Selasa, 11 Januari 2022

MAFIA DADAH - TOKAN ADA DI MALAYSIA

 


MAFIA DADAH

AMIN

TOKAN WUJUD

DISELURUH DUNIA

TERMASUK

 DI MALAYSIA

KHALAS 

NIAGA AGAMA BISNES KEDUA TERTUA DALAM DUNIA

 Menteri gesa siasat pendakwah bebas bawa jemaah umrah tak divaksin

MENTERI di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Idris Ahmad menggesa pihak bertanggungjawab untuk menyiasat seorang pendakwah bebas yang mendakwa membawa jemaah tidak lengkap syarat vaksinasi untuk menunaikan umrah.

Beliau yang kesal dengan perkara itu berkata kejadian tersebut sepatutnya tidak berlaku kerana antara syarat untuk menunaikan umrah mestilah lengkap divaksinasi dengan vaksin yang ditetapkan oleh kerajaan Arab Saudi.

“Saya amat kesal kalau berlaku perkara seperti begitu sedangkan syarat telah ditetapkan mesti fully vaksin (lengkap divaksinasi).

“Macam mana mereka boleh lepas ke sana (Makkah)? Pihak bertanggungjawab kena siasat macam mana mereka boleh terbolos ke sana,” katanya kepada media selepas menyampaikan sumbangan berjumlah RM338,000 kepada 338 kakitangan agensi di bawah Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) yang menjadi mangsa banjir di Putrajaya, hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai pengakuan pendakwah terbabit yang membawa jemaah umrah tanpa vaksinasi.

Baru-baru ini, seorang pendakwah bebas didakwa menerusi Instagramnya tampil membuat pengakuan secara terbuka menjelaskan bahawa dia membawa jemaah yang tidak lengkap divaksinasi  menunaikan umrah, serta mengaku bahawa beliau sendiri turut tidak menerima vaksin MM. 

Difahamkan MM merujuk kepada vaksin Meningococcal dan Meningitis yang menjadi syarat ditetapkan Arab Saudi untuk jemaah umrah di seluruh dunia.

Sementara itu, Idris turut menasihatkan mana-mana pendakwah bebas supaya tidak menyampaikan sesuatu ilmu yang bukan menjadi kepakaran mereka dan menyarankan agar menyerahkan urusan itu kepada yang ahli. 

 “Saya sendiri tidak bercakap bab kesihatan dan saya percaya pakar perubatan kerana dalam agama kita diajar untuk bertanya kepada orang yang tahu jika kamu tidak tahu,” katanya. – Bernama, 11 Januari, 2022. 

WOIT

JUAL AGAMA

ADALAH

PENIAGAAN YANG

KEDUA TERTUA

DALAM DUNIA

AMIN

PERNIAGAAN 

PERTAMA APA?

AMIN

HOK NI MU

GI TANYO

AL- KAWAHLI

AMIN

TUAN HAJI ABU ZAHAR TARIK TAKUK

 
Abu Zahar akui LPPR tiada kuasa jalankan siasatan

PENGERUSI ahli Lembaga Penasihat Pencegahan Rasuah (LPPR) Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Abu Zahar Ujang hari ini mengakui panel itu tidak ada kuasa untuk menjalankan siasatan salah laku jenayah terhadap mana-mana pegawai agensi anti rasuah.

Beliau berkata LPPR hanya ada bidang kuasa untuk memberikan pandangan dan cadangan berkenaan bagaimana siasatan dilakukan dalam keadaan tertentu selaras dengan peruntukan Akta SPRM seperti dinyatakan mengikut Seksyen 13 (5)(a) Akta 694.

Kenyataan Abu Zahar itu dikeluarkan hari ini susulan kritikan teruk wakil rakyat pembangkang dan kumpulan persatuan sivil yang mempertikaikan kesahan “keputusan” ahli lembaga itu berhubung tuduhan terhadap Ketua Pesuruhjaya SPRM Azam Baki.

Minggu lalu, Abu Zahar memberitahu media LPPR membersihkan Azam daripada sebarang salah laku berhubung dakwaan pemilikan saham korporat.

Abu Zahar berkata Azam sudah memberikan penjelasan berkenaaan perkara itu.

“Pandangan dan cadangan LPPR itu boleh didapati dengan nyata secara khususnya di muka surat 6 (ii) dan (iii) di sana, yang mana tidak diniatkan mahupun dihasratkan untuk menghalang siasatan menyeluruh oleh mana-mana agensi kerajaan yang berkuasa dan bebas untuk melakukan siasatan rasmi berkaitan ‘alegasi salah laku’ terhadap Azam,” menurut satu kenyataan media hari ini.

