Isnin, 14 Februari 2022

SAPA DAPAT TELO PENYU DI JOHOR

 


SAPA AGAKNYA

AKAN DAPAT 

TELO PENYU 

KALI INI

AMIN

PENDATANG HARAM DARI CHINA MERAH

 
20 Pati ditahan ATM dalam Op Benteng

BUKIT KAYU HITAM – Markas Divisyen Kedua Infantri Malaysia (2 Divisyen) menahan seramai 20 pendatang asing tanpa izin (Pati) yang cuba masuk secara haram ke negara ini melalui sempadan Malaysia/Thailand.

Tangkapan dibuat di laluan haram Felda Bukit Tangga, sektor Op Benteng kawasan tanggungjawab Briged Keenam Infantri Malaysia.

Menurut kenyataan dikeluarkan 2 Divisyen, kira-kira jam 3.45 pagi semalam, tim rondaan yang melakukan menjalankan tugas di laluan sempadan itu telah ternampak sekumpulan orang awam dalam kedudukan meniarap dengan cubaan melintasi pagar sempadan Malaysia-Thailand.

Katanya, tim ronda kemudian membuat serbuan di lokasi kumpulan tersebut dan menahan serta melakukan pemeriksaan ke atas setiap individu.

“Hasil pemeriksaan mendapati 20 orang awam iaitu 17 lelaki dan tiga perempuan tersebut tidak membawa sebarang dokumen pengenalan diri dan disyaki sebagai Pati.

“Susulan itu, semua mereka ditahan dan dibawa ke Pos 5 untuk siasatan awal dan mendapati mereka merupakan adalah warganegara Myanmar berusia lingkungan 15 hingga 55 tahun,” kata kenyataan itu kepada media, hari ini.

Menurutnya, turut dirampas pelbagai barangan peribadi, telefon bimbit dan matawang Myanmar, Thailand serta Malaysia dengan anggaran nilai RM6,801.

Laporan polis dibuat di Balai Polis Bukit Kayu Hitam, manakala semua Pati itu diserahkan ke Jabatan Imigresen Malaysia, Anak Bukit, Alor Setar untuk tindakan lanjut.

Kata kenyataan itu, pasukan keselamatan sentiasa bersedia mengawal sepanjang masa dan meningkatkan lagi kesiagaan serta tidak akan berkompromi dengan mana-mana pihak yang cuba melakukan jenayah serta membolosi sempadan negara. – 

TAHNIAH ATM

SALUT TABEK

AMIN

INI MENYUSUP

DALM HUTAN 

IKUT LORONG

TIKUS

AMIN

BAGIMANA DENGAN

PENDATANG HARAM

CHINA MERAH

MASUK DENGAN

KAPAL TERBANG

AMIN

GUNA VISA PELAWAT

VISA PELAJAR

VISA PELANCUNG

AMIN

KEMUDIAN TERUS

MENETAP

TIPU SANA

RASUAH SINI

DADAH SANA

LENDIR SINI 

SCAM HULU HILIR

AMIN

JANGAN SAMPAI

ADA YANG JADI

TAN SERI SECOBAR

KEDUA

CUKUP DENGAN

SEORANG

KHALAS

MENUJU KE ARAH NEGARA GAGAL

 


MENUJU KE ARAH

NEGARA GAGAL

AMIN

panglimo potaseh commented on

 "ISLAM KE TAK ISLAM -

 DUIT LENIH PENTING"

Brita tadi ngatakan 2 ekor budak kiok selepas melahap sisa makanan dalam TONG SAMPAH ..ini berlaku pada tahun 2022 ..apa makne nye ni. W2020 kata apa ..dengan kekayaan negara kita, maka 2020 semua rakyat nikmati pendapatan tinggi tak kira yg rajin ke yg malas ke ..tapi mana pergi nye kekayaan itu ..mana pergi nye ..

LEPAS PRN JOHOR BERALAIH KE KEDAH

 
Kaji semula hubungan Pas, UMNO di Kedah – Shaiful

KUALA LUMPUR – Kenyataan Menteri Besar Kedah kononnya kestabilan politik boleh dicapai sekiranya UMNO tidak lagi memerintah dianggap sombong.

Timbalan Ketua UMNO Bahagian Merbok,  Shaiful Hazizy Zainol Abidin berkata, kenyataan itu wajar dijadikan alasan hubungan Muafakat Nasional Kedah dinilai semula. 

Kenyataan Muhammad Test Al-Keretawi itu bukan sahaja liar dan kasar namun menggambarkan dengan jelas akan persepsi dan pandangan Pas pada UMNO.

