Isnin, 13 Mac 2017

MARI DENGAR APA KATA MAHATHIR
DENGAR DENGAR

APA KATA

MAHATHIR

BERITA BAIK UNTUK DAPUR JALANAN

HULUQ BASIKAL
melayu sudah biasa terima, sudah biasa dapat beras, sudah bonsai bantuan, sapa bagi bantuan dia lah pembela agama bangsa, pasal tu lah umno berkuasa, najib pandai bab tu... huluq brim, huluq kain pelikat, hulur seratus, huluq basikal terus sokong, sebab melayu fikir najib huluq duit bapak dia....kah kah kah gaban on LAPORAN DAPUR JALANAN HARI INI
Anonymous
on 3/10/17
SIAP CIUM TANGAN
betul cakap saudara tu....payah melayu nak derma...kalau nak terima laju, bersusun, berbaris, mengheret kaki patah, aral menghalang kah kah kah siap cium tangan pemberi habuan, sama macam semua kakitangan kerajaan kita ini, dari atas sampai bawa, suka terima sengih gigi sampai terkeluar lidah, meratah daging percuma kah kah kah...
kalau cina nak buat dewan, nak beli paip bomba, nak ronda sukarela, nak minta derma sekolah cina, nak derma tokong cina beribu berjuta dalam sekelip mata...ini lah beza melayu dan cina.... ini melayu buat dapur pun payah....nak beli gas, nak beli tong, nak beli van buruk kena tunggu bertahun tahun....cuba tt minta ngan guan eng....kot dia bagi satu vam baharu.. kah kah kah hidup melayu, hidup umno on LAPORAN DAPUR JALANAN HARI INI
Anonymous
on 3/10/17

TERIMA KASEH
hari ini gua terima berita
seorang kakak telah derma
1000 ringgit
dua abang
derma 50 tiap sorang


terima kaseh kakak
terima kaseh abang


BERITA BAIK
semakin ramai
kakak dan abang 
abah dan emak
menderma
agar dapur jalanan
dapat membeli 
sebuah van tangan ke dua


PEMBACA

BUDIMAN

DAPUR JALANAN

MASIH 

MEMERLUKAN

BANTUAN

UNTUK MEMBELI

SEBUAH VAN

TANGAN KEDUA

SILA ULUR 

BANTUAN KE

AKAUN CIMB SPKL 

800 172 7849


KUTIPAN 


HARI INI


 ADA

TAMBAH


1100RM

KINI JADI

RM7,960


TERIMA 


KASEH
-------------

SILA SERANG - KITA TAK TAKUT

FACE BOOK


Kita tak perlu risau kalau Korea Utara menyerang Malaysia. Kita ada komando Rani Kulop dan panglima kebal wak Jamal Tongkol.


------------

TOK AJI SUCI BERSIH


RAKYAT

SETUJU DGN

TOK AJI MUSA

RAKYAT SIMPATI

BUKAN RASUAH

BUKAN BUKAN

TAPI KERANA

ADA MUSUH

YANG DENGKI

CEMBURU

TOK AJI MARA

MASIH SUCI

TOK AJI BERSIHSokong UEC punca saya dijatuhkan, kata Annuar Musa

 | March 13, 2017
Annuar berkata, beliau ialah mangsa perbalahan dalaman Umno.
PETALING JAYA: Ketua Penerangan Umno, Tuan Haji Annuar Musa berkata, sokongannya terhadap Sijil Peperiksaaan Bersepadu (UEC) adalah punca utama beliau digantung jawatan sebagai pengerusi Majlis Amanah Rakyat (Mara).
Annuar yang dipetik Sin Chew Daily berkata, beliau ialah mangsa dalam perbalahan dalaman Umno dan menafikan penggantungan jawatan itu bukan kerana beliau mempengaruhi Universiti Kuala Lumpur (UniKL) untuk menaja pasukan bola sepak Kelantan, The Red Warriors.
“Ada orang dalam parti yang ‘tidak selesa’ dengan tindakan saya menyokong kerajaan mengiktiraf UEC dan berpendirian terbuka terhadap banyak isu, termasuk menyokong UniKL mengambil lepasan UEC. Mereka menggunakan alasan itu untuk menjatuhkan saya, supaya saya keluar dari arena politik.

