Isnin, 18 April 2022

PERLAWANAN AKHIR DITERUSKAN LAGI

 

PERLAWANAN 

AKHIR

AKSI AMAN

BAWA KESEDARAN

UNTUK UMAT

AMIN

HENTIKAN

PEMBAKARAN

TENAGA FOSSIL

AMIN

JIKA GAGAL

BUMI AKAN

MUNSNAH

TANDA TANDA

MAKIN JELAS

KHALAS

TAHNIAH SUHAKAM - TAHNIAH PDRM

Suhakam, polis lancar modul hak asasi manusia

SURUHANJAYA Hak Asasi Manusia Malaysia (Suhakam) dan pasukan polis hari ini melancarkan modul hak asasi manusia untuk polis bekerja dalam piawaian yang boleh diterima.

Dibangunkan pada 2018, modul itu merupakan satu inisiatif untuk mengukuhkan pemahaman dan latihan pegawai polis berhubung piawaian hak asasi manusia domestik dan antarabangsa yang diperlukan semasa mereka menjalankan tugas.

“Ia (modul) akan bertindak sebagai panduan kepada tenaga pengajar menyampaikan kursus hak asasi manusia kepada pegawai PDRM, ia juga akan menambah baik kurikulum sedia ada dengan mengadaptasi dan mengintegrasikan topik berkaitan dalam modul tersebut,” kata Suhakam dan polis dalam satu kenyataan bersama hari ini.

Menurut kenyataan itu, modul itu termasuk piawaian antarabangsa hak asasi manusia dan kepolisan; larangan diskriminasi; keperluan khas tahanan kurang upaya, kanak-kanak dan wanita; serta penggunaan prinsip hak asasi manusia dalam penahanan, penangkapan dan penggunaan kekerasan dan senjata api.

Bahagian lain modul itu terdiri daripada hukuman kejam dan tidak berperikemanusiaan yang mengabaikan maruah seseorang serta larangan penyeksaan.

Majlis hari ini dirasmikan oleh Ketua Polis Negara Acryl Sani Abdullah Sani dan Pengerusi Suhakam Othman Hashim.

Bercakap semasa pelancaran itu, Acryl memberi jaminan bahawa anak buahnya akan menyertai program itu bukan sahaja untuk menimba ilmu tetapi juga untuk menyokong perjuangan hak asasi manusia di negara ini.

Othman sebaliknya berharap modul itu dapat menaikkan imej pasukan polis yang tidak asing lagi dengan kritikan dan kontroversi.

Sejak kebelakangan ini, banyak kes kematian dalam tahanan polis telah dilaporkan walaupun kematian itu tidak berkaitan dengan kekejaman polis.

Baru seminggu lalu, seorang lelaki berusia 45 tahun disahkan meninggal dunia dalam perjalanan ke hospital selepas mengalami sawan di lokap polis di Kajang.

Kematiannya adalah kes kematian dalam tahanan ke-15 yang direkodkan tahun ini. – 18 April, 2022.

TAHNIAH

SUHAKAM

TAHNIAH

PDRM

AMIN

NEGARA MENUJU

KE LANDASAN

YANG BAIK

AMIN

RAKYAT WAJIB

MENGALUKAN

PERKEMBANGAN

YG BAIK INI 

AMIN

 SELAMAT 

BERKHIDMAT

AMIN

AGAMA BERASAS KEPERCAYAAN

 

AGAMA BERASAS

KEPERCAYAAN

AMIN

MALAPETAKA 

CUACA

BERASAKAN

KAJIAN

SAINS ILMIAH

DAN BUKTI

DAPAT DI LIHAT

KHALAS

Unknown commented on 

"PERLAWANAN AKHIR

 DI TERUSKAN"

Enche' TT, toksahla ko bercemas sini bercemas sana. Dunio lum boleh kiamat lagi, tak cayo gi tanyo tok lobai TaT, rabbi Yahudi atau Pope kat Vatican tu. Yesus anak Mariam tu lum pun muncul atau Imam Mahadi tak datang berkunjung lagi jadi mana boleh ada malapetako kat dunia. 