Abu Zahar, bekas Yang Dipertua Dewan Negara mengulangi kenyataannya sebelum ini yang siasatan “dakwaan salah laku” Azam Baki masih terbuka untuk diteruskan oleh mana-mana agensi yang mempunyai kuasa.

“Saya atau mana-mana ahli LPPR saya yang lain tidak ada niat menghalang siasatan lanjut itu, jika ada.

“Malah digalakkan (melakukan siasatan) dengan konsep kedaulatan undang-undang supaya nama baik dan integriti SPRM sentiasa berada di peringkat tertinggi mengikut undang-undang,” katanya.

Abu Zahar menyalahkan media atas kontroversi yang timbul daripada sidang medianya pada minggu lalu.

Beliau berkata media tidak melaporkan sepenuhnya mengenai perkara itu yang menyebabkan salah faham dalam kalangan orang ramai.

Abu Zahar berkata beliau bersedia untuk bekerjasama dengan sesiapa atau organisasi sekiranya mereka mahu menyiasatnya mengenai perkara tersebut.

“Saya bersedia untuk disiasat oleh mana-mana pihak atau organisasi pada bila-bila masa,” katanya.

Tambah Abu Zahar, beliau akan menyerahkan kepada budi bicara kerajaan dan Yang di-Pertuan Agong untuk menentukan kedudukannya sebagai pengerusi LPPR dan beliau akan mematuhi sebarang keputusan.

Azam Baki menjadi tumpuan berhubung pemilikan saham korporatnya, yang menyebabkan pengkritik menggesa siasatan terhadap ketua pesuruhjaya SPRM itu.

Ketua pesuruhjaya SPRM itu didakwa memiliki 1.93 juta saham dalam Gets Global Bhd pada 30 April 2015, dan 1.02 juta saham pada 31 Mac 2016. Adik lelakinya didakwa memiliki 3.72 juta saham dalam syarikat yang sama.

Azam Baki juga didakwa memiliki 2.15 juta saham dalam senarai awam Excel Force MSC Bhd.

Saham itu kemudiannya dipindahkan kepada adik lelakinya, dan, oleh itu, tiada konflik kepentingan, tambahnya.

Isu ini dibangkitkan di Parlimen pada 14 Disember oleh ahli Parlimen Sungai Buloh R. Sivarasa, yang mempersoalkan sama ada Azam Baki telah mengisytiharkan asetnya.

Bagaimanapun, Azam Baki berkata beliau telah memaklumkan kepada pihak atasan pada 2015 mengenai pembelian saham oleh adiknya itu dan tiada sebarang kebimbangan dibangkitkan.

Suruhanjaya Sekuriti Malaysia sedang menyiasat Azam Baki selepas polis merujuk laporan ketua pesuruhjaya SPRM itu membenarkan adiknya, Nasir Baki, menggunakan akaunnya untuk membeli saham. – 11 Januari, 2022.

 KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

WOIT

TUAN HAJI

BELUM PANCUT

DAH TARIK

TAKUK KELUAR

KAH KAH KAH

PASAI APA

PASAI DAH TAK

KERAS KE ?

KAH KAH KAH

MAKIN RAMAI

RAKYAT MELIHAT

TUAN HAJI

JUAL AUTA

KAH KAH KAH

JAWATANKUASA

TUAN HAJI PUN

TAK YAKIN DG

TUAN HAJI 

KAH KAH KAH

INI TANDA

 MASA DAH SAMPAI

 UNTUK TUAN AJI 

GI CIUM BATU ITAM

 ATAU 

CARI BOMOH

 KERALA

KAH KAH KAH

POLITIK MALAYSIA KEMBALI BERULANG

 
Polis panggil pemimpin PKR isu protes Azam Baki

POLIS telah memanggil beberapa ketua pemuda dan ahli Parlimen PKR berhubung bantahan mereka di hadapan ibu pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Ketua Pemuda PKR Akmal Nasrullah Mohd Nasir dalam satu kenyataan berkata beliau, ahli Parlimen Batu P Prabakaran, Naib Ketua Pemuda PKR S Thiban dan setiausahanya Syukri Razab diminta hadir ke balai polis Putrajaya esok untuk disoal siasat.

Polis mahu merekodkan kenyataan mereka berhubung protes di mana sayap pemuda menuntut Ketua Pesuruhjaya SPRM Azam Baki meletak jawatan.

