Selasa, 25 Ogos 2020

ORE TINO DAPEK APO
ORE TIN0 

DAPEK APO

JANTE DAPEK

MATO JOLI

TINO DAPEK

MATO BULA KO?

KANGKANG DAN DEDAH


WOIT

KANGKANG 

DULU

KEMUDIAN

DEDAH

KAH KAH KAH

Dr M gesa Tengku Zafrul dedah senarai 101 projek

BEKAS perdana menteri Dr Mahathir Mohamad menggesa Menteri Kewangan Tengku Zafrul Aziz untuk menyenaraikan 101 projek yang diberikan melalui rundingan langsung sepanjang tempohnya menerajui kerajaan Pakatan Harapan (PH).

Pemimpin berusia 95 tahun itu berkata pendedahan Tengku Zafrul di Parlimen semalam telah menyindir bahawa kerajaan PH bertindak salah ketika kontrak bernilai RM6.61 bilion diluluskan.

“Sepatutnya Menteri Kewangan hendaklah dedahkan nama-nama mereka yang dapat projek berkenaan supaya rakyat akan tahu siapa yang melakukan perbuatan ini. 

“Kalaupun Tengku Zafrul berkata bahawa memang projek rundingan terus ini dibenar, tetapi pendedahannya dibuat seolah-olah ia adalah sesuatu yang tidak dibenar, dan satu kesalahan telah berlaku.

“Ini semua menimbulkan persoalan di kalangan rakyat, dan rakyat berhak mendapat maklumat penuh tentang siapa yang dapat, projek di mana, nilai nilai projek ini. Supaya kita dapat tentukan siapa yang mendapat nikmat istimewa ini. Ini perlu didedahkan kepada rakyat,” katanya. – 25 Ogos, 2020.


KALAU TAK

DEDAH

INI NAMANYA

TENGKU

PUUUNDEEK

PUKRAK MUKRAK

KAH KAH KAH

CUCI DARAH
CUCI DARAH
kah kah kah........ apek plagarism...... berape tahun dia makan babi...... brapa kali cuci darah.......... kah kah kah........ apek teringin nak capai bidadari.......... kunci bidadari ada kat senik...... tokoh nenas....... 
kah kah kah..... 
on 
JADI BEG BIRKIN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 25/08/20

N

MAIN KELENTIT
MAIN KELENTIT
Kuat sangat temberang dia...... dapat main kelentit semalam........ kes mokhtar senik masih tak keluar dalil....... meleleh ayaq liur...... mesti mau ingat siapa yang memberontak kata2 dato seri tak akan dapat bidadari..... kah kah kah...... 
on
 INI DIA AYAT NYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 25/08/20

W

DEDAH JANGAN TAK DEDAH

KANTOI 

Dr M gesa Tengku Zafrul dedah senarai 101 projek


BERITA MENYUSUL


MALA IKAT NI TALI APA?

MALA IKAT

NI TALI APA ? 
kahkahkah masa pru15 nanti akan keluar pula nas yg malaikat akan turun mengundi MN yg direstui nabi muhammad saw. kahkahkah ayat lebai hadi tu sedikit sebanyak bermaksud yg dia sendiri, zahid dan malikul sembab adalah sahabat nabi saw. amiinn. 
on
INI DIA AYAT NYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 25/08/20

m

SASPEN - GENTAR
JENG JENG JENG 

PM umum status 

PKPP minggu ini

PERDANA Menteri Muhyiddin Yassin dijangka membuat pengumuman mengenai status Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) yang dijadualkan tamat 31 Ogos ini, pada minggu ini, kata Menteri Kanan (Kluster Keselamatan) Ismail Sabri Yaakob.


GUA RASA

AKAN SAMBUNG

TAK SAMBUNG

SEMUA MATI

 RUNTUH

TERBARAI

KAH KAH KAH DARAH DAH TUKAR ATAU BELUM


DARAH DAH TUKAR

ATAU BELUM ?

