Jumaat, 24 Disember 2021

SELAMAT MENYAMBUT MAULUD NABI ISA

 


KELUAR DARI

BENCANA BANJIR

BENCANA KOBID

AMIN

ROSMAH YANG JUJUR DIA BUKAN KAMBING ITAM

 
Saya tidak perlukan orang tengah buat rundingan, kata Rosmah

TIDAK perlu menggunakan penjawat awam bagi merundingkan perjanjian atau menerima rasuah sedangkan suaminya Najib Razak adalah ketua kerajaan, kata Rosmah Mansor kepada Mahkamah Tinggi hari ini.

Rosmah memberitahu peguamnya Akberdin Abdul Kader demikian ketika ditanya sama ada beliau menggunakan pembantunya Rizal Mansor untuk merundingkan perjanjian atau menerima rasuah bagi pihaknya.

“Saya tidak pernah meminta Rizal berunding bagi pihak saya dan saya tidak pernah menerima apa yang dinyatakan di mahkamah, yang saya menerima RM1.5 juta dan juga RM5 juta.

“Setahu saya, beliau cuma kakitangan.

“Walaupun saya mahu, mengapa saya perlu menggunakan Rizal sedangkan saya mempunyai suami yang tidur dengan saya. Tidak bolehkan saya suruh beliau melakukannya?

“Sama ada beliau terima atau tidak, itu terpulang kepada suami saya kerana beliau sudah berkali-kali memberi amaran kepada saya supaya tidak terlibat dengan kontraktor atau sebarang urusan perniagaan,” katanya.

Rosmah memberitahu Najib berkata beliau “hanyalah isteri”.

Rizal, yang merupakan saksi pendakwaan perbicaraan ini, sebelum ini memberi keterangan yang Rosmah menerima RM6.5 juta bagi peranannya membantu Jepak Holdings Sdn Bhd memperoleh projek hibrid solar RM1.25 bilion untuk 369 sekolah luar bandar di Sarawak.

Rizal berkata beliau menghantar sendiri RM5 juta itu ke kediaman rasmi perdana menteri Najib ketika itu di Putrajaya pada Disember 2016, manakala RM1.5 juta lagi dihantar ke kediaman peribadi mereka di Jalan Langgak Duta, Kuala Lumpur oleh Pengarah Urusan Jepak Holdings, Saidi Abang Samsuddin.

Jadi “kambing hitam”

Rosmah juga memberitahu mahkamah beberapa individu yang terlibat secara langsung dalam projek solar itu menjadi saksi pendakwaan untuk menyelamatkan diri masing-masing.

Rosmah berkata bagi mengelakkan diri tidak didakwa, Rizal, bekas menteri pendidikan Mahdzir Khalid dan bekas ketua setiausaha kementerian Madinah Mohamad dan Alias ​​Ahmad sebaliknya menuding jari kepadanya, menjadikan beliau “kambing hitam”.

Beliau berkata Mahdzir, Madinah dan Alias ​ menyalahgunakan kuasa mereka dalam memberikan Jepak projek itu, sambil mendakwa Rizal adalah penerima terbesar projek itu. – 24 Disember, 2021.     


ROSMAH SUAMI

YANG JUJUR

AMIN

ROSMAH TIDO

DENGAN ISTERINYA 

 DENGAN JUJUR

KAH KAH KAH

MAHKAMAH

JADIKAN ROSMAH

KAMBING HITAM

AMIN

INI SILAP BESAR

INI TIDAK TEPAT

AMIN

ROSMAH BUKAN

KAMBING ITAM

AMIN

ROSMAH KAMBING

GEMOK

KAH KAH KAH

LEBIH TEPAT 

ROSMAH MANSOR

SAORANG BADAK 

KHALAS 

BAYANGKAN BETAPA 

SEKSANYA NAJIB 

TIDUR DISEBELAH

 ROSMAH MANSOR 

KAH KAH KAH 

KENTUT BUSUK

 BERKEROK KUAT 

KAH KAH KAH

 BETAPA SEKSANYA

 HIDUP SEORANG

 ISTERI BENAMA 

NAJIB

KAH KAH KAH

n

JANGAN HENTI SEBAR PENCERAHAN

 JANGAN HENTI

SEBAR 

PENCERAHAN 

AMIN

AJAR WARGA 

BERKIFFIR

KHALAS

Unknown commented on 

"HANYA

 SATU TIPU HELAH"

