Isnin, 10 Disember 2018

MANA MUFTEE ALIM ULAR MAK?

MANA MUFTEE
MANA FAK WA - MANA  FAK WI
BETUL KE APA YANG USTAD NI CAKAP
KALAU BETUL BAGUS

KALAU SALAH APAKAH
BANYAK AYAT PUTAR DALAM QURAN
KALAU PUTAR
BERAPA RAMAI KAKI PUTAR
JUAL AGAMA 
GUNA AYAT PUTAR ALAM

-----------------

LU INGAT ORANG AGAMA JUJUR BRO...
LU JANGAN SILAP
LU JANGAN INGAT ORANG ISLAM
ORANG KUAT SEMBAHYANG
PEMIMPIN PARTI ISLAM
SEMBAHYANG TAK TINNGAL
BACA DOA BERBUIH BUIH MULUT
DAH NAIK HAJI
DAH GI UMRAH PULUHAN KALI
MEREKA JUGA KUAT MENIPU
SELALU BOHONG
KAKI PUTAR

KALAU KENA  ISAP
PANCUT JUGA
SUKA JILAT JUGA
BILA PANCUT SEDAP
KUAT JUGA MENGERANG
KAH KAH KAH

KALAU MAKAN PETAI
 KENCING HARING JUGA
BERAK BUSUK  JUGA

JANGAN SILAP BRO....
FULUS CAKAP ARAB
MONEY CAKAP INGGERIS
DUIT CAKAP MELAYU
SEMUA TAK ADA AGAMA
----------------

PAK TAM
PAK TAM

SULTAN MELAKA
Pak Tam .. paling sedap bila entot bini orang ..jadi tang ni kita kena cool. Apa pun gwa anggap sekarang ini Pak Tam lah Melayu yang paling berani ..teruskan Pak Tam ..alang2 dah seluk .. biar sampai pancot. on 
APA PERANAN SULTAN
panglimo potaseh
at 5:02 PM
Dah tak setengah dah Pak Tam .. bila setengah bugis kawin dgn inggeris penoh .. jadinye satu suku bugis .. ini namanye neo-colonial. on
APA PERANAN SULTAN
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
at 4:45 PM
Nyeluk hingga ke pangkal lengan .. masalahnye Pak Tam ..mereka ni kita tak tau mana lengan mana bahu.. .. on 
APA PERANAN SULTAN
panglimo potaseh
at 4:37 PM

--------------------

KESAH DARI BANDUNG

LATAR KESAHNYA
gua jumpa gadis ini ketika
perjumpaan di bandung
sosok ini waklil dari indonesia
namanya FEBRAIANA 
kini aktif di PAPUA

datuk dibunuh
pada tahun 1965  
oleh CIA  & Suharto
justeru terus mengingati
perjungan kiri

ketika gua di bandung
kuala lumpur 
heboh tentang kuil
heboh tentng iCERD

lalu gua terangkan kepada sidang
sama saperti apa yang gua
surahkan pada khamis malam
22 NOVEMBER 2018 
di UIA

teori gua amat senang
ICERD 
digunakan secara bodoh tidak bijak
menteri tidak bijak 
mengolah persetujuan

mengapa TIDAK gunakan
PAMPBB
Perjanjian Antarabangsa 
Menghapus Penindasan Bangsa Bangsa

mustahil Bani Melayu
mustahil yang mengaku Islam
tidak menyokong keadilan
tidak menyokong 
penghapsuan penindasan

perkataan 
ICERD 
tidak memberi
apa makna dan tanda
justeru
pelbagi tohmah masuk
termasuk
kalau malaysia tanda tangan
perjanjian ini
kita semua boleh
boleh entot bini to guruGw udah dapat banyak cerita dari langsung, orang-orang yang anti di Malaysia itu rata-rata gak tahu apa itu ICERD, singkatannya aja gak ngerti. Gw yakin seleb kayak juga gak paham maksudnya apa. Ayo tolong jelaskan Mas Arie. Anda tahu apa?

