Isnin, 15 April 2019

EROTIKA MELAYU
EROTIKA MELAYU
kenapa seluar TT tak dikancingkan 
dan zipnya hampir terbuka.
 Sabar TT 
on 
BUKAN GAGALIS
Publish | Delete | Spam
Nik Ahmad Shah
at 3:22 PM
Add caption

Nampak macam butang seluar tanggal 
on 
BUKAN GAGALIS
Publish | Delete | Spam
Unknown
at 5:57 PM

A

-------

TAK MEMBACATAK  TAK IALAH

 TAK MEMBACA

TAK BERFIKIR
lu ketinggalan zaman lah tt. nak dpt ilmu sekarang ni bukan hanya melalui pembacaan. zaman sekarang nak dpt ilmu dan pencerahan yg ampuh adalah dgn cara audio dan visual, sebab tu youtube jadi trend; nak pencerahan politik org buka youtube, nak sebar propaganda pun melalui youtube, nak belajar buat nasik goreng, belajar mekap malah belajar melancap pun ada kat youtube tu. 

daripada bikin Khutub Khanah lebih baik bina Kulup Bana menggunakan medium audio dan visual.. kalau lu tak percaya lebih baik lu tanya ustaz tontowi; antara baca buku mona gersang atau rama-rama berterbangan mana lebih nikmat berbanding tonton video porn german pay per view. ada akai pakai laa, itu pun mau ajar ke? on 
NIKMAT MEMBACA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/10/19

Seda
-------------------

TANAH MELAYU TERGADAI

SAH SOHEH

PALAT PULANG

KE TAKOK

Biar PAS-Umno kerjasama hingga kiamat, kata Nik Abduh

PAS tidak menetapkan tempoh masa bagi kerjasama politik dengan Umno dan kedua-dua parti tidak membuat perjanjian untuk kerjasama itu, kata ahli jawatankuasa PAS Pusat Nik Abduh Nik Aziz.

Namun anak kepada bekas mursyidul am PAS Nik Aziz Nik Mat itu berharap kerjasama itu berpanjangan dan bukan hanya sehingga Pilihan Raya Umum ke 15.

“Sebab itu saya kata biarlah sampai kiamat,” kata Nik Abduh yang juga ahli Parlimen Bachok dalam satu wawancara dengan The Malaysian Insight.


UMNO CURI

ROMPAK SAMUN

TERIMA RASUAH

PART ISLAM PAS

BACA DOA

CARI AYAT UNTUK

HALALKAN KERJA

MUNGKAR UMNO

UNTUK TIPU

BANI MELAYU

AKHIR 

TANAH MELAYU

TERGADAI

PD CHINA MERAH

KAH KAH KAH----------------

INI BAHAYA

INI BAHAYA
Teringat DESAI cium tangan Soltan. 
Takpe lah, jangan cium pipi TMJ sudah.
 Ye lah, TMJ tu ala2 jambu gak. 
on 
ADO RAJO
Publish | Delete | Spam
anti hand kisser
on 4/10/19

nur

----

PENJUAL AGAMA KAKI PUTAR


PUTAR
PENJUAL AGAMA

KAKI PUTAR

Bohong demi integriti, kata anak Nik Aziz

NIK Abduh Nik Aziz mendakwa beliau terpaksa berbohong dalam isu rakaman audio mengenai dana Umno kepada parti itu demi menjaga integritinya sebagai ahli jawatankuasa PAS.JADI AJEN

JUAL PRODUK

TOK ARAB YANG

SAH  BODOH

MINUM

KENCING  UNTA

KAH KAH KAH
---------------

BUKAN GAGALISBUKAN GAGALIS
TT ngak mau menjadi GAGALIS selama2 nya... TT da tak tahan dengan Minah Chun... 
on 
KEMANA 
TUKAR TIUB HILANG
Publish | Delete | Spam
giorgio
on 4/15/19

