Ahad, 9 Jun 2019

REPUBLIK RAKYAT JELEBU
DARI REPUBLIK 

RAKYAT JELEBU

WOIT NIK NAZMIWOIT 
NIK NAZMI

HANG TAKUT 

PASAI APA?
Nik Nazmi tandatangani petisyen gesa Latheefa Koya letak jawatan

Nazmi Nik Ahmad mahu orang ramai menandatangani petisyen menggesa peletakan jawatan Latheefa Koya sebagai Ketua Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang baharu walaupun Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad berkata keputusannya mengenai pelantikan itu adalah muktamad.

Ahli Parlimen PKR Setiawangsa itu merupakan ahli PKR ketiga selepas Ahli Parlimen Wangsa Maju Dr Tan Yee Kew dan Naib Presiden Pemuda PKR Syed Badli Syah Syed Osman meminta Latheefa meletak jawatan semalam.


KES TANAH 

DI KELANA JAYA

 GUA INGAT

DAH SELESAI

ADA TOWKAY

KE MASUK

CAMPUR

SAJE TANYA

JANGAN MARAH

KAH KAH KAH

Padang Kelana Jaya

Padang Rakyat Kelana Jaya di Kelana Jaya, Selangor mencetuskan kontroversi kerana wujud percanggahan dalam dokumen Rancangan Tempatan Petaling Jaya 2 (RTPJ2) yang diwartakan dan dokumen RPTJ2 dicetak Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ)

Bantahan penduduk

Pada 2 Jun 2012, Jawatankuasa Bertindak Padang Rakyat Kelana Jaya yang diwakili oleh Pengerusinya , Datuk Zul Mukshar Md Shaari. Setiausahanya, Ir Esham Salam cukup bimbang dengan situasi itu kerana kemudahan rakyat hendak diambil alih oleh pihak swasta bagi tujuan pembangunan komersial. Status kawasan padang Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) itu adalah pada dokumen RTPJ2 dicetak MBPJ yang dicetak dan diedar Februari 2012 berbeza dengan RTPJ2 diwartakan Kerajaan Selangor pada 13 Januari 2011.

Dokumen RTPJ2 di MBPJ jelas menunjukkan padang itu diwartakan sebagai tapak perniagaan dan perkhidmatan manakala dokumen sama di Jabatan Pembangunan Bandar dan Desa Selangor menunjukkan kawasan itu diwartakan sebagai tanah lapang dan rekreasi.-----------

PROFESOR KANG KANG

LANCAU

MANCAU

PROFESOR

KANG

KANG
Siapa yg cakap tu TT.
Prof kangkung atau kangkang?
...kah..kah..pukrak.. 
on 
LANCAU MANCAU
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
on 09/06/19

Jangan melampau kritik TMJ, kata sejarawan


---------

PELEK BIN WEIRDPELEK BIN WEIRD
PELEK DAN WEIRD 
Tuan TT Tengoklah PARTI PKR ini Tun lantik CIK TIPAH dari kalangan mereka sepatutnya mereka rasa bangga tetapi mereka tidak berpuashati.terdapat  - sour grapes  - duku masam yang berangan2 nak jadi menteri tapi tidak dilantik Tun mungkin itulah sebabnya. 
on 
TOPENG ISLAM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 15:11

Ye la


---------

APA TAKUT BOSS KU

APA TAKUT BOSKU

kah kah kah, 
yang takut banyak harta rompakan, yang takut sebab mencuri, yang takut puak perompak, apa takut bossku, laki boleh kow Tim, pompuan boleh kow Tim, kalau melayu lagi cepat kow Tim, Bibi dua alam, payah sikit mahu kow Tim, syabas Koya, tangkap, dakwa, sumbat semua sekali, bossku Dan penyamun bossku, sebab itu bising kuat, anwar pun ada talian hayat dengan bossku, 
ada rancangan licik, depan kopiah imam, belakang taruk juga kah kah kah wa caya sama lu Latheefa Koya, lepas itu, tengok juga kes kes yang kena tangkap tu, dah lama senyap senyap aja, ada bossku kow Tim kah kah kah 
on 
TAKUT APA BOS KU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/06/19

