Jumaat, 27 November 2015

KES BERTAMBAH BERAT

SESAT JALAN

DAPAT DERMAKepimpinan UMNO tersesat – A. Kadir Jasin

Mereka telah mengabaikan tugas apabila membenarkan parti diperkudakan oleh Perdana Menteri dan konco-konconya
PETALING JAYA: Wartawan Veteran,  A. Kadir Jasin mendakwa, kepimpinan UMNO telah tersesat apabila menjadikan Perhimpunan Agung UMNO (PAU) seolah-olah mesyuarat Kabinet.
Katanya, perkara itu berlaku apabila mereka gagal membezakan antara parti dan kerajaan.
Malah, perkara sama yang turut berlaku apabila mereka juga tidak dapat membezakan antara Presiden UMNO dengan Perdana Menteri.
“Akibatnya mereka mengkhianati amanah dan mengetepikan asas serta dasar perjuangan parti dan hukum-hakamnya,” katanya menerusi blog.
Kepimpinan UMNO telah mengabaikan tugas dan hak istimewa parti itu sebagai sebuah parti yang berkuasa dengan membenarkan ia diperkudakan oleh kerajaan khususnya Perdana Menteri dan konco-konconya.
Apa yang berlaku itu jelas menunjukkan bahawa Ahli Majlis tertinggi, Pengerusi-pengerusi Perhubungan Negeri, ketua-ketua dan Ahli Jawatankuasa Bahagian mempunyai pemikiran yang dangkal kerana membenarkan semua itu berlaku.
Mereka akan menyalak dengan membuat pendedahan sekiranya tersepit dan membuat cerita serta helah kononnya apa yang dilakukan adalah untuk kebaikan UMNO.

KAH KAH KAH
woit
ini makin berat
kes semakin diputar
macam macam helah
semua putar
semua kelentong
kah kah kah
apa sudah jadi
pada ketuanan melayu

PUTAR LAGi-------------

AMAT PELIK


1988-2015


USIA
"Beliau menegaskan Umno‎ yang menjangkau usia 70 tahun..." Mamat ni pun tak pandai matematik. Umno baru lahir 1988. 2015 - 1988 = 27. Camana pulak nak menjangkau 70 tahun ??? on AFDAL MULA MENYERANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/27/15

MACAM

MANA JADi 

70 TAHUN

KAH KAH KAH
------------

SENYUM PETANG


SENYUM

PETANGKAH KAH KAH

kah kah

kah

---------------

FRAUD PUTAR LAGI

KELENTONG

LAGi

Umno gagal kemuka alasan kukuh pecat baki 6 pemimpin, dedah sumber


Gagal kemuka alasan kukuh dan tidak sepakat punca Majlis Tertinggi (MT) Umno yang bertemu pada 24 November lalu tidak memecat 6 baki pemimpin parti, dedah sumber.
Pengerusi Lembaga Disiplin Umno  Megat Najmuddin Megat Khas mengesahkan tidak menerima sebarang laporan terhadap 7 nama pemimpin seperti dikatakan  Tengku Adnan Tengku Mansor, bagaimanapun menjelaskan MT memiliki kuasa mutlak.
"MT berkuasa mutlak dalam perlembagaan untuk mengambil apa-apa tindakkan termasuk pemecatan.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/umno-gagal-kemuka-alasan-kukuh-pecat-baki-6-pemimpin-dedah-sumber#sthash.t7GIZcrI.dpuf

KAH KAH KAH
woit
ini betul betul fraud
cakap ambil tindakan
cakap dah ada 7 nama
tapi laporan pun elek
kah kah kah
elek melek 
nak bagi gempak
nak bagi saspen
kah kah kah
takut makut
kah kah kah

PUTAR LAGi--------------

LINGKUP HARTA RAKYAT


SEMUA JUAL

PADA CHiNA

BELI 18 BILION

JUAL  KE CiNA

9.83 BILiON
MANA hero-hero pembela Melayu Umno atau NGO-NGO mereka untuk pertahankan kedaulatan dan kepentingan negara !!!!
Lelongan sudah bermula dek kerana ‪#‎1MDB‬.
Dulu Najib kata..
1MDB merupakan satu plan perniagaan yang amat bijak.
1MDB Beli Rm 18 Bilion
1MDB Jual Rm 9.83 Bilion
1MDB Rugi Rm 8.17 Bilion..
BIJAK TANG MANA kalau berniaga rugi !!!
Dulu puak sana selalu berhujah cakap.. "1MDB beli IPP untuk turunkan tariff elektrik, kita tak mau kroni jaa yang pegang IPP, bagilah 1MDB yang menjadi pemilik bagi IPP. Bila 1MDB beli IPP barulah tarif elektrik negara dapat turun"
Laa ni nak turun macam mana? Semua asset IPP 1MDB dah jual dekat negara China ??------------

NAJIB LEMBUNAJiB LEMBU

KATA MiNAH
 

SEORANG

PEGAWAi  


INi KES BERAT


Dakwa Najib ‘lembu tak guna’ - pegawai kanan disiasat

PARLIMEN l Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) sedang menyiasat dakwaan bahawa seorang pegawai kanannya melabelkan  Najib Razak sebagai lembu yang tidak berguna dan tiada kemampuan’ di hadapan duta-duta asing.
Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Ahmad Maslan memberitahu Dewan Rakyat bahawa kementerian akan meneliti perkara itu.

