Isnin, 11 Januari 2016

SATU PAKATAN - SATU HARAPAN
Kenyataan Media Bersama Pemuda AMANAH Pahang, Angkatan Muda KEADILAN Pahang, dan Pemuda Sosialis DAP Pahang.Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pada 10hb Januari 2016, satu sejarah baru telah tercipta apabila pertemuan antara Pemuda AMANAH Pahang, Angkatan Muda KEADILAN Pahang dan wakil Pemuda Sosialis DAP Pahang telah diadakan di Pejabat Parti AMANAH Negeri Pahang.

Dalam pertemuan ini, pelbagai isu terutamanya senario politik anak muda di Negeri Pahang telah dibincangkan. Kami, wakil pemuda ketiga-tiga parti telah bersepakat bahawa:

1) Sokongan penuh diberi terhadap perjanjian yang telah dimaterai oleh pimpinan tertinggi Pakatan Harapan di peringkat nasional pada 9hb Januari di Shah Alam dan yakin bahawa perjanjian ini akan membawa kepada satu pembentukan pakatan yang lebih kuat dan kukuh;

2) Sayap Pemuda ketiga-tiga parti komponen Pakatan Harapan Pahang akan memberi komitmen penuh terhadap pembentukan Pakatan Harapan serta menjunjung segala agenda bersama yang terkandung di dalam Perjanjian Pakatan Harapan;

3) Kami akan bekerjasama serta menggerakkan seluruh kekuatan di dalam Pahang untuk memberi kesedaran politik kepada warga Pahang serta berganding bahu mencapai misi mengambil alih pentadbiran Negeri Pahang daripada tangan Rejim UMNO Barisan Nasional;

4) Kami turut menyeru semua anak muda Pahang untuk menyokong perjuangan kami, bersama-sama menghentikan kezaliman dan kerakusan kerajaan BN;

5) Penubuhan sekretariat bersama Pemuda Pakatan Harapan sedang dirancang dan akan menjadi tunjang kekuatan Pakatan Harapan Pahang pada masa akan datang.

Kami ingin menyatakan komitmen penuh untuk berusaha meraih keyakinan rakyat terhadap Pakatan Harapan. Dalam keadaan kehidupan yang kian mencabar, rakyat semakin bosan melihat politiking yang melampau dan akhirnya membebankan rakyat. Kami juga ingin mengingatkan UMNO Barisan Nasional supaya menghentikan politik perkauman dan sebaliknya menyelesaikan isu ekonomi dan beban rakyat yang kian meningkat.

Pemuda Pakatan Harapan Pahang akan menjadi benteng utama Pakatan Harapan Pahang dan barisan penyerang yang paling menggerunkan apabila diletakkan di barisan hadapan. Ayuh kita berganding bahu menjatuhkan kezaliman UMNO Barisan Nasional.

Kenyataan Bersama Oleh:

Mohamad Sabri Abdullah
Ketua Pemuda AMANAH Pahang

Wong Chun Yuan
Ketua Angkatan Muda KEADILAN Pahang

YB Leong Yu Man
Wakil ketua DAPSY Pahang
--------------

KUTU BAH MENIPUKUTUBAH MENIPU APA MACAM
khutbah adalah rukun jumat. tak ada khutbah tak ada jumat. tp kalau khutbah menipu, amacam? kalau khutbah ampu penguasa zalim, amacam? kalau khutbah kata gst itu baik, amacam? kalau khutbah buat org lari dr masjid spt tuan A samad said yg sanggup pergi jumat dimasjid jamek dan dgr khutbah dlm bahasa Urdu... hukum jumat khusus tidak ada dlm nas. yg ada ialah: "Hai orang-orang yang beriman, apabila diserukan untuk solat pada hari Jumat, maka bersegeralah kamu kepada mengingat Allah dan tinggalkanlah jual beli."

 Persoalannya ialah - SIAPA YANG PATUT MEMBUAT SERUAN TERSEBUT? sudah tentu pihak pemerintah. kalau orang yg minum arak buat seruan adakah kamu akan pergi? kalau penguasa zalim yg suruh kamu solat jumat (padahal dia sendiri tak solat) dan dgr khutbah propaganda dia, adakah kamu akan pergi? cth solat jumat pd zaman pemerintahan kamal attaturk, shah iran, Mubarak dll... seruan ini hanya perlu ditaati jika dtgnya dr penguasa yg adil spt dlm firman: TAATILAH ALLAH, DAN on SATU PERTANYAAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/8/16
---------------

SILA SAMPAIKAN
 MAKLUMAT INI

sila sampikan

kepada bani 

ketuanan melayu


-----------

GOOD BYE MISTER LAWRENCEDavid Bowie dies at the age of 69

David Bowie has died, 18 months after being diagnosed with cancer.
The 69-year-old singer’s death was confirmed in a Facebook post from his official page:
“David Bowie died peacefully today surrounded by his family after a courageous 18 month battle with cancer. While many of you will share in this loss, we ask that you respect the family’s privacy during their time of grief.”