TOK AJI MUSA

MENGADU PADA

AKHBAR CUKONG

MINTA BANTUAN

CUKONG

DICADANGKAN

TOK AJI PERGI

UMRAH CIUM

BATU HITAM

PASTI AKAN

MAJU JAYA

MACAM YANG

LAIN LAIN

HIDUP TOK AJI

-------------

NAK BERANCUK PUN PERLUKAN PERSETUJUAN PAS?MAHKAMAH SYARIAH ISU BAI'AH
 - SAYA MENUNGGU

Usul Pas Tanah Merah untuk mengheret 'pelanggar' bai'ah ke Mahkamah Syariah - wajib diterima oleh Pas Kelantan. Secepat mungkin.

Saya sendiri mencabar Pas Kelantan berbuat demikian, lebih awal dari usul itu, iaitu ketika saya berucap di Ketereh pagi semalam, 11 Mac.

Saya berkeyakinan Pas tidak berani berbuat demikian.

Sekali pun Pas mungkin mengikut usul Pas Tanah Merah, berdasarkan kajian saya, Mahkamah tidak akan memihak kepada Pas.

Talak tidak akan jatuh seperti yang menghantui pemikiran sesetengah pimpinan Pas yang galak mempolitikkan isu ini. InsyaAllah ia hanya akan memalukan Pas sendiri.

Jika tindakan itu diteruskan, ada empat orang boleh terlibat: Saya sendiri, YB Kamarudin Jaafar, YB Dr Hatta Ramli dan Tuan Haji Ibrahim Ali.

Kesemua kami melafazkan bai'ah itu.

Perbezaannya, Tuan Haji  Ibrahim Ali bukan ahli Pas pada masa ia diberikan izin bertanding atas lambang Pas tetapi beliau tetap diminta untuk melafazkan bai'ah itu.

Selepas menang, beliau bertindak menjadi Ahli Parlimen bebas. Di waktu itu, ATGNA masih aktif tetapi langsung tidak membangkitkan apa-apa tentang ta'lik talak atau pun pendapatan dari gaji beliau.

Kenapa?

Pendapat saya, sejak awal lagi bai'ah oleh Tuan Haji  Ibrahim Ali tidak lekat dan boleh dikuatkuasakan kerana Tuan Haji  Ibrahim tidak pernah diminta menjadi ahli Pas. Bagaimana seseorang yg tidak ahli parti boleh dikira keluar parti pada bila-bila masa?

Sementara Dr Hatta pula berkahwin di luar Kelantan.

Tinggal saya dan YB Kamaruddin Jaafar.

Saya menawarkan diri untuk menjadi kes ujian terhadap validity bai'ah Pas itu.

Biar Mahkamah Syariah meneliti dan memutuskan kes ini berbanding pemimpin tanpa kelayakan untuk memfatwakannya. Sedangkan mana dulu antara ta'lik dan talak pun beliau tersilap.

Andaikata Pas gagal membawa kes ini ke Mahkamah, Pas harus meminta maaf kepada saya.

Tujuan saya bangkitkan isu bai'ah berkait  Tuan Haji Ibarahim Ali, untuk membuka mata orang Pas, tidak jatuhnya talak dengan bai'ah Pas itu.

Jika tidak, ATGNA tentunya telah membangkitkan isu ini secara tertutup atau terbuka.

Ia tidak berlaku. Malang, pemimpin kecil yang datang kemudian berlagak tahu segala-galanya.

Isu bai'ah yang dibesarkan, menunjukkan Pas tidak mempunyai idea konstruktif selain isu-isu tidak produktif seperti ini.
Saya menunggu.
YB Husam Musa
12 Mac 2017/13 Jamadilakhir 1438


------------------

CUKUP SATU BULAN HILANG

SELURUH

SIMPATI

UNTUK 

KELUARGA

Genap sebulan Pastor Koh diculik

 | March 13, 2017
Isteri mangsa berharap penahanan seorang suspek pada minggu lalu tidak akan menghalang pemberi maklumat tulen daripada menghubungi mereka.