Pa

---------

PROJEK SALAH BENDERA


PROJEK 

SALAH BENDERA
TAK PERLU SUSAH SUSAH KAJI
INI KERJA JAHAT 
ZIONIS ISRAEL

LETAK BOM  BAWAH PERUT KAPAL
BOM MELETUP
KEMUDIAN 
KAWAN BAIK ZIONIS ISREAL
BERNAMA SAUDI ARABIA
TUDUH IRAN

TUJUAN  PROJEK INI
AGAR AMERIKA SERANG IRAN

SONANG JO NAK PAHAM
JANGGGG OOOIIII


Inquiry into oil tanker attacks stops short of blaming Iran

UN security council hears unidentified state was behind explosions in Gulf last month


An unidentified state actor has been blamed for attacks on four oil tankers in the Gulf last month, according to an inconclusive inquiry that stopped short of explicitly pointing the finger at Iran.

The UAE along with Saudi Arabia and Norway presented the preliminary findings during a private briefing to members of the UN security council, which will also receive the final results of the inquiry and consider a possible response.

Despite the ambiguous findings, Saudi Arabia continued to blame its arch-enemy, Iran. Tehran has denied involvement.

“We believe the responsibility for this attack lies on the shoulders of Iran,” Saudi Arabia’s UN ambassador, Abdallah al-Mouallimi, said after the briefing. Saudi Arabia maintains that the attacks affect the safety of international navigation and the security of world oil supplies, requiring a response from the security council.

TANYA DASAI SAIFUL BASUH ANU TAK?TANYA DASAI

SAIPOL 

BASUH ANU TAK?
Org dah nak jadi PM. Awak masih duk kerja nganjing. Tabiat iri hati itu disebabkan seumur hidup tak basuh anu bila kencing haha. 
on 
TAKUT APA BOS KU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/06/19

a

------

TOPENG ISLAM
WOIT
APA PUNYA TUR

NAK BERSIH

SPRM?Latheefa adalah orang luar untuk bersihkan SPRM, kata penganalisis

LATHEEFA Koya berkemungkinan besar dipilih menerajui Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) kerana beliau adalah “orang luar” yang boleh membantu mengubah agensi itu, kata seorang penganalisis.

Pengarah Asia Institute University of Tasmania James Chin percaya yang bantahan politik terhadap pelantikan Latheefa sengaja diperbesarkan.

“Pelantikannya bagus. Kita jangan teruja sangat (mengkritik). Berikan dia peluang, katakan selama 12 bulan,” katanya.

“Realitinya terdapat banyak ‘jerung’ terlepas dengan habuan yang sangat banyak. Jadi, inilah masanya orang luar sepertinya masuk dan bersihkan rumah (SPRM). Saya menyokong sepenuhnya pelantikan itu.”NAK MASUKKAN

SEMUA ORANG

JAHAT DALAM

PENJARA

TERUTAMA YG

RASUAH

BERTOPENGKAN

ISLAM 


KAH KAH KAH


-----------

UCAPAN SELAMAT HARI RAYA


MALAM INI
KEPADA SEMUA PEMBACA TUKAR TIUB
KEPADA PEMBENCI TUKAR TIUB
ADALAH DIMAKLUMKAN
PADA JAM 9 MALAM
BERSAMAAN 9 JUN 2019
UCAPAN SELAMAT HARI RAYA
DARI
REPUBLIK RAKYAT JELEBU
AKAN  DIDENGARKAN
HARAP MAKLUM--------

LANCAU MANCAU
LANCAU

MANCAU

Jangan melampau kritik TMJ, kata sejarawan
PUKRAK

DUBRAK

KAH KAH KAH

----------