Selasa, 24 Januari 2023

IMAM MAHADI MASIH BERMIMPI


IMAM MAHADI

MASIH BERMIMPI

KAH KAH KAH

AMIN

PERANGAI WAKIL ALLAH
Gerakan mahu hapuskan Islamofobia terhadap Perikatan


KEJAYAAN “gelombang hijau” dinikmati Perikatan Nasional pada Pilihan Raya Umum ke-15  dijangka akan berlanjutan pada enam pilihan raya negeri (PRN) yang bakal berlangsung tahun ini, kata Presiden Gerakan Dominic Lau.

Menurutnya hampir semua pengundi Melayu mengundi gabungan itu yang dipimpin oleh PAS dan Bersatu.

Beliau yakin gabungan itu akan terus membawa gelombang yang sama dalam PRN di enam buah negeri mendatang yang dipegang oleh PAS – Kedah, Kelantan dan Terengganu. Tiga lagi negeri diterajui Pakatan Harapan – Pulau Pinang, Selangor dan Negeri Sembilan.

“Cabaran terbesar sekarang bagi PN adalah untuk memenangi sokongan daripada pengundi bukan islam (di tiga negeri tersebut).


“Untuk itu, Gerakan perlu hapuskan Islamofobia dalam kalangan bukan Islam. Kita perlu buat kerja yang baik di kawasan tersebut,” katanya kepada The Malaysian Insight.

Lau berkata Gerakan memahami ketakutan terhadap pengislaman di tangan Bersatu dan PAS susulan ada juga ahli parti yang melahirkan kebimbangan itu.

“Kami sudah adakan pertemuan dengan Presiden PAS Abdul Hadi Awang berkait perkara ini.

“Kami juga nyatakan pandangan dan kebimbangan golongan bukan Islam, isu yang ditakuti dan  harapan keseimbangan dapat dicapai melalui pertemuan itu.

Namun menurut Lau dalam keadaan perbincangan dengan PN sedang berjalan, kebimbangan akar umbi khususnya dalam kalangan bukan Islam masih ketara.

“Untuk atasi ini, kami akan dapatkan ahli kami dari Kelantan, Terengganu dan Kedah untuk didik akar umbi terhadap situasi sebenar di sana dan larangan-larangan lain.

“Kami perlu mulakan dengan ahli parti kami sebelum meyakinkan pengundi bukan Islam yang lain.

“Saya selalu rasa Malaysia ini negara pelbagai etnik dan budaya. Kita perlu faham antara satu sama lain untuk bersatu,” katanya.

Katanya untuk memahami kebimbangan bukan Islam, penting untuk disampaikan kepada rakyat PN merupakan sebuah gabungan yang pelbagai.

“Jadi kita akan jemput Pengerusi PN Muhyiddin Yassin dan Hadi Awang untuk sertai sambutan perayaan Tahun Baharu Cina.

“Kami akan gunakan platform ini untuk kukuhkan hubungan,” katanya.

Tambahnya, perkara itu perlu dilakukan segera susulan PRN bakal berlangsung sekitar Mei nanti.

Pulau Pinang tidak akan jadi seperti Kedah bawah Perikatan

Lau turut menolak kebimbangan rakyat PN akan menjadikan Pulau Pinang sebagai negara Islam seperti Kedah jika negeri itu ditawan.

Katanya, banyak komen dalam talian yang melahirkan kebimbangan dengan mengatakan sesiapa yang menyokong Gerakan akan menyokong mengubah Pulau Pinang kepada Kedah.br /> Menurutnya, Pulau Pinang tidak boleh dibandingkan dengan Kedah, Kelantan dan Terengganu kerana majoriti pengundi di negeri itu adalah Melayu terutama di Pantai Timur.

“Pulau Pinang tak sama dari segi populasi di mana pendudukanya sama rata antara yang Islam dan yang bukan Islam.

“Daripada 40 kawasan, hanya 15 kawasan Melayu dan selebihnya kawasan campuran atau Cina,” katanya.

