Sabtu, 8 Ogos 2015

LAWAK SEBELUM TIDOR


KAH KAH KAH 
KAH KAH
KAH'King of Donation' banners surface in Johor

Motorists in Johor were this morning greeted with banners deriding Prime Minister Najib Abdul Razak amid controverisal deposits of RM2.6 billion into his personal bank accounts.

One banner spotted on a pedestrian bridge along Skudai Highway heading towards Johor Bahru read in red: 'Najib: King of Donation'.

The banner appears to mock explanations that the massive deposits into Najib's personal bank accounts were political donations and not from 1MDB as alleged.KAH KAH KAH
i rest may case
nothing to add
my lord
kah kah kah

SEKALI LAGI

------------

BERSEDIA CARI DERMA
NEGARA MULA CARI DERMAKAH KAH KAH
woit
gwa sudah bilang
lu tak caya
kalau mat mongo
kalau bik mama 
masih di putar jaya
ekonomi malayaia akan runtuh
semua kaum pemodal 
dari luar negara
dari dalam negara
sudah mula cabut
sudah mula tutup kedai
bersedialah sesama kita cari derma

BERSIH EMPAT
------------

MENANTU ABAH BUAT LAWAKLAWAK DARI 

NANTU ABAH

KAH KAH KAH


KUALA LUMPUR - Pemuda BN menyokong tindakan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) memanggil  Najib  Abdul Razak berhubung penerimaan dana politik berjumlah RM2.6 bilion di dalam akaun peribadinya.

Ketuanya, Khairy Jamaluddin berkata, segala siasatan yang sedang berjalan ketika ini mestilah berterusan sehingga mendapat gambaran yang lebih jelas supaya rakyat mendapat gambaran yang jelas apa yang sebenarnya berlaku.


"Sekiranya agensi ini memerlukan keterangan daripada Perdana Menteri untuk membantu siasatan dengan lebih sempurna dan menyeluruh, maka ia haruslah dilakukan supaya rakyat yakin bahawa kita tidak menyembunyikan apa-apa perkara daripada semua pihak," katanya dalam sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat bersama Pemuda BN di ibu pejabat Umno, di sini, hari ini.

Menurut beliau, usaha yang dilakukan SPRM ini membuktikan agensi itu telus dalam melakukan apa- apa siasatan tanpa 'fear or favour'.KAH KAH KAH
woit
kerana sprm nak siasat
najib wajib bercuti
kalau tidak mustahil dapat disiasat
kalau tidak semua sandiwara
semua hanya  wayang
semua hanya teater
gocang goncang tapi tak pancut
kah kah kah

