Khamis, 27 Julai 2017

SAHEH - FORUM CULT 2017


GUA UDAH

BILANG INI

FORUM CULT

SEKARANG 

LU CAYA

KAH KAH KAH

DAH TIGA ARI

MASIH HOT

KAH KAH KAH----------------

DAENG MATTAWANG

DAENG 

MATTAWANG
Last dio punya baka kunu kunu nama dio andi ijo daeng mattawang karaeng lalolang.. Maksudnyanya. Nanti beso dulang semua matawang kerajaan ko lelong... Maka disambungnya ler setelah berpuluh tahun belanda stip dio punya nenek punya stamp pad..dia pun sambut ler sumpahan tu... 

SEMUA 

LELONG


Maka dapatlah si babi ni nama Mappadulung daeng mattimung karaeng soniobone... Yg bermaksud...rosmah dah dulang dah semua mati pun tak mengaku sampai turun ke anak cucu... Soniobone tu anak pertama lahir le.. Si rizaaaa...kaakkakaka.. Kimak.. Punya rosmahdulang.... Kakakakkaa on 
APA ITU MAPPADULUNG
Publish | Delete | Spam
DIDI KOTA BELUD
at 4:46 PM---------------

DARI MEDIA MUSUH

INI LAPORAN

DARI UTUSAN

LAPORAN

MEDIA MUSUH

BILA MUSUH MENYERNAG
BUKAN SATU YANG 
TIDAK BAIK
ITU TANDA BAIK
ERTINY APA YANG KITA'
LAKUKAN SEDANG
MENGANCAM MUSUH
JIKA MUSUH TIDAK MENYERANG
ERTINAY KITA DALAM BAHAYA
SAMA ADA APA YANG KITA BUAT
SALAH TAK EFEKTIF
ATAU KITA TELAH MENJADI
PENASEHAT MUSUH


Ramai tidak setuju Dr. M ketuai pembangkang

KUALA LUMPUR 26 Julai - Majoriti peserta yang hadir dalam Forum ‘Mahathir Ejen Perubahan atau Ejen Pemusnah’ anjuran Kelab Bangsar Utama di sini malam tadi melahirkan kekecewaan dan tidak bersetuju de­ngan tindakan Pakatan Harapan yang diketuai DAP melantik Tun Dr. Mahathir Mohamad sebagai pengerusi pakatan tersebut.

Empat panel jemputan iaitu aktivis pembangkang, Hishamudin Md. Rais; Presiden PAN, Moha­mad Sabu; Dr. Michael Jayakumar Devaraj daripada Parti Sosialis Malaysia (PSM) dan Haris Ibrahim daripada Asal Bukan UMNO (ABU) dilihat gagal menjawab soalan mengapa pembangkang perlu bergantung pada bekas Perdana Menteri itu untuk melakukan revolusi dan perubahan.

Seorang peserta yang memper­kenalkan diri sebagai Ahmad dan telah mengundi seba­nyak dua kali dalam pilihan raya umum mempersoalkan siapa yang ba­kal menjadi Perdana Menteri sekiranya pembangkang menang dalam pilihan raya kelak, namun mendapat jawapan si­nis daripada Hishamuddin.

“Siapa Perdana Menteri itu tidak penting kerana soalan itu soalan bangang, beli lembu pun belum tetapi dah sibuk nak letak lembu di mana,” jawab Hishamudin.

Seorang lagi peserta yang memperkenalkan diri sebagai Haris mendakwa, dia merupakan pengikut tegar zaman reformasi dahulu dan lantang melabelkan kesemua pemimpin pembangkang hari ini sebagai badut kerana tidak belajar daripada kesilapan lalu.

“Kami dah letih nak mende­ngar badut-badut semua ini menyampaikan ceramah politik. Dahulu kutuk dan hasut kami mengenai Mahathir, kata dia bapa segala kejahatan, tetapi hari ini gembira menjalin kerjasama de­ngan Maha Firaun itu?

“Dulu kutuk Mahathir, sekarang bekerjasama dengan Mahathir kutuk Najib. Esok lusa turun bekerjasama pula dengan Najib? Tidak pernah belajar daripada kesilapan lalu!” katanya sebelum meninggalkan Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur dan Selangor (KLSCAH) tempat forum itu berlangsung setengah jam sebelum program itu ber­akhir pukul 11 malam.

Sementara itu, Michael Jeyakumar yang juga Ahli Parlimen Su­ngai Siput cuba memberi penjelasan kepada peserta iaitu pembangkang memerlukan Dr. Mahathir untuk mendapatkan undi orang Melayu di kawasan kampung kerana majoriti mereka masih percaya terhadap kepemimpinan Barisan Nasional (BN) dan UMNO.

