Isnin, 13 Mei 2013

BERITA BAIK - INI BERITA TERBAIK


KOMENTAR TUKAR TIUB
untuk warga pahang
sila datang beramai ramai
tunjukkan kemarahan
tunjukkan marah kerana ditipu

BERHIMPUN 
BERDEMO
LAWAN PENIPUAN
Jangan sertai perhimpunan di Kuantan esok


Ketua Jabatan Pengurusan Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Pahang, Asisten Komisioner Anuar Osman berkata, setakat ini, pihak polis tidak menerima sebarang notis atau permohonan daripada pihak penganjur untuk memaklumkan mengenai perhimpunan tersebut. - MELOYO ONLINE TIGA TUNTUTAN
JANJI BERSIH
1 - tidak terima keputusan pru13
2 - tubuh spr baru yang bebas dan bersih
3 - lakukan pilihan raya baru


---------

KITA TUNGGU DEMO BESAR LAWAN PENIPUAN


KITA TUNGGU DAN LIHAT

    pic29781.gif           

KENAPA JUMLAH PENGUNDIAN BOLEH BERUBAH? 
Apa perlunya peti undi diusung & dihantar ke pusat pengiraan undi? Objektifnya mudah, BN dgn kerjasama sekutu rapatnya SPR mempunyai ruang masa dgn boleh mengenalpasti keptusan tersebut samada perlu penambahan atau tidak undi pos, undi hantu dsb. 

pic27604.gifProses ini boleh dibuat semasa PENGHANTARAN peti undi ke pusat pengiraan undi dgn kawalan sepenuhnya oleh SPR - (Parti komponen BN). Sekiranya, pengiraan di pusat pembuangan undi telah menunjukkan kekalahan kpd BN, proses "top-up" boleh berlaku semasa proses penghantaran tersebut.
 Sekiranya majoritinya terlalu besar, agak sukar utk "top-up"kan & ini biasanya memberi kemenangan kepada PR. Sebaliknya, sekiranya majoriti yg agak sedikit, agak mudah BN membawa masuk lain2 peti undi. Pasal tu seringkali kita melihat, undi awal telah dimenangi PR, tp bila pengiraan semula dipusat pengiraan undi, calon BN pula yg perolehi kemenangan! Pasal tu juga byk berlaku "blackout", pengiraan undi sampai 5 6 kali ( on TERUS LAWAN PENIPUAN
Publish | Delete | Spam
PelangiMalam
on 5/13/13
TIGA TUNTUTAN
JANJI BERSIH
1 - tidak terima keputusan pru13
2 - tubuh spr baru yang bebas dan bersih
3 - lakukan pilihan raya bar-------

MALAM INI JAM DI DEWAN CHINA


GERAKAN #TIPU 505
Warnakan 13 Mei Dengan Penyatuan Rakyat, Selamatkan Demokrasi

Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) pertama sekali mengucapkan selamat menyambut Hari Bangsa Malaysia, 13 Mei. Satu tarikh yang telah menjadi sejarah akan diwarnakan dengan episod penyatuan rakyat.

Ketika Barisan Nasional cuba menyembunyikan pemerkosaan terhadap demokrasi dalam PRU13 baru-baru ini dengan mengapikan sentimen perkauman melampau, SAMM tampil dengan acara khas yang membabitkan pemimpin rakyat dari semua kaum, termasuk penampilan wakil mahasiswa dari pelbagai bangsa.

Bersempena dengan 13 Mei ini juga, SAMM dan penggerak mahasiswa SMM dengan kerjasama pelbagai NGO menganjurkan sebuah Rapat Rakyat "13 Mei: Hari Bangsa Malaysia - Selamatkan Demokrasi" pada malam ini di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur & Selangor (KLSCAH). Acara bermula jam 8 malam. 

Rapat Rakyat yang berlangsung pada tarikh hari ini menjadi bukti betapa permainan perkauman tidak menghalang semangat penyatuan rakyat berbilang kaum itu disambut. Rakyat dengan berani keluar dan berhimpun pada tarikh ini, tiada apa lagi yang dapat dimomokkan kepada generasi hari ini.

