Isnin, 25 Mac 2013

SATU LAGI BUKTI PENIPUAN SPRTIPU PILIHAN RAYA
TURUN
JALAN RAYA
 KOMENTAR  TUKAR TIUB
ini kenyataan husam musa dalam harakah daily
jelas husam tahu penipuan  telah menjatuhkan
kerajaan pas di teranganu pada tahun 2004

projek ini dipanggil projek teranganu
kepala projek ini namanya idris jusuh

idris jusuh telah membawa template ini ke selangor
template ini sedang digunakan di selangor
pengundi selangor akan ditipu

selangor akan jatuh ke tangan gerombolan
dengan cara penipuan

selangor akan jatuh bukan kerana TIDAK ada sokongan
selangor jatuh kerana penipuan

justeru bersedia 
 jika rancangan tipu ini berjaya
maka rakyat tidak ada pilihan 
meliankan turun ke jalan raya

NOTA
husam musa
bukan bawa fitnah
hiusam musa membawa amaran
husam musa menyegar ingatan

ANAK MUDA
BERSEDIA
KE JALAN RAYAKUALA TERENGGANU: Program 'Gelombang Biru' yang mula diperkenalkan Umno dan Barisan Nasional semasa zaman pemerintahan kerajaan PAS di negeri Terengganu, bukanlah kebangkitan sebenar rakyat.

Menurut Naib Presiden PAS,  Husam Musa , program tersebut sengaja di reka Umno-BN kerana mahu mengaburi mata rakyat daripada 'kerja kotor' memanupulasi daftar pemilih dan mendaftarkan 'pengundi hantu' dari negeri Selangor.

"Dia ambil orang-orang (Umno) Selangor puluh-puluh ribu, dia bawa mari daftar di Terengganu, naik daftar (undi) Terengganu berlipat kali ganda, bila mari pilihan raya tahun 2004.

"Dia mari mengundi di Terengganu, waktu petang balik mengundi di Selangor, SPR khusus untuk Selangor sahaja sambung waktu mengundi sampai pukul tujuh (malam).

"Kerana tu Umno menang di Terengganu, bukan sebab anak Terengganu yang lahir di Terengganu nak tukar kerajaan, (ketika itu) dia start (mula program gelombang biru, konon-kononnya orang (ramai) masuk Umno,"jelas  Husam.

Beliau berkata, program gelombang biru tersebut dibuat supaya kelihatan di seluruh negara bahawa orang-orang Terengganu mahu berubah, pada hal ia tidak berlaku sedemikian.

Datuk Husam berkata demikian ketika menyampaikan ceramah di Hulu Besut baru-baru ini, bagi meraikan seramai 31 orang ahli dan aktivis Umno keluar dari parti itu dan menyerahkan borang permohonan seumur hidup menjad ahli PAS.

Menurutnya, takdir Allah SWT, Idris Jusoh yang menjadi 'dalang' penipuan tersebut telah menerima nasib buruk, dan tidak dilantik Menjadi Menteri Besar walaupun Umno-BN menang pada tahun 2008.
[Gambar - Idris walaupun menafikan, namun kelihatan amat sedih ketika Ahmad said dilantik Menteri Besar selepas PRU-12 tahun 2008]
SATU JEMPUTAN


---------

PERMIT TEKSI UMPAN UNTUK CURI UNDI


PENGUMUMAN PEMBERIAN PERMIT TEKSI BUKTI PROGRAM PAKATAN RAKYAT LEBIH BAIK

Pengumuman  Najib Razak bahawa 1,000 permit teksi akan diberikan kepada pemandu-pemandu teksi terpilih mengesahkan beberapa perkara.

Pertama, ia pengakuan terbuka Umno/Barisan Nasional bahawa dasar dan program ekonomi yang dicadangkan oleh Pakatan Rakyat (melalui Dasar Bersama, Buku Jingga dan Manifesto Rakyat) benar-benar memenuhi citarasa dan tuntutan rakyat.

