Khamis, 17 September 2020

JULIAN ASSANGE

JULIAN  ASSANGE

PEMBAWA

KEBENARAN

JULIAN MASIH DITAHAN
DI PENJARA BELMARSH LONDON
BICARA SEDANG BERJALAN
JANTAN AUSATRALIA INI
ADALAH SEORANG  WARTAWAN
 PEMULA
PORTAL WIKILEAKS

KEJAHATAN RANCANGAN DAN
PROJEK AMERIKA UNTUK 
MENGAWAL DUNIA DIBOCORKAN
OLEH JULIAN
MELALUI WIKILEAKS

DIBAWAH INI KLIP VIDEO
UNTUK MEMBUKTIKAN
BAGAIMANA SOLDADU AMERIKA
TELAH MEMBUNUH
ORANG BIASA BUKAN GERILA
BUKAN BERSENJATA
DI IRAQ

DOKUMEN WIKILEAKS
MENGGEMPARKAN DUNIA

KINI AMERIKA MAHU
MEMBAWA JULIAN
KE AMERIKA  
UNTUK DIBICARAKAN

KITA WAJIB BERSETIA KAWAN
DENGAN JULIAN SOSOK BERANI
PEMBAWA KEBENARAN
UNTUK  KITA SEMUA
UMAT MANUSIA
AMIN


KENAPA TRUMPS WAJIB DISOKONG
DEEP STATE
  ATAU 
DAULAH TERPENDAM 
TIDAK SUKA PADA TRUMP
TRUMP DIANGGAP BAHAYA
KEPADA KEPENTINGAN KUASA
IMPERIAL AMERIKA

SEMENJAK MASUK
 KE RUMAH PUTEH NOV 2016
TRUMP TERUS DITIBAI
TERUS DIGASAK
OLEH MEDIA
OLEH DEMOKRAT
OLEH KIRI DAN KANAN

MACAM MACAM KES
DI JALANKAN UNTUK
MENJATUHAKAN TRUMP
KES SEX
KES RASUAH
KES SALAH GUNA KUASA
KES OTAK TRUMPS
DAN DAN DAN
SEMUA GAGAL

TRUMPS MASIH POPULAR
DI KALANGAN KELAS RENDAH
DI KALANGAN KELAS BURUH 
KELAS KANAN KULIT PUTEH


TRUMP SOSOK JUJUR
MAHU BERBAIK DENGAN RUSIA
MAHU KELUAR  DARI TIMUR TENGAH
MAHU UDUR DARI AFHHANISTAN
SEMUA INI DASAR
YANG MENAKUTKAN
KOMPLEK INDUSTRI SENJATA
TANPA PERANG TAKDA NIAGA
TAKDA NIAGA TAK ADA UNTUNG

TRUMP DIGAMBARAKAN
OLEH MEDIA AMERIKA
SEBAGAI BODOH ALANG

LIHAT 
BODOH BODOH ALANG
INI SECARA JUJUR
MENYATAKAN BAHAWA
SEMUA DASAR AMERIKA
DI TIMUR TENGAH
 BUKAN UNTUK MINYAK
TAPI UNTUK
KESELAMATAN ZONIS ISRAEL

TAK ADA MEDIA BERANI LAPOR
KERANA JIKA MEDIA
MAIANKAN KENYATAAN TRUMP INI
MAKA RAKYAT AMERIKA
AKAN BANGUN MARAH
TRUMP AKAN MENANG SEKALI LAGI
BIDEN AKAN HANCUS
AMIN


U.S. is in Middle East ‘to protect Israel’ not for oil, Trump says

Empat hari yang lalu, Donald Trump mengatakan A.S. tidak terlibat di Timur Tengah untuk minyak, tetapi kerana kami "ingin melindungi Israel." Komen-komen itu telah hilang tetapi tidak dilaporkan di akhbar arus perdana.

Trump membuat komen itu semasa tunjuk perasaan di Winston-Salem, N.C. pada 8 September, ketika dia menyombongkan diri mengenai kebebasan tenaga Amerika, yang menurutnya Joe Biden akan merosakkan jika dia mendapat Rumah Putih :

