Sabtu, 28 November 2015

BETUL TEPAT BENAR

iNSAN iNSAN

KECEWA


Ketua cawangan Umno lawan Najib adalah ‘insan kecewa’, kata Noh Omar

Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor  Noh Omar mengatakan sidang tergempar‎ diadakan beberapa ketua cawangan malam tadi untuk mendesak Najib Razak berundur merupakan kumpulan "insan-insan kecewa".

 - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/ketua-cawangan-umno-lawan-najib-insan-kecewa-kata-noh-omar#sthash.ZdR9JZnz.dpufKAH KAH KAH
woit
memang betul
memang benar
memang tepat
semua mereka ini 
insan insan kecewa
orang orang kecewa
kah kah kah
mereka amat amat kecewa
kerana najib kaki rembat
mereka kecewa kerana najib
terlibat banyak kes puntau
kah kah kah

UNDUR NAJIB
---------------

SEBULAN DUA?

DARi 34 DAH

JADi 1000

INi HEBAT


Najib akan dijatuhkan dalam sebulan dua- Ketua UMNO Cawangan


Ketua-ketua cawangan UMNO sedang merangka beberapa rancangan yang melibatkan jumlah penyertaan yang lebih besar dalam gerakan itu.

PUCHONG: Lebih 200 orang Ketua UMNO cawangan yang mendesak Presiden Parti, Najib Razak meletak jawatan, mengakui pergerakan itu semakin berkembang dengan lebih banyak sokongan.
Ketua Cawangan Bandar Putri Puchong, Mohd Shukor Mustaffa mengingatkan agar kepimpinan tertinggi UMNO tidak memandang ringan desakan itu lagi memandangkan ia boleh menjatuhkan Najib dalam jangka masa sebulan dua lagi
Ketua-ketua cawangan UMNO katanya, sedang merangka beberapa rancangan yang melibatkan jumlah penyertaan yang lebih besar dalam gerakan itu.
“Kita akan susun beberapa aktiviti yang lebih besar daripada ini.
“Asalnya 34 cawangan, tetapi hari ini lebih 800 hingga 1000 ketua cawangan UMNO yang menyertai kami dalam desakan Najib berundur.
“Jika kami ada kuasa mengundi dia jadi Presiden, maka kami juga ada kuasa menolaknya dan ia akan dilakukan dalam masa sebulan dua,” katanya dalam satu sidang media di Kinrara Golf Resort.
Dalam pada itu, ketua cawangan UMNO Teluk Kemang pula mengesahkan pihaknya akan dihadapkan ke Tribunal Disiplin parti ekoran desakan secara terbuka mengajak Najib berundur.

KAH KAH KAH
woit
gerakan ini memang hebat
dari 34 ketua cawangan
kini dah jadi 1000
memang cool
memang gempaq
kah kah kah
dalam masa sebulan dua
najib akan lingkup
wow... ini hebat
ini... terangkat
betul ke ini?
atau hot hot chicken shit
kah kah kah

ANGAT ANGAT

----------------

MANA DUIT ITU?
LAGi BERAPA

HARi


MAT MONGOL

KENA JAWAB
-----------------

JI KAY SI M


Ji KAY Si M


IALAH


G K C M


Semalam sekumpulan ketua-ketua cawangan Umno melancarkan satu gerakan bagi memaksa Najib meletakkan jawatan sebagai presiden dengan segera supaya parti Melayu itu tidak “dirosakkan” dengan lebih teruk.
Gabungan Ketua Cawangan Malaysia (GKCM), mahu presiden Umno itu segera meletak jawatan bagi menyelesaikan kemelut yang melanda parti ketika ini.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/ketua-cawangan-umno-lawan-najib-insan-kecewa-kata-noh-omar#sthash.8qFjdFCZ.dpuf

GABUNGAN

KETUA

CAWANGAN

MALAYSiA
-------------

NAJIB MAKIN DI KEPONG

KAH 

KAH KAH

KAH KAH KAHGabungan akar umbi cabar Najib adakan pemilihan parti

Sebagai proses pemutihan dalam parti agar Umno 
kekal relevan, kata wakilnya, Mohd Said Midon.


Ji KAY Si M

APA DiA?


AKAN

MENYUSUL--------------

PEJUANG FACEBOOK

PEJUANG

FACEBOOK
Umno semakin bergelora, kata Muhyiddin selepas Hamidah dipecatUmno kini semakin bergelora kata Muhyiddin Yassin mempertikaikan keputusan yang dibuat Majlis Tertinggi (MT) sewaktu ketiadaannya untuk melucutkan keanggotaan bekas ketua Wanita Umno, Hamidah Osman.
Timbalan presiden Umno itu kesal dengan cara pemecatan Hamidah yang dianggapnya banyak berjasa kepada parti Melayu itu dan kerajaan selaku bekas ketua Wanita Bahagian, ketua penerangan Wanita dan exco kerajaan Perak.
"Yang menimbulkan persoalan ialah asas dan proses pemecatan beliau daripada parti. Berdasarkan kenyataannya, pertuduhan ke atas beliau adalah menghadiri satu majlis bersama  Mahathir Mohamad. Mahathir adalah bekas presiden Umno dan masih ahli Umno.
 "Adakah menghadiri majlis bersama bekas presiden Umno, yang turut dihadiri ramai pemimpin dan ahli Umno lain merupakan satu kesalahan disiplin? Jika ia kesalahan disiplin, maka saya rasa ramailah ahli Umno terpaksa dilucutkan keahlian mereka dan tinggallah Umno sebagai parti yang semakin kehilangan ahli dan penyokong," kata Muhyiddin dalam kenyataan di Facebook malam tadi.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/umno-semakin-bergelora-kata-muhyiddin-selepas-hamidah-dipecat#sthash.mFU1i96K.dpuf


