Khamis, 6 Mei 2021

TERKINI TER NOWW TERBARU - MUNIRAH

 


TERKINI TER NOWW

TERBARU

MUNIRAH

TANGGA PERNIAGAAN LUMAYAN

 


TANGGA PERNIAGAAN

LUMAYAN

1 - JUAL AGAMA

2 - JUAL AYAM

3 - JUAL AP

panglimo potaseh commented on

 "PERNIAGAAN JUAL AGAMA"

Betul gwa caya ..jual agama dan jual ayam biznis yang tertua di dunia ini ..tapi ..tapi ..jual AP paling lumayan ..goyang telor, goyang tetek dapat biliyun2 ..lu tak caya lu tanya Tan Seli Ajjah Rafidah .

INI BERITA BAIK DAN BERITA BURUK

 

BERITA BAIK

GEROMBOLAN

SEDANG GADUH

SAMA SENDIRI

KHALAS

BERITA BURUK

KALAU MEREKA

IKUT NASEHAT 

MUHASABAH 

DIRI

MAKA RAKYAT

AKAN DITIPU LAGI

KAH KAH KAHMuhasabah kenapa rakyat marah, gesa Asyraf Wajdi

PEMIMPIN kerajaan tidak boleh menuding jari kepada rakyat yang marah dan mempertikaikan pentadbiran Perikatan Nasional (PN), kata Ketua Pemuda Umno Asyraf Wajdi Dusuki.

Mereka sebaliknya perlu bermuhasabah dan cuba memahami kenapa rakyat marah, katanya.

“Ada pemimpin kerajaan dakwa rakyat dihasut untuk marah. Bagaikan ada perancangan sistematik untuk bangkit kemarahan rakyat.

“Cukup-cukuplah menuding jari dan mencari salah. Lebih baik ambil peluang bermuhasabah. Ada sebab kenapa rakyat marah!” katanya dalam satu tulisan di Facebook.

Asyraf Wajdi tidak menyebut nama “pemimpin kerajaan” yang dimaksudkan.

Menteri Wilayah Persekutuan Annuar Musa baru-baru ini dilapor berkata ada usaha terancang untuk menanam kebencian kepada kerajaan PN melalui penyebaran berita palsu di tengah pandemik Covid-19.

“Kita nak beritahu bahawa kita sedar ada usaha yang agak terancang untuk menanamkan kebencian kepada kerajaan.

“Kita tahu perkara itu dilakukan secara agak tersusun maka kalau sekiranya kerajaan tidak punya keupayaan untuk membuat penjelasan dalam masa yang pantas dan dengan cara yang berkesan maka kerajaan akan menerima akibatnya,” kata Annuar.

Bekas setiausaha agung Umno dan Barisan Nasional (BN) menjawab soalan mengenai amalan kerajaan yang disifatkan pilih bulu dalam hal berkaitan pandemik Covid-19.

Menurut Asyraf Wajdi, rakyat marah kerana wujud pilih bulu dan pilih kasih, atau double standard, dalam pematuhan prosedur operasi standard (SOP) bagi mencegah Covid-19.

“Rakyat marah sebab wujud layanan berbeza dari segi penguatkuasaan undang-undang.

“Rakyat marah sebab kompaun dikenakan tanpa pertimbangan kemanusiaan bahkan seringkali bersifat dwi-standard (kayangan dan marhaen),” katanya.

Rakyat bukan marah kerana kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), kata Asyraf Wajdi, tetapi mereka marah kerana cara pelaksanaannya dan prosedur operasi standard yang tidak konsisten dan cacamarba.

“Fahamilah keresahan rakyat! Selamilah kepayahan rakyat! Dengarilah denyut nadi dan suara hati rakyat!” tambahnya.

Beliau mengingatkan pemimpin diangkat oleh rakyat untuk berkhidmat kepada rakyat.

Putrajaya minggu ini mengumumkan pelaksanaan PKP di Selangor bermula semalam serta di Kuala Lumpur dan beberapa daerah dan mukim di Terengganu, Johor dan Perak bermula hari ini.

Menteri Kanan Kesihatan Ismail Sabri Yaakob berkata beliau faham rakyat marah dengan pelaksanaan PKP itu, kali yang ketiga sejak Covid-19 menular di Malaysia pada awal 2020.

Namun katanya keputusan kerajaan itu hanya untuk memastikan keselamatan rakyat.

