Ahad, 29 September 2013

MARI KITA KETAWA PETANG INIPADA PERANG AHAD YANG PANAS
MARI SEMUA BERHIBUR
DENGAN LAGU INI
KAH KAH KAH
KAH KAH
KAH
-------

NASIONALISMA DAYAK MULA MEREBAKJALUR TEMBERANG
SENGAJA DI TERBALIKAN
KAH KAH KAH


Jalur Gemilang dikibar secara terbalik

Jabatan kerajaan tidak prihatin kedudukan bendera ketika ia dikibarkan 

MIRI: Agak mengejutkan apabila mendapati ada jabatan kerajaan tidak prihatin dengan kedudukan bendera negara, Jalur Gemilang apabila ia dikibarkan secara terbalik.

Tindakan tersebut yang bukan sahaja membuktikan kurangnya kepekaan malah semangat patriotisme di kalangan kakitangan yang bertugas di pejabat berkenaan tetapi telah menarik perhatian orang awam yang lalu-lalang di hadapan pejabat berkenaan.

Malah ada yang lebih prihatin, telah bertindak membuat aduan ke pejabat akhbar ini semalam, meminta supaya perkara itu ditegur dan jangan diulangi, kerana bimbang ia diambil kesempatan oleh pihak lain yang tidak bertanggungjawab walaupun kesilapan itu tidak disengajakan.

Menurut seorang pengadu yang memberitahu Utusan Borneo di sini semalam, beliau terkejut apabila ternampak Jalur Gemilang di pekarangan salah sebuah pejabat milik jabatan kerajaan dikibarkan terbalik.

“Saya bukan sahaja terkejut mendapati mereka mengibarkan Jalur Gemilang terbalik tetapi agak terkilan kenapa mereka tidak sedar ketika menaikkan bendera berkenaan.

“Justeru saya menghubungi pejabat Borneo Post untuk memaklumkan dan menunjukkan bahawa ada orang yang masih tidak sedar nilai-nilai dan sentimen terhadap Jalur Gemilang,” katanya yang enggan mendedahkan namanya.

Bagi membuktikannya, beliau mengambil gambar situasi tersebut.

“Malah kalau terbalik secara tidak sengaja pun, mereka perlu menukar atau memperbetulkannya dengan segera dan bukan hanya membiarkan ia terus berkibaran sepanjang hari dalam keadaan terbalik, seolah-olah tiada semangat patriotik,” ujarnya.
Sementara itu, seorang ketua masyarakat di sini, Penghulu Samion Gani turut melahirkan rasa kesal dengan keadaan tersebut, yang dianggapnya tidak patut berlaku sama ada sengaja ataupun tidak.

“Malah pihak yang bertanggungjawab melakukan tugas menaikkan bendera tersebut perlu peka dan tahu kedudukan Jalur Gemilang dan bendera negeri Sarawak yang betul.

“Agak mengecewakan, masih ada pihak yang tidak prihatin dengan keadaan Jalur Gemilang yang merupakan maruah negara, malah ia adalah imej dan simbol negara,” tambahnya.
Samion berkata tindakan seperti itu perlu diberi perhatian oleh pihak berkuasa dengan mengedar surat pekeliling agar semua jabatan kerajaan dan agensinya mengibarkan bendera dengan betul.


Read more: http://www.theborneopost.com/2013/09/26/jalur-gemilang-dikibar-secara-terbalik/#ixzz2gGH7YD84


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... TAK KAN TAK FAHAM.... kah kah kah..

kah kah kah..TAK KAN TAK TAHU MAKNANYA... kah kah kah..

kah kah kah..MUSTAHIL TAK TAHU TERBALIK.... kah kah kah..

kah kah kah... MUSTAHIL BILA DAH PASANG TAK NAMPAK...kah kah kah..

woit.... INI TANDA NYA DAYAK DAH BOSAN... kah kah kah

woit... TAK FAHAM LAGI KE?.... kah kah kah

ADAKAH INI MENGHINA
atau
MEMBERAHIKAN
kah kah kah

----------

SURAT SURAT TERBAIK

 KIBARKAN SEJARAH BANGSA


BENCI JADI MELAYU
Dunia amat terus terang sekarang ni......aku duduk minum di kedai kopi dekat PWTC...seorang enginear asal ampang avenue condo dengan bangga dan geram besuara ....AKU BENCI JADI MELAYU...sebanyak 3 kali....tak tahulah dia nak jadi apa gaknga.....dalam hati aku....DIA NI NAK JADI BERUK KOT.....heheheeheheh on DEMO ANTI AMERIKA JUMAAT 11` OKTOBER
DDKB
on 9/25/13
SEJARAH MELAKAR SEJARAH
ORANG BAIK TAK BUAT APA APA
Buatlah apa yang patut TT. Dunia yang didiami ni makin bahaya bukan kerana wujudnya ramai orang jahat tapi adanya ramai orang baik-baik tak berani nak buat apa2. Biaqlah kita yang jahat ni melawan arus. Orang kata A kita kata C. Biar semua pakat cangak!! Bagi trigger trap sampai anak-anak muda boleh buat U turn.