Kerajaan PAS di Kedah itu terbentuk dengan sokongan UMNO. Malah, dalam kebanyakan kerajaan sama ada di peringkat pusat dan negeri, UMNO adalah entiti yang sama-sama membentuk Kerajaan.

“Benar, tanpa UMNO masih ada kerajaan di sesetengah negeri akan kekal memerintah. Namun, untuk menyatakan bahawa tanpa UMNO, semua kerajaan ini dan politik kita akan lebih stabil, adalah tidak berasas dan tidak berpijak di bumi yang nyata.

“Saya harap Menteri Besar melihat kembali keadaan ini, dengan berdasarkan fakta dan realiti semasa. Bukannya dipandu oleh emosi yang dilampiaskan sesedap rasa menjelang musim pilihan raya,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Menurut Shaiful Hazizy, UMNO Kedah mesti menilai semula hubungannya bersama Pas.

“Berdasarkan kedudukan ini, saya percaya wujud keperluan untuk UMNO Kedah menilai semula hubungannya dengan Pas. Adalah tidak produktif jika kita terus menerus cuba berpura-pura bahawa kita boleh bekerjasama, sedangkan yang terlihat saban hari adalah kerapuhan demi kerapuhan yang seakan tidak boleh diselamatkan,” katanya.

Menurutnya, kedua-dua parti ini harus tegas dan jelas dalam pendirian masing-masing dan jika ingin memilih haluan berbeza, nyatakan.

“Jika terus mahu bekerjasama, berperangailah dengan cara yang menggambarkan niat tersebut dan bukan sebaliknya. Bukan terus bermusuh, berhujah ibarat gelegar buluh,” katanya.

Menurutnya, Pas harus berhenti berlagak sombong dan UMNO mesti berani mengambil ketetapan bermaruah.

“Secara peribadi, saya tidak melihat wujud potensi dan masa depan yang baik dari kedudukan dan hubungan sedia ada,” katanya.- 

TAHNIAH

PARTI KETUANAN

 MELAYU

AMIN

TIBAI SEPAK

TERAJANG DUKU

SAMPAI LUMAT

PARTI PELACUR

AMIN

HAJAR SIKIT

SAPA ABANG

BESAR MELAYU 

ISLAM TULIN

AMIN

CARI PELANGGAN

CARI BAIK BAIK

AMIN

BUKA KANG KANG

LUAS LUAS

KHALAS

AGENDA MELAYU AGENDA ISLAM AKAN DIAPIKAN

 AGENDA MELAYU

AGENDA ISLAM

AKAN TERUS

DI API APIKAN

KHALAS

Unknown commented on

 "PANDANGAN INI BETUL"

Yang mencuri tu totaplah pencuri namonya... Lagian pulak dah dijatuhke hukumangnya di mahkamoh.. Yang herangnya tak disimpan pong didalam sangkar besi sementara memeproses rayuan... Yang Nyata...Yang Benar... Gulungan Elitis telah membelot kepada rakyat marhaen... Mereka bertulak ansur sesama mereka dalam segalo hal... masing masing tak lagi mendapat sukungang nyato... bilak berdepang rakyat mereka monghasuit rakyat membonci antaro satu samo lain... Gulai babi lah.. Gulai kambihg lah.. Masak asam lah... Pakai kawah tak pakai kawah... Semuo ade he...Masey tak pahe pahe logi ko??? Masey tak konal lagi ke sifat 20 mereka ni? Yakni gulungan elitis..

RAMALAN PRN JOHOR

 
A. Kadir ramal BN menang besar dengan perpecahan PH

KUALA LUMPUR –  A. Kadir Jasin meramalkan Barisan Nasional (BN) akan menang besar di Johor sebagaimana keputusan diperolehinya pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka, November lalu.

Menurut wartawan veteran itu, kemenangan BN itu dikatakan berpunca daripada faktor perpecahan yang berlaku dalam Pakatan Harapan (PH).

“Kalau jalan cerita PRN Melaka November lalu boleh digunakan ke atas PRN Johor pada 12 Mac ini, UMNO akan menang besar. Bukan sangat kerana UMNO kuat, tetapi kerana parti-parti lawan sudah hilang arah tujuan.

“Perikatan Nasional (PN), Pakatan Harapan (PH) dan PKR mungkin mengulangi kekalahan teruk di Melaka. PH dan PKR juga kalah teruk dalam PRN Sarawak 18 Disember lalu.