KAH KAH KAH
woit
muhyiddin ni macam dolah
mat slooooo
kah kah kah
badan besar berat nak bergerak
kah kah kah
hanya bercakap di facebook
jadi pejuang facebook
kah kah kah
lagi senang pejuang twitter
lagi pendek untuk ditulis
kah kah kah

BERAT GERAK

---------------

AKAN MENYUSULJi KAY Si M

APA DiA?

AKAN

MENYUSUL


------------

BANGUN MELAWAN

WANiTA

BANGUN

MELAWANDemokrasi dalam Umno sudah berkubur, kata Hamidah

IPOH - "Demokrasi dalam parti telah berkubur", demikian kata bekas Ketua Wanita Umno Gopeng,  Hamidah Othman berhubung pemecatannya yang diputuskan Majlis Tertinggi Umno, Selasa lalu.

Menurut beliau, meskipun menerima perkara itu dengan hati terbuka namun dirinya kesal kerana pemecatan terbabit dilakukan tanpa mengikut prosedur yang ditetapkan.

"Prosedur yang sebenarnya adalah setelah ada pertuduhan maka saya akan diberi surat tunjuk sebab dan selepas itu akan dibawa mengadap lembaga disiplin parti.

"Dan di situlah (Lembaga Disiplin parti) apa sahaja pertuduhan patut dibincangkan namun itu tidak dibuat (prosedur), tiba-tiba saya dipecat," katanya.

KAH KAH KAH
woit
makin banyak ahli
makin banyak cawangan
bangun melawan najib
semua mahu najib turun
ini perang besar
ini perang dalaman
kah kah kah
beramok sesama sendiri
kah kah kah

SERANG LAGi

------------

SILA HULURKAN BANTUAN
HULURKAN


BANTUAN

PROGRAM

KERJA AMAL


ANAK MUDA 


Di TANJUNG


Sumbangan Bantuan Miskin Kota


-----------------

WANITA BERI AMARAN

SATU AMARAN

DARi WANiTA


Jangan bakar negara ini, bekas ketua Wanita Umno Gopeng beritahu Najib


Pemimpin Umno Perak yang dipecat,  Hamidah Osman hari ini memberi amaran kepada  Najib Razak supaya tidak "membakar negara" dalam mesej khas ditujukan secara peribadi kepada presiden parti.
"Tuan, jangan bakar negara ini, kalau kami terbakar, dia (Najib) juga akan ikut terbakar," katanya dalam ucapan pertama kepada media di Ipoh selepas dipecat daripada Umno.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/jangan-bakar-negara-ini-bekas-ketua-wanita-umno-gopeng-beritahu-najib#sthash.TvFN9h0g.dpuf


KAH KAH KAH
woit
betul ke najib nak bakar?
kah kah kah
habislaaaa kita semua
kah kah kah
najib ni nak lari kemana?
ke amerika fbi sedang cari
ke eropah interpol cari
nak gi rumah besan
besan pun fbi cari
kah kah kah

KAZAKHSTAN


-----------

PERANG MAKIN MEREBAK


PERANG

MEREBAK


Lembaga Disiplin Umno panggil 9 pemimpin cawangan Teluk Kemang


Sembilan pemimpin cawangan Teluk Kemang dipanggil Lembaga Disiplin Umno Rabu depan selepas gesaan mereka supaya Najib Razak meletak jawatan sebagai presiden pada Oktober lepas.
Salah seorang ketua cawangan yang dipanggil, Kamarul Azman Habibur Rahman berkata, sudah menerima surat daripada ibu pejabat Umno yang memanggil mereka ke tribunal itu.
"Semalam dan hari ini, 9 orang di kalangan mereka yang membuat sidang media di Teluk Kemang dihantar surat tindakan tata tertib.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/lembaga-disiplin-umno-panggil-9-pemimpin-cawangan-teluk-kemang#sthash.sbCysL1x.dpuf


KAH KAH KAH
woit
hebat ahli cawangan ini
mereka gagah berani
melawan arus
melawan ombak
menolak beg
kah kah kah
menolak beg adalah kerja
yang paling susah
ramai yang dilanggar beg
kah kah kah

TOLAK BEG


-------------

APA DIA JI KAY SI M
Ji KAY Si M

APA DiA?

AKAN

MENYUSUL
---------------