Sabtu, 18 Julai 2020

MENGENTOT TAK SUDAH SUDAH
ENTOT TAK 

SUDAH SUDAH

DARA TAK 

PECAH PECAH

BUAH DADA 

WATRO BA KAWA AIB

NAWAHID 

TEGAK BERDIRI 

INILAH  YANG DICARI 

OLEH YA AKEE 

 SAHIBUL RETARD

 MOKHTAR SENIK


YA RETARD

ADA SATU 

KEMUSKILAN 

SEMUA BERSIH 

ERTINYA

TAK ADA BAU

CIPAP 

TAK ADA BAU

CELAH KANGKANG

  INI BAU BEST BIKIN

NAWAHID 

KAH KAH KAH
DATUK SERI ADA KES BARU


DATUK SERI 

INI ISTERI HAMZAH

 SAPA HAMZAH ?

 RAMAI CUNT FUSE SEKARANG


Kacau isteri: Anwar ancam 

saman Hamzah RM10 juta


Gara-gara mendakwa calon PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim pernah "mengacau" dan "ingin ambil kesempatan" terhadap isterinya, seorang timbalan menteri bakal berdepan tindakan saman fitnah dengan jumlah RM10 juta.

Timbalan menteri perumahan dan kerajaan tempatan dilaporkan berkata pemilih di kawasan parlimen Permatang Pauh tidak wajar mengundi Anwar dalam pilihanraya kecil 26 Ogos ini.

Menurut peguam Anwar, kenyataan Datuk Hamzah Zainuddin dilaporkan oleh akhbar berbahasa Cina, Kwong Wah Jit Poh kelmarin.

DATUK SERI

BETUL KE INI 

KALAU KES BETUL

PARAH DATUK SERI

 INI KES BERAT 

PEMIMPIN ISLAM 

TAK BUAT KERJA 

MACAM INI 

AMIN

PASTI SEMUA

 INI SEMUA FITNAH 

NAK BUSUKKAN NAMA DATUK SERI

PEMIMPIN ISLAM 

YANG JUJUR 

 WARAK ALIM

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

ANUAR DINASEHAT JUAL MINYAK DI LUAR NEGARA


ANUAR DINASEHAT

JUAL MINYAK

DI LUAR NEGARA

Peluang Inchik Abam utk jadik PM kira dah tertutup ..temberangnye orang dah tahu. Gwa cadangkan Abam pi jual minyak untuk jadi Pengurusi BB pula ..lagi pun Abam biasa NGETEH dgn QE, Erdogan, Al-Gore, Trump, Zakar Naik dan Raja Arab. 
on 
AL PUTARI
 MIN TIPURON
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 18/07/20

Le

KERJAAN RUNTUH
BILA KERAJAAN

RUNTUH RAMAI

PENYAMUN

CUBA TUKAR

KIBLAT

AMIN

PENYAMUN

MULA 

MENYAMAR

JADI TOK IMAM


Deepak dakwa Rosmah 

curi duit beliau

Pengarah Carpet Raya Sdn Bhd, JR Deepak Jaikishan mendakwa Rosmah Mansor dan Najib Razak telah bersubahat mencuri duitnya berhubung satu perjanjian harta tanah sehingga menyebabkan kerugian besar yang terpaksa ditanggung syarikatnya.

Deepak berkata, sekiranya mereka tidak mencuri duit tersebut, Najib dan Rosmah tidak seharusnya meminta agar hakim mengeluarkan kes berkenaan dari perbicaraan mahkamah.

“Rosmah telah mencuri duit saya. Tolong kembalikan duit saya dan tanah saya. Kalau Najib dan Rosmah  tidak mencuri, maka jangan cuba ‘strike out’ lagi kes-kes saya.

“Biar semua bukti dipamerkan di Mahkamah sama seperti kes MACC hari ini. Biar bukti semua terbuka.

“Saya pasti rakyat Malaysia semua ingin tahu bagaimana  Rosmah telah mencuri dan tidak mahu kembalikan duit dan tanah saya,” katanya kepada pemberita hari ini.

