Khamis, 6 Oktober 2022

TT PECAH BERITA - HOT HOT TERKINI TER NOWW TER HOTT

 


HOT HOT HOT

TERKINI

TER NOWW

TER HOTT

AMIN

ESOK

PARLIMEN BUBAR

AMIN

ZAHID MENANG

MAIL BERA KALAH

AMIN

KHALAS


PEREMPUAN HIDUP KEBEBASANPEREMPUAN

HIDUP

KEBEBASAN

AMIN

SLOGAN MENDOBRAK

REJIM PAK LEBAI

AMIN

KHALAS

PEGUAM NAJIB SAKITPerbicaraan 1MDB Najib ditangguhkan, Shafee sakit

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini menangguhkan perbicaraan 1Malaysia Development Bhd Najib Razak kerana peguam bela Mohammed Shafee Abdullah jatuh sakit.

Peguam bela Alaistair Brandah Norman memberitahu Hakim Collin Lawrence Sequerah Shafee tidak sihat untuk menghadiri perbicaraan bagi menjalankan pemeriksaan balas terhadap bekas pengarah urusan AmBank Cheah Tek Kuang.

Katanya Shafee memperoleh Sijil Perubatan daripada doktor dari 6 hingga 9 Oktober lalu.

“Beliau sakit dan mengalami demam serta jangkitan tekak yang teruk yang menghalangnya daripada memeriksa balas saksi hari ini,” katanya.

Timbalan Pendakwa Raya Mohamad Mustafa P Kunyalam tidak membantah penangguhan itu.

“Kami tiada bantahan, kami mahu Shafee kembali sihat sepenuhnya untuk meneruskan pemeriksaan balas,” katanya.

Sequerah kemudian bertanya tentang sambungan perbicaraan kes itu Selasa depan.

Alistair bagaimanapun berkata Shafee tidak akan hadir untuk menghadiri perbicaraan pada waktu pagi dan keesokan harinya pada Rabu. 

Kataya ini kerana Shafee perlu menghadiri dua kes berasingan pada tarikh tersebut.

Mustafa kemudiannya membantah penangguhan itu dan memberitahu hakim perbicaraan perlu diteruskan.

Sequerah bersetuju dan berkata perbicaraan akan diteruskan pada hari Selasa.

“Kami perlu meneruskan dengan saksi baharu. Saya menghargai dia (Shafee) mempunyai komitmen tetapi perbicaraan ini tertangguh sekian lama.

“Kita tidak boleh menunggu mahkamah ini, mahkamah itu dan mahkamah lain. Kami mempunyai komitmen untuk menyelesaikan percubaan ini,” katanya.

Najib sedang dibicarakan atas tuduhan rasuah membabitkan RM2.28 bilion dalam dana 1Malaysia Development Bhd. Beliau berdepan 25 pertuduhan iaitu empat salah guna kuasa dan 21 pengubahan wang haram untuk kesalahan yang dilakukan antara 2011 dan 2013.

Beliau kini sedang menjalani hukuman 12 tahun di Penjara Kajang setelah disabitkan kesalahan menyeleweng dana SRC International. – 6 Oktober, 2022.

BILA PEGUAM 

SAKIT 

NAJIB NAZAK

SORANG DIRI

DALAM SEL

KAH KAH KAH

TAK KELUAR

TAK NAIK KERETA

TAK NENGOK KL

TAKDA POLIS IRING

KAH KAH KAH

MASA INI NAJIB

AKAN TERINGAT

JO LOW YG

ENJOI DI CANTON

KAH KAH KAH

TERINGAT LAGU

ZIANA ZAIN

KAH KAH KAH

TERINGAT KEMUT

ALTANTUYA

KAH  KAH KAH

ADA RASA GERUN

TAKUT 

TERSEREMPAK

DENGAN AZILAH

KAH KAH KAH

TAPI NAJIB

DAH SELAMAT

DARI MENDENGAR

ARAHAN SUAMI

KAH KAH KAH

KENANGAN

MENGUSIK JIWA

KAH KAH KAH

AMIN

PRU15 TAHUN INIPM di Istana Negara lebih kurang sejam

PERDANA Menteri Ismail Sabri Yaakob berada di Istana Negara lebih kurang sejam untuk majlis mengadap Yang di-Pertuan Agong petang ini yang menjadi tumpuan umum di tengah spekulasi Parlimen akan dibubar dalam waktu terdekat.