TAK PANCUT

-----------------------

LAWAK PETANG SABTUBiJAK

TiGA LAPAN

LiMA

POiNTER


-------------

GO PAGOH GO


BERSIH EMPAT

TUNTUT NAJIB 

BERCUTI


Jangan biarkan seorang pemimpin hancurkan Umno, kata pemimpin Pagoh 

Pemimpin Umno diingatkan jangan disebabkan "tangan yang seorang" parti Melayu yang memerintah Malaysia sejak merdeka hancur, kata Ismail Mohamed.
Timbalan ketua Umno Bahagian Pagoh itu berkata, ahli-ahli di peringkat akar umbi sekarang sudah tidak lagi tahan melihat gelagat kepimpinan tertinggi parti itu.
"Jangan sampai semangat orang Melayu ini bertindak di luar kemampuan. Mudah-mudahan Allah berikan petunjuk kepada pemimpin kita ini.
"Kita tak mahu disebabkan tangan yang seorang, parti kita hancur. Masyarakat hari ini tidak terdaya lagi melihat Umno ini runtuh," katanya ketika berucap dalam majlis perasmian mesyuarat perwakilan Umno Bahagian Pagoh, di Dewan Pekembar, Pagoh, Johor pagi tadi.
Ismail turut mengingatkan pemimpin Umno untuk tidak menjadi seperti "kipas sate" kerana perlakuan seumpama itu bakal menyaksikan parti Melayu itu terkubur.
Tanpa menyebut nama mana-mana pihak, pengerusi Jawatankuasa Pertanian dan Industri Asas Tani itu berkata, pemimpin-pemimpin Umno kini sedang memusnahkan parti sedangkan datuk, nenek, dan bapa mereka dahulu bersusah payah cuba mempertahankan parti.
"Pemimpin sepatutnya bercuti, undur diri, kita tak sanggup parti yang atuk nenek kita bangunkan untuk orang Melayu terkubur.
"Kita rasa sedih pemimpin kita sanggup merosakkan Umno. Sedangkan mak, bapa, dia dulu memperjuangkan Umno."
Pemimpin-pemimpin seperti ini katanya tidak boleh dibiarkan kerana akar umbi Umno kini sudah muak dengan pemimpin sedemikian.
"Kita tidak boleh biarkan, sedarlah pemimpin di luar, jangan terus nak jadi kipas, macam sate, jawatan ini tidak bawa mati," katanya.
Selain deretan bendera Umno, turut kelihatan dipasang di perkarangan Dewan Seri Pekembar itu adalah kain rentang tertulis "Kami percaya Allah akan bersama pihak yang benar", dan "Kami tetap bersama-sama Tan Sri", merujuk kepada Muhyiddin yang juga merupakan ahli Parlimen Pagoh.
Ismail turut mengkritik tindakan yang diambil terhadap Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) susulan pemindahan 2 pegawai agensi membasmi rasuah itu semalam.
"Menukar kawan-kawan yang nak melakukan siasatan, tidak pernah berlaku pegawai SPRM nak berdoa, solat hajat, sampai begitu sekali teruk," katanya.
Sebaik sahaja ucapannya tamat, perwakilan Umno Pagoh berdiri dan melaungkan ucapan "Hidup Umno" dan "Hidup Tan Sri" kepada Muhyiddin sebanyak 3 kali. – 8 Ogos, 2015.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/jangan-kerana-seorang-parti-kita-hancur-kata-pemimpin-umno-pagoh#sthash.41OF90Ac.dpuf

KAH KAH KAH
pagoh strikes back
pagohan start the war
pagoh mula menyerang

GO PAGOH GO


------------------

AMARAN LAPAN OGOSAMARAN


LAPAN OGOS


EMPAT LiMA

HiROSHiMA


LAPAN OGOS

DUA PULUH

LiMA BELAS

GEBENG
---------------

SALUT UJANG!
SALUT UJANG!
Dua majalah 'bungkus' kerana GST

Cukai barangan dan perkhidmatan (GST) sekali lagi ‘memakan korban’ apabila dua majalah kartun terpaksa ditutup apabila kos operasinya semakin meningkat.
 
Selepas kira-kira 22 tahun majalah bercetak Apo? dan Ujang ditamatkan penerbitannya kelmarin.
 
Selain GST, kejatuhan nilai ringgit dan kenaikan harga kertas turut memburukkan lagi keadaan.
 
Rata-rata peminat kartun sedih dengan berakhirnya riwayat majalah berkenaan.
NOTA

dalam ujang
ada - ROAD SCHOLAR
 - LONDON JELEBU PARIS -
lawak dari gwa
satu sejarah

KAH KAH KAH


--------------

JANGAN BUAT SILAP

Adakah dana RM2.6b dari Isrel?

Najib Tun Razak harus menyatakan dengan jelas mengenai derma RM2.6 billion ke dalam akaun persendiriannya dan tidak memadai sekadar menyatakan ia berasal dari Timur Tengah.
 
Penganalisis politik Dr Maszlee Malik berkata, selain negara Arab, Israel juga termasuk dalam rantau Timur Tengah.
 
“Kalau cakap dari Timur Tengah, sekarang kita tak tahu dari mana derma itu. Boleh jadi Israel kerana perdana menteri cakap dari middle east.
 