Ni kes lama la sakai. Accin dah menang saman dgn cadbury. Jumlah saman rm100billion dah dibayar pada accin, seluruh ahli dan keturunan accin dah pun cuci semua darah. Amiin. Utk makluman, semasa tuan guru al fadil ustaz Ridhuan tee isi borang utk jadi ahli accin, dana dah habis.
 So, tak pasti la dia sempat cuci darah atau tak. Alaa darah babi dalam badan uztaz ridhuan tee tu boleh hilang laa kalau dia join jadi ahli pas. Lagipun dia bukan saja masuk islam... Dia masuk melayu. Sap sap soi boleh kawtim maa. 
on 
WOIT DENGAR 
APA APEK NI CAKAP
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 25/08/20

La

BAK KUT TEE


BAK KUT TEE

Ridhuan Bak Kut Tee ni contoh sekawah dgn lembu yg dicampur seketul daging babi, sekawah tu dah jadi halal dan suci.
 Kau jgn nak samakan cona ridhuan ni dgn cadbury pula. Ridhuan ni molek join bersatu, boleh la pimpin sayap kanan bani cina yg join bersatu.
 Kahkahkah. 
on 
WOIT DENGAR 
APA APEK NI CAKAP
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 15:07

A

BERES


BERES
Ala apa masaalahnya. 
Senang saje.. suruh bukan melayu sunat dulu sebelum beri jawatan dlm Bersatu. Semua beres. Hokay. 
on 
JADI BEG BIRKIN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 25/08/20

k

WOIT DENGAR APA APEK NI CAKAPORANG MELAYU

TANYA

MAMAT NI DAH

TUKAR DARAH

ATAU BELUM

KAH KAH KAH

KALAU MAKAN

COKLAT KENA

TUKAR DARAH

MAKAN BABI

MACAM MANA

KAH KAH KAH

Nasihat buat UMNO, Pas dan Bersatu - Ridhuan Tee

SEJAK dahulu saya ingatkan pemimpin-pemimpin Muafakat Nasional (MN) agar berhati-hati apabila telah berjaya memimpin kerajaan Malaysia daripada PH. Semua ini rencana Allah SWT untuk menyelamatkan negara ini daripada kerakusan ultra kiasu.

Jagalah kerajaan Malaysia ini sebaik mungkin.


KALAU TERUSIK

MAMAT NI

BATAL KE PUASA

 BATAL  KE

AKAD NIKAH

SAJE TANYA

JANGAN MARAH

TAK CAYA

TANYA ACCIN

KAH KAH KAH

JADI BEG BIRKINJADI KELAB

JADI CABANG

JADI SAYAP

KAH KAH KAH

KENAPA TAK

BOLEH JADI

AHLI BIASA

KAH KAH KAH

BERAT INI

MAKIN BERAT

Akar umbi Bersatu 

berbelah-bagi 

beri jawatan 

pada bukan Melayu
AKAR umbi Bersatu berbelah-bahagi dengan keputusan parti itu yang mahu membuka ruang di barisan pemimpinnya untuk disertai ahli bukan Melayu.

Anggota parti ini memberitahu The Malaysian Insight, mereka kurang senang dengan keputusan itu kerana melihat Bersatu lari daripada matlamat asal memperjuangkan hak Bumiputera.

Kalangan pemimpin parti itu juga melihat ia tidak lebih daripada usaha untuk membolehkan pengikut Mohamed Azmin Ali, yang disingkir daripada PKR untuk mendapat jawatan dalam Bersatu.

Walau bimbang, kalangan pemimpin parti juga juga tidak menolak langkah tersebut perlu bagi kelangsungan parti pribumi itu berdepan dengan pilihan raya akan datang.

Menurut bekas anggota majlis tertinggi Bersatu Faiz Na’aman, beliau percaya penyesuaian itu tidak akan menyebabkan parti berubah sepenuhnya menjadi PKR.

“Sebab (jadi) begini ada banyak pengikut YB Azmin yang bukan Melayu jadi memang Bersatu cuba hendak beri peranan sebab mereka yang tuntut (penyertaan) dalam parti politik.

“Kemungkinan besar kita takkan menjadi seperti PKR. Kalau PKR konsepnya lain, pelbagai kaum. Katalau Bersatu, wujud wadah khas macam PAS (untuk bukan Islam dan bukan Melayu bergiat).”

Jelasnya mesyuarat terakhir jawatankuasa tersebut juga tidak membincangkan usul pindaan untuk menjadikan Bersatu parti berbilang kaum seperti PKR.

Sebaliknya, cadangan yang dibincangkan itu ialah pindaan yang membolehkan parti mewujudkan jawatan khas atau kedudukan khas wakil bukan Islam seperti dalam PAS, kata Faiz.

Contoh itu merujuk kepada sayap Dewan Himpunan Penyokong PAS yang ditubuhkan khas untuk melunakkan imej konservatif parti itu di kalangan pengundi bukan Melayu.