"Saya sudah berhubungan dengan Menteri  Mustapa Mohamed... Siasatan akan dijalankan. Ini tuduhan serius," katanya.
Sebelum ini, Tiong King Sing (BN-Bintulu) yang memetik laman Facebook berkata kakitangan kanan kerajaan itu membuat kenyataan berkenaan pada satu majlis beberapa bulan lalu.
"Jika ini (terbukti) adalah benar, pegawai itu tidak membantu kerajaan, dia sedang memusnahkan kerajaan.
“Dia lakukan apa yang pembangkang lazimnya buat," katanya.
Malaysiakini tidak menyiarkan nama pegawai itu sementara menunggu reaksinya berhubung dakwaan itu.
Menurut posting warga maya, pegawai kerajaan itu melemparkan tuduhan itu semasa majlis makan malam yang dihadiri oleh dua perwakilan asing, ketua pegawai eksekutif dan eksekutif tempatan.
"Katanya, kerajaan perlu dibubarkan dan MITI tidak peduli kerana mereka boleh beroperasi dengan sendiri tanpa menteri-menteri yang tidak berguna," petik posting itu.
Menurut warga maya yang dipercayai juga menghadiri majlis makan malam, berkata dirinya tidak pernah menjadi sebegitu malu.
Dalam posting yang sama, warga maya itu juga memuat naik gambar Najib bersama wanita yang dipercayai pegawai kanan kerajaan itu.
"Melihat gambar ini membuatkan saya tertanya-tanya jika beliau mempunyai keberanian untuk memberitahu PM Najib apa yang beliau luahkan?" soal warga maya itu.

SIAPA MiNAH

PEGAWAi INI?
 


Probe into officer who allegedly called Najib ‘worthless cow’, says Ahmad Maslan

An investigation will be carried out over allegations that a senior officer in the Ministry of International Trade and Industry (MITI) made derogatory remarks about Najib Razak at a dinner recently, said  Ahmad Maslan.

The deputy minister told the Dewan Rakyat today that the issue was brought to the attention of the minister, who said he would check the allegation. Tiong King Sing (BN-Bintulu), in debating Budget 2016 earlier, said the official had criticised the prime minister, saying he was an “incapable, worthless cow” in the presence of foreign dignitaries and local corporate captains.

This was posted in Facebook by someone who was present when the official reportedly made the remark. Ahmad Maslan, in wrapping up the budget debate at committee stage for the ministry, said the matter had been communicated to the minister.


 At this juncture, Tiong stood up to tell the deputy minister that the complaint against the ministry’s senior official was serious and should be speedily dealt with. – November 23, 2015. 

  - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/probe-into-officer-who-allegedly-called-najib-worthless-cow-says-ahmad-masl#sthash.RUGK8Sfk.dpuf

KAH KAH KAH
woit
ini kes berat
siapa pegawai tinggi ini?
apa tugas pegawai ini?
najib  bodoh 
najib  tak berguna
najib macam lembu
ini satu penghinaan
ini hina yang amat hina
hentikan penghinaan ini
jangan utarakan ayat ini
tolong jangan hina lembu
jangan hina binatang ini
jangan samakan lembu
dengan najib
ini sudah melampau
ini sudah berat
dulu syarizat lembu
sekarang najib lembu
berapa banyak lembu
dalam kabinet kerajaan
kah kah kah

JANGAN HiNA-------------

KES BERTAMBAH BERAT
NASi

KANG KANG


KOMENTAR
ku seman penulis
pengarang akhbar utusan
ini akhbar resmi
milik parti ketuanan melayu
dari berita ini
jelas dalam utusan
ada juga yang tak suka najib
ada pemyokong muhyiddin

ku seman pernah menulis
tentang 1MDB dalam utusan
yang menjadikan dirinya
dibekukan tanpa ruang


