Isnin, 4 Mac 2019

KANTOI MANTOI

BUKTI
TIAN CHUA BERKONSPIRASI
NAK JATUHKAN DASAI 
BARU RAKYAT FAHAM
KENAPA DASAI MARAH PADA HADI
HINGGA BOCOR KES CEK DARI KAWAN LAMA
BOLEH KITA PERCAYA KE TIAN CHUA INI

SATU PANDANGAN

KENYATAAN MEDIA

PH KALAH 
SEBAB KAMI TIDAK 
LAGI PEGANG KEPADA JIWA PH

Saya Merujuk kepada kekalahan yang dialami oleh Pakatan HARAPAN (PH) di Pilihanraya Kecil Semenyih. Ramai telah membuat analisis dan pandangan pasca PRK, namun ada perkara lebih asas yang tidak disentuh. Perkara tersebut bersangkut paut dengan jiwa dan roh yang dijadikan perjuangan blok pembangkang selama ini, dan terus dibawa oleh PH dalam PRU-14. Saya menganggap kami telah terpesong daripada perjuangan dan ekoran daripada itu, jiwa PH menjadi makin pudar. 

Apa yang diperjuangkan oleh blok pembangkang selama ini adalah jauh berbeza dengan blok pembangkang sekarang. Blok pembangkang sekarang menjalankan plot politik mereka dengan agenda perkauman dan agama sempit. Blok pembangkang dahulu, mahupun Pakatan Rakyat ataupun Pakatan Harapan, meyakinkan rakyat bahawa untuk menyelamatkan negara kita, kita perlu melaksanakan reformasi. Bukan reformasi runcitan, tetapi reformasi secara pukal dan luas: dari masyarakat ke keluarga, dari pusat ke daerah, dari bandar ke desa, dari bangunan fizikal sehingga ke jiwa dan mental rakyat. 

Kedua, kami meyakinkan rakyat bahawa cara terbaik untuk membantu rakyat adalah dengan menjalankan dasar afirmatif mengikut keperluan. Perjuangan ini tidak bercanggah dengan perlembagaan dan institusi teras negara. Ianya juga selari dengan jiwa rakyat iaitu membantu golongan yang susah, tertindas dan terpinggir. Kejayaan untuk membantu golongan marhein samaada nelayan, petani, pekerja ataupun suri rumahtangga, akhirnya Orang Melayu yang menjadi majoriti negara ini akan mendapat manfaat maksimum, dan tidak lagi diculik oleh agenda perkauman sempit yang mana rekodnya terbukti gagal selepas eksperimen sejak 60 tahun lepas.

Ketiga, kami percaya kepada falsafah pertumbuhan ekonomi dengan tata kelola yang telus dan bertanggungjawab. Amalan rasuah harus dihapuskan bukan sahaja dari segi undang-undang, tetapi juga budaya dan sikap masyarakat. Hasil pembangunan diagihkan secara adil kepada seluruh lapisan masyarakat dan bukan dikuasai oleh kroni dan segelintir elit. Hasilnya, rakyat yang merupakan majoriti akan mendapat manfaat.

Saya menganggap PH kalah atas sebab kami tidak lagi berpegang kepada jiwa tersebut. Rakyat menjadi skeptikal kepada PH. Kami nampak terpesong daripada landasan asal, maka dihukum oleh rakyat semua kaum dan agama. Saya perlu memberi peringatan kepada semua bahawa gelanggang kami adalah gelanggang rakyat. Usah bersaing dengan mereka di gelanggang perkaum dan agama yang kolot dan ketinggalan zaman. Kekal yakin dan tenang terhadapa perjuangan kami. Buktikan agenda reformasi dan gandakan usaha di semua peringkat. Akhirnya rakyat yang dapat merasai rasa perubahan itu akan menyokong PH.

YB LEE CHEAN CHUNG
BENDAHARI AGUNG KEADILAN

----------------------

PROJEK SAPA?


WOW
INI KES APA?

APA YG AKAN

MUNCUL?
Isteri CEO Cradle, 2 anak tiri dan pembantu rumah dituduh membunuh

ISTERI kepada Allahyarham Nazrin Hassan, Samira Muzaffar bersama dua anak dan pembantu rumah mereka dari Indonesia, Eka Wahayu Lestari, didakwa atas tuduhan membunuh CEO Cradle Fund Sdn Bhd itu.