Saya suka bebas tenaga, bukan? Saya pasti kebanyakan anda menyedari ketika anda mengisi tangki di dalam kereta anda, seringkali harganya di bawah dua dolar. Anda mengatakan bagaimana ini berlaku? Terima kasih Presiden Trump! Lihatlah bil elektrik anda dan semua yang lain - orang-orang ini, elektrik anda akan naik empat, lima, enam kali. Perjanjian Baru Hijau ia dipanggil Green Nightmare. Semasa saya menjadi presiden, Amerika akan kekal sebagai pengeluar minyak dan gas asli nombor satu di dunia. Kami akan kekal bebas tenaga. Sepatutnya bertahun-tahun akan datang. Hakikatnya, kita tidak perlu berada di Timur Tengah, selain daripada kita ingin melindungi Israel. Kami sangat baik kepada Israel. Selain itu, kita tidak perlu berada di Timur Tengah. Anda tahu ada masa kita sangat memerlukan minyak, kita tidak memerlukannya lagi. Kami mempunyai lebih dari yang mereka ada, bukankah itu bagus? Setelah bertahun-tahun membina semula negara lain, akhirnya kita membina negara kita.

Barbara Boland dari The American Conservative adalah satu-satunya wartawan yang nampaknya mengambil kenyataan Trump. Tidak ada orang lain yang peduli.

Adakah anda ingat semua hujah mengenai Mengapa kita terlibat dalam banyak konflik di Timur Tengah? Dan mengapa kita akan berperang di Iraq? Dan kedudukan lalai arus perdana adalah kerana minyak. Walaupun kita kehilangan konsesi di Iraq.

Komen-komen oleh Trump, pengacau ini, mengaitkan silsilah analisis panjang dari bayangan pembuat dasar bahawa kami menyerang Iraq untuk menjadikan Israel lebih selamat. Seperti mantan ketua Suruhanjaya 911 yang mengatakan bahawa ancaman terhadap Israel adalah motivasi perang, tetapi itu adalah "ancaman yang tidak berani menyebut namanya." Atau komen Colin Powell bahawa kami masuk ke Iraq kerana Setiausaha Pertahanan membeli argumen nekonservatif "orang ramai JINSA," merujuk kepada kumpulan lobi Israel Institut Yahudi untuk Hal Ehwal Keselamatan Nasional.

Trump menyentuh pemahaman realpolitik yang lebih besar mengenai penciptaan Israel, bahawa ia membantu memupuk kerusuhan di seluruh wilayah. Seperti yang diperingatkan oleh Jabatan Negara bahawa ia akan berlaku, pada tahun 1940-an. Tetapi jangan harap ada orang di media kita mempertimbangkan idea seperti itu .


AMBIL KEELING PARIA


WOIT

BETUL KE

MAAKLUMAT INI

KAH KAH KAH


Tiada siapa mahu jadi CEO 1MDB, kata saksi


TIADA siapa mahu pegang jawatan ketua pegawai eksekutif (CEO) 1Malaysia Development Berhad (1MDB) kerana risikonya tinggi, selain banyak terdedah kepada unsur politik, Mohd Hazem Abdul Rahman memberitahu Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini.

Saksi kesepuluh pendakwaan itu berkata rakan-rakan sekerjanya di 1MDB juga tidak berminat kerana tidak mahu menguruskan syarikat yang dipalit hutang dan memerlukan ‘bailout’ (bantuan).


KAH KAH KAH

PATUT LAAH

AMBIK

KEEELING PARIA ?

KAH KAH KAH

KEMUDIAN

PAK LEBAI

SUNATKAN

AMIN

KAH KAH KAH

MEDIA BUAT LANCHAU LAGI
SEKALI LAGI

MEDIA BUAT 

LAPORAN TAK

JELAS 

TAK TUNTAS

AMIN

MASUK WAD APA? 

Menteri PAS langgar perintah kuarantin kini masuk wad

SEORANG menteri daripada parti PAS, Khairuddin Aman Razali yang disiasat polis bagi kesalahan melanggar perintah kuarantin wajib mengumumkan beliau kini menjalani rawatan di hospital.

Dalam kenyataan di Facebook hari ini, menteri perladangan dan komoditi itu berkata beliau ditahan di wad untuk menjalani satu prosedur.

“Pertama kali berpengalaman masuk wad sebagai pesakit hari ini. Esok hanya prosedur kecil sahaja. Harapnya sehari dua mudah-mudahan sudah boleh keluar.


WAD APA?

KAH KAH KAH

WAD GILA ?

WAD SARAF?

WAD SAIKITRIS?

WAD APA?

KAH KAH KAH

WAD 5 

HOSPITAL UM?

AMIN

DAH JATUH

MENTAL KE ?

