Rabu, 12 Disember 2018

TOK ARAB KENA KENCINGTAKDA SAPA

PEDULI TOK ARAB

BERITA GUMBIRA


BERITA GUMBIRA

Kes projek solar Rizal Mansor ke Mahkamah Tinggi

KES bekas pegawai khas kepada bekas perdana menteri Najib Razak, Rizal Mansor, yang menghadapi empat pertuduhan rasuah berhubung projek pembekalan dan pemasangan tenaga solar sekolah luar bandar di Sarawak, akan didengar di Mahkamah Tinggi.

Peguam Ridha Abdah Subri yang bertindak bagi pihak Rizal memaklumkan kepada hakim Mahkamah Sesyen Rozina Ayob bahawa pihak pembelaan telah memfailkan permohonan untuk memindahkan kes itu ke Mahkamah Tinggi pada 5 Disember lepas.


DULU ANGKUH

KAYA SOMBONG

SEKARANG 

PADAM MUKA

HANYA ADA

SATU CADANGAN

DENGAN SEGERA

PERGI SEMBAH

MADEY 

MACAM DI SABAH

KAH KAH KAH---------------------

FITNAH FITNAHBERITA FITNAH
berita makin merebak
tentang najib dan rosmah
kelihatan menuju  ke the mines
untuk bertemu mahathir

ini berita palsu

berita ini muncul
 berikutan dengan
apa yang sedang berlaku
dengan politik sabah
semua penyokong tegar najib
saperti syed kerouk
telah datang minta ampon
dengan mahathir

berita palsu ini disebar
dengan niat
untuk menghancurkan
semangat gigih 
pejuang melayu saperti najib

jangan dengar khabar angin
hanya tukar tiub
berani langgar
laporan tepat--------------

GEROMBOLAN MATI TEGAK
HAM DU

LIL

INNA....

Wakil rakyat Sabah keluar Umno, sokong Dr M


Sekumpulan besar Anggota Parlimen Umno Sabah dan Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) keluar parti dan memberi sokongan penuh kepada Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad.

Mereka termasuk Anggota Parlimen Beluran, Ronald Kiandee; Anggota Parlimen Kudat, Abdul Rahim Bakri; Anggota Parlimen Beaufort Azizah Mohd Dun dan Anggota Parlimen Libaran, Zakaria Mohd Edris.

Anggota Parlimen Sipitang, Yamani Hafez Musa juga dikatakan meninggalkan parti itu tetapi tidak hadir pada sidang akhbar untuk mengumumkan perkara itu di Kota Kinabalu petang ini.

Hafez merupakan anak kepada bekas ketua menteri Sabah Musa Aman.LINGKUP

LUNGKUP

 GEROMBOLAN

KETUANAN MELAYU


-------------------

SELAMAT DITALKINKN
SELAMAT

DITALKINKAN

AMIN


Salleh Keruak, Pandikar antara yang tinggalkan Umno

Bekas menteri komunikasi dan multimedia Salleh Said Keruak adalah antara pemimpin Umno Sabah yang bertindak meninggalkan parti itu, petang tadi.

Salleh adalah antara mereka yang lantang membela dan mempertahankan bekas perdana menteri Najib Razak sebelum BN dan Umno tumbang pada pilihan raya umum lalu.

Najib melantik Salleh, yang adalah bekas ketua menteri Sabah, sebagai anggota kabinetnya pada tahun 2015. Terdahulu beliau dilantik sebagai senator.


HIDUP 

NASIONALISMA

SABAH

HIDUP DAYAK


--------------

ILMU SEXILMU SEX
Belajar sex di Tanah Melayu .bergantung siapa yg ajar. Kalau cikgu sex berlatar sain dan manusia moden .. sex tu prihal membungkus kote. Kalau cikgu nye org PAS ..sex adalah ilmu membungkus perempuan dan payong emas. 
Kalau cikgu nye Tahfiz sex tu diajar cara praktikal ..terus sontot jubor murid. Jadi kamu nak sapa jadi cikgu kamu ..royak. on
 BELAJAR SEX
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 12/12/18

Ak

---------------

BERITA FITNAH

BERITA FITNAH
Hadik najik gila talak , tak dapat jawatan ,melalak setiap hari , mintak susu , mati beragan macam beruang . terus berangan angan .. on 
APA MAKNA BERITA INI
Publish | Delete | Spam
abu
on 12/12/18


