Khamis, 13 Julai 2017

APA JAKIM NAK BUAT?


APA JAKIM BUAT?

KENAPA TIDAK  HARAMKAN
 YOU TUBE
YANG MENGGUGAT AKIDAH
UMAT MELAYU


NAJIB BERIA KATA DUA


NAJIB BERI

KATA DUA

PADA MADEYKata dua buat MahathirDR MAHATHIR yang  sudahpun diancam dengan pembentukan Suruhanjaya Siasatan Diraja atas kerugian Bank Negara semasa pentadirannya dulu, diberi kata dua pula oleh para pembesar PM. Najib dalam UMNO.
      
Diam atau pekungnya didedah!


KATA DUA KE

KATA TIGA KE

KATA SATU

IALAH ZIANA ZAIN

KATA DUA 

ALTANTUYA

KATA TIGA

ANAK BADAK 

KAH KAH KAH


---------------

CILAKA UMNO
FACE BOOK


TERKINI 

dari Mahkamah Tinggi Shah Alam .. 13/7/2017
"Rafizi bebas tuduhan hina ahli Umno. Tidak ada bukti kenyataan pemimpin PKR itu mengganggu ketenteraman awam."

TERDAHULU..

Mahkamah memutuskan #CelakaUMNO tidak ada kena mengena dgn menghina Orang Melayu....

Bila masa UMNO ni Melayu..?

Yang kami tahu UMNO Menipu & Menindas Melayu...
Liyana Saiful Terlopong semua. Hari tu pm ada sebut "BANGSAT" tu, tuju dekat siapa ye?
Reply
1
6 mins
Manage
SU Mai KEBENARAN AKAN MENANG AKHIRNYA,,,,,
Reply
2
3 mins
Remove
Angah Zack yes.perkataan yg boleh diguna pakai.terbaik
Reply
3
5 mins
Manage
Belvin Lee Hahahha .. celaka umno ..
Reply1 min
Manage
Ayen Bayen Byron Tpi semua isi yg busuk buruk melayu.. agihkn lgi kpd bangsa lain


--------------

GAMIN TAK ADA MODAL LAGIGAMIN TAKDA DUIT

ALOR SETAR, 18 Syawal 1438H, Rabu – Semua penjawat awam termasuk guru diminta membayar zakat menerusi kaedah potongan gaji melalui agensi atau jabatan. “Semalam kami ada dedahkan sebanyak 44 peratus kakitangan Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) serta guru di negeri ini gagal membayar zakat. 


CUKAI SANA SINI

Hasil perjumpaan dengan JPN, kita dapati majoriti daripada peratusan ini membayar zakat secara sendirian di kaunter-kaunter zakat di daerah masing-masing,” katanya, dah bagi duit kat engko ... ko gi beli fortuner ... lepakkk kat kerusi belakang nampak angkuh.... sapa nak bagi.... baik bagi sendiri leeee ... tentu sampai ke asnaf on JUAL AGAMA - BERZAKAR BERZIKIR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/12/17
-----------------

TERIMA KASEH RONALD RTEAGAN
What Is Your Actual Religion 

According To Your

Subconscious?

You're Subconsciously

 A Zen Buddhist!
You're subconsciously a Zen Buddhist! Deep down you're a calm, gentle spirit that seeks balance and beauty. Your inner spirituality is rooted in a "going with the flow" approach that enables you to easily endure life's dramatic ups and downs. 

Zen emphasizes rigorous meditation-practice, insight, and awakening the individual Buddha nature. According to Zen, we all have the potential to be a Buddha. What are you waiting for?DISINI:
http://mydailyquizz.com/what-is-your-actual-religion-according-to-your-subconscious/


TERIMA KASEH

RONALD REAGAN---------------------------

PERANAN NAJIB KAKI REMBAT


MAHATHIR & NAJIB

FACE BOOK
Matt Jovin Jr.'s Profile Photo, Image may contain: 1 person, sunglasses

Matt Jovin Jr. Zaman TUN MAHATHIR kerajaan menaja $3.42 billions DR MUZAFFAR ke angkasa lepas dan membawa pulang 18 jet pejuang shukoi dari Russia.

Zaman Najib, kerajaan menaja hampir $19.24billion Jho Lou dan Reza ke Amerika Syarikat dan membawa pulang $128.29 pink diamonds untuk bini Najib..


KAH KAH 

--------------

SEMOGA BAHAGIA

HAM

DULiL

BERKEKALAN

SAMPAI  KE

ANAK CUCU

OPPPSS....

