Ahad, 26 April 2020

LAGU PALING JUJUR
INI LAGU CULT
JANGAN BUAT HERO
INGAT KEMBALI KALI PERTAMA
BUKA SELUAR MENGENTOT
BERDEBAR DEBAR
INILAH LAGUNYA 
LAGU JUJUR LAGU CULT

BERTAMBAH PELIKKES ROHINGYA

BERTAMBAH

PELIK

SAHEH  KE

 17 NGO INI?

PELIK SEMUA

NAMA 

ORANG PUTEH

MACAM NAMA

DIBUAT BUAT

KAH KAH KAH

Zafar Ahmed bukan wakil kami, kata 17 NGO Rohingya

AKTIVIS Zafar Ahmed Abdul Ghani yang sering mengeluar kenyataan mengenai hak Rohingya tidak mewakili masyarakat tersebut, kata NGO masyarakat berkenaan.

Satu kenyataan bersama oleh 17 NGO tersebut turut memohon maaf atas kenyataan Zafar Ahmed, Presiden Pertubuhan Hak Asasi Manusia Etnik Rohingya Myanmar Malaysia (Merhrom).

“Kami pelarian Rohingya tidak pernah melantik Zafar Ahmed sebagai presiden kami dan beliau bukan pemimpin kami.

“Malah kami tiada pemimpin di Malaysia dan beliau tiada hak untuk mengeluarkan kenyataan bagi pihak kami,” kenyataan itu dipetik.

Antara yang menandatanganinya Arakan Watch, Human Rights Association for Rohingya, Ethnic Rohingya Committee of Arakan dan Rohingya Arakanese Refugee Committee.

Ia turut menyatakan rasa kesal kerana kenyataan Zafar menimbulkan sentimen negatif rakyat Malaysia ke atas pelarian Rohingya di Malaysia.

Tuntutan itu merujuk kepada tuntutan Zafar dalam satu surat kepada menteri sumber manusia agar warga Rohingya diberi hak bekerja dan dilindungi sebagai pekerja.

Ia dihantar kepada menteri sewaktu pentadbiran Pakatan Harapan, A Kulasegaran.

Kemudian, timbul dakwaan bahawa Zafar menuntut hak kerakyatan dari kerajaan Malaysia melalui NGO tersebut, yang menyebabkan beliau menerima kecaman dan celaan dari ramai pihak.

Zafar menolak tuduhan palsu tersebut dan menyatakan rasa kesal atas ugutan yang diterimanya.

Mengulas tindak-tanduk Zafar, 17 NGO Rohingya itu berkata semua warga pelarian tersebut menolak kenyataan tidak realistik dan tidak bertanggungjawab dan percaya beliau diperalatkan.

“Beliau dipergunakan oleh musuh kami di sini dan juga di Myanmar untuk mencemarkan isu dan imej kami bagi menggendalakan perlindungan sementara kami di Malaysia…”

Ia turut menyatakan komitmen bahawa masyarakat Rohingya hanya berada di sini buat sementara sebelum kembali ke tanah air atau dipindahkan ke negara ketiga.

NGO berkenaan juga menyebut, komuniti Rohingya kini berasa bimbang dan ketakutan disebabkan sentimen negatif ke atas mereka.

Ia mendakwa, sentimen itu timbul disebabkan kenyataan Zafar dan menyatakan penghargaan ke atas kerajaan Malaysia kerana memberi perlindungan dan menunjukkan keprihatinan kepada mereka.

Turut menandatanganinya, Rohingya Education And Development Organization, Da’wah & Empowerment Association for Rohingya dan Rohingya Cooperative Society.

Antara 10 lagi organisasi yang menyokong disenaraikan termasuk Rohingya Association in Malaysia, Rohingya Islamic Society in Malaysia, Rohingya Youth Care dan Rohingya Youth Development Forum.

Turut menandatanganinya United Islamic Rohingya Organization for Development, Women for Rohingya, Rohingya Islamic Center, Australian Burmese Rohingya Association, Arakan Rohingya Youth Association dan Rohingya Writers Network. – 26 April, 2020.

ADA ROHINGYA

WRITERS 

NETWORK

KAH KAH KAH

PAGI JUAL SAYUR

MALAM JADI

KARYAWAN

WOW

SATU DUNIA

MENUNGGU

BERITA DARI

STOCKHOLM

PEMENANG

HADIAH NOBEL

KAH KAH KAH

KES ROHINGYA

PROJEK SIAPA ?