PKP di enam daerah di Selangor berkuat kuasa sehingga 17 Mei sementara bagi Kuala Lumpur dan daerah-daerah lain sehingga 20 Mei. – 6 Mei, 2021.

DARI PENGALAMAN

DULU

GEROMBOLAN

TIDAK AKAN

MUHASABAH

KAH KAH KAH

GEROMBOLAN

 AKAN TERUS

MUHASARAWAK

AMIN
WAL KARUTTUN AL KUNTUT TUN TAK MALUUUN

 


WAL KARUT TUN

AL KUNTUT 

TAK MALUUUN

Unknown commented on 

"PERNIAGAAN

 JUAL AGAMA"

Tat yg popular zaman sekarang berebut cari piblisiti murahan yg menjatuhkan maruah agama..contoh yg pergi belah mulut rumah biduanita tersohor.urmn.tat pun cari mkn...yg betul tat ialah ebl yg mengisi perut si miskin...ini baru ustaz yg faham agama islam


BANGSA MELAYU

 PERANG

LAWAN FIRAUN

INI FAKTA BETUL

LAWAN MAHAFIRAUN

MASA REFORMASI

TAHUN 1998

KAH KAH KAH

PEDAGANG ARAB BAWA ISLAM - ULAR MAK JADI PENJUAL

 
PEDAGANG ARAB

BAWA ISLAM

ULAR MAK MELAYU

JADI PENJUAL

DOWN LINER

Yeop sepet commented on

 "JIBON AL KARUTON

 BIL KONTUT TUN"

Org melayu, sejarah pengislaman dah lama sejak kurun 8 lagi.buku sejarah sekolah sebut kurun 12, pedagang arab bwk masuk islam. Itu le org melayu percaya,islam dibwk oleh bisnesmen arab.jadik la org melayu pedagang agama skg nie dgn agama2 pun depan jual.walhal,fakta tu salah,bukan pedagang,bukan kurun 12, 


keturunan nabi sebenarnya yg islamkan org melayu,org melayu diislamkan dgn mazhab syiah,kuat pengaruh ahlul bayt dlm org melayu.tak percaya bukak undang2 tubuh negeri Perak dan pahang,Tak pasei2 guna rujukan empayar safavid parsi iran,moyang aku syed hussein al faradz al jaafari,mufti awal Perak utk sultan pertama Perak muzaffar shah,syed hussein mazhab jaafari syiah.anak cucu dia apps tu jadi bendahara org kaya2 besor 4 perak.


masuk je kurun 17 18,british mula masuk depan bwk mai sama ulama2 wazir2 drp uthmaniyah,bwk mazhab sunni.masuk kurun ke 19 20 plak british bwk masuk wahabi, tu sbb org melayu jahanam dlm bab2 agama. Elok2 pegang pd keturunan nabi,skg nie pegang mazhab pembunuh keturunan nabi. Ulama2 yahudi kata Msia nie the blessed land, Mana idaknya keturunan nabi syed2 lagi ramai di sini drp yg ada di arab sana,keturunan nabi paling ramai bangsa melayu bukan arab.tu sebab tanah nie dirahmati mcm ulama2 yahudi cakap. Zmn skg,org melayu dah Tak pegang islam yg original Kita anuti, jgn heran nape bangsa Kita skg jahanam.

SELAMAT BERBUKA

 


DAH DOKEK


RAYO RAYO
TAK LAMO LAIE
KITO RAYO

TAHUN LALU 
RAYO BANGLA
TAHUN INI 
RAYO BANGLA LAIE

NAK BUEK MACAM MANO
MAT KOBID
MASIH MENYERNAG
HAMPEH

ANGKA MAKIN NAIK
NAK RAYO PUN
ANGKA TAK TURUN
BANYAK PASAR RAMADAN
DAH TUTUP
TAPI ANGKA TERUS NAIK

CILAKO CILANAT
ORANG MELAKO
TAK BERSUNAT
KAH KAH KAH

DAN DAN DAN
ESOK PAGI
GUA
NAK AMBIK BATANG PINANG
LIMPA DAN HATI
NAK BUEK RONDANG
DI PASAR COW KIT
HA HA HA

HARI INI
GUA PANASKAN
APA YANG ADA
ESOK GUA KE CHOW KIT
BELI SUPPLY
UNTUK SEMINGGU

MAKANLAH
APO YANG ADO
DULU
AMIN

SELAMAT BERBUKA
SELAMAT BERSAHUR


SEX BUKAN DIBURIT ATAU DIKONTOL

 SEX BUKAN

DIBURET DI KONTOL

SEX DI KEPALA

Yeop sepet commented on

 "LOBAM KULIT BABI"