---------------------

NI APA NI?

APA NI?


--------------------

PELIK MELIK
PELIK

LAGI 

MELIK

ada apa

pada

SABTU

16.02.19


-----------

TAMRIN DURHAKA
SULA TAMRIN 

SI DURHAKA
Ish....ish......ishh...sahlah tamrin ni durhaka kt freeloader. Tapi ok gak idea dia, kesultanan johor. Waa gua nk pindah kt johor le...mana tahu cucu gua kawen dgn kerabat johor dan mana tahu cicit gua dpt jd freeloader gak.... on 
APA PERANAN SULTAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/10/18


--------------

MA LA UU
MA LA UU
jika malaul aala itu maknanya malaikat peringkat tertinggi....apa ke jadahnya ustaz mangkok tu cakap ianya merujuk kepada asal usul bangsa Melayu.... ouni sudah mengalhksn Hikat Melayu karangan Tun Sri Lanang. Agaknya masa belajar pondok dulu budak ustat ni tetido agaknya....lain diajar guru lain yang difahaminya.... on PENCERAHAN
Publish | Delete | Spam
Jigit
on 12/10/18i


---------------

DUIT HAJI KENA CURIDUIT PAK AJI

DUIT AK AJI

KENA CURI


Akaun TH alami defisit RM4.1bilion pada 2017Akaun Tabung Haji (TH) pada 2017 yang dibentangkan di Parlimen hari ini menunjukkan jumlah aset keseluruhan TH ialah sebanyak RM70.3 bilion, dengan jumlah liabiliti sebanyak RM74.4 bilion.

Laporan akaun TH pada 2017 juga menunjukkan defisit sebanyak RM4.1 bilion pada 31 Disember 2017.

Sehubungan itu, Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Mujahid Yusof berkata, dengan kedudukan kewangan sebenar TH pada tahun tersebut, pengisytiharan serta pembayaran hibah bagi tahun 2017 telah melanggar Akta Tabung Haji 1995.

LEMBAGA ITAM

MENCURI DUIT

TABUNG AJI


------------------

TANGKAP RAMPAS HARTATANGKAP DAKWA

SEBAT


Siasatan kes bekas Adun BN di Kedah seleweng dana hampir selesai, kata SPRM


Siasatan terhadap seorang bekas Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Barisan Nasional (BN) di Kedah yang didakwa menyeleweng dana khas Menteri Besar tahun lalu, hampir selesai, kata Pengarah SPRM negeri  Mohd Fauzi Mohamad.

Beliau berkata kertas siasatan mengikut Seksyen 17(a) Akta SPRM 2009 memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan denda lima kali ganda nilai suapan jika sabit kesalahan itu, akan dihantar kepada pihak Jabatan Peguam Negara dalam tempoh terdekat untuk tindakan lanju


MASUK JIL

SITA HARTA 

DARI ANAK

DARI TIGA BINI

JANGAN ADA

AMPON


-----------------

ENTOT FREE
     ENTOT FREE
Itu tujuan berugama ..gaduh, rebut, entot ..bila mati yg ini kata syahed .. yang itu syaheed .. on BEREBUT KEPALA AGAMA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 12/9/18--------------

AJEN CIA
CiA
Maluuuu aku laaa on 
MANA MUFTEE
Zainal Abdullah
on 12/10/18

Ustad ni sebenarnye ajen CIA nk burukan islam.. Kalo x percaya bole Tanya nik abodoh.. Dia kenal ajen CIA.. Kah kah kah kaninabo.. on
 KURANG AJAQ
Publish | Delete | Spam
jiwa merdeka
on 12/10/18

-----------------

APA PERANAN SULTAN


APA PERANAN

SULTAN

ROMPAKAN DI SIANG  HARI 
  SERAHKAN  SAJA  JOHOR 
 KEPADA  SULTAN

Tamrin Tun Ghafar

Ahad - 09/12/18
( 1 -  24 )


1.    "Alang - Alang  Menyeluk Pekasam Biar  Sampai Ke Pangkal  Lengan”.