Eka didakwa tanpa kehadirannya di Mahkamah Majistret Petaling Jaya hari ini.

Keempat-empat mereka didakwa di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman gantung sampai mati jika disabitkan kesalahan.

Mereka turut didakwa di bawah Seksyen 34 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum lima tahun dan maksimum lima sebatan.


CRADLE FUND 

INI BEROK APA?

RAMAI TAK TAU


SAJE TANYA

JANGAN MARAH

MANA TAU KALAU2

INI PROJEK NAJIB


------------

SURAH SURAH TERLRANG
TEMPAH BUKU

SEKARANG

DALAM BM/BI

WHATAPPS SAJE:

+011-10-22-90-81

ISKANDAR KAMEL 

TUAN HAJI SHAHIDAN
PEDO
APA AKAN JADI?

1 - TUAN HAJI SHAHIDAN PERGI UMRAH
2 - TUAN HAJI SHAHIDAN SAKIT DI HOSPITAL
3 - TUAN HAJI  DATANG DG KERETA SORONG
4 - TUAN HAJI  DATANG DALAM AMBULAN

Sebutan semula kes cabul Shahidan Kassim ditetapkan pada 18, 19 Mac ini


------------------

SIAPA ISIL

LINGKUP
org wahabi marah... orang ISIL marah... org kampung yang ISIL pun marah... org kampung duduk bandar tak paham... tiba2 join nak marah jugak... dia org marah sebab Mujahid nak betulkan sistem pondok... institusi pondok dibetulkan sebab tak nak dakyah teroris.... 
emosi budak dirosakkan... emosi mak bapak dirosakkan... agenda wahabi ISIL penganas, dah bertapak... nenek2 yang tak hantar cucu pergi pondok pun tak pasal2 marah... ak pening...
 on SIAPA DIGUGUR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/4/19

--------------

AWAS CHINA MERAH
AWAS

CHINA MERAH
org cina kaya dan india kaya patut sedar... mmg korang dah menyumbang kepada pembangunan negara... tp jgn lupa org melayu yang nak mampus RAMAI nie, yg jd customer korang... yg jd pekerja korang... korang elok2 bertindak... jgn sebab benda2 kecik, korang semua melungkup nnti... on SIAPA DIGUGUR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/4/19

org----------------

HEBAT KETAT SENDATHEBAT

KETAT SENDAT
Fuuuhhhh.. 
Gwa respek habis la lu orang. Sangat halus budi bahasa. Sangat tinggi sopan santun. Sangat puitis susun kata. Mesti datang dari keturunan yang baik-baik belaka. Hebat, sungguh hebat. 
on SURAT SOPAN
Publish | Delete | Spam
dr chenor
on 3/4/19

da ka


--------------

KHATAM KOGIA - AMIN


AMIN

HAM DU LIL

KHATAM KOGIA


The caliphate is a hellscape of smoke and fire – Isis has nowhere left to go

The US-led coalition is making up for lost time in the fight to drive Isis out of Baghuz, its last stronghold

There is a flash of light in the dark town as an airstrike hits an Islamic State weapons depot. A few seconds later, a ball of flame engulfs the entire neighbourhood. The sonic boom sends shockwaves through Baghuz, shaking the ground miles away, and for a second everything and everyone is stunned into silence. Then the artillery fire starts up again.

Five years after Isis swept across Syria and Iraq, all that remains of the “caliphate” that at its peak stretched across two countries and controlled 10 million people is a handful of streets in a bend of the Euphrates river running through this desert town, which will be retaken in the next few days.

Trapped from the east and the west by advancing Kurdish-led Syrian Democratic Forces (SDF) and by the Syrian regime and Russia on the other side of the river, the caliphate is a hellscape of smoke and fire. There is nowhere left for the fighters to go.


ABIS LINGKUP

WAL TAMATUN

WAL GAGALUN

AL PROJEK 

AL - SAUDI

AL-AMERIKA 

AL - ZIONIS 

AL - ISRAEL

HAM DU LIL


--------------

CERITA BARU

I.. dah tak boleh ...
BETUL KE CERITA

BARU INI

CERITA 

ANAK IKAN

DENGAN

BAPAK IKAN

KAH KAH KAH

---------------------

BAHAN BUKTI DARI EZAMSEKOTAK BUKTI

DARI EZAM


DATUK RAMELI MUSA 
ADALAH KAWAN RAPAT
 DATO SERI ANWAR IBRAHIM.