Kalau dah datang mungkin sekarang baru umur 1 hingga 3 tahun. 3 tahun kemudian baru 6 tahun jadi boleh timbul huruhara. Kenalah dia tu capai baligh barula boleh dia gi berdakwah baiki dunia dan perangai dan moral manusia yang sudah runtuh dan loyal

PEMBANGKANG KELANTAN TAK FAHAM

 


Kelantan terus mundur di bawah PAS, kata aktivis, pembangkang

KELANTAN terus mundur tanpa pembangunan dan kemajuan biarpun PAS sudah lebih tiga dekad mentadbir sejak menang pilihan raya 1990, dakwa aktivis dan pembangkang negeri.

Pentadbiran PAS tidak dapat menyelesaikan banyak isu rakyat termasuk kemudahan jalan raya, bekalan air bersih, dan tebatan banjir selain gagal menyediakan peluang pekerjaan, menangani isu pembalakan dan masalah sosial.

Aktivis Save Kelantan Mohd Hishamuddin Ghazali berkata biarpun mengumumkan belanjawan negeri yang besar sehingga lebih RM1 bilion setiap tahun, tiada program yang dapat dilihat terutama dari sudut pembangunan ekonomi yang bermanfaat kepada rakyat.

“Bajet negeri pada tahun 2020 sebanyak RM1.1 bilion, 2021 RM1.57 bilion dan 2022 RM1.1 bilion. Kalau kita tengok semua bilion, tapi apa manfaat kepada rakyat?

“Kita tidak lihat ada signifikan besar terutama untuk menambah sektor pertanian memandangkan kebergantungan ekonomi negeri terhadap sektor itu.

“Kalau ada kejayaan besar pun cuma program pembangunan akuakultur di Danau Tok Uban, Pasir Mas untuk pengeluaran 51 tan metrik ikan. Itu pun bagi saya angka yang kecil, tidak beri sebarang signifikan,” katanya.

Beliau menyifatkan jumlah perbelanjaan itu “boros” tanpa semak imbang di Dewan Undangan Negeri.

Hishamuddin juga berkata kerajaan Kelantan gagal menangani masalah jalan raya sehingga mendatangkan risiko kemalangan kepada penduduk seperti di Jalan Kuala Krai, Gua Musang.

Penduduk Kelantan juga masih menanggung masalah bekalan air bersih yang tidak pernah selesai walaupun ada dijanjikan dalam manifesto Pilihan Raya Umum ke-14.

Keadaan ini mengecewakan rakyat, katanya, kerana PAS sekarang sudah jadi sebahagian daripada kerajaan di Putrajaya sementara beberapa pemimpin kanannya juga jadi menteri dan timbalan menteri, termasuk dari Kelantan.

“Kita sebagai rakyat biasa tengok bila peluang diberikan kepada PAS, terutama menteri alam sekitar Tuan Ibrahim Tuan Man, patut lebih cekap cari dana untuk selesaikan masalah air rakyat Kelantan yang dibelenggu masalah air sejak 1990… tapi dah 30 tahun jadi kerajaan, masih tak mampu selesaikan.

“Sama seperti isu banjir teruk di Rantau Panjang yang patutnya dapat diselesaikan dengan projek tebatan banjir.

“Projek itu nak dibuat sejak tahun 1990 tapi tak selesai hingga perdana menteri baru-baru ini datang kata kerajaan pusat hanya luluskan peruntukan RM665 juta  daripada RM 1.3 bilion nilai projek tersebut, dan bajet selebihnya kerajaan negeri kena cari sendiri.

“Itu yang kita persoalkan apabila lima menteri ini jadi tunggul kayu dalam kabinet, mereka tidak boleh cari dana untuk selesaikan masalah tebatan banjir.

“Apabila kita persoalkan kerajaan negeri kata akan siap tahun 202. Kalau macam itu maksudnya dalam tempoh dua tahun ini penduduk akan berhadapan dengan banjir besar,” katanya.

