Khamis, 22 Januari 2015

KESAH EMPAT JANTAN


KOMENTAR
siapa membunuh altantuya jelas
sirul dan azilah
telah menembak dan meletupkan
altantuya dengan bom C4

altantuya ialah kekasih najib
altantuya mengikut ustusan
ialah isteri kepada razak baginda

sirul dan azilah hanyalah 
mengikut arahan
sirul dalam mahkamah berkata
dia hanya menerima upah

pelik tetapi benar
siapa upah sirul
siapa upah azilah
TIDAK ditanya oleh pendakwa

kini sirul di australia
ini juga ada straterji
ini juga perancangan
najib razak
razak baginda
tidak akan terlepas
kerana sirul akan buka cerita

sirul sengaja dilarikan ke australia
untuk memastikan rakyat malaysia
bebas dari cengkaman rosmah dan najib

sirul akan digunakan untuk memastikan
najib berundur sebelum bulan jun iniSATU BEBAS

SATU 
SEDANG DI CARI


SATU DIGANTUNGSATU  SEMPAT LARI

'Peranan Razak dalam isu Scorpene disiasat'

Kes Suara Rakyat Malaysia (Suaram) terhadap syarikat kapal tentera laut Perancis DCNS berhubung dakwaan sogokan RM7.3 bilion dalam rundingan pembelian kapal selam Scorpene dengan Malaysia masih diteruskan, kata bekas pengarahnya Cynthia Gabriel.

Katanya, beliau masih berminat meneruskan kes yang difailkan NGO hak asasi manusia itu ketika bawah pentadbirannya sebelum ini.

Gabriel  berkata, sepanjang pengetahuannya, Suaram yang memfailkan kes di Paris pada 2011, tidak melupakannya begitu sahaja.

Katanya, mahkamah cuba mengesahkan sama ada penganalisis politik Abdul Razak Baginda, yang dilepaskan daripada perbicaraan kes pembunuhan Altantuya Shaariibuu, bertindak atas kapasiti rasmi untuk Kementerian Pertahanan.


KAH KAH KAH

kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah
ketawa lah kamu
sebelum kamu di ketawakan
kah kah kah


-------------

GASAK DAN TIBAI

KOMENTAR
lawan jangan tak lawan
gasak jangan tak gasak
tibai jangan tak tibai

TV3 hanya dedahkan fakta tentang Daim, 

kata Mubarak

Konflik dalaman Umno berterusan apabila pertubuhan bekas wakil rakyat parti Melayu itu menyokong tindakan media arus perdana dikawal Barisan Nasional (BN) menyerang Daim Zainuddin.
Presiden Majlis Bekas Wakil Rakyat Malaysia (Mubarak) Abdul Aziz Rahman berkata, TV3 anak syarikat Media Prima Berhad hanya mendedahkan fakta tentang bekas menteri kewangan yang merupakan sekutu rapat Tun Dr Mahathir Mohamad itu.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/tv3-hanya-dedahkan-fakta-tentang-daim-kata-mubarak#sthash.z6GElVyF.dpuf


KAH KAH KAH

kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

--------------

YA AMPOOOONTahniah Johor, Penganugerahan Tanah Kepada Konglomerat China Bukti Rakyat Johor Tidak Dianaktirikan


Kami Anak Muda Negara Johor merafak sembah tahniah ke bawah DYMM Baginda Tuanku Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar Al-Haj, Sultan bagi negara dan jajahan takluk Johor Darul Takzim di atas penganugerahan terus-terusan tanah-tanah kepada konglomerat dari Tanah Besar China. Sesungguhnya sebagai rakyat yang amat menjunjung titah dan kasih Tuanku, kami amatlah bergembira dengan kejayaan kita mendapatkan hasil bernilai RM 2.4 billion daripada penjualan 128 ekar tanah di Iskandar Waterfront kepada Greenland.

Daulat Tuanku,
Jun 2014 Kerajaan Negara Johor telahpun meluluskan satu enakmen yang dipanggil Lembaga Perumahan dan Hartanah Johor dengan satu tujuan agar rakyat negara Johor dapat membeli rumah yang mampu mereka miliki. Tahniah juga kerana dengan adanya LPHJ ini, rakyat negara ini mampu untuk membeli rumah-rumah mampu milik di Saleng, Kelapa Sawit, Kong Kong dan Masai berbanding rumah mewah di sepanjang pesisiran Pantai Lido dan Stulang.