The one n only TT. Kita hormat, cium tangan, cium kaki mak bapak kita saja..yang lain kita nak takut apa!! Membujur lalu melintang patah. Zaman laa ni Melayu dah tak dak Mat Kilau, Mat Indera, Hang Jebat. Pedang pun kongsi gelap yang punya. Tinggal Pena TT melakar sejarah berani buat berani tanggung. Nak harapkan ulamak muda-muda, kenaikan harga barang ketetapan Allah.

Arwah mak selalu bercerita perjuangan Syamsiah Fakeh. Berbanding dengan Rosmah, patutkah kita orang melayu mencium tangan, tunduk hormat pada wanita yang memperjuangkan Permatalah sangat. Kalau setakat sayang sangat kat duit dengan mengguna manusia, dia lebih kejam dari Chin Peng. Cuba pi tanya sat on SAKEPING GAMBAR CULT - SEJARAH DARAH BANGSA
Publish | Delete | Spam
Qaseh Bonda
on 9/25/13
SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal


-----------

TAYAR DAH FULLL TAK KASI


KOMENTAR TUKAR TIUB
lagi dekat muktamar pas
akan banyak lagi kenyatan saperti dibawah ini

dengan menggunakan istilah arab
bengolan-bengolan ini cuba mengkaitkan dengan agama
ini adalah taktik dari zaman berzaman
ini taktik dan cara menjual agama

perkatan arab diselit kan disana sini
ini untuk diperlihatkan pekara itu suci

tapi di negara arab
taktik ini tidak laku
kerana semua orang  tahu berbahasa arab
perkattgaan itu terus jadi perkataan
tidsask ada apa apa yang suci
atau bersangkutan dengan  agama

ini sama juga dengan politikus yang ramai
untuk menunjukan hebat masukan juga
beberapa patah perkataan inggeris
untuk  dilihat hebat lagi 
masukan perkatan peranchis atau german

NOTA
yangkena kelentong
ialah mak cik dan pak cik felda
yang kena tipu ialah orang kampong
kah kah kah

SUCI LAH PERJUANGAN
 MENENTANG ZIONIS

Tahaluf siyasi perlu dipercepat

KUALA LUMPUR 28 Sept. - Cadangan Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Harun Taib supaya mengkaji semula tahaluf siyasi dalam pakatan pembangkang perlu diperhalusi dan dipercepatkan oleh pemimpin tertinggi demi kepentingan parti tersebut.

Ahli Pas Cawangan Repuh, Arau, Hussin Hassan berkata, cadangan itu perlu dikaji semula untuk melihat apabila Pas berganding dengan DAP, adakah akan memberi jaminan bahawa mereka juga mementingkan Islam.

''Ini kerana kita sentiasa mementingkan perhubungan dalam Islam dan bagi memastikan parti DAP membantu dalam isu yang baik, maka tahaful siyasi ini wajar diadakan segera.

''Saya menyokong sepenuhnya cadangan tersebut dan berharap perkara ini akan diusulkan pada Muktamar Pas demi kebaikan parti," katanya ketika dihubungi Mingguan Malaysia di sini hari ini.

Baru-baru ini, Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Harun Taib dalam ucaptamanya mencadangkan agar Pas segera menubuhkan sebuah jawatan kuasa khas untuk mengkaji dan menilai kemerosotan sokongan pengundi parti itu serta menilai kembali tahaluf siyasi dalam pakatan pembangkang.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... BENDA APA TAYAFUL TAK KASI INI.... kah kah kah..

kah kah kah..INI MACAM  TAK KASi PROJEK KE?.... kah kah kah..

kah kah kah.... YANG MANA SIAL YANG  MANA  DAH BASI ... kah kah kah..


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.. KOMEN INI HANYA DARI AHLI PARTI.... kah kah kah..

kah kah kah... INI BETUL TAYAR FULL TAK KASI  PROJEK... kah kah kah..

 kah..KALAU GEDEBE PAS ..ATAU KETUA BAHAGAIN OK JUGA... kah..

kah kah kah..INI MALAON MANA NI?... kah kah kah..

kah kah kah...MALAON NI BAKAL PEMENANG HADIAH NOBEL KE?... kah kah kah


---------

MELAYU DAN MEELAYU ADA BEZAPULAU PINANG 28 Sept. - Presiden Kongres Melayu Pulau Pinang (KMPP), Rahmad Isahak yang selama ini mempunyai hubungan rapat dengan DAP mengumumkan keluar daripada parti itu berkuatkuasa serta-merta. Tegasnya...

MELAYU? MEELAYU?
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... SOALAN HAKIKI  DARI SINI.... kah kah kah..

kah kah kah.... BERTUL KE MALAON INI MELAYU?.... kah kah kah..

kah kah kah...ATAU MELAON INI MEELAYU?.... kah kah kah

woit.... JANGAN TAK SEDAR ADA BEZA ANTARA MELAYU DENGAN MEELAYU.... kah kah kaj
----------