Jumaat, 3 November 2017

PANTUN DUA KERAT CIPAP TOMBAM BACHIN DAN MASAM
BAK APAM BASI LAMO TERPORAM
HUJAN TURUN GELISAH SURAM
DEN TATING JUGAK BILO DAH GORAM

CIPAP TOMBAM

Cipap tombam bachin dan masam.. Bak Apam basi lamo terporam.. Hujan turun gelisah suram.. Den tating jugak bilo dah goram on 
PANTUN DUA KERAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 6:13 PM

-------------------

LANUN BUGIS


LANUN BUGIS
hey.....jgn sekali kali kamu nak apa apakan Tun Mahathir. rakyat matah. rakyat akan pertahankan Tun. Wooiii Mr. Setiausaha yg ko orang tak nak pertahankan melayu islam dari iblis 1mdb yg berpunca dari satu individu parasit dari klan kamu. ko orang tak malu ke...

SUSAHKAN

 dia ni dari klan kamu yg begitu memalukan serta terkenal diperluhsuk dunia pencuri dana negara, pengadai harranah negara, tak berhati perut mencuri dari peneroka miskin felda,, menyusahkan rakyat. dgn GST. klan kamu bangga ke... dia ni membawa malu kpd keseluruhan Bugis yg baik baik.... pengecut ni depan kaca TV terhegeh2 kowtow kpd presiden trump..... konon mahu bantu ekonomi maju gergasi amerika... kah kah kah kah...... 

ORANG RAMAI

eh....tak malu ke klan engko..... seharus nya kalian tangkap dan hukum satu bugis perosak ni yg mencemarkan nama baik ke semua klan Bugis..... Cissss pantang Bugis ada ise orang pencuri penyamun perosak penyagak yg terkenal.. on NEGARA DALAM BAHAYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/2/17
---------------------

OH MALAYSIA KU


AMERIKA

ADA N.R.A

MALAYSIA

ADA N.F.A

Di Amerika  satu2nya lobby yang paling berpengaruh ialah NRA...pertubohan dari abad ke 19 yang perjuangkan hak memileki senjata api. THE RIGHT TO BEAR ARMS.

Setiap kali bila berlaku tragedi tembak di sekolah atau konsert ber api2 lah President atau politikus kata kena semak Hak Memilek Senjat Api...namun yilek.Setiap kali pilihan raya Presiden ,Congress maupun Senate....calon2 yang bertanding akan chakap berlapek mengenai Hak tersebut.Kalau chakap lebeh2 gerenti kalah.

Itu lah betapa gagah nya NRA...walaupun ahli hanya 5 juta tapi organisasi yang tersusun dan dana  beratus juta.Pengaruhnya besar tak kira ke atas Republican atau Democrat.Malah The Right to Bear Arms ini merupakan Second Amendment To The American Constitution !

Di Malaysia pula kita tak ada lobby macam NRA...tapi kita ada satu kumpulan Pelobi2 yang tak kurang kekuasaannya...malah tidak dapat di kawal selia melalui Parlimen atau Badan Kehakiman.
Kita ada  Pelobi2   N.F.A   !!!!!

NO FURTHER ACTION...KAH KAH  KAHSATU

HABUK

TARAAK--------------------

PANTUN DUA KERAT
cipap

tembam

karipap

basah

hari

hujan

buat

gelisah


---------------------

SIAPA DIA DUA EKOR?


DUA EKOR

BUAT SALAH

Nik Amar salahkan ‘dua ekor’ jadi punca kesilapan pasar baru Pasir Puteh

Masalah rekabentuk pasar baru Pasir Puteh yang diberi nama Pasar Siti Hajar adalah angkara seorang pegawai di Majlis Daerah Pasir Puteh (MDPP) dan seorang bekas ahli Majlis MDPP.

Timbalan Menteri Besar (TMB) Kelantan Tuan Haji Nik Mohd Amar Abdullah berkata, dua individu itu memulakan perundingan dengan pihak pemaju dalam mereka bentuk pasar baru itu.

“Dua ekor makhluk ini yang pergi berunding dengan syarikat pemaju pada masa Tok Guru (Nik Abdul Aziz Nik Mat) ada lagi.

“Kalau ada masalah pasar tu sempit atau lain-lain masalah pergi tanya mereka dan jangan salahkan orang lain,” katanya ketika berceramah di Pengkalan Chepa malam tadi.


KAH KAH

KAH KAH

BANCUT!

SAPA DUA

EKOR INI?

-------------------------

AWAS - INI KEPALA NINE DRAGON

AWAS
INI DIA

KEPALA

NINE 

DRAGON


-----------------------------

NINE DRAGON INI DARI MANA?


SILA TEKA

KUMPULAN

9 DRAGON

INI DARI

MANA?

DARI IRAN?

SWEDEN?

BELGIUM?