“Parti-parti yang menentang UMNO banyak, dan rakyat jelata yang mahukan perubahan pun ramai, tetapi mereka lebih berpecah belah sekarang daripada ketika PRN Melaka,” katanya menerusi hantaran Facebooknya.

Menurut A. Kadir, PH terbahagi dua kerana PKR hendak menggunakan lambang sendiri, manakala DAP dan Parti Amanah Negara (Amanah) memakai lambang PH.

Katanya, tindakan itu sudah tentu membuatkan pengundi keliru dan kurang yakin dengan sikap mementingkan diri yang ditunjukkan pembangkang.

“Maka atas sebab-sebab inilah, UMNO nampak mempunyai kelebihan.

“Parti Muda pula akan membuat kemunculan sulung sejak didaftarkan 23 Disember lalu melalui kerjasama dengan PH dan PKR.

“Parti ini boleh membantu menarik undi pemilih anak muda kepada khemah pembangkang, manakala Pejuang juga dilaporkan akan mengadu nasib buat kali pertama secara bersendirian,” katanya.

Beliau juga mengumpamakan PN bagai rumput di tengah jalan – sini tidak di sana pun tidak.

Mengulas lanjut dalam tulisan terbaharunya itu, A. Kadir memberitahu, Bersatu tidak kuat dan Pas pula lemah.

“Bersatu menang kerusi di Johor dalam pilihan raya umum (PRU) lalu atas kekuatan bersama PH.

“Nampaknya, Bersatu bolehlah bersiap sedia untuk menendang dirinya sendiri kerana telah ditipu bulat-bulat oleh UMNO dan feksyen (Datuk Seri) Mohamed Azmin Ali untuk melakukan tindakan politik paling bodoh dengan menjadi alat “Sheraton Move” dua tahun lalu.

“Presidennya sendiri, (Tan Sri) Mahiaddin Md. Yasin telah memberi isyarat ‘surrender’ apabila pada 25 Januari lalu dia berkata, tidak akan bertanding mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Gambir,” ujar beliau.

Katanya, sudah tentu UMNO mengharapkan kelebihan daripada pertandingan tiga penjuru, di mana PN dan PH/PKR bertembung. Ia akan menang jika undi tradisionalnya kekal, manakala undi pembangkang pecah.

Di Melaka, kata beliau, BN hanya mendapat 38.4 peratus undi untuk menang kerana pecah undi.

Secara umum, beliau menjelaskan, UMNO Johor tidaklah kuat atau berjaya seperti diuar-uarkan.

“Boleh jadi bilangan ahli dan penyokong ramai, tetapi kualiti kepemimpinan tidak menyerlah sehingga gagal mengemukakan calon Perdana Menteri sejak persaraan Almarhum Tun Hussein Onn pada tahun 1981.

“Mahiaddin pula tidak boleh diambil kira sebab dia mendapat jawatan itu melalui rampasan kuasa.

“Atas alasan itu, rasanya tidak ramai orang percaya kepada bekas Menteri Besar, (Datuk Seri) Mohamed Khaled Nordin apabila dia berkata, seluruh negara telah meninggalkan kluster mahkamah jauh di belakang dan bergerak jauh ke hadapan mencari kestabilan, memulihkan ekonomi dan mencipta masa depan.

Menurut A. Kadir lagi, susah hendak percaya kepada orang yang kerusi Parlimen dan negeri sendiri pun tidak berjaya pertahan dalam PRU14.

Beliau juga membuat andaian, kluster mahkamah dan konco mereka akan menggunakan PRN Johor dan apa juga peluang untuk kekal berguna sehinggalah rayuan terakhir mereka kepada Mahkamah Persekutuan selesai.


BETUL TEPAT 

ANALISA INI

AMIN

JUSTERU WAJIB

DIRIKAN

BARISAN BARU

AMIN

PRN JOHOR 

MULA 

MENAMPAKKAN

RIAK MENUJU

KE GARIS INI

AMIN

JUGA ANWAR

TELAH DIPINGGIR 

DARI MASUK 

KEMAH BESAR

KHALAS

TANPA ANWAR

RAMAI AHLI PKR

AKAN BERSAMA

KEMAH BESAR

AMIN

RAYUAN NOKIA

 RAYUAN

SAYA DAH KELUAR
  SENARAI GAGALIS 
JANGAN FITNAH SAYA 
KA KA KA

MAMAT INI

DISELAMATKAN

OLEH MAT KOBID

AMIN

ABAM GAGAL JADI PM

 


