Isnin, 14 September 2020

NASEHAT UNTUK YANG CARI LEMBU
NASEHAT UNTUK

YANG CARI LEMBU 

TUKAR TIUB UDANG BILANG

TUKAR TIUB

UDAH LAPOR

AMIN

Amanah sahkan Husam letak jawatan naib presidenKAMPONG

CONGO

ADA APA ?

KAH KAH KAH

CONTOH SOSOK JUJUR

CONTOH SOSOK

JANTAN MELAYU

JUJUR LURUS

ALIM WARAK

TAK MAKAN

DUIT RASUAH 

TAK MAKAN

DUIT HARAM

AMIN


Rizal nafi bersekongkol dengan pendakwaan beri keterangan terhadap Rosmah 


RIZAL Mansor menafikan di Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur hari ini bahawa beliau telah membuat perjanjian dengan pihak pendakwaan untuk memberi keterangan sebagai saksi utama terhadap bekas majikannya, Rosmah Mansor pada perbicaraan kes rasuah isteri bekas perdana menteri itu berhubung projek pembekalan dan pemasangan tenaga solar di 369 sekolah luar bandar di Sarawak.

Bekas pegawai khas Rosmah itu juga tidak bersetuju dengan cadangan peguam tertuduh Jagjit Singh bahawa beliau telah membuat perjanjian dengan pihak pendakwaan atas pertimbangan bahawa empat pertuduhan terhadapnya akan digugurkan dan beliau akan dibebaskan daripada semua pertuduhan tersebut.

Jagjit: Sudah terang lagi bersuluh bahawa anda telah melakukan konspirasi jenayah dengan pihak pendakwaan serta membuat perjanjian dengan mereka untuk menjadi saksi utama yang memberi keterangan terhadap Datin Seri Rosmah, atas pertimbangan pendakwaan menarik balik keempat-empat pertuduhan yang dikenakan ke atas anda dan anda dibebaskan daripada kesemua pertuduhan.

Rizal: Tidak Yang Arif.

Saksi pendakwaan ke-21 itu memberi keterangan pada perbicaraan isteri bekas perdana menteri Najib Razak yang berdepan satu pertuduhan meminta RM187.5 juta dan dua pertuduhan menerima rasuah berjumlah RM6.5 juta daripada bekas pengarah urusan Jepak Holdings Saidi Abang Samsudin.

Pada 8 Januari lepas, mahkamah telah melepas dan membebaskan Rizal, 46, daripada empat pertuduhan meminta dan menerima rasuah berjumlah RM5.5 juta bagi dirinya sendiri serta Rosmah berhubung projek solar hibrid itu selepas pendakwaan menarik balik kesemua pertuduhan terhadapnya.

Kepada soalan Jagjit mengenai pertuduhan yang dihadapinya sebelum ini, saksi itu yang diletak di bawah program perlindungan saksi berkata wang yang dinyatakan dalam pertuduhan adalah sumbangan politik.

“Empat pertuduhan terhadap anda ialah meminta dan menerima rasuah untuk diri sendiri dan anda masih mahu mahkamah percaya bahawa ia adalah sumbangan politik,” kata Jagjit dan saksi itu menjawab ya.

Soalan itu diajukan pihak pembelaan selepas Rizal sebelum ini menafikan semua pertuduhan terhadapnya apabila beliau minta dibicarakan namun telah mengaku meminta dan menerima wang tersebut dalam penyataan saksi.

Saksi itu turut disoal berkaitan gaji dan asetnya oleh Jagjit dan beliau mengaku memiliki beberapa buah kereta mewah seperti Audi, BMW dan Mercedez Benz serta sebuah rumah bernilai RM3.5 juta.

Jagjit: Dengan jawatan gred 48 sebagai pegawai khas, gaji anda kira-kira RM7,000 dan dengan gaji sebanyak itu, anda memiliki Audi, BMW, Mercedes Benz dan sebuah rumah bernilai RM3.5 juta.

Rizal: Setuju.

Jagjit: Semuanya dibeli dengan wang rasuah.

Saksi itu juga mengaku bahawa beliau telah ditaja oleh Saidi dan rakan kongsi perniagaannya, Rayyan Radzwill Abdullah ketika beliau ke Makkah untuk menunaikan umrah pada 2016 dan 2017 namun menafikan bahawa beliau telah dibiayai sepenuhnya.

Jagjit: Saya katakan kepada anda, tak malukah kita nak pergi ke Tanah Suci kita guna wang rasuah tajaan orang lain.