Selamat Hari Natal wahai TT budiman, cakap cakap pasal orang politik, pasal hal negara ditadbir, cara mereka merompak mencuri hanya rasa macam nak muntah, jadi cuba lah kita ajar majoriti yang menentukan hala tuju negara ini supaya lebih cerdik, lebih cekap, lebih guna akal fikiran lebih segalanya supaya masa depan kita semua terus hidup, nanti orang politik huluq terus cium tangan, Wal hal kena baling kasut, ludah muka mereka baru akan ada kesedaran Amin syukur orang Malaysia ini terlalu bersabar sampai kepala dipijak oleh golongan politik keparat yang mencuri segalanya kah kah kah Selamat Menyambut Krismas...haram Dak ???


RIZAL BELOT - ROSMAH TERSEKSA

 Boleh saya luah perasaan? Saya juga manusia biasa – Rosmah

KUALA LUMPUR – Isteri bekas Perdana Menteri,  Rosmah Mansor hari ini sedikit beremosi, menangis dan meluahkan rasa kecewa terhadap pendakwaan rasuahnya yang dianggap satu konspirasi.

Malah ketika sedang disoal balas oleh peguambela, Rosmah meluahkan perasaannya dan apabila cuba ditenangkan, beliau meminta kebenaran daripada Hakim Mahkamah Tinggi, Mohamed Zaini Mazlan untuk meneruskan percakapan.

“Yang Arif, bolehkah saya luahkan perasaan saya? Saya juga manusia biasa.

“Saya sebenarnya tidak faham bagaimana Rizal Mansor (bekas pembantunya) dilepas begitu sahaja oleh Jabatan Peguam Negara (AGC) yang ketika itu diterajui oleh Tommy Thomas.

“Saya sehingga hari ini tidak pernah buat sebarang pengakuan terhadap tuduhan-tuduhan terhadap saya kerana saya memang tidak melakukannya.

“Tetapi Rizal Mansor ini, ada pengakuan terima RM500,000 dari Jepak Holdings. Ada pergi umrah dengan keluarga, ada pergi bercuti dan sebagainya. Dia yang berjumpa dengan Jepak Holdings.

“Tapi AGC bertindak tarik balik pertuduhan. Patutnya dia yang duduk di kandang bersalah. Dia yang sepatutnya didakwa, dituduh. Bukannya saya tetapi dia terlepas, saya pula dikenakan dakwaan yang tidak benar.

“Bayangkan perasaan saya Yang Arif apabila dia lalu depan saya, bebas begitu sahaja?” soalnya ketika prosiding di hadapan pendakwaan diketuai,  Gopal Sri Ram.


Kata Rosmah, Rizal juga mempunyai pelbagai keburukan termasuklah bercakap bohong dan bercita-cita besar dalam menyertai politik.

Tetapi apa yang dikesalkan oleh Rosmah ialah apabila Rizal banyak menggunakan namanya sebagai pembantu khas sehingga menimbulkan rasa tidak senang dalam kalangan ahli politik kononnya beliau di belakang Rizal.

“Pernah sekali, suami saya , balik rumah dan bertanya kepada saya adakah Rizal berminat untuk menjadi Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Kebangsaan. Saya terkejut dan kata tidak tahu apa-apa.

“Suami saya kemudian memberikan amaran kepada saya Rizal sedang mempergunakan nama saya untuk cita-cita politiknya. Ketika itu, Ketua Pemuda, Khairy Jamaluddin. Beliau sendiri ingat saya minta Rizal bertanding sedangkan saya langsung tidak tahu.

“Saya panggil Rizal dan beritahu dia, jika dia berminat hendak jadi ahli politik dengan bertanding jadi Ketua Pemuda, bukan sahaja dia kena berhenti kerja sebaliknya juga perlu ada wang yang banyak. Dengan kerja di JPM, gaji dia memang tidak seberapa untuk masuk politik.

“Rizal diam sahaja. Dia banyak guna nama saya untuk agenda dia, orang lain pula segan hendak beritahu saya. Saya sendiri banyak kali bertanya kepada Azizah Abot, mana Rizal dapat duit pergi bercuti dengan kerap ke luar negara seperti Australia, umrah satu keluarga dan macam-macam lagi,” ujarnya.

Rosmah ketika ini sedang membela diri Rosmah atas pertuduhan meminta rasuah RM187.5 juta dan menerima RM6.5 juta berhubung projek pembekalan dan pemasangan tenaga solar hibrid di sekolah luar bandar di Sarawak.