2.   Perumpamaan ini saya gunakan bagi membantu Sultan Johor yang kebetulan keturunan setengah Bugis dan setengah Inggeris mengusai sepenuhnya setiap inci tanah  negeri tersebut.

3.   Jika masih ingat Negara  kita pernah dua kali dijajah oleh Inggeris dan kebetulan pula asal usul  Raja Johor pula adalah orang Bugis dari kepuluan Sulawesi, Indonesia.

4.  Jika kita menyingkap sejarah moden yang bermula dari Sultan Ibrahim, moyang kepada Sultan Ibrahim sekarang, berbagai perkara  yang telah dilakukan; ini termasuklah cerita ada di kalangan mereka yang berlagak lebih Inggeris dari Inggeris sendiri, ada yang hobinya mengadakan hubungan dengan isteri orang, menzalimi ,  mencedera malah membunuh rakyat sesuka hati dan merampas tanah negeri atas nama Tanah Sultan atau Sultanate Land.

5.  Kes terbaru yang telah bocor ke pengetahuan rakyat ialah berhubung Pulau Kukup.

6.  Khaled Nordin, Menteri Besar Kerajaan UMNO / BN dahulu telah bukan sahaja menarik balik status Pulau Kukup sebagai Taman Negara , malah bagi maksud mengampu Sultan atas sebab - sebab tertentu secara senyap - senyap telah memindahkan tanah tersebut menjadi Tanah Kesultanan atau Sultanate Land.

7.  Pulau tersebut telah diwartakan sebagai Taman Negara pada tahun 1997.

8.  Sepatutnya Kerajaan baru yang diketuai oleh Osman Supian dan EXCOnya  MEMBATALKAN saja kelulusan yang dibuat itu, bukan mengesahkan salahlaku Kerajaan lama.

9.  Alasan kononnya pemindahaan Taman Negara Pulau Kukup dan semua Taman Negara dari Kerajaan Johor ke Tanah Kesultanan atau Sultanate Land bagi melindungi kepentingan dan kedaulatan negeri Johor adalah tidak masuk akal dan bodoh.

10.   Sebelum peristiwa  'rampasan' Taman Negara Pulau Kukup itu berlaku difahamkan tanah seluas melebihi 50,000 ekar dan  beberapa bidang tanah lain telah pun diberi kepada Sultan oleh Kerajaan UMNO/ BN.

11.  Malah saya difahamkan juga Kerajaan PH telah meluluskan beberapa keping tanah berpotensi kepada orang yang sama atau  proksinya.

12.  Mana - mana EXCO yang tidak bersetuju atau sehaluan dengan kehendak Sultan berkemungkinan besar mereka akan diugut oleh Sultan atau konco - konconya.

13.  Harus diingatkan sekali lagi tanggungjawab utama semua Wakil - Wakil Rakyat Pakatan Harapan khasnya Osman Sapian dan barisan EXCOnya ialah berkhidmat untuk rakyat.

14.  Tanpa sokongan rakyat mereka semua tidak akan berpeluang menjadi Menteri Besar, EXCO, Wakil Rakyat dan jawatan - jawatan lain.

15.  Mereka juga harus ingat bagaimana Sultan dan anaknya yang tak cerdik tapi 'syok' sendiri itu telah berkempen secara terang - terangan meminta rakyat menolak parti PH; justeru mengapa MB dan EXCO dan Wakil Rakyat yang lain  beria - ia sangat nak berbudi kepada Sultan dan keluarganya yang TIDAK mahu mereka ( PH ) mengambil alih kuasa dari UMNO/ BN?