Rizal: Tidak.

Jagjit: Anda ke sana menggunakan menggunakan wang rasuah?

Rizal: Itu adalah sumbangan politik.

Jagjit: Berdasarkan pengakuan anda, saya katakan anda adalah orang yang paling tidak jujur, keji dan hina dalam keseluruhan kes ini, anda korup dan anda yang paling teruk.

Rizal: Tidak.

Rosmah, 68, didakwa menerima suapan menerusi Rizal sebagai upah membantu Jepak Holdings mendapatkan Projek Bersepadu Sistem Solar Photovoltaic (PV) Hibrid serta Penyelenggaraan dan Operasi Genset/Diesel bagi 369 sekolah luar bandar Sarawak bernilai RM1.25 bilion secara rundingan terus daripada Kementerian Pendidikan Malaysia.

Kesalahan itu didakwa dilakukan di Lygon Cafe, Sunway Putra Mall, Jalan Putra di sini; kediaman Rosmah di Jalan Langgak Duta, Taman Duta serta Seri Perdana, Persiaran Seri Perdana, Presint 10, Putrajaya antara Januari 2016 dan September 2017.

Perbicaraan di hadapan Hakim Mohamed Zaini Mazlan bersambung esok. – Bernama, 14 September, 2020.TAK TAU

HAL DUIT MUIT

TAK AMBIL

RASUAH

SOSOK CALON

JANTA MITALI

TAK SANGKUT

DENGAN 

TALI BIRKIN

KAH KAH KAH

MUHYIDDIN MAKIN TERKEPONG
MUHYIDDIN

MAKIN BERAT

DI KEPONG

AMIN

DI PAGOH 

RUMAH SENDIRI

KENA SERANG

INI PARAH

AMIN

ADA JALAN

KELUAR?

AMIN 

Bersatu tak selamat, Muhyiddin perlu formula hadapi PRU15, kata Mukhriz


KEDUDUKAN Bersatu tidak selamat walaupun membentuk kerajaan dengan Umno, PAS dan beberapa parti dari Sabah dan Sarawak, kata Mukhriz Mahathir.

Presiden Pejuang itu berkata bekas ketuanya ketika bersama Bersatu, Muhyiddin Yassin mungkin perlu mencari formula lain agar tetap relevan dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke-15.

“Bersatu kini buntu. Mereka tidak boleh kembali ke Pakatan Harapan, dan juga hadapi masalah dalam Muafakat Nasional.”

“Reaksi dari kepimpinan atasan mungkin menunjukkan wujud beberapa hubungan politik tetapi di peringkat akar umbi, tidak ada tanda-tanda persefahaman.”

“Muhyiddin mungkin harus cari formula (sesuai) jika tidak parti itu akan gagal teruk sementara Umno dan PAS mungkin jadi pemenang.”

“Itulah sebabnya mengapa ramai anggota Bersatu kini mula bergabung dengan kami kerana mereka melihat tidak ada masa depan dengan parti itu,” kata bekas naib presiden Bersatu itu.

Menjelaskan lebih lanjut, Mukhriz berkata beberapa pemimpin Umno telah membuat kenyataan yang jelas bahawa mereka tidak akan membiarkan Bersatu mendapat tiket percuma dalam pilihan raya akan datang.

Mukhriz turut menambah bahawa bekas pembantu Najib Razak, Isham Jalil juga turut mempersoalkan kedudukan Muhyiddin di Pagoh, kerusi yang pertama kali dimenanginya pada tahun 1978.

“Sekiranya Umno tidak boleh membiarkan Bersatu bertanding di kerusi-kerusi yang mereka menangi sebelum ini, bagaimana Bersatu dapat kekalkan kerusi tersebut.”

“Umno telah katakan bahawa mereka tidak akan membiarkan Bersatu dapat tiket percuma walaupun di kerusi yang dimenangi Bersatu,” katanya.

Veteran Umno Tengku Razaleigh Hamzah sebelum ini berkata bahawa parti itu tidak akan menyokong Muhyiddin sebagai perdana menteri sekiranya terdapat pilihan raya baru.

“Aturan dalam Perikatan (Nasional) sekarang tertumpu untuk menjaga kestabilan. Tetapi ketika kita menghadapi pilihan raya umum, ia adalah permainan yang berbeza dan Umno juga harus bertindak bersama,” kata penasihat Umno itu dalam wawancara dengan Channel News Asia bulan lalu.