PAS mentadbir Kelantan selepas menang pilihan raya umum 1990, ketika itu membentuk kerjasama dengan parti serpihan Umno, Semangat 46 yang diketuai Tengku Razaleigh Hamzah serta Hamim dan Kimma dalam gabungan Angkatan Perpaduan Ummah.

Dalam tiga dekad itu, PAS menepis kritikan terhadap pentadbirannya dengan mendakwa kerajaan negeri dipinggirkan oleh kerajaan persekutuan yang tidak memberikan peruntukan yang cukup untuk pembangunan.

PAS juga mempersoalkan hak Kelantan terhadap royalti minyak dan gas yang dinafikan oleh kerajaan pusat di bawah pentadbiran Barisan Nasional (BN).

Isu itu diheret ke mahkamah pada Ogos 2010 tetapi diberhentikan pada Mei 2019 selepas jaminan pentadbiran Dr Mahathir Mohamad mengagihkan royalti kepada kerajaan negeri.

Putrajaya membayar pendahuluan RM15.7 juta kepada Kelantan pada September 2018, umum kerajaan negeri.

Kelantan juga menerima wang sejumlah RM400 juta bagi tempoh dua tahun lepas 2020 dan 2021 namun PAS tidak mengiktirafnya sebagai wang royalti minyak.

Walaupun menerima wang hampir RM1 bilion daripada Putrajaya, prestasi kerajaan negeri masih teruk, kata Hishamuddin.

Beliau berpendapat dengan wang sebanyak itu kerajaan negeri sepatutnya boleh menggerakkan projek ekonomi yang boleh membuka peluang pekerjaan terutama kepada anak muda tempatan.

Beliau mendakwa wang itu sebaliknya digunakan demi kepentingan politik. Pada masa sama, Kelantan dilapor membayar bonus dan menaikkan gaji exco kerajaan negeri serta membeli kereta Mercedes Benz untuk kegunaan rasmi pimpinan negeri.

Hishamuddin juga mendakwa kerajaan negeri PAS menjual hasil negeri kepada syarikat pembalak dengan meluluskan projek pembalakan secara tidak terkawal.

“Keluasan projek tanah ladang di kawasan hutan simpan yang diluluskan ini adalah tiga kali ganda daripada saiz Singapura, yang sepatutnya hasil yang diterima kerajaan banyak. Tapi sekarang ini ia lebih menguntungkan tauke syarikat,” katanya.

Beliau memberi contoh kelulusan 7,500 ekar tanah untuk projek ladang durian.

“Ini nak tanam apa sebenarnya sampai banyak macam itu sekali. Sepatutnya kalau kerajaan negeri ini dapat berfikir di luar kotak mereka boleh wujudkan syarikat anak negeri untuk bangunkan ladang durian secara komersial, libatkan bersama dengan rakyat untuk usahakan tanah itu, namun ia tidak berlaku.

“Pemimpin hanya nak senang terima bayaran one off untuk hasil balak ini,” katanya.

Bangkit

Sementara itu Ketua Wanita Amanah Kelantan, Dr Hafidzah Mustakim berkata rakyat Kelantan perlu bangkit dan mempersoalkan semula adakah ini kerajaan yang mereka mahu.

Katanya, tindakan kerajaan negeri menghalalkan pembalakan tidak terkawal yang merosakkan alam sekitar memperlihatkan kepincangan dan kelemahan urus tadbir yang tidak menggambarkan kepimpinan Islam sebenar.

Malah projek ladang hutan, seperti yang didedahkan oleh pemimpin Amanah Husam Musa, hanya mahu mengaburi mata rakyat.

“Menang nama cantik… projek ladang hutan, tapi hakikatnya mereka bersihkan habis kawasan hutan sampai merosakkan alam sekitar menyebabkan banyak tanah terhakis dan turut melibatkan kawasan tadahan hujan.