KAH KAH KAH 

SEMUA SUDAH BOCOR

SEMUA BOCOR

KAH KAH KAH

NAMA NAMA

WIRA ROSMAH

DAH KELUAR

AMIN

HEBAT HEBAT

TAK SANGKA

KAH KAH KAH


Rosmah upah 40 cybertrooper, kata bekas pembantu

ROSMAH Mansor mempunyai kira-kira 40 cybertrooper untuk menyebar propaganda politik di media sosial, kata saksi pada perbicaraan rasuah membabitkan isteri bekas perdana menteri Najib Razak itu, di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini.

Bekas pembantu Rosmah, Rizal Mansor, yang juga saksi utama pendakwaan, mendedahkan blogger Papagomo turut berada dalam pasukan cybertrooper itu.

Pasukan itu ditugaskan untuk memantau kandungan kritikal atau persepsi negatif terhadap Rosmah di media sosial, kata Rizal.

“Ada tiga atau empat ketua dalam pasukan dan mereka ini termasuklah Papagomo, Parpukari, The Unspinnsers. Ketua pasukan ini dibayar RM5,000 sebulan. Saya boleh berikan senarai lengkap nanti.

“Selain mereka, ada kira-kira 12 hingga 15 blogger dan kira-kira 30 Facebooker,” katanya ketika disoal balas peguam bela utama Jagjit Singh.

Tambahnya, mereka yang ditugaskan untuk menyebar propaganda di Facebook dibayar antara RM1,500 hingga RM2,000 setiap bulan, manakala blogger pula dibayar RM3,000 sebulan.

Kata Rizal lagi, memang menjadi kebiasaan bagi ahli politik atau parti politik menggunakan cybertrooper untuk mempromosi atau menyebarkan propaganda mereka dalam talian.

Rizal dilantik sebagai pegawai media Rosmah pada 2009 di bawah Bahagian First Lady of Malaysia (FLOM).

Bahagian FLOM  ditubuhkan khusus untuk menguruskan aktiviti harian rasmi dan tidak rasmi Rosmah.

Rizal berkhidmat dalam Bahagian FLOM sehingga Mei 2018.

Semasa memberi keterangan minggu lepas, saksi ke-12 pendakwaan itu berkata pada 2012 Rosmah mengarahkannya menubuhkan satu pasukan cybertrooper untuk memantau kandungan media sosial yang kritikal atau memberi persepsi negatif terhadapnya, dengan bayaran upah RM100,000 setiap bulan.

Rosmah katanya sangat mementingkan imej, reputasi dan persepsi orang ramai terhadap statusnya sebagai isteri perdana menteri.

Pada perbicaraan hari ini, Rizal berkata Rosmah membiayai pasukan cybertrooper dari 2012 sehingga 2018.

Jagjit bagaimanapun menegaskan bahawa saksi wang tersebut bukan dari Rosmah, tetapi dari Pejabat Perdana Menteri untuk kegunaan FLOM.

Rizal menjawab dengan berkata beliau tidak dapat mengesahkan sumber wang berkenaan, menambah beliau mengambil wang tunai dari Rosmah setiap bulan untuk membayar cybertrooper.

Jagjit: Wang datang dari PMO (Pejabat Perdana Menteri), bukan dari Rosmah sendiri. Datang dari pejabat FLOM?

Rizal: Saya tak boleh sahkan sumber tetapi saya terima dari beliau sendiri.

Jagjit: (Wang) dari akaun peribadinya?

Rizal: Saya tak boleh sahkan.

Apabila ditanya jika mempunyai resit bagi bayaran bulanan tersebut, Rizal berkata tidak.

Jagjit kemudian menuduh Rizal mengambil sedikit daripada peruntukan bulanan itu, dan atas sebab itulah saksi itu tidak dapat memberi sebarang resit. – 17 September, 2020.


APA JADI

PADA 40 EKOR

WIRA ROSMAH

KAH KAH KAH

JADI POLONG

TAK BERTUAN

KAH KAH KAH

ENTAH ENTAH

ADA TUAN BARU

KAH KAH KAH


SAINS TAK JAWAB SEMUA
HUJAH 

MEMBANGANGKAN
KUASA TUHAN SIAPA TAHU
SELALU DENGAR BILA BUNTU
BETUL SAIN  BELUM JAWAB
SEMUA SOALAN
TAPI SAIN TERUS MENYELIDIK
BUKAN BILA
TERBUKTI MAKA  TERJUMPA AYAT
KAH KAH KAH 

kalau lu hidup 1000 tahun dulu lu cakap pasal internet.. boleh buat tele conference dengan awek lu dekat Russia... pun orang tak percaya.. kita hidup zaman berbeza.. tak ada apa yang mustahil.. dengan kuasa Allah.. semua boleh berlaku... 
banyak benda berlaku yang tak boleh diterima lojik akal tapi ia berlaku... sains tak boleh explain semua benda.. ! 
on
 SEBELUM MATI
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
on 17/09/20

Han

LAGI KERENAH PENDATANG ASINGAWAS

PENDATANG 

ASING

BAWA BAHAYA 

DARI DULU

HINGGA 

SEKARANG

AMIN


Wanita asing dalang sindiket judi online ditahanPETALING JAYA – Nampaknya warga asing yang datang ke negara ini untuk mata pencarian semakin terbabit dalam kegiatan haram.