Tengku Razaleigh menjawab soalan mengenai apakah Umno akan menyokong Muhyiddin pada PRU15.

Putera dari Kelantan itu juga mendesak ahli-ahli Umno dalam Kabinet Muhyiddin untuk meletakkan jawatan dari kedudukan mereka selepas Bersatu memutuskan untuk menerima keahlian bukan Bumiputera.

Katanya, Bersatu tidak boleh menjadi sebahagian daripada Muafakat Nasional (MN) kerana parti itu mempunyai orang bukan Melayu sebagai ahli.

Muafakat Nasional adalah kerjasama antara dua parti Melayu Islam yang terdiri daripada Umno dan PAS.

Kerjasama itu terjalin setelah kedua-dua parti itu kalah teruk dalam pilihan raya yang lalu.

Seorang lagi anggota Umno, Khaled Nordin juga mengingatkan Muhyiddin agar ikhlas jika ingin bergabung dengan Muafakat Nasional.

Bekas menteri besar Johor itu berkata bahawa Bersatu tidak boleh cari kerusi sekiranya mereka ikhlas menyertai MN.

“Jangan buat silap dengan menganggap bahawa bergabung dengan MN adalah cara untuk selamatkan kerusi, kedudukan atau parti yang berpecah,” katanya di laman Facebook.

Pada 15 Ogos lalu, Muhyiddin mengumumkan bahawa Bersatu akan bergabung dengan Muafakat Nasional.

Pengakuan itu menimbulkan persoalan mengenai masa depan gabungan Perikatan Nasional yang kini memegang tampuk kuasa, namun masih belum didaftarkan.

Umno sebelum ini berkata tidak akan menyertai PN secara rasmi, parti itu lebih memilih untuk kekal bersama MN.

Kemasukan Bersatu ke MN akan menjadikan kedudukan tiga parti Melayu itu sebagai tulang belakang kerajaan.

Sekutu PN adalah pakatan pemerintah Sarawak, GPS, MCA, MIC dan beberapa parti Sabah. – 13 September, 2020.


TAPI INI

SEKARAG 

DALAM POLITK

SATU MINGGU

AMAT PANJANG

KAH KAH KAH

PRU 15 BILA?

BELUM TENTU

SEMUA BOLEH

DIATUR

AMIN

ROSMAH WANITA JUJUR DIFITNAH

WANITA JUJUR

ALIM WARAK

BERNAMA

 ROSMAH

SEDANG 

DIFITNAH

AMIN  


Rosmah tidak minta wang untuk diri sendiri, kata saksi 

ISTERI bekas perdana menteri tidak meminta wang untuk dirinya daripada Jepak Holdings Sdn Bhd bagi projek hibrid solar di Sarawak yang bernilai RM1.25 bilion, kata saksi pendakwaan perbicaraan kes rasuah Rosmah Mansor di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini. 

Rizal Mansor, 46 berkata demikian ketika diperiksa balas oleh peguam bela Jagjit Singh. 

Rizal yang merupakan saksi ke-21 disoal oleh Jagjit berdasarkan keterangan saksi 46 muka surat, yang beliau bacakan di mahkamah minggu lalu. 

Jagjit: Saya letakkan kepada kamu, Rosmah tidak mendapatkan atau meminta wang untuk diri sendiri?

Rizal: Setuju.

Jagjit: Boleh kamu sahkan Rosmah tidak mendapatkan atau meminta secara terus daripada pengarah urusan Jepak Holdings Saidi Abang Samsuddin dan rakan kongsinya Rayyan Radzwil Abdullah?

Rizal: Ya saya sahkan.

Ketika ini, Jagjit menegaskan kepada Rizal bahawa beliau melibatkan Rosmah dalam projek ini kerana Jepak mahu membuat derma politik kepada perdana menteri ketika itu Najib Razak.

Bagaimanapun, memandangkan beliau sibuk, mereka memutuskan untuk melakukannya menerusi isterinya Rosmah, yang mana ia dipersetujui oleh Rizal.

Jagjit: Boleh kamu sahkan pertemuan pertama antara Saidi, Rayyan dan Rosmah hanya sebab derma politik dan menjadi tugas kamu untuk libatkan Rosmah? 

Rizal: Ya.

Jagjit: Walapun kamu melibatkannya, beliau tidak pernah sekali meminta sebarang wang?

Rizal: Betul.