1.Beberapa hari ini nama Datuk Rameli Musa timbul atas isu yang semua sedia maklum hari ini.

2.Saya tidak berhajat mengulas mengenai isu tersebut kerana saya tidak terlibat dan tidak mengetahui hujung pangkal perkara.

3.Namun saya merasa bertanggungjawab atas prinsip keadilan dan kebenaran untuk membetulkan satu fakta yang jelas salah dan dipesongkan mungkin atas niat jahat terhadap seorang yang bernama Datuk Rameli Musa.

4.Saya kenal Datuk Rameli Musa kira-kira 20 tahun lalu diawal perjuangan Reformasi pada tahun 1998 menerusi Datuk Seri Anwar Ibrahim yang pada masa itu merupakan bos saya.(Saya menjadi setiuasaha politik DSAI pada tahun 1996 dan pada tahun 1999 diminta oleh DSAI membantu Datin Seri Wan Azizah menubuhkan Parti Keadilan Nasional).

5.Datuk Rameli Musa dikenalkan kepada saya oleh Datuk Seri Anwar sebagai kawan rapat beliau semenjak belajar satu batch di MCKK pada tahun 1960an.DSAI memberitahu saya bahawa Datuk Rameli Musa telah menyatakan kesediaan membantu keperluan keluarga dan perjuangan atas dasar persahabatan dan simpati beliau kepada nasib yang menimpa DSAI dan keluarga.

6.Setelah DSAI dipenjarakan saya diminta oleh Datuk Rameli Musa menyalurkan segala keperluan keluarga kepada Datin Seri Wan Azizah.Adakalanya Datin Seri Wan Azizah sendiri berjumpa Datuk Rameli bagi tujuan yang sama.

7.Dalam pengetahuan saya banyak sumbangan Datuk Rameli kepada keluarga dan perjuangan khususnya semasa DSAI dipenjara antaranya:

i. Membiayai keperluan keluarga DSAI dan DSWA termasuk kos perubatan Allahyarham Mokhtar Ibrahim(abg DSAI) di Luar negara pada ketika itu.

ii .Membiayai kos guaman DSAI khususnya peguam utama DSAI Allahyarham Christopher  Fernando dll.

iii.Menyediakan wang jaminan ratusan reformis yang ditahan di era reformasi melalui seorang yang dikenali oleh para reformis sebagai Prince Reformasi.

iv.Menyediakan keperluan perbelanjaan Parti Keadilan Nasional dalam pelbagai aktiviti  menerusi bekas bendahari agung Parti Allahyarham YB Ramli Ibrahim dan Bekas Setiausaha Agung Parti Datuk Sallehudin Hashim.
V.Membiayai wang deposit calon2 parti dalam PRU ke 11 di tahun 2004 melalui Bendahari Agung parti pada ketika itu Datuk Kamarul Baharin.

( Sebahagian besar daripada pembiayaan diatas diterima oleh Datuk Seri Wan Azizah yang pada ketika itu merupakan Presiden Parti dan hari ini merupakan Timbalan Perdana Menteri)

8.Dan dalam pengetahuan saya juga Datuk Rameli membiayai kos sara hidup pimpinan ABIM yang kehilangan pekerjaan di era reformasi untuk beberapa tahun. Antara tokoh2 itu adalah Ustadz Dr Mohd Nur Manuty dan Dr Mohd Nor Nawawi walaupun pernah dimarahi oleh DSAI dan diarah dihentikan atas sebab2 politik.(Atas rasa simpati dan persahabatan yang lama di dalam ABIM, Datuk Rameli Musa teruskan bantuan).

9.Dalam pengetahuan saya juga Datuk Rameli pernah membantu ramai tokoh2 politik lain yang pada saat itu menghadapi kesukaran hidup antaranya tokoh2 didalam parti Amanah,PAS,PKR termasuk juga tokoh2 didalam UMNO.

10.Saya nyatakan secara terbuka hakikat ini atas prinsip kebenaran dan keadilan dan rasa terkilan kerana seorang yang budiman seperi Datuk Rameli ini difitnah tanpa pembelaan sewajarnya khususnya daripada mereka yang pernah mendapat bantuan ikhlas beliau.