Terdahulu, Deepak memfailkan saman pada 12 Oktober 2018, dengan mendakwa bahawa dia telah mengalami kerugian akibat konspirasi, penipuan dan pengaruh yang tidak wajar oleh defendan dalam perjanjian harta tanah yang didakwa menyebabkan syarikatnya mengalami kerugian besar.
 
Dia mendakwa, sebagai pengarah dan pemegang saham majoriti Astacanggih Sdn Bhd, dia telah menandatangani perjanjian tanah dengan seorang pengarah dan pemegang saham majoriti Awan Megah (M) Sdn Bhd,  Raja Ropiaah Raja Abdullah, melibatkan tiga tanah seluas 181.9 hektar di Mukim Kapar, Klang dan Mukim Bukit Raja di daerah Petaling.

Bagaimanapun, hari ini Mahkamah Tinggi menolak saman tersebut dan membenarkan permohonan Najib, Rosmah, Boustead Holdings Bhd dan anak syarikatnya Bakti Wira Development Sdn Bhd untuk membatalkan saman sivil yang difailkan Deepak.

Peguam Datuk David Mathews, yang mewakili Najib dan Rosmah, memberitahu wartawan bahawa Pesuruhjaya Kehakiman Quay Chew Soon membuat keputusan itu setelah mendengar permohonan mengeluarkan kes berkenaan.

Mathews berkata mahkamah membenarkan permohonan defendan dengan alasan Deepak tidak mempunyai hak untuk menuntut kerugian yang disebutkan dalam samannya dan bahawa pernyataan tuntutan itu tidak menyatakan sebab tindakan yang munasabah.

“ Najib jangan risau. Saya akan lawan sehingga tanah dan duit yang dicuri  Rosmah dikembalikan kepada saya.

“Kalau memang tak curi duit saya, kenapa tak mahu berhadapan dengan saya di Mahkamah,” kata Deepak lagi.


IKUT KANUN

KERAJAAN

MELAYU MELAKA

PENCURI WAJIB

DISULA DAN

RAMPAS HARTA

PULANGKAN PADA

RAKYAT

AMIN

TERIMA JEMPUTANJEMPUTAN
ADALAH DIUMUMKAN
 PEJABAT 
YB SENATOR YUSMADI
TELAH MENERIMA JEMPUTAN
DARI
BAGINDA RATU ELIZEBETH

JEMPUTAN 
KEPADA YANG BERHORMAT
UNTUK TURUT BERSAMA
BAGINDA QUEEN
MERAYAKAN
ULANG TAHUN KE 70
PEMASHURAN BAGINDA
SEBAGAI RATU  ENGLAND

SESIAPA YANG
TIDAK PERCAYA
KEPADA BERITA INI
SILA PUKUL TALIPON
DAN
DENGAN HORMATNYA
DIPERSILAKAN BERTANYA
KEPADA
BAGINGA QUEEN SENDIRI
AMINTAK BETUL


TAK BETUL
BERITA MENULAR
MELAPORKAN BAHAWA
BEBERAPA YB DARI
PASTI ISLAM PAS
TELAH BERTANDANG 
NAIK DIHUJUNG MINGGU
KE JANDA BAIK ADALAH
BERITA TIDAK BENAR

SEMUA YB
AHLI PARLIMEN
DILAPORKAN
BERADA DI KAWASAN
MASING MASING
AMIN


HARI HARI AKHIR SAEKOR MOKHTAR


HARI HARI AKHIR

SAEKOR MOKHTAR

Mokhtar Dup
Entah mengapa hati saya semakin gerun melihat lautan luas politik. Ombaknya semakin ganas. Gelombangnya bergulung2. Permusuhan berlaku tiba2 tanpa punca dan sebab. Kebencian meluap2 tanpa dapat dikawal membakar setiap ranting2 ukhuwah. Abu yg sudah menjadi debu itu di injak2 penuh dendam.

Rasanya biarlah saya hanya berkayuh ditepian pantai ini. Mengasuh anak2 mengenal Allah dan Rasul. Memimpin tangan mereka mengenal dunia melalui jendela akhlak dan agama. Mengasuh mereka melihat politik melalui neraca taqwa. Mendidik mereka agar tahu akhirat itu matlamat kita.