Katanya lagi, dengan struktur itu PAS tidak bebas untuk melaksanakan sebarang dasar Islam di Pulau Pinang.

“Sebab mereka (PAS) faham populasi di negeri itu bukan semuanya Muslim , ada juga agama lain jadi mereka tidak akan kuat kuasakannya,” katanya. Jelasnya jika pengundi di Pulau Pinang memberi mandat kepada PN, Gerakan akan pastikan kerajaan baharu itu akan melaksanakan dasar yang adil dan saksama tanpa menjejaskan hak agama dan budaya semua kaum.

“Saya akan jadikan Pulau Pinang negeri yang mencari titik persamaan dalam perbezaan iaitu kita boleh miliki agama, budaya dan kaum yang berbeza, dan kekalkan hak dan kepentingan masing-masing.

“Pendek kata Pulau Pinang pastikan bukan Kedah yang kedua,” katanya.

Dalam beberapa minggu kebelakangan ini, tindakan PAS dikatakan menakutkan pengundi bukan Islam dalam memaksakan idelogi mereka kepada semua pihak.

Minggu lalu, zhli Parlimen Permatang Pauh membangkitkan soal penjualan dan promosi arak secara terbuka di sebuah pusat beli-belah di Seberang Jaya.

Pada 1 Januari lalu pula, Kedah menutup semua premis perjudian dan nombor ekor. Malah Kedah juga mengumumkan pada 11 Januari akan mengawal penjualan arak selain hanya akan membenarkan penjualan di kawasan didiami bukan Islam. – 23 Januari, 2023.

WOIT

BUKAN BENCI

AGAMA

AMIN

BULAN BENCI

ISLAM

AMIN

TAPI BENCI

PERANGAI 

TINDAK TANDUK

SOSOK

YANG KLIM

WAKIL ALLAH

AMIN

MEREKA

 MENYUSAHKAN

HIDUP

 UMAT MANUSIA

DIATAS BUMI INI

ATAS NAMA ALLAH

AMIN

TAKDA

 CHRISTIANPOBIA

TAKDA ATEISPHOBIA

TAKDA SHINTOBOBIA

KHALAS

KITA MELAYU

BUKAN ARAB

MEREKA CHINA

BUKAN ARAB

MALAH ARAB

SENDIRI PUN

DAN BOSAN

KAH KAH KAH

LU TAK CAYA

LU TANYA MBS

KHALAS

TAMATKAN PERANG UKRAINE


PERANG UKRAINE

AKAN TAMAT

JIKA PUTIN

JIMATKAN

 ZELENSKY

KHALAS

HAL JIMAT MENJIMAT

INI WAJIB

 TANYA NAJIB

NAJIB BERI ARAHAN

SIRUL DAN AZILAH

JIMATKAN

ALTANTUYA

KHALASNEGRI SEMBILAN DALAM BAHAYA


Perikatan sasar majoriti mudah tawan Negeri Sembilan

PERIKATAN Nasional (PN) mula menggerakkan jentera dalam usaha menguasai majoriti mudah di Negeri Sembilan menjelang Pilihan Raya Negeri (PRN) akan datang.

Jentera parti memberitahu The Malaysian Insight, mereka antara lain percaya sentimen ditunjukkan pengundi dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) akan memihak kepada mereka sekali lagi.

Ketua Penerangan PN Negeri Sembilan Khairul Yazman Yahya berkata jangkaan itu berpandukan usaha realistik dengan menumpukan kerusi majoriti Melayu untuk dimenangi kali ini.

“Kerusi pengundi Melayu 60% ke atas ada 21 (daripada 36 kerusi). Daripada itu kita sasarkan menang 19 kerusi, itu agak realistik.

“Sebenarnya kalau ikut nafsu kita nak bertanding 36 kerusi tetapi kita kena realistik jadi sasarannya adalah 19 kerusi kemenangan untuk PRN akan datang,” katanya.