Rakyat negara Johor juga amatlah merasa bangga dengan kebanjiran banyak kondominium-kondominium mewah di sekitar Iskandar Malaysia yang dilengkapi juga dengan pelbagai taman tema seperti Legoland, Hello Kitty, Angry Bird dan yang terkini pula Greenland akan menyedekahkan Taman Tema Salji.

Sesungguhnya kami memang teramat gembira dengan cadangan Greenland menubuhkan Taman Tema Salji. Sudah lama kami berangan-angan untuk membina orang salji laksana Olaf, karakter dalam filem Frozen. Kami memang sentiasa termimpi-mimpi negara Johor ini akan menjadi seperti Negara Princess Elsa & Princess Anna itu. Sekali lagi kami menyembah takzim dan menjunjung kasih dengan kurniaan yang tidak terperi ini.

Daulat Tuanku
Kami sebagai anak muda pewaris masa depan negara Johor ingin memberikan amaran kepada kumpulan dan NGO ekstremis Melayu seperti Perkasa dan lain-lain agar jangan pandai-pandai hendak membantah segala kepesatan pembangunan ini. Lebih baik kamu semua menyokong. Daripada pegangan Melayu terlepas kepada warga Singapura, adalah sangat mulia sekali jika kita dengan rela hati memberikan tanah-tanah kita ini kepada mereka-mereka yang berasal dari Tanah Besar China.

Tindakan ini juga merupakan satu lagi tindakan yang mencerminkan kecerdikan orang Johor dalam melakukan diplomasi dan mentadbir negara tercinta ini. Tidak perlu untuk membela beruang panda, cukup sekadar kita berikan tanah yang berhektar-hektar kepada konglomerat Tanah Besar China. Sudah pastilah kita akan menerima sokongan dan keuntungan yang banyak daripada negara China.

Daulat Tuanku
Orang-orang di Persekutuan dan bukan rakyat jati negara Johor jangan berani-berani hendak memberikan komen mengenai perkara ini. Ini amaran kami. Kami tidak kisah. Kami rela menggadai tanah-tanah kami di Iskandar Malaysia asalkan wujud peluang pekerjaan yang lumayan. Hari ini tiada lagi anak-anak Johor yang bekerja di restoran makanan segera. Kami telah menjadi seperti rakyat Dubai. Kami memandu Ford Mustang, Lamborghini, Hummer. Kami berbelanja di Paris, London, New York.

Dan akhir sekali, kami juga mendesak agar disegerakan pengenalan zon antarabangsa yang dicadangkan. Dengan keluasan tanah yang telah kita sedekahkan kepada konglomerat Tanah Besar China dan pengumuman Persekutuan untuk memansuhkan visa pelancong warga China, kami amat berharap di zon antarabangsa ini akan muncul rumah-rumah urut dan akuarium-akuarium gadis umpama cendawan tumbuh selepas hujan. Kami juga berharap agar harga urutan dan servis B2B di Iskandar Malaysia akan dapat diturunkan dengan drastik pada tahun ini sebagai satu lagi subsidi kepada rakyat.

Daulat Tuanku
Akhir kalam, kami tidak dapat untuk menggambarkan keterujaan kami untuk melihat kesemua kondominium ini berdiri megah di bumi Johor. Kami sangat tidak sabar untuk berlari-lari di hadapan kondominium ini sambil menjilat aiskrim. Kami sangat tidak sabar sekali. Kami juga begitu teruja menanti kehadiran Optimus Prime.

Kami sekali lagi menjunjung kasih setia dan merafak sembah tahniah kepada DYMM Baginda Tuanku Sultan diatas kecerdikan dalam meneruskan kesinambungan pembangunan di bumi tercinta ini. Semoga Allah merahmati dan memanjangkan usia Tuanku.

Daulat Tuanku
Daulat Tuanku
Daulat Tuanku

Sekian,

Salam Muafakat Johor
Hadril Ridzal
Penyelaras SAMM Johor

---------------

SIAPA MAMAT INI?

Polis siasat video vokalis bergari disebarkan

SHAH ALAM - Polis akan menyiasat serta mengambil tindakan tegas ke atas individu yang merakam serta memuat naik video vokalis terkenal yang menyanyi ketika ditahan.

Kata Ketua Polis Negara,  Khalid Abu Bakar dalam laman mikro Twitternya pagi tadi.

“Pihak PDRM akan siasat dan ambil tindakan tegas terhadap individu yang merakam dan memuat naik video penyanyi itu semasa bergari,” katanya.