Terbaharu, seorang wanita warga asing ditahan kerana disyaki mengepalai sindiket judi dalam talian secara bersembunyi di sebalik kedai makanan sebagai mengaburi mata pihak berkuasa.


Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, bertindak atas maklumat, sepasukan polis telah menyerbu premis terbabit di Sungai Way pukul 10.45 malam semalam.

“Hasil pemeriksaan polis, seramai14 individu berada di dalam premis dan siasatan lanjut terdapat dua lelaki warga tempatan berusia 45 dan 58 tahun dikesan sedang bermain permainan judi dalam talian jenis roulette dan dolphine reef.

“Hasil siastan awal mendapati kedua-dua suspek mengaku bermain judi online hampir tiga minggu lalu yang dikendalikan oleh seorang wanita warga asing,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Tambah Nik Ezanee, berdasarkan maklumat pengakuan dua suspek tempatan itu, polis sekitar 11 malam pada hari yang sama telah menyerbu sebuah rumah di SS9A/2 Sungai Way.

Menurutnya, hasil sebuan seorang wanita warga asing berusia 30-an disyaki dalang sindiket judi online berkenaan berjaya ditahan.

“Pemeriksaan lanjut terhadap telefon bimbit suspek wanita itu juga mendapati satu aplikasi permainan jenis slot game di paparan skrin telefon miliknya disyaki menjalankan kegiatan perjudian dalam talian.

“Polis berjaya merampas telefon bimbit berkenaan dan sejumlah wang tunai dipercayai hasil perjudian dalam talian daripada pelanggan.

“Suspek wanita turut mengaku menjalankan kegiatan berkenaan hampir sebulan menyasarkan penduduk setempat,” katanya.

Ketiga-tiga saspek direman empat hari dan disiasat di bawah Seksyen 4(1) (c) Akta Rumah Judi terbuka 1953 dan siasatan lanjut masih diteruskan ke atas wanita itu bagi melihat penglibatan kesmeua suspek itu dalam kes judi online.- MalaysiaGazette

DARI INDIA

CHINA MERAH

MASUK MALAYSA

TERUS TAK

 PULANG

KE NEGARA ASAL

AMIN

SATU LAGI

NEGRO NIGERIA

AMAT BAHAYA

AMIN


KENA TIPU

KENA TIPU 
nama arab bin nama arab, kah kah kah..
 dari bayi sampai tua, sampai dah masuk tanah, kena tipu dgn arab kah kah kah.. itu  - bangang - namanya.. 
on 
TAK DAPAT 
ENTOT BIDADARI
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 17/09/20

itu

40 EKOR
APA JADI

SEKARANG 

Rosmah upah 40 cybertrooper, kata bekas pembantu


BERITA MENYUSUL

DARI CONGO ?
DARI CONGO ?
Is it from Congo? 
on 
MUKA SAPA ?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 17/09/20

BAHAYA PENDATANG ASING

BAHAYA DARI

PENDATANG

ASING 


Wanita asing dalang sindiket judi online ditahan


BERITA MENYUSULSABAHAN TAK SUKA PARTI ISLAM PAS

SABAHAN 

TAK SUKA PARTI

ISLAM PAS 
Rakyat Sabah rejek PAS ..sebab urang Sabah selesa makai baju kulit kayu, tengkolok bulu burong ..pakaian mesra hutan hujan. 

Katakan kalau BN merintah ..PAS musti tompang semangkok. Urang Sabah terpakso lah makai pakaian Padang Pasir utk ngarong Hutan Hujan. on 
KELANTAN REJEK
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 16/09/20

Za

JANJI CONGO

JANJI CONGO

BERJANJI DI CONGO

ATAU 

DIJANJIKAN CONGO

SAH, Husam memang sudah goyang! Sebab itu sekarang dia sibuk mintak orang tua yg dah hilang popularity - to fade out dan jangan pecah-belahkan Melayu -.