Usaha itu bermula di Seri Menanti pada Sabtu lepas melalui perhimpunan Semarak Gelombang Rakyat yang dihadiri Timbalan Pengerusi PN Abdul Hadi Awang, katanya.

“Dalam P, kita tiga parti ini (Bersatu, PAS dan Gerakan) sudah berbincang, bermula hari ini kita teruskan gelombang ini sampai ke akhir. Tujuannya untuk kita kumpul jentera,” katanya.

Menurutnya langkah itu diambil dengan menyedari kelemahan utama mereka dalam PRU15 – jentera setiap komponen bergerak sendirian dan bukan dalam satu pasukan.

“Jadi kita kena wujudkan satu gelombang, kita sebagai jentera bergerak sebagai satu gabungan,” katanya ketika ditemui di Seri Menanti, Kuala Pilah baru-baru ini.

Kemuncak usaha itu akan dapat dilihat pada 12 Mac depan di Seremban apabila PN menganjurkan perhimpunan besar-besaran di Seremban selepas menjelajah ke seluruh negeri itu.

“Kerjanya bermula dari sini kemudian ke Serting, Kuala Pilah dan Gemas akhirnya pada 12 Mac di Seremban dan kita akan kekalkan gelombangnya untuk PRN,” kata Khairul.

PN tidak menguasai sebarang kerusi negeri mahupun Parlimen di Negeri Sembilan.

Dalam PRU15 Barisan Nasional (BN) mendominasi lima daripada lapan kerusi Parlimen di negeri tersebut manakala baki tiga lagi dimenangi Pakatan Harapan (PH).

Dalam PRU14 pula, PH berjaya menguasai Negeri Sembilan apabila menang 20 kerusi manakala BN menang 16 kerusi.

PAS waktu itu bertanding di 29 kerusi.

Namun kali ini PN menyertai PRN dengan momentum daripada pengundi muda dan pengundi pertama kali yang menyokong gabungan itu dalam PRU15, kata Khairul.

Malah kempen gabungan itu juga katanya akan lebih menjurus untuk menambat hati kumpulan pengundi terbabit.

“Ikut trend sekarang pengundi muda beralih kepada kita. Di Negeri Sembilan antara 35% hingga 45% pengundi beralih kepada kita.

“Yang paling seronok saluran tiga ke atas banyak memihak kepada kita. Untuk itu kempen media sosial kena secara berfokus.

“(Kandungan) Tik Tok kita akan kemas kini dari masa ke masa ikut trend yang mereka suka. Kita akan mendekati anak muda dengan pelbagai program mesra mereka,” katanya.

Selain itu, saranan pemimpin akar umbi agar PN mengemukakan calon muda dalam PRN tersebut juga akan memberi kelebihan, tambahnya.

“Penerangan akan cadangan kepada badan perhubungan PN kalau boleh 40% hingga 50% calon yang bertanding pada PRN adalah anak muda. Untuk menang kita kena guna strategi sebegini.”

Malah PN juga mampu mendapatkan sokongan ahli BN dan PH dan kumpulan pengundi yang kecewa dengan pembentukan kerajaan perpaduan antara parti itu, kata Khairul.

“Ada kelebihan di situ cuma cara pendekatan dengan mereka sedikit berbeza, kena perjumpaan tertutup. Ada kalangan mereka penjawat awam dan orang penting dalam parti.

“Dengan perancangan betul dan doa insya-Allah sasaran 19 kerusi (dapat dicapai), boleh bentuk kerajaan,” tambahnya. 

Kempen untuk meraih sokongan pemimpin lawan itu antara lain digerakkan dengan menonjolkan individu yang kecewa seperti bekas ketua Pemumda Umno Seremban Zool Amali Hussin.

Penyertaan Zool Amali dalam PAS antara gimik acara yang berlangsung pada Sabtu apabila beliau menerima sijil keahliannya di atas pentas.

Beliau menyertai PAS pada Disember lalu kerana kecewa dengan keputusan pucuk pimpinan Umno bekerjasama dengan PH dan DAP bagi membentuk kerajaan perpaduan.