Rosmah, 69, berdepan tiga pertuduhan rasuah, antaranya meminta RM187.5 juta daripada Saidi sebagai dorongan untuk membantu syarikat mendapatkan projek hibrid solar di Sarawak.

Beliau juga dituduh menerima rasuah berjumlah RM6.5 juta daripada Saidi pada 2016 dan 2017.

Terdahulu, ketika Saidi memberi keterangan, beliau mengakui menawarkan derma politik kepada Najib sebagai penghargaan kerana membantunya mendapatkan projek hibrid solar untuk syarikatnya.

Saidi yang merupakan saksi ke-17 perbicaraan itu berkata, memandangkan beliau tidak dapat berjumpa Najib kerana perdana menteri itu sibuk, beliau membuat keputusan untuk serahkan derma itu menerusi isterinya.

Saidi berkata, beliau dan rakan kongsinya Rayyan mendapat idea untuk memberi derma politik dan mereka sanggup menawarkan 10% daripada kos projek.

Pertemuan pertama dengan Rosmah beraku di kediamannya di Langgak Duta, Kuala Lumpur antara Januari dan Februari 2016.

Ketika itulah Saidi didakwa menawarkan Rosmah 10% daripada RM1.25 bilion kosprojek sebagai sumbangan politik.

Kemudian pada hari yang sama, Saidi berkata beliau mengadakan pertemuan dengan Riza di Lygon Café di Sunway Putra Mall, Kuala Lumpur, yang mana Rizal berkata Rosmah sebaliknya mahu derma politik itu sebanyak 15%.

Saidi berkata beliau cuba berunding dan meminta Rizal meyakinkan Rosmah agar bersetuju dengan 10% hingga 12% yang mana Rizal mengatakan beliau akan cuba.

Namun Saidi berkata, Rosmah tetap mahukan 15%. Beliau dimaklumkan perkara itu pada malam yang sama oleh Rayyan, yang bercakap dengan Rizal.

Rizal sebelum ini berdepan empat pertuduhan mendapatkan dan menerima rasuah untuk dirinya dan Rosmah berjumlah RM5.5 juta melibatkan projek membekalkan dan menyediakan kemudahan tenaga solar di sekolah luar bandar di Sarawak.

Beliau didakwa di bawah Seksyen 16(a) (A) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009.

Pada 8 Januari lalu, pendakwaan terhadap Rizal ditarik balik oleh pendakwa dalam kes rasuah berkenaan dan kemudian diletakkan di bawah program perlindungan saksi. – 14 September, 2020.ROSMAH MANSOR

ALIM WARAK

SELALU PERGI 

KE MEKAH

BERSEDEKAH

BERKORBAN

UNTUK ANAK

SEKOLAH

INILAH TANDA

WANITA MITALI

BUKAN WANITA

TALI BIRKIN

KAH KAH KAH

PENCERAHAN BIDADARIPENCERAHAN 

BIDADARI
"Bidadari" berasal dari perkataan Sanskrit Vidhyadhari (विद्याधर) atau juga lebih dikenali sebagai Apsara (अप्सरा) dalam Hinduisme. Ia merujuk kepada para perawan cantik yang mendiami Svargaloka atau Indra dan sangat mahir dalam seni tarian. Selepas kedatangan Islam di kepulauan Melayu, konsep Hinduisme ini diadaptasi dan disamakan dengan konsep ḥūrīyah (حورية) dalam Islam.

TERIMA KASEH
RONALD REAGAN

BRO LU RISAU KE ?
BRO LU RISAU
JANGAN RISAU BRO

RAMAI ORANG SUKA MINUM SUSU
TAPI TAK SAMESTINYA 
WAJIB PILIHARA LEMBU
PILIHARA LEMBU UNTUK SUSU
CARA LAMA
ADA MACAM CARA SEKARANG
ADA SUSU LEMBU
ADA SUSU KAMBING
ADA SUSU KIJANG
ADA UNTA
ADA SUSU ZIRAFAH
SUSU BABI PUN ADA
MUSTAHIL TAK MUAK
MAKAN SUSU MELAYU SAJE
KAH KAH KAH
TERIMA KASEH RONALD REAGAN
AMIN
lelaki/perempuan mesti ada pasangan hidup, itu fitrah manusia, semua bangsa - agama pun percaya dgn fakta ni, bukan hanya manusia, haiwan, tumbuhan pun sama ada jantan betina - hidup berpasangan. kalau ada masaalah, hadapi dgn tenang, jgn lari.. malu jadi jantan. kalau lelaki takde bini, maknanya.. kaum semburit mati pucuk dah kena KASI..
 on 
HUSAM 
LETAK JAWATAN
Publish | Delete | Spam
Unknown
at 15:49