Kedua, ia mengesahkan bahawa program-program ini mampu dilaksanakan dan tidak mengundang kesan kewangan yang buruk, seperti yang dituduh oleh Umno/Barisan Nasional.

Ketiga, ia membuktikan terdesaknya  Najib Razak sehinggakan beliau tidak lagi mempunyai perasaan malu untuk menciplak idea dasar dan program yang dibawa oleh Pakatan Rakyat.

Pun begitu, saya mengkritik sekerasnya kenyataan Najib  Razak yang cuba mengumpan pemandu teksi untuk mengundi Barisan Nasional. Ucapan beliau berbaur ugutan politik apabila beliau menyatakan bahawa pemandu teksi perlulah “bai’ah” (mengikat janji) untuk mengundi Barisan Nasional jika mahu mendapatkan lebih banyak permit persendirian di masa hadapan.

Setakat ini, Umno/Barisan Nasional terus gagal untuk mengumumkan manifesto mereka sendiri. Sebaliknya, Dato’ Seri Najib Tun Razak menciplak idea dasar Pakatan Rakyat dan mengumpan rakyat dengan berjanji akan melaksanakan program-program Pakatan Rakyat itu sekiranya Barisan Nasional menang dalam Pilihanraya Umum ke-13.

Oleh sebab itu, saya tidak hairan lagi kenapa Najib Razak tidak berani berdebat secara terbuka dengan  Anwar Ibrahim mengenai dasar-dasar dan program ekonomi. Beliau nampaknya tidak mempunyai idea dan kepakaran ekonomi kerana sering terpaksa bergantung kepada idea orang lain, termasuklah idea Pakatan Rakyat sendiri.

Saya pasti pemandu-pemandu teksi yang ada di seluruh negara faham bahawa pengumuman Dato’ Seri Najib Tun Razak hanyalah satu gimik politik untuk menenangkan kemarahan mereka selama ini. Penyelesaian berpanjangan isu permit teksi ini terletak di tangan Pakatan Rakyat yang mula-mula sekali memperjuangkan isu ini. 

RAFIZI RAMLI
Pengarah Strategi

25 MAC 2013 

TEKSI ATAU BAS
YANG PENTING
TURUN KE JALAN RAYAPermit teksi individu: PM letak syarat merapu umpan pemandu

KUALA LUMPUR 25 MAC: Pemberian lesen individu dengan pelbagai syarat kepada pemandu teksi bukti Perdana Menteri tidak ikhlas, bertujuan untuk mengumpan golongan itu menjelang pilihan raya, kata Pengarah Strategi KEADILAN, Rafizi Ramli.
Dalam majlis Pemberian Lesen Teksi Individu di Putrajaya semalam, Datuk Seri Najib Razak mengumumkan 1,000 penerima lesen teksi individu akan menerima geran bernilai RM5,000 tiap seorang bagi pembelian Proton Exora.
Kata Najib, semua pemandu teksi yang menerima lesen tersebut wajib membeli kenderaan jenis MPV itu untuk digunakan sebagai teksi.


SATU JEMPUTAN

------------

RAKYAT ASALI SABAH MULA BANGUN MELAWAN

Komponen BN: Tarik balik 
semua IC di Sabah
Presiden Pertubuhan Pasokmomogun KadazanDusun Murut Bersatu (Upko)  Bernard Dompok menggesa kerajaan menarik balik kesemua kad pengenalan yang dikeluarkan di Sabah dan mengeluarkan semula dokumen berkenaan kepada golongan yang dikenalpasti sebagai warga yang sah.

Menurut laporan Borneo Post, MP Penampang itu menuntut demikian untuk menyisihkan golongan yang memiliki dokumen berkenaan secara tidak sah.