Isu kumpulan ‘9 Dragon’ ini mula-mula didedahkan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) yang mendakwa kegiatan perjudian haram dan semua aktiviti tidak bermoral di negara ini didalangi sembilan orang ketua atau digelar ‘dragon’ sejak bertahun-tahun lamanya.

Malah, kumpulan ‘9 Dragon’ itu mampu mengutip sebanyak RM5 bilion sebulan hasil daripada pusat perjudian seluruh negara melalui sistem hierarki yang dilaksanakan sejak sekian lama.

Ketua Aktivis PPIM,  Nadzim Johan  mendakwa, sistem ‘9 Dragon’ itu telah lama diamalkan oleh kumpulan sendiket jenayah terbabit hinggakan semuanya mempunyai kuasa di dalam agensi penguat kuasa di negara ini.

Malah dakwa beliau, kumpulan itu juga berkeupayaan untuk menukarkan penguat kuasa yang dirasakan mengganggu gugat kegiatan mereka dalam tempoh 24 jam.

Kesukaran untuk mengambil tindakan terhadap kumpulan berkenaan, ujar beliau, disebabkan pihak atasan organisasi terbabit telah menjalin hubungan rapat dan saling bekerjasama dalam beberapa urusan selain turut menerima wang ‘perlindungan’.

“Rangkaian tersebut bermula apabila pihak berkuasa atau individu berkepentingan di negara ini duduk semeja dengan kumpulan dragon untuk meminta bantuan.

“Mereka kemudian tersepit apabila dragon mula meminta bantuan untuk melindungi kegiatan haram, tetapi perlu menurut kerana pernah menerima bantuan dahulu,” dakwanya.

Menurut Nadzim, undang-undang yang terdapat dalam sistem dragon iaitu, pengkhianat akan ditembak mati menyebabkan pihak berkuasa terlibat tidak berani melawan dan terpaksa akur dengan permintaan kumpulan tersebut walaupun ia bercanggah dengan kedaulatan negara.

Mengulas mengenai sistem dragon berkenaan, Nadzim memberitahu, hierarki itu telah wujud sejak sekian lama, bahkan ia mempunyai hubungan dengan kumpulan lain di luar negara termasuk Hong Kong, China dan beberapa negara lain bagi menjalankan akti­viti mereka.

Ujar beliau, terdapat juga beberapa individu ternama di negara ini yang berjaya menduduki tahap tertinggi dalam sistem rangkaian antarabangsa itu.

“Jika sebelum ini ada pendedahan mengenai individu bernama Alex, dia juga adalah anggota kepada sembilan dragon berkenaan yang memakai gelaran dragon nombor lima yang mempunyai hubungan kuat dengan orang ‘besar’ di negara ini.

“Saya difahamkan terdapat sembilan dragon utama, jika mungkin ada tambahan saya tidak pasti, tetapi kesemua mereka mempu­nyai gelaran Tan Sri dan Datuk Seri yang dibeli untuk mengaburi ke­giatan sebenar mereka,” katanya.

Mereka yang mempunyai gelaran itu turut sinonim dengan pelbagai perniagaan di negara ini dan berjaya mengutip lebih RM5 bilion sebulan hasil daripada perjudian.

Menurutnya, wang tersebut dikumpul daripada seluruh negara dan akan diagihkan kepada syarikat-syarikat yang ditubuhkan bagi mencuci wang haram itu untuk mengelakkan ia mudah dikesan.

Tambahnya, dengan wang yang banyak itu, ia akan memudahkan mereka menjalankan kegiatan ha­ram termasuk membayar wang perlin­dungan kepada pihak berkuasa serta siapa-siapa yang mengganggu perjalanan perniagaan mereka.

“Disebabkan sistem yang berkesan dan bantuan teknologi terkini, wang tersebut sukar untuk dilarikan oleh mana-mana pekerja ke­rana takut akan dibunuh oleh anggota sembilan dragon tersebut,” jelasnya.

SAMSENG

TAN SERI

DATUK SERI

5 BILION

AHLI UMNO

TAK SEDAR?

HADI PAKAR

PENASEHAT

SENYAP AJE

DAH KENA

DRAGON KE?


--------------------

PAK PANDIR SAMAN RAJA PETRA

 BILA PAK PANDIR
12 April 2017 Polis telah kemukakan kertas siasatan 1MDB kepada Jabatan Peguam Negara, kata Ketua Polis Negara Khalid Abu Bakar. 16 Jun 2017 Peguam Negara Mohamed Apandi Ali berkata, tidak ada bukti dari mana-mana penyiasatan yang dijalankan oleh agensi-agensi penguatkuasaan undang-undang bagi pelbagai bidang kuasa menunjukkan adanya penyalahgunaan wang daripada 1MDB.