“Kalau bukan dari Israel, nyatakanlah,” katanya ketika dihubungi Malaysiakini.JANGAN SILAP


woit
bukan dari israel
bukan dari yemen
bukan dari dubai
bukan dari qatar
bukan dari abu dhabi
bukan dari syria
bukan dari jordan
duit derma 700 juta dolar
bersamaan 2.6 bilion ringgit
datang dari puter saudi
al-jo lo bani al-tipukum

AL LAN BIK
--------------

TERJAWAB - SIAPA PENDERMADERMA PITIH
Katanya orang yang derma pitih 2.6 b kepada Najib tu orang Kelante...namo deme tu Wan ...Wan Emdibi kah kah kah..... on SIAPA DERMA 700 JUTA DOLAR
Publish | Delete | Spam
Asrul Sani
on 8/5/15KAH KAH KAH

--------------

PENDERMA TELAH DIKETAHUI

INI DIA

SEORANG 


PUTERA SAUDI


PENDERMA 

PADA NAJIB

Najib mengaku RM2.6 bilion masuk akaun peribadinya – Muhyiddin
 | August 7, 2015
Najib mengaku RM2.6 bilion dimasukkan ke dalam akaun peribadi atas permintaan penderma dari Timur Tengah.

PAGOH: Muhyiddin Yassin mendedahkan perbualannya dengan Najib  Razak sebaik sahaja Wall Street Journal (WSJ) mendedahkan kemasukkan dana RM2.6 bilion ke dalam akaun peribadi Perdana Menteri.
Katanya, Najib mengaku dana itu disumbangkan oleh penderma dari Timur Tengah.
“Saya tanya duit itu masuk ke mana dan Najib menjawab duit itu masuk ke dalam akaun dia (Najib).
“Saya persoal, kenapa masuk dalam akaun kamu (Najib). Dia menjawab, duit itu masuk atas permintaan penderma dari Timur Tengah itu,” katanya ketika merasmikan Mesyuarat Perwakilan Pergerakan Wanita Pemuda dan Puteri UMNO Bahagian Pagoh 2015.
Muhyiddin kemudian bertanya kepada perwakilan UMNO yang hadir sama ada percaya atau tidak dengan penjelasan Najib.
“Percaya tak? Percayalah… Takut Lembaga Disiplin panggil saya,” katanya dalam nada menyindir.

KAH KAH KAH

I REST MY CASE

MY LORD

KAH KAH KAH


---------------

PROGRAM MALAM INIMALAM INI 

ANAK MUIDA


-------------

ESOK PAGI PASAR SENI

PAGI INI

#808


Biru, hitam lambang wajah lebam media'

Gabungan kumpulan wartawan yang membantah penggantunganThe Edge selepas laporan kritikan berhubung isu 1MDB mengingatkan bahawa perhimpunan mereka esok membawa makna lebih besar.

Gabungan untuk Kebebasan Media (CPF) berkata gesaan memakai baju hitam dan biru bukan sekadar melambangkan warna-warna dalam rekabentuk The Edge.


“Semua peserta digalakkan memakai biru dan hitam, bukan sahaja melambangkan warna masthead penerbitan yang digantung itu, tetapi juga keadaan 'lebam' media kita,” katanya.

CPF digerakkan oleh Gerakan Media Marah (Geramm), Pusat Kewartawanan Bebas (CIJ), Wartawan Tanpa Sempadan (RSF) dan Kelab Koresponden Asing Malaysia.

Perhimpunan esok di Pasar Seni, Kuala Lumpur pada jam 11 pagi esok.

Selain membantah penggantungan The Edge, CPF juga menolak sekatan terhadap Sarawak Report dan cadangan untuk kawalan ketat pada aktiviti atas talian dan media sosial.

Dalam kenyataan hari ini, mereka menggalakkan orang ramai mendokumentasi, memuat naik dan berkongsi gambar acara esok ke laman sosial dengan hashtag #AtTheEdge dan #808.

Perhimpunan esok juga, kata CPF, bertujuan mengingatkan kerajaan terhadap kenyataan  Najib Razak yang memuji kewartawanan yang berani dan terbuka dalam ucapannya di Kelab Wartawan Kebangsaan pada pada 2012ESOK SABTU

BERHIMPUN

11:00 PAGI

PASAR SENI


------

BERITA BURUK YANG BAIK
TER KiNI

TER NOWW

TER HOTT


BERiTA BURUK


YANG BAIK


BURSA SAHAM

KELMARi

JATUH 30 MATA

HARI INI 

JATUH15 MATA 
Ringgit jatuh ke paras terendah RM3.91 sedolar5:48PM Aug 6
Matawang Malaysia itu jatuh banyak dalam bulan-bulan terakhir ini.---------------