Ahad, 4 September 2016

JANGAN SERANG ISRAEL DAN NAJIB
ISIS KATA

ALLAH BERI

ARAHAN JANGAN

SERANG ISRAEL

MUFTI PERAK 

KATA KITA

JANGAN SERANG

KEAJAAN NAJIB

INI  JUGA

ARAHAN ALLAH?

SAJE TANYA

TAKUT MURTADISIS Reveal Why They Never Target Israel

ISIS disclose why they will never target Israel
 
ISIS has revealed the reason why they refuse to target Israel in their campaign of terror against the world. 
According to an article by Egyptian newspaper Egypt Independent, the Islamic State claims that their god Allah commands them to leave Israel alone.
Fellowshipoftheminds.com reports:
Instead, ISIS’s immediate enemies and targets should be apostates — a word that variously means turncoat, heretic, atheist, or infidel. The article then makes a historical reference to how Saladin (1137-1193), the Sunni Muslim military commander, had fought Shiite Muslims first before capturing Jerusalem. The implication is that ISIS should focus on fighting fellow Muslims who are “apostates,” and conquering countries like Iraq and Syria.
Note: ISIS is the acronym for the Islamic State of Iraq and Syria. It has another acronym, ISIL, favored by Obama, which stands for Islamic State of Iraq and the Levant. (The Levant is a geographical term that in its widest historical sense included all of the countries along the eastern Mediterranean shores, extending from Greece to Cyrenaica. Today, Levant consists of the island of Cyprus, Israel, Jordan, Lebanon, Syria, Palestine, and part of southern Turkey.) Daesh is the acronym of the Arabic name for ISIL: al-Dawlah al-Islamīyah fī al-ʻIrāq wa-al-Shām.----------------

DENGAR APA KATA ARWAH CIKGU NAIM

DENGAR

APA KATA

CIKGU NAIMSAEKOR LAGI PENYAMUN DARI PAHANG
LAPORAN SPRM: ADAKAH PASDEC REALTY TELAH MENERIMA BAYARAN HASIL DARIPADA PENJUALAN KOMPLEKS MEMBELI-BELAH KUANTAN PARADE?

 
Saya WONG CHUN YUAN , 
NO. KAD PENGENALAN 890507-06-5397 
mewakili Angkatan Muda KEADILAN 
hari ini tampil membuat laporan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) agar satu siasatan dibuat secara menyeluruh terhadap penjualan kompleks membeli-belah Kuantan Parade di Kuantan, Pahang.

Latar Belakang & Kronologi Isu Skandal Kompleks Membeli-belah Kuantan Parade

Kuantan Parade merupakan sebuah Kompleks Membeli-belah yang dibina oleh Pasdec Realty Sdn Bhd (215926-P) & syarikat ini merupakan sebuah anak syarikat Perbadanan Kemajuan Negeri Pahang (PKNP).

Pembinaan kompleks membeli-belah tersebut menyediakan lot perniagaan sejumlah 258 unit dan 168 unit telah dijual kepada orang awam manakala 78 unit dimiliki oleh pihak pemaju. Kompleks membeli-belah Kuantan Parade telah dijual kepada syarikat Premium Plaza Sdn Bhd pada tahun 2008 & Pasdec Realty telah digulungkan oleh Syarikat Pasdec Corporation Sdn Bhd (Anak syarikat PKNP) pada tahun 2011.

Kronologi Isu Kuantan Parade

2 Ogos 2006 – Syarikat Premium Plaza ditubuhkan

18 Ogos 2006 – Perjanjian ditandatangani antara PASDEC Realty & Premium Plaza dengan menjual unit yang dimiliki PASDEC Realty bersama tanah Kuantan Parade dengan nilai RM52,128,000

10 September 2009 – Permohonan Gadaian Tanah Kuantan Parade oleh Premium Plaza

12 Oktober 2009 – Pendaftaran Pindah Milik Tanah Kuantan Parade daripada Pasdec Realty kepada Premium Plaza

12 Oktober 2009 – Premium Plaza menyerahkan dokumen gadaian tanah Kuantan Parade dan telah mendapat pinjaman sejumlah RM38,258,779.32 daripada CIMB Bank. Wang tersebut tidak dibayar kepada Pasdec Realty tetapi dibayar kepada pihak ketiga Syarikat Maxi Wonder Sdn Bhd.