MAT KOBID DISANA SINIMAT KOBID

DISANA SINI


Malaysia catat 100 kes pulih, 38 kes baharuPelajar di zon tengah dibenar pulang mulai malam esok, kata menteri


Jangkitan di pasar Bahau, PJ berkait kes pasar borong, kata Dr Noor Hisham

JANGKITAN baharu dikesan di kalangan peniaga di pasar awam di Bahau dan Petaling Jaya dikaitkan dengan penularan kes di Pasar Borong Kuala Lumpur, kata Dr Noor Hisham Abdullah.

Ketua pengarah kesihatan berkata kes itu dianggap demikian kerana kedua-dua kes mempunyai sejarah perjalanan ke Pasar Borong Kuala Lumpur, salah satu kawasan tumpuan pengesanan kes Covid-19.

“Jadi kita anggap mereka dari kluster Pasar Borong Kuala Lumpur,” katanya yang menambah pengesanan kontak rapat sudahpun dijalankan melibatkan kes terbabit.

Dua kawasan sekitar Pasar Borong Kuala Lumpur kini diletakkan bawah Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) dengan tumpuan pengesanan dalam kalangan warga asing berisiko.

Dr Noor Hisham berkata, kes di pasar awam Taman Megah di Petaling Jaya melibatkan 60 peniaga, yang dianggap kontak rapat kepada peniaga yang dijangkiti.

AWAS

JENG JENG JENG - BAHAYAMAKNANYA

DIBELAKANG

BERITA INI

JELAS 

MUHYIDDIN 

DALAM BAHAYA

GEROMBOLAN SEDANG
BERI TEKANAN 


Usah bangkit isu keabsahan kuasa Perikatan, kata Muhyiddin

RAKYAT muak jika isu keabsahan kuasa dibangkitkan sewaktu bencana Covid-19 pada masa ini, kata Perdana Menteri Muhyiddin Yasin.

Beliau berkata isu berkenaan tidak perlu ditimbulkan kerana pada masa ini rakyat mahu melihat tindakan kerajaan menangani pandemik tersebut.

Presiden Bersatu itu berkata demikian ketika ditanya dalam wawancara khas disiarkan stesen TV kerajaan malam ini, yang dipromosi kepada seluruh rakyat melalui pesanan telefon bimbit.

Oleh itu beliau tidak sepatutnya menggunakan masa ini untuk bercakap soal parti, gabungan parti kerajaan dan juga keabsahan kuasa, katanya.

“Rakyat muak dengan cerita itu. Apa yang mereka hendak tahu adalah apa yang kerajaan hendak lakukan,” katanya yang menambah isu tersebut hanya akan disentuh pada masa sesuai.

Muhyiddin mengangkat sumpah sebagai perdana menteri awal Mac lalu selepas membawa partinya keluar dari gabungan bersama Amanah, PKR dan DAP dalam Pakatan Harapan.

Isu keabsahan kuasa itu dipersoal selepas beliau membentuk kerajaan baharu bersama PAS, Umno serta parti dalam gabungan Barisan Nasional dan juga GPS.

Kedudukan beliau dan partinya dalam gabungan baharu Perikatan Nasional itu pula kini menjadi tanda tanya apabila pemimpin Umno menyatakan penentangan terbuka ke atasnya.

Antaranya dari timbalan presiden Umno Mohamad Hasan yang berkata parti itu tidak ragu-ragu untuk bertanding melawan Bersatu dalam pilihan raya umum akan datang.

Mohamad berkata, ini memandangkan Umno tidak mempunyai hubungan rasmi dengan Bersatu yang membentuk Perikatan Nasional, katanya.

Malah Umno juga tidak pernah menyertai gabungan Perikatan Nasional kerana ia bukan entiti politik seperti Barisan Nasional.

Hubungan Umno dengan dengan Bersatu pula hanya untuk menyelamatkan Malaysia dari pergolakan politik yang dicetuskan kumpulan tertentu dalam Pakatan Harapan, katanya.

Mohamad menjawab dakwaan DAP bahawa Umno tidak akan membiarkan Bersatu mengepalai kerajaan Perikatan Nasional  dan hanya akan bertahan sehingga pilihan raya umum akan datang.

Terdahulu, Muhyiddin sejak minggu lalu berdepan desakan dari pemimpin Umno dan PAS untuk dilantik ke jawatan strategik dalam kerajaan.

Beberapa jawatan dalam syarikat berkaitan kerajaan dan badan berkanun dilaporkan sudahpun diisi oleh pemimpin parti berkenaan.