Kalau korea lak mcmane TT,gua rasa amoi korea paling hot.tapi la, china utara dan korea nie satu spesies,manchu. Depa dah mix dgn mongolia. Jgn heran la apsei jibby leh sangkut,puting pink oo.kahkahkah

PANDANGAN BETUL MAT LEKEH

 


NAMA MAT LEKEH

TAPI

PANDANGAN BETUL


Mat Lekeh commented on 

"BELAJAR 

MEMAHAMI SEMIOTIK"

Sy sokong hujah enche tt walaupun sy tak belajar agama di pondok, di mesir, di al azhar atau di serambi mekah darul moscow. Sy skola agama peringkat rendah je. Sy juga faham apa maksud di dalam blog enche tt, dan faham apa maksud keluhan dato hamid bador yg kecewa serta menghantam hamzah. 


Tapi mmg celaka ada olar mak, Tat dan lobai yg berlabon mengherdik dato hamid bador. Woi malaon jgn bertopengkan agamalah..bila hal rasuah menikus, bila hal sajat atau hal makan babi semua berlabon tunjuk juara..phuiii

HURAAAY - ENJOY DE MENJOY

 


BRO LU

 ENJOY DE MENJOY

KAH KAH KAH

LU BAGI MAK LU

BAPAK LU

SAKIT KEPALA

KAH KAH KAH

SELAMA INI

CIK GU SAKIT JIWA

KAH KAH KAH

BILANG PADA

MAK LU

JANGAN HANYA

PANDAI

BERANCUK 

KAH KAH KAH

BELAJAR 

PANDAI 

AJAR ANAK

KAH KAH KAHSemua sekolah di Kuala Lumpur, Putrajaya ditutup mulai esok

SEMUA sekolah di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) di Kuala Lumpur dan Putrajaya ditutup esok dan lusa.

KPM menerusi kenyataan hari ini memutuskan demikian berikutan penutupan semua sekolah di bawah KPM di Selangor pada tarikh sama. 

“Keputusan KPM untuk menutup sekolah adalah bagi mengurangkan pergerakan dalam komuniti dan pergerakan antara negeri memandangkan kedudukan kedua-dua wilayah ini yang bersempadanan dengan daerah-daerah dalam negeri Selangor,” menurut kenyataan itu.

KPM memaklumkan dalam tempoh penutupan tersebut, Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) akan dilaksanakan mengikut kesesuaian guru dan murid.

Sementara itu, pergerakan pulang murid asrama sempena cuti hari raya Aidilfitri, pihak sekolah perlu mengekalkan jadual pergerakan pulang yang ditetapkan untuk mengelakkan kekeliruan dalam kalangan murid dan ibu bapa atau penjaga.

KPM turut memaklumkan semua sekolah di bawah kementerian itu di Selangor akan ditutup pada tarikh sama berdasarkan syor Mesyuarat Jawatankuasa Khas Keselamatan Negeri Selangor (JKKNS).

Keputusan itu juga dibuat setelah mengambil kira tempoh persekolahan yang hanya berbaki dua hari sebelum sekolah ditutup sempena cuti Aidilfitri tahun ini. – Bernama, 5 Mei, 2021.

BERANCUK SUKA

JAGA ANAK

MALAS

AMIN

BAGI PADA

CIK GU 

MENGAJAR

WOIT

ROTANLAH

ANAK SENDIRI

KAH KAH KAH
KERANA DITIPU OLEH ANWAR
KEJAYAAN BESAR

MORAL STANDING

ANWAR IBRAHIM

IALAH MENIPU 

RAKYAT TERAMAI

 

 Unknown commented on

 "NAJIB PEMIMPIN ISLAM"

TT, bagaimana dengan juara reformasi, Anwar Ibrahim? Dia ada berapa "moral standing"? Ingat tak dia pakat dengan tim banduan nak guling Muhiyiddin. Mgapa orang Pakatan Harapan masih anggap dia penyelamat negara?