Ketika ditemui The Malaysian Insight, Zool Amali yang lebih dikenali sebagai Jebat berkata sasarannya untuk membantu PN mentadbir Negeri Sembilan dalam PRN kali ini.

Timbalan pengerusi NGO Pekida Negeri Sembilan itu berkata beliau juga berperanan menarik ahli Umno menyertai PAS.

“Sasaran saya pastikan PN perintah Negeri Sembilan. Saya nak buktikan saya adalah mimpi ngeri mereka. Mereka akan berhadapan saya yang merupakan mimpi ngeri buat Pemuda Umno.

“Saya bawa produk PN walaupun tiada jawatan dalam PN sekadar ahli biasa PAS tetapi saya bertanggungjawab beri kesedaran kepada anak muda.

“PN dan PAS yang betul-betul perjuangkan bangsa dan agama,” katanya.

Zool Amali percaya pengundi yang kecewa selepas memilih BN dalam PRU15 akan menyokong PN pada kali ini.

“Pengundi atas pagar pertama kali mengundi anggap BN akan tubuh kerajaan dan tak bersama DAP (pada PRU15).

“Tetapi pada PRN akan datang pengundi rasa tertipu bila BN bersama DAP, begitu juga pengundi PH apabila PH bersama BN.

“Bila jadi macam ini pengundi kena sedar, mereka tak bantu selesai masalah rakyat tetapi itu hanya kepentingan tembolok pemimpin mereka sendiri,” katanya. – 24 Januari, 2023.

GOLO DE EH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

APO JADI 

JANG OOOI

KAH KAH KAH

MANO DEN

NAK BOLI 

NUMBO EKO

KAH KAH KAH

NAK BERANCUK

KEK MANO

TAK KAN

DALAM BELUKAR

BELAKANG 

POKOK GOTAH

KAH KAH KAH

NAK JADI

ARAB KO

JANG OOOI

KHALAS

SEMUA TAKUT PADA TALIBANDPPS minta PH henti tanam persepsi Pas parti rasis

SHAH ALAM – Dewan Pemuda Pas Selangor (DPPS) meminta pimpinan Pakatan Harapan (PH) menghentikan cubaan menanam persepsi buruk kononnya parti itu rasis atau berpura-pura menerima pelbagai kaum.

Ketuanya, Mohamed Sukri Omar berkata, kalau Pas rasis, tidak mungkin parti itu mempunyai cabang Dewan Himpunan Penyokong Pas (DHPP) yang mengumpul ramai penyokong bukan Melayu.

Bahkan, kata beliau, menantu Presiden Pas,  Abdul Hadi Awang dari bangsa Cina dan Pegawai Khas Hal Ehwal Bukan Melayu kepada Pesuruhjaya Pas Selangor juga bukan Islam.

“Tahukah mereka, kanak-kanak prasekolah milik Pas iaitu PASTI pun dididik supaya menghormati kawan pelbagai kaum

“Setiap tahun, kanak-kanak ini akan ziarah tadika Cina dan jiran tetangga terdekat dari bangsa Cina dengan memberikan hadiah limau, angpau dan lain-lain.

“Bahkan, ada sekolah Pas mengajarkan bahasa Mandarin sebagai subjek pembelajaran,” katanya dalam kenyataan kepada media, di sini, hari ini.

Menurut Mohamed Sukri, apabila Pas memperjuangkan Islam dan hak orang Melayu, bukan bermaksud rasis, tetapi mempertahankan hak itu adalah kewajipan.

Kata beliau, kalau Pas mempertahankan hak dikatakan rasis, bagaimana pula dengan perjuangan pihak tertentu mempertahankan Sekolah Jenis Kebangsaan (SJK) dan lain-lain yang dianggap hak bagi bukan Melayu?