Dalam paparan video tersebut menyaksikan individu yang bertanggungjawab merakam video itu memaksa dia menyanyikan lagu popularnya dalam keadaan tangan bergari.KAH KAH KAH

kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah---------------

KIAMAT UNTUK NAJIB

FACE BOOK

pertahankan Najib akan melibatkan mereka sendiri tersingkir - tapi itu tidak menjadi masalah - mereka akan terus mengatakan itu masalah Najib dan mahu tidak mahu mereka akan membeli insuran untuk memastikan dalam politik mereka tidak ketinggalan.

Membeli insuran ini resam biasa dalam politik - gagal sini lari ke sana - jual idea orang - salahkan Najib balik - untuk dapat tempat...berapa banyak yang dahulu juga hentam Najib berada dalam kem Najib bila Najib mahu melangkah menjadi PM dan berapa banyak dari mereka yang akan berhijrah keluar dari kem Najib bila kapal Najib mula nampak akan karam.

Adakah kapal Najib akan karam ...dan sekiranya kapal Najib karam - yakni Najib karam apa agaknya nasib UMNO di luar sana...

Ini adalah tulisan saya .....sewaktu editor suara baru - saya zahirkan kebimbangan sekiranya Najib tumbang - maka ia petanda UMNO juga akan turut cedera dan tumbang.


Najib: tanda kiamat politik Umno – Anuar 

Mohd Nor

baca disini:
http://www.themalaysianinsider.com/rencana/article/najib-tanda-kiamat-politik-umno-anuar-mohd-nor

------------------

BERSEDIA PERANG TELAH BERMULA
KOMENTAR
semua beriat berita dunia
menunjukkan bahawa telah
ada persediaan untuk perang

suasana PERANG DINGIN telah kembali

hari ini:
ada perang harga minyak
ada perang nilai mata wang
ada perang sempadan
ada pernag proksi
ada pernag bahan jualan

semua ini adalah tanda tanda
perang dunia ke3 telah bermula

PERSOALAN - apakah anak anak muda
telah bersedia
apabila perang pecah
peluang terbuka untuk
meledakkan yang lama
dan mendirikan yang baru

dunia ini akhirnya
adalah milik anak muda
Russia signs military cooperation deal with Iran
TEHRAN: Russian defence minister Sergei Shoigu on Tuesday signed a military cooperation deal with Iran that his Iranian counterpart touted as a joint response to US "interference".

Shoigu is the most senior Russian military official to visit Tehran since 2002, according to Iranian media, and the agreement comes with both countries facing western sanctions.Russia may send S-300 missile system to Iran - media: Russia might deliver a long-overdue S-300 air defense missile system to Iran, honoring a contract that was canceled in 2010 following strong pressure from the West, Iranian and Russian media said on Tuesday.


Russian spy ship in Havana ahead of US delegation’s historic visit: The Russian Navy’s intelligence collection ship, the Viktor Leonov, has docked in Havana just a day before the arrival of an American delegation. The Russian warship is moored in open view of a pier usually used for cruise ships.

------------

AL-FATIHAH


AL-FATIHAHBekas duta Malaysia ke Peru, tebusan Tupac Amaru meninggal dunia


--------------

BERSETIA KAWAN


SELAMAT  

 ulang tahun  ke 35
wahai 
raif badawi
untuk kau seorang blooger
dari aku  seorang blooger
tanda setiakawan
hanya ini yang dapat aku lakukan
kau kini 
dalam penjara di jeddah
kau dipenjara 10 tahun
kau akan disebat 1000 kali
50 kali setiap minggu
9 januari dahulu kali pertama

apakah kau tahu
isteri kau ensaf haidar
telah melarikan diri ke canada
apakah kau tahu
anak kau
najwa
tirad & myriam
kini juga bersama sang ibu

mereka sentiasa
merindu kamu

apakah kau tahu
mereka telah membuat cake
untuk menyambut hari jadi kamu

raif badawi
kau adalah anak muda yang berani
yang merakamkan kesedihan bangsa mu
kau lah perakam sejarah
kau lah perawi soheh
kau lah pembawa berita
tentang kezaliman
yang tidak terhingga-------------

APA AKAN JADI DENGAN ANAK BADAKLebih baik Najib jual jet untuk jimat

 

RM400 juta – Rafizi »


Rafizi jet
(Oleh: Lyn Nasir)   KUALA LUMPUR 20 Jan : Naib Presiden KEADILAN, Rafizi Ramli berkata beliau kecewa apabila Perdana Menteri…


KAH KAH KAH
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah
anak badak
nak kencing
dimana?