11.Saya ingin mengingatkan kawan2 politik saya dahulu untuk menjunjung prinsip moral dan jangan keghairahan kepada kuasa menyebabkan kita menghumban prinsip moral dengan menfitnah seorang sahabat yang banyak menolong kita didalam perjuangan tanpa mendapat apa2 imbuhan.

12.Keihlasan beliau jelas kerana beliau menolong sahabat2 disaat sukar dan disaat mereka tidak mempunyai kuasa (justeru tidak timbul unsur rasuah).

13.Saya nasihatkan kepada Rafizi Ramli yang pada ketika awal perjuangan reformasi masih dibangku sekolah untuk berhati2 dan jangan bermain dengan api.

14.Saya tidak mahu diheret didalam perdebatan politik kerana saya bukan lagi ahli politik apatah lagi perdebatan politik hari ini hanya penuh dengan sampah kerakusan harta dan kuasa tanpa pertimbagan moral dan akhlak.Saya hanya ingin memberikan keadilan kepada seorang insan.  yang banyak berjasa kepada saya dan perjuangan.

Mohamad Ezam Mohd Nor
Setiausaha politik DSAI 1996-98
Pengasas Parti Keadilan Nasional 1999
Ketua Pemuda  1999-2006.
Tahanan ISA dan OSA 2001-03.

3 Mac 2019/ 25 Jamadil Akhir 1440H
Sent from my iPhone

---------------

MAKIAN HEBAT
KESAH 

JUALAN AGAMA

MAKIN RANCAK

MAKIN HEBAT

MAKIN RAMAI

TOWKAY


Pengerusi KTMB juga disiasat kes dana PAS RM90 juta

PENGERUSI KTMB Rameli Musa merupakan antara individu yang akan disiasat berhubung kes dana RM90 juta didakwa disalurkan kepada parti Islam itu daripada Umno, kata sumber.

Sumber tertinggi Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) juga berkata kesemua penderma tetap dan kroni PAS disyaki terlibat dengan penyaluran dana tersebut akan disiasat.

Menurut sumber, dana berkenaan dipercayai “dibersihkan” dengan memindahkannya dari satu akaun ke satu akaun lain, yang melibatkan beberapa akaun.

Kaedah itu dipercayai sama seperti taktik dalam pengubahan wang haram, kata sumber kepada The Malaysian Insight.

“Semua kita siasat,” kata sumber ketika ditanya sama ada Rameli masuk dalam senarai individu yang akan disiasat SPRM.

Menurutnya, selain tokoh korporat tersebut, SPRM juga kini berminat menyiasat beberapa orang lagi pemimpin kanan PAS, ahli perniagaan dan bekas menteri besar.

Ini memandangkan SPRM tidak menemui bukti sahih transaksi langsung antara dua parti itu atau antara ahli-ahlinya termasuk penggunaan akaun bank rasmi parti, kata sumber.

Nama Rameli muncul apabila disebut oleh bekas ahli Parlimen Pandan Rafizi Ramli sebagai individu yang didakwa bertanggungjawab membuat bayaran kepada blog Sarawak Report.

Bayaran itu didakwa untuk khidmat guaman bagi penyelesaian di luar mahkamah dalam kes saman Presiden PAS  Tuan Haji  Abdul Hadi Awang terhadap Editor Sarawak Report, Clare Rewcastle-Brown.

Rafizi mendakwa demikian beradasarkan analisis ke atas nombor pada cek untuk membayar RM1.4 juta kepada akaun peguam Rewcastle-Brown.

The Malaysian Insight masih berusaha mendapatkan penjelasan Rameli berhubung tuduhan berkenaan, melalui panggilan telefon dan kiriman pesanan WhatsApp.

Rameli yang dilantik sebagai pengerusi KTMB pada Februari lalu merupakan bekas naib pengerusi Ingress Corp Bhd dan bekas pengerusi Balfour Beatty Rail. 

Rameli juga pernah menganggotai lembaga pengarah Perbadanan Kemajuan Iktisad Negeri Kelantan selama beberapa tahun semasa Allahyarham Nik Abdul Aziz Nik Mat menjadi menteri besar.

Menurut satu tulisan penulis politik Mohd Sayuti Omar, Rameli juga menyertai lawatan Hadi ke Bangkok, Thailand pada 2017.

Siasatan ke atas kes tersebut kini antara lain membawa SPRM kepada lima orang pemimpin kanan PAS dan dua orang bekas pemimpin kanannya parti tersebut.

