kah kah kah.

Paling lawak rupa-rupanya ramai  pemimpin Parti Islam Pas suka  berbini-bini. Cerita berbini-bini ini terbongeng tular di media sosial apabila ada seorang bini pemimpin Parti Islam Pas  yang baru mendapat kereta Audi7 sebagai hadiah pelok cium cinta kaseh sayang. Entah bini keberapa tapi yang saheh ialah bini muda yang masih ketat dan sendat. Kah kah kah.

Kes duit 90 juta ini sabenarnya adalah rahmat untuk anak semua bangsa di Malaysia. Duit 90 juta ini juga adalah kuliah politik untuk membuka mata Bani Melayu agar sedar apa itu penjual agama. Dan apa itu Parti Islam SeMalaysia..

Jangan ketawa apabila  membaca berita lawak seram tentang beberapa akaun bank pemimpin Parti Isam Pas telah dibekukan. Jangan  terbarai ketawa terbahak-bahak apabila membaca  bagaimana SPRM telah mensita beberapa buah kereta mewah,  motosikal mewah, rumah banglow berjuta ringgit dari beberapa orang pemimpin parti Islam Pas.

Anak semua bangsa - bangsa semua agama - masanya telah tiba untuk kita melihat dan membaca Parti Islam Pas tidak ada sangkut paut dengan agama. Nama Islam hanya topeng untuk menjual agama.

Jangan lagi kita terima…  Ana tau Ana tau… Ente tak tahu. ..Ente unte. Menggunakan  bahasa Arab dan jubah Arab ini hanya topeng untuk menipu. Duit 90 juta melondehkan semua. (TT)NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanggan 
akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
03-92-21-10-45
-------------------

SKRIP TOKGURUSKRIP TOKGURU
nie ke skrip yang diberikan oleh tok guru hadi... hebat... cepat betul mengapal nye... tak tersangkut2 langsung lidahny, biasa sangat nie... patut la lebai hadi suka... 
tp skang nak dilonggokknnya atas kepala hj hadi... proses nak mensucikan diri ke, mensucikan parti nie...? kitab salaf mana yg enta pakai nie lebaiiii...? mintak rujukkan.... 
on 
ANAK TOK GURU DI FITNAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/13/19

dia
-------------------

KESAH AL- CHIENKESAH AL- CHIEN
Pada suatu hari gua sedang minum  pagi di kedai kopi Cina.Bawah meja anjing sedang tidor lena.
Tiba2 seorang yang tak dikenali bertanya sapa kepada gua:

"Hello Mister Isham.Saya dengar awak manyak sayang sama anjing.Lu punya anjing baik ka? Ta tak gigit?"

Gua meletakkan chawan kopi  dari bibir dan senyum pada nya dan menjawab...

"Tidak Uncle. Anjing2 saya macham anak2 saya. Banyak sayang.Tidak gigit orang."

Lelaki itu terus menchangkong dan menggosok kepala anjing yang sedang tidor..Anjing itu bangun terkejut dan menyerang dan menggigit lelaki itu....sehingga rioh rendah. Pelanggan 2 turut membantu lelaki itu. Anjing itu terus dihalau.

Selepas 10 minit lelaki yang diserang anjing itu menengkeng gua. Dia marah...Tangan luka dan baju dah koyak rabak:

"Hai yaa Isham. Lu selalu bagi Fake News. Belita Parsu. Lu chakap lu punya anjeng manyak baik. Ta tak gigit!!!"Chib**i lu!!!

Gua terpaksa tenangkan lelaki tersebut:

"Uncle...gua ta tak kasi berita palsu. Gua punya anjing tak gigit!"

Lelaki itu terus menengkeng gua.

"Lu chakap ta tak git.Tengok ini ...tangan sudah bengkak kena gigit!"

Gua pun terus tenangkan lelaki tersebut...

"Betul Uncle .Gua punya anjing Ta Tak gigit. Itu bukan anjing gua. Anjing2 gua ada dekat rumah tidoo..."KAH KAH KAH

TERGOLEK DOG

-------------------

JANGAN MALU


NAK TAPI MALU

YOU ADA ANJING

I malu la nak appearkn nombor i 
dalam u punya wasapp... 
nnti lu ingat I sekutu u... 
tp i nak 1... 
I tak suka u, 
sbb u bela anjing... 
hahahaha 
on 
TEMPAH BUKU SEKARANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/8/19

Dlm dir
--------------

KEKADANG SETAN

KEKADANG SETAN
Siapa teman antum? 
umno mic mca jadi siapa teman antum 
untuk dirungkai politics 
ini sesuatu yang ganjil kekadang jadi kafir 
kekadang jadi munafik 
kadang jadi syaitan 
siapa teman teman antum
 yang dulunya di kafir 
kini saling musafir 
siapa teman teman antum 
kermarin dicerca dicaca merba 
on 
TANYA TAKIYUDDIN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/12/19

TT k
-----------------

NAJIB BEBAS JIKA NUAR JADI PM

NAJIB BEBAS JIKA

 NUAR JADI PM
Tektik laaa kasi tngguh.Ahjib tggu tok syeikh naik pm. Guwa ulang lagi. Lu orang tunggu la. Ahjib akan lepas masa toksyeikh jadi piyemmm. Guwa sudahbbyk kali kasi hint. Tunggguu 
on 
TANGKAP SUMBAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/12/19

Si---------------

BIGOBIGO
Mcm nuat la bohong...muka mcm saya ...suara mcm saya...tapi bukan saya...kah kah..dak2 bigo bole la lu sembang...cube bukak sejarah sikit...baru depa kenal PM8 kita..kote belalai bro on 
TANYA TAKIYUDDIN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/12/19

Tek------------

NIK ABODOH TAK BOHONG

NIK ABODOH

TAK BOHONG

Nik Abduh mana pernah cakap bohong. 
Apa yang dia cakap semuanya betul. 
Tak ada yang tak betul kecuali betul belaka. 
Sebab itulah hj hadi bersetuju supaya nik abduh berkata betul. Nik abduh tidak dilahirkan untuk berkata bohong melainkan yang betul2 belaka. Takbirr 3x 
on 
ANAK TOK GURU DI FITNAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/13/19

Ka

---------------

KAPIR KAKI FITNAHKAPIR 

KAKI FITNAH
Selalu nye yg buat kerje fitnah ni Sang Kapir Laknat ..orang Islam yg solleeh tak ada yang fitnah. Orang Islam baek ..tak makan babi ..tak makan rasuah ..tak sontot jubor budak ..tak ..tak ..tak.. 
on 
ANAK TOK GURU DI FITNAH
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 3/12/19

T

-----------------

CEPAT TANGKAP CEPAT SUMBATCEPAT SUMBAT
Hina ada pelbagai hina..hina yang paling hina, bukan Rosmah, bukan Zahid, bukan Tok Mat, bukan Hadi..tapi hanjing selamatkan Najib hari nii dari kene bicara..Wofwoffwofff355.. 
on 
TANGKAP SUMBAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/12/19

Mcm nuat la
-----------------