Sudahlah demokrasi dinafi, rakyat disimbah pula dengan minyak tanah untuk dibakar sentimen perkauman. Kononnya pilihanraya 5 Mei adalah penolakkan satu bangsa. Namun semua sedar dan tahu, sebenarnya tarikh 505 adalah penolakkan semua bangsa terhadap perasuah dan pemain perkauman acuan penjajah. 'Pre-emptive'  penolakkan besar terhadap Barisan Nasional ini telah mengundang rancangan kecurangan pilihanraya diatur dan hasilnya kemenangan rakyat dinafikan dalam sebuah pilihanraya terkotor dalam sejarah. TIPU505!

Maka atas sebab ini, semua wajib mengambil bahagian dalam rapat rakyat malam ini di KLSCAH.

Penganjur acara malam ini menyediakan ruang yang cukup untuk lebih 10ribu hadirin dengan tempat selesa di dalam dewan (bagi yang hadir awal) dan skrin besar di parkir yang berpagar. Ruangan parkir juga akan dikosongkan untuk beri ruang lebih ramai mampu dimuatkan dalam rapat rakyat malam ini. Kepada yang menaiki kereta, penganjur mencadangkan supaya meletak kenderaan di parkir stadium merdeka dan hanya perlu menyeberangi jalan (Maharajalela) melaui stesen monorail Maharajalela. 

Hadirlah dengan pakaian hitam atau simbolik hitam sebagai tanda bersama pergerakan #TIPU505 dalam usaha mengembalikan kemenangan rakyat pada PRU13 dari keputusan SPR yang telah dilacurkan.

"Suara Rakyat Suara Keramat"

CHE'GUBARD
Pengasas
Solidariti Anak Muda Malaysia
 TIGA TUNTUTAN
JANJI BERSIH
1 - tidak terima keputusan pru13
2 - tubuh spr baru yang bebas dan bersih
3 - lakukan pilihan raya baru------

TERKINI - TER HOTT - TERNOWWW


KOMENTAR TUKAR TIUB
kemana muhyiddin hilang?
ke amerika?
ke jepun?
ke saudi arabia?
ke dubai?

hilang  senyap
senyap sunyi atau merancang
dan dan dan 
kenapa saifuddin abdullah
mengeluar kenyataan ini
adakah ini tanda perang sudah bermula
atau tanda hari hari akhir untuk saekor najib
atau hari hari akhir untuk  saekor rosmah


Saifuddin: Suicidal for Umno to bring down Najib or leave moderate path

BY IDA LIM
KUALA LUMPUR, May 13 — Umno will be committing suicide if it attempts to bring down its president Datuk Seri Najib Razak or leaves the moderate path, Datuk Saifuddin Abdullah, the … READ MORETIGA TUNTUTAN
JANJI BERSIH
1 - tidak terima keputusan pru13
2 - tubuh spr baru yang bebas dan bersih
3 - lakukan pilihan raya bar


-------

TERUS LAWAN PENIPUAN

KOMENTAR TUKAR TIUB

seluruh negara
malah seluruh dunia tahu
bahawa united malays national organisation
telah menipu dalam pru13

obama telah buat kenyataan  tentang penipuan ini
akhbar new york times telah keluar dengan karton najib tko
akhbar guardian london
majalah econnomist yang pro pemodal
south china morning post hong kong
the age melbourne
sydney morning herald
le monde paris
liberation paris
tempo jakarta
jawa post jakarta

tv juga telah sama melaporkan penipuan:
cnn
aljazeera
bbc

TIDAK ADA JALAN LAIN
telah terbukti berlaku penipuan


HANYA SATU JALAN
sebanyak 30 kawasan 
telah jelas berlaku penipuan
maka di 30 kawasan ini
wajib diadakan sekali lagi pemilihan
ini untuk memulihkan keyakinan rakyat
tentang proses demokrasi
untuk memulihkan keyakinan rakyat
kepada kerajaan yang akan ditubuhkan