Ismail Sabri yang dilihat masuk ke perkarangan Istana Negara melalui Pintu Utama pada 3.45 petang kemudian keluar melalui pintu sama pada 4.45 petang.

Ismail Sabri hanya melambai tangan kepada wakil media yang menunggu di luar Istana Negara.

Sebelum majlis menghadap yang dijadual pada 4 petang, Ismail Sabri memberitahu pemberita pertemuannya dengan Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah hanya untuk urusan Jemaah Menteri.

Urusan lain, yang difahami termasuk soal tarikh pilihan raya dan pembubaran Parlimen, akan dibangkitkan sekiranya sempat. 

Majlis menghadap Yang di-Pertuan Agong adalah rutin biasa perdana menteri setiap minggu sebelum mempengerusikan mesyuarat Kabinet.

Mesyuarat Jemaah Menteri dijadualkan pada sebelah pagi esok sementara Belanjawan 2023 dijadual dibentang di Dewan Rakyat pada 4 petang.

Sebelum menerima perdana menteri menghadap, Al-Sultan Abdullah pada sebelah pagi berkenan melawat Pusat Ramalan dan Amaran Banjir Negara (PRABN), Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) di Ampang.

Lawatan bertujuan meninjau persiapan agensi berkaitan menghadapi kemungkinan bencana banjir dalam waktu terdekat.

Menteri Alam Sekitar dan Air Tuan Ibrahim Tuan Man dilapor berkata Al-Sultan Abdullah bertitah supaya pihak berkuasa memberi perhatian kepada sistem amaran awal bencana untuk menghadapi banjir. – 6 Oktober, 2022.  


PARLIMEN AKAN

DIBUBAR

AMIN

PRU 15 AKAN

DIADAKAN

12 NOVEMBER

AMIN

BANJIR TAHUN 2022

AKAN DITANGGUH

KE TAHUN DEPAN

MELALUI 

KERJASAMA

ZAHID & MAIL BERA

DENGAN BANTUAN

BOMOH JAWA

KAH KAH KAH

AMIN

CETAK HUTANG


Malaysia tidak boleh terus meminjam untuk bayar hutang, kata ketua audit

MEMINJAM untuk membayar hutang hanya boleh menjadi langkah jangka pendek dan sementara, kata Nik Azman Nik Abdul Majid.

Ketua audit negara itu berkata Putrajaya perlu mencari penyelesaian jangka panjang kepada masalah itu.

“Memang benar pinjaman sentiasa dibuat untuk membiayai terutamanya perbelanjaan pembangunan.

“Tetapi pada tahun ini dan tahun lepas apabila terdapat Covid-19, sebahagian daripada pinjaman itu digunakan untuk membiayai usaha kerajaan memerangi pandemik dan bagi merangsang penjana ekonomi untuk membantu syarikat terjejas Covid,” kata Nik Azman kepada media hari ini susulan keluaran edisi terkini Laporan Ketua Audit Negara (LKAN) kepada Parlimen hari ini.

Nik Azman berkata Jabatan Peguam Negara memahami situasi dihadapi Putrajaya tetapi menegaskan peningkatan hutang semasa tidak boleh diteruskan.

Awal hari ini, dalam satu kenyataan, Pengerusi Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) Wong Kah Who berkata pihaknya bimbang dengan trend peratusan tinggi hasil negara menuju ke arah membayar hutang.

“Daripada RM62.317 bilion yang diperuntukkan kepada Kumpulan Wang Pembangunan, hanya RM40.994 bilion (65.8%) digunakan untuk tujuan perbelanjaan pembangunan, berbanding RM37.53 bilion (77.3%) pada 2020.

“Sebanyak RM12.612 bilion (20.2%) digunakan untuk menanggung liabiliti dan komitmen jaminan PFI (inisiatif kewangan swasta), dan RM8.711 bilion (14%) digunakan untuk tujuan mengklasifikasikan perbelanjaan mengurus untuk pembangunan,” katanya dalam kenyataan itu.

LKAN bagi penyata kewangan kerajaan persekutuan, kerajaan negeri dan agensi negeri bagi 2021 dibentangkan di Dewan Rakyat sebelum ini.

Mengenai laporan itu, Nik Azman berkata Jabatan Audit Negara menambah baik laporan itu dengan menyediakan maklumat grafik mengenai dapatan audit bagi meringkaskan hasil audit secara keseluruhan.

