Jumaat, 5 November 2021

KOTE SAJAT DAN BURET FATIMAH

 


NEGARA DILANDA

MALAPETAKA

AMIN

               

POLITIKUS HANYA

BERUPAYA BINCANG

KE TAHAP

BURET FATIMAH

DAN KOTE SAJAT

 KHALAS

 WALHAL PEKARA MENGANCAM UMAT

 IALAH

 PEMANSAN DUNIA

KHALAS

SEBUAH PARTI YANG JUJUR

 Parti Perikatan India Muslim Nasional bertanding di PRN Melaka, intai enam kerusi

KUALA LUMPUR – Parti Perikatan India Muslim Nasional (Iman) mengesahkan akan bertanding dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka yang akan diadakan pada 20 November ini.

Setiausaha Agung Iman, Dr. Amir Hamzah Abdul Rajak berkata, keputusan itu dibuat selepas Majlis Tertinggi parti itu bermesyuarat pada 30 Oktober lalu.

Jelas beliau, Iman telah mengenal pasti beberapa DUN untuk ditandingi di PRN Melaka.

“Pucuk pimpinan Iman telah menerima enam nama dari kepimpinan IMAN Melaka untuk dicalonkan dan kesemua nama tersebut merupakan anak tempatan Melaka.

“Majlis tertinggi juga sebulat suara bersetuju menyerahkan pemilihan calon untuk bertanding kepada budi bicara Datuk Presiden dan pucuk pimpinan tertinggi IMAN.

“Pengumuman rasmi akan dibuat dalam masa terdekat oleh Presiden Iman,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Iman sebelum ini dikenali Parti India Muslim Bersatu Malaysia (PBIM) ditubuhkan pada 2019 bagi memperjuangkan kepentingan masyarakat India Muslim bertitik tolak daripada kekecewaan masyarakat itu bahawa tiada parti untuk membela nasib mereka.

Namun pada September tahun lalu, PBIM meminda perlembagaan parti dengan menukar nama kepada Parti Perikatan India Muslim Nasional atau Iman.

Parti pimpinan Presiden,  Mohammed Mosin Abdul Razak itu kini memiliki lebih 13,000 ahli di seluruh negara kecuali Sarawak. – 

 


INI PARTI JUJUR

WAJIB DISOKONG

AMIN

BUKAN KEELING

MENYAMAR MELAYU

KAH KAH KAH

JUJUR MENGAKU

KEEELING ISLAM

KAH KAH KAH

BUKAN KEEELING

HINDU

AMIN

 APAKAH  KJ 

WAJIB MEMIMPIN

 PARTI INI

KAH  KAH KAH

SITI NAJIBAH MASIH SETIA PADA ABANG ROSSITI NAJIBAH

MASIH SETIA

PADA SANG SUAMI

ABANG ROS

KHALAS

Unknown commented on

 "JANGAN

 SEBAR FITNAH"

Kah Kah Kah.LOL. Absolutely correct TT. Hit on target. You so sharp and precise. Agree, Sebagai isteri yang Mithali, Kak NAJIS Taat Perintah Suami (Abg Ros).


panglimo potaseh commented on

 "JANGAN

 SEBAR FITNAH"

Tingok pada foto yg TT lampir tu, cobak tirka brapa usia Suami Najib ni ..satu malam brapa round dia boley bagi bini dia ..

DADAH - SILAP JALAN

 Singapura ‘di pihak salah’, kata Amnesty berhubung pelaksanaan hukuman mati terhadap OKU mental warga Malaysia

Kumpulan hak asasi manusia Amnesty International (AI) hari ini turut menyertai suara bantahan terhadap hukuman mati oleh kerajaan Singapura yang akan dilaksanakan terhadap seorang banduan kesalahan dadah warga Malaysia yang tidak memiliki keupayaan mental, mengatakan republik itu “sekali lagi berada di pihak yang salah dalam sejarah dengan undang-undang dan dasar dadah kejamnya berhubung dadah”.