“Saya sebagai pemimpin wanita nak kerajaan negeri jawab perkara ini kerana ia sangat menakutkan, kalau betul ini yang dilakukan maka ia perbuatan pecah amanah dan kerajaan negeri perlu bertanggungjawab,” katanya.

Menurut Hafidzah, Kelantan bukan sahaja tercorot dari sudut ekonomi tetapi menjuarai pelbagai masalah sosial terutama melibatkan hak pembelaan wanita dan kanak-kanak, yang dibuktikan melalui data polis.

Katanya, nasib wanita tidak terbela di bawah pemerintahan PAS ini termasuk hanya 11% saaja kepimpinan wanita dalam kerajaan negeri.

“Kita cuma ada seorang exco wanita dalam kerajaan negeri. Perkara ini yang saya nak tekankan… banyak kita harapkan kepada kerajaan negeri, mereka sepatutnya menunjukkan prestasi baik.

“Kerana itu saya minta rakyat bangkit menggesa kerajaan untuk menjawab segala kepincangan dalam pentadbiran supaya masa depan Kelantan ini boleh dibela,” katanya.

Ketua Cabang PKR Kota Bahru Zinda Khalil Sastro Hassan pula tidak menolak sekiranya PAS kekal memerintah Kelantan, dalam tempoh lima atau 10 tahun semua hutan di negeri itu akan dibersihkan oleh kerajaan negeri.

“Memang tidak mustahil, kita tengok banyak kenyataan dedah mengenai pembalakan tidak terkawal… sekarang ini pun banyak hutan yang digondol.

“Bagi saya kerajaan negeri tidak ada inisiatif lain untuk dapatkan dana negeri selain daripada meluluskan penebangan balak,” katanya.

Ditanya mengenai sentimen rakyat ketika ini, Khalil berkata beliau dapat melihat gelombang rasa tidak puas hati mereka terhadap prestasi kerajaan negeri.

“Ramai menyatakan tidak puas hati dengan kerajaan PAS, terutama ketika berlaku banjir besar dan kerajaan negeri atau kerajaan pusat tidak ambil perhatian, bantuan dijanjikan tidak ada. Dari situ saya tengok rakyat sudah mula menilai,” katanya. – 18 April, 2022.

PEMBANGKANG

DI KELANTAN

TAK FAHAM

KAH KAH KAH

AKTIVIS LAGI

TAK SEDAR

KAH KAH KAH

MEREKA TAK

TAHU NEGERI

MEREKA HEBAT

KAH KAH KAH

DARI SERAMBI

MEKAH JADI

SERAMBI MOSCOW

KAH KAH KAH

MANA ADA

DALAM NEGARA

ISLAM AMBIL

AIR SEMBAHYANG

PAKAI TEK TARIK

KAH KAH KAH

TU PASAL 

WALAU PUN 

KU LI KATA

KELANTAN 

DI BAWAH

PELACUR

KAH KAH KAH

KU LI TAK SEDAR

PELACUR INI

KEMUT KUAT

KAH KAH KAH

REKAAN BELAKA

 


REKAAN

BELAKA

KAH KAH KAH

Heavy666 commented on 

"PENGANUT

 ISLAM BUDAYA"

Nak berpuasa kena baca niat ke? Kalau tak baca niat tak sah ke? Kalau tak ada niat nak puasa, mcm mana boleh bangun sahur? Pasal niat pun dah huru hara, punca nya ialah para ulamak yg suka buat onar nak tunjuk pandai nak tunggang ugama. 


Padahal ulamak masih gagal tunjukkan dalil dari quran pasal niat puasa. Juga gagal tunjukkan dalil dari hadis yg sahih tentang bacaan niat puasa. Bacaan niat ni hanya direka oleh ulamak saja. Akhirnya sidungu berkelahi dan mempertikai niat orang lain untuk kerjakan puasa.