ABAM TAK

GAGAL JADI PM

AMIN

Unknown commented on

 "PENGUMUMAN"

Yang pasti Gagalis adalah :- 1) TT - tiada pasangan hidup 2) Anwar - masih gagal jadi PM 3) Najib - gagal memenangi kes 4) Zahid - juga Bakal gagal Kah kah kah

USTAD TAHFIZ JOLOK BONTOT MURID

 

TAHNIAH SAJAT

TERUSKAN LAGI

AMIN

SAJAT BERADA

DI DUNIA SELAMAT

MAKA SAJAT BOLEH

MENYATAKAN 

KEBENARAN

AMIN 

TEKNOLOJI BOLEH

BANTU SAJAT 

AMIN 

TERIMA KASEH

 RONALD REAGAN 

 KHALAS

APA YANG SAJAT

CAKAP RAMAI TAHU

TAPI TAK BERANI

BERSUARA

AMIN

SEKARANG SAJAT

DALAM NEGARA

BEBAS

 BOLEH

GUNAKAN MASA

DAN TEKNOLOJI

UNTUK TEGAK

KEBENARAN

KHALAS

KALAU DAH SEDAR

 JUSTERU

KALAU DAH SEDAR

JANGAN SOKONG

GEROMBOLAN

AMIN

 SELALU CAKAP

TAPI TAK TAK 

BUAT APA APA

 KHALAS

Soboi commented on 

"PENDATANG HARAM

 DARI CHINA MERAH"

asyik meneropong cina mainland terlepas pandang pula beribu ekor paki, bangla dan indon dah ada IC merah..tak caya cuba buat lawatan kat mana mana jabatan immigresen...siap ada anak bini datang skali buat permohonan IC biru..wtf wtf wtf...

BAYAR BILIK HOTEL UNTUK SIAPA ?

 


PEGAWAI MARA

BAYAR SEWA

BILIK HOTEL

UNTUK SAPA TIDO

AMIN


Unknown commented on

 "JANGAN TUDUH -

 BERI PENJELASAN"

Kalau nafi betul lah bayar untuk parti, kalau tidak kenapa pecah berita ini? Ini mesti kerja orang dalam yang tahu hal ini,bukan orang jauh atau luar kah kah kah ada musuh dalam seluar dalam MARA, kah kah kah padan muka jangan percaya cakap mesti bayar untuk entot ketat sendat lepas ITU tak bayar lubang kah kah

HUJAH INI SELALU KITA DENGAR
HUJAH INI

AMAT SELALU

 KITA DENGAR

AMIN

Unknown commented on 

"HUKUM BERBEZA 

UNTUK MISKIN UNTUK KAYA"

asal hukum sama.. sepatutnya sama.. ini bukan salah agama islam ini salah orang islam

AMERIKA SIBUK NAK PERNAG - WARGA UKRAINE TAK AMBIL POT

 

AMERIKA SIBUK

NAK PERANG

AMIN

WARGA UKRAINE

TAK AMBIK POT

KHALAS

PANDANGAN INI BETUL

 
Umno mahu PRN Johor untuk mandat lebih jelas, kata Nur Jazlan,

UMNO Johor menggesa pilihan raya di negeri itu diadakan bagi mengelakkan kerajaan negeri tersepit hingga dijadikan tebusan oleh parti lain, kata Nur Jazlan Mohamed.

“Kami tidak mahu berada dalam situasi yang sama seperti Ismail Sabri Yaakob,” kata timbalan pengerusi Umno Johor itu kepada The Malaysian Insight dalam temubual di Johor Bahru semalam.

Beliau berkata kerajaan Ismail Sabri adalah kerajaan yang rapuh dipegang oleh “sokongan yang kurang jujur”.

“Perdana menteri menunjukkan beliau berada dalam apa-apa sahaja kecuali hubungan yang jujur dan harmoni. Dan itu dibuktikan dengan dua peristiwa baru-baru ini melibatkan presiden Bersatu dan PAS Muhyiddin Yassin serta Abdul Hadi Awang,” kata bekas timbalan menteri dalam negeri itu.


Keperluan Ismail Sabri untuk terus berkuasa memaksa beliau membuat keputusan yang boleh dipersoalkan seperti melantik Muhyiddin sebagai pengerusi Majlis Pemulihan Negara (MPN) tetapi bekas perdana menteri itu tidak berada dalam Kabinet, kata Nur Jazlan.

“Ini mengakibatkan mesej mengelirukan mengenai pembukaan semula sempadan antarabangsa yang dikeluarkan,” kata bekas ahli Parlimen Pulai tiga penggal itu.