Muhyiddin juga dalam wawancara tersebut malam ini berkempen agar rakyat meyakini tindakan kerajaan dalam memerangi Covid-19, termasuk penguatkuasa Perintah Kawalan Pergerakan.

Sewaktu mengumumkan perintah tersebut pada bulan lalu, Muhyiddin juga mengakui kerajaan Perikatan Nasional pimpinannya bukanlah kerajaan yang dipilih oleh rakyat.

Bagaimanapun, kerajaan ini diperlukan oleh rakyat, katanya dalam bahasa Inggeris di penghujung ucapan panjang dalam bahasa Melayu itu. – 25 April, 2020.


POLITIKUS KITA

MASIH DENGAN

PERANGAI LAMA

KITA AKAN

BERBUNUH

SESAMA SENDIRI

WAJIB  LAHIR

SATU WADAH

BARU UNTUK

SELAMATKAN

DIRI KITA 

AMIN 

POSO KE TIGO


POSO KETIGO

SEJUK NYAMAN
MATAHARI TAK TERIK
PETANG HUJAN SADIKIT
SEMUA MEMBANTU

PETANG INI GUA
BERBUKA
AIR SUAM
BUAH KURMA
DAN
PISANG

PISANG GUA BANYAK
ADA TIGA IKAT
GUA BELI
KIRIM DENGAN MEMBER
GUA TAK KELUAR RUMAH
KECUALI KE KWANTUNG

PETANG INI
GUA MASAK NASI LEMAK
PAKAI SANTAN KOTAK
ADA GULAI IKAN TONGKOL
YUMI YUMI YUMI
AMIN

BERBUKA PUASA
HARI PERTAMO

PANGLIMO
Hari pirtama buka ..gwa buka nasi, 
bende goreng cili api, tolo mato kobau ..kan apo duit BPN dah tak do LAUK eay ..dah habih. 
on 
SELAMAT 
BERBUK PUASA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 24/04/20

Oho

JENG JENG JENG - APA MAKNA BERITA INIJENG JENG JENG

APA MAKNA

BERITA INI?


Usah bangkit isu keabsahan kuasa Perikatan, kata MuhyiddinBERITA MENYUSUL

BAHAYA GEMOK


SAEKOR LAGI

MANGSA BURGER

Bos stesen TV Hong Kong dakwa Kim Jong Un sudah meninggal duniaBAHAYA GEMOK


BUKAN MELAYU LEBIH RAMAIINI FAKTA

PENDATANG

LEBIH RAMAI

Lu tanye, Ini Fuckta Ke ..Lu tak picaya Lu tgk buku The Singapore Story. Juga dlm buku tu ada diriwayatkan, gimana LKY nanggis bak gadis Melayu ilang DARA kirna dipisahkan dari Malaysia. 
Dgn pdk bukang Melayu 52% ..sure LKY akan jadi PM2 dan kemudiang nye Tengku dijadikang PRESIDENG. Lu bayangkan dibawah LKY, Malaysia jadi Top Ten terkaya ..macang Finland, semua isirumah adalah jutawang ..tidak ada sekor pong yang BILLIONAIRE. 
on 
INI FAKTA KE?
panglimo potaseh
on 25/04/20

DEWATA MULIA RAYA
DEWATA 

MULIA RAYA

Woi melayu asal tu kat tengah Tengah banjaran titiwangsa, yang masuk dari jawa acheh sumatera bugis semua melayu celup indon, yang ikut parameswara dari Kerajaan majapahit, pak arab yang masuk nak bisnes, sambil bisnes sebar agama, cina pulak bukan datang sendiri, dijemput dipujuk dirayu menjadi sekutu kerana takut siam serang, samada sejarah ini masih kekal atau sudah diubah oleh pemerintah allah wa allam, tapi masa aku belajar sejarah tahun 70 an...
ini lah sejarah dulu, mungkin generasi selepas tahun 2000 telah tukar, ada Kerajaan awal hindu buddha dibeberapa lokasi di tanah melayu,tapi fakta ini cakap pun dah tak guna, sebab orang bijak pandai dari itm, uitm dah ramai, dah ramai PhD PhD yang kaki lebar,
 membodek membawang bukan kerana pandai tapi kerana menongeng utk jawatan pangkat pingat, fakta pun putar belit, Cari ayat ayat kat.mana mana copy paste buat tesis,.guna goole translate, English sepatah. Tak pandai jadi Prof Kangkung bin billis kah kah kah...perosak satu negara kah
 on
 INI FAKTA KE?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 25/04/20