GEROMBOLAN MACAM BOMOH

 

GEROMBOLAN

MACAM BOMOH

TAKUTKAN MELAYU

DENGAN HANTU

OPPS... DG CHINA

KEMUDIAN JUAL

JAMPI SERAPAH 

KHALAS

panglimo potaseh commented on

 "PUASA HARI KE 16"

TT lu crita hal bohong dan kaciwa ..tapi gwa hiran gimana bila UMNO berbohong pada orang Melayu ..Sang Melayu jadi stim ..dan minta di bohongi lagi ..

BERSUNGKAI HARI KE 16

 


GULAI SIAKAP


HARI INI CUACA MOLEK
HUJAN SEKEJAP
BAGI BUMI SEJUK
BAGI PENIAGA BAZAR
SENANG HATI
REDUP BERANGIN

GUA UDAH JUMPA
ABANG DAGING
DI PASAR CHOW KIT
GUA NAK ORDER
DAGING BATANG PINANG
DAGING RIMAU MENANGIS
KENA BERI NOTIS 
SATU HARI
KALAU NAK AMBIL JUMAAT
BERI TAHU HARI KHAMIS
BILA RAYA NAK SAMPAI
GUA NAK BUET RENDANG
BUKAN GUA MASAK
ADIK GUA MASAK
DIA TUKANG MASAK PRO
TUGAS GUA CARI DAGING

DAGING HARAMAU MENANGIS
INI LEMBUT 
DI PANNGIL HARAMAU MENANGIS
KERAN BILA RIMAU
DAPAT MAKAN LEMBU
HANYA DAGING INI
YANG TERSOROK
DI TULANG BELAKANG
YANG GAGAL DIMAKAN RIMAU
INI KESAH YANG GUA DENGAR
KENAPA IANYA
DI PANGGIL
DAGING BATNG PINANG
AMIN

PETANG INI
GUA BERBUKA
DENGAN LEPAT PISANG
BUAH MANGGA & BETIK

GUA NAK MASAK
IKAN SIAKAP
GUA BELI 2 MINGGU DULU
DAH KELUAR DARI FREEZER
LAMA SANGAT TAK MOLEK
MASAK LEMAK SANTAN
CAMPUR TERONG
TAPI BUKAN DENGAN  LADA API
GUA MASAK TAK PEDAS
LADA BESAR MERAH
TUNJUK WARNA SAJE
KAH KAH KAH

GUA TAK TAHAN
MAKAN LADA
KAH KAH KAH

TAHUN INI GUA RASA
PALING SANTAI BERPUASA
CUACA CUKUP ENAK
GUA LUPA TAHUN LEPAS
PANAS KE REDUP?

DAN GUA INGAT LAGI
KETIKA GUA  DI KAMUNTING
KEM HANYA BAGI  KURMA
YANG LAIN MAKAN BIASA
NASIB BAIK
PAK ABU
USTAD BADRUL
ADA KELUARGA MELAWAT
GUA TUMPANG REZEKI  MEREKA
AMIN
 
SELAMAT BERSUNGKAI

BUATLAH APA SAJA ASAL JANGAN GANGGU ORANG

 BUAT APA SAJE

ASAL JANGAN

GANGGU

ORANG LAIN

AMIN

Unknown commented on 

"SATU PANDANGAN

 PERLU DIKAJI"

Nak selesai masalah buat lah trek basikal lajak basikal laju basikal bogel semua boleh tapi jangan memyusahkan orang lain, dalam dunia ini buat apa saja tapi jangan memyusahkan orang lain, nak telanjang pun boleh tapi rumah sendiri, bila nak paham ini semua, nak puasa tak mahu puasa hang punya pasal, tak payah sibuk promote buat Wayang buat sketsa macam orang politik, buang masa baik kah kah kah selalu sebab dunia pun habis engkau orang makan kah kah kah apa lagi yang tinggal woit

PERLAWANAN AKHIR DI TERUSKAN

 


PERLAWANAN 

AKHIR

DITERUSKAN

AMIN

AKSI AMAN

UNTUK MENYEDAR

UMAT MANUSIA

AMIN

KITA  ADA 3 TAHUN

SEBELUM

MALAPETAKA CUACA

MELANDA

TANPA HENTI 

KHALAS

DEBAT UNTUK APA ?