Ismail Sabri kemudian mengeluarkan kenyataan bahawa Kabinet belum berbincang cadangan untuk membuka kembali pintu sempadan negara seawal 1 Mac.

Tetapi memandangkan jumlah jangkitan harian Covid-19 mencecah paras 20,000 Ismail Sabri berkata pada Jumaat Kabinet tidak berbincang untuk membuka semula sempadan.

“Ini menunjukkan ketidakselarasan dalam pentadbiran,” kata Nur Jazlan.

Nur Jazlan berkata begitu juga dengan pelantikan Hadi sebagai utusan khas Malaysia ke Timur Tengah juga menikam diri sendiri selepas presiden PAS itu bertemu wakil kerajaan Taliban di Qatar baru-baru ini.

“Mengapa Hadi menjanjikan bantuan kerajaan Taliban di Afghanistan sedangkan kerajaan Malaysia tidak mengiktiraf mereka?,” soalnya.

Beliau menambah kelemahan dan keengganan Ismail Sabri untuk mendapatkan mandat pilihan raya baru memaksa beliau membuat keputusan tidak baik yang membawa kepada kekeliruan seperti itu.

“Ini adalah sesuatu yang Umno cuba elakkan di Johor,” kata pemimpin Umno berusia 55 tahun itu.

Nur Jazlan memberi maklum balas terhadap soalan mengapa Umno menggesa pilihan raya baharu di negeri itu bulan lepas. – 14 Februari 2022.


DUA PANDANGAN

TENTANG TALIBAN

& BUKA SEMPADAN

ADALAH BETUL

TEPAT & BENAR

AMIN

AL-KAWAHLI

PANDAI PANDAI

JUMPA TALIBAN

AMIN

TETIBA NAK BUKA

SEMPADAN

AMIN

TAPI INI TAK

SEMESTINYA 

RAKYAT WAJIB

SOKONG PENCURI

KEMBALI BERKUASA

AMIN

PENCURI WAJIB

DISIMPAN DALAM JIL

DEMI KESELAMATAN 

NEGARA 

AMIN

KHALAS

PENGUMUMAN

 
GAGALIS
14 FEBUARI TAHUN 20122
  SEPERTI TAHUN LALU
SENARAI GAGALIS
 TIDAK MUNCUL

INI KERANA
INTEL RISIKAN
TIDAK DAPAT BERGERAK
AKIBAT SERANGAN MAT KOBID

DARI LAPORAN TAK RESMI
JUMLAH ANGKA GAGALIS
TIDAK BERKUARNGAN

HARAP TAHUN HADAPAN
PEMBERITA WARTAWAN
BADAN RISIKAN
AKAN DAPAT BERGERAK
AMIN

PEMILIK KUNCI SYURGA

 
PEMEGANG

KUNCI SYURGA

AMIN

Unknown commented on 

"PERANG KELAS

 REBUT KEKAYAAAN"

Yang paling hebat adalah gulungan pemegang kunci syurga dang nerska. Mereka sedut dgn tipu daya... Dengan pujuk rayu.... Masyuk masyuk... Pengaruh mereka begitu kuat sehingga raja terpaksa mwndengar nasehat mereka... Mereka yang memberi keberkatan keatas singgahsana raja... Panglima2 perang memohon keberkatan dari mereka supaya menang dalam peperangan... 


Tidak lupak jugak gulungan kapitalist yang mengusung yang mangagung gulungan pemegang kunci syurga dang neraka supaya mereka nampak elok dan comei di mata mangsa mangsa.... Si miskin hanya bangun memberontak bila tiada apa lagi yang tinggal untuk dimakang kerwna semuonya dah disapu disimpang didalam kubu kubu konkrit wilayah swiss.. Yang paling untong tamsk haloba afalah gulungan yang dialah raja dialah pemegang kunci syurga dan dialah panglima perang... Sejarah memboktikan wujud orang sepwrti ini... 


Mana datangnya duit untuk membina piramid, kuil si jupiter, borobodur, taj mahsl, menara berkembar, menara 101, piramid di maya... Stonehenge dan laing laing kalu bukangnya hasil dari lebihan keringat manusia? Bagaimana pulak dgn istana isyana hebat seluroh dunia? Bolehkah rakyat datsng mengadu? Yang berjumoa yang bwrbicara hanya elitis... Bila elitis hidup terlamoau mewah maka tidak dapat tidak tamadun atau negara atau kampung harus tersungkur..