16.   Cukuplah dengan kekayaan dan kemewahan Sultan dan keluarganya ; biarlah mereka berbangga dengan Istana - Istana dan ratusan kenderaan  hasil segala jenis cukai , pendapatan negeri dan segala jenis hasil mahsul negeri seperti tanah , pasir sungai dan laut , boxsite , perairan Selat Johor dan lain - lain lagi sama ada secara sah atau sebaliknya.

17. Jika hendak  'melindungi kepentingan dan kedaulatan negeri Johor' dijadikan alasan oleh Sultan dan anaknya bagi memiliki sebanyak mana tanah dan pulau, maka adalah lebih baik serah sahaja keseluruhan negeri Johor kepada Sultan; justeru status Sultan diubah dari Raja Berpelembagaan kepada Raja Mutlak.

18.  Selepas itu Sultan bolehlah melantik siapa sahaja menjadi Bendahara atau Menteri Besar tanpa melalui proses pilihanraya.

19.  Perlembagaan negeri boleh dipinda dengan hanya kehendak Sultan ; ini termasuklah setiap inci tanah di buni Johor dikuasai olehnya.

20.  Ini adalah lebik baik dari berselindung di sebalik Menteri Besar Osman Sapian , EXCO dan Wakil - Wakil rakyat yang dah mula lupa jasa rakyat.

21.  Janganlah jadi  "Kacang Lupakan Kulit" , "Dah Menyeberang Tongkat  Di Buang".

22.  Semoga rakyat dan Sultan diberi kesedaran ,  keinsafan  dan jati diri demi kebaikan bersama.

23.  Segala kedudukan , pangkat,  kekayan dan kemewahan yang kita nikmati adalah sementara sahaja.

24.   Sultan , Menteri Besar , Mufti dan rakyat biasa semuanya AKAN  MATI  dan PASTI akan disoal dialam kubur dan PASTI akan dibangkitkan semula bagi ketentuan Syurga dan Neraka ;  HANYA  AMALAN BAIK  DI DUNIA  YANG  BOLEH  MENJADI
PENYELAMAT.

Terima Kasih.

MASANYA 

DAH TIBA

BANI MELAYU

WAJIB BINCANG

APA SEBENARNYA

PERANAN RAJA 

DAN

SULTAN

--------------

KATO PANGLIMO
KATO PANGLIMO
Yg katik petik lada. Yg lumpoh jaga rumah. Yg buta tiup tampi. Yg jaga ugama sapa pulak? A. Haji Sotong B. Raja Bomoh C. Pendekar Todi D. Raja dan Sultan E. Tsarani Russia on 
MENJAGA KESUCIAN ISLAM
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 12/9/18
Itu tujuan berugama ..gaduh, rebut, entot ..bila mati yg ini kata syahed .. yang itu syaheed .. on BEREBUT KEPALA AGAMA
panglimo potaseh
on 12/9/18
Budak hafez 9 ekor yg kono sontot lobang jubor ari tu apa crita ..sonyap jo ..dah dijanjikan Syurga ke.. ini dah kira ICERD nih. on
PENJUAL AGAMA BERGADUH
panglimo potaseh
on 12/9/18

----------------

KETUHANAN MELAYUKETUHANAN 

MELAYU
Laaa 55 dari 57 negara islam sagn icerd.. macamana parti ismelayu islam umno pas tentang icerd.... islam dia lain kot.... sebab dia betul2 pejuang ketuhanan melayu..... Idpp mala uu Idop mala uu on 
TIBAI JANGAN TAK TIBAI
haron haron
on 12/9/18
UMNO dan PAS bersama Israel Zionis yang menentang ICERD? Laa, baru aku tau. Celaka betul Zahid Jawa dan Hadi Sotong yang atk bagi tau malauun malauuun yang bercekik2 bertiarak di jalanan. Pundek betual semua ni! on
 TIBAI JANGAN TAK TIBAI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/9/18
----------------