Anggota exco kerajaan Sabah itu juga berkata, beliau akan mengesyorkan perkara itu kepada suruhanjaya siasatan diraja mengenai pendatang asing di Sabah.
JENG JENG JENG
JENG JENG JENG
JENG JENG JENG

woit...MAPOOOOS GEROMBOLAN.... kah kah kah..

kah kah kah... DAH SAMPAI MASA  KADAZAN BERI TEKANAN.... kah kah kah..

kah kah kah... ORANG DUSUN ORANG MURUT BERI TEKAKAN...kah kah kah..

woit...INI MASA TERBAIK..... kah kah kah

kah kah kah...BILA KAYU NAK REBAH... BUKAN HANYA KURA KURA AKAN PANJAT.... kah kah kah...

kah kah kah...SEMUA BOLEH BERAK KAN BATANG KAYU INI... kah kah kah


--------

MACAM MACAM DI LAKUKAN UNTUK TIPU MELAYU
TIPU PILIHAN RAYA
TURUN
JALAN RAYA
 KOMENTAR TUKAR TIUB

najib dalam keadaan takut

najib tahu jika ada pilihanraya 
united malays national organisation akan di humbankan
bila gerombolan tergelincir
muhyiddin akan datang membawa pisau menikam najib

semua rakyat malaysia tahu hal ini
anak  lelaki iskandar kutty berkata sademikian
ahli gerombolan berkata sademikian

maka najib tak dapat buat keputusan

untuk pertama kalinya dalam sejarah
pilihan raya belumj diadakan
walau pun tarikh lupus telah lama sampai

apa yang naib tunggu?
pasti ada perancangan
pasti ada trik baru

jangan lupa cui bono

MENUNGGU MAT MONGOL

Kerajaan N.Sembilan masih sah walaupun DUN terbubar Selasa ini, kata MB

PORT DICKSON, 24 Mac — Kerajaan Negeri Sembilan sedia ada masih sah mengikut sistem demokrasi berparlimen atau Westminster yang diamalkan di negara ini, walaupun selepas Dewan Undangan Negeri (DUN) terbubar secara automatik, Selasa ini. 
Menteri Besar Mohamad Hasan berkata menerusi sistem tersebut, kuasa pemerintahan sama ada negeri atau persekutuan terbahagi kepada tiga bahagian iaitu perundangan, kehakiman dan pentadbiran atau eksekutif. 

Katanya jika DUN mencapai tempoh genap lima tahun, hanya perundangan iaitu kuasa oleh wakil rakyat yang akan terbubar sementara kehakiman dan pentadbiran masih ada dan perlu dijalankan. 


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... SEMENJAK BILA PULAK MALAON INI JADI PAKAR UNDANG UNDANG...kah kah kah..

kah kah kah.... KALAU HAL BERI PROJEK PADA KAUM KELUARGA... MALAON INI PAKAR..kah kah kah.

kah kah kah...MALAON INI PAKAR SELUDUP DUIT.... kah kah kah...

kah kah akh... KALAU HAL SELUDUP DUIT KE LUAR NEGARA... KITA WAJIB PERCAYA... kah kah kah..

woit... TOLONG LAAA JANGAN BODOHKAN MELAYU.... kah kah kahSEBUAH BUKU
HISHAMUDDIN RAIS--------

PERCERAHAN TERBAIK - TER NOW - TER LAWAKCINTA  POKOK KELAPA
Pokok kelapa ialah pokok pelbagai guna. Buah kelapa, lagi besor saiznya, lagi banyak ayo nya sebagai penghilang dahaga broo. Ko tak kawin, ko mana la nak tau bro!! on OBESITI IALAH GEMOK MONTOK MACAM ROSMAH MANSOR

Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/25/13
KAH KAH KAH
kah kah kah
kah kah
sebatang pokok kelapa
untuk najib
kah kah kah


---------------------

CARA DAN PENDEKATAN MEMBACA BERITA

 Pembangkang tukar kawasan kerana rekod buruk

IPOH 24 Mac - Tindakan pemimpin pakatan pembangkang bertanding di kawasan lain pada Pilihan Raya Umum Ke-13 adalah kerana mereka tidak yakin untuk menang di kawasan yang ditandingi pada pilihan raya umum...