SIASATAN 
pakatan sedang mengumpul bukti
secepat mungkin laporan siasatan wajib diumum
orang ramai
para pengundi ingin tahu


GERAKAN MASSA DITERUSKAN
rapat dan tunjuk perasaan
wajib diteruskan
untuk menerangkan  duduk pekara

Anwar berikrar tak akan mengalah sehingga keputusan PRU13 disahkan

KUALA LUMPUR, 13 Mei —  Anwar Ibrahim berikrar malam tadi tidak akan mengalah dalam perlawanan Pakatan Rakyat (PR) untuk memastikan dakwaan seharusnya menang dan berada di Putrajaya, mengekalkan pendirian mereka Barisan Nasional (BN) menang dengan menipu pada 5 Mei.


KALAU INI BUKAN TIPU? APA INI?

Pemimpin de facto PR, kelihatan bertenaga dan penuh bersemangat apabila berucap di hadapan penyokong PR berpakaian hitam dalam perhimpunan ketiga selepas Pilihan Raya 2013 di Ipoh, Perak mengakui ianya seminggu selepas keputusan pilihan raya diumumkan secara rasmi.

Akan tetapi beliau menegaskan walaupun Najib Razak telah mengangkat sumpah dan gabungan tersebut kelihatan berurusan seperti biasa di Putrajaya, pengerusi BN dan presiden Umno bukanlah orang sebenar yang dipilih untuk jawatan itu.
“Pemimpin Umno akan kata, kami mempunyai mandat jadi kamu diam. Tetapi saya kata — No way. Kita mempunyai mandat dan akan… lawan tetap lawan,” kata beliau mengundang hadirin untuk menjeritkan slogan tersebut.
“Najib telah disahkan menang… dan telah mengangkat sumpah. Apa harus kita lakukan?
“Sebab itu saya kata… di Kelana Jaya ratusan ribu rakyat hadir hanya dengan notis dua hari… Di Pulau Pinang, ratusan ribu hadir di Batu Kawan… kebangkitan rakyat.
“Kenapa? Kerana suara rakyat suara keramat,” kata Anwar.
“Hari Selasa kita akan berhimpun di Kuantan. Rabu kita akan berhimpun di Johor. Dan kita tidak akan berhenti sehingga keadilan ditegakkan di negara ini.
 “Kita tidak akan berhenti sehingga keputusan sah diumumkan. Ya. Kita akan teruskan dan tidak akan mengalah,” tambah beliau melalui siaran secara langsung di Internet malam tadi.
Anwar dan pasukannya dalam PR menegaskan keputusan pilihan raya 5 Mei yang baru diumumkan dicemari dengan penipuan, corak pengundian luar biasa, cara menguruskan kotak undi diragui dan isu lain.
TIGA TUNTUTAN
JANJI BERSIH
1 - tidak terima keputusan pru13
2 - tubuh spr baru yang bebas dan bersih
3 - lakukan pilihan raya baru


----------

PROGRAM BERSEJARAH MALAM INI
AMM ajak sambut 13 Mei Hari Bangsa Malaysia

KUALA LUMPUR: Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) mengajak orang ramai menyambut Hari Bangsa Malaysia - Selamatkan Demokrasi di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur Selangor (KLSCAH) pada 13 Mei ini.

Program anjuran SAMM dengan kerjasama Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) yang akan bermula jam 8 malam itu akan diisi dengan pidato bagi membuang sentimen perkauman yang diwujudkan oleh pihak tertentu.

Pengarah Propaganda SAMM, Edy Noor Reduan berkata, 13 Mei diiktiraf sebagai Hari Penyatuan Rakyat Malaysia dan pidato perdana sempena tarikh tersebut bertepatan dengan situasi dan mood rakyat yang bangkit sekaligus melenyapkan cubaan-cubaan jahat menjadikan negara tidak harmoni atas nama 1Malaysia.

