Ahad, 30 Julai 2017

DIMANA JHO LOW SEKARANG?


DIMANA

JHO LOW

MENYOROK

KENAPA DIA

TIDAK  KENA

TANGKAP

SIAPA JAGA

JHO LOW?
------------------------

MAPPADULUNG SEDANG KELAM KABUTMAPADULUNG

SEDANG

KELAM KABUT

DARI ONN

KE SADDAM

KE ARAB 

SPRING

INI PETANDA

MADEY BISA

MENYENGAT

Najib: Umno terus kukuh tanpa Onn Jaafar, Mahathir


Pendirian Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU), Dr Mahathir Mohamad untuk tidak kembali ke pangkuan Umno tidak sedikit pun akan menjejaskan kekuatan parti itu, tegas Najib.

Presiden Umno berkata ini kerana kekuatan utama Umno bukan terletak kepada individu mahupun presiden, tetapi ditunjangi perpaduan dalam kalangan tiga juta anggotanya di seluruh negara.

Katanya sejarah Umno telah membuktikan parti itu terus kukuh walaupun pengasasnya  Onn Jaafar sendiri pernah meninggalkan parti itu dan tindakan itu sedikitpun tidak memberi kesan kepada parti.

"Sehingga kini ia masih mampu berdiri kukuh dan terus kekal subur. Sebab itu apabila Dr Mahathir kata dia tidak akan kembali kepada Umno, go ahead… tak jadi masalah pun kepada Umno.

“Saya bukan takbur, saya bukan hina dia kerana saya sedar dan tawaduk bahawa menjadi presiden parti pun tidak kuat, sebaliknya yang kuat adalah lebih tiga juta ahli Umno yang sokong kepemimpinan presiden," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap merasmikan Persidangan Perwakilan Umno Bahagian Lipis di Dewan Jubli Perak Sultan Haji Ahmad Shah, Kuala Lipis hari ini.

Persidangan turut dihadiri oleh Tuan Haji Adnan Yaakob yang juga Pengerusi Badan Perhubungan Umno Pahang Ketua Umno Bahagian Lipis  Tuan Haji Abdul Rahman Mohamad dan Timbalannya Tuan Haji Mohd Soffi Abd Razak.

Rugi di zaman Mahathir

Najib turut menempelak Dr Mahathir yang sering membuat serangan terhadap dirinya terutama dalam isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB) sedangkan beliau (Mahathir) sendiri gagal ketika mentadbir dengan mengalami kerugian berbilion ringgit.

“Zaman Dr Mahathir, dia tak pedulikan sangat tentang pengangkutan awam. Semuanya bailout, LRT bailout, monorel bailout, bas bailout… semuanya gagal, tetapi kita berjaya menyiapkan MRT dengan kos yang berpatutan

“Saya bukan nak mengutuk, tetapi saya bercakap benar, saya sebut dia gagal sebab Proton kita kena selamatkan dengan beri RM1.5 bilion dan tambah lagi RM1.5 bilion, MAS rugi, Perwaja rugi, Bakun rugi dan macam-macam lagi rugi. Zaman dia kita kerugian sebanyak RM33 billion akibat pertukaran asing (forex), siapa nak jawab.

“Dia asyik sebut pasal 1MDB sedangkan kita ada tanah dan aset yang boleh tarik pelabur dan mengembalikan semula keuntungan. Tetapi RM33 billion itu siapa nak jawab… Dr Mahathir nak jawab? Jawablah di RCI (Suruhanjaya Siasatan Diraja) nanti,” kata Najib.

Dalam pada itu, perdana menteri dalam ucapannya sekali lagi menegaskan bahawa menukar kerajaan yang sedia ada bukanlah jaminan dan jalan penyelesaian terbaik kepada semua masalah, malah dikhuatiri akan lebih memudaratkan negara dan rakyat.

Iktibar Arab Springs

Katanya rakyat seharusnya mengambil iktibar daripada peristiwa kebangkitan rakyat atau Arab Springs yang menyaksikan banyak negara Timur Tengah seperti Iraq, kini bergolak.

“Menukar kerajaan bukan penyelesaian, kalau lebih baik masuk akal… kalau lebih buruk, lebih mendatang bala dan bencana serta lebih tidak menentu, lebih mendatangkan bala dan bencana… itu bodoh punya kerja… Minta maaf terpaksa kata.

“Doktor saya di IJN (Institut Jantung Negara) bagi tahu ada pesakitnya orang Iraq apabila tanya mana lebih baik dahulu atau sekarang, dia kata seburuk-buruk zaman Presiden Saddam Hussein sekurang-kurangnya mereka ada makanan di atas meja, anak boleh ke sekolah, keadaan negara aman,” katanya.

​​Kata Najib, Malaysia telah melalui banyak fasa pembangunan di bawah kerajaan Barisan Nasional (BN) baik di kawasan bandar dan luar bandar dengan pelaksanaan projek-projek ekonomi berimpak tinggi selain kebajikan rakyat sentiasa dibela.

“Sehingga hari ini pakar-pakar ekonomi mengatakan Malaysia hari ini berjaya terlepas daripada perangkap pendapatan pertengahan. Malaysia kini merupakan negara ke-25 paling berdaya saing dunia. Perkembangan ekonomi negara kita juga diramalkan boleh menghampiri tahap lima peratus.

