Ahad, 11 Mac 2018

LAWAN LAWAN LAWAN
SIAPA GAGAL

TUNAI JANJI

Pertama sekali, saya ingin ucapkan terima kasih kepada YAB Timbalan Perdana Menteri merangkap Tuan Haji  Zahid Hamidi, yang telah sudi datang ke Perumahan Polis Desa Aman 1 di Lembah Pantai pada 8 Mac 2018. 

Mengikut satu kajian yang saya lakukan, 100% responden yang merupakan anak tempatan Kerinchi dan Pantai Dalam berkata ini kali pertama mereka mendengar seorang Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Dalam Negeri menjejak kaki ke Desa Aman 1 sejak ia dibina pada 1995. 

Setelah 23 tahun dibina, pelbagai masalah dan isu yang dihadapi warga polis yang tinggal di Desa Aman 1 seperti masalah lif rosak, bumbung bocor dan macam-macam lagi akhirnya akan menerima perhatian Kerajaan Persekutuan, yang sememangnya pihak yang bertanggungjawab dalam hal ini.

Berkaitan pelaksanaan janji-janji wakil rakyat iaitu YB Nurul Izzah Anwar, saya gesa  Tuan Haji Zahid untuk sahkan bahawa Ahli Parlimen Lembah Pantai telah dinafikan peruntukan pembangunan setiap tahun sejak menjadi Ahli Parlimen pada 2008. 

Jika dianggarkan peruntukan pembangunan ini berjumlah RM5 juta setahun, ia bermakna pihak Kerajaan UMNO-BN telah dengan sengaja menafikan Ahli Parlimen Lembah Pantai peruntukan pembangunan sebanyak RM50 juta selama 10 tahun ini.

Jika dilihat dari sudut pandang lain, RM50 juta itu adalah kos yang “dibayar” UMNO-BN untuk mewujudkan persepsi “penduduk mengatakan janji parti yang mewakili kawasan Lembah Pantai tidak ditunaikan.”

Walaupun YB Nurul Izzah tidak menerima sesen pun peruntukan pembangunan tersebut, namun beliau dan pasukan telah mengusahakan pelbagai program sejak 2008 untuk warga Lembah Pantai termasuklah program-program perubatan percuma, kelas-kelas tuisyen, kaunseling untuk ibu bapa, bengkel-bengkel latihan, program ‘Food Bank’, dan terkini Biasiswa Pendidikan S Satiswaran untuk membantu anak-anak PPR melanjutkan pelajaran ke universiti.

YB Nurul Izzah juga telah bawa ke perhatian DBKL pelbagai masalah dan isu yang dibangkitkan rakyat, termasuk isu trafik dan pembangunan yang keterlaluan di sekitar Lembah Pantai, masalah-masalah infrastruktur di bawah seliaan DBKL seperti lif-lif PPR yang sering rosak dan jalan-jalan berlubang, serta bumbung pasar Taman Seri Sentosa yang telah terlalu lama bocor. 

Dan bila kita diingatkan bahawa YB Nurul Izzah telah mengangkat pelbagai isu rakyat ke Parlimen, termasuk isu malnutrisi kanak-kanak PPR beliau sebut dalam ucapan pada 2016 dan dibangkit UNICEF dalam laporan minggu lalu, untuk berkata beliau tidak menjalankan tugas sebagai wakil rakyat adalah satu fitnah yang nyata.

Sepatutnya pihak Kerajaan termasuk Menteri Wilayah Persekutuan lah yang wajib tunaikan pelbagai janji yang dibuat selama ini, termasuk janji memasang jaringan keselamatan di semua PPR, serta menukar lif di Blok 102, PPR Seri Pantai yang sepatutnya siap pada Julai 2017!

Oleh itu, siapa yang sebenarnya gagal tunaikan janji?

Dengan pelbagai masalah yang membelenggu rakyat pada masa ini, termasuk GST dan kos harga barang yang meningkat serta skandal-skandal mega yang melanda negara, saya yakin majoriti bersedia untuk mengekalkan Pakatan Harapan di Lembah Pantai pada PRU14 dan menjana perubahan di Putrajaya.

Saya yakin ramai di kalangan mereka yang bersedia untuk memilih Pakatan Harapan di Lembah Pantai tidak mahu diganggu atau dikacau UMNO, dan oleh itu mereka tidak akan memberitahu pengkaji-pengkaji UMNO siapakah pilihan mereka yang sebenar sehingga tiba hari mengundi nanti.

Masa depan milik kita, bukan milik UMNO-BN!

