Rabu, 6 Januari 2021

PKP SEKALI LAGI

 


AWAS


PKP


SEKALI


LAGI POLITIKUS

GILA KUASA

GILA NAK PRU

GILA NAK JADI PM

KOBID 

TAMBAH GILA

RAKYAT DERITA

NEGARA HANCUR

INGAT APA

TERJADI LEPAS

PRU SABAH ?

AMIN

CONTOH PEMIMPIN MELAYU ISLAM

 

 

CONTOH PEMIMPIN

MELAYU ISLAM YANG

JUJUR  BERHEMAH

BERJUANG UNTUK

RAKYAT

 ATAU

SINDROM 

POLIS PENCEN

KAH KAH KAH

DAH KENA BUANG

TERUS CAKAP

HAL MELAYU ISLAM

DAN RAKYAT

KHALAS

ANNUAR MUSA BUKAK RAHSIA

 


 BILA ANNUAR

KENA BUANG

DIA PECAH RAHSIA

DALAMAN

AMIN

APA JADI MALAM INI

KAH KAH KAH

GARIS ZAHID BERJAYA

ATAU GAGAL

AMIN


Annuar dakwa Zahid tidak mahu Umno daftar Muafakat

UMNO tidak mahu mendaftarkan Muafakat Nasional (MN) sebagai gabungan atas arahan presidennya Ahmad Zahid Hamidi, kata Annuar Musa.

Bekas setiausaha agung Barisan Nasional (BN) itu berkata Zahid mengarahkan demikian kepada kepimpinan parti dalam mesyuarat Umno pada November tahun lalu.

“Kemudian pada November, bila kita nak masuk bincang tentang pendaftaran, kita diarahkan sekali lagi oleh presiden (Ahmad Zahid) supaya membawa usul dalam mesyuarat itu supaya (MN) tidak didaftarkan.

“Sampailah keputusan yang terakhir, mesyuarat paling terbaru, MN memutuskan tidak perlu MN didaftarkan. Ia kekal sebagai satu wadah permuafakatan untuk menggerakkan penyatuan dan perpaduan di kalangan orang Melayu dan umat Islam.

“Dan (oleh) kerana Umno buat keputusan bertanding atas logo BN, jadi pendaftaran MN dianggap sebagai tidak relevan,” kata Annuar pada sidang media di Putrajaya hari ini.

Ahli Parlimen Ketereh semalam dipecat dari jawatan setiausaha agung BN berikutan pandangannya didapati tidak selari dengan kepimpinan gabungan itu, kata sumber. Beliau digantikan Setiausaha Agung Umno Ahmad Maslan.

Umno dan PAS menjalinkan kerjasama politik dengan pembentukan MN pada September 2019, yang membawa agenda penyatuan orang Melayu dan Islam.  

Naib Presiden PAS Mohd Amar Abdullah minggu lalu dilaporkan berkata pendaftaran MN berdepan masalah kerana nama  itu sudah digunakan oleh pihak lain.

Amar dipetik Malaysiakini berkata nama MN sudah ada dalam Jabatan Pendaftaran Pertubuhan (RoS), maka nama lain perlu dipilih untuk didaftarkan.

Annuar pada sidang media hari ini menjelaskan keputusan untuk mendaftarkan MN sebagai sebuah gabungan politik diubah beberapa kali sejak Umno dan PAS memeterai Piagam Muafakat Nasional pada 14 September 2019.

PAS katanya tetap mengusulkan supaya pendaftaran MN diteruskan.

“Secara jujurnya, mesyuarat terakhir PAS syorkan supaya ia didaftarkan, tapi Umno atas arahan presiden (tidak mahu) didaftarkan,” katanya. – 6 Januari, 2021.  

 BERSAMA MUHYIDIN

ATAU 

TIBAI MUHYIDDIN

AMIN

ATAU AMBIL

JALAN TENGAH

HANYA 

BERI AMARAN

PADA MUHYIDIN

KAH KAH KAH

ATAU ACAH ACAH

UGUT GUT

TAPI TAK PANCUT

KAH KAH KAHSEX DAN KERETA

  SEX DAN KERETA

panglimo potaseh commented on

 "WARGA MISKIN KOTA"

Tu lah biza nye antara Amoi dgn Minah ..dgn Minachi gwa tak rani, katanye panas mcm kari. Amoi pakai short mcm bekini, t-shirt tanpa lengan sebab cuaca kita paling "humid" dan panas, bukan sebab sex ..pada Amoi sex is not free ..lu nak lu bayar. Minah pula lu boley dapat dgn sepingan nasi ..usong dgn kapchai C70 ..bawak balik kongkek ..lps tu kasi kengkawan gotong royong. Lu tak caya lu tanya Daie Syed atau Alfodil Senik.

BILA GADUH SEMUA BOCOR

 


 BILA GADUH

SEMUA BOCOR

AMIN

TERBUKTI

ANWAR NAK KAUTIM

DENGAN

TIM MAHKAMAH

AMIN


Zahid nyatakan kesetiaan kepada Anwar, berunding dengan DAP – Annuar Musa

PUTRAJAYA – Ahli Parlimen Ketereh,  Annuar Musa berkata, bukti hitam putih menunjukkan sokongan setia Presiden UMNO,  Ahmad Zahid Hamidi terhadap Anwar Ibrahim serta rundingan yang dijalankan dengan DAP untuk membentuk satu gabungan.