Semalam, SPRM menyiasat Mursyidul Am PAS, Hashim Jasin dan Ahli Exco PAS Mohamed Nasir Che Daud.

Antara perkara yang disoal SPRM adalah berhubung pembelian kereta mewah jenis Porsche Cayman.

Sebelum itu, Setiausaha Agung PAS Takiyuddin Hassan disiasat mengenai dakwaan beliau memiliki beberapa kereta dan motosikal mewah selain nombor pendaftaran kenderaan yang eksklusif.

Pada 8 Februari lalu, penyiasat anti rasuah merakam keterangan Ahli Jawatankuasa PAS Pusat Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz.

Nik Abduh merupakan individu yang dikenalpasti bercakap dalam satu rakaman suara mengenai Umno membayar dana kepada PAS.

Bekas timbalan presiden Nasharudin Mat Isa disiasat pada hari sama, 8 Februari manakala bekas naib presiden PAS Husam Musa yang kini naib presiden Amanah, disiasat dua minggu kemudian.

Siasatan itu dimulakan SPRM susulan laporan polis oleh orang awam selepas Hadi menarik balik saman ke atas pengarang Sarawak Report Clare Rewcastle-Brown berhubung tuduhan berkenaan.

Awal bulan lalu, Hadi dan Rewcastle-Brown menyelesaikan saman masing-masing di luar mahkamah London namun artikel 6 Ogos, 2016 berhubung tuduhan PAS menerima wang itu kekal di portal Sarawak Report.

Artikel lapan perenggan itu mendakwa RM90 juta dimasukkan ke dalam akaun pimpinan tertinggi PAS bagi mempengaruhi parti tersebut supaya menyokong Umno dan Barisan Nasional.

Pada minggu lalu, Sarawak Report menerbitkan satu lagi laporan mendakwa PAS menggunakan dana daripada Umno untuk membiayai calon parti itu bertanding pilihan raya umum Mei lalu.

Sarawak Report mendakwa kira-kira RM1 juta lagi didepositkan secara tunai oleh Umno ke dalam akaun PAS. – 4 Mac, 2019. HEBAT LEBAT

KETAK SENDAT

KAH KAH KAH

PUKRAK MUKRAK-----------------

RAHSIA DALAM KOTAK
APA MAT EZAM

CAKAP ?

SIAPA BOS GLC?

INI RAHSIA

DALAM KOTAK?Ezam dakwa 'bos GLC' bayar RM1.4 juta rakan Anwar

Bekas ketua Pemuda PKR (1999-2005) Mohamad Ezam Mohd Nor mendakwa 'bos GLC' yang dikaitkan sebagai individu yang membayar RM1.4 juta bagi pihak PAS kepada Sarawak Report merupakan rakan rapat Presiden PKR Anwar Ibrahim.

Mohamad Ezam membuat kenyataan itu selepas Naib Presiden PKR Rafizi Ramli semalam menafikan spekulasi itu dan sebaliknya mendakwa, tokoh korporat itu sebenarnya rakan Presiden PAS  Tuan Haji Abdul Hadi Awang sendiri.

Dalam kenyataan di Facebook hari ini, Mohamad Ezam mendakwa dia mengenali individu itu pada era Reformasi 20 tahun lalu ketika menjadi setiausaha politik Anwar, selepas diperkenalkan sebagai "kawan rapat" oleh presiden PKR itu sendiri.

Kata Mohamad Ezam, tokoh korporat itu membantu keluarga Anwar ketika beliau dipenjara serta membiayai kos guaman perbicaraan mahkamah melibatkan Anwar, selain menyediakan wang jaminan buat ratusan reformis yang ditahan ketika era Reformasi.

Selain itu, bekas senator itu juga mendakwa individu berkenaan menyediakan keperluan perbelanjaan PKR dalam pelbagai aktiviti serta membiayai wang deposit calon-calon parti dalam pilihan raya umum ke-11 pada 2004.

"Keikhlasan beliau jelas kerana beliau menolong sahabat-sahabat pada saat sukar dan pada saat mereka tidak mempunyai kuasa.

"Saya nasihatkan kepada Rafizi yang pada ketika awal perjuangan reformasi masih di bangku sekolah untuk berhati-hati dan jangan bermain dengan api.