“Untuk pinda perlembagaan ada perkara khusus yang kita pinda. Maksudnya bukan kita pinda untuk ahli bukan Islam boleh pegang jawatan apa saja dalam parti.

“Apa yang kami faham ada sedikit pindaaan supaya mungkin ada jawatan khas sama ada dalam majlis presiden atau majlis pimpinan tertinggi untuk ada jawatan khas wakil bukan Islam,” katanya.

Beliau mengulas pengumuman Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin mengenai usaha untuk mengkaji perlembagaan bagi membolehkan ahli bersekutu memegang jawatan.

Muhyiddin berkata kajian itu akan dilaksanakan oleh jawatankuasa diketuai bekas anggota Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) Bersatu Rais Yatim sebelum dibentangkan kepada MPT.

Bekas ketua bahagian Hulu Langat, Rais Zulkifli pula berkata majoriti akar umbi sememangnya bimbang pindaan perlembagaan tersebut akan menjadikan Bersatu tidak ubah seperti PKR.

Namun beliau juga bersetuju dengan penjelasan dibuat salah seorang pengikut Azmin, Zuraida Kamaruddin, mengenai kemasukan ahli bukan Melayu.

Katanya dalam pertemuan dengan ketua bahagian di peringkat Selangor baru-baru ini, Zuraida menjelaskan, langkah itu untuk membolehkan calon Bersatu boleh bertanding di kerusi campuran.

Justeru, akar umbi tidak boleh melatah dan perlu menunggu sehingga struktur lengkap diumumkan sebelum menilai tindakan tersebut, kata Rais.

“Ramai juga ahli yang tanya pada saya adakah Bersatu akan jadi macam PKR. Kerana mereka risau Melayu tak ada platform lepas ini.

“Ketika ini terlalu cepat untuk ahli melatah kerana masih tidak jelas struktur parti macam mana apabila dipinda adakah akan ditubuhkan satu sayap baharu atau seperti PAS,” katanya.

Timbalan Ketua Bahagia Sipitang Mazlan Manan turut senada dengan Rais dan berkata akar umbi parti melihat isu itu dengan bimbang dan berbelah bahagi.

“Perasaan mereka bercampur-baur. Mereka lihat ada kelebihan dan kontra dengan keputusan tersebut,” katanya.

 
NI NAK

JADI MACAM

BEK BIRKIN

DALAM BERSATU

KAH KAH KAH

HANYA DIPAKAI

JADI AKSESORI

KAH KAH KAH

AMIN

TEMBERANG PECAH

TEMBERANG PECAH

Dia cuma cakap rakyat takde mood nak sambut merdeka. Tapi tak bagitau wat is de bikos. Nak sambut merdeka pejadahnya prof? Ramai yg kena buang kerja sebab kobid.
 Brp ratus ribu graduan nganggor? Yg berniaga pun income makin ciput pasca kobid. Rasanya tak perlu jadi prof kalau setakat nak bagitau rakyat hilang mood sambut merdeka. 
on 
KEBENARAN 
AKHIRNYA SAMPAI - 
TEMBERANG PECAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 24/08/20

Un

INI DIA AYAT NYA

KAH  KAH KAH
INI DIA AYAT

DAH MARI

KAH KAH KAH

NAS MESTI ADA

KAH KAH KAH

PERAWI 

MESTI SAHEH

KAH KAH KAH

TIDUR MESTI

BERDENGKOR

AMIN

Pemerintahan Nabi Muhammad di Madinah jadi inspirasi tubuh MN, kata Hadi

PENGHIJRAHAN Nabi Muhammad SAW dari Mekah ke Madinah dan membentuk kerajaan Islam baharu yang terdiri daripada pelbagai kaum, menjadi inspirasi kepada Muafakat Nasional (MN), kata Presiden PAS Abdul Hadi Awang.

Beliau berkata inspirasi mengenai pencaian Nabi bersama penduduk bukan Islam Madinah dan pengikutnya sendiri adalah idea di sebalik MN yang dibentuk oleh PAS dan Umno bagi Malaysia baharu.

Hadi berkata Nabi dipaksa pergi dari Mekah pada tahun 622 selepas kaumnya sendiri enggan mematuhi ajarannya dan mula menganiaya beliau.

“Hijrah dilakukan ke Madinah setelah pemimpin-pemimpin Makkah yang berbangsa Arab sama dengan Nabi Muhammad menunjukkan sifat fanatik kaum dan agama serta menjadi penghalang.

“Nabi Muhammad mengajak penduduk Madinah mendukung perjuangannya untuk menegakkan sebuah negara masyarakat majmuk.