-----------------

KENAPA TAK BOLEH DIUNGKIT


KENAPA TIDAK 

BOLEH DIUNGKIT
Ketuanan Melayu tidak akan mati. Ketuanan Melayu ia lah apa yang di bayangkan di Perkara2 sensitif di Perlembagaan negara. Contoh nya, berkenaan kedudukan, peranan dan tanggung jawab YDPA, Raja2 Melayu dan Majlis Raja2 di mana tiada perkenan mereka, tiada PM atau MB akan di lantik dan di angkat sumpah begi melakukan fungsi nya dengan resmi. 
Dan Perkara 3 yang menyatakan agama negara ini ia lah Islam, Perkara 152 - bahasa negara ini ia lah Bahasa Melayu, Perkara 153 - Kedudukan Istimewa Melayu, yang telah di panjangkan kpd Bumipuyera Sabah dan Sarawak di penubuhan Malaysia. Perkara2 sensitif itu di lindung Akta Hasutan, tak boleh di ungkit, di bincang, jauh lagi di pinda, tak boleh sama sekali di buang kerana akan melibatkan pergaduhan kaum saperti 13 Mei 1969. on 
MATI KETUANAN MELAYU
Publish | Delete | Spam
Alli Jaeger
on 12/12/18
---------------

JADI LOGAM
LOGAM
Dulu dia kunin langsat, bla kena demam kunin terlebih jemur bwh matahari pasal tu legam on GOLAP
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/12/18-------------------

ARAB TIPU MELYUARAB TIPU MELAYU
Kita seronok cerita penduduk Palu di hookom dan dibantai oleh Allah. Keadaannye sama dgn TH ..kita seronok2 bagi istilah Arab pada apa2 aktiviti cekik darah TH ..Melayu kecut telor bila dgr perkataan Arab .. dgn bertopengkan lanskap Arab semua jadi hoolal ..
niat menabung bukan utk rukun ke5 ..tapi melabur dan meriba ..akhirnye Allah tarik RM4 000 000 000.00 dari TH ..lbh besar kerugian dari bancana Palu. Padan muko ..kambing itam nye Azeeez. on APA MAKNA BERITA INI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 12/12/18

--------------------

HANG KAWIN KE?

HANG KAWIN
Abg tt kahwin ke tarikh tu on
 WOIT ADA APA?
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 12/12/18----------------------

MEI13 TANDA DAN MAKNA
MEI 13

TANDA DAN MAKNA

Dalam budaya Melayu kampong - ketika saya membesar - tanda anak lelaki meninggalkan alam kanak-kanak untuk  masuk ke alam dewasa ialah melalui adat bersunat.  Kalau kita membaca buku - A Long Walk to Freedom oleh Mandela - kita juga terjumpa budaya bersunat warga   Zulu Afrika. 

Untuk  negara - bukan bersunat sebagai tanda mendewasa. Tidak ada apa yang nak disunat oleh negara. Tidak ada kepala yang hendak dipotong.

Justeru, di Malaysia - tanda negara bangsa kita telah dewasa ialah keupayaan kita sesama sendiri membincangkan persoalan nasional secara rasional. Selagi persoalan  nasional  ini tidak tuntas kita belum mendewasa.  Anak semua bangsa - bangsa semua agama - jangan hairan dan jangan terkejut jika  kita akan terus berhadapan dengan Mei 13 Bahagian 2, Mei 13 Bahagian 3  atau  Mei 13 hingga ke Bahagian 3000. Ini jika persoalan nasional belum tuntas.

Pada ketika ini dengan wujudnya media baru - dengan bantuan teknoloji - berita karut, berita angin dan berita palsu tersebar luas. Zaman surat layang telah berlangsung.

Zaman saya mengulang  tiru tulisan Dr. Mahathir  kepada Tunku salepas Mei13 dengan niat untuk menyebarkan lebih banyak telah tamat.   Kini dalam sakelip mata berita boleh diolah dan disebar  ke seluruh negara malah ke seluruh alam. Alam maya milik kita  semua. Terima kaseh Ronald Reagan.