“Kita nak masukkan Dr. Ma­hathir sebab sebelum ini kita gagal mengurangkan kekhuatiran orang Melayu yang kebanyakannya bimbang jika pembangkang menang, segala subsidi yang di­terima akan ditarik balik,” katanya.
 Mohamad pula mengakui mes­kipun Dr. Mahathir menjadi pe­ngerusi dalam pembangkang, barisan kepemimpinan tertinggi lain berperanan seperti diktator terhadapnya.

“Soal diktator atau kuku besi, kami telah mengadakan mesyua­rat rasmi dan tidak rasmi berkali-kali, banyak cadangan beliau ditolak oleh kami. Orang muda perlu berfikir luar daripada kotak sebab yang ditimpa masalah hingga masuk ke penjara, didakwa di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) gara-gara Dr. Mahathir sebelum ini ialah kami, tetapi kami telah pun memaafkannya,” katanya.

Isnin lalu, Otai Reformis 1998 secara konsensus menolak keha­diran Dr. Mahathir dalam Pakatan Harapan dan berhasrat memboikot kempen parti yang disertai oleh Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) itu dalam Pilihan Raya Umum Ke-14.

Setiausahanya, Abdul Razak Ismail berkata, penolakan itu dibuat kerana merasakan bekas Perdana Menteri itu bukan calon yang layak untuk dijadikan sebagai pemimpin contoh kepada pakatan tersebut.

JIKA MUSUH

MEMUJI KAMU

ERTINYA KAMU

BERSAMA

MUSUH ATAU

JADI 

PENASEHAT

MUSUH 

KHALAS!


------------------

APA ITU MAPPADULUNG

APA ITU

MAPADULUNG

https://www.malaysiakini.com/columns/389846
-----------------

MELAKA MELAKA MELAKA

MELAKA

MELAKA

MELAKA


Pelajar tahun satu dituduh rogol budak tadika


SEORANG budak lelaki berusia tujuh tahun didakwa merogol seorang kanak-kanak perempuan, lapor The Star Online.

Laporan polis dibuat ibu kanak-kanak perempuan itu pada 20 Julai lalu selepas anaknya yang berusia enam tahun mengadu kesakitan selepas pulang dari rumah penjaganya pada malam 19 Julai.

Selepas diperiksa, ibunya menemui tanda merah di alat sulit anak perempuannya itu.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Melaka Kamaluddin Kassim mengarahkan pegawainyanya menjalankan siasatan dengan lebih teliti dan waspada kerana kes itu melibatkan dua orang kanak-kanak.

Anak patung digunakan polis semasa proses siasatan bagi merekod kenyataan daripada mangsa dan budak lelaki tersebut.

Kamaluddin berkata laporan yang dibuat ibu mangsa masih dalam siasatan.

“Kami sudah hampir siapkan siasatan,” katanya semalam.

Kanak-kanak perempuan itu mendakwa budak lelaki itu memasukkan jarinya ke dalam alat sulitnya ketika ketiadaan orang dewasa.

Ibubapa kedua-dua mereka sudah dipanggil ke balai polis untuk membantu siasatan, kerana laporan itu pada awalnya disiasat di bawah Kesalahan-Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-kanak 2017.

Kanak-kanak perempuan itu dirawat di Hospital Melaka pada hari yang sama laporan dibuat dan laporan perubatan mendapati ada kesan koyakan baru di alat sulit mangsa. – 27 Julai, 2017.REST MI KES

MI LORD

KAH KAH KAH
-------------------

NAJIB DALAM BAHAYA


AKAN BOCOR

KITA AKAN

TAHU 

PAK PANDIR

KAKI TIPU

Dr M tahu kandungan laporan 1MDB
SHAH ALAM - Pengerusi Bersatu, Dr Mahathir Mohamad mengakui bahawa beliau mengetahui isi kandungan laporan yang dibuat oleh Bank Negara, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia dan Ketua Audit Negara berhubung 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Beliau berkata, pihaknya tahu mengenai isi kandungan laporan Bank Negara selepas bekas peguam negara, Tan Sri Abdul Gani Patail yang masih berkhidmat pada waktu itu menunjukkan laporan berkenaan kepada bekas Timbalan Perdana Menteri,  Muhyiddin Yassin.

“Ada komen bahawa saya tahu isi kandungan laporan oleh Bank Negara, SPRM dan Ketua Audit Negara kepada Peguam Negara, Tuan Haji Apandi Ali. Ya. Saya tahu. Saya memang tahu,” katanya di blog Chedet.cc, semalam.