JENG JENG JENG

KESAH MAKIN 

GELAP 

DUIT BERTUKAR 

TUAN

BUKAN RATUS 

BUKAN RIBU

JUTA JUTA


----------------

CADANGAN BETUL


CADANGAN BETUL
Sesiapa yang rasa diri tu tak dapat nak jalankan tanggung jawab yang diamanahkan eloklah secara sukarela mengundurkan diri, letak jawatan, jangan sampai digugurkan, undur diri secara bemarwah, jangan sampai digugurkan, jika digugurkan hilanglah marwah diri. 
on GUGUR GUGUR
Publish | Delete | Spam
hamim
on 3/4/19

Bah-------------

BODOH MACAM TOK ARAB


BODOH MACAM

TOK ARAB

Hoi babi. 
Pandai kau kutuk pak arab. 
Macam kamu tu betui semua. 
on HUKUM TOK ARAB
Anonymous
on 3/3/19
Kamu ni mulut tak da insuran. Gila babi punya komen. Beri komen bodoh. Sebenarnya komen untuk utk kamu. Cermin muka untuk lihat mukan sendiri. Komen itu adalah diri kamu. Terbitkan komen ini jika bukan bukan dayus. 
on HUKUM TOK ARAB
Anonymous
on 3/3/19NGOK MACAM

LOKMAN ADAM

Apasal Sarawak Report kena tunjuk lebih banyak bukti...? Buang masa je tok lobai sebab semua tukan, FITNAH. Baik PAS terus saman 200 juta paun sterling kat SR. Biaq padan muko dio. on HUKUM TOK ARAB
cikminah
on 3/3/19


Pi mampus lah tukar tiub. Bengong tahap gaban. Tak habis2 fitnah. Macam pandai sangat. on HUKUM TOK ARAB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/3/19


---------------

KENAPA KALAH


KENAPA KALAH?
Nak tau kenapa kalah? Baca balik manifesto tu tanpa ngok dan ngek. Baca manifesto tu tengok kiri kanan, jangan bayangkan sekarang masih tahun 1976 di mana rakyat masih guna telefon sangkut kat ganggang. 5 tahun dpt jadi menteri pun dah ok ler tu. Korang kata dulu, kalu tak puas hati boleh tukar balik kannnnnn... 
on KALAH
Publish | Delete | Spam
Bidin kg Lonek
on 3/3/19

kece


----------------

KENANG BUDI

KENANG BUDI
PAS pun sama ja. Tikam kawan tak hingat donia. Lps tu suruh org kenang budi dia. Apa budi PAS pd agama ya? Tambah waktu solat ka? Tuhan x reti jaga agama dia ke? 
on TERKANG BODY
Publish | Delete | Spam
Enculez Vous
on 3/3/19

ke----------------

BUNTING GUGUR

SIAPA 

BUNTING GUGUR
Rosmah gugur ke? 
Bila masa dia bunting? 
Sapa yang ada selera 
buat dia sampai bunting tu? 
on GUGUR GUGUR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/3/19

pimp
----------------

SURAT SOPAN
SURAT SOPAN
Ni bangsa pukimak. Hati busuk, bahasa pun busuk. Macam ni punya bloger, baik tak payah. Bahasa pun sangat pukimaknya. Org islam semua tak betul. Kamu pukimak jer betul. Memang haram jadah punya blogger. 
on GUGUR GUGUR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/4/19
Hoi babi, daripada kamu memaki orang islam, lebih baik kamu buat benda yg lebih berfaedah. Asyik maki orang jer. 
on GUGUR GUGUR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/4/19--------------

BUKAN LEBAI PAS YG TENTUKAN


BUKAN LEBAI PAS

YANG TENTUKAN
yang lebai belum tentu lebai mati nya nanti . yang kata kafir dalam doa mu belum tentu kafir mati nya nanti . Tuhan yang tentu , bukan ustaz pas yang tentukan ... itu pun nak ajar tuan haji .
 on AHLI PAS KENA KENCING
in response to Masalah ni senang jer nak settle. Islamkan clare, lepas tu kasi kawin dgn hadi awang. Suruh dia bertudung.. yg 1.4j tu anggap la sebagai mas kawin dan hantaran, kawtim. Tu pun nak kena ajar ke? Adoii slow betul cara lebai berfikir., by Anonymous.
Publish | Delete | Spam
abu
on 3/2/19

TPM-------------