“Maka Aus dan Khazraj masuk Islam. Bukan sahaja masuk Islam, mereka bersedia mengerahkan bumi tanah air mereka untuk menegakkan negara yang dikehendaki itu,” kata Hadi dalam ceramah pilihan raya kecil di Slim malam tadi, seperti yang dilaporkan oleh Harakah.

Beliau berkata kekuatan gabungan penduduk yang berlainan latar belakang, bangsa dan agama di Madinah membolehkan Nabi membentuk kerajaan Islam yang kuat.

“Diajak (bersama) orang-orang bukan Islam yang tidak ekstrem, orang bukan Islam yang tidak melampau, orang-orang Yahudi, orang-orang Kristian, termasuk penyembah berhala, yang masih ada sifat kemanusiaan,” katanya sambil menambah kerajaan MN yang berasaskan Melayu/Islam akan bertindak serupa cara jika ia berkuasa.

Beliau berkata Nabi dibenarkan memerintah di bawah Piagam Madinah yang menjadikan Islam sebagai asas pemerintahan tetapi negaranya adil kepada semua penduduk.

Beliau menambah tiada paksaan untuk masuk Islam kepada penganut bukan Islam, kecuali dengan rela hati, atau setuju untuk mematuhi pemerintahan Islam yang adil.

PAS dan Umno membentuk pakatan MN pada September tahun lalu dengan idea untuk menyatukan sokongan orang Melayu terhadap mereka.

Awal bulan ini Bersatu juga bergabung dalam pakatan tersebut, menjadikan ia mengetuai Perikatan Nasional yang sedang memerintah.

Terdapat kebimbangan MN yang kuat akan menyebabkan lebih banyak polisi cenderung kepada Islam dalam kerajaan. – 24 Ogos, 2020.


INI BARU

REKRUT NABI

KAH KAH KAH

HANG TUNGGU

SAPA LAGI

AKAN DI REKRUT

KAH KAH KAH

MANA NAK CARI PALAT
MANA NAK

CARI PALAT

Ala palat la hang TT teruihkan le blog nie. Sebelum gua folow blog lu gua slalu jadi incredible hulk bila baca berita politik,amuk sana sini x puas ati xtau ceta lost tapi sejak baca blog lu gua dah tak amuk tak tentu hala,
tau ceta disebalik ceta dpt maklumat dalaman gua takde kamcheong gua tenang dan composed. Teruskan TT blog lu harapan pd kami yg Ada luor dunia politik. 
on 
DIMAKLUMKAN 
KEPADA PEMBACA
Publish | Delete | Spam
yeop_sepet
on 23/08/20

R

TAK SOKONG MUHYIDDIN
JENG JENG JENG

Akar umbi Bersatu berbelah-bagi beri jawatan pada bukan Melayu


BERITA MENYUSUL


BUDAYA ARAB


BUDAYA ARAB
Nak jadi Islam kita kena sarong Budaya Arab ..baru lah Islam itu idop. Alhamdulilah Bangsa Melayu masih idop walaupun Budaya Melayu dah jadi BANGKAI. 
on 
BUNUH BUDAYA 
BUNUH BANGSA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 24/08/20

Act

ELAK NEGARA DARI KENA PAU

ELAK NEGARA

DARI KENA PAU
Ko pon tak demokratik...benci anwar kononye kerana anwar nak bergabong dgn umno... Nah sekarang siapa yg bergabong tebok atap dgn umno hingga madey tersungkur?.. 
 Madey munafik tamak kuasa nak kayakan kroni dan anak branak.... 
on 
KITA SENDIRI WAJIB
 DEMOKRATIK DULU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 24/08/20

T

AYAT DAH SAMPAI
KAH KAH KAH

Pemerintahan Nabi Muhammad di Madinah jadi inspirasi tubuh MN, kata Hadi


BERITA MENYUSUL
TAK BUEK KOJO


TAK BUEK KOJO
Tokey Hot Burger kato MBSA buek apo dongan judi haram dan poniago asing. Tak buek apodoh ..nunggu BONOS jo ujong tahong ..nongga eay tigo bulan. HEBAT tak jam gawat torok pon dapek bonos ..kau adooo. 
on 
RAKAM VIRALKAN
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 25/08/20