 NAK SAMAN

 22 Oct 2017 Dakwa artikel fitnah, Apandi timbang saman Raja Petra. 24 Oct 2017 Apandi arahkan polis membuka semula kes 1MDB. Saya boleh kata dalam 25 hingga 35% yang saya kurang puas hati dalam laporan tersebut, cuma yang saya boleh cakap ada bahagian yang kurang bukti. 

 RAJA PETRA

Ok. Adakah senario A: Rpk rasa dia akan dikurang tahap kepentingan dan/atau dikurang elaun sokongan, jadi dia guna taktik ugut bongkar rahsia apandi (perkara sebenar, mungkin ada tokok tambah) supaya apandi desak bos untuk bela rpk secukupnya dengan itu rpk akan jadi budak baik tak lagi berdecit, maka cara apandi nak bagi bos buat begitu ialah on 
PAK PANDIR BERI AMARAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/1/17

----------------

SOALAN KURUN INI


SOALAN

KURUN INI

DARI

1 MALASIAPolis teliti kes lama ‘Datuk Seri’ didakwa pukul 3 anggota Rela

POLIS Bukit Aman akan meneliti semula kertas siasatan yang melibatkan beberapa rekod lampau yang disabitkan dengan seorang lelaki bergelar "Datuk Seri" yang didakwa memukul tiga anggota Jabatan Sukarelawan Malaysia (Rela) baru-baru ini.

Timbalan Ketua Polis Negara, Noor Rashid Ibrahim berkata beliau sudah mengarahkan pegawai berkenaan di Bahagian Pendakwaan dan Undang-undang Bukit Aman untuk mendapatkan fail siasatan itu bagi melihat rekod lampau tersebut.NEGERI

MANA BERI

MALAON INI

GELARAN

DATUK SERI

ATAU

MALAON

INI TIPU

SAJE TANYA

JANGAN  

MARAH

KALAU2

ADA JUAL

TIMBANG

KATI

KAH KAH


-------------------

TAK SABAR MENUNGGU

TIDAK

SABAR

TUNGGU


Tak terima bayaran Sukan Sea, Zainal Abidin fail saman hari ini

AFRO Inang Worldwide, syarikat pengurusan penyanyi Zainal Abidin, hari ini akan memfailkan saman terhadap syarikat pengurusan persembahan acara penutup Sukan Sea 2017 bagi menuntut baki bayaran persembahan penyanyi itu pada acara tersebut.

Saman menuntut RM14,000, yang merupakan baki 50% bayaran tertunggak, akan difailkan di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur melalui firma guaman Thomas Philip.SEDARLAH

KERAJAAN

ABIS DUIT

TUNGGU

LIMA TAHUN

PASTI DAPAT

KAH KAH 

KAH KAH
---------------

SEMUA WAJIB SOKONG


SOKONG

SEMUA

SOKONG

POLIS


Polis KL tekad banteras judi haram dalam masa 30 hari
KUALA LUMPUR - Ketua Polis Kuala Lumpur yang baharu  Mazlan Lazim bertekad mahu membersihkan segala bentuk kegiatan perjudian haram di ibu negara ini dalam tempoh 30 hari bermula semalam.

Mazlan berkata, tempoh berkenaan diberi kepada setiap ketua polis daerah supaya mereka serius dan benar-benar fokus dalam menangani kegiatan perjudian di kawasan masing-masing.

“Bagi memastikan usaha ini berjaya, Polis KL telah menubuhkan pasukan khas yang akan diatur gerak bagi mengesan mereka yang terlibat dengan kegiatan  perjudian haram ini.

“Pasukan ini dibekalkan dengan peralatan khas bagi mengesan mereka yang aktif dalam sindiket perjudian dalam  talian terutama di lima kawasan iaitu Sentul, Cheras, Dang Wangi, Wangsa Maju serta Brickfields… saya yakin dengan peralatan khas ini  mereka yang terlibat  tidak akan dapat lari kerana setiap pergerakan mereka diawasi,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas menyaksikan majlis  serah terima tugas Ketua Jabatan  Siasatan dan Penguatkuasa Trafik yang baharu Asisten Komisioner Zulkefly Yahya di sini, hari ini.

Zulkefly menggantikan Senior Asisten Komisioner Mohd Nadzri Hussain yang kini bertugas sebagai Ketua Penolong Pengarah Pasukan Tindakan Khas Antimaksiat, Judi dan Gengsterisme (STAGG) Skuad Taktikal Khas 3, Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman.

Usaha itu kata  Mazlan juga sejajar dengan arahan Ketua Polis Negara, Tuan Haji Mohamad Fuzi Harun yang mahu memerangi judi dan jenayah bersindiket apabila memberi amaran untuk tidak teragak-agak menukarkan anggota polis termasuk ketua polis negeri yang cuba melindungi kegiatan judi.