Dalam satu kenyataan, penyelidik AI Singapura Rachel Chhoa-Howard berkata menggantung sehingga mati seseorang “yang disabitkan kesalahan kerana membawa dadah di waktu keterangan menunjukkan dia mungkin tidak memahami sepenuhnya apa yang dilakukannya adalah satu tindakan kejam”.
KEMPEN LAWAN

DADAH TAK AKAN

BERJAYA

AMIN

YANG DITANGKAP

MAT PET

AMIN

YANG DIGANTUNG

KALDAI MISKIN

AMIN

TOKAN CHINA

TAN SERI & DATUK

PENGEDAR

BEBAS MENGIMPOT

AMIN

DIBELAKANG SYABU

IALAH CHINA MERAH

AMIN

CHINA TEMPATAN

JADI TOKAN

AMIN

MUSTAHIL POLIS

TAK TAHU

AMIN

INGAT TAK KES

DADAH 1 TAN

DITANGKAP DI JOHOR

KEMUDIAN DADAH

 HILANG

?????? 

 KHALAS

TOKAN CHINA ADA JARINGAN DENGAN

KUASA POLITIK

KHALAS

JAGA ARAK JAGA KOTE SAJAT

 PBT, ahli majlis berkuasa larang jual arak kepada orang Islam, kata Idris Ahmad

PIHAK Berkuasa Tempatan (PBT) dan ahli majlis di setiap negeri mempunyai kuasa untuk menguatkuasakan larangan penjualan minuman beralkohol kepada umat Islam di negara ini.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Idris Ahmad berkata larangan berkenaan boleh dikuatkuasakan atas kebijaksanaan PBT dan ahli majlis, kerana mereka mempunyai satu bidang kuasa untuk mengenakan peraturan itu dalam kalangan umat Islam di kawasan masing-masing.

“Sebelum ini Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) juga mengenakan peraturan memperketatkan penjualan minuman keras terutama kepada umat Islam.


 MENTERI PELACUR

JAGA

BUREET FATIMAH

OOPS... SILAP

KACIP FATIMAH

KAH KAH KAH

MENTERI PELACUR

JADA 

KOTE SAJAT

KAH KAH KAH

MENTREI PELACUR TAK TAHU - ORANG RAMAI TAHU

 


MENTERI PELACUR

TAK TAHU

AMIN

ORANG RAMAI TAHU

KHALAS

HIKAYAT 1001 MALAM
 HIKAYAT

1001 MALAM

KAH KAH KAH

Unknown commented on

 "TAHAP ILMU 

PENGETAHUAN PELACUR"

Puak ini pernah sampai syurga, pernah sampai neraka, pernah merasa panas perit, sebab itu bila balik merata jual ubat api neraka, kah kah kah, sapa sampai tu cuba tanya tengok, Hi Bawang dah sampai jer, sapa sampai kah kah nak bodoh orang sampai bila bila woit kah

PKR PERLU PIMPINAN BARU

 PKR PERLU

PIMPINAN BARU

AMIN

Unknown commented on

 "KATAK DI MELAKA"

PKR ini bahlul tul, tak nak belajar dari sejarah. Dah dikhianati berkali-kali pun tak sedar. Macam lah takde calon lain yang boleh diletakkan, seolah-olah ketandusan ahli yang boleh memberi perkhidmatan kepada rakyat, tetapi claim ada banyak ahli, tak kan la banyak ahli ni jenis pak turut penjilat bontot hanya nak cari makan sendiri saja...


 masuk parti politik wat pe... Adakah PKR ingat pengundi bodoh bahlul jugak akan mengundi katak yang sudah terlekat kat badan diorang tahi pengkhianatan. Sekali mengkhianat akan terus mengkhianat, sekali mengatak akan terus mengatak....

