Rabu, 6 Februari 2019

RAHSIA AJEN CIA BOCORRAHSIA AJEN CIA

BOCOR
SIAPA BOCOR

MESYUARAT RAHSIA 

INI?


SAPA EJEN

PAKATAN DALAM

PARTI ISLAM?---------------

NAMPAK TAK?


NAMPAK TAK?
NAJIB BERI DUIT 90 JUTA
KEPADA PARTI ISLAM PAS

ADA PEMIMPIN PARTI ISLAM TAHU
ADA PEMIMPIN PARTI ISLAM TAK TAHU

ADA YANGH DAPAT DUIT DARI NAJIB
ADA YANG TAK DAPAT DUIT DARI NAJIB

MAKA PEMIMPIN PARTI ISLAM
PARTI YANG MENJAGA KUNCI 
BILIK BIDADARI MULA BERGADUH 
SESAMA SENDIRI

MAKA PERSOALAN TIMBUL
SIAPA ARAH NAJIB
BERI DUIT PADA PARTI ISLAM

INI KUNCINYA
NIK ABODOH KLIM DIA AJEN CIA
JADI
NAJIB INI AJEN SIAPA
YANG BERJAYA MENIMBULKAN
PERGADUHAN DALAM PARTI ISLAM
NAJIB AJEN DAP
ATAU
NAJIB AJEN MAT SABU
JENG JENG JENG------------------

TOK AJI MULA GADUH

TOK TOK AJI

MULA GADUH

SAMA SENDIRI

ADA DAPAT 

FULUS

DARI NAJIB

ADA TAK DAPAT

INI SEBAB

PERGADUHAN
40 saksi pengakuan Nik Abduh terima duit Umno, kata ulama Pas

Seorang pemimpin ulama muda Pas,  Tuan Haji Muhammad Atiullah Othman mendakwa ada lebih 40 saksi yang masih hidup mendengar pengakuan Ahli parlimen Bachok, Tuan Haji Nik Mohamad Abduh Nik Aziz bahawa dia menerima duit Umno.

Dalam satu posting di facebooknya, pensyarah Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) itu berkata, beliau hadir sendiri dalam majlis pengakuan Tuan Haji Nik Abduh itu.

Tuan Haji Muhammad Atiullah berkata… Wajahnya bagaikan Al-Marhum Tuan  Haji  Nik Abdul Aziz tetapi hatinya sudah sama mendiang Marcos.

“Selepas hari kejadian, saya sangat kecewa dengan pemimpin-pemimpin tertinggi dalam Pas. Memang bukan semua, tetapi saya sangat kecewa dengan UNA. Wajahnya bagaikan Al-Marhum Tuan Haji Nik Abdul Aziz tetapi hatinya sudah sama mendiang Marcos,” tulis Muhammad Atiullah yang sebelum ini banyak menyerang pemimpin profersional dalam Pas sehingga parti itu berpecah sehingga terbentuknya Amanah.

Menurut tulisannya hari ini, yang dibuat selepas Presiden Pas menarik balik samannya terhadap Sarawak Report,  Tuan Haji Muhammad berkata ia berlaku dalam bulan Oktober 2016.

“Bulan Oktober 2016 adalah paling hitam dalam hidup saya. Buat pertama kali menjadi saksi hidup pengakuan menerima suapan.

“Saya sebagai penjawat awam, tentu kenal bahawa apa yang disebut oleh YB Tuan Haji Nik Mohamad Abduh adalah rasuah, bukan hadiah. Semua penjawat awam telah diberi pendedahan perbezaan antara hadiah dan rasuah sebagai syarat pengesahan jawatan,” tulis beliau.

Pada hari hari kejadian, katanya, beliau duduk betul-betul di hadapan Tuan Haji   Nik Abduh (UNA).

“Tiada seorang pun depan saya. Telunjuk UNA yang marah terhadap Ustaz Tuan Haji  Zaharuddin Muhammad (UZM) yang membantah ‘ambil duit UMNO’, secara fizikalnya menuding kepada saya.

“Pimpinan lain yang hadir dan bersama dengan pandangan UNA adalah Ustaz Tuan Haji Nasrudin Hassan Al-Germani dan YB Tuan Haji  Mohd Khairuddin Aman Razali Al-Audi,” tulisnya lagi.

