Selasa, 19 Mac 2013

PENCERAHAN DARI PEMBACA - NAK AJAK KENDURI


MAHATHIR ANAK 
LELAKI ISKANDAR KUTTY

TANGKAP DAN GULAI
Selain usaha ajak makan kenduri.... 1. Hantar bantahan kepada semua kedutaan dan kerajaan yang rakyatnya berada di Malaysia supaya jangan menganggu perjalanan PRU di Malaysia. Beri amaran keras...kalau rakyatnya mau selamat. 

2. Hantar bantahan kita kepada semua akhbar-akhbar negara tersebut...menasihati semua rakyat mereka yang berada di Malaysia jangan keluar mengundi.

 3. Lagi satu....PR perlu tapis semua calunnya supaya diterima majoriti rakyat...terutama moral sehariannya. CONTOH...BAKAL CALUN DI KENINGAU...BERUGAMA ISLAM...TETAPI KAKI BOTOL...KAKI JUDI. RAKYAT SABAH LEBIH MELIHAT PERKERTI CALUN DARIPADA PARTI. PR PERLU AMBIL SERIOUS NASIHAT SAYA INI. MOGA PR BEROLEH KEJAYAAN. Kalau nak tau pasal cerita kedatangan sulu bersenjata tu ..saya akan komen kemudian. on MULAKAN KEMPEN TANGKAP DAN TIBAI DAN AJAK MAKAN KENDURI
Publish | Delete | Spam
Lone Ranger
on 3/18/13LAGI CERITA MEREKA
knapa TT tak nak petik soal lambakan PRC di Pulau Ketam,Cheras,lubuk2 kdai urut dll tmpat tumpuan bangsa cina..jangan risau..tak akan di cop rasis..Kalau bnar prihatin soal keselamatan negara..

Buruh imigran yang kerja kat pasar,kerja buat bangunan ja asyik kena..tiap kali buruh imigran kna salah guna kuasa,ataupun raid dkat autoriti,tak ada org ambik port..tapi PRC datang buat kerja seks,kena raid,kna tanda pakai marker,heboh 3 bulan,suhakam apa smua pun masuk campur..
 
HUMAN RIGHT based on certain RACE,...Jom slongkar PRC dapat i/c..hehe..Berani....oh mungkin PRC pangkah DAP.its okay..Di Malaysia ni ,,kita smua tahu,,krajaan mngamalkan sistem berteraskan master race(bumiputra),,ramai anak muda sdar soal ni,dan skg,di kira yang tidak setuju..tapi apa bolh buat,,bila mana satu lagi bangsa berdendam dgn polisi kerajaan dan impak nya terkena pada org lain..malas nak taip panjang..ke arah malaysia baru,slepas rejim UMNUUU..apakah mereka bnar2 ingin bersama untuk ke arah malaysia baru,tiada on APA SUDAH JADI DENGAN KITA
racism tidak juga berpunca dari bangsa majoriti
on 3/18/13

PENYOKONG PEMUDA GEROMBOLAN

-------

PLOT SANDIWARA SEMAKIN JELASPERBINCANGAN 
23 HARI
APA YANG DIBINCANGKAN
 
KOMENTAR TUKAR TIUB
sandiwara telah bejaya
amat jelas pementasan ini
telah membawa pulangan
telah membawa keuntungan

UNTUNG PERTAMA: siasatan di raja tentang kes kad pengenalan
telah di tangguhkan selepas pru13
walau pun siasatan ini dijalankan di kota kibabalu
500 batu dari lahad datu

UNTUNG KEDUA: pihak polis dan tentera
 kini mengundi pos TIDAK menjadi pengundi awal
ini bonus kerana saperti biasa ada tok sarjan
yang akan mengundi untuk mata mata dan soldadu

ORANG SABAH PUN KATA
LAHAD DATU WAYANG
KENAPA TAK SAMAN
tahu takut
kah kah kah

 Polis, tentera ESSCOM layak undi pos PRU-13

Cetak
Kuala Lumpur: Pasukan keselamatan yang bertugas di Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (ESSCOM) layak mengundi secara pos pada PRU-13.

Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Datuk Wan Ahmad Wan Omar, berkata bagaimanapun, mereka hanya boleh berbuat demikian sekiranya bertugas pada hari mengundi awal.
“Jika anggota keselamatan tidak boleh mengundi awal kerana bertugas pada hari itu, mereka boleh memohon undi secara pos,” katanya kepada pemberita selepas Majlis Taklimat SPR bersama pegawai kanan dan wartawan The New Straits Times Press (M) Bhd (NSTP), di sini, semalam.

DARI CABANG MANA
ULAR INI AKAN MENCARI KERUSI

-------

MAT EZAM BAKAL MB SELANGORADAKAH MAT EZAM
ULAR INI?
kah kah kah
 Noh Omar: Fokus BN rampas Selangor 

PUTRAJAYA - Barisan Nasional (BN) tidak berhasrat menonjol atau memperkenalkan lebih awal siapa yang akan menjadi calon menteri besar Selangor jika berjaya menawan kembali negeri itu kerana tidak mahu mencetuskan suasana "kecoh".

Menurut Timbalan Pengerusi BN Selangor, Noh Omar, mustahil di antara 35 senarai calon yang mewakili Umno bertanding kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) tiada ciri kepimpinan sebagai menteri besar.

Cuma, kata beliau, pihaknya lebih berminat dan mahu menumpukan usaha merampas kembali negeri ini.

"Bagi kita, kita tak kira (siapa calon menteri besar).


"Kalau lagi banyak cakap tentang siapa menteri besar, kecoh nanti. Kita pun tahu, kita tak mahu terperangkap dengan jolokan-jolokan ini," katanya dalam wawancara khas bersama Sinar Harian Online di pejabatnya di sini, semalam.

Perlembagaan negeri Selangor jelas mengatakan menteri besar di negeri ini mestilah orang Melayu beragama Islam. 

"Tak akan daripada 35 ini tak ada seorang yang layak jadi menteri besar. Calon kita terdiri daripada pelbagai lapisan, latar belakang," katanya yang juga Timbalan Pengerusi Umno Selangor.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... PAKATAN RAKYAT TELAH MULA TAKUT.... kah kah kah..

kah kah kah... TOLONG JANGAN PECAH RAHSIA.... kah kah kah....

kah kah kah...PAKATAN AMAT TAKUT DENGAN MAT EZAM.... kah kah kah..

kah kah kah..KALAU SENATAK MAT EZAM JADi PEMIMPIM 

GEROMBIOLAN.... kah kah kah..

kah kah kah...RAMAI AHLI PKR AKAN LARI SOKONG EZAM... kah kah kah

kah kah kah... SETENGAH AMK AKAN SOKONG EZAM.... kah kah kah..

kah kah kah....TOLONG JANGAN  BERI TAHU LOKMAN ADAM... kah kah kah...

kah kah kah... LOKMAN ADAM  NAK NAK JADIKAN MAT EZAM 

MENTERI KABINET .... kah kah kah..

kah kah kah... LOKMAN SEBAGAI PENASEHAT SULTAN SULU 

MAHU MAT EZAM GANTIKAN KHAIRY JAMALUDDIN.... kah kah kah..
-------

SATU LAGI SANDIWARA - 7 HARI YANG MAHA PANJANG SATU LAGI SANDIWARA
KOMENTAR TUKAR TIUB
beri amaran dalam masa 7 hari
ini dah berapa puluh hari
cakap senang
nak saman  saman laaaa
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH 

KAH KAH KAH

woit... TENGKU FRAUD... TOK NO USE... kah kah kah..

kah kah kah... NO ACTION...TOK ONLI... kah kah kah

Umno teruskan saman Tian Chua

WARTAWAN SINAR HARIAN
19 Mac 2013
Tian Chua
Tian Chua


SHAH ALAM - Umno akan meneruskan tindakan undang-undang terhadap Naib Presiden PKR, Tian Chua setelah gagal memohon maaf dan menarik balik kenyataan fitnahnya dalam KeadilanDaily.com.

Dalam kenyataan media, Setiausaha Agung Umno,  Tengku  Fraud Adnan Tengku  FGraud Mansor berkata, tindakan undang-undang terhadap Tian Chua diteruskan setelah tempoh yang diberikan untuknya berbuat demikian tamat.

Tian Chua yang juga Ahli Parlimen Batu, yang dilapor dalam KeadilanDaily.com pada 1 Mac lalu, mengaitkan insiden tembakan di Lahad Datu, Sabah dengan konspirasi terancang kerajaan Umno untuk alih perhatian dan takutkan rakyat.

Sebelum itu, Umno melalui peguamnya telah menghantar notis kepada Tian Chua dengan menuntut beliau dalam masa tujuh hari bermula 4 Mac lalu untuk memohon maaf, menarik balik dan berhenti daripada membuat kenyataan lanjut berunsur fitnah berkenaan isu tersebut.
ARKIB BERITA  HAIRAN 
5 HARIBULAN MERACH 2013

Umno tuntut Tian Chua minta maaf dalam tempoh 7 hari

Cetak
KUALA LUMPUR: Umno telah memulakan tindakan undang-undang terhadap Naib Presiden PKR Chua Tian Chang berhubung kenyataan beliau yang mengaitkan Umno dengan insiden pencerobohan bersenjata di Lahad Datu, Sabah. 

Setiausaha Agung Umno, Tengku Fraud Adnan Tengku  FGraud Mansor dalam kenyataan di sini hari ini berkata tindakan itu diambil melalui Penasihat Undang-Undang parti iaitu Hafarizam Wan dan Aisha Mubarak. 
Beliau berkata notis telah dihantar kepada Tian Chua yang juga anggota Parlimen Batu menuntut supaya beliau dalam tempoh tujuh hari bermula hari ini berhenti membuat kenyataan lanjut berunsur fitnah berkenaan isu tersebut atau sebarang kenyataan yang serupa terhadap Umno. 

WASPADA 
BERJAGA  JAGA
ULAR SUDAH KELUAR DARI LUBANG

-------

ANAK LELAKI ISKANDAR KUTTY MENIPU LAGI KOMENTAR TUKAR TIUB
anak lelaki iskandar kutty
telah berani bersuara
ini kerana  suruhan jaya diraja 
yang menyiasat kes kad pengenalan segera
telah di tangguh kan

penangguhan ini
adalah sebahagian dari plot dan tema
sandiwara al-lahad datu

ini jelas satu sandiwara

cuba tanya diri sendiri:
kenapa siasatan ini ditangguh
walhal kota kinabalu 500 batu dari lahad datu?

kalau bukan sandiwara apa maknanya?

GAMBAR SIAPA
PADA BAJU GERILA?


Projek IC: Dr M pembohong besar! – Bekas Ketua Daerah Sandakan


KUALA LUMPUR 19 MAC: Bekas Ketua Daerah Sandakan, Hassnar Ebrahim menyelar kenyataan  Mahathir Anak Lelaki Iskandar Kitty yang menuduh pegawai kerajaan menjual kad pengenalan (IC) untuk kepentingan diri.
“Mahathir pembohong besar,” kata Hassnar membidas kenyataan Mahathir seperti dilapor Bernama dalam program ‘Bicara Minda di Papar, Sabah 17 Mac lalu.
IC PROJEK copyMahathir dilaporkan berkata, rakyat Sabah tidak boleh mempersalahkan kerajaan semasa pentadbirannya kerana penyelewengan dilakukan pegawai kerajaan atas kepentingan individu.
Tegas Hassnar, projek IC adalah dalam pengetahuan Mahathir yang tidak selesa dengan pentadbiran Parti Bersatu Sabah (PBS) antara tahun 1990 dengan 1994.
Malah kata Hassnar, dirinya menjadi ‘bahan tawaran’ antara Presiden PBS, Joseph Pairin Kitingan dengan pentadbiran di Kuala Lumpur yang ketika itu berniat untuk menyertai semula Barisan Nasional.
“Salah satu syarat (rundingan), Joseph minta saya dimasukkan ke dalam penjara,” kata Hassnar.
Tegasnya, sekiranya  Mahathir memikirkan bahawa projek tersebut sebagai satu kesalahan, dokumen IC tersebut perlu ditarik balik.
“Tapi ada kita pernah dengar IC yang dikatakan dijual yang kononnya tidak sepatutnya dikeluarkan kepada individu yang diimport dari luar ditarik? Tidak ada!” tegas Hassnar.
Beliau berkata demikian pada Forum ‘Mahkamah Rakyat: Kisah dari Lahad Datu, Siapa Pengkhianat Sebenar?’ di Dewan Himpunan Cina Kuala Lumpur Selangor (KLSCAH) malam tadi. – SDQ


WASPADA
KETIKA KITA SIBUK
MELIHAT SANDIWARA
ADA ULAR SUDAH KELUAR DARI LUBANG

--------

BERITA GUMBIRA UNTUK WARGA JELEBU PROGOL AMAH AKAN DI DAKWAGUGURNYA 
SAEKOR PEROGOL
PRU-13: 40% Veteran BN 

Akan Digugurkan

Najib  Razak yang membuat pelarasan senarai calon pada saat akhir telah mengenal pasti beberapa calon veteran untuk digugurkan dengan segelintir daripadanya tampil secara sukarela untuk tidak bertanding.
BN mempunyai seramai 141 ahli Parlimen dengan 75 daripadanya memegang jawatan tersebut lebih tiga penggal.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... BERITA BAIK UNTUK ORANG JELEBU... kah kah kah..

kah kah kah...WARGA JELEBU KENDURI SAKAN.... kah kah kah...

kah kah kah...BUAT NAZAR DI JERAM TOI..... kah kah kah..

kah kah kah...ORANG ASLI DI LAKAI KENDURI TUPAI.... kah kah kah..

NOTA
ini berita baik
perogol amah akan di dakwa

 ULAR ?
TUNGGU DAN NANTI

---------

SAEKOR LAGI TIKUS TERJUN KAPALINI TIKUS LARI
atau
TIKUS BELI INSURAN


Bekas ketua pesuruhjaya


 SPRM 


mohon maaf kepada MB 


Selangor di mahkamah

.
KUALA LUMPUR, 19 Mac — Bekas
 ketua pesuruhjaya
Suruhanjaya 
Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) 
Datuk Seri Ahmad Said Hamdan 
memohon maaf kepada Tan Sri Khalid Ibrahim
di atas tuduhan beliau ke atas menteri ... SELANJUTNYA


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

woit...PASAL APA MINTA MAAAF.... kah kah kah..

kah kah kah... CAKAP HEBAT SANGAT... TAHU HAL RASUAH..kah kah kah..

kah kah kah...PADAN MUKA DENGAR LAGI CAKAP MAT EZAM...kah kah kah....

woit... INGAT MAFIA BUMIPUTERA NAK  BANTU DUIT PEGUAM...kah kah kah..

kah kah kah...GI TANYA MUSA HASSAN PASAL APA TAK LAWAN SAMAN ANWAR?.... kah kah kah..

kah kah kah..KERANA MAFIA BUMIPUTERA TAK BAGI DUIT PEGUAM... kah kah kah...

kah kah kah.... BELAJARLAAA JANGAN JADI SIRUL.... kah kah kah..

kah kah kah... SEDAR LAA JANGAN JADI AZILAH.... kah kah ka


WASPADA
ULAR SUDAH KELUAR DARI LUBANG
ULAR SEDANG MENCARI KERUSI

--------

LAYAKKAH PEMBAWA TILAM JADI WARGA NEGARA


KAKI BODEK
TAK LAYAK JADI
WARGA NEGARA
 'Tidak layak jadi warganegara'

KUALA LUMPUR 18 Mac - Pihak yang memperlekeh dan menghina pasukan keselamatan ketika negara diancam penceroboh tidak layak menjadi warganegara Malaysia.

Bekas Ketua Polis Negara, Musa Hassan berkata, tindakan itu nyata tidak patriotik ketika pasukan polis dan tentera berkorban nyawa demi menjaga keselamatan negara dan rakyat.

“Saya lihat di laman sosial Facebook, ada yang menghina polis dan tentera. Mereka ini tidak layak jadi warganegara.KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... JANGAN CUBA TUMPANG GLAMOUR ASKAR.... kah kah kah..

kah kah kah... FACE BOOK MANA HINA ASKAR DAN POLIS... jkah ah kah..

kah kah kah...MEMANG BETUL RAMAI ANAK MUDA DALAM FACE BOOK HINA POLIS... kah kah kah...

kah kah kah... TAK PERNAH ANAK MUIDA HINA ASKAR.... kah kah kah...

woit...POLIS DI HINA KERANA TERKENAL DENGAN RASUAH... kah kah kah..

KAKI RASUAH
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... NAK TARIK KERAKYATAAN?.... kah kah kah...

kah kah kah... SETUJU... LAKUKAN SEKARANG.....kah kah kah...

kah kah akh... YANG  TAK LAYAK JADI RAKYAT IALAH POLIS PENGAMAL RASUAH... kah kah kah

----------