Pilih kawasan bukan budaya BN

SHAH ALAM 24 Mac - Amalan pemimpin pembangkang melompat kerusi yang ditandingi dalam pilihan raya demi kelangsungan politik membuktikan mereka tidak serius dalam memperjuangkan nasib rakyat.

Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata, amalan itu bercanggah dengan prinsip Barisan Nasional (BN) yang dari dahulu lagi sentiasa mengutamakan perjuangan membela rakyat, bukannya untuk kepentingan calon itu sendiri.


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH AKH


woit... APA MAKNA NYA BERITA INI?.... kah kah kah...

kah kah kah...INGAT MACAM MANA MEMBACA BERITA .... kah kah kah..

kah kah kah...CUKUP SENANG CARA MEMBACA MEDIA MILIK GEROMBOLAN... kah kah kah...

kah kah kah... APA  GEROMBOLAN TENTANG  ERTINYA  TINDAKAN TEPAT... kah kah kjah

kah kah kah.... APA GEROMBOLAN PELEKEH ERTINY ITU  BETUL... kah kah kah....

INI KATA KATA BEKAS JENERAL


NOTA
gerombolan tak suka demo
ertiny demo betul
gerombolan tak suka lahad datu dituduh sandiwara
ertinya lahad datu sandiwara
gerombolan tak suka debat
ertinya debat adalah baik

gerombolan tak ganggu bila buat laporan polis
ertinya buat laporan polis kerha hampeh
gerombolan tak ganggu bila hantar memo
ertinya hantar memo keja hampeh

NOTA
kerja kerja hampeh
ialah kerja yang tidak akan mengubah keadaan

SEBUAH BUKU TULISAN
HISHAMUDDIN RAIS

--------

BERTAUBATLAH JANGAN MENGHINA


 STAMP NEGARA
 ARAB ISLAM

Gelar pasukan keselamatan sebagai anjing, Badrulamin didesak minta maaf
KUALA LUMPUR 24 Mac - Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Parti Keadilan Rakyat (PKR), Dr. Badrulamin Bahron didesak memohon maaf secara terbuka kerana didakwa menggelar pasukan keselamatan negara sebagai anjing menerusi akaun Twitternya semalam.

Presiden Persatuan Bekas Polis Malaysia (PBPM), Shafie Bakri berkata, kenyataan itu bukan sahaja berniat jahat malah menunjukkan pembangkang cuba menjadikan pasukan keselamatan negara sebagai 'kambing hitam' demi kepentingan politik mereka.

Menurut beliau, Badrulamin juga tidak menunjukkan sikap seorang pemimpin dengan ilmu agama tinggi seperti yang sering ditonjolkan beliau kepada masyarakat.

"Bagaimana seorang pemimpin yang kononnya mempunyai ilmu agama tinggi tergamak menyamakan manusia khususnya pasukan keselamatan dengan binatang?

"Atas sebab itu, saya mendesak Badrulamin memohon maaf secara terbuka dan menarik balik kenyataannya yang sangat menghina itu," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau mengulas kenyataan biadab Badrulamin menerusi akuan Twitternya,
@drbadrulamin semalam yang berbunyi: "Hei anjing! Pegi tangkap samseng UMNO tu."