“Infografik itu diharapkan dapat membantu pembaca mendapatkan maklumat penting daripada audit yang dijalankan dengan cepat dan tepat.”

Nik Azman menjelaskan laporan itu mengandungi beberapa perkara penting, termasuk pengesahan penyata kewangan kerajaan persekutuan bagi tahun berakhir 31 Disember 2021, yang menunjukkan gambaran tepat dan saksama kedudukan kewangan kerajaan bagi tahun berkenaan. – 6 Oktober, 2022.  

WOIT

INI BAHAYA

AMIN

BERAPA BILION

BELANJA UNTUK

LAWAN KOBID ?

AMIN

PINJAM ?

ATAU CETAK DUIT ?

AMIN

INI JALAN CEPAT

MENUJU KE

 SRI LANGKA

AMIN

JALAN PINTAS

KE PAKISTAN

AMIN

KHALAS

MAIL TELAN JUGA AKHIRNYA


SORONG JANGAN

TAK  SORONG

KAH KAH KAH

TELAN JANGAN

TAK TELAN

KAH KAH KAH

KHALASAL-FATIHAH - 133 GUGUR

 AL- FATIHAH

133 GUGUR MELAWAN

PAK LEBAI

AMIN

CHIAN MERAH JAGA JO LOW


INTERPOL DAH

KELUAR RED ALERT

AMIN

CHINA MERAH

PILIHARA

JO LOW KERANA

NAK BANTU NAJIB

AMIN

KHALAS


Unknown commented on 
"MAIL BERA JUMPA AGONG"

baco komen den ke artikel sobolom ni... kenapo kerajaan tak issue interpol tangkap jolo

HOT HOT TERKINI TER NOWW - PECAH BERITA


CALON PM

GEROMBOLAN

BUKAN MAIL BERA

AMIN

CALON BARU

LEBIH GAH

TENGKU ZAFRUL

AMIN

TAHU BAHASA

INGGERIS

TAHU BAHASA

 ISTANA

AMIN  

BAI BAI HISHAM 

BAI BAI KHAIRI 

TENGKIU MAIL

KHALAS

BANDUAN JADI WAKIL PEKAN

 

BANDUAN  JADI

WAKIL

WARGA PEKAN

KAH KAH KAH

AMIN

Unknown commented on 
"PEMIMPIN ISLAM DI ZALIMI"

dah kenapa la pegemuam eee sekor nie... otak dia sakit ke, mmg dia nak try bg org betambah benci... banduan mana lg tempatny oiii... tak di lokap, ke mahkamah.. klu sakit bawak gi hospital pakai gari... sekolah law mana la ko masuk nie... mamat tu gari pun tak penah lekat, pakai baju oren pun tak... sarung la sekali, boleh kami layan dgn tt buat modal menganjing...
benlamen commented on 
"PEMIMPIN ISLAM DI ZALIMI"

alahai, apa susahnya. nak balik pekan melawat kawasannya atau nak berdebat d parlimen atau nakkan cipapp bini mudanya, benarkan sj. syarat utama yg mesti d patuhi ialah pakai uniform banduan n tangan d gari. nak malu apa bosskurr

PAKATN TIDAK GENTAR

 

Tidak bubar DUN, bukti PH takut – Ahmad Zahid

KUALA LUMPUR – UMNO menyifatkan keputusan Pakatan Harapan (PH) di tiga negeri tidak akan membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) tahun ini, menunjukkan ketidaksediaannya berdepan Pilihan Raya Umum (PRU) dan menghadapi Barisan Nasional (BN).

Presidennya, Zahid Hamidi berkata, pengalaman kekalahan pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka, Johor dan Sarawak membuktikan PH tidak lagi diterima oleh pengundi mereka.

WOIT

BUKAN TAKUT

PAKATAN TAK

GENTAR

AMIN

TAK MAHU BUBAR

TAKTIK NAK KACAU

ZAHID KAU KAU

AMIN

TAK IKUT BUKAR

 TAKTIK NAK

BERI MAIL KUAT

AMIN

MAIL ADA TUGAS

BELUM SELESAI

AMIN

MAIL WAJIB 

MASUKKAN SORANG

LAGI PRESIDEN

GEROMBOLAN

KE DALAM JIL

AMIN

KHALAS

EEE CUCI DUIT KENA TANGKAP


4 individu termasuk 3 sekeluarga didakwa cuci duit lebih RM300 juta

EMPAT individu termasuk tiga sekeluarga mengaku tidak bersalah di dua Mahkamah Sesyen George Town hari ini atas 150 pertuduhan membabitkan pengubahan wang haram melibatkan lebih RM300 juta pada 2018 hingga 2020.