Diti


-------------------

AKAN MUNCUL

SABAR
MENJEJAK MASA

AKAN MUNCUL

gua dah baca buku lu. tahniah kerana tak sangka ujungnya buku ini ialah mengenai lu yg sangat sayang kan negara dan patriotis gila. gua pun tak sangka, meleset! gua nak baca kisah lu dan spiritual lu, bukan nak baca pasal negara ni. pasal negara ini gua dah paham. 
gua dah paham tengtang hakikat apa nikmat awal melawan, sedang melawan, meraikan kemenangan, khayal dan kehancuran kemudian pusingan itu berlaku lagi dan ini analogi kebangkitan dan kiamatnya apa sahaja perkara dalam tiap2 perkara yg pasti berlaku. gua cuma nak tahu kisah spiritual lu tentang tuhan, tentang diri tentang alam dan tentang apa sahaja yg menyebabkan tali kita direct tanpa ada harapan kepada makhluk lain. 
on 
INI SETAN NYA
Publish | Delete | Spam
yusoferman
on 4/15/19

Siapa
-----------------

PERANGAI BELANDA MINTA TANAH


BELANDA 

MINTA TANAH

1.  'Seperti Belanda Minta Tanah , Dah Bagi Betis Nak Paha Pulak’.

2.  Itulah ragam hampir kesemua mereka yang diangkat sebagai Sultan; malangnya mereka ini hanya mahu mendapat kesenangan TANPA perlu berusaha seperti rakyat biasa; apa yang lazim didengar ialah “ Beta Murka atau Sultan Murka” jika sekiranya permintaan mereka tidak dilayan.

3.  Mereka tak puas - puas meminta itu dan ini seolah - olah  harta yang menggunung yang dikumpulkan boleh melindungi mereka di alam barzakh ( kubur ) dan di akhirat kelak.

4.  Bukan itu sahaja, apabila meninggal, jenazah mereka hanya dikafankan dengan kain berwarna putih sahaja, bukan kain kuning. Segala harta terkumpul tidak dibawa bersama.

5.  Tidak seorang pun termasuk  anggota Askar Timbalan Setia atau Johor Military Force ( JMF ) yang akan menjadi pengawal peribadi ketika di liang lahat nanti.

6.  Tugas utama Mufti Johor dan Dato’ Nooh Gadut, Penasihat Agama Sultan ialah memandu mereka ( Sultan dan keluarga )  ke jalan yang dituntut Allah.

7.  Mereka bertanggungjawab menasihat Sultan BUKAN memibusu sahaja kerana takut hilang jawatan; ulama KENA BERCAKAP BENAR.

8.  Dari dulu hingga sekarang rakyat khasnya rakyat Johor tak putus - putus didendangkan dengan karenah Sultan dan ahli keluarganya.

9.  Dari penipuan hinggalah kezaliman dan pembunuhan - itulah mercu tanda atau ‘trade mark’  Kesultanan Johor.

10.  Peristiwa bagaimana bapa Sultan sekarang, Sultan Mahmood Iskandar mencederakan malah membunuh beberapa orang rakyat sesuka hati masih terbayang dalam ingatan.

11. 10 tahun dahulu Raja Muda yang kini bergelar Tengku Mahkota Johor (TMJ) dengan dibantu oleh beberapa orang pengawal peribadinya daripada JMF telah mencederakan dengan teruk cucu Yang Dipertuan Besar Negeri Sembilan.

12. Walaupun Tengku Nadzimuddin telah membuat tidak kurang 10 laporan polis tetapi sehingga kini kes itu ditutup begitu saja.

13. Jika Perdana Menteri mahu kes Pastor Raymond Goh dan Amri disiasat semula,  MENGAPA TIDAK kes Tengku Nadzimuddin? APA ISTIMEWANYA TMJ ini sehingga polis ketika itu sanggup melindungi perbuatan keji itu; SIASATAN SEMULA MESTI DILAKUKAN SEGERA.

14. Difahamkan tidak berapa lama dulu beberapa orang termasuk seorang pemain bola telah dipukul oleh TMJ; pun polis tutup mata dan telinga saja.

15. Mungkin Ketua Polis Negeri dan beberapa Ketua Polis Daerah harus ditukar dengan pegawai yang lebih berani dan adil dalam menjalankan tugas - bukan semata-mata menjadi orang suruhan Istana sahaja.