LARI LARI

MADEY 

SUDAH MARI

CABUT LARI

KAH KAH KAH
---------------------

WAJIB BACA - TUNGGU ANALISA BERITA INI
BACA INI

SATU LAGI

KEPONGAN

DARI 

HONG KONG

NOTA

AKHBAR INI 
SOUTH CHINA MORNING POST
DIMILIKI OLEH.......
JENG JENG JENG
SAPA SAPA
TUNGGU ANALISA
AKAN MUCUL

Why Mahathir Mohamad is Malaysia’s best hope, and Najib’s worst nightmare

William Pesek says the newfound Mahathir-Anwar Ibrahim coalition could lead Malaysia out of economic stagnation and, even if Najib Razak plays tough, the good news is it can no longer be business as usual


Twenty years after the financial crisis that devastated Asian economies, Malaysia’s Mahathir Mohamad still hates currency traders. But the deputy prime minister he fired, and later jailed, during that chaotic period? Not so much.

Mahathir’s 180-degree turn on Anwar Ibrahim is as disorienting as any bromance Asia has seen. What otherworldly force was enough to reunite the 92-year-old firebrand who ruled Malaysia for 22 years and his nemesis? A shared disgust for current Prime Minister Najib Razak, whose corruption scandals have Malaysia in the global headlines for all the wrong reasons.

Since 2009, Najib hasn’t just tarnished the national brand at every turn – he has pursued an agenda ensuring a lost decade for a resource-rich economy that should be booming. Cronyism isn’t new to Malaysia; there was plenty during Mahathir’s 1981-2003 tenure. When Malaysia hit a wall in 1997 along with Thailand, Indonesia and South Korea, its culture of patronage, political ties over merit, and weak institutions sent currency speculators, including George Soros, pouncing on the ringgit.
If Anwar and Mahathir have kissed and made up, should Najib be worried?

Mahathir hasn’t forgotten that episode, during which he pegged the currency and imposed capital controls. He called Soros a “moron”, while the financier called Mahathir a “menace”. In recent interviews explaining his return to politics, he said currency dealing “should not be a business at all” and is “causing a lot of poverty” around the world.
Najib hasn’t just tarnished the national brand, he has pursued an agenda ensuring a lost decade

Najib is now the menace, in Mahathir’s view. Studying his gripes about Najib, another protégé turned arch-enemy, Mahathir seems less perturbed by the stench of corruption than the reek of economic backsliding. Malaysia’s population, like those of Japan, China and elsewhere, will put up with dodgy governance practices so long as living standards rise. The ends tend to justify the means if bellies are full and bank accounts grow. But as Indonesia, the Philippines and other neighbours move forward, Malaysia is regressing in dangerous ways.

When Mahathir left office 14 years ago, Malaysia ranked 37th on Transparency International’s corruption perceptions index. It’s now 55th. Since Najib grabbed the reins, Malaysia has stagnated in competitiveness and innovation rankings. He’s huge on buzzy conferences heralding Malaysia’s success in raising its game, but the facts belie the hype.

Then Malaysian deputy prime minister Anwar Ibrahim (left) flicks dust off prime minister Mahathir Mohamad’s sleeve during a press conference in February 1997. The pair fell out the following year over allegations of corruption and sodomy against Anwar, who was sacked by Mahathir. But they have now reunited to take on Najib. 

An election like none other, is it time for change in Malaysia?

Najib pledged to dismantle the affirmative-action policies his prime-minister father implemented in 1971. Those productivity-killing quotas favour the ethnic Malay majority for jobs, education and government contacts, and scare off foreign investment. Once scandal hit, Najib went the other way – backward – and expanded what can be best termed apartheid economics.

Many of those controversies surround 1Malaysia Development Bhd (1MDB), the state fund Najib created in 2009 to burnish Kuala Lumpur’s image as a financial centre. Instead, it’s been a national embarrassment, sparking money laundering investigations from Singapore to Zurich to Washington, and pulling Hollywood, Leonardo DiCaprio and Miranda Kerr into the fray. There’s also a little matter of US$700 million that found its way into Najib’s personal accounts (he claims it’s a donation from rich Saudis).

Malaysia’s first lady allegedly received US$30 million worth of jewels – financed with stolen 1MDB funds

Watching Malaysia return to cautionary-tale status was too much for nonagenarian Mahathir. He and former deputy-turned-foe-turned-ally Anwar are joining forces with opposition coalition Pakatan Harapan to unseat Najib.
Anwar must get out of jail first, of course, but that seems a mere formality, as many in Putrajaya turn on Najib and perhaps the United Malays National Organisation (Umno), which has ruled for seven decades.