Beliau didakwa meminta suapan RM187.5 juta daripada Pengarah Urusan Jepak Holdings Sdn. Bhd., Saidi Abang Samsudin melalui pembantunya ketika itu sebagai dorongan untuk membantu syarikat itu mendapatkan projek solar menerusi rundingan terus dengan Kementerian Pendidikan. –


WOIT

ROSMAH LU

NANGIS PASAI

APA ?

KAH KAH KAH

BEG BIRKIN 

ILANG KE?

KAH KAH KAH

WOIT 

LU TAK TAHU KE

RIZAL BELOT

KAH KAH KAH

DIA JADI SAKSI

PENDAKWA

KAH KAH KAH

KALAU TAK BELOT

RIZAL MASUK JIL

 KAH KAH KAH

DUDUK

SATU SEL DENGAN

ROSMAH MANSOR

KAH KAH KAH

NANTI RIZAL

 TAK BOLEH TIDOO

ROSMAH BERKERUH

DAN KENTUT BUSUK

KAH KAH KAH

AMIN
KL PETANG MAULUD NABI

 


PETANG MAULUD

NABI ISA

AMIN

JUMAAT 24/12/2021
JAM 6.38 PETANG
KUALA LUMPUR INDAH
MATAHARI SAMPAI KE PETANG
AMIN


HANYA SATU TIPU HELAH

 
HANYA SATU

TIPU HELAH

KAH KAH KAH

Unknown commented on

 "ANWAR BUAT 

TRIK BARU"

Dia sudah hilang kelayakan, sudah hilang karisma, sebab satu saja KoTE tak mahu dengar cakap kah kah kah, kalau kote dengar cakap semua ini tak berlaku, masa 1998 dah jadi PM, sebab mulut badan binasa, sebab kote karier politik binasa, Amin kah kah kah

capt salai commented on 

"ANWAR BUAT

 TRIK BARU"

Ni dah sedar diri atau nak test market

LEBAI MULA BERATIP

 LEBAI MULA

BERATIP 

AMIN

Mat Lekeh commented on

 "HUTAN DIGONDOL PAK EBAI -

 SUNGAI TANPA DEWA"

Maka beratip dan berlabonlah sang lebai mengatakan itu ini. Pukrak mukrak. Pencapaian 100 hari, itulah gred A. Itu ini begitu begini. Cukup bulan tengok gaji. Nak bercuti di mana, nak ganti kereta baru atau tidak. Lepas bercuti bergumbira lalu dicanang, dihebah, dipamer. Awal minggu, hari isnin lemah terasa. Lama lagi nak tunggu jumaat. Jumaat petang sangat gumbira, tak sabar nak balik kerja. 
Semangat naik, esok dan lusa cuti. Semangat jatuh jika perlu pula hadiri mesyuarat. Ahh celaka, tiada masa bersama keluarga. Jangan hanya kejar dunia katanya. Alam ini dah ditentukan. Bencana tiba tanda hapus dosa. Isnin kembali, lemau terasa lagi. Kitaran demi kitaran begitu juga adanya. Apa perlunya kaji mengkaji, ekologi dan metaphor..itu semua sudah suratan..julian assange tu gapo? Greta thunberg tu gapo? Sekian..


KAWAN KAKI PUTAR

 


AWAS

KAWAN KEPADA

KAWAN KITA

KAKI PUTAR

AMIN

Unknown commented on

 "AMERIKA : 

MUSUH KEPADA MUSUH KITA 

IALAH KAWAN KITA"

Dan kawan, kepada kawan kita tu yg lu ckp nie, adalah musuh kita yg maha benar.. lu tak abis ayat tu tt...

BANJIR DATANG PROJEK SAMPAI

 BANJIR DATANG

PROJEK SAMPAI

AMIN

Unknown commented on 

"BUDAYA GEROMBOLAN -

 BENCANA PUN PROJEK"

Mangkuk hayun ini semua fikir duit saja setiap masa, musibah melanda pun mereka buat sesi photo, ambil gambar tunjuk bantuan diberikan, tolong cuci dapur orang, konon lah turut membantu, tapi masalah nya agensi KERA mana hilang semua, balik bercuti kah ? Atau curi cuti Malaysia masih berjalan? Apa pun akan ada orang dapat projek, akan ada yang dapat tender, akan ada yang masuk, cuma team mana satu? Team Sabri 114 ker atau orang lain? Masing masing berebut dengan kertas kerja bagi dapat duit, sama lah macam Azeeewzzzz Eeee yang buat projek Putra dulu masa Najiba , akhirnya orang ramai tilam hanyut yang lapuk, entah mana nilai manusia mereka, sehingga orang mati pun nak buat duit syukur Amin semoga mereka ini hidup lama lama menikmati segalanya Amin, kah kah kah

TOK ARAB CIPTA GAPO ?