JANGAN SEBAR FITNAH

 
JANGAN SEBAR
FITNAH

AMIN

ROSMAH MASIH

LAGI SUAMI

KEPADA NAJIB

AMIN

KATAK MEMERIAHKAN

 KATAK

MEMERIAHKAN

SUASANA

AMIN

Awaiting moderation

Unknown commented on 

"KATAK DI MELAKA"

Katak2 ini lah yg memeriahkan politik mesia. Kalu takde langkah sheraton takde katak melompat lanskap politik mesia mcm nengok drama minggu ini rtm je. Lagi ramai katak lg baik utk politik negara cuma katak yg melompat ke pkr takde pendirian yg lompat ikut azmin ali atau lompat ke bersatu itu sumer berpendirian tegas. Lompat pun ada kasta bro.

PELACUR ADA 7 LUBANG

 PELACUR ADA

TUJUH LUBANG

KHALAS


Unknown commented on 

"PELACUR 

ADA 3 LUBANG"

7 lubang ... lubang hidung x2, lubang telinga x2.

SAMA BEBAL - SAMA TAK TAHU

 SAMA BEBAL

SEMUA TAK TAHU

AMIN

MENTERI PELACUR

JAGA 

ALAM SEKITAR 

AMIN

 MI SPIK NO IGLIS

KHALAS

Unknown commented on

 "FAKTA YANG 

MENTERI PELACUR TAK TAHU"

Isham, nak tanya, apakah menteri-menteri lain and politikus dari semua parti berlainan tahu tentang fakta alam ini juga? Kalau tahu, apakah mereka ambil pot? Aku nampak mereka sibuk berpolitik, rebut kuasa. Tanya saja, jangan marah ya.

JANGAN TERPERANGKAP OLEH CERITA DONGENG

 


JANGAN 

TERPERANGKAP

OLEH

 CERITA DONGENG

AMIN

panglimo potaseh commented on

 "TAK PERLU PERCAYA 

CERITA DONGENG"

Selamat Depavali ..dulu era 80an gwa biasa pi TtDI, State atau Jln Pasar pi makan kat kedai Keling, nasi di hampar daun pisang "mimang show". Gwa pun biasa pi makan minum kat kedai Cina. Jam 70an di Alor Gajah gwa ikut perarakan "vil-vil" di kuil Kg. Pengkalan, keling2 tu siapkan ruang makan untuk Melayu ..kari kambing, pheeh ..hasilnye tiga minachi itam legam potong kelentit masok Islam. 


Kedai makan aruah Ah Jang tempat tiap hari gwa bili sarapan 2 drp 3 anaknye potong kontol, masok Islam ..tuhan maha besar. Sekarang sejak ada polisi "nerap nilai islang" gwa dah tak birani masok makan kedai Keling atau Cina, TaT ckp "HOORAM", masok neraka percuma je ..curik wang negara boley ..


PELACUR ADA 3 LUBANG

 


PELACUR ADA

TIGA LUBANG

AMIN

herman adnan commented on 

"PELACUR MAIN 

TIGA LUBANG"

Lubang fookey, Lubang jubo, Lubang mulut 😂😂😂

FAKTA YANG MENTERI PELACUR TAK TAHU

 FAKTA  ALAM

MENTERI PELACUR

TIDAK TAHU

KHALAS

BERITA BAIK UNTUK RAKYAT

 


Perang parti Melayu di PRN Melaka

WALAUPUN Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah dan Melaka hampir sama kerana kedua-dua Ketua Menteri Shafie Apdal dan Sulaiman Md Ali membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) mereka selepas hilang sokongan majoriti, Melaka akan menjadi perjuangan yang sangat berbeza berbanding Sabah.

Dari segi kepentingan kepada landskap politik negara, PRN Melaka pada 20 November akan menjadi perebutan kuasa dalam kalangan parti Melayu dengan saingan utama adalah Umno dan Bersatu, serta sedikit sebanyak PAS.