“Hentikanlah cubaan menanamkan persepsi buruk terhadap Pas. Bahkan PH cuba membawa naratif Pas rasis dan ekstrem, sedangkan DHPP jawapan kepada Pas tidak rasis, manakala penyertaan Pas dalam demokrasi adalah bukti Pas tidak ekstrem.

“Mereka lebih seronok orang bukan Melayu takutkan Pas dari isu rasuah, kerana itu mereka menghalalkan tindakan berpeluk dengan kleptokrat. Orang bukan Melayu tidak pernah ditindas di bawah negeri yang diperintah oleh Pas.

“Bukalah mata dan hati untuk memandang dan berfikir lebih rasional dari ditipu serta menjadi mangsa PH,” katanya. 


RASIS NI

MEMANAG RASIS

KAH KAH KAH

YANG PALING

DITAKUTI

IALAH PERANGAI

YG KLIM

AGAMA DIA

SAJE YANG BETUL

SAMA MACAM

ZIONIS KLIM

KHALAS

YANG DITAKUTI

IALAH TALIBAN

OPPS.. TALIPAS

KHALAS

ITU SEBAB

RAJA MELAYU

SOKONG TUBUH

KERAJAAN

 PERPADUAN

AMIN

KHALAS

MUHYIDIN TERLIBAT DALAM MAKAN SUAP


MUHYIDIN 

JUGA TERLIBAT

DALAM 

MAKAN SUAP

AMINCARA MENGENAL DUIT RASUAH


CARA WAJIB

MENGENAL

DUIT RASUAH

DENGAN

DUIT SEDEKAH

KHALAS
INDONESIA -AMERIKA LATIHAN BERSAMA


TENTERA

 INDONESIA

TENTERA AMERIKA

LATIHAN BERSAMA

AMIN

BUKAN HADI SEORANG MAKAN SUAP


BUKAN HADI

SEORANG SAJE

MAKAN SUAP

AMIN

MODI PUN

MAKAN SUAP

KHALASKERANA SAEKOR ZELENSSKY


KERANA

KERANA SAEKOR

 ZELENSKY

KHALAS

Unknown commented on
 "DUNIA SEDANG DIANCAM"

cerita ini tidak lagi panjang meleret. sama dengan cerita sum of all fears.
Unknown commented on 
"DUNIA SEDANG DIANCAM"

Warga dunia termasuk alam sekitar haiwan huru hara kacau bilau berbunuh-bunuhan jadi pelarian, mati kena tembak, kena bom, kelaparan mati tak makan... hanya kerana celaka saekor ZELENASKY takda ka sesiapa yang boleh pergi jimatkan dia?

PAKISTAN - CONTOH TERBAIK NEGARA ISLAM


PAKISTAN

CONTOH TERBAIK

NEGARA ISLAM

KAH KAH KAH

BERI DUIT BUKAN RASUAHBeri duit ketika kempen bergantung kepada niat, kata Hamzah

CHERAS – Pemberian duit semasa kempen pilihan raya bergantung kepada niat dan tujuan seseorang itu, kata  Setiausaha Agung Perikatan Nasional (PN),  Hamzah Zainudin.

Beliau yang mempertahankan kenyataan yang dibuat Presiden Pas Abdul Hadi Awang mengenai pemberian tunai ketika kempen pilihan raya berkata, pemberian duit itu tidak sepatutnya menjadi fokus tetapi punca duit itu diberikan.

Beliau berkata, ada pengundi yang meminta wang daripada calon untuk kegunaan tertentu.

“Saya tidak pasti tentang itu,  tapi yang penting adalah niat memberi duit. Ini bukan tentang menerima wang, mereka yang minta dari calon ada yang nak guna untuk baiki rumah.

“Kerana tu kita kena hati-hati dalam niat kita memberi duit kepada yang meminta,” katanya ketika ditemui di Rumah Terbuka PN di Menara PGRM, hari inI.

Turut hadir, Pengerusi PN Muhyiddin Yassin dan Presiden Parti Gerakan Rakyat Malaysia (Gerakan ), Datuk Dominic Lau Hoe Chai.