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... INI BETUL PERBUATAN TAK BAIK  DARI SEORANG USTAZ.... kah kah kah..

kah kah kah...INI PERBUATAN KURANG SOPAN.... kah kah kah...

kah kah kah..INI PERBUATAN MENGHINA.... kah kah kah...

kah kah kah...INI KETERLALUAN ... AGAK BIADAP.... kah kah kah...

kah kah kah....TOLONG HINDARI DARI MENGHINA... kah kah kah...

woit... TOLONG JANGAN GUNAKAN ANJING SEBAGAI PENGHINAAN... kah kah kah..

kah kah kah...TOLONG JANGAN HINA ANJING.... kah kah kah

---------

SPR BUAT TUDUHAN KERANA ADA RANCANGAN UNTUK MENIPUKOMENTAR TUKAR TIUB
tak perlu  tulis panjang panjang
lihat gambat gambar ini
perhatikanj bedtul betul
siapa yang mengganas
siapa yhang jadi samseng
dan
siapa yang menjadi mangsa

INI SAMSENG SIAPA?

 BILA NAK DAKWA
SAMSENG JALAN KEBUN

 LAGI KERJA SAMSENG

INI PUN KERJA SAMSENG

SIAPA SAMSENG INI?


INI MUKA SAMSENG
Agenda huru hara dirancang

 parti yang takut hilang kuasa

KUALA LUMPUR 24 Mac: Hanya parti politik yang takut kehilangan kuasa akan merancang agenda untuk melakukan huru hara ketika pilihan raya umum (PRU), kata Pengarah Pilihanraya KEADILAN Selangor, Borhan Aman Shah.

“Pihak yang takut kalah itu sebelum ini berpaut dengan 3M untuk terus berkuasa iaitu Money (wang), Media dan Machinery (jentera).
“Selepas duit dan media gagal mengembalikan sokongan rakyat kepada mereka, maka jentera seperti samseng akan digunakan untuk membuat kekecohan ketika PRU nanti,” katanya mengulas kenyataan Pengerusi SPR, Abdul Aziz Mohd Yusof.
Abdul Aziz dalam laporan media hari ini mendakwa suruhanjaya itu mengesan usaha pihak tertentu menimbulkan kekecohan di tempat mengundi dalam PRU ke-13.

INI MANGSA KEGANASAN
---------

OBESITI IALAH GEMOK MONTOK MACAM ROSMAH MANSOR


INI RUPA ORANG  
GEMOK MONTOK


GEMOK MONTOK


Perdana Menteri ketengah

 mesej gaya hidup sihat

PUTRAJAYA: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengalih tumpuan buat seketika daripada membicarakan soal politik, untuk meluangkan masa bersantai dengan orang ramai di sini, membawa mesej mengenai amalan gaya hidup sihat. »INI TERJADI PADA SATU KELUARGA

tengahari tadi, lepas makan tengahari berlaukkan sotong goreng dan ikan nyok-nyok kari, jam 1 tengahari, keluargaku bersidai depan TV sementalahan menantikan waktu zohor. Kebetulan anak2ku dua orang sorang lelaki dan sorang perempuan balik bercuti dari universiti tempatan. 

INI SLIM DAN CUN
Tak semena2 aku dan keluargaku ketawa berdekah2 bila tv3suku menayangkan pm dengan kempen senaman dan obesiti. Anak perempuanku merajuk pulak kerana menyangka kami sekeluarga mentertawakannya kerana kebetulan pula dalam keluarga kami dialah yang kelihatan agak gempal dan sedang dalam usaha berdiet.

 Puaslah jugak aku memujuknya dengan mengatakan bahawa kami bukan mentertawakannya, namun alasan itu tidak diterima. Sudahnya, merajuklah anak aku tu. Aku biarkan bini aku setelkan benda ni sebab dia dulu yang memulakan ketawa besar masa pm sebut pasal obesiti. Tak tau la apa alasan yang bini aku bagi kat anak perempuan aku tu sebab petang ni aku nampak anak aku dah ceria balik..... mungkin alasan yang sama seperti yang on NAJIB AKAN CERAIKAN ROSMAH
Publish | Delete | Spam
labukau
at 7:30 PM
SEBUAH BUKU
TULISAN
HISHAMUDDIN RAIS-------