Is all this good news for Malaysia’s calcified economy? In the short run, no. These last eight years of drift and dysfunction resigned it to a multi-year period of lower living standards and perhaps the dreaded middle-income trap. Longer-term, though, Mahathir could be the jolt that rescues Malaysia from mediocrity.

Mahathir could be the jolt that rescues Malaysia from mediocrity
Granted, Mahathir is as much a forefather of Malaysia’s one-party sclerosis as anyone. And his headline-generating tirades against currency traders, capitalism and Jews over the years did their own damage to the Malaysian brand.

Mahathir also should have done more in the years after 1997 to discard growth-draining policies championed by Najib’s father 26 years earlier. Years of being somewhat removed from Putrajaya’s political bubble and an eye on his legacy, though, have ­re-energized a man with more gravitas than anyone in the nation of 30 million. Just as Singapore’s Lee Kuan Yew held larger-than-life sway in his post-leadership incarnation, Mahathir’s voice has a resonance that is unmatched.

1MDB vs 38 Oxley Road: why Malaysia envies Singapore

A Malaysian cosplayer takes a ride on a Light Rapid Transit (LRT) train during a “Commuter Cosplay” event in Kuala Lumpur on July 8. Since Najib grabbed the reins, Malaysia has stagnated in competitiveness and innovation rankings. 

That makes Mahathir both Najib’s worst nightmare and Malaysia’s best hope. There is a risk that Najib, desperate to maintain power, clamps down on dissent and monkeys with the rule of law, as, frankly, Mahathir once might have. This tussle of leaders past and present could extend Malaysia’s lost decade if Najib digs in for a protracted fight.

Najib, for example, has resorted to playing the God card, harnessing intolerance in his Muslim-majority nation at the expense of Chinese and Indian minorities. This could descend into a political catfight that roils markets and slams business and consumer confidence.

But even if Mahathir fails to wrestle the premiership from Najib’s hands, his return ensures business as usual is no longer an option. That could lead to a more dynamic and modern Malaysia.

William Pesek is a Tokyo-based journalist and the author of Japanization: What the World Can Learn from Japan’s Lost Decades. Twitter: @williampesek

--------------------

USTART TIN MILO

USTART 

TIN MILO
ustad bodo makan duit tin milo je...kalau tak ada ceramah pakat tak makan la anak bini...! on PENJUAL AGAMA BEREBUT KAWASAN
Publish | Delete | Spam
khairul ashraf
on 7/27/17----------------

PEWARIS PUTAR ALAM

PERWARIS

tak boleh HINA ulamak sebab ulamak tu pewaris nabi!!!? tapi nabi tak pandu kereta porsche, vellfire, range rover, audi q7. tapi nabi tak curi balak. nabi tak tonton porno germany. nabi tak kafir harbikan sesama islam. 


PUTAR ALAM

nabi tak buat mcm ulamak2 kat malaysia ni yg suka bodek pemerintah. nabi takdak rm90juta dlm akaun affin bank. tak boleh hina jugak ke ulamak mcm kat atas tu?? saja tanya sebab cuntfuse. on
 PENJUAL AGAMA BEREBUT KAWASAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/27/17


----------

ZZZZZZZ DOLAH


DOLAH

ZZZZZZ
Abah mertuo kj pi mana? Sunyi sepi, tido lagi ke? Thn lepas ada jugak bunyik bunyik sokong najib. on SUDAH ADA GANTI KHAIRY
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/26/17

--------------

MADEY PECAH LOBANG

MADEY

madey pecah lobang..madey pecah lobang..mana ketua pemuda umno, mana para ulama2 pro umno, mana hilang geng2 eee..mana pergi semua menteri monkey..mana semua hilang..madey umur 90tahun brader..lu org kabinet najib memang tak tahu cara berpolitik..

PECAH

lu org cuma pandai makan dedak..lu ingat lu bole bodohkan orang2 lama..sori naik lori, naik lori babi..dimna lebai2 islam penasihat najib al haji al hadi al sotongi..mana din ayam, mana nik abdoh anak kandung anak didik arwah nik aziz..

LOBANG

dari sungai buloh ke kajang naik mrt, lubang 1mdb pecah makan diri sendiri..diparlimen nanti jgn la lari..takutkan harapan, takutkan dap, cuba letak bik mama di penjuru parlimen.. on MAHATHIR TAHU NAJIB NAK DITANGKAP
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/26/17--------------