1 November 2010 – Pasdec Corporation memohon kepada Mahkamah Tinggi Kuantan untuk menggulungkan Pasdec Realty

1 Febuari 2011 – Pasdec Realty digulungkan di Mahkamah Tinggi Kuantan oleh syarikat Pasdec Corporation


Sebagai Menteri Besar Pahang, Pengerusi PASDEC & Pengerusi Perbadanan Kemajuan Negeri Pahang (PKNP), Adnan Yaakob perlu disiasat dalam isu ini.

Terdapat beberapa kemusykilan yang diwujudkan dalam jual beli tersebut yang membawa kepada laporan saya pada hari ini.

Pembayaran Hasil Jualan Kuantan Parade
Syarikat Premium Plaza ditubuhkan pada 2 Ogos 2006, dua minggu sebelum menandatangai perjanjian jual beli Kuantan Parade pada 18 Ogos 2006.

Merujuk kepada laporan kewangan Syarikat Premium Plaza (yang tidak pernah menghantar laporan kewangan selepas tahun 2008), Aset semasa syarikat tersebut berakhir 31 Disember 2008 adalah RM5,212,800 dengan Liabiliti Semasa RM5,204,800. Merujuk kepada laporan kewangan tersebut, syarikat Premium Plaza tidak menunjukkan keupayaannya untuk membiayai pembelian Kuantan Parade.

Namun demikian, pada hari sama Pasdec Realty menghantar permohonan pindah milik tanah (Lampiran 1 – Borang 14A) pada 12 Oktober 2009, Premium Plaza telah memohon gadaian tanah tersebut pada hari yang sama dan mendapat hasil gadaian sejumlah RM38,258,779.32 (Lampiran 2 – Borang 16A), yang bukan dibayar kepada Pasdec Realty, tetapi dibayar kepada sebuah syarikat bernama Maxi Wonder Sdn Bhd.

Selepas itu, Kerajaan Pahang telah mengarahkan sebuah anak syarikat PKNP – PASDEC Corporation menggulungkan syarikat PASDEC Realty pada tahun 2010 selepas Kuantan Parade dijual dan telah diluluskan oleh Mahkamah Tinggi Kuantan pada 1 Febuari 2011 (Lampiran 3)!

PASDEC Realty telah digulungkan oleh sebuah anak syarikat PKNP, sedangkan Kuantan Parade telah dijual oleh PASDEC Realty atas nilai RM52.8 juta. Ke mana perginya hasil jualan tersebut? Tindakan menggulungkan Anak Syarikat PKNP menggunakan PASDEC Corporation menimbulkan kemusykilan sama ada Kerajaan Pahang sedang berusaha menghilangkan bukti hasil jualan yang didedahkan di atas.
Persoalan utama yang ditimbulkan adalah:

1.     Adakah PASDEC Realty telah menerima wang bayaran hasil daripada jual beli tersebut?

2.     Mengapakah PASDEC Realty yang baru menerima hasil jualan RM52juta daripada penjualan Kuantan Parade digulungkan oleh anak syarikat PKNP sendiri – PASDEC Corporation?

Demikian laporan saya. 

WONG CHUN YUAN
Ketua Angkatan Muda KEADILAN Pahang----------------

TIPU TERUS MENIPU


TIPU TERUS 

MENIPU

TIPU

 ORANG MELAYUMALANG LULUSAN JORDAN


Ahmad Fadhli menunggu kehadiran wakil wakil parti politik khususnya Umno yang tak kunjung tiba.