lag

INI KEBENARAN
SAHEH INI

KEBENARAN 

Rosmah tidak minta wang untuk diri sendiri, kata saksi 


BERITA MENYUSULPENCERAN HARI INI
PENCERAHAN

Asal Usul Beberapa 
Istilah Keagamaan Bahasa Melayu

Pengaruh Bahasa Sanskrit dalam perkembangan Bahasa Melayu adalah sangat besar dan melalui jangka masa yang sangat lama iaitu kira-kira sejak 2000 tahun dahulu Antara bukti terawal pengaruh Sanskrit dapat dilihat pada Batu Bersurat yang ditemui berhampiran ibu kota Kerajaan Champa purba, Indrapura di Dong Yen Chau, Vietnam sekarang. Batu bersurat yang tidak bertarikh ini dipercayai berasal dari abad ke-4 dan sudah mengandungi beberapa kata pinjaman Sanskrit seperti 'Naga', 'Svarga' dan 'Naraka'

Petikan dari Batu bersurat Dong Yen Chau

Siddham! Ni yang nāga punya putauv.
Ya urāng sepuy di ko, kurun ko jemā labuh nari svarggah.
Ya urāng paribhū di ko, kurun saribu thun davam di naraka, dengan tijuh kulo ko.

Terjemahan Bahasa Melayu

Sejahtera! Inilah naga suci kepunyaan Raja.
Orang yang menghormatinya, turun kepadanya permata dari syurga.
Orang yang menghinanya, akan seribu tahun diam di neraka, dengan tujuh keturunan keluarganya.


NAK ABODOH CARI PELUANG


NIK ABODOH

CARI PELUANG
fahami betul-betul ayat nik abuduh ni. mamat ni byk penyokong. ni dia kasi kata dua pada pn, hadi dan mat sembab dengan harapan dilantik jadi mana2 pengerusi glc. kalau tidak, dia akan larikan penyokong mcm mat semburit.kahkahkah 
on 
GENG RETARD
 GADUH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 14/09/20

Ko

JANDA BAIKJANGAN LUPA 

CARA MEMBACA

TUKAR TIUB
Cerita janda baik dah gagal ke, sakai? Takde yg berani pecah berita ke? Atau kau tunggu org lain pecah berita lepas tu kau claim sebagai berani lapor? on 
TUKAR TIUB 
DAH ROYAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 14/09/20

Hati

GUNDIK RAJA


GUNDIK RAJA
Kingmaker ni mcm gundik raja atau pelacur istana. Ada peranan penting sebagai penyedap berahi raja tapi tiada kuasa dlm pengurusan dan pentadbiran istana. Boleh diancok dam ditinggal bila2 masa dan boleh ditukar ganti. Ada masanya pelacur2 ni diajak gangbang, boleh juga anal. 
Dalil: masa bung moktar umum calon bn dan pn utk prn sabah, seekor pelacur pun tak dijemput utk hadir sama dlm majlis. Pelacur tak perlu masuk campur dlm urusan pentadbiran istana. Begitulah pentingnya peranan kingmaker aka pelacur istana. 
Amiin
Unknown commented on
 "KING MAKER INI APA?"MUHYIDDIN TAK SELAMAT

SELAMAT 

PAGI KE ? 

Bersatu tak selamat, Muhyiddin perlu formula hadapi PRU15, kata Mukhriz

KETIKA SUSAH - APA KATA KHALIL GIBRANKETIKA SUSAH

DENGAR APA KATA

KHALIL GIBRAN HUSAM LETAK JAWATANPASAI APA 

PROTES  

ABANG MAT SABU

KAH KAH KAH

PASAI 

ABANG MAT

DAH SEDAR

ANWAR TIPU KE

KAH KAH KAH

Husam letak jawatan naib presiden Amanah, kata sumber


HUSAM Musa melepaskan jawatan sebagai naib presiden Amanah dan pengerusi Pakatan Harapan Kelantan sebagai tanda protes terhadap kepimpinan presiden parti Mohamad Sabu, kata sumber.

Beberapa sumber dalaman parti memberitahu The Malaysian Insight, Husam menyerahkan surat peletakan jawatannya dua minggu lalu.