 TOK ARAB

CIPTA GAPO?

AMIN

Unknown commented on 

"BUDAYA KAPIR 

IKUTAN SEMUA"

Wei pembaca yang budiman, Tok Arab cipta apa ? Roket ke bulan atau elektrik? Atau Minyak Dab kuatkan kote ? Ubat yang engkau telan masa sakit pun kafir yang buatkab, tahu tak ?


 Ubatan malaria semua Barang kereta talipon ciptaan KAFIR, jangan lupa, apa Melayu xipta setakat ini, donut terbesar, lemang terpanjang kek terbesar kah kah kah mampooosssss pasal ITU lah Munke eko kata gapo eko kah kah

CHINA MERAH SEDANG. MERANCANG

 CHINA MERAH

SEDANG MERANCANG

UNTUK MENAKLOK

BUMI MELAYU

AMIN 

MALAYSIA MAKIN PELIK

 
APA DAH JADI

DENGAN MENTERI

ALAM SEKITAR

AMIN

Unknown commented on 

"MANA ILANG 

MENTERI ALAM SEKITAR"

Satu Malaysia pelik melik, tugas doktor dibuat Ahli ekonomi, rugas politik dibuat oleh kakitangan AWAM, tugas tukang paip dibuat oleh tukang elektrik, tukang jalan pula buat bangunan, patut lah Malaysia Semua huru hara, Munke tanggungjawab mana ? Gaji elaun ambik setiap bulan? Atau derma dah kepada mangsa banjir ? 


Adoi pening pening lagu ini, mana Che Det, suruh lah lantik orang yang cerdik sikit, tak payah cerdik banyak, cerdik aikido sudah, ini yang patut jadi tok imam jadi Munke, patut huru hara begini kah kah kah yang patut kat masjid tu simpan sana tak payah masuk politik YB karut marut lah kah kah kah

TUTUH BONTOT

 TUTUH BONTOT

AMIN

panglimo potaseh commented on

 "BANJIR BASUH

 POLITIKUS BEBAL"

Kato TaT ukoom tutoh bontot, mandi dan bokubang di tujoh lautang pong doso takang borosih ..tapi Lanon-Lanon UMNO doso dah kiro boghosih bilo tokono air banjir ..yo ko ..ini makno nyo nutoh bontot lobey bosa doso dari nyamun biliyun-biliyun duit rakyat. 


Sekarang baru den paham ngapo Najib, Laki dio dan Zaheed masih lopeh dan akan di gugurkan tudohan nyo rompak duit rakyat ..sobab mereko dah borosih dongan borondam dalam air banjir ..

MAULUD NABI SPESIAL

 

 


TAWARAN

MAULUD NABI 

DAPATKAN HARGA SPESIAL
DARI HARI  INI 
HARGA TAWARAN KHAS
 HANYA UNTUK 16 HARI
AMIN

PESAN DISINI:


AWAS ! VIRUS WUHAN PROJEK BUAT DUIT SAMBIL KURANGKAN UMAT

 

AWAS

VIRUS WUHAN

PROJEK BUAT DUIT

SAMBIL KURANGKAN

UMMAT

AMIN 

ANWAR BUAT TRIK BARU

 Anwar sedia lepas jawatan Presiden PKR

BERTAM – Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR),  Anwar Ibrahim sedia memberi laluan kepada golong muda untuk menerajui parti berkenaan sekiranya konsensus berhubung perkara itu dicapai.

Jelas beliau, pencapaian itu akan ditentukan menerusi pemilihan parti akan datang dan pihaknya akan menerimanya secara terbuka sekiranya tokoh baharu dipilih. 

“Buat masa ini, kita belum putuskan bila pemilihan parti akan diadakan dan kita bagi ruang kalau konsensus mahu terima yang baharu.

“Kita harus terbuka, jangan terlalu mengongkong kebangkitan tokoh-tokoh baru.