Bagaimanapun di Melaka, kedua-dua PN dan BN akan menyasarkan untuk memenangi 19 kerusi majoriti Melayu. Kemenangan ini penting bagi kedua-dua pihak kerana ia penunjuk prestasi mereka di kerusi persekutuan majoriti Melayu 100-110 di Semenanjung Malaysia menjelang Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

Kemenangan di Melaka juga akan menjadi simbolik memenangi hati kaum Melayu, kerana walaupun negeri kedua terkecil itu tidak dianggap sebagai negeri “Melayu” (berbanding dengan Kedah, Kelantan dan Terengganu), namun ia adalah asas sistem beraja Melayu. Dari Melaka asal usul kerajaan Johor, Perak, Selangor dan Pahang.

GADUHKAN

MEREKA LAGI

KAH KAH KAH

SEBARKAN LAGI

APA SAJA

BERITA AGAR

MEREKA TERUS 

BERGADUH

AMIN

CURAH MINYAK

API APIKAN

AMIN

BILA ORANG JAHAT

BERGADUH

PELACUR SUSAH

CARI PELANGGAN

AMIN

ORANG YANG TAHU MENOLAK VAKSIN

 


2,400 petugas kesihatan KKM tidak divaksin, kata laporan

KIRA-KIRA 2,400 petugas kesihatan di bawah Kementerian Kesihatan masih belum menerima suntikan vaksin Covid-19, lapor CodeBlue, memetik transkrip mesyuarat Jawatankuasa Pilihan Khas Kesihatan, Sains dan Inovasi Parlimen.

Laman web berita kesihatan itu melaporkan Menteri Kesihatan Khairy Jamaluddin memberitahu jawatankuasa tersebut mengenai jumlah petugas kesihatan yang tidak divaksin di kementerian itu.

Jumlah itu meliputi petugas kesihatan yang tidak boleh divaksin atas sebab perubatan dan mereka yang menolak vaksin.
PETUGAS KKM

ORANG YG TAHU

AMIN

MEREKA MENOLAK

VAKSIN

JENG JENG JENG

KENAPA MEREKA

MENOLAK VAKSIN 

AMIN

APAKAH BETUL

VAKSIN INI

PROJEK  NAK

KURANG PENDUDUK

DUNIA ?

JENG JENG JENG

YANG JELAS

PROJEK VIRUS INI

SUDAH  KAYAKAN

SYARIKAT UBAT

AMIN

KAYAKAN TOKAN

UBAT

AMIN

KAYAKAN SAPA

SAJE YANG ADA

KUASA PAKSA

RAKYAT AMBIL UBAT

AMIN

BELI UBAT PAKAI 

DUIT NEGARA

KHALAS

ADA APA PARTI BARU ?

 ADA APA

 PARTI BARU

KHALAS

Unknown commented on

 "SATU LAGI

 PARTI BARU"

Akhirnya semua akan kubur, lepas raya lampu padam, kah kah muncul dua parti Demokrat atau Republika Stylo Milo Malaysiakini, kah kah kah yang main bontot kaum belakang agama selamat jalan Bossku

ORNAG RAMI WAJIB DAPAT PENCERAHAN

 


ORANG RAMAI

WAJIB DAPAT 

PENCERAHAN

AMIN

WALAU PUN

MENTERI PELACUR

TAK FAHAM

KHALAS

RAFIZI BELUM BERSARA

 


RIFIZI 

BELUM BERSARA

AMIN

Unknown commented on

 "BERKHALWAT

 HARI KE 594"

rapuzi kata dah pencen tapi pasai dia bising.. bukan dulu yang beria sanagt nak madey join pakatan ni rapussy.. dia kempen satu malaysia tu.. yang tak nak madey ni duly jemin bontot..

VAKSIN - BACA KAJI BUAT KEPUTUSAN SENDIRI

 
VAKSIN

BACA KAJI 

BUAT KEPUTUSAN 

SENDIRI

KHALAS

Unknown commented on

 "VAKSIN - 

MAKLUMAT BARU"

meida barat tak lapor... goner media barat tak lapor ? media barat kan jujur iklas telus terbuka jangan fitnah

Unknown commented on

 "MINUM KETUM"

jangan lupa juga cucuk vaksin .. sebab tt dah cucuk vaksin.. khalas