PETALING JAYA: Hari ini genap sebulan Pastor Raymond Koh Keng Joo diculik dan keluarganya berharap penahanan seorang suspek pada Khamis lalu tidak akan mengalihkan tumpuan daripada penculik sebenar atau mengelakkan pemberi maklumat tulen mendekati mereka.
Isteri mangsa, Susanna Liew Sow Yoke dalam satu kenyataan hari ini berkata, seorang lelaki Cina berusia 32 tahun ditahan di Ampang minggu lalu berdasarkan maklumat yang diberikan anaknya pada 8 Mac lalu.
PASTOR TELAH

DICULIK OLEH

MAKHLOK UFO

DI BAWA KE

PLANET XILEON

6 TAHUN JALAN

CAHAYA DARI

BUKIT GASING----------------

PROJEK PEMBERSIHANMAt
MAT MONGOL

SEDANG 

MENJALANKAN

PROJEK MEGA

PEMBERSIHAN

UNTK PASTIKAN

DIRI SELAMAT


Khaled Nordin tidak lagi kekal MB Johor - Salahuddin

Timbalan Presiden Amanah, Salahuddin Ayub menjangkakan Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin tidak lagi kekal sebagai Menteri Besar Johor jika BN terus menguasai negeri itu selepas pilihan raya umum ke-14 (PRU14).
Beliau berkata, bibit-bibit kepada kemungkinan itu telah berlaku serta beberapa orang perlu dikambing hitamkan dalam masa terdekat bagi menunjukkan imej bersih.
"Pembersihan akan berlaku. Khaled Nordin tidak akan jadi MB (Menteri Besar). Moral dia telah jatuh. Kalau (BN) menang lagi, Najib akan lantik MB dan kabinet baru yang diyakini pro kepada dia.PROJEK 

MEGA BERSIH

DAH SELESAI
PROJEK

MEGA BERSIH

AKAN DATANG

 


--------------------

ASAL BEWOK PULANG KE LUBANG BEWOK

FACE BOOK


Asudi Hamdun 
Bila golongan berilmu melayan dan bertelagah dengan golongan yang kurang keilmuannya..bahaya nya adalah apa yang berlaku. Yang kurang ilmu akan bertindak melampau..sedangkan yang ada ilmu tidak sanggup melakukan seperti yang mereka lakukan. Di situ perbezaan antara yang berilmu dan tidak..Jika kedua-dua belah pihak sama naik sahaja bertelagah..Terimalah apa yang terjadi.Asudi Hamdun Bila golongan berilmu melayan dan bertelagah dengan golongan yang kurang keilmuannya..bahaya nya adalah apa yang berlaku. Yang kurang ilmu akan bertindak melampau..sedangkan yang ada ilmu tidak sanggup melakukan seperti yang mereka lakukan. Di situ perbezaan antara yang berilmu dan tidak..Jika kedua-dua belah pihak sama naik sahaja bertelagah..Terimalah apa yang terjadi.
LikeReply11 hr
Kamal Azhari Zuhra Ini jg sbgn drpd tugas 'Amar Ma'ruf Wanahyi Munkar', naiwaitu kita krn Allah utk memperbetulkan sesuatu perkara yg x betul n melampau.

----------------

DUNIA SEMAKIN TEGANG
SUASANA

PERANG 

MAKIN

JELASGlobal Leaders Rattle Their Sabers As The World Marches Toward War


Iran just conducted another provocative missile test, more U.S. troops are being sent to the Middle East, it was just announced that the U.S. military will be sending B-1 and B-52 bombers to South Korea in response to North Korea firing four missiles into the seas near Japan, and China is absolutely livid that a U.S. carrier group just sailed through contested waters in the South China Sea.  

We have entered a season where leaders all over the globe feel a need to rattle their sabers, and many fear that this could be leading us to war.  In particular, Donald Trump is going to be under the microscope in the days ahead as other world leaders test his resolve.  Will Trump be able to show that he is tough without going over the edge and starting an actual conflict?---------------

JANGAN RISAI JANGAN BIMBANG
WARGA

JANGAN RISAU

JANGAN 

BIMBANG

KOREA UTARA

AKAN TUMPAS

KITA SELAMAT

MALAYSIA ADA

PANGLIMA 

BUGIS

MALAYSIA ADA

 BADAK 

BERTANDUK
--------------