kit

WAJAH KAPITALISWAJAH KAPITALIS

Fiskal, monetary..ini wajah kapitalis.komprador atau nasional,tetap wajah hotoknya tak dapat ditutup walau dengan Maybelline,atau bedak sejuk.ini kecemasan kesihatan atau bahasa lamanya emergency.
jika waktu emergency dahulu pandai pulak dihambat komrad masuk hutan,rupanya mahu diluaskan kebun kelapa sawit.baling terpaksa dikebulurkan supaya beras tak sampai ke hutan.busuk,buruk,bebal.tunggu kamu pulak dipeluk jin kobit agar aku boleh ketawa sebelum aku pulak mengikuti kau. 
on 
PANDANGAN
 MALAYSIAN INSIGHT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 25/04/20

htt

SURVEY TAK YAKINSURVEY 

TAK DIYAKINI
89percent tu survey 
dorang buat di apps telegram dol.. 
telegram ni orang kerja kerajaan ja dok pakai sengal ubi oii 
on 
SEMUA 
NAK SEHAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 15:01

AKHIRNYA PENDATANG LEBIH RAMAI DARI MELAYUPENDATANG LEBIH

RAMAI DARI

MELAYU ?

Dalam Malaysia ni, Keling ada 2.2juta ekor, Keling dewasa 1.1juta. China pula 8juta ekor, China dewasa ada 4juta. Pendatang ada 5-6juta ekor, hampir kesemuanye Jantan Dewasa. 
Haji Zahid dah siap siaga nak Check Inn lagi 1.6juta Bangla ..Ya Ampoon dah siapkan Pulau Kayangan untuk 7OO,OOO China. Ini pun boleh dikira sbg THE NEW NORM ..ayook. 
on 
PENDATANG LAMA 
MARAH PENDATANG BARU
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
at 15:41

89

BODOH LOW CLASS


GUA BODOH
GUA LOW CLASS
GUA NAK TANYA
ANWAR IBRAHIM NI
NAK JADI PM 7 ATAU PM 8
SAJE TANYA KERANA
GUA BODOH
KAH KAH KAH
Oi isyam, aku tau ko bodoh 
tp x sangka lak sebodoh ni..
kah kah kah dgn semburit pun 
bole kena game ke kah kah kah
 low class la ko ni... 
on
 APA MAKNA 
BERITA INI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 26/04/20

T

BANJIR DATANG
BANJIR DATANG

RUMAH SAPA

TENGGELAM

RUJUK SINI

https://coastal.climatecentral.org/map/5/109.6181/4.1492/?theme=water_level&map_type=water_level_above_mhhw&contiguous=true&elevation_model=best_available&water_level=3.0&water_unit=ft 
on 
AWAS CHINA MERAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 25/04/20

T

MALAS RAJIN JAHAT BUKAN DIMONOPOLI


MALAS RAJIN 

BAIK JAHAT 
TIDAK DI MONOPOLI
OLEH SATU BANGSA
KECUALI SACM TIPU
BANGSA NIGERIA
Woit macam mana nak hidup? Siapa nak jaga ? Siapa nak cuci ? Siapa nak kerja ? Orang Malaysia nak kerja air.cond, sejuk tak mahu keluar peluh...poops bukan semua, Ada juga manusia membanting tulang bekerja siang malam Ada juga yang menopak tepi jalan Dan Pau orang miskin papa kedana,
 semoga dewata mulia Raya memberi hukuman yang setimpal kepad manusia parasite ini, ya Allah murnikan tanah ini dari perasuah penyondol pencurik duit rakyat matikan lah semua manusia yang perkauman dan rasis biar.semua berlaku Adil saksama.amin 
on 
ADA BERJUTA
 WARGA ASING
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 26/04/20

B


PENDATANG LAMA MARAH PENDATANG BARU


INI SUARA

PENDATANG LAMA

MARAH KEPADA

PENDATANG BARU

KAH KAH KAH

Gara-gara warga asing, industri keselamatan makanan rugi RM1 bilion? – Vigneswaran

KUALA LUMPUR – Lihat di sekeliling, apakah yang sedang terjadi dengan negara ini ketika penduduknya sedang berperang membanteras wabak Covid-19?

Apakah yang akan terjadi dengan penutupan Pasar Borong Kuala Lumpur baru-baru ini?