GOOD BYE

AND

MERRY X-MAS 

MR. LAWRENCE 

---------------

TANGKAPAN DITERUSKAN
BETUL KE

BERiTA INI

ATAU KES 

iKAN BILIS

MENGOLAH

PERSETUJUANBauksit: SPRM tahan dua pegawai PTG

KUANTAN - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini memperoleh perintah tahanan reman terhadap dua lagi pegawai Pejabat Tanah dan Galian (PTG) Pahang berhubung isu perlombongan bauksit.

Pengarah Siasatan SPRM  Azam Baki berkata perintah reman selama enam hari terhadap suspek yang berusia 51 dan 57 tahun itu dikeluarkan Majistret Noor Aisah Mohamed di sini.

Suspek merupakan antara enam pegawai PTG yang dipanggil ke pejabat SPRM di sini semalam, untuk memberi keterangan berhubung isu penjualan Borang Pemindahan Mineral (Borang 13D) kepada pengusaha lombong haram.
Borang itu yang disebut sebagai docket oleh penduduk setempat, dikeluarkan PTG dengan bayaran RM1, namun siasatan SPRM mendapati ia dijual pada harga antara RM150 dan RM200 setiap satu.

Penahanan terbaharu ini menjadikan jumlah kesemua mereka yang ditahan SPRM dalam isu ini kepada sembilan orang terdiri daripada enam pegawai PTG dan tiga orang awam. 

KAH KAH KAH
woit
dah berapa ramai kena tangkap?
dah sembilan orang
ini hebat
kah kah kah
SPRM dah mula bergerak
ini terbaik
SPRM makin tegas
kah kah kah
tapi hanya kes jual borang
kah kah kah
soalan yang lebih besar
sapa luluskan projek ini?
kah kah kah

GUTAK PUTAK

-------------

MAT BAK KU TEE
 | January 11, 2016
ridhuan
Lapan sebab syarikat bukan Islam perlu patuh kepada kehendak syariah, menurut Ridhuan Tee.More ››WOIT BERANI

RITUAN 

BAK KU TEE INI

CAKAP PADA

 SYARIKAT

AMERIKA

DALAM JANJI 


TTPA?


KAH KAH KAH

--------------

LIDAH MULA BERCABANG

HADi CAKAP

LAiN

TAKi CAKAP

LAiN

PAS tak goyang hadapi AMANAH

PAS tidak gentar menghadapi Parti Amanah Negara (AMANAH) berikutan pengalaman dan sejarah panjang yang dihadapi oleh parti berkenaan.
Hadi berkata, PAS pernah menghadapi pelbagai parti sebelum ini, termasuk Barisan Jemaah Islamiah Semalaysia (BERJASA) bagaimanapun PAS tidak pernah jatuh, malah terus bangkit.

PAS larang ahli sertai program AMANAH

PAS mengeluarkan arahan melarang semua ahlinya daripada menyertai mana-mana program Parti Amanah Negara (AMANAH).
Menurut surat yang dikeluarkan atas nama Setiausaha Agung PAS, Takiyudin Hassan, jika ahli parti masih mahu menyertai program AMANAH , mereka mestilah mendapatkan kebenaran daripada Jawatankuasa Pusat PAS.

KALAU TAK

GOYAH

KENAPA ADA

LARANGAN

KAH KAH KAH------------

ADA RAHSIA APA?