Saya ulangi - pada hemat saya jika anak semua bangsa masih lagi takut untuk membincangkan persoalan nasional maka kita  belum dewasa. Keupayaan berbincang secara rasional wacana persoalan nasional ini adalah petanda kedewasan kita sesama kita.

Apa dia Mei13?

Ada yang menulis tarikh ini satu trajedi. Ada yang menganggap ini sejarah hitam negara kita. Ada menganggap ini tanda perkauman. Ini tanda politik perkauman. Semua ini betul. Semua ini tepat. Tetapi apa yang menyebabkan Mei13  berlaku. 

Untuk saya mencari sebab musbab lebih penting dari memahami dan memberi nama si manifestasi. Hanya dengan memahami sebab musabab maka manifestasi dapat dilawan. 

Sebab musabab wajib diketahui jika tidak kita hanya melawan gejala. Kita hanya   melawan manifestasi  tidak menumpaskan kuman induk yang melahirkan manifestasi ini.

Contoh terbaik untuk memperkukuhkan hujah saya ialah dengan melihat apa yang telah, yang sedang dan yang akan berlaku di Palestin. Sesudah perang dunia kedua - pada tahun 1948 Yahudi dari Eropah telah dibawa masuk ke Palestin. Semenjak dari 15 Mei 1948  Nakba  atau malapetaka  telah menimpa Palestin itu. 

Dunia dan politik Arab  berubah. Dunia Islam diganggu. Politikal Islam muncul. Kewujudan ‘orang asing yang lain ’ dalam kelompok asal telah melahirkan ketegangan. 

Opsss.. silap besar …bukan ketegangan tapi perang besar. Bukan hanya perang berterusan di Palestin tapi melimpah ke negara Arab yang lain. Malah perang ini  juga melimpah masuk ke negara-negara bermajoriti Islam.

Hantu pendatang baru ini bernama Yahudi dan Zionis  Israel. Hantu ini sedang menghantui dunia. Bukan hanya dunia Arab. Hantu Zionis Israel ini sedang menghantui dunia termasuk kita di Malaysia. 

Kuasa imperial Amerika sedang memaksa kita semua  menutup mata. Perang Palestin  dan perang Arab Israel mengikut analisa Amerika  bukan kerana kemasukan Yahudi ke bumi Arab. Perang ini dituduh berpunca kerana negara Arab tidak ada demokrasi.

Jelas  hingga  ke hari ini punca utama - sebab musab ini cuba dihindarkan.  Sebab dan penyebab perang di benua Arab dikalih dan dikambus. 

Hasil pengaruh  kuasa imperial Amerika membolehkan  dunia menafikan sebab utama yang melahirkan konflik di Palestin. Pelbagai analisa cuba memviagarakan hujah lemah lagi lembik bahawa Bani Yahudi   Eropah berhak datang ke Palestin.

Pelbagai hujah dan analisa  bertaburan dalam dunia ini. Semuanya bertujuan untuk menafikan  kedatangan pendatang baru dari Eropah inilah yang membawa malapetka  ke dunia Arab. 

Hakikatnya Nakba - malapetaka ini  bermula apabila  Zionis Yahudi  datang  merembat tanah dan wilayah Palestin. Kedatagan orang asing ini adalah  ibu punca krisis di Timur Tengah.

Justeru saya sarankan - kita jangan jadi bebal. Kita jangan mengikut hujah yang sama. Kita wajib menerima hakikat bahawa Singapura telah jatuh ke tangan pendatang dari benua China. Bangsa China telah menubuhkan  apa yang saya tafsir sebagai sebagai  negara pendatang - settler state. 

Singapura ini  sebagai settler state  sama saperti Amerika, New Zealand, Canada dan Australia. Pada satu ketika dahulu di Afrika Selatan. Kini Afrika Selatan telah diselamatkan oleh anak watan.

Apa yang saya rakamkan disini bukan satu yang salah. Yang salah ialah  kita menafikan fakta sejarah ini. Ini bukan bermakna Hishamuddin Rais mahu menyerang dan merampas Singapura. Tidak ini bukan niat saya.

Apa yang wajib kita lakukan ialah kita jadi Matador. Kita hadapi lembu jantan itu. Kita pegang tanduknya. Kita patahkan lehernya.  Ini cara dan amalan yang diajukan oleh Hishamuddin Rais bila menghadapi persoalan nasional.