“Kami akan beri kerjasama sepenuhnya kepada polis namun kami menggesa polis untuk berhenti menakut-nakutkan pemberi maklumat dan kami berpendirian Azam Baki perlu direhatkan,” katanya.

“Kami akan terus menggesa tindakan berhubung perkara ini sehingga perdana menteri mengambil serius isu ini,” tambahnya.

Polis sedang menyiasat kumpulan itu di bawah Akta Perhimpunan Aman 2012.

Sementara itu, Akmal yang juga ahli Parlimen Johor Bahru berkata sayap pemuda PKR akan menyerahkan memorandum di Parlimen apabila ia mengadakan Persidangan Khas 20 Januari ini.

“Bagi menjadikan serahan memorandum ini sebagai referendum kebimbangan rakyat, kami akan mengadakan konsultasi bersama para aktivis, kumpulan masyarakat sivil, NGO, aktivis mahasiswa serta kumpulan pendesak lain,” katanya.

Pada pagi Isnin, kira-kira 50 anggota pemuda PKR diketuai Akmal berkumpul di hadapan ibu pejabat SPRM, menuntut Azam meletak jawatan.

Kumpulan itu, yang anggotanya membawa plakad, juga mahu agensi antirasuah itu diletakkan di bawah Parlimen selain menggesa siasatan bebas dijalankan terhadap dakwaan mengenai Azam Baki itu.

Ia turut menyerahkan memorandum kepada wakil SPRM.

Azam Baki menimbulkan kontroversi selepas memberitahu media yang beliau membenarkan adiknya, Nasir Baki, menggunakan akaun dagangannya untuk membeli saham daripada dua syarikat tersenarai awam.

Katanya, saham itu kemudiannya dipindahkan kepada adiknya.

Ahli Parlimen Sungai Buloh R. Sivarasa membangkitkan isu tersebut di Parlimen pada 14 Disember, bertanya sama ada Azam Baki mengisytiharkan dakwaan pemilikan 2.15 juta dalam Excel Force MSC Bhd pada 2015, dan 1.93 juta saham dalam Gets Global Bhd pada 2015 dan 1.02 juta saham tahun berikutnya.

Azam Baki berkata beliau telah memaklumkan kepada pihak atasan mengenai pembelian itu pada 2015, dan mereka tidak menimbulkan kebimbangan. – 11 Januari, 2022.

 

BAGUS BAGUS

POLITIK LAMA

KEMBALI BERULANG

AMIN

ADAM BAKI

TAK DIPANGGIL

POLIS

AMIN

YANG LAWAN

ADAM BAKI KENA

PANGGIL POLIS

AMIN

INI POLITIK LAMA

BAIK UNTUK PROJEK

HASUT RAKYAT

AMIN

RAKYAT SENANG

MELIHAT KERAJAAN

BETUL BETUL

JAHAT DAN ZALIM

AMIN

KALAU KERAJAAN

BUAT BUAT BAIK

SUSAH NAK HASUT

KHALAS

UMUMKAN NAMA - CABUT LESEN DOKTOR

 


Reman doktor kes sijil vaksin palsu disambung

PERINTAH tahanan reman terhadap seorang doktor klinik swasta yang didakwa menjual sijil vaksinasi Covid-19 palsu di Terengganu disambung dua hari lagi oleh Mahkamah Majistret Marang.

Majistret Engku Nurul Ain Engku Muda membenarkan tahanan  reman dilanjutkan sehingga Khamis ini terhadap doktor lelaki berusia 51 tahun itu bagi membolehkan siasatan lanjut mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan dijalankan pihak polis.

Sabtu lepas doktor yang mendakwa dirinya antivaksin itu ditahan selepas disyaki mengeluarkan sijil suntikan vaksin Covid-19 palsu.

Ketua Polis Terengganu Rohaimi Md Isa dilaporkan berkata siasatan awal mendapati seramai 1,900 individu berurusan dengan klinik berkenaan untuk tujuan vaksinasi, namun daripada jumlah itu pihaknya masih menyiasat jumlah sebenar individu yang mendapat sijil vaksinasi palsu itu.

Doktor berkenaan dipercayai mengenakan bayaran antara RM400 hingga RM600 kepada individu yang berhasrat mendapatkan sijil vaksinasi tanpa melakukan suntikan yang sebenar. – Bernama, 11 Januari, 2022.