16. RAKYAT MENUNTUT PERLINDUNGAN DAN KEADILAN.
17. Sejak menjelang pilihanraya umum ke 14, kedua-dua anak beranak ini telah mencampuri politik; mereka menyerang Tun Mahathir bertubi-tubi dengan pelbagai tohmahan.

18. Kini sekali lagi mereka khususnya TMJ bersikap kurang ajar dan biadap terhadap Perdana Menteri yang dipilih rakyat; sepatutnya beliau menunjukkan sifat baik yang boleh dihormati.

19. ‘Burung Gagak Itu, Walaupun Dimandikan Dengan Sekolah Air Mawar Sekali Pun Tidak Akan Menjadi Putih Bulunya’.

20. Begitu juga ‘Seekor Anjing, Meski Dirantai Dengan Emas Pun, Nescaya Berulang-Ulang Juga Ke Tempat Najis’.

21. Pepatah ada menyebut ‘BAGAIMANA ACUAN BEGITULAH KUIHNYA’.
22. Mungkin darah lanun Bugis ( Wallahhualam ) masih mengalir di tubuh mereka yang menampakkan tingkahlaku dan perangai mereka sedemikian itu.

23. Mengikut sejarah ,  sebenarnya Tengku Ibrahim ( apatah lagi  dari kacukan Bugis dan  British ), Sultan sekarang sehingga datuk moyangnya  Sultan Abu Bakar Ibrahim  BUKAN dari keturunan Sultan yang sebenar.

24. Daeng Abdul Rahman seorang keturunan Bugis yang berasal dari Kepuluan Sulawesi, Indonesia yang telah diberi kepercayaan  sebagai Temenggong atau Menteri Keselamatan oleh Sultan ketika itu telah belot terhadap Sultan yang melantiknya.

25. Tindakan beliau mengenepikan Sultan adalah hasil pakatan sulit beliau dengan pihak penjajah British.

26. Selepas meninggal dunia tempat beliau diganti oleh anaknya, Daeng Ibrahim sebagai penjaga Negeri Johor.

27. Daeng Abu Bakar Daeng Ibrahim pula dipilih menduduki jawatan Temenggong menggantikan bapanya yang telah meninggal dunia.

28. Gelaran Temenggong yang digunapakai mulai 2hb Februari 1862 telah ditukar kepada gelaran Maharaja Johor.

29. Mulai 13hb Februari 1886 atas permintaan Temenggong  Abu Bakar, Ratu Victoria atau Queen Victoria, Great Britian  bersetuju gelaran Maharaja Johor ditukar kepada Sultan Johor.

30. Cuba bayangkan 
bagaimana  seorang pendatang Bugis yang pada mulanya menjadi orang kepercayaan Sultan sebagai Temenggong  akhirnya sanggup menggigit tangan yang menyuap makanan ke mukutnya; dari jawatan Temenggong akhirnya menjadi Sultan.

31. Beliau yang dilahirkan di Teluk Belanga , Singapura telah mendapat pelajaran awal dari sebuah sekolah yang diusahakan oleh British.

32. Gaya hidupnya yang lebih British dari British itu telah menyebabkan  beliau digelar Sir Albert Backer.

33. Perlembagaan Negeri Johor yang dibangga-banggakan oleh Sultan Ibrahim kini sebenarnya adalah Perlembagaan British yang diubah-suai bagi kepentingan Abu Bakar dan keturunannya sehingga sekarang.

34. Oleh kerana masa itu tidak wujud Dewan Negeri bagi membincangkan Perlembagaan tersebut, ditambah pula majoriti rakyat ketika itu adalah nelayan dan petani yang kais pagi makan pagi, maka segala kata Sultan mesti dipatuhi dan dilaksanakan tanpa soal jawab.

35. Bukankah selepas kesemua Sultan termasuk Sultan Johor, yang pada mulanya menentang Kemerdekaan Negara menandatangani Perjanjian Kemerdekaan, Perlembagaan dan Undang Persekutuan MENGATASI  segala undang - undang tubuh negeri?