MALANG LULUSAN JORDAN
Bodohhnye ketua pemuda pas kelate. Kena kencing umno kelate. Padann muka hang. Dah tau umno penipu pon nk pakat dgn umno. Blom apo2 dah kena tipu. Ini blom perintah kjaan bsama umnok. Malangnye ostaz lulusan jordan nihh. Khalass. Brapo bill byr dewan hotel? Lu byr ler sendiri. Minta tokeh balak bayar. Alaaah hotel murah jer. Hihihi on KENA KENCING
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/4/16
-----------

NAJIB TAKUT PADA SIAPA?
Saya tak takut pada pengkhianat Umno, kata Najib
 | September 3, 2016
“Saya tidak takut pada orang yang khianati Umno selepas jadi pemimpin sepanjang 22 tahun. Patutkah saya takut pada orang yang sudah berusia 92 tahun,” katanya.
KAH KAH KAH

SILA TEKA

NAJIB TAKUT

PADA SIAPA?

PADA FBI?

PADA DOJ?

PADA  LORETTA?

KAH KAH KAH
----------------

PARTI COOLBRO KEEP

COOLHusam mula rasmi dua cawangan di Salor, nasihatkan penyokong kekal ‘cool’

04 September 2016
Selepas tiga hari menyertai Amanah,  Husam Musa meminta agar penyokongnya bertenang terhadap pihak yang dilihat semakin galak menyerangnya.
“Saya suka menasihatkan penyokong atau peminat saya untuk kekal ‘cool’. ‘Cool’ adalah indah. Tanda kematangan. Bekal kejayaan.
“Tidak satu pun yang dilakukan oleh makhluk di muka bumi ke atas makhluk lain yg tidak akan dibalas,” ujarnya dalam kenyataan hari ini dipercayai ekoran kenyataan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang mengganggapnya sebagai jahil agama.

TERUS JADI

COOL JANGAN

JADI PARTI

MELARANG

INI TAK LEH

ITU HARAM

MENYUSAHKAN

HIDUP UMAT

KITA MELAYU 

BUKAN ARAB

KITA ADA ADAT

BUDAYA MELAYU

BUKAN ENTOT

ATAS UNTA-----------

SEMUA AKAN DIBUKA


SEMUA AKAN

TERBUKA

TERBARAI

AMINPAS akan guna khidmat Peguam Diraja di London
KUALA LUMPUR: Setiausaha Agong PAS,  Takiyuddin Hassan pada sidang media Pengumuman Pengisytiharan Nama, Pendekatan dan Teras Perjuangan pada hari ini berkata PAS telah mengenalpasti badan Queen's Counsel (Q.C) atau lebih dikenali sebagai Peguam Diraja di London untuk membantu membawa kes laporan Sarawak Report ke mahkamah di England.


"Kita telah mengenal pasti Queen's Counsel (Q.C) iaitu Peguam Diraja di London yang pernah ada hubungan dengan kita (PAS) berhubung kes-kes sebelum ini dan kita jangka dalam waktu terdekat kita akan kaji dan failkan kes ini ke mahkamah, waktu terdekat itu ialah dalam tempoh satu bulan," kata beliau.

Q.C yang dimaksudkan adalah badan terkanan dari England yang suatu masa dulu pernah membantu PAS menyelesaikan kes berhubung dakwaan mengenai Tuan Guru Presiden PAS, Haji Abdul Hadi Awang adalah seorang pengganas.

"Ya, badan tersebut adalah orang Britain kerana pusat media Sarawak Report adalah di England, jadi kita memerlukan khidmat dan bantuan mereka," kata Takiyuddin.

Dalam satu kenyataan lain Naib Presiden PAS, Ustaz Idris Ahmad mengesahkan berita tersebut.

"Alhamdulillah. Presiden Pas, Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang memaklumkan di dalam Mesyuarat PAS Pusat bersetuju untuk saman Sarawak Report. Insya-Allah, Tuan Guru akan berhubung dengan peguam di UK yang membantu kes saman TGHH satu ketika dahulu. Jangan lupa kita terus berdoa agar Allah menunjukkan kebenaran dan membalas kerja buat Sarawak Report dan sekutunya," kata Idris. 