“Selain itu, kita akan tengok tokoh ditonjolkan macam mana, konsensus kepimpinan dan move on,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas menghadiri Mesyuarat Majlis Pimpinan Negeri (MPN) PKR Pulau Pinang di Penang Golf Resort di sini, hari ini.

Hadir sama, Ahli Parlimen Permatang Pauh, Nurul Izzah Anwar; Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang,  Ahmad Zakiyuddin Abdul Rahman dan Ahli Parlimen Balik Pulau, Muhammad Bakhtiar Wan Chik. –

KAH KAH KAH

PKR HAMPIR 

 HANCUR 

KAH KAH KAH

DUA KALI DAPAT

TELO PENYU

KAH KAH KAH

SEKARANG

ANWAR IBRAHIM

IMAM BESAR

PKR BUAT

TRIK BARU

KAH KAH KAH

BUKAN BERUNDUR

TAPI BUAT TRIK

CALONKAN

DIRI SEKALI LAGI

KAH KAH KAH

TENGOK SAPA

MENANG

KAH KAH KAH

TRIK INI DIBUAT

KERANA 

MAKIN RAMAI

AHLI PKR MAHU

ANWAR BERAMBUS

KAH KAH KAH

SEKARANG

DAP NAK CABUT

AMANAH NAK LARI

KAH KAH KAH

SEMUA KERANA

MAT SONGEL

KAH KAH KAH

PAKATAN HARAPAN

JATUH KERANA

ANWAR IBRAHIM

 GILA NAK

JADI PM

AMIN

SEKARANG ANWAR

IALAH CALON TETAP

PM MALAYSIA

KAH KAH KAH

TAKDA LAWAN

KERANA KU LI

TELAH UNDUR

KAH KAH KAH

SALUT JEJAKA

 NGO bantu mangsa banjir LGBTQ+

TRAGEDI banjir di sebahagian besar semenanjung baru-baru ini menyaksikan ramai rakyat Malaysia bertindak membantu mangsa, tetapi keperluan masyarakat lesbian, gay, biseksual atau transgender (LGBTQ+) secara amnya tidak dipedulikan.

Jejaka, satu kumpulan yang menyokong golongan muda LGBTQ+ berkata walaupun bantuan kelihatan mencurah diberikan, tetapi tidak banyak yang dilakukan untuk masyarakat terpinggir ini, yang turut terjejas akibat banjir.

Masyarakat LGBTQ+ bimbang untuk berada di pusat pemindahan sementara kerajaan, di mana identiti jantina dan keperluan perubatan mereka akan menjadi isu.

Melihat keadaan ini, Jejaka mengambil langkah untuk melakukan apa yang termampu bagi membantu mangsa banjir dalam kalangan masyarakat itu.

Pengasasnya, Numan Affi, 30, berkata sebahagian besar aktiviti kumpulan itu ialah mengadakan program bantuan HIV, tetapi dalam keadaan banjir, mereka bertindak membantu mangsa banjir.

“Kami menggerakkan bantuan kerana kami (LGBTQ+) tidak terima bantuan bencana,” katanya kepada The Malaysian Insight.

“Tidak pasti juga sama ada selamat atau tidak untuk mereka berada di pusat bantuan kerajaan. Pusat pemindahan biasanya mengasingkan mangsa mengikut jantina.

“Sebahagian perkara yang diperlukan masyarakat LGBTQ+ juga tidak dianggap sebahagian perkhidmatan kesihatan. Ada banyak kelompongan.”

Jejaka diasaskan pada 2017 oleh Numan untuk memberi sokongan kepada beliau Melayu LGBTQ+.

Jejaka antara beberapa kumpulan yang membantu masyarakat LGBTQ+ dengan menyediakan tempat perlindungan jika pusat pemindahan sementara kerajaan dilihat bahaya kepada mereka, dan dengan perubatahan untuk HIV atau terapi hormone.

“Ada yang hilang ubat ketika banjir. Kalau mereka hubungi kami, kami akan hantar ke pusat pemindahan sementara berkenaan.” – 24 Disember, 2021.

SALUT JEJAKA

BANTU GULUNGAN

TERTINDAS

AMIN 

PAK LEBAI DIHANYUT BANJIR

 

MANA ILANG

LEBAI EKO GAPO

KAH KAH KAH

BANJIR AJENDA

ALAM SEKITAR

PAK LEBAI

DAH HANYUT KE

KAH KAH KAH