Dianggarkan industri keselamatan makanan dijangka mengalami kerugian lebih RM1 billion gara-gara ‘ketiadaan’ warga asing, khususnya Myanmar, berikutan saringan serta pelaksaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Seandainya kerajaan masih lagi berterusan berlembut dalam isu lambakan pendatang asing di negara ini, ia akan menjadi barah yang sukar ditangani walaupun selepas seelesai berperang dengan wabak itu.

Lebih membimbangkan, kehadiran warga asing yang terlalu ramai akan membuatkan usaha memerangi coronavirus gagal mencapai matlamat, kerana sikap mereka yang sering enggan mematuhi undang-undang.

Berikutan itu, Presiden MIC, Tan Sri SA Vigneswaran membayangkan golongan berkenaan bukan sekadar menguasai lokasi tertentu di Malaysia, bahkan turut bermaharajalela sehingga menggugat keselamatan setempat.

Menurut beliau, ada di antara kelompok pendatang ini juga bersikap ‘besar kepala’ dan menyuarakan pelbagai permintaan tidak munasabah, seolah-olah mereka adalah anak watan negara ini.

Jelasnya, kawasan seperti Pasar Borong Kuala Lumpur pastinya dapat memberikan gambaran jelas bagaimana industri makanan bukan sahaja dikuasai oleh mereka, sebaliknya kini membawa kerugian berbilion ringgit.

“Mereka ini sebenarnya adalah barah yang akan membunuh kita dalam diam. Mereka merebak dengan begitu pantas, dan jika usaha pencegahan tidak diambil dari sekarang, ia akan membunuh negara ini.

“Saya beri contoh kepada anda, lihat sahaja bagaimana mereka ‘mengawal’ perniagaan di pasar borong. Premis berkenaan menghasilkan pulangan berjumlah RM1 bilion untuk negara, tetapi kerana ia dikawal pendatang asing.

“Sektor terbabit hampir lumpuh kerana semua warga asing ini lari menyembunyikan diri akibat takut ditangkap pihak berkuasa kerana melanggar PKP. Harga sayur-sayuran serta bahan lain sudah naik begitu mendadak.

“Kita pula langsung tidak dapat mengawalnya, industri keselamatan makanan di ambang bahaya sebenarnya.

“Saya sedikit pun tidak dapat menerima perkara ini, apakah nasib kita selepas berjuang habis-habisan memerangi Covid-19? Lihat ketika ini sahaja, lambakan mereka di mana-mana dan sememangnya tidak lebih daripada ‘berita buruk’ sahaja,” katanya.
 
Vigneswaran yang juga Yang diPertua Dewan Negara berkata, aspek keselamatan makanan kini berada dalam bahaya kerana perniagaan itu dikuasai golongan pendatang dan keadaan terbabit pastinya tidak berlaku jika ia diterajui rakyat tempatan.

“Kerajaan kena pastikan sektor ini dikembalikan ke tangan warga tempatan, untuk keselamatan penduduk juga.

“Sudah terlalu banyak bukti memperlihatkan kepada kita, betapa golongan ini amat tidak memperdulikan aspek kebersihan. Lihat sahaja kawasan yang mereka diami, terlalu kotor dengan bau busuk yang memualkan tekak.

“Ini semua akan memberi gambaran buruk terhadap Malaysia, termasuk imej kita di pentas antarabangsa. Tolonglah ambil apa sahaja yang berlaku ketika ini sebagai iktibar, ini bukan isu Covid-19 semata sebaliknya lebih besar.

“Hakikatnya, memang ada hikmah di sebalik pandemik ini, kita dapat melihat sendiri ‘kemusnahan’ yang telah terjadi kepada negara ini gara-gara membawa masuk serta membiarkan warga asing menguasai semuanya.
 
Beliau menarik perhatian, sukar dipercayai bagaimana kadang kala pihak berkuasa seolah-olah ‘hilang taring’ dan terpaksa menutup mata dengan kehadiran mereka dan membiarkan golongan berkenaan menguasai perniagaan yang seharusnya milik penduduk tempatan.

“Bagaimana kita boleh menjamin keselamatan makanan yang dinikmati jika penjualnya sendiri terlalu kotor dan sama sekali tidak menghiraukan aspek kebersihan?

“Saya beri contoh, baru-baru ini ada yang telah menghantar gambar yang mana warga Mynmar membela lembu di satu tempat begitu kotor, juga menjadi lokasi jual daging. Kotor, jijik tidak terkata.

Warga-Asing1“Seandainya warga tempatan kita, dalam sekelip mata ada penguatkuasa masuk dan musnah ladang atau lokasi pembelaan atas pelbagai alasan, jadi apa pula ini? Mengapa yang ini boleh bermaharajalela? Ini sesuatu yang langsung tidak masuk akal bagi saya,” tegasnya.

Ketika ini dianggarkan terdapat 5 juta warga asing di Malaysia yang mana sebahagian besar memasuki negara secara haram.

Senario ini jelas Vigneswaran, menjejaskan keselamatan negara apabila kadar jenayah turut meningkat.

“Sering kali kita membaca kekerapan golongan itu terbabit dalam jenayah berat-berat termasuk dadah, gangsterisme, penyeludupan dan lain-lain lagi. Sampai bila keadaan ini harus berterusan, dan mencetuskan rasa takut di negara sendiri.

“Juga kita selalu juga dengar penyokong persekitaran industri sedia ada pantas berhujah yang rakyat Malaysia kelompok pemalas dan wujud logik kewangan bagi menggaji pekerja asing, dan ini juga disokong dalam konteks produktiviti.

“Ini satu realiti ciptaan yang khilaf dan palsu. Adakah benar atau cuma persepsi yang tidak tepat yang dicipta bertahun lamanya, dipandu oleh keuntungan perusahaan? Fikirlah sendiri,” ujarnya. –MalaysiaGazette


PERANGAI

PENDATANG  LAMA

DI UK DI JERMAN

DI AMERIKA

DI EROPAH

SAMA 

MEREKA MARAH

PADA

PENDATANG BARU

YANG BUAT

HURU HARA

KACAU NIKMAT

HIDUP 

PENDATANG LAMA

KAH KAH KAH

RAHSIA TERBONGKAR


RAHSIA PECAH

KAH KAH KAH

MAK DAN ABAH

JANTAN BETINA

AMAT SUKA

PAKAI SELUAR

DALAM SAMA

KAH KAH KAH

Pakaian dalam wanita antara barang terlaris dalam talian ketika PKP


MAKANAN, peralatan memasak dan barangan bayi berada di kedudukan teratas dalam senarai barang yang dibeli oleh rakyat Malaysia dalam talian ekoran penutupan kedai sejak enam minggu terakhir perintah kawalan pergerakan (PKP) dikuatkuasakan untuk mengekang penularan Covid-19.

Barangan yang termasuk dalam senarai itu juga adalah pakaian dalam wanita, sarung tangan getah, peralatan mandian dan dan makanan tambahan untuk kesihatan bagi membantu pengguna menjaga tahap kebersihan yang tinggi dan meningkatkan sistem pertahanan tubuh, kata peniaga e-dagang dan pakar industri.

Penjualan pakaian dalam wanita meningkat sebanyak 909% semasa PKP, katanya. – 26 April, 2020.

ADA BANYAK

MASA UNTUK

MENCUBA

GAYA SEX BARU

KAH KAH KAH
COLI BRAINI SEN

NAK SELAMAT DIRI
NAK SELAMAT 
lek la tok mat... dah stabil diam2 nie..
 ontok2 da la... 
on 
APA MAKNA 
BERITA INI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 25/04/20
Kepala bana Tok Mat. Berebut melaon Umno nak jadi menteri.Klu umno xde ikatan dia nak pergi mane. Berlumba2 perompak umno msk Sg Buloh. on 
APA MAKNA
 BERITA INI
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
on 25/04/20


PENDATANG MASUK

PENDATANG 

MASUK

Ada dia kroni saja tt,satu kroni A dua kroni B yang lain lain serpihan pijat kedarah orang, kah kah kah sekarang kroni A masuk projek,kroni B marah,dia tikam belakang,sikap Melayu Islang,suka tikam belakang, pasal apa ? Hasad Dengki khianat(HDK) , bila HDK melimpah limpah dalam diri, fitnah akan wujud, kominus Taliban Dan perkauman agama dipetik digoling dikisar untuk buat rencah politik,.
kalau dulu panggil pecah perintah omputih,melayu biasa lah ikut saja asal masuk komisen 30 semua beres,bangla masuk, rohingya masuk,China masuk,.India masuk, nepala masuk,.aftika.masuka,.Russia masuk semua masuk biarkan,.lagi ramai masuk.lagi.cepat Kaya.. Kah kah kan.
kenapa Polis yang suci murni tak mahu terima IPCMC ?? Kerana melayu jadi Polis atau Polis otu melayu? Mohon pencerahan...kalau hang berani.lah
 kah.kab kah 
on 
AMAT JELAS 
GEROMBOLAN PECAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 26/04/20

B