“Husam cuma melepaskan jawatan lantikannya dalam parti saja.

“Jawatan yang beliau menang iaitu ketua Amanah Kota Bharu, tak letak jawatan.

“Surat (peletakan jawatan) dihantar dua minggu lalu tetapi pejabat Amanah masih mendiamkan diri,” kata sumber.

ATAU PASAI

ANWAR IBRAHIM

JANJI NAK BAGI

KAMPONG CONGO

KAH KAH KAH


PAS DI SABAH

PARTI ISLAM
PAS 

TERPERANJAT

BILA TAHU

DAYAK DAN IBAN

TAK SUKA ARAB

UGAMA BEBAS

DALAM SABAH

MAKA INILAH

YANG DIPANGGIL

BERMUHA SABAH

SEBELUM

BER MUHA

SARAWAK

KAH KAH KAH


NASIB KITA BAIK BEBAL TIDAK BERJANGKIT

NASIB KITA BAIK

BEBAL 

TAK BERJANGKIT
suhu dunia hanya naik 1 darjah celsius sahaja dan masa 100 tahun... gambar beruang tu photoshop... lebung.. tipu.. populasi beruang kutub semakin bertambah.. jangan la jadi bodoh 
on 
ALAM KITA
 MAKIN PANAS
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
on 13/09/20

kin

BEBAL DITIPU ARAB

BEBAL 

DITIPU ARAB
Melayu ..bila omputeh ckp dunio making paneh ..kito pong terasa panasnye ..panasnye nyocok nyocok gitu. Tapi ..pendapatang Gwa ..Tanah Melayu ni making sojuk ..dulu era Agogo 6Oan, 7Oan anak gadis cantik bermini skirt ..boy main bola dipadang dgn shorts ala Kevin Kegen. 
Skrg lu tingo sindri ..murid pompuan lari 100m badan dibungkus dgn 3 lapis kain ..ribai ribai. Boy main bola berseluar panjang lapik dgn shorts, t-shirt lgn panjang, kepala ditutup dgn kopiah dan serban ..soojuuk .. 
on 
ALAM KITA
 MAKIN PANAS
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 13/09/20

W

PEMIMPIN PAS DENGAN CIA


PEMIMPIN PAS

DENGAN CIA
 kau jgn nak hasut pecahbelahkan ahli-ahli sorga kelate dan teganu, sakai. puak teganu ada yg jadi menteri, puak kelate pun ada yg jadi menteri. kelate dan teganu tetap utuh, yg terpinggir cuma nik abuduh sorang jer. 
dia cemburu tu sebab sebagai anak mantan mb kelate dan mantan mursyidul am pas tapi tak duduk dalam arus perdana politik negara. nik abuduh ni mengaku ada kawan cia...diulang CIA, sebab tu pas parti islam jarakkan diri dari dia kahkahkah 
on
 GENG RETARD GADUH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 14/09/20

Ko

TUKAR TIUB DAH ROYAKAWAL LAGI

TUKAR TIUB

DAH LAPOR

KAH KAH KAH

JANGAN LUPA

CARA MEMBACA

TUKAR TIUB


Husam letak jawatan naib presiden Amanah, kata sumber

DIMANA
ENCIK HUSAM

SEKARANG

DI BUKIT GASING

ATAU DI KAMPONG

CONGO

SAJE TANYA

JANGAN MARAH
BEBAL JENIS INI BAHAYA MEROSAK ALAM


BEBAL JENIS INI

AMAT BAHAYA 

MEROSAKKAN

 ALAM
 teori je tu.. penyelidikan pun ada banyak yang menipu.. tak ada sapa yang betul2 tahu apa yang berlaku 40000 tahun dulu.. tak ada rekod bertulis.. mat salleh kata “the science is not settled”. kah kah kah! 
on 
PENCERAHAN
Ketua Pengarang
on 13/09/20


saintis korup yang bekerja untuk kapitalis dalam sektor renewable energy buat hoax global warming dan climate change.. mereka melobi kerajaan untuk dapatkan dana untuk ‘kajian’... syarikat buat kincir angin dan solat panel pula nak dapatkan subsidi... 
para aktivis pula nak daptkan dana awam untuk kepentibgan peribadi.. yang kaya ialah saintis korup.. kapitalis jual kincir angin... dan aktivis seperti Greta Thurnberg 
on 
ALAM KITA
 MAKIN PANAS
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
on 13/09/20

suh