Ya..bergelut dlm gelanggang dunia ini sgt memenatkan. Kerana peraturan pertarungan boleh berubah bila2 masa. Hanya org yg Allah berikan kekuatan dan keikhlasan yg mampu berpencak didalamnya dan berjaya. Yg ramainya ialah insan2 yg kecundang. Ngeri hati menyaksikannya. Hari ini aku teman kerana inginkan sokongan dan pertolongan ku. Esok aku musuhmu kerana engkau bimbang aku mengambil apa2 dari milik mu.

Mencari kejujuran dlm gelombang ini bagai mencari sekuntum bunga mekar ditengah sahara yg gersang. Kini saya faham mengapa sesetengah org2 berilmu yg soleh pergi jauh kepedalaman. Mengisi perut dari hasil tangan kananya dan hidup sederhana disamping menjaga hatinya agar tidak lalai dengan tuhannya. Tidak pernah ingin merebut apa yg ada ditangan org dan bahkan sentiasa memberi apa yg ada ditangannya.

Pernah juga sya terfikir untuk membuka peluang kepada siapa sahaja dikalangan anak2 remaja dan pemuda, marilah kita berkampung disini. Semuanya percuma. Kita sama2 makan apa yg ada. Jika tiada kita sama2 berpuasa. Kita habiskan masa dengan ibadah,zikir,selawat dan mentalaah kitab2 thuras yg ditinggalkan oleh ulamak silam.
Begitukah kita?...

UMS
Pondok An Nuur.
16. Julai.2020

DAH SEDAR

DIA AKAN KENA

TERAJANG 

 MAKA AKAN

PERANGKAP DUP

YANG SELAMA INI

MEMBAWA PULANG

NENAS SARAWAK

KAH KAH KAH

INI HAMZAH MANA ?

HAMZAH MANA?

Kacau isteri: Anwar ancam 

saman Hamzah RM10 juta


BERITA MENYUSUL


ADIK KAKAK TOLONG MENOLONG

ADEEK KAKAK

TOLONG

MENOLONG
 

Deepak anggap

 Rosmah sebagai kakak

Setelah sekian lama cuba dijejaki, dengan tidak semena-mena usahawan Deepak Jaikishan muncul bagi menepis dakwaan yang dilemparkan ke atasnya.

Individu yang didakwa rapat dengan keluarga perdana menteri itu tampil menjelaskan hubungannya dengan Rosmah Mansor yang disifatkannya tidak lebih daripada "seorang kakak."

Dalam sidang media hari ini, Deepak menjelaskan mengenai hutang berjumlah RM600 juta yang ditanggung syarikat Carpet Group.

"Saya kenal (Rosmah), saya anggap dia seperti seorang kakak. Tetapi dalam perniagaan permaidani, sekali sekala dia akan telefon dan dia mahu bercakap mengenai perkembangan yang berlaku di sekitar kota... Itu sahaja.

"Dia seorang yang baik. Jika anda mengenai dia secara peribadi, dia seorang yang baik," kata Deepak lagi.

Katanya lagi, beliau mula mengenali Rosmah apabila wanita itu mula mengunjungi kedai permaidani milik keluarganya di pusat bandar Kuala Lumpur "sekitar enam atau tujuh tahun lalu."

"Daripada itu kami membentuk hubungan dengan (keluarga Rosmah). Kadang kala mereka memperkenalkan kami (untuk peluang perniagaan).

"Kadang kalau kita mahu buat sesuatu projek, mereka berikan surat rujukan kepada kami. (Apabila) kerja dijalankan dengan baik, mereka berikan surat juga," katanya lagi.


TOLONG SAMUN

TOLONG ROMPAK

ADIK BERADIK

KAH KAH KAH

TOWKAY LENDIR - TOWKAY JUDI

TOWKAY LENDIR

TOWKAY JUDI?