TAK PERLU

RISAU SANGAT

AMIN

UMUMKAN NAMA

& GAMBAR

AMIN

CABUT LESEN

JADI  DOKTOR

 AMIN

SAP SAP SUI

KHALAS 

YANG BENAR TETAP BENAR

  YANG BENAR

TETAP BENAR

WALAU PUN PERIT

TELINGA DENGAR

KHALAS 

Unknown commented on

 "AZAM BAKI - 

PENERANGAN PALING JELAS

 LAGI TUNTAS - WAJIB TONTON"

Kak kah kah kah... Peguam Tun ke yg cakap tu..AMIN Ancok omak dio la... KHALAS kah kah kah...


Arymanchino commented on 

"POLITIK & AGONG RAKYAT

 MULA BOSAN"

Yg ni aku nampak Tamrin ni dah mula tunjukan kebangangan dia.Asik2 beratib nak naikan Atok Kerala.Dia xtahu ke Atok Kerala berjuang minta nyawa.Ape nak bising lg.Mohidin dah letak jawatan dan jelas Atok Kerala xde sokongan,Anuar xde nombor.Ape yg Tamrin bodoh sgt nak minta Agong serah kuasa.Bodoh memang tak berjangkit tp bodoh dah merebak..

AJAK AJAK ITIK

 


AJAK AJAK ITIK

TENGKIU 

AMIN

Unknown commented on

 "AJAK AJAK AYAM"

Tt lu pi Hameediyah Restoran Campbell Street Penang kul 12.00 tengah hari tunggu situ gua mai. Kalu lu rasa lapar gua blum sampai lu boleh oder dulu. Ini ajak ajak itek bkn ajak ajak ayam. Wokeeyy.

MASAALAH PENGUNDI PUN NGOK

 


 

MASAALAH 

PENGUNDI PUN

 NGOK

AMIN

Unknown commented on 

"POLITIK & AGONG

 RAKYAT MULA BOSAN"

Kah kah benar cerita Wak ini tapi adakah majoriti orang Melayu mahu dengar ? Melayu Masih taksub dengan Bossku, macam macam lah Bossku komen dalam FB, saban hari sebab terlalu free, ataupun ada penasihat cekap dibelakang tadbir Bossku ?


 Mungkin anything possible dalam usaha kembali berkuasa, siapa sokong Bossku akan dapat habuan seperti selalunya, kenapa pulak ramai tidak mahu Che Det ? Dia tak layan karenah penyokong nak ini nak ITU simple saja kan kah kah kah so budaya Rasuah seudah menjadi darah daging pejuang agama bangsa negara terkini Amin kah kah kah

TARAIK ADAM BAKI KE PARLIMEN

 

TARIK ADAM BAKI

KE PARLIMEN

AMIN

BUKAN JUMLAH - TAPI AMANAH

 

 

BUKAN JUMLAH

TAPI AMANAH

AMIN 

Unknown commented on

 "AZAM BAKI MASIH DEGIL"

Dia rasuah ciput, Najib rasuah besar tak ada orang desak letak jawatan pun, pabila hukum jatuh pun dust relax relax dia saja, ada patut kah lu orang ini ? Ya lah dia kalah pilihanraya sebab ITU dia turun, bukan sebab ada kes kah kah kah, sikit sikit tutup mata kah kan dia orang Kita Melayu Isle ? Kah kah kah rasuah sudah jadi barah dalam darah daging Melayu isle amin

GANTI MENTERI ALAM SEKITAR

 SABRI 114

WAJIB GANTI

MENTERI ALAM

SEKITAR DARI

PAK LEBAI

 EKO GAPO

KEPADA SOSOK

YANG TAHU AGENDA

PEMANASAN DUNIA

ALAM SEKITAR &

BOLEH BERBAHSA 

JEPUN OPPS...SILAP

 BOLEH

ROYAK KELANTE

OPPS... SILAP...

BOLEH BERTUTUR

BAHASA INGGERIS

BERTARAF SAMI VELU

KHALAS

NAMA DARI BALAK

 

NAMA DATANG

DARI BALAK

AMIN 

Unknown commented on

 "TENGKU WONG MASIH

 REMBAT BALAK"

Mana dia dapat gelaran Tengku Wong? Tak pernah ada keturunan kaum Cina masuk menjadi kerabat raja- raja melayu.