Abdul Wahab S. Mohd Mydeen, 53, Mohd Nasree Abdul Rahman, 36, Nur Hafeezah Abdul Wahab, 26, dan Reesool Bivi Yusof Gini, 50, membuat pengakuan itu di hadapan Hakim Mohammad Khalid Ab Karim dan Hakim Mazdi Abdul Hamid.

Mohd Nasree, pengarah urusan sebuah syarikat pelaburan didakwa atas 118 pertuduhan manakala Abdul Wahab, yang merupakan ketua pegawai eksekutif syarikat tersebut didakwa atas 30 pertuduhan, serta dua pertuduhan yang dibaca bersama isterinya, Reesool Bivi dan anak perempuannya, Nur Hafeezah.

Di hadapan Hakim Mohammad Khalid, Mohd Nasri menghadapi 60 pertuduhan dan Abdul Wahab 15 pertuduhan serta satu pertuduhan yang dibaca bersama Nur Hafeezah.

Hakim Mohammad Khalid kemudian menetapkan ikat jamin RM300,000 untuk kesemua pertuduhan dihadapi Mohd Nasree, RM50,000 ikat jamin untuk Abdul Wahab dan RM25,000 untuk Nur Hafeezah.

Di hadapan Hakim Mazdi pula, Mohd Nasree didakwa dengan 58 pertuduhan manakala Abdul Wahab berdepan 15 pertuduhan serta satu pertuduhan yang dibaca bersama Reesool Bivi.

Mahkamah membenarkan Mohd Nasree diikat jamin RM200,000 bagi kesemua pertuduhan, Abdul Wahab  (RM60,000) dan  Reesool Bivi (RM10,000).

Mereka semua didakwa mengikut Seksyen 4(1)(b) Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil daripada Aktiviti Haram (AMLATFPUAA) 2001 yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 15 tahun dan denda sehingga lima kali ganda nilai hasil aktiviti haram atau RM5 juta atau mana lebih tinggi, jika sabit kesalahan.

Mereka didakwa melakukan perbuatan itu di pelbagai bank di Semenanjung antara 2018 hingga 2020.

Kedua-dua mahkamah menetapkan 15 November untuk sebutan semula kes.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Harris Ong Jeffrey Ong, manakala Abdul Wahab, Reesool Bivi dan Nur Hafeezah diwakili peguam Mashitah Jamaluddin, sementara Mohd Nasree diwakili peguam S. Raveentharan. – 5 Oktober, 2022.

WOIT

EEE INI

BUAT KERJA APA

300 JUTA $$$$

BUKAN KECIK ANAK

AMIN

NAK HANTAR

KE INDEEA KE?

AMIN

APAKAH EEE INI

JUGA AKAN IKUT

MACAM NAJEEB

BOLEH MINTA

AMPUN

KAH KAH KAH

AMIN

HINA PARLIMEN JIKA BANDUAN MASUK


BANDUAN MASUK

PARLIMEN SATU

PENGHINAAN 

PARLIMEN

AMIN

KHALAS

hamim commented on
 "PEMIMPIN ISLAM DI ZALIMI"

TT, jika Najib dibenarkan hadir ke Sidang Parlimen, bolehkah dikira Najib membuat rekod dunia terbaharu BANDUAN hadir semasa sidang parliment , bagus juga jika dia hadir boleh dia cadangkan kera jaan bina khas untuk dia penjara terbuka diPEKAN agar dia dapat menemui pengundinya, mendegar tangisan pengundi yang merintih dan bersedih kerana YB mereka dizalimi dan dipenjarakan

MURID SEKOLAH LAWAN PAK LEBAI MURID SEKOLAH

LAWAN PAK LEBAI

AMIN

KHALAS

HUKUM BARU TAKDA KATAK

 

KEMAH KOCIK

JAMIN KALAH

KEMAH BOSAR

HUKUM BARU

TAKDO KATAK

AMIN


Nazrio commented on
 "PARTI BUNGKUS MALAYSIA"

kemah besar kos tinggi pastu penoh kataK.. rakyat geLi