Mengakui dan memaparkan sejarah bukan tanda perkauman. Menuliskan bahawa Singapura itu adalah sebahagian dari Tanah Melayu bukan satu jenayah. Ini satu fakta. Amin.

Mengumumkan kepada dunia bahawa Isreal ialah penyebab utama berlakunya kacau bilau dalam benua Arab ialah menyatakan kebenaran. Mengumumkan kepada generasi hari ini bahawa Singapura itu adalah sebahagian dari Tanah Melayu bukan rasis. Dalam dunia yang zalim lagi ganas menyatakan kebenaran ialah tindakan revolusiner.

Justeru - hasilnya - kita  juga boleh memberi analisa Mei13 dari kaca mata kelas. Mei13 ialah kemarahan kelas miskin terhadap kelas kaya. Kelas miskin ialah Bani Melayu manakala kelas kaya ialah Bani China. Justeru benterokan Mei13 boleh dibaca sebagai kemarahan kaum tertindas.

Pertama - hujah kelas  ini tidak dimunculkan kerana kelas sebagai hujah  dilarang digunakan. Ramai warga tidak sedar bahawa - larangan menggunkan analisa kelas -  tertulis dalam hukum hukam dan perlembagaan negara. 

 Kedua - yang mengajukan garis kelas ialah Parti Komunis Malaya (PKM) yang terus dibaca sebagai musuh negara hingga ke hari ini. Walhal PKM dan garis kiri adalah kumpulan dan kaum kerabat yang paling setia memperjuangkan hak tertindas. Di Tanah Melayu yang tertindas ialah Bani Melayu.

Mari kita lihat dan fahami apa yang berlaku di Peranchis  hari ini. Gerakan  jilets jaunes - jaket kuning - sedang berdemo dan memberontak. Ini telah berjalan selama dua mingg di seluruh Peranchis.

Di Paris anak muda, kaum kiri, kaum anarkis, feminis, LGBT , buruh dan tani keluar berdemo. Mereka membakar kereta. Memecah dan membakar kedai ‘chic’ lagi lumayan di lebuh Champs Elysees Paris.  Peranchis gempar. Eropah gugup. Kemarahan meluap-luap terhadap Presiden Macron wakil kaum pemodal tidak dapat dibendung.

Yang bangun melawan ialah Bani Peranchis. Pemilik kedai ialah Bani Peranchis.  Yang membakar kereta dan kedai ialah Bani Peranchis. Maka gerakan jilets jaunes ditakrif sebagai perlawanan kelas tertindas.

Pada Mei13 kereta yang diakar kereta milik Bani China. Kedai yang di bakar kedai Bani China. Yang membakar Bani Melayu. Ini ditakrif sebagai rasis -perkauman. Ciss..kepala bana apa hujah ini.

Justeru saya menolak hujah perkauman ini. Hujah rasis adalah cara tersenang  untuk memahamai politik tanah air kita hari ini.

Hujah semua rasis ialah hujah dan analisa malas dari kumpulan malas yang berfikir malas. Malas untuk melihat sebab musab yang menjadi kuman induk. Melayu menentang China bukan semuanya rasis. Ada sebab musab lain.

Justeru saya juga menolak hujah rasis apabila yang datang ke demo Bersih 4 dan Bersih 5 adalah anak muda  dari Bani China. Mereka dituduh rasis kerana menyokong perjuangan yang dikatakan dibelakangnya Bani China. Mereka datang menyokong Bersih kerana mereka anti kerajaan Melayu.

Terbukti - rasis  ini adalah bom atom yang menakutkan. Apabila digenggam maka ramai akan bertaburan  lari. Para kangkong , para imam, para pemikir cetek akan menggunakan bom atom sebagai ancaman  tanpa melihat gajah dibelakang bom atom ini.

Kaji dan baca  dari pandangan ajaran kiri dibelakang  bom atom ini ialah  ekonomi. Sumber ekonomi dan punya pengeluaran adalah induk segala induk. Dibelakang semua ini adalah harta kekayaan.   Perebutan punca ekonomi ini adalah punca pergeseran. Punca perbalahan. Punca pergaduhan.

Setiap perjuangan adalah perjuangan kelas. Setiap penindasan iaah penindasan kelas. Hidup mansuia ini aialh perjuangan kelas.