ADA RAHSiA

APA APA KE?Apakah tugas KPN lindungi Najib semata-mata, soal pemimpin DAP


DAP hari ini mengecam Ketua Polis Negara Khalid Abu Bakar yang hanya membela  Najib  apabila diaibkan, tetapi tidak pula mengambil tindakan sama ke atas mereka yang menghina pemimpin pembangkang.
Ahli Parlimen Segambut Lim Lip Eng hairan mengapa Khalid tidak mengambil tindakan tegas apabila gambar pemimpin pembangkang dihina dan diubahsua
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/apakah-tugas-kpn-lindungi-najib-semata-mata-soal-pemimpin-dap#sthash.px9yMihw.dpufKAH KAH KAH
woit
YB DAP ini sesat
yb ini tak faham
sedarlah hang siapa
hang ada duit ke?
hanga ada kuasa ke?
hang boleh bayar ke?
semua gaji anggota PDRM
siapa bayar
kah kah kah
yb dap ni tahu ke
dari mana kuasa datang?
kah kah kah
yb ini kena gi belajar lagi
kah kah kah
lupa apa najib kata?
cash is power
kah kah kah

CASH i

POWER


--------------

TANDA BAIK UNTUK AMANAH

INi TANDA 

BERiTA BAiK

PAS keluar pekeliling larang ahli sertai program Amanah


PAS mengarahkan semua ahlinya agar tidak terlibat dengan sebarang aktiviti anjuran Parti Amanah Negara (Amanah) dan DAP yang dianggap sebagai musuh utama mereka.
Bagaimanapun, sekiranya ahli PAS yang ingin menyertai aktiviti politik selain anjuran kedua-dua parti politik itu boleh berbuat demikian dengan mendapat kebenaran Jawatankuasa Pusat.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pas-keluar-pekeliling-larang-ahli-sertai-program-amanah-dap#sthash.OlptJHsy.dpuf

KAH KAH KAH
woit
ini tanda berita baik
ahli PUNAHSEHAT ANDA SEMUA
dah mula lari
dah mula tak yakin
dah masuk parti baru
kah kah kah
larang jangan tak larang
kalau ahli tidak dilarang
parti akan tinggal sotong
kah kah kah

PUNAi BAiK
-------------

JANGAN BUANG MASA
PUNAHSEHAT

ATAU

PUNAi SEHATPakatan Harapan tidak akan layan PAS, tumpu kepada isu rakyat

Pakatan Harapan tidak akan melayan kritikan PAS dan akan fokus kepada isu kebajikan rakyat yang tertekan dengan dasar pentadbiran Najib.
"Perkara paling penting dalam negara ini ialah untuk menghentikan kemudaratan kepada rakyat akibat daripada pentadbiran Najib bagi meringankan beban rakyat," kata Majlis Setiausaha Pakatan Harapan dalam satu kenyataan hari ini
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pakatan-harapan-tidak-akan-layan-pas-tumpu-kepada-isu-rakyat#sthash.5GmqC9NN.dpuf

KAH KAH KAH

woit
tak perlu buang masa
tak perlu cerita panjang
tak perlu sembang lagi
PAS jadi parti punahsehat
PAS jadi parti punaisehat
kah kah kah

PUNAi SEHAT


------------

BAWAL DAN SEPAT

CUKUP HEBAT

CUKUP KETAT

LAGI SENDATTudung bawal terpanjang di Malaysia

Melaka: Ikatan 1,250 tudung bawal Aidijuma sepanjang 1,250 meter diiktiraf Malaysia Book Of Records (MBOR) sebagai tudung terpanjang di negara ini.

Rekod itu dicipta pada program yang berlangsung di pusat beli-belah Melaka Mall, semalam.

Ikatan tudung bawal itu dipegang oleh 200 peminat tudung terbabit dari Jalan persimpangan Jalan Datuk Ghani melalui Jalan Merbok sehingga ke Melaka Mall.

Ketua Pegawai Eksekutif Color Addiction Sdn Bhd, Datin Norjuma Habin Mohamed berkata, program itu dijayakan dengan kerjasama Majlis Perbandaran Hang Tuah Jaya (MPHTJ) dan Kelab Pesona Aidijuma.

"Kami aktif menganjurkan pelbagai aktiviti di Selangor dan ibu negara, namun kali ini memilih Melaka.

"Kami memilih 200 peminat tudung bawal Aidijuma untuk mengambil bahagian dengan memegang dan mengikat tudung berkenaan bagi diperiksa wakil MBOR," katanya.

- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/106225#foto

BAWAL 

TERPANJANG

DIPEGANG OLEH 

200 EKOR

IKAN SEPAT

TERKETAT


-----------

SATU PERTANYAANAPA HUKUMNYA

adakah patong 
yang menggambarkan 
salib 
ini akan menggugat 
akidah
islam orang melayu
saje tanya 
pada majlis fatwa ---------------