HURU HARA DIPERLUKAN UNTUK MERUBAH SISTEM

 


HURU HARA

DIPERLUKAN

UNTUK MERUBAH

SISTEM YANG ADA 

TANPA REFORMASI 

TANPA HINDRAF 

TANPA BERSIH

 KITA TAK MENANG

 PRU14

Unknown commented on 

"DARI JALAN RAYA

 TURUN KE HUTAN RAYA"

Tak betul, Hisham. Ceritanya begini Jadi pemimpin tapi gagal menbangun negara Rakyat mula muak Diperguna kuasa asing Tipu pilihanraya, undi hantu Tentera dapat tahu, batal pilihanraya Kuasa asing tabur duit ala Hong Kong Penghasut turun jalanraya Negara huru hara


UJI KAJI NYAMOK ?

 


UJI KAJI

NYAMUK DI MALAYSIA

SAPA ADA MAKLUMAT

SILA BOCORKAN

BELAJAR MEMAHAMI SEMIOTIK 

ILMU SEMIOTIK


GAMBAR 
TIGA BEKAS ANGGOTA POLIS
DAN 
ALAMAT RUMAH MEREKA 
DIPAPARKAN OLEH MEDIA
HAIRAN KE?

APA MAKNANYA

APAKAH SPRM
TELAH MENGUBAH STRATIJI
LEBIH TELUS
MAHU MELAWAN RASUAH
MAKA GAMBAR
 DAN
ALAMAT SOSOK 
YANG DIKHENDAKI 
DIUMUM PADA ORANG RAMAI ?

JIKA INI  LANGKAH
BARU SPRM
KITA  ANGKAT  TOPI
TAHNIAH !

KERAN BIASANYA
KALAU KES  RASUAH DATUK
KES RASUAH TAN SERI
KES RASUAH TOWKAY CHINA
KES RASUAH CUKONG
TAK ADA GAMBAR
DI TAYANG
JAUH SEKALI
ALAMAT DIPAPAR

BERITA RASUAH 
SOSOK SOSOK
INI DILAPOR SEPINTAS LALU
TANPA GAMBAR
TANPA SUSULAN
HANYA BERIAT
' SEOARANG TAN SERI DIPANGGIL SPRM'
'SEORANG MENGAKU DATUK DICARI SPRM'
TAK TAHU PUKIMAK DATUK MANA
PANGTAT NEGRO  TAN SERI MANA


DARI ILMU KAJIAN SEMIOTIK
PASTI TIGA MATA MATA INI
PC BIASA
DALAM BAHASA LAMA
POLIS CABUK 
TAK BERPANGKAT
TAK ADA PENGARUH

KALAU AMBIL RASUH  PUN
TAK  2 RIBU
KALAJU TERLIBAT KES BESAR
HANYA MACAI

BUKAN  MACAM  KES KJ
KES  MAT HASSAN
KES ANNUAR MUSA
MELIBATKAN BEJUTA JUTA
TAPI
TAKA ADA TINDAKAN
KHALAS


SPRM cari 3 bekas 


anggota polis

KUALA LUMPUR – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Putrajaya kini sedang mengesan tiga bekas anggota polis bagi membantu siasatan kes suruhanjaya itu.

Individu pertama, Azhar Adon, 61, mempunyai alamat terakhir di No. 6, Lorong Tan Sri Abdul Rahman Hashim 8, Taman Desa Baiduri Cheras, 56000 Kuala Lumpur.

Sementara itu, individu kedua, Rosli Bali, 59, mempunyai alamat terakhir di No. 43, Jalan Wawasan 1/3, Bandar Baru Ampang, 68000 Ampang, Selangor.

Individu ketiga pula, Yusof Ali, 65, mempunyai alamat terakhir di No. 9, Lot 924, Kampung Kuala Pajam, 43700, Beranang, Selangor.

Sehubungan itu, orang ramai yang mengenali atau mempunyai maklumat mengenai ketiga-tiga individu tersebut diminta menghubungi pegawai penyiasat, Penolong Penguasa Salimatun Farhanim Hishamuddin di talian 03-8891 1666 atau 013-286 0986. – 


APA JADI

DENGAN KES

YANG BERGELAR

DATUK SERI

TOWKAY 

DADAH KE?