36. Bagi menjaga kepentingan keluarga, beliau telah mengisytiharkan keturunan darah daging beliau akan terus menjadi Sultan Negeri Johor sehinggalah selagi ada bulan dan matahari.

37. Sir Albert Backer atau Sir Abu Bakar Daeng Ibrahim yang meninggal di kota London pada 4hb Jun 1895 hanya dikebumikan di Makam Di Raja Johor  3 bulan kemudian iaitu pada 7hb September dalam tahun yang sama - terserahlah kepada alim ulama khasnya Mufti memberi ulasan atau penjelasan  berhubung kelewatan mengkebumikan jenazah orang Islam itu.

38. Difahamkan keluarga  SEBENAR KETURUNAN   Sultan Johor masih berada tetapi atas sebab - sebab tertentu pihak media khususnya TIDAK DIBENARKAN menceritakan  perkara yang sebenar.

39. Terserahlah sama ada Sultan yang sekarang ini yang BUKAN dari darah Raja mahu mengundurkan diri atau sebaliknya, rakyat Johor boleh membuat keputusan memulihkan Sultan sebenar.

40. Hanya melalui pungutan suara atau referendum di kalangan rakyat Johor yang berhak membuat penentuan sama ada mahu berajakan seorang keturunan Bugis yang belot terhadap Sultan  atau mahukab seorang Sultan yang dari keturunan Raja yang sebenar.

41. Sultan dan keluarganya adalah TERTAKLUK  kepada Perlembagaan dan undang - undang Negara.

42. Bak kata Tun Mahathir, Perdana Menteri, sesiapa yang melakukan kesalahan termasuk mereka yang berada di istana pasti akan ditangkap dan dihukum.

43. Dengan amaran Perdana Menteri itu khusus kepada mereka yang terlalu celupar dan biadap, rakyat Johor TIDAK perlu takut mengeluarkan pandangan mereka terhadap Sultan yang BUKAN  BERDARAH  RAJA itu.

44. TANPA  RAKYAT  MAKA  TIDAK  ADA  RAJA.

45. Pedulikan mereka yang menjadi tali barut; mereka ini akan mengutuk, menakut-nakutkan rakyat yang dahagakan kebenaran.

46. Semoga Ibrahim dan anaknya  Ismail  mengambil tindakan mahkamah terhadap saya diatas tulisan ini, namun saya yakin 'Anak  Kambing Tidak Akan Jadi Anak Harimau’.

Tamrin Ghaffar
'Terima Kasih.

----------------

SYUKRANSYUKRAN JAZILAN

AHLAN WA SAHLAN
syukran kerana tt tidak hilang. 
sy tetap menyokong abang tt sebab sy tidak suka golongan freeloader. 
sy bukan golongan geng cium tangan. khalas. 
on 
KEMANA TUKAR 
TIUB HILANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/15/19

Sia--------------

KEMANA TT MENGHILANG


KE MANA TT

MENGHILANG

BERSAMA TIM BANGSAR
TELAH MENYAMAR
UNTUK
MENYIASAT LUBANG LUBANG
YANG MUNGKIN
DIGUNAKAN  OLEH
NAJIB DAN ROSMAH
UNTUK LARI

NAJIB DAN ROSMAH
TIGA BULAN DAHULU
 TELAH MEMBUAT
PERCUBAAN  AWAL
MENDUGA KECEKAPAN 
KAWALAN SEMPADANPASTIKAN SEMUA
FERI TERKAWAL
SEMUA JETI
DIJAGA RAPI
 

SAMBIL BERPESTA

 


SAMBIL MENGEMBANGKAN
KEMBALI BUDAYA SAKAI 
BUDAYA JOGET LAMBAK
YANG HAMIP PUPUS DIBUNUH
OLEH BUDAYA  ARAB BODOH

ENJOY DE MENJOY


TANPA CUKAI
-----------------

KAWAL KETAT PINTU SEMPADAN


KAWAL KETAT 

PINTU SEMPADAN

Temenung panjang gua lepas bace buku lu tt... Gua panik, tp gua tak reti, gua nak harapkn siapa... Sempat lg ke kita nak kejar cerita ekonomi nie... Tp gua ade kuasa membeli je... Tp yg penting pintu sempadan jgn kasi bocor lg... 
Mcm di selatan dek pemimpin bebal korup mcm najib... esok2 gua ade pemimpin cium tangan temwnggong... Lu rase gua patut lg panik tak? 
on 
PROJEK MADEY
 TIBAI NAJIB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/11/19