 DEBAT

BEKAS BANDUAN

DENGAN

BAKAL BANDUAN

KHALAS

Unknown commented on 

"PUASA HARI KE 16"

Debat debat ini Wayang tinggi saja, nak buat Wayang tak tunjuk kehebatan pidato lepas tu sembang sambungan dalam FB kah kah ini cara orang politik Wayang, kerja patut buat tak buat asyik sembang kosong kah kah

PENGANUT ISLAM BUDAYA

 


PENGANUT

ISLAM BUDAYA

TIDAK MARAH

AMIN

BUKAN BULAN

PUASA PUN 

GUA BERPUASA

AMIN

NIAT UNTUK

KESEHATAN

AMIN

BERDOA AGAR

SEMUA  UMAT

SEDAR

KITA  HANYA

ADA 3 TAHUN

SEBELUM

MALAPETAKA

CUACA 

SAMPAI 

LEPAS ITU

 TAKDA JALAN

 PULANG

KHALAS

hamim commented on

 "BERSUNGKAI HARI KE 15"

Sham, Sham sebelum berSungkai Sham baca doa ke tidak, jika baca doa, apa doa Sham, makan sahur Sham berniat untuk berpuasa ke tidak, apa niat Sham? Saja tanya jangan maraaah

BERITA BAIK - BULAN PUASA

 Kes harian turun ke paras 6,600 jangkitan, 12 lagi terkorban

6,623 kes baru Covid-19 direkodkan hari ini menjadikan jumlah keseluruhan sebanyak 4,389,025 kes.

Sebanyak 11,233 pesakit turut dilaporkan sembuh, menjadikan jumlah keseluruhan kes sembuh sebanyak 4,249,704.

Ketika ini 103,900 kes aktif direkodkan, dengan 101,294 atau 97.4% daripadanya sedang menjalani kuarantin kendiri.

Dalam pada itu, 356 (0.3%) kes kini berada di pusat kuarantin sementara 2,124 (2.0%) dimasukkan ke hospital.

Kes yang memerlukan rawatan di unit rawatan rapi (ICU) adalah sebanyak 126 kes dan 76 daripadanya memerlukan bantuan alat pernafasan.

Kadar penggunaan kemudahan ICU di seluruh negara kini sebanyak 53.8% dengan kes Covid-19 merangkumi 16.6%.

12 korban akibat wabak itu turut dilaporkan, termasuk lapan kes kematian sebelum tiba ke hospital.

Setakat ini, kes keseluruhan kematian adalah sebanyak 35,421 orang.

INI BERITA

AMAT BAIK

AMIN

ANGKA MAKIN

TURUN

AMIN

TAHNIAH

BARISAN HADAPAN

AMIN

WARGA TERUS

IKUT C.U.S

CARA  UNTUK

SELAMAT

KHALAS

BUKTI - MALAPETAKA CUACA DAH SAMPAI

 


INI BUKTI

MALAPETAKA

CUACA

SUDAH SAMPAI

AMIN

INI PERMUALAAN

3 TAHUN LAGI

AKAN LEBIH PARAH

AMIN

WAJIB BETINDAK

SEKARANG

AMIN

HENTIKAN

PEMBAKARAN

TENAGA FOSSIL

KHALAS

JAWI HANYA BERANI TANGKAP MAT REMPIT DAN CHIKORO DALAM HOTEL BUJET

 MENGAPA  MEMBISU ?