AZAM BAKI - PENERANGAN PALING JELAS LAGI TUNTAS - WAJIB TONTON

 


AZAM BAKI

PENERANGAN PALING

JELAS LAGI TUNTAS

AMIN 

POLITIK & AGONG RAKYAT MULA BOSAN

  POLITIK  DAN AGONG  

RAKYAT  MULA  BOSAN 
Tamrin  Ghafar 

Selasa - 11/01/22 

1.   Jika dibuat kajian secara menyeluruh kita akan dapati rata - rata rakyat samada secara terang - terangan mahupun berbisik  mula bosan dan ada yang menyampah dengan  tingkahlaku ahli - ahli politik sejak kebelakangan ini 

2.  Semuanya bermula dengan LANGKAH  SHERATON 

3.  Rakyat mula mempersoal MENGAPA  Agong  TIDAK  mengambil kira kehendak rakyat apabila pada hari Rabu 9hb. Mei  2018  rakyat , buat pertama kali dalam sejarah  MENOLAK  UMNO/BN ? 

4.  Apakah  Agong juga terikut - ikut dengan konsep : 

YANG  MENANG
JADI  PEMBANGKANG
YANG  KALAH
JADI  KERAJAAN  ? 

5.  Sehingga kini rakyat  MEMPERSOAL mengapa Agong ENGGAN  bertemu Tun  Dr. Mahathir buat kali kedua bagi menyatakan beliau yang sebenar nya  punyai 114 sokongan Ahli dari 222  Ahli Parlimen  sedangkan Mahiaddin TIDAK CUKUP  BILANGAN ? 

6.  Rakyat MEMPERSOAL  dimana  SUMPAH yang dilafazkan dan  apakah  Perlembagaan Negara yang diagungkan sudah pun TIDAK digunakan lagi 

7.  Perlu dinyatakan , Tun meletak jawatan SETELAH beliau ENGGAN bekerjasama dengan UMNO  dan PAS anjuran BERSATU 

8.  Mahiaddin  'hijack'  BERSATU ,    meninggalkan Tun TANPA berparti -  jestru ketika itu Tun  MENARIK DIRI sebagai Perdana Menteri 

9.  Didalam hal ini saya  sememangnya MENGHORMATI tindakan Tun itu kerana beliau AKUR  KEHENDAK  RAKYAT  melalui keputusan  Pilihanraya sebelum itu 

10.  Oleh kerana TIDAK cukup bilangan , nyawa Mahiaddin ketika itu umpama Tali Yang Hampir Putus 

11.  Akhirnya tak sampai 18 bulan setelah GAGAL MEMERINTAH , beliau TERSUNGKUR  jua 

12.  Sekali lagi kesilapan berlaku apabila Naib Presiden UMNO , Ismail Sabri Yaakob di persetujui sebagai Perdana Menteri 

13.  Gigi hadapan beliau mula BERGOYANG  dan akan tercabut atau dicabut bila - bila masa sahaja 

14.  Penyakit Kencing Manis  beliau sudah sampai ditahap kritikal - perlukan suntikan pada perut setiap hari 

15.  Atas KEHENDAK Parti seorang dua Menteri diganti, yang lain kekal 

16.  Tidak cukup dengan  jumlah Menteri dan Timbalan yang begitu besar dalam dunia , beberapa orang dilantik pula sebagai PENASIHAT BERTARAF menteri 

17. Yang terkini Menteri Luar  pun baru buat perlantikan politik  2  orang  PENASIHAT 

18.  Cuba bayangkan  jumlah membayar gaji dan allowance  Menteri  , Timbalan , Duta dan Penasihat bertaraf Menteri SETIAP BULAN ?  -  itu TIDAK TERMASUK  gaji dan elaun pegawai - pegawai lantikan  politik dan kenderaan masing - masing 

19.  Cuba fikirkan kos perjalanan pergi balik dan penghinapan Menteri dan jumlah pegawai yang dibawa ke Scotland tidak lama dulu ; HANYA berucap dalam Bahasa Melayu  selama 15 minit TANPA  penterjemah ? 

20.  Lembu yang duduk ditengah jalan pun rasa nya lebih cerdik dari Kabinet yang ada ini 

21.  IKAN  BUSUK  BERMULA  DARI  KEPALA 

22.  Soal wabak COVID dan BANJIR  sehingga kini  TIDAK  ditangani dengan sempurna oleh Kabinet 

23. Jika Mahiaddin BOLEH  beri projek bernilai RM20 billion kepada menantu dan keroni beliau  TANPA  mengikut prosedur biasa , mengapa Ismail berkira sangat nak bantu  mangsa banjir ?  Apa boleh buat dengan maxima RM50 ribu x dengan 30 ribu orang mangsa banjir ? ; mengapa TIDAK  beri terus RM 100 ribu ? 