Dalam analisa klasik Marxis Bani Melayu dibaca terpencil - terisolasi dalam tanah air sendiri. Pada tahun 1969 - tidak ada kedai Melayu di Kuala Lumpur. Saya masih ingat lagi pada  tahun 1971 - di hadapan Panggong Colosium  - hanya ada bazar Melayu menjual baju t dan kain batik  dan songkok. Ini sahaja. Harta kekayaan kota Kuala Lumpur dimiliki oleh Bani China.

Awas. Wasapda. Ingat. Bani Melayu jangan menyalahkan Bani China apabila harta  kekayaan  menjadi milik mereka. Jangan lupa apa yang ditulis oleh Mario Puzo dalam buku Godfather - dibelakang  harta kekayan ini adalah jenayah. Kenapa saya berkata - jenayah. Biar saya terangkan.

Dalam  youtube seminggu dua ini amat banyak ceramah sebelum perhimpunan ICERD. Pencermah  menerangkan  kenapa Melayu marah terhadap ICERD. Hujah mengaris hitam kepada jalur anti China - anti yang bukan Melayu dan bukan Islam.  Saya berpendapat semua ini salah dan tidak tepat.

Saya katakan tidak tepat kerana negara ini terjual  kepada Bani China   ada puncanya. Penyebab dan punca ialah  pembelotan United Malays National Organisation. Parti Ketuanan Melayu- parti  budak suruhan Inggeris ini telah membawa malapetaka kepada Tanah Melayu  bermula pada malam 31 Ogos 1957. Ini sama saperti Nakba yang menghimpap  warga Palestin yang bermula pada 15 Mei 1948.

Tanah rizab Melayu  terjual bukan kerana  China. Tanah bandar terjual bukan kerana kuasa DAP. Bukan kerana Lim Guan Eng jadi Menteri Keewangan. Tanah kampong tergadai bukan kerana China. Singapura tergadai bukan kerana DAP. Forest City jadi milik China Merah  bukan kerana Pakatan Harapan.

Dibelakang semua malapetaka pengadaian Tanah Melayu ini ialah  United Malays National Organisation. Selama 60 tahun bengolan dari parti ini telah menjual, menjarah dan mengadaikan Tanah Melayu.

Justeru - ketika ini Pakatan Harapan sedang membongkar segala jenayah yang telah dilakukan oleh bengolan Ketuanan Melayu ini. Yang ditangap. Yang didakwa. Siasatan berterusan. Apakah ini akan menamatkan kemunculan Mei13. Jawabnya Mei13 akan muncul lagi.

Kalau muncul lagi apa yang wajib disunatkan? Tunggu minggu hadapan. (tt) 

NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanggan 
akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
03-92-21-10-45


.

----------------

MATI KETUANAN MELAYU


BEST
HARI HARI

AKHIR

KETUANAN

MELAYU

Suasana suram bagi Umno di Sabah hari ini

IA akan menjadi hari paling suram bagi Umno di Sabah hari ini apabila pemimpin parti itu dijangka melabuhkan tirai di negeri itu selepas lebih dua dekad bertapak. MULA

HARI HARI

BERMULA

KETUANAN DAYAK

--------------------

APA MAKNA BERITA INIAPA

MAKNA 

BERITA INI?

Tiada keperluan bangkit isu status halal haram hibah TH

SHAH ALAM - Tidak ada keperluan status halal haram hibah yang dibayar Tabung Haji kepada pendeposit dari tahun 2014 hingga 2017 dibangkitkan.

Mufti Kelantan, Tuan Haji  Mohamad Shukri Mohamad berkata, dari segi hukum, pihaknya berpendapat, tidak ada apa yang perlu dibangkitkan memandangkan TH sendiri telah mempunyai panel penasihat syariah.