Anwar kini tinggal Tauke Lary Sng aja di Sarawak. DAP, GPS dan PKR lain semua dah insaf Anwar kaki kelentong. 
on 
AMARAN
 PADA ANWAR
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 18/07/20

L

ADEK ROSMAH TUDUH ROSMAH PENCURI

KES MAKIN

BERAT


Deepak dakwa Rosmah curi duit beliau


BERITA MENYUSUL


ADA AKAL TAPI RETARD


ADA AKAL

TAPI RETARD
kewajipan beragama kerana manusia ada akal fikiran , apabila manusia tiada akal fikiran atau dengan sengaja membuang akal dan fikiran adakah orang itu beragama dan mengenal Allah 
on 
BERFIKIR DAN
 BERTANYA
Publish | Delete | Spam
kiedentech
on 18/07/20

Bu

AMANAH DAPA PALING TADAH
BETUL SAHEH

BENAR 

KERAJAAN PH

AKIBAT 

PALING TADAH


Pakatan tumbang kerana paling tadah, kata Khalid Samad


KEJATUHAN Pakatan Harapan adalah disebabkan ahli Parlimennya yang lompat parti dan bukan disebabkan Dr Mahathir Mohamad meletak jawatan perdana menteri, kata Khalid Samad.

“Dr Mahathir Mohamad meletak jawatan sebagai perdana menteri tidak menyebabkan PH tumbang kerana dia juga pernah meletak jawatan sebelum ini pada 2003 untuk menyerahkannya kepada Abdullah Ahmad Badawi,” kata ahli Parlimen Shah Alam itu di Dewan Rakyat, hari ini.

“Selepas itu, Abdullah juga meletak jawatan untuk Najib Razak menjadi perdana menteri pada 2009. Kerana itu, peletakan jawatan Dr Mahathir tidak menyebabkan kejatuhan PH.

AMANAH DAP

SOKONG TUN

TETAPI BILA

 ANWAR IBRAHIM

TIPU KLIM 

I HAVE THE

NUMBER

MAKA

AMANAH DAP

BERPALING TADAH

SEKARANG

MENYESAL FRUS

MENONGGENG

AMIN

DAP TUNGGU MASA NAK TERAJANG ANWARDAP TUNGGU

MASA NAK 

TERAJANG ANWAR

DAP dah bagi last warning yang ke sembilan pada DSAI. Tapi tak berani nak bertindak pun. Macam si ibu ayam ugut musang. 
on 
DAP DAN 
JANDA BAIK
Publish | Delete | Spam
azam
on 17/07/20

DSAI - PKR tak peduli pun dengan ugutan DAP. Kalau tak percaya DSAI, Buat apa nak terhegeh-hegeh nak beri masa pada DSAI? Kalau ugut & dah beri last warning, Berapa banyak last warning nak bagi. Hisham takde kote sebab tu tak berani nak siar komen aku.
 on
 DAP TIDAK LAGI
 SOKONG ANWAR
azam
on 17/07/20

Pkr

AL PUTARI MIN TIPURON
WAL PUTARI

MIN TIPUROON
Abam kaki putar alam.Tengok cara dia bcakap dlm Parlimen seolah2 dia pakar ekonomi dan zuhud pd dunia.PD pun xblh jaga.Pungut sampah pun xbersih,mcmana nak jaga Malaysia.Sudah2 lah dgn auta melaon ni. DAP maju lah kedepan,jgn ikut belakang.Mampus.. 
on 
DAP 
DAN 
JANDA BAIK
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
on 17/07/20

M

PALING TADAH

SAPA 

PALING TADAH

Pakatan tumbang kerana paling tadah, kata Khalid Samad


BERITA MENYUSUL


BANG NON LULUS MALAY STUDIES


BANG NON LULUS

MALAY STUDIES
Dah lama aku tahu Bang Non tak pandai kira. Dia bukan ijazah matematik. Hobi dia julur pisang, tak payah kira apa-apa pun. Pak Jib lagi best, tak habis universiti, tak ada ijazah. tapi jauh lebih bijak daripada Bang Non. Pak Jib - tak tahu - duit berbilion masuk kocek; dia pun tak tahu kira. 
on 
ANWAR
 BAPAK PENIPU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 17/07/20