“Malaysia bukan negara gagal, kenapa perlu menukar kerajaan kalau kerajaan sedia ada boleh membantu rakyat dan membangunkan negara,” katanya.


INGAT CARA

BACA MEDIA

BILA NAJIB

NAFI M'SIA

NEGARA 

GAGAL

MAKNANYA

BETUL

MALAYSIA

SEDANG 

GAGAL

KAH KAH KAH

--------------

APA ITU NGOKGUA UDAH

BILANG INI

FORUM CULT

PENGARUH

SAMPAI KE

PENJARA

Anwar pertahankan Dr Mahathir daripada kritikan

KETUA umum Pakatan Harapan Anwar Ibrahim mempertahankan Dr Mahathir Mohamad dengan menggesa pengkritiknya agar memberi ruang kepada bekas perdana menteri itu untuk mengembangkan gerakan rakyat.

Menyedari kritikan itu adalah daripada NGO yang berjuang untuk rakyat, Anwar berkata kehadiran bekas perdana menteri yang paling lama berkhidmat dan partinya Bersatu ke dalam pakatan pembangkang akan membantu agenda yang dipersetujui Pakatan Harapan.

“Struktur Pakatan Harapan tidak boleh disamakan dengan struktur Barisan Nasional. Pakatan ialah gerakan demokratik, memimpin bersama dalam pakatan.

“Kebimbangan mengenai pengerusi parti yang boleh menyimpang daripada hala tuju dipersetujui tidak akan berlaku dalam struktur yang wujud ini, katanya dalam satu kenyataan hari ini.

LU MASIH

TAK CAYA

ORANG PUTEH

KATA LU INI

ADA TEBAL

KAH KAH KAH------------------

BERAPA LAMA TRUMP BOLEH BERTAHAN


TRUMP

BERAPA LAMA 
BOLEH BERTAHAN
SEBELUM DEEP STATE
MENGKANNEDYKAN
ATAU
MENGNIXONKAN

FASAL 1 - BAHAGIAN 3
HAK MENYINGKIR PRESIDEN
ATAU
PINDAAN 25 
PERLEMBAGAAN AMERIKA

ELIT POLITIK AMERIKA
ELIT EKONOMI
PEMILIK MEDIA USA
DAULAH TERPENDAM
TIADK PUAS HATI
KERANA
DARLING MEREKA
HILLARY CLINTON
GAGAL MENJADI PRESIDEN
DAN 
PALING MENGERUNKAN
KUMPULAN INI 
IALAH 
PRESIDEN TRUMP
INI BERBAIK BAIK
DENGAN RUSSIA
INILAH JENAYAH BESAR
YANG SEDANG DIKATAKAN
DILAKUNKAN OLEH
PRESIDEN TRUMP

TUNGGU LIHAT

-----------------

DARI ORANG PUNYA BADAN
TOLD YOU

THIS IS

UNITED FRONT

ARE YOU 

THICK?

Anwar defends 

Dr Mahathir from

critics
ANWAR Ibrahim has today defended Dr Mahathir Mohamad, urging critics to give the former prime minister the space to help expand opposition support.

Acknowledging the criticism of Dr Mahathir from activists and independent pressure groups, the Pakatan Harapan leader said the longest-serving prime minister and his party, Parti Pribumi Bersatu Malaysia’s presence in the opposition coalition would help support the Pakatan Harapan agenda.

“The structure of Pakatan Harapan can't be equated to that of Barisan Nasional. PH is a democratic movement, leading together in a coalition


MAKE FRENS

NOT ENEMY

STAY AWAY

FROM 

NIGERIAN

KAH KAH KAH 


-----------------

GUA SUDAH BILANG


GUA UDAH

BILANG INI

UNITED FRONT

LU TAK CAYA
Jangan bimbang dengan kehadiran Mahathir, kata Anwar

30 Julai 2017
Anwar Ibrahim memberi jaminan, dengan kerangka kepimpinan Pakatan Harapan (PH) yang ada, penyertaan Dr Mahathir Mohamad sebagai pengerusinya tidak akan mengulangi zaman pemerintahan autokrasi.

KAH KAH KAH

REST MI KES

MI LORD

MI HAAPI

LIKE NATING

KAH KAH KAH

----------------

FORUM CULT 2017
FORUM CULT

GUA UDAH

BILANG INI

FORUM CULT


 FORUM SELESAI SELASA DULU
MEDIA CETAK MUSUH HEBOH
TV MUSUH HINGGA JUMAAT 
MASIH
MEMBINCANG 
FORUM CULT INI

HARI INI AHAD
MASIH ADA LAGI
ANAK ANAK MUDA
YANG MASIH TERUS
MEMBINCANGKAN 
FORUM CULT INI

INI MAKNANYA
IDEA DAN PANDANGAN
ADALAH JURUMUDI
PANDANGAN & IDEA
MENGUBAH DUNIA

BILA MUSUH MENYERANG
ITU TANDA YANG BAIK
ERTINYA KITA DAN MUSUH
MASIH BERTEMPUR
JIKA MUSUH TIDAK MENYERANG
INI BAHAYA 
ERTINYA
 APA YANG KITA BUAT
TIDAK MENDOBRAK MUSUH
KITA TIDAK RELEVAN
KITA BUAT KERJA BODOH
ATAU
KITA TELAH JADI PENASEHAT MUSUH

-------------------