HARAKAHDAILY 13/8/2016

------------

SEPULUH HARI

YAP YAO YOI

LAGI 10 HARI

PAS AKAN SAMAN

S'WAK REPORT

PAS akan saman Sarawak Report di UK bulan depan - Malaysiakini ...

https://www.malaysiakini.com/news/352152
Translate this page
Malaysiakini
Aug 13, 2016 - PAS akan memfailkan saman terhadap Sarawak Report dalam masa sebulan ini. ... "Dalam masa terdekat, dalam masa sebulan ini," kata Abdul Hadi dalam sidang medianya di ibu pejabat parti ... 10 Ogs 2016, 1:17 tengahari ...

PAS akan guna khidmat Peguam Diraja di London - Harakahdaily

www.harakahdaily.net/.../42150-pas-akan-guna-khidmat-peguam-...
Translate this page
Aug 13, 2016 - ... mahkamah, waktu terdekat itu ialah dalam tempoh satu bulan," kata beliau. ...Dalam satu kenyataan lain Naib Presiden PAS, Ustaz Idris Ahmad ... Guru akan berhubung dengan peguam di UK yang membantu kes saman ...------------- -

TIPU TERUS TIPU


TIPU TERUS MENIPU
Negara ini sudah menjadi bapak segala haramjadah. Orang Melayu, Cina India dan segala bangsa hidup berbagai budaya dan boleh menyamar dgn menggunakan budaya orang lain untuk selamatkan diri, mengecohkan orang lain, malah dalam kepala otak ramai orang ialah WAJIB MENIPU, MENIPU DAN TERUS MENIPU. MENIPU ini adalah RUKUN bagis setiap agama masakini. 

Ianya tidak diceritakan secara khas dalam mana2 agama sekalipun. Jika diceritakan, maka kantoi abes segala agama atas mukabumi ini. Baik Islam bermazhab PAS, juga bermazhab UMNO, Islam liberal atau apa jua bentuk Islam, semuanya untuk menunjukkan diri sendiri suci, tuhan menyebelahi beliau, anak beranaknya, menternak Allah Taala juga menjadi tuan kepada Allah Taala, semuanya boleh terjadi. 

Bagi yg bermazhab UMNO, kita sudah sedia maklom. Mereka adalah golongan BRAHMIN. Tak ada siapa yg boleh kacau atau jentik. Begitu juga raja2 yg menjadi wakil tuhan untuk menjaga dan menjadi ketua agama daerah jajahan masing2. Sejak 2-3 tahun lepas, on SATU INGATAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/31/16

-------------

PENYAMUN BERJUBAH
BERTUDUNG NINJA
orang2 perak ni manenya berani melawat mufti bro..projek agama juga sering digunakan oleh ngo2 agama di perak utk meyamun dlm berjubah berserban dan bertudung ninja..lu lihat ust kazim..org pehrak tu..tak cukup dgn cerita roti jala, ditambah dgn kes tahfiz..niaga tahfiz ni untung bro..

tiap2 bulan bole tahan gak bayaran yg kena bayar.nanti depe akan kate, ni ilmu agama, bayor mahel sikit tak ngapa asal masuk syurga..dari kl ke ipoh utk menonton teater bilik sulit..ramai gak muda2 yg aliran kiri ni, namun aliran kanan beragama ni lagi ramai.asalkan solat 5 waktu, jaga mata jaga mulut, tak kisah la kalo ada perompakan didepan mata..segala ilmu santau, ilmu perabun semuanya dituju kat org2 islam je, namun ilmu2 santau itu tak bole dikenakan ke perompak2 duit negara.. on SATU KULIAH AGAMA
Publish | Delete | Spam
Anonymous

on 9/1/16

e | Spam
Anonymous
on 9/2/16

-------------