D

TEKNOLOJI BARU SAMPAI - HUKUMAN BARU MUNCUL

TEKNOLOJI BARU

SAMPAI 

 HUKUMAN

BARU MUNCUL
Untuk makluman semua... Sekarang ni orang awam tidak dibenarkan mengambil gambar di kaunter atau dalam pejabat2. Di pintu masuk pejabat atau di kaunter dah ade notis tertera - TIDAK DIBENAR MENGAMBIL GAMBAR/VEDIO ATAU SUAFOTO -
 DIA ORANG TAKUT.... 
on 
RAKAM VIRALKAN
Publish | Delete | Spam
Sniper
on 24/08/20

Kita

KESEDARAN SAMPAI
KESEDARAN 

PASTI SAMPAI

Rakyat dah mula sedar .. dalam negara ini ada dua set undang-undang.. undang-undang keatas rakyat biasa ..dan undang-undang keatas YB, ahli parliment/keluarga/grodong/saing dan sebagainya.. 
apa-apa keputusan yg dibuat... rakyat tetap rugi.. rakyat tetap kena bayar lebih .. yg peliknya rakyat tetap mengundi mereka-mereka ini sebagai wakil didewan Parliament... Bodoh .. la.aa tak guna otak..
on 
KEBENARAN 
AKHIRNYA SAMPAI - 
TEMBERANG PECAH
Publish | Delete | Spam
zaharuddin ahmad
on 24/08/20

Dia

BERKHALWAT KE 161


KHALWAT 161
SELASA 25/8/2020
KITA MASUK KE HARI 161
 BERKHALWAT 
BERITA SAMPAI PKPP
AKAN DISAMBUNG LEPAS OGOS
TAPI BELUM TENTU

DUNIA MASIH MENANTI VEKSIN
KEADAAN BEBERAPA NEGARA
MAKIN PARAH
PALING PARAH WILAYAH MISKIN
WARGA MISKIN
YANG TINGGAL DI KAWASAN
SEMPIT KOTOR HAPRAK
ADUH!
SEDIH YANG TIDAK DAPA
DITANGASI

PAGI INI GUA MASUK HOKKIEN
YANG SEGAR BERCAHAYA
MATA HARI DAH KELUAR
KUALA LUMPUR TERANG
HOKKIEN MENERIMA CAHAYA PAGI
EZI DAN TAK TAK SENYUM SENANG

GUA  TAK  DENGAR 
SIMPONI CENKERIK
YANG BERLAGU TERKUKUR
HA HA HA
KUMPULAN PIPIT RAMAI
SUARA KECIL INI
BILA RAMAI JADI KUAT
PAGI BERCAHAYA  MEMBAWA
GUMBIRA PADA PIPIT
KUMPULAN  BESAR
BERTERBANGAN
PINDAH RANDAH
DARI  LOPAK KE LOPAK

MENGUKUR SESEORANG
SENANG SAJE 
KITA LIHAT
APA YANG DILAKUKAN 
BILA DIA ADA KUASA

LAKUKAN KEBAIKAN
UNTUK KEKUATAN DIRI
KEKUATAN DIRI KITA
BERI INSPIRASI 
PADA YANG LAIN

FIKRAH KOSONG
AKAN MELAUNG KUAT
BERI KOMEN ITU DAN INI
ADA SAJE  SONGELNYA
ADA SAJE YANG TAK BETUL
JAWAPANNYA
BIARKAN JANGAN AMBIL POT
BILA TAK ADA SAPA
AMBIL POT
SUARA KOSONG INI
PASTI KENDUR KUREENG
DAN
AKHIRNYA LENYAP

 SOSOK BEBAL
 SENTIASA SALAHKAN
ORANG  LAIN
SOSOK SATENGAH MASAK
SALAHKAN DIRI SENDIRI
SOSOK BIJAK MELIHAT
SALAH MENYALAH INI
KERJA BANGANG

KETRAMPILAN
BUKAN MUNCUL
DENGAN TIBA TIBA

JIKA KITA TAK BAHAGIA
BUKAN SALAH ORANG LAIN

JALAN TEPAT MENUJU
BAHAGIA DAN  KEGUMBIRAAN
IALAH
HENTIKAN HATI RISAU
PADA PEKARA YANG
DILUAR KEUPAYAAN KITA


KITA TIDAK DIGANGGU
OLEH PEKARA YANG BERLAKU
TAPI
GANGGU OLEH
PADANGAN  
TERHADAP APA YANG BERLAKU

SENTIASA CARI PENCERAHAN
HANYA YANG CERAH
MERASA HIDUP BEBAS
AMIN

SELAMAT BERKHALWAT