Mengulas lanjut, Mazlan berkata, bagi tempoh 18 Oktober hingga semalam, pihaknya telah melakukan 16 serbuan menerusi Ops Dadu yang menyaksikan 56 orang terdiri daripada penjaga premis judi, pembantu kedai, pemain dan penonton ditahan.

“Kita juga merampas beberapa peralatan elektronik yang digunakan sindiket antaranya ialah 44 set tablet, 32 set telefon dan empat komputer riba bersama wang tunai berjumlah RM8,178,” katanya. - Bernama

TAPI JANGAN

HANGAT2 TAIK

BADAK 

BESAR TAPI

CEPAT SEJUK

NANTI  MACAM

SELALU TUKAR


PEGAWAI 

YANG

BARU MASUK

TUNJUK TARING

UNTUK BERI TAHU

MAT LENDIR

BOSS DAH TUKAR

KAH KAH KAH

KENA BUAT

LINE BARU

KAH KAH KAH

--------------------

AWAS LUBANG TIKUS

SIASAT

Siasatan semula......supaya...siasat mengikut skrip... Itulah cara UMNO untuk mengolah siasatan bukan demi kebenaran atau keadilan...tetapi... diolahnya.., supaya tidak mendatangkan kepada pensabitan dan tangkapan. .. (NFA files)..dan disebaliknya kepada musuh-musuh...yang ingin dihapuskan........ 

 IKUIT SKRIP

akan diolahkan supaya pensabitan berlaku..(bersekongkol dengan mendapat sokongan dari peringkat bawahan penguatkuasaan hingga kepensabitan dari kekuasaan pihak AG/Hakim/Mahkamah..) Tak, percaya..?? Tanya jobor Sful...yang tak dibasuh/tak dicuci/tak diberakan....selama beberapa hari.... Kalau dijawabnya..akan terjueh keluar segala taik taik dalam perut..... 
on BETUL KE?
Publish | Delete | Spam
zaharuddin Ahmad
on 11/2/17
 AWASI

Selain dari itu..... persediaan untuk meloloskan diri..juga telah diselaraskan dengan terbinanya...jet hubs..dan landasan-landasan terpencil di seluruh negara..... Salah satu nya ..diPenor,Pekan, Pahang..yang berselindung dikawasan lapang sasaran TUDM. . 


LUBANG TIKUS

Kalau janji Bersatu untuk menghukum mereka-mereka ini.. dalam tempoh 100 hari berkuasa..harus diingat juga ... lubang-lubang tikus seperti ini perlu diawasi.dan dihalang.... supaya sipengkhianat ini tak terlepas lari... on 
NAJIB SEDANG DIKEPONG
zaharuddin Ahmad
on 11/2/17
----------------

TAMBAH BINI
 BELI AUDI
Ye zaye Amar makruf nahi mungkar ialah amalan Sunnah Nabi yang far due menjawab pertanyaan saudari jiran saudari telah merampok bank bnm lalu membiri pada saudari dan saudari telah membelanjekan untuk naik aji beli keta audi kawin dua tiga laki amboi gatai nafsu rimau ye pada Zahir duit haram halal Sama 

 TAMBAH

tapi tapi tetapi ada anasir riba dari sumber haram jadi hukumkumnya aramco duit yang akan menimbulkan musibah mudarat khurafat saudari siasatla bagaimana rezeki itu datang dari sumber apa atas tujuan apa untuk apa dan sebahagian akan jadi darah daging jika penyakit datang sebagai qifaroh mula Iman goyang Salah kan tuhan.. 


BINI

Jangan jadi orang munafik Ala aku manusia biasa.. Sedangkan tuhan telah nyatakan manusia ada sesuatu yang luar biasa dan malaikat mengakuinya kecuali iblis dan manusia diakat sebagai khalifah dibumi mentakbir seadilnya berbekalkan berpandukan kitab karamah alhidayah taurot zabur injil dan alquran mukarim tak cukup dgan itu takwil dari AL hadis as sunnah dri makanan on 
YA USTAD
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/2/17

---------------------

TOO DIA TOO   DIA

kah kah kah...najib dah disucikan oleh hj hardy, kau tengoklah nanti....bla haji hardy kata 4 saksi yg sah....maka sucilah ketua SPeRM nie, entotlah seentot-entotnya on 
PELIK DAN BENAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/3/17


-----------------

POLIS TAK CUKUP


 POLIS TAK 

CUKUP

Mungkin kes terbesar dalam dunia ni.. besar sangat kot ..tak cukup polis untuk siasat. Mungkin bajet tahun depan baru ada peruntukan untuk siasat. Bayangkan kos baldi 70 bijik dan 1000 tuala untuk uruskan air liyur dan lendir bibir Haji Najib dah berapa?? .. tu kos kandang badak belum lagi diambil kira. on 
PELIK DAN BENAR
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
at 10:32 PM
--------------------