24.  Kerajaan TERLALU  BERKIRA  membantu rakyat yang menderita akibat TIADA  DASAR  berhubung  kos sara hidup yang melambung ditambah pula dengan COVID  dan  BANJIR   

25.  Rakyat MUDAH  LUPA DAN  SENANG  DI BELI  jestru  mereka  akan  PUJUK  RAYU  pengundi dengan segala janji manis dan wang ringgit apabila diadakan Pilihanraya kelak 

26.  Selepas BERKUASA  mereka akan terus lupa segala janji , dan merompak ; penyelewangan kuasa dan rasuah PASTI  berterusan 

27.   SALAH  SIAPA ?  tepuk dada tanya selera 

28.  Tindakan  SPRM  dan Polis  HANYA terhadap  ikan bilis sahaja ; sesekali barulah kita dengar jerung didakwa - itu pun SELEPAS  diasak bertubi - tubi 

29.   Yang telah didapati  bersalah oleh Mahkamah Tinggi dan Rayuan maseh bebas kehulu kehilir bersuara  SEDANGKAN  pencuri setin milo dan  seringgit dua Tabung Masjid TERUS  dijail - INI KAH   Keluarga Malaysia yang dibanggakan ? 

30.  SPRM dan Polis  masih ditakok lama malah mungkin lebih teruk -  HARAPKAN  PEGAR , PEGAR  MAKAN  PADI 

31.  SELAGI  AGONG  TIDAK  MENGHORMATI  DAN MEMULANGKAN  HAK  RAKYAT YANG  DILAKUKAN PADA PILIHARAYA UMUM KE14 LALU , SELAGI  ITULAH  KEADAAN  NEGARA  TIDAK AKAN  PULIH ,  DAN NEGARA  AKAN  TERUS  DIPANDANG RENDAH  DAN DI HINA 

32.  Samada Tun diangkat semula sebagai PM buat kali 3 itu   MESTI   rujuk pada Perlembagaan yang  JELAS  menyatakan  Ahli Parlimen yang ada  SOKONGAN  MAJORITI SAHAJA  YANG AKAN  JADI PM 

33.  TAK PERLU LAGI SPR  buang ratusan juta ringgit , LANTIK  saja  siapa yang digemari 

34.  Mungkin lantik NIKA GEE  atau  DALFI lebih baik dari Mahiaddin GAGAL  dan Ismail BANGANG jadi PM

Wassalam
Terima Kasih

CHINA REMBAT BALAK ADA KERJA SAMA MELAYU

 CHINA REMBAT

BALAK DENGAN

KERJASAMA DENGAN 

KETUANAN MELAYU 

KHALAS

 
Unknown commented on 

"TENGKU WONG MASIH 

REMBAT BALAK"

Di Pahang ni sekarang raja balak di panggil "bapak ayam"..paling terkenal guna kayangan utk sapu semua kawasan. Ada 3 lagi tawket tgh megembang.

MUHYIDDIN TAK MENGAKU LANTIK AZAM BAKI

 Pelantikan Azam Baki sebagai Ketua Pesuruhjaya ikut peraturan, jangan kaitkan saya – Muhyiddin


PUTRAJAYA – Muhyiddin Yassin berkata pelantikan Azam Baki sebagai Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dibuat mengikut peraturan-peraturan yang telah ditetapkan.

Katanya, bukan beliau yang memilih Azam untuk memegang jawatan itu dan satu jawatankuasa yang dipengerusikan oleh Ketua Setiausaha Negara (KSN) melakukan pelantikan itu.

“Proses lantikan tidak begitu begitu mudah, harus melalui satu proses dan diperakui oleh jawatankuasa di mana KSN yang mengemukakan cadangan nama (Azam Baki).

“Bukan saya yang pilih, tapi dicadangkan jadi saya fikir proses itu (pelantikan Azam Baki) tidak salah dan teratur, jangan kaitkan saya dengan kes ini,” katanya dalam sidang media Mesyuarat Majlis Pemulihan Negara (MPN), sebentar tadi.

Azam dilantik sebagai Ketua Pesuruhjaya SPRM semasa Muhyiddin memegang jawatan Perdana Menteri. –

KAH KAH KAH

 BILA BANGKAI

BERULAT BANGLA

PUN TAK MAHU

DEKAT

KAH KAH KAH

SEMUA TAK

MAHU CIUM

AZAM BAKI

KAH KAH KAH

TAIK KERING

TEPI MASJID

TAKDA SAPA

NAK MENGAKU

KAH KAH KAH