Menurut Tuan Haji  Muhammad, UZM persoalkan hujah Tuan haji Nik Abduh.

“Cuba memerhati hadis Nabawi dan perbahasan Fiqh. Tetapi, UNA pula melenting tak tentu pasal. Lentingannya di hadapan saya. Bagaikan saya dimarahi sebab saya betul-betul di hadapan UNA. Antara UNA dan UZM, ada dua orang iaitu Tuan Haji Nasrudin Hassan Al-Germani dan YB Tuan Haji  Mohd Khairuddin Aman Razali Al-Audi,” katanya.

Tuan Haji Muhammad bertegas, tiada seorang pun di hadapan beliau yang menghalang beliau mendengar penyataan Tuan Haji Nik Abduh itu

“Tiada kepala yang menghalang saya dari memandang UNA. Di belakang saya pula adalah Tuan Haji Ustaz Hazmi Dibok. Saya turut memerhati di sekeliling dan cuba mengenali satu persatu orang yang hadir. Jumlah mereka yang patut jadi saksi mencecah ataupun lebih empat puluh (40) orang,” katanya.

Tulisan Tuan Haji Muhammad Atiullah adalah sebahagian dari cerita bagaimana rakaman video Tuan Haji Nik Abduh yang membuat pengakuan menerima duit dari Umno.

Rakaman itu dikatakan bakal menjadi sebahagian dari bahan bukti dalam kes pembelaan Sarawak Report terhadap saman Tuan Haji Abdul Hadi terhadap editornya Clare Rewcastle Brown.


SAPA NANTI

AKAN PEGANG KUNCI BILIK

BIDADARI

KAH KAH KAH


---------------------

TUKAR TIUB BOCORKAN SEMUA


TUKAR TIUB
DENGAN GUMBIRA BOCOR SEMUA

PEMIMPIN PARTI KUNCI BILIK BIDADARI

DIN AYAM

MENANTU

EDDI WANG

PEMIMPIN MUDA

PARTI

PEMEGANG KUNCI

BIDADARI 

AMAT  JUJUR

LAGI WARAK 

Apa berlaku dalam Pas hingga Hadi tarik balik saman?Apakah yang berlaku dalam Pas sehingga Presiden parti itu, Tuan Haji  Abdul Hadi Awang menarik balik samannya ke atas Sarawak Report kini menjadi perbincangan awam dan mempunyai pelbagai tafsiran.

Semuanya berkait rapat dengan hubungan antara parti itu dengan Umno dan kes ini ditarik balik selepas Umno tidak lagi menjadi kerajaan.

Ada yang mendakwa Hadi menyaman Sarawak Report atas dorongan dari Umno yang menjadi kerajaan ketika itu kerana Pas sedar perbelanjaan untuk kes undang-undang di United kingdom sangat mahal.

Ia terbukti dengan pengakuan bahawa Pas telah membelanjakan RM2.5 juta untuk kos guamannya sebelum saman itu ditarik balik.

Namun, bagi sesetengah pihak dalam Pas, mereka lebih gusar lagi perbicaraan ini nanti memberikan bukti dengan jelas bahawa ada pemimpim Pas yang memang benar-benar menerima wang Umno ketika mereka masih bermusuh.

Dua hari sebelum Setiausaha Politik Hadi membuat kenyataan penarikan saman itu oleh Hadi, menantu Hadi,  Tuan Haji Zaharudin Muhammad sekali lagi menyerang kerjasama antara Umno dengan Pas dan hubungan pemberian duit antara kedua-duanya.

“Bersekedudukan sebelum kahwin haram namanya zina. Selepas kahwin halal namanya berumahtangga.

“Habuan daripada musuh sebelum perang haram namanya rasuah. Habuan daripada musuh selepas perang halal namanya ghanimah.

“Hadiah personal daripada musuh sebelum berdamai namanya juga rasuah (رشوة دينا) dan hadiah daripada musuh selepas perdamaian namanya penghargaan,” tulis Zaharudin dalam facebook beliau.

Tulisan itu dipercayai memberikan isyarat jelas bantahan para penyokong Pas termasuk yang berada di sekeliling Hadi sendiri terhadap penerimaan wang dari Umno oleh pemimpin Pas.