Beliau merujuk surat Presiden UMNO itu kepada Yang di-Pertuan Agong menyatakan kesetiaan kepada Anwar sebagai calon perdana menteri yang tular beberapa bulan lalu.

Annuar juga mendakwa mempunyai bukti masa dan tempat rundingan yang berlangsung di antara Presiden UMNO dan DAP baru-baru ini.

Katanya, sokongan terhadap Anwar dah DAP itu bercanggah dengan konsensus yang dicapai oleh UMNO secara en-bloc iaitu No DAP, No Anwar, justeru Ahmad Zahid ternyata telah membelakangkan parti apabila berunding dengan kedua-dua pihak.

 APA JANJI

ABAM PADA 

ZAHID HAMIDI

KAH KAH KAH

INI PASTI

JANJI MENARIK 

AMAT MENARIK

AMIN

KES BATAL?

KES AMPUN?

JADI TPM?

AMIN

LIDAH TAK 

BERTULANG

KAH KAH KAHSATU JEMPUTAN JUMAAT MALAM

 

 

SATU JEMPUTAN

JUMAAT MALAM


[LIVE] - #POLITIKOPI Jumaat, 8 Jan 2021, 9 malam bersama 2 Panelis: Hisomuddin Bakar (Pengarah Eksekutif Ilham Centre) & . Hishamuddin Rais (Aktivis & Penganalisis Politik) SET REMINDER DI LINK bit.ly/3ol9WUG #DialektikaTV #PolitikDalamSemingguTRUM BUKAN KAYA KERANA POLITIK
 TRUMP KAYA

BUKAN KERANA

POLITIK

Unknown commented on 

"TRUMP BUDAK AMAT DEGIL"

Trumpa budak kaya dari bisnes sendiri bukan dariasal usul budak kaya dari bidang politik mahupun kaya dari bidang tunggang agama.sesiapa sahaja boleh berjaya tetapi sesiapa sahaja boleh jadi manusia gagal kerana kesenangan dari tonggangan politik/agama.terlampau entot boleh mematikan kerana bidadari dunia tidak sama dengan bidadari syurga.dunia ada aids kat syurga dijamin negatif covid-19

MASIH AHAD GEREJA BUKIT NENAS

 

 AHAD GEREJA 

BUKIT NENAS

Unknown commented on 

"WARGA MISKIN KOTA"

Apa khabar Food Not Bomb? 

Masih aktif kah?

SINDROM POLIS PENCEN

 


 SINDROM

POLIS PENCEN

Unknown commented on 

"ANNUAR PECAH 

RAHSIA ANWAR"

sindrom polis pencen! poorah! kah! kah! kah!

BIJAK MENGAYAT

  BIJAK MENGAYAT

Unknown commented on

 "WARGA MISKIN KOTA"

Ayat pakcik sangat hebat. Kelas tersendiri. Cis patutlah sangat ekslusif. Ini bukan sekuntum bunga disunting. Ini dah banyak jambak bunga kumbang ini.

MENANG LOTERI JADI KAYA

 


 HAPPI ENDING

MENANG LOTERI

JADI KAYA

Unknown commented on

 "WARGA MISKIN KOTA"

Gwa terserempak dgn kawan lu John kat Monaco. Dia menetap kat Sana. Tak lama setelah Lu pulang ke tanah air, dia menang lotto, first prize! Lalu dia berhijrah ke Sana. John kirim salam kat Lu.

ANNUAR PECAH RAHSIA ANWAR

 


 JENG JENG JENG

ANNUAR PECAH

RAHSIA ANWAR

JENG JENG JENG

Zahid nyatakan kesetiaan kepada Anwar, berunding dengan DAP – Annuar Musa


KAH KAH KAH

NAK CAYA SAPA

NAK IKUT SAPA

KAH KAH KAH

SOSOK BIJAK

 


 SOSOK BIJAK

Unknown commented on

 "DITERAJANG TIDAK DISEPAK"

Budak pointer tinggi akal pendek dah jd badut.. itu hari sbb dia punya pandai la, gedebab tersungkur... Nie nak tunjuk pandai lg.. silakn buat lawak lg... tengok jauh mana dia punya pandai... ameno najib, ameno najib... tak serik²... org suruh tobat dari merembat, dia nak sambung buat jahat lg...

HARI RABU 6/1/2021

 KETIKA JAM 2.05 PM

DI KUALA LUMPUR

WARGA AMERIKA

DI WASHINTON DC

MASIH TIDUR
1:05 am
Wednesday, 6 January 2021 (GMT-5)

Time in Washington, DC, USA


 DI WASHINGTON DC

PADA RABU 6/1/2021

AKAN DIUMUM

SECARA RESMI

SAPA MENANG

TRUMP/BIDEN 

UNTUK JADI PRESIDEN


PENYOKONG TRUMP

AKAN DATANG 

BERDEMO

MEMBANTAH

PEMILIHAN PRESIDEN

KERANA UNDI TIPU


PENYOKONG TRUMP

ADA YANG DATANG

BAWA SENAPANG

BAWA SEPITOL


LIHAT APA AKAN

TERJADI

MALAM RABU INI

ZAHID HAMIDI

JUGA AKAN DI DUGA

KEPIMPINAN

UTUH ATAU TERBARAI

AMIN