SILAP 

KAH KAH KAH

SEMOGA 

BAHAGIA

Perkahwinan pertama ‘gay Islam’ di Britain

 | July 12, 2017
Jahed Choudhury berkata dia mengambil langkah penting untuk masyarakat Islam dan LGBT.
PETALING JAYA: Perkahwinan 2 lelaki gay di Britain, salah seorang daripadanya warga Bangladesh, Jahed Choudhury, melakar sejarah sebagai majlis perkahwinan sejenis pertama melibatkan lelaki Islam.
Dailymail melaporkan Jahed, 24 mengahwini Sean Rogan, 19, dengan kedua-dua “mempelai” memakai pakaian pengantin tradisional Bangladesh.
Majlis perkahwinan pada 22 Jun itu turut dihadiri keluarga dan rakan-rakan daripada kedua-dua belah pihak.
Keluarga Jahed diwakili ibu, kakak, adik dan sepupunya. Manakala ibu serta 2 kakak dan abang Sean turut hadir pada majlis tersebut.
“Saya ingin katakan kepada semua orang yang melalui perkara yang sama seperti saya, tidak mengapa, kita akan tunjukkan kepada dunia bahawa anda boleh menjadi gay dan Islam,” katanya yang mendakwa mengambil langkah penting untuk masyarakat Islam dan LGBT
“Saya kini menantikan kehidupan bahagia bersama Sean,” katanya yang berbulan madu ke Sepanyol.
Menceritakan detik pertemuannya dengan Sean, Jahed berkata dia sedang menangis di atas bangku di bandar Darlaston akibat tertekan kerana sering dihina dan Sean telah menegurnya.
“Sean kemudian mengambil berat tentang saya dan akhirnya kami mengambil keputusan untuk menjadi pasangan.”

TERIMA KASEH

RONALD 

REAGAN--------------------

JEMPUTAN FORUM DAN MAKAN

SABTU INI

JAM 12 KE JAM 2.00

JEMPUT SEMUA DATANG

ZUNAR & GUA 

TAK BOLEH KELUAR

NEGARA

PEJABAT
MALAYSIAKINI
NO 9 OFF JALAN TANDANG
P.J 51
PETALING JAYA
012-84-55-008
-------------------

TEORI UNITED FRONT TEPAT BETUL;


TERBUKTI

TEORI 

PERSERIKATAN  

BERSAMA

UNITED FRONT

TEPAT & BETUL

Izinkan saya menyorot kembali pertemuan terkini di antara saya dan  Dr Mahathir Mohamad, mantan perdana menteri Malaysia merangkap rakan-seteru politik ayahanda tersayang,  Anwar Ibrahim - yang kini terkenal selaku tahanan politik Malaysia.

Bertempat di kota London, yang menemukan insan-insan sewarga sedang di perantauan , dan mengambil semangat Syawal, kami menumpukan kepada pembentukan sebuah pakatan berasaskan reformasi demi Malaysia yang terjamin.

Malangnya, media arus perdana yang dikongkong oleh kerajaan telah mencalar pertemuan ini menerusi serangan peribadi setelah cubaan demi cubaan untuk menggugat kesatuan pakatan secara langsung dan tidak langsung dilakukan.

Semua serangan ini berpunca pasca berita bahawasanya Anwar dan Dr Mahathir telah mencapai kata sepakat membentuk barisan reformasi pembangkang menentang kerajaan Barisan Nasional yang melindungi kleptokrat dan perompak bangsa.

Jelas, asbab utama pertemuan adalah usaha konsisten yang mengutamakan negara daripada kepentingan ataupun kesengsaraan peribadi: dan ini petunjuk jelas bahawa mereka yang berada di dalam tampuk kekuasaan gentar dengan kesatuan ini.

Saat Dr Mahathir dan Anwar tampil bersama untuk rakyat, bakal menggegar persada negara yang julung kalinya bakal meraih semula negara dari tangan para perasuah-pemerintah elit.

Alangkah ruginya jika kita tidak mampu mengambil peluang ini, yang mana membuktikan kita di pihak yang benar memandangkan campur tangan melulu dari pihak atasan yang tampil dengan kenyataan balas dan serangan semberono. Tangkaplah kalau berani!

Batu asas untuk strategi Barisan Nasional telah dan akan terus berlandaskan konsep kolonial British yakni pecah dan perintah.

Kebergantungan kepada strategi pengundi hantu, dakwat 'tak kekal', membeli undi, dan persempadanan semula yang tidak sah - memperlihatkan agenda murahan BN untuk memecahbelahkan barisan pembangkang yang akhirnya mungkin membawa kepada perlawanan tiga atau empat penjuru.

Natijahnya, ini semua bakal membuahkan BN sebagai parti yang membolot semua kerusi.

Pada 2008, umum maklum bahawa Anwar telah mengepalai barisan Pakatan Rakyat dan mencatat rekod tertinggi pencapaian pembangkang di Malaysia. Bahkan, bertambah lagi dengan perolehan 52 peratus majoriti melalui undi popular pada tahun 2013 (meskipun setelah hampir 40 peratus kerusi-kerusi yang mengalami gerrymandering/persempadanan semula yang tempang).