PENCERAHAN


CERAHAN
Al malaul Ala kalau mengikut kitab hujahtullah Al Balighah karangan mujaddid dan ilmuan besar india shahwaliullah Al dihlawi membawa maksud malaikat2 peringkat tertinggi. Terdapat 2 kategori malaikat yg wujud dlm membantu Allah menguruskan alam ini 
iaitu:
 1) Al Malail Ala=iaitu malaikat2 peringkat tertinggi 
2) Al Malail Safil=iaitu malaikat2 peringkat rendah Al Malail Ala atau Al Malaul Ala yg dipanggil malaikat2 peringkat tertinggi ini diketuai oleh Malaikat Jibrail on 
ADA SEBANRNYA MA LA UU AQ LA
Publish | Delete | Spam
budin hassan
on 12/10/18 
------------------

JANGAN JADI BARUA INTERNET


JANGAN JADI

BARUA INTERNET
Ustaz dah minta sesapa tak puashati buat wacana atau anjurkan forom diskusi ilmiah . Tt boleh jadi penganjur baru nampak intelek bukan jadi blog barua keyboard warrior on
 MANA MUFTEE
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/10/18
------------

RIMAU TAKUT
RIMAU TAKUT 
Ma La Uu Aq La maksudnya Ma La Un .Ostad Ma La Un tu ramai tt. Ostad jenis ini harus duduk disangkar harimau . Apabila harimau nak baham ostad ni sebut aja Ma La Uu ...... sebab harimau takut Ma La Uu sbb disebut dlm Al Quran . on ADA SEBANRNYA MA LA UU AQ LA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/10/18-------------------

95% NO HAL


95%NOHAL
Kalu aku ketua negara dan rakyat aku adalah 95% rakyat asal negara, aku pejam mata sain je ICERD tu. No hal punya. on 
TIBAI JANGAN TAK TIBAI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/9/18
---------------

NAK KAWIN MAK USTAD
NAK KAWIN 

MAK USTAD
Wah ustaz siap petik nama mak bapak orang. Ooi ustad, rekomen mak kau kahwin ngan aku sebab bapak kau tak pandai ajar kau. Senang Hari2 aku sontot mak kau, lepas tu Hari2 aku bagi ustad minum air basuh jubor aku, biar ustad cerdik sikit. Ustaz alhafiz kepala butoh. on 
PENJUAL AGAMA BERGADUH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/9/18----------

MALAONMALAON
Mala un...mala oun...
malaoun...malaun on 
MAL LA UU
Jigit
on 12/9/18-----------------

HUKUM FARDU AIN

ICERD DARI QURAN

HUKUM FARDU AIN

Bro TT Setahu gua melayu berasal dari tanah itu benar, tapi tak tahu la pulak dari tanah mana. Tanah jawa ke, tanah semenanjung arab ke atau tanah di kutub utara. Gua tak pernah la pula terjumpa dalam tesis atau jurnal yg melayu berasal dari Al Quran. 
Mungkin juga boleh minta tolong osstaz tu huraikan sikit pasal himpunan ICERD juga berasal dari Al Quran.. Sebab dengar cerita hukumnya fardhu ain..betul ke? Kah kah kah Anak belalang on 
JANGAN MARAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/9/18

---------------------

SULA
SULA
Sulalatus salatin berasal dari perkataan sula. Melayu suka sula dan disula, suka drama sula. Salatin tu macam sajat dalam tin. on SALALATUS SALATIN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/9/18----------------

MABUK KETUM

MABUK KETUM
Ni kes terpencil tt, tak perlu nak besar2kan. Ustaz ma la uu aq la tu sebenarnya sedang mabuk ketum. Sebab tu melalut lalut. Kalau ditanya soalan tentang asal usul dia, mesti dia jawap dia dari bangsa arab hulu. Abaikan jer ustat jenis ni, tak membangun minda dan tiada nilai ekonomi. on MANA MUFTEE
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/9/18


-----------