"Namun hari ini suasana jauh berbeza. Rakyat tidak lagi takut, rakyat kini sudah berani membawa sepanduk kebenaran betapa sentimen perkauman itu sudah ditinggalkan. Rakyat kini bersatu, dengan berani melawan penafian demokrasi," katanya kepada Harakahdaily.

Antara pemidato ialah Sasterawan Negara, Datuk A Samad Said, dua Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar dan Tian Chua, bekas veteran Umno Datuk Thamrin Ghaffar, ahli parlimen Subang Sivarasa Rasiah dan pakar perlembagaan Profesor  Aziz Bari.

Selain itu Presiden Pertubuhan Angkatan Belia Bersama Ulama (Panglima) Sulaiman Ibrahim (Leman Raja Lawak), aktivis Hishamuddin Rais, ahli jawatankuasa pemandu Bersih, Maria Chin Abdullah, penyelaras Asalkan Bukan Umno (ABU) Haris Ibrahim dan wakil Mahasiswa seperti Safwan Anang, Adam Adli, KS Bawani dan KC Heng akan turut hadir.

Masuk adalah percuma dan orang ramai disaran memakai tema hitam sebagai simbolik demokrasi yang mati.


SIARAN LANGSUNG
UNTUK WARGA
DI LUAR LEMBANG KLANG
dan
WARGA MALAYSIA DILUAR NEGARA
layari  radio bangsar utama--------

DIMANA BOLEH DI BELI BUKU HISHAMUDDIN RAIS


PENGUMUMAN
buku - tipu pilihanraya - turun jalan raya
kini boleh dibeli dari:
KINOKUNIA
MPH
PEKAN BUKU
 UNIVERSITI MALAYA
dan
pada malam ini
buku ini akan dijual
di dewan china

SEBUAH BUKU
HISHAMUDDIN RAIS

NOTA:
buku ini akan sampai
ke kedai buku popular
tidak lama lagi
---------

SUDAH KENA KENCING - KENA BERAK PULAK
INI LAH
NASIB GHANI OSMAN


Adakah Umno Johor sokong Abdul Ghani dilantik sebagai senator?


NUSAJAYA:Penolakan tersurat cadangan melantik Abdul Ghani sebagai senator dan menteri telah mengesahkan bahawa beliau mangsa perebutan kuasa di dalam Umno, terutamanya di Johor.


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...INI LAH BUDAYA UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION... kah kah kah..

kah kah kah...MULA MULA ... KENA KENCING.... kah kah kah..

kah kah kah...KEMUDIAN KENA PANCUNG.... mkah kah kah..

kah kah kah...LEPAS ITU KENA BERAK ATAS MUKA... kah kah kah..

woit... JADI SENATOR INI UNTUK  KENALKAN DALAM POLITIK... kah kah kah..

kah kah kah... DARI MENTERI... JADI MENTERI BERSAR... KEMUDIAN SENATOR... GILA BABI APA?.... kah kah kah..

woit...KESIAN TENGOK GHANI... BUKAN SAJE DAH JADI SELIPAR BURUK...kah kah kah..

kah kah kah...KINI JADI SELUAR DALAM KOYAK..... kah kah kahTIGA TUNTUTAN
JANJI BERSIH
1 - tidak terima keputusan pru13
2 - tubuh spr baru yang bebas dan bersih
3 - lakukan pilihan raya baru

-------

SILA IKUTI #TIPU505 - UNTUK MAKLUMAT TERKINI
PENGUMUMAN

sila ikuti #tipu505
untuk perkembangan terkini

Penyokong Pembangkang Penuhi Demo Di Ipoh

IPOH: Pembangkang mengadakan perhimpunan ketiga selepas pilihan raya dengan orang ramai memenuhi jalan-jalan di sekitar Medan Istana di sini pada Ahad


TIGA TUNTUTAN
JANJI BERSIH
1 - tidak terima keputusan pru13
2 - tubuh spr baru yang bebas dan bersih
3 - lakukan pilihan raya baru----------