Walhasil, dua tahun kebelakangan ini memperlihatkan momokan dan manipulasi pimpinan BN terhadap pemimpin kanan PAS menerusi acah-tidak-acah/bahas-bukan lulus RUU 355, yakni menyebabkan parti PAS menjauhi barisan pembangkang.

Dengan penarikan sebegini, Barisan Nasional mungkin beranggapan bahawa mereka telah berjaya melumpuhkan barisan pembangkang. Syukur, berbekalkan segala daya dan upaya untuk mencantas plot jahat dan putar belit, terdapat beberapa pencetus upaya ke arah reformasi dan keadilan sebagai satu wadah penambahbaikan demokrasi di Malaysia.

Tumpuan-tumpuan demi mencapai kemenangan adalah (1) pemisahan antara Parti Amanah Negara daripada PAS, (2) penyatuan antara AMANAH dan DAP serta parti PKR-Anwar, tambahan (3) perpecahan dari BN yang diketuai oleh tak lain tak bukan mantan perdana menteri Mahathir melalui pembentukan parti BERSATU.

Sementelah, pelbagai persefahaman dan rundingan melalui dokongan dan sepakat telah dilakukan dan diterima secara baik antara komponen parti-parti serta pemimpin BERSATU.

Dengan jangkaan mengenepikan hasad politik dan permainan kuasa telah membawa sebuah formaliti kesatuan " 3+1" pakatan. Menelan kekecewaan, dan kebimbangan melanda pihak kleptokrat terutamanya Najib & Co, memperlihatkan minggu ini bakal merubah kenyataan tersebut. Ternyata, BN kecewa dengan kejayaan ini.
Lihat sahaja, dalam minggu ini, PM dan TPM masing-masing telah meluangkan masa dan berhempas pulas menyerang pemimpin pembangkang dan menjurus ke arah pengumuman yang dinanti-nantikan.

Ingatlah, bahawa kesemua ini hanyalah permulaan. Sebelum tamat PRU14, kita akan menerima serangan rutin dari kiri dan kanan serta kesemua arah, tidak kurang juga oleh serangan dalaman.

Kesimpulannya jelas, sesiapa sahaja yang mencari alasan untuk memecah belah pakatan, hanya akan memberi kelebihan kepada pemerintahan sedia ada, dan membenarkan rejim semasa bernafas lebih lama hanya kerana ketidakupayaan kita untuk bersatu.

Justeru, pelebaran sayap barisan pembangkang akan berdiri teguh di atas prinsip keadilan dan reformasi, dan menjadi ancaman utama terhadap Barisan Nasional. Kesepakatan kita inilah yang akan menggentarkan kerajaan dan jentera parti pemerintah.

Bayangkan, barisan pimpinan seperti Anwar, Mahathir,  Dr Wan Azizah Wan Ismail, Lim Guan Eng,  Muhyiddin,  Azmin Ali, Lim Kit Siang, Hj Mohammed Sabu,  Husam Musa,  Mukhriz Mahathir, Rafizi Ramli dan semua adiwira ahli politik di Malaysia berganding bahu menentang "Najib & Co", serta perompak dana awam 1MDB, yang telah mengaibkan Malaysia di mata dunia - dengan skandal berbilion ringgit menggunakan dana awam. Hakikatnya, BN tidak punya banyak pilihan dan peluang.
Nah, kesemua ini bakal kita raih bersama jika dan hanya jika barisan pembangkang mahu dan mampu berdiri bersama di atas paksi kesepakatan HARAPAN ke arah keadilan dan reformasi.

Rakyat hanya bisa dilindungi melalui proses demokrasi yang tulen dan institusi yang bebas, berkhidmat seperti benteng yang kukuh menentang rasuah dan kerajaan yang kuku besi.

Bahkan, alangkah moleknya jika akar umbi parti PAS mampu menyeru agar kepimpinan mereka turut serta dalam agenda keberlangsungan pakatan reformasi supaya berada bersama pihak yang benar, setidaknya sebagai pakatan dalam PRU, pastinya BN bakal terkubur pada PRU14 ini. Ini semua pastinya takkan berlaku tanpa usaha berpanjangan dan jiwa besar pemimpin yang berpengalaman lagi bertauliah.

Pertemuan saya dan Dr Mahathir di London diharapkan agar menjadi langkah tuntas dalam membulatkan tekad dan persefahaman antara gerakan kita.

Saya yakin dan percaya bahawa struktur akhir bakal dipersetujui bersama, asal sahaja berlangsung dengan tenang dan sentiasa mengutamakan kebajikan dan masa depan rakyat.

Kita sedang menuju ke garisan penamat, dengan serangan peribadi bertubi-tubi oleh BN adalah indikator yang jelas - bahawa kita, Insya-Allah, sedang berada di landasan yang benar.

NURUL IZZAH ANWAR 
adalah naib presiden PKR.PERSERIKATAN

BERSAMA--------------------