Pentas PAU tidak sesuai untuk Muhyiddin-Ku Seman


Timbalan Presiden UMNO itu dinasihat mencari pentas lain bukannya PAU kerana kebanyakan mereka yang datang telah ‘dibeli’
PETALING JAYA: Timbalan Presiden UMNO, i Muhyiddin Yassin tidak perlu menggunakan pentas pada Perhimpunan Agung UMNO (PAU) 2015 kerana sebahagian besar mereka yang datang tidak lagi amanah dengan perjuangan parti.
Lebih menjengkelkan kehadiran bekas Timbalan Perdana Menteri itu dikhuatiri akan menjadi bahan ketawa.
Persepsi itu diluahkan Ku Seman Ku Hussain dalam tulisannya, yang kemudian dikongsi bekas Menteri Penerangan  Zainuddin Maidin di blognya, zamkata.
“Saya bimbang pejuang kebenaran macam Muhyiddin akan diketawakan oleh puak oportunis yang datang menangguk peluang dan bermuka-muka di depan Najib ibnu Razak dan rejimnya.
“Puak oportunis sudah lihat apa yang berlaku kepada Muhyiddin yang akhirnya bukan sahaja dipecat sebagai Timbalan Perdana Menteri tetapi dinafikan secara paling tidak demokratik sebagai Timbalan Presiden UMNO,” tulisnya dengan penuh sindiran.
Katanya lagi, jika tahun lepas Muhyiddin dijulang dan didendang semasa PAU walaupun keras mengkritik sikap mereka yang ada dalam parti itu, tetapi kali ini keadaan telah berubah.
Bagi Ku Seman, apa yang berlaku itulah realiti dalam UMNO.
“Muhyiddin kena mencari pentas lain, pendekatan lain dan khalayak lain kerana bukan semua orang UMNO telah termakan nasi kangkang. Banyak yang ada prinsip dan kenal agama. Banyak yang tidak buta membaca semiotik yang kerapkali ditayangkan di depan mereka.
“Maknanya banyak orang UMNO yang mahu hidup secara bermaruah dengan menjauhkan diri daripada perbuatan yang tidak amanah. Mereka inilah yang akan bersama-sama Muhyiddin, ”tulisnya.

KAH KAH KAH
woit
kah kah kah
ini cerita nasi kang kang
ramai ahli gerombolan
dah kena nasi kang kang
tapi masih ramai
tak makan nasi kang kang
nasi apa agaknya?
kah kah kah

NASi AYAM


-----------

JEMPUTAN BEDAH BUKU
JEMPUTAN

Ini tajuk berat. Tapi, mungkin saya akan cuba bandingkan beberapa elemen kesamaan falsafah Ekonomi Saidina Omar dengan pendekatan Sosialisme, dan kejiwaan Abu Zar dalam menanggapi pemerintah umat Islam.


--------------

AFDAL MULA MENYERANG
SAPA 

SORANG iTU

KOMENTAR
ini satu serangan jelas
tak berlapik
tak beralas
yang ditibai najib
yang dilawan najib
perang diteruskan lagi


'Umno bukan hanya milik seorang ahli'


SHAH ALAM - Naib Presiden Umno,  Shafie Apdal membidas tindakan pimpinan tertinggi parti itu yang membuat keputusan untuk menghalang Timbalan Presiden, Muhyiddin Yassin berucap dalam perasmian sayap-sayap parti.

Beliau menegaskan Umno‎ yang menjangkau usia 70 tahun sepatutnya lebih terbuka dan tidak hanya inklusif untuk kepentingan individu-individu tertentu sahaja.

"Umno bukan dimiliki oleh seorang ahli, Umno adalah hak kepada lebih tiga juta ahli yang telah bersama-sama mempertahankan parti keramat sejak sekian lamanya," katanya, dalam satu kenyataan, semalam.‎


KAH KAH KAH
woit
ini suara sabah
ini bunyinya kuat
tapi pasal apa sebut
umur parti itu
kah kah kah
dah masuk 70 tahun
kah kah kah
patutlah dah nak rahai
dah  kotai kah kah kah

KOTAi RAHAi


-------------

MASIH DALAM SIASATAN
SASPEN

SAPA DiA

TUJUH iTUKertas siasatan 7 individu diserah kepada jawatankuasa disiplin, kata Tengku Adnan


Kertas siasatan ke atas 7 individu dalam Umno selesai dan akan diserahkan kepada jawatankuasa disiplin parti untuk diambil tindakan selanjutnya.
Setiausaha Agung Umno  Tengku Adnan Tengku Mansor berkata kertas siasatan itu akan diserahkan dalam masa terdekat kepada jawatankuasa berkenaan.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/kertas-siasatan-7-individu-diserah-kepada-jawatankuasa-disiplin-kata-tengku#sthash.NGthHm96.dpuf

KAH KAH KAH
woit
masih disiasat?
kah kah kah
lama betul
panggilah FBI bantu
panggil INTERPOL bantu
kah kah kah
saspen gila sekarang

SESAT LAGi--------------

SIAPA PEGAWAI ITU?
Dakwa Najib 'lembu tak guna' - pegawai kanan disiasat ...

www.malaysiakini.com/news/320683
Translate this page
Malaysiakini
4 days ago - PARLIMEN l Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) sedang menyiasat dakwaan bahawa seorang pegawai kanannya .


KERENGGA: Gelar Najib 'Lembu tak guna', Pegawai kanan ...

gigitankerengga.blogspot.com/.../gelar-najib-lembu-ta...
Translate this page
4 days ago - Gelar Najib 'Lembu tak guna', Pegawai kanan MITI ni sengaja cari nahas? Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) ...

SiAPA Di

PEGAWAi 

WANiTA MiTI

YANG  KATA

 NAJiLEMBU

TAK BERGUNA


SiAPA TAHU?
--------------