TT,
-----------------

AWAS WASPADAAWAS WASPADA
Setan paling bosar adolah politikus2 haprak yg suko koncing dan memperbodohkan rakyat demi memenuhi agendo2 mereko... Wahai rakyat, cukuplah kamu diperbodohkan oleh mereka... Enough is enough... Kahkahkahh... 
on 
INI SETAN NYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/11/19

Ada S T


----------------

AKAN MUNCUL


AKAN MUNCUL

tt, lu taknak tulis pasal raja2 melayu ke? ke sebab lu takut keturunan sakai disumpah jadi siamang gagap? dulu lu hasut utk benci najib rosmah, hasutan lu dah berjaya. 
sekarang ni elok la kau bantu atuk utk hasut rakyat melawan raja2 melayu pulak. eh! jap.. hasutan tukar bendera negara dari jalur temberang kepada sang saka merah putih tak dapat approval dari atuk ke? jgn marah.. aku melawan lupa. 
on
INI SETAN NYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/11/19

Seta--------------

MANA SETAN TUMANA SETAN TU
Mana setan nya pak... Ngak nampak apa2..... Kita mau tahu setan yg di malaysia pak... senang kita Solat kan hajat perdana sama baca yasin.. sama boleh mengadu sama tuhan... 
on
 INI SETAN NYA
Publish | Delete | Spam
Annoy
on 4/14/19

Si

-----------------

RINDU

RINDU
Lamo TT tak update blog. 
Rindu den nak baco
 on 
INI SETAN NYA
Publish | Delete | Spam
Mat Den
on 4/13/19

Siap----------------

TT POIE RUSIATT POIE RUSIA
Mano poie er TT ni..... 
poie rusia kor ..
tup tup bawak mem balik kih kih 
on 
INI SETAN NYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/14/19

La----------------

TT KAHWIN?TT KAHWIN?
TT gi Indonesia kawin awek cun. 
on 
KEMANA 
TUKAR TIUB HILANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/15/19

sy
------------

MANA HILANGMANA HILANG?
Mana lu hilang TT. Lepas lu tulis pasal Yahudi , Wahabi n Uncle Sam lu senyap. Banyak lagi cerita ni... Abam kalah di rantau..Deep State from deep south...Melayu FELDA di tipu dengan lanun Bugis + Cina Indon... 
on 
INI SETAN NYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/14/19

Mana se-----------------

SAKAI TAK BODOH
SAKAI TAK BODOH

HANTUK KEPALA

PADA BATU ITAM

oi sakai! 
org yg suka membaca pun ada kemungkinan jadi sesat dan bodoh jugak. kau ingat bila dah byk membaca dan byk berfikir tu bijak ke? ahmad maslan pun byk membaca dan berfikir... tapi bodoh jugak. sebenarnya kau nak kempen suruh beli buku kau kan?
 kalau tak baca buku kau maknanya bodoh la, kan? oii sakai, kau pegi daftar dulu laa jadi pengundi.. lepas tu baru la tulis pencerahan pasal politik. mengundi pun tak pernah tapi berlagak bijak labon politik. memalukan umat sakai jer kau ni, isham! 
on 
HAFAL TAPI TAK FAHAM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/13/19

Ke--------------

KEMANA TUKAR TIUB HILANG


FITNAH
tukar tiub ilang
dikatakan 
sibuk berkonspirasi
untuk naikkan mb johor
adalah fitnah

tukar tiub tak update blog
kerana lari ke oscow
adalah fitnah

tukar tiub 
tak muncul
takut pada kaum feudal
adalah fitnah

jeng jeng jeng
ke mana tukar tiub ilang?-----------------