Fahmi Fadzil
Pengarah Komunikasi KEADILAN
Ketua AMK Lembah Pantai


-----------------

PRU14 - PAKATAN AKAN MENANG KECUALI DITIPU

BUKTI

GUA DAH BILANG

PRU14

PAKATAN MENANG

KECUALI DITIPU


Kajian Invoke: HARAPAN mampu menang 5 negeri


Pakatan Harapan (HARAPAN) mampu menang di lima negeri pada pilihan raya umum (PRU) ke-14, menurut kaji selidik Invoke Malaysia.

Negeri tersebut adalah Kedah, Perak dan Johor selain mengekalkan kemenangan di selangor dan Pulau Pinang, kata pengasasnya Rafizi Ramli ketika membentangkan keputusan kajian, malam tadi.

Kaji selidik yang melibatkan 2,000 responden dan dijalankan pada Februari itu turut membayangkan kemungkinan Dewan Undangan Negeri (DUN) tergantung di Melaka dan Negeri Sembilan.

Ia juga menjangka HARAPAN akan menang di 89 kerusi Parlimen di Semenanjung manakala BN menang di 76 kerusi. Tiada responden daripada Sabah dan Sarawak dalam kaji selidik ini.

PAS pula dijangka tidak akan menang walau satu kerusi Parlimen dan malah kalah di Kelantan, negeri yang ditadbirnya sejak 1990.

Selain Kelantan, dua lagi negeri di pantai timur iaitu Pahang dan Terengganu juga dijangka kekal dipegang BN, kata Rafizi.

Kaji selidik itu juga mendapati sokongan pengundi Melayu terhadap BN menurun pada kadar enam peratus sejak tiga bulan lalu, walaupun masih tinggi jika dibandingkan dengan sokongan terhadap HARAPAN dan PAS.

"Kali terakhir sokongan Melayu terhadap Umno turun dengan drastik seperti ini adalah pada 1999, ia menyebabkan BN tewas dua negeri.

"Melihat kepada angka ini, gelombang besar (Melayu) akan tiba," kata Rafizi.

Kaji selidik itu mendapati 28.5 peratus pengundi Melayu menyokong BN manakala 14.1 peratus menyokong HARAPAN dan 18 peratus PAS.

"Trend menunjukkan sokongan terhadap HARAPAN semakin meningkat berbanding PAS, dan akan melepasi parti itu tak lama lagi," katanya.

Bagaimanapun 22.3 peratus responden Melayu dalam kaji selidik itu enggan menjawab siapa yang akan diundi mereka, manakala 17 peratus lagi belum membuat keputusan.

Berhubung ketiadaan responden dari Sabah dan Sarawak, Rafizi berkata ini kerana etnik di dua negeri itu lebih pelbagai maka sukar untuk mendapatkan sampel yang cukup bagi setiap kumpulan etnik.

Namun, beliau menjangka parti pembangkang akan menang lapan kerusi Parlimen di Sabah dan lima atau enam di Sarawak.

Secara keseluruhan, Invoke menjangka HARAPAN setakat ini mampu memenangi 103 kerusi Parlimen - kurang 19 untuk membentuk kerajaan.


AWAS

SPR 

SUSUN

PROJEK

TIPU


-----------------

MARI BERJUANG
ANAK SEMUA

BANGSA

MARI SAMA

BERJUANG

MENENTANG

KEZALIMAN


TAK KIRA TEMPAT

TAK KITA AGAMA

JIKA KITA KALAH

KEZALIMAN

BERKUASA

JIKA KITA MENANG

KEZALIMAN 

RUNTUH--------

MALAM INI TUKAR TIUB DI KOTA BAHRU
 MALAM INI 

SIAPA ADA

DI KOTA BHARU

JEMPUT DATANG

TUKAR TIUB

MENGHASUT

"PELABURAN CHINA KE MALAYSIA, BAIK UNTUK KITA?" 

TARIKH : 
AHAD, 11 MAC 2018  

MASA : 
8.30 MALAM 

TEMPAT : 
INVOKE KELANTAN
ATAS DEE CARPET
JALAN SULTAN YAHYA PETRA
15200 KOTA BHARU
KELANTAN D.N

PANELIS :
HISHAMUDDIN RAIS (NGI)
CHUA CHIN HUI (DAP KELANTAN)
DR RADZI JIDIN (BERSATU KELANTAN) 
(akan dipastikan)
 ADUKA TARUNA (PSM KELANTAN)

MODERATOR 
AINA SAYUTY 

JOM HADIR BUAT RAMAI
--------------------