Abdul Hadi Awang yang juga hadir pada majlis tersebut enggan memberi sebarang ulasan kepada media.

Semalam Abdul Hadi berkata, pemberian wang tunai sewaktu kempen pilihan raya tidak menyalahi peraturan kerana ia hanyalah sedekah kepada pengundi oleh orang awam.

Beliau berkata demikian sebagai respons tindakan UMNO Terengganu memfailkan petisyen bagi kerusi Parlimen Marang, Kuala Terengganu dan Kemaman.

Petisyen berkenaan dibuat kerana didakwa wujud rasuah kepada pengundi di ketiga-tiga kerusi terbabit ketika kempen Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15).

Mengulas lanjut, Hamzah menegaskan pihaknya mempunyai bukti untuk menyangkal dakwaan yang dibuat terhadap kemenangan PN di ketiga-tiga kerusi berkenaan.

“Sudah tentu bila mereka cabar kita dengan petisyen kita akan pertikaikan. Kita ada bukti yang menunjukkan semua dakwaan tidak betul, petisyen itu dibuat kerana tak puas hsti dan sebagainya.

“Kita ada pasukan (peguam) yang mempertahankan. yang memastikan kita menang,” tambah beliau.- 

WOIT

INI BETUL

LAGI JUJUR

KAH KAH KAH

ADA BERI DUIT

NAK BURIT

KAH KAH KAH

ADA BERI DUIT

NAK BINI

ORANG

KAH KAH KAH

ADA BERI DUIT

NAK BONTOT

KAH KAH KAH

NIAT TAKDA

SAPA TAHU

KAH KAH KAH

SPRM TAKLEH

BUKTIKAN 

KAH KAH KAH

GANJA NAIK HARGA


Polis rampas 840 kg ganja, penjawat awam antara ditahan

GEORGE TOWN – Polis merampas lebih 840 kilogram (kg) ganja bernilai RM2.1 juta dalam beberapa serbuan di Pulau Pinang serta Perak pada 18 dan 19 Januari lalu.

Operasi khas yang dilakukan Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Bukit Aman dan Ibu Pejabat Kontinjen negeri itu turut membawa kepada tangkapan tujuh lelaki termasuk seorang penjawat awam.

Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Mohd Shuhaily Mohd Zain berkata, tangkapan pertama membabitkan tiga lelaki dalam sebuah kereta di Plaza Tol Bagan Ajam, Butterworth.

Kata beliau, penahanan itu membawa kepada penemuan ganja bernilai RM1.1 juta di dalam sebuah kereta di tempat letak kenderaan di Bukit Jambul di sini.

“Susulan itu, kita menahan tiga lagi lelaki di kawasan Plaza Tol Changkat Jering, Perak. Polis kemudian melakukan pemeriksaan ke atas sebuah kereta di kawasan Bayan Baru sebelum menemui 10 guni plastik berisi 361 kg ganja.

“Rentetan itu, kita menyerbu sebuah rumah di Air Itam sebelum menahan seorang lagi lelaki,” katanya pada sidang media di sini hari ini.

Mohd Shuhaily berkata, jumlah keseluruhan dadah yang dirampas bernilai RM2.1 juta dan boleh digunakan oleh 1.8 juta penagih dadah.

Turut disita tiga kenderaan termasuk sebuah motosikal yang bernilai keseluruhan RM51,500.

Tambah beliau, sindiket tersebut aktif sejak awal tahun lalu dan ganja tersebut dipercayai dibawa masuk dari negara jiran untuk pasaran tempatan. 

“Kesemua suspek direman sehingga 26 Januari ini bagi membantu siasatan dan kes disiasat mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952,” kata beliau.

WOIT

KAH KAH KAH

INI PASTI AKAN

NAIKAN HARGA

GANJA

KAH KAH KAH

BILA PENGELURAN

KURANG

PEMINTAAN TINGGI

HARGA AKAN

NAIK MENDADAK

KAH KAH KAH

BETUL POTONG

STIM

KHALAS