--------------

SIAPA PUNYA TRANCANGAN

KOMENTAR
siapa punya perangkap?
siapa punya rancangan?

sirul pergi ke australia
ini projek besar
ini rancangan rapi
sirul terlinat kes bunuh
bukan senang
nak lintas sempadan

semua menunjukkan bahawa
ini dilakukan untuk beri tekanan pada najib
tekanan untuk najib celah

taktik ini sedang berjalan lancar

Sirul, sila hubungi saya – Mahfuz

 | January 20, 2015
"0194423685 itu adalah nombor telefon saya, dan mahfuz455@yahoo.com adalah emel saya.

KUALA LUMPUR: Ketua Penerangan PAS Pusat, Datuk Mahfuz Omar menyatakan hasratnya membantu bekas Koperal Sirul Azhar Umar bagi mendedahkan motif pembunuhan warga Mongolia, Altantuya Shaariibuu.

Menurut Mahfuz, walaupun Ketua Inspektor Azilah Hadri dan Sirul didapati bersalah membunuh Altantuya, motif pembunuhan masih tidak terjawab.

“Saya tidak mempertikaikan keputusan mahkamah, tetapi mahkamah tidak sepatutnya menyembunyikan motif pembunuhan tersebut,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat PAS, hari ini.
Sehubungan itu, Mahfuz bersedia untuk membantu Sirul bagi mendedahkan motif pembunuhan.

“Sirul, sila hubungi saya melalui telefon bimbit, Facebook, dan emel. 0194423685 itu adalah nombor telefon saya, dan mahfuz455@yahoo.com adalah emel saya,” jelas beliau.


KAH KAH KAH

woit
ini kesah hebat
berita tersebar khabar
bukan saja mahfuz cari
akhbar THE SUN
nak beli cerita sirul
kah kah kah
lepas tu dari hollywood
pun telah ada ajen yang
datang cari sirul
kah kah kah

siapa cepat dia dapat

APA PUNAY SUWEEY

------------

NAJIB KELENTONG LAGI

Kebebasan mutlak tidak sesuai untuk Malaysia, kata Najib

Najib Razak berkata kerajaan terus komited untuk menjaga keamanan dan keharmonian negara dengan memastikan tidak berlaku perbalahan antara kaum yang serius di Malaysia.
"Untuk rakyat Malaysia, saya akan melakukan yang terbaik untuk melindungi kepentingan dan kesejahteraan rakyat Malaysia," katanya.
Mengulas mengenai konsep kebebasan yang tiada batas dan mutlak diamalkan di negara barat, perdana menteri berkata ia tidak sesuai dilaksanakan di Malaysia kerana boleh mencetuskan konflik perkauman.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/kebebasan-mutlak-tidak-sesuai-untuk-malaysia-kata-pm#sthash.u30zs8IK.dpuf

KAH KAH KAH

woit semua setuju
tapi
bagaimana dengan
kebebasan gunakan
kapalterbang kerajaan?

bagaimana dengan
kebebasan sudah entot
kemudian bunuh
kah kah kah

JANGAN TIPU MELAYU

------------

MAKIN MELUAT


Najib membisu, rakyat makin meluat

 | January 21, 2015
Persoalan kini, belum ada sepatah perkataan pun keluar daripada Najib mengenai isu berkaitan Daim

PETALING JAYA: Bekas Ahli Jawatankuasa Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan, Shahbudin Husin berkata serangan yang bertubi-tubi media arus perdana terhadap bekas Menteri Kewangan  Daim Zainuddin sehingga disiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sebenarnya menambahkan lagi kebencian rakyat kepada kerajaan.
Menurut beliau, sementara ramai yang keliru di sebalik sikap berdiam diri Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, pada masa sama, lebih ramai sebenarnya yang meluat dengan cara serangan yang dilakukan keatas Daim.
“Belum ada sepatah perkataan pun keluar daripada mulutnya (Najib) mengenai perkara ini, meski semua orang tahu media arus perdana adalah dibawah kawalannya,” katanya dalam entri terbaru blog beliau shahbudindotcom.blogspot.com.

KAH KAH KAH
kah kah kah
sudah tak dapat di bantu
tak dapat diselamatkan
kah kah kah 
cuba renongkan
bila najib melihat
 gambar madey
apa dalam kepala najib

KAH KAH KAH
--------------