MAKNANYA

HUKUM

HAKAM YANG

BANYAK

MENYUSAHKAN

HIDUP INI

ADALAH HASIL

KERJA KEPALA

BANA MANUSIA

KAH KAH KAH

----------------

APA NI?
APA NI?
Abang Nong kata 16 September tapi konG tidaK berjayaaaaa...bimbang suwey angka 16 Ni TT on WOIT ADA APA?
Publish | Delete | Spam
Nazrio Dond DoLLa
on 12/11/18--------------

KEELING MENYAMAR MELAYU


KEEELING 

NYAMAR MELAYU

Azeez ini contoh keling menyamar jadi melayu. Dia berjaya meyakinkan najib razak yg dia adalah melayu malah berjaya menipu 3 juta umat melayu umno khususnya serta 20juta umat melayu malaysia secara amnya. Chobak lihat hujung lidahnya secara teliti, biasanya azeez akan melindungi cabang di hujung lidahnya bila bertutur kata. 
Cabang di hujung lidah akan kelihatan dgn ketara tatkala beliau menyebut LA dlm perkataan MA LA UU. Lidang bercabang ini terjadi kerana dia berbahasa melayu di luar rumah dan berbahasa tamil di rumah, lidah yg terkeliru ini lama kelamaan akan terbelah dua dan bercabang. Perhatikan baik2 lebam di dahi, ini adalah lekuk kerana kerap dipalitkan nandek ketika berada di rumah. Semoga keling ini sedar diri dan kembali ke bentuk asal. Amiin on 
MARI BERBUAT JUJUR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/11/18 --------------

MAT KARUT PENJUAL AGAMA
MAT KARUT

PENJUAL AGAMA
Kenapa org yg suka tipu ngan jual agama muka xde seri pas tu gemok2 muka bengis cam ustaz gila ma laayu tu.. on Hati jangan itam on 
UNTUK MELAYU
Unknown
on 12/12/18

Mmg gila la ustaz ni jauh beza ngan ustad ebit lew...abg tt ngok la cara ebit lew berdakwah penuh sopan hemah ramah..full of love not like this evil full of hate!! on 
BERAT AMAT BERAT
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 12/12/18

Mmg gila la ustaz ni jauh beza ngan ustad ebit lew...abg tt ngok la cara ebit lew berdakwah penuh sopan hemah ramah.. on 
BERAT AMAT BERAT
Unknown
on 12/12/18t

---------------

ITAM BIN LOGAM


ITAM BIN LOGAM


Ingat road show Arul kanda sblm pr?how good he is at twisting facts..why arul .irwan n azee same warna? On Bukan warna kulit on
 MASUK ISLAM
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 12/12/18

Biar itam tapi ati jangan itam On Black beauty on MARI BERBUAT JUJUR
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 12/12/18


--------------

JAZABEL TERJUN TOWER

NAPA JAZABEL 

TERJUN TOWER
Jazabel cam mana pulak? Kisah dia cam mana? Dia angel ke tak skrg? knpa dia terjun tower? On Pencerahan malaikat on
 AZAZIL
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 12/12/18 
-------------

JANGAN MISKIN JIWA

JANGAN 

MISKIN JIWA
Ye abg tt kna amik masa lama sikit sbb list harta terlalu panjang nk senarai..yg nak sorok tu kna tukar nama dulu..Biar Kita Miskin Harta Dan Kuasa.tapi jgn Kita Miskin Jiwa. On Fitnah kartel on HANYA JET TUMPANG
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 12/12/18

Ye nn
----------------

SITI KASSIM


SITI KASSIM
Iya kuat sgt iman org2 tu..kan kawan baik zakar naik tu yg pandai tembak org pakai ayat2 suci..verse ni verse tu semua dia guna sebagai shield kakakka... On Hidup siti kassim! on SALAH DAP
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 12/12/18


-------------

GOLAP


GOLAP
Secara jujur Azeeez ini tak de langsung rupa melayu. Dgn tepek bedak dan rawatan kuputih ..mungkin Si Legam ni nampak kurang itam. Nak tahu warna original nye ..cuba Lu tengok kote dia ..sure legam metalik. Kalau selfie tak nampak apa ..golap. on 
MARI BERBUAT JUJUR
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 12/12/18

-------------------

BELAJAR SEX

BELAJAR SEX
Cucuk boleh tapi pancut luar ye nnt mengandung lak kakaka...knpa kes buang bayi negeri2 plg suci pas paling banyak? ustaz gila maa lau uuu tu tak ajar ke sex education?
keja tahu menghukum dan mengharamkan semua benda..kesian dia org tangkap lesbian disebat2 lagi baik main kinky2 sebat2 pukul2 lagi sedap on Hit me baby one more time! on
 SAMPAI PANCUT
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 12/12/18------------