AMIN 

SAJE TANYA

JANGAN MARAH

 KAH KAH KAHMENULIS MERAKAM SEJARAH

 MENULIS

MERAKAM SEJARAH

Unknown commented on

 "BUKAN KASTA KAYANGAN"

Kasta tulis merakam ada dalam kasta/strata masyarakat Mana mana bangsa/masyarakat didunia. Nama sebenarnya jester/biduan/scholars. Kebetulan suku tok tt ni biduan. Kerja pun dulu dalam dunia wartawan. Atau mmg darah biduan macam mana pun nak merakam tulis

JIBON AL KARUTON BIL KONTUT TUN

 AL JIBON KARUTON

BIL KONTUT TON

Unknown commented on 

"BUKAN CINO 

YANG DILAWAN"

Melayu tu keturunan nabi Ibrahim dan dari salah satu klan Yahudi yg hilang. The missing clan. Semua perangai Yahudi dipelopori oleh Melayu. Pribumi sebenar adalah suku asli termasuk lah suku biduanda, tu baru Ori. Semayang Hari2 baca fatihah tapi perangai mengalahkan Yahudi.

PERNIAGAAN JUAL AGAMA

 


JUAL AGAMA

DAN

JUAL AYAM ADALAH

PERNIAGAAN

TERTUA DALAM

DUNIA

AMINGuna agama raih undi undang musibah, kata Rafidah

BEKAS menteri Rafidah Aziz memberi amaran sikap ahli politik yang berterusan menggunakan agama untuk meraih sokongan dan undi akan membawa musibah kepada negara.

Rafidah dipetik portal Free Malaysia Today berkata berdasarkan pengalaman panjangnya dalam politik, hala tuju negara nampak membimbangkan.

“Apabila agama dipolitikkan, anda akan terlencong daripada rukun sebenar agama. Anda tafsir agama mengikut nafsu supaya ‘menghalalkan’ matlamat anda. Saya bimbang melihat hal ini.

“Dalam 55 tahun menceburi politik, sejak zaman Tunku Abdul Rahman dan Tun Abdul Razak…saya boleh ‘nampak’ keadaan kita sebelum ini, keadaan kita sekarang ini, dan ke mana kita selepas ini. Apa yang saya ‘nampak’ menakutkan saya,” katanya dalam temubual bersama FMT.

Justeru, Rafidah menggesa rakyat Malaysia supaya berfikir secara objektif pada pilihan raya umum akan datang. Ahli politik katanya suka berslogan dan mengubah mesej mengikut etnik pengundi yang disasarkan.

“(Kalau) Dia pergi ke majlis agama orang Islam, (dia) siap pakai serban dan sarung, cakap pasal ‘Allah’…(main) rentak Arab,” katanya.

“Kemudian dia pergi jumpa orang Cina, cakap pasal kita berbilang bangsa. Lepas itu dia pergi jumpa orang India pula…Ini semua tak patut. Kamu harus bercakap dengan semua sebagai rakyat Malaysia,” jelasnya.

Rafidah seterusnya berkata beliau lebih khuatir halu tuju negara dan rakyat secara keseluruhan, bukan hanya masa depan orang Melayu.

“Saya Melayu, tapi pertama-tama sekali saya rakyat Malaysia.”

“Kalau kita terus-menerus menyokong politik yang berat kepada kaum tertentu, kita tanam benih perselisihan.” – 5 Mei, 2021. 

AGAMA 

MENJUAL TAKUT

KAH KAH KAH

RAMAI TAKUT

BUKAN KERANA

AGAMA

KAH KAH KAH

TAPI TAKUT

SOSOK YANG 

KLIM JADI

WAKIL TUHAN  

AMIN

TUHAN TAK  PERNAH

MENANGKAP 

 AMIN

TAPI  YANG KLIM

WAKIL TUHAN

 AKAN  

MENANGKAP 

DAN MENYEKSA

AMIN


KESATUAN EROPAH TIBAI CHINA MERAH

 


KESATUAN EROPAH

TIBAI 

CHINA MERAH

JALUR SISTEM EKONOMI SOSIALIS

 BANYAK NEGARA

PAKAI BEBERAPA

JALUR

MALAYSIA PAKAI

HOSPITAL PERCUMA

MINYAK MILIK NEGARA

Unknown commented on 

"BUKAN CINO 

YANG DILAWAN"

negaro mano yang pakai sistem sosialis ni TT .. ada lagi ko ?