Tamrin Ghafar

Ahad - 17/04/2022
(1 - 22)1.   Nama Tim Leissner , suami kepada pergawati terkenal Kimora Lee  tidak asing lagi kepada umum

2.   Selain  dari terlibat dengan skandal kewangan 1MDB , yang terbesar didunia , beliau juga  membuat  pengakuan  dalam Mahkamah Persekutusn di Brooklyn , New York pernah mengadakan hubungan  dengan 3 wanita Islam di Malaysia

3.   Ini semua dilakukan  semasa  perbicaraan  seorang rakyat Malaysia Roger Ng , yang  turut terlibat  dengan skandal tersebut  ketika berkhidmat  dengan Goldman Sachs yang berpengkalan di New York juga

4.   ROHANA  ROZHAN

Anak kepada  Rozhan  Kuntum kini berumur 50 tahun , pernah berkhidmat  di ASTRO   sebagai Ketua Pegawai Ekesekutif ;
bersekedudukan  dengan Leissner selama 10 tahun , akirnya berpisah dengan bayaran USD10 juta dengan  wang 1MDB 

ANIS  ATAU  NUR  ANIS  JAMALUDDIN  JARJIS

Kini berumur sekitar  37 tahun , merupakan  salah seorang anak kepada arwah Jamaluddin Jarjis yang meninggal akibat  nahas helikopter

ELLA  ATAU  ELIA  GENEID

Anak Saudara Tun Taib Mahmud , Yang Di Pertua  Serawak ,  penyedap Leissner yang termuda , kini berumur  sekitar 30 tahun

ketiga - tiga nama diatas telah didedahkan Leissner dalam Mahkamah ;  mereka SANGGUP  berkongsi bagi mengecapi nikmat  dunia bersama Tim Leissner

5.  Tidak disebut dimana  kehinaan tersebut berlaku - samada di Kuala Lumpur , Selangor atau di Serawak atau pun diluar negara

6.  Walaupun dalam perkara ini tempat tidak  begitu penting namum  rakyat ingin tahu  MENGAPA  JAWI  atau  agensi lain yang berkaitan  hanya berpeluk tubuh mendiamkan sahaja  perzinahaan tersebut berlaku  walaupun pendedahan telah dibuat

7.   Rakyat juga hairan  berbagai lapuran dibuat  beserta  bahan bukti  kepada  JAWI  berkaitan hubungsn seks  Mahiaddin  dengan  Nika Gee , yang ketika itu  merupakan isteri orang namun JAWI  MENUTUP  kes tersebut  begitu saja

8.  Sebagai umat Islam  ,  dan kebetulan dalam bulan Ramadhan ini , apakah  ALLAH  SWT  mengizinkan  perbuatan terkutuk itu

9.  Apakah tangan JAWI   terikat dek kerana pangkat dan kedudukan mereka ?

10.  Selain  dari 'Makan Gaji Buta'  sahaja apakah  mereka  menggangap  akan  terlepas dari hukum  ALLAH   SWT  disana nanti ?

11.  Menteri Agama , Idris Ahmad dan Timbalan beliau pun sama - hanya  bising  ketika tidak ada jawatan dan kuasa

12.  Apakah Hadi dan PAS  akan keluarkan fatwa baru menghalakan  perbuatan tersebut

13.  Kan Idris pernah berkata PAS  hanya  perlu  5  hari  sahaja berkuasa  untuk menjadikan Malaysia ini negara Islam yang sebenar

18.   Takkan PAS  termasuk  Hadi tak boleh fikir 17 Ahli Parlimennya  BOLEH  melakukan apa sahaja TERMASUK  RUU355 , pengharaman segala jenis perjudian dan arak seperti yang mereka laungkan dulu

19.  Apa guna 3 Wakil PAS  dalam Kabinet dengan dibantu 5 orang Timbalan dari mereka - apakah wang ringgit dan segala kemudahan yang diperolehi  lebih penting dari dunia disana nanti ?

20.  HENDAK  SERIBU DAYA
TAK HENDAK SERIBU
DALEH

21.  RAKYAT SUDAH  KENAL JANTAN  BETINA  IKAN DI AIR

22.  Selamat  Berpuasa  dan Berbuka 

Wassalam
Terima Kasi

TAMRIN 

INI TAK FAHAM

DARI ZAMAN

BERZAMAN

AGAMA ADALAH

JENTERA UNTUK

KAWAL ORANG

MISKIN

AMIN

YANG KAYA

YANG ADA PANGKAT

AGAMA TAK

KACAU

KHALAS