C

AMARAN PADA ANWAR


AMARAN PADA

ANWAR IBRAHIM
Sarawak kasi warning pada pemimpin islam syumul, pak mid pun bagi warning pada pemimpin islam syumul,tt saja yg carutkan pemimpin islam syumul.mana la pak syekh nak dengar.
dia kalau nasihat diberi anak ikan dalam jet baru dia dengar.dengar2 adik jambu pun dah pandai troll orang tua tu,makan bekal bukan makan suap.kalau adik jambu pun berani troll mmg daulat pemimpin islam syumul dah hilang daulat.
kahkahkahkah.
finnish! 
on 
SALUT PADA 
HAMID BADOR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 17/07/20

1. T

DAHEE EETAM LEEGAM
DAHEEE

EEETAM LEEEGAM
Berdahi lebam tak semestinya alim, dahi lebam tu sebab dia tidur menonggeng bagi jubor masuk angin, lagi satu sebab masa sujud dia sujud lama lama merayu mintak pada tuhan supaya kes TH lekat,kalau lekat mereput kat Sungai Buloh 
on 
DAHI 
EEETAM LEEGAM
Publish | Delete | Spam
hamim
on 17/07/20

Jg

INTERNET MAHA MENGETAHUI
INTERNET MAHA

MENGETAHUI
1. Terkejut, Pelik dan Heran 2. Realiti, 
Fakta dan Kebenaran Allah 
maha mengetahui... 
on 
MOKHTAR SENIK
 KENA TIBAI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 17/07/20

Ber

MUNAJAT MOKHTARMUNAJAT 

MOKHTAR
Alfadil Guru Moktar Senik bermunajat ke atau MEMANJAT sambil nyonyot tetek Puan Hajjah Eleena ..gwa semakin konfius ..
on 
MOKHTAR SENIK 
BERMUNAJAT
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 17/07/20

S

HARI 123


HARI 123
HARI INI SABTU 18/7/2020
ADALAH HARI 123
KALAU ANGKA INI
DIMILIKI OLEH MUHYIDDIN
MAKA  KERAJAAN TAK GOYAH
TAK PERLU RISAU
KALAU ANGKA INI
ADA PADA PAKATAN
ESOK JADI KERAJAAN

PKPP MASIH DITERUSKAN
SEKOLAH DAH MULA
KAMPUS BILA AGAKNYA

PAGI INI HOKKIEN CERAH
JAM 7.30 MATAHARI DAH BERSINAR
KUALA LUMPUR TERANG

OKESTRA UNGGAS BERMAIN
SAPERTI BIASA
TERKUKUR JADI JURU MUSIK
SAYU SAYU DARI BUKIT
JANTAN BERKOKOK

KENG KENG KENG
SAEKOR RAJA UDANG MELINTAS
BERSUARA KUAT

GUA SEMPAT AMBIL GAMBAR
PROJEK PERUMAHAN TEMPUA
KINI DAH TERDRI LIMA KONDO
AWAL DULU 
DUA KONDO SIAP
TAPI KENA CURI

CILAKA
SIPENCURI

BRO 
SETIAP KALI KECILAKAAN MENIMPA
PANDANG KE DALAM
CARI DAN KAJI
APA KUASA YANG DIMILIKI
UNTUK  MENJADIKAN
KECILAKAAN ITU
SATU KEMENANGAN

MEREKA YANG BIJAK
AKAN CUBA HINDAR
DARI HIDP BERPOYA POYA
TAPI MAMAT YANG SENGAL
AKAN JADI HAMBA
PADA KESERONOKAN

PADA KETIKA INI
PADA SAAT INI
PADA DI HARI INI
PERHATIKAN DENGAN TELITI
 APA YANG TERNAMPAK
APA HALANGAN
APA RINTANGAN
APA TUGAS
JANGAN LOK LAK LOK LAK
JANGAN BUAT HAL
MASANYA TELAH TIBA
UNTUK KITA SEMUA
MERAYAKAN HIDUP

SELAMAT BERKHALWAT