 Apasal Husam takut dengan orang tua yg dah hilang popularity..? Sah, dia sudah dijanjikan CONGO jadi dia takut orang tua yg dah hilang popularity rosakkan peluang dia utk menang di situ. Kahkahkah...hawau! 
on 
KELANTAN REJEK
Publish | Delete | Spam
cikminah
on 17/09/20

RAB

BEBAS BERAGAMA DAN TAK BERAGAMAWAJIB SOKONG
HAK BEBAS UNTUK BERAGAMA
DAN
HAK  BEBAS TAK NAK BERAGAMA
AMIN 

TT, gambar mamat didera polis China yang lu papar palsu lah. Itu adegan Falun Gong, sepanduk dibelakang, semua Falun Gong. 
TT tahu siapa tu Falun Gong? 
Falun Gong sama dengan Ayah Pin, tapi Amerika bagi duit, lawan China merah. Ketua Falun Gong anggap sendiri buddha, boleh berapung diudara. on 
TEKNO FASISMA
Publish | Delete | Spam
Anonymous

on 16/09/20

UMNO KENA TIBAI DI SABAHINI BERITA

BAIK UNTUK

WARISAN

AMIN

GADUH REBUT

TIKAM

AMIN


PRN Sabah: Umno hadapi tentangan dari dalam

Umno sedang berhadapan dengan tentangan dari dalam ekoran keputusan parti itu hanya bertanding 31 kerusi sahaja dalam pilihan raya negeri (PRN) Sabah, kata pemimpin yang menyokong Najib .

Masalah ini adalah tambahan kepada tekanan akibat dari 20 ketua bahagian Umno yang bersama Ahli Majlis Tertinggi Umno,  Abdul Rahman Dahlan diketepikan terus dari menjadi calon sehingga seorang veteran Umno menjangkakan Warisan Plus akan menang dalam pilihan raya kali ini.

Bekas Ahli Majlis Tertinggi Umno,  Lokman Noor Adam (gambar atas) berkata, kerosakan yang disebabkan oleh PRN Sabah amat berat kepada Umno ketika parti itu dan Barisan Nasional sedang diharapkan kembali semula memerintah Sabah.

“Kerosakan di Sabah amat berat. Sebelum ini, saya sudah cadangkan bertanding semua 73 kerusi, tetapi mereka tak dengar cakap, bertanding hanya 31 je (menjadikan) 42 kerusi BN.

“Saya amat kecewa dan ia mengundang kemusnahan,” kata jurucakap kem Najib dalam Umno itu.

Sebelum ini, pengkaji politik dari Universiti Teknologi Malaysia, Dr Mazlan Ali berkata, berdasarkan kajian beliau Umno dan BN sudah pulih di mata rakyat dan boleh menang kembali.

“Saya jangkakan Umno sahaja boleh menang sekurang-kurangnya 82 kerusi Parlimen jika pilihan raya diadakan sekarang,” kata Dr Mazlan kepada Malaysia Dateline.

Bagi Lokman, Umno adalah sebuah parti besar manakala BN pula dinantikan supaya kembali mengambil kerajaan negeri Sabah.

Tetapi dengan jumlah kerusi yang ditandingi sekarang, kononnya untuk memastikan pertandingan dua penjuru, Umno dan BN hanya bertanding 42 kerusi sahaja.

“Tetapi lihat, bukan setakat tidak dua penjuru bahkan lima enam bahkan berbelas penjuru,” kata Lokman.

Beliau juga berkata, Umno dan BN juga dipermainkan oleh Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin sebaik sahaja selepas penamaan calon apabila Ketua Bersatu Sabah Hajiji Noor dicadangkan untuk jadi ketua menteri.

“Masa bincang tiada isu calon ketua menteri. Lepas dah namakan calon, Muhyiddin umum Hajiji bakal ketua menteri,” kata beliau kesal kerana Umno tidak boleh lagi meletakkan calon yang lebih ramai selepas penamaan calon telah tamat.

Perkara yang sama akan berlaku dalam pilihan raya umum ke 15 nanti dan Umno akan terus dipermainkan oleh Bersatu jika senario di Sabah berulang.

“Kalau BN dengan PN berjaya bentuk kerajaan nanti, kita akan tunduk kepada Bersatu semula. Jika tidak Bersatu akan ugut kita untuk bekerjasama degan parti-parti PH, DAP ke atau Warisan untuk membentuk kerajaan,” kata Lokman.

BUDAYA INI

AKAN TERUS 

KE  PRU 15

AMIN

INI AMAT BAIK

UNTUK RAKYAT

AMIN

LAGI PECAH

UMNO LAGI

BAIK UNTUK

MALAYSIA

AMIN