Zaharudin dikatakan telah menyerang pendirian sesetengah pemimpin Pas yang menyatakan tidak salah menerima wang dari Umno.

Ia selari dengan serangan Sarawak Report terhadap Pas bahawa ada pemimpin Pas yang menerima wang dari Umno sehingga dikatakan berjumlah RM90 juta.

 BEBEZA DARI

NAIK ABODOH

AJEN CIA

--------------------

BILA NAK SIASAT DUIT MADEY


BILA NAK SIASAT 

DUIT MADEY
Bila nak siasat duit Tun..
byk sgt tu...
kayo rayo anak2 daddy...
lah kah kah... 
on KES NIK ABODOH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/6/19

China d----------------

SIASANG CARANG ISLANGSIASANG CARANG

ISLANG

Bingai lah korang. nak siasat atau dakwa tuang guru presiden parti islang yg syumul ni kena la ikut cara islang. dalam islang ada 2 kaedah; samada 4 org saksi atau 44 saksi, boleh pilih mana2 yg menguntungkan. kalau saksi terlebih atau terkurang tak aci! 
sekarang ni saksi ada 40 org. jadi tak boleh pakai untuk kaedah 4 org saksi tu. kalau nak jugak kena tunggu lagi 36 saksi mati atau murtad. lagi satu cara tu, kena tambah lagi 4 saksi utk cukupkan 44 org. kahkahkah nota: dengar kabar dah 4 hari nik abduh tak keluar dari bilik tido. 
on ANA TAU ANA TAU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/6/19

Chi
-----------------

CARA NAK JADI PRESIDEN

CARA NAK JADI
PERDANA MENTERI

ATAU 

PRESIDEN

AMAT SENANG

IKUT CARA

JUAN GUAIDO


PERGI 

KE AMERIKA

MINTA  SOKONG

DARI TRUMP

UNTUK JADI

PRESIDEN

VENEZUELA

JATUHKAN

MADURO

KHALAS

Trump reaffirms U.S. support in call with Venezuela's Guaido


WASHINGTON (Reuters) - U.S. President Donald Trump and Venezuela’s self-proclaimed interim president Juan Guaido agreed during a Wednesday phone call to maintain regular contact amid planned protests in coming days, according to a White House spokeswoman.European parliament recognises Guaidó as interim Venezuelan leader

Vote in Brussels comes as arrest and expulsion of foreign journalists in Venezuela draws condemnation


--------------

BAHASNG PEMIMPING ISLANGBAHASANG 

 ULAR MAK

PEMIMPING 

ISLANG
Kau cakap bahasa apa nie jilakeeee? Asli jakun Rusila pong tak cakap mcm nie on
 ULAR MAK DUNIANG
Publish | Delete | Spam
DatoPidi
on 2/5/19

Untung
--------------

APA SUDAH JADI
WOIT

APA  SUDAH JADI

APA PUNYA KES

ANAK IKAN

ATAU

ANAK KERA?


Azmin Bakal Jadi TPM Selepas Sambutan Tahun Baru Cina?


SHAH ALAM – Desas-desus mengenai pelantikan Menteri Hal Ehwal Ekonomi,  Mohamed Azmin Ali sebagai Timbalan Perdana Menteri selepas sambutan Tahun Baru Cina semakin hangat diperkatakan.

Menurut pengendali laman blog, Another Brick In The Wall, perang politik dijangka berlaku sebaik sahaja sambutan perayaan bagi masyarakat Cina itu berakhir ekoran beberapa perkembangan politik semasa.

Jelasnya,  Dr Mahathir Mohamad telah memberikan pelbagai tugas penting kepada Azmin termasuk melantiknya Pengerusi Majlis Tindakan Negeri (MTNg) Kelantan yang kini mencetuskan kontroversi termasuk kemungkinan mengetuai Majlis Tindakan Ekonomi Negara.INI MESTI

KES KUEH

PAU  DARI 

SINGAPURA

KAH KAH KAH
--------------

SURAT PEROKOK TEGAR KEPADA MENTERI KESEHATANSURAT PEROKOK TEGAR
KEPADA
MENTERI KESEHATAN

Saya seorang perokok tegar. Saya menghisap tiga kotak rokok keretek sehari. Saya berbangga dengan rokok  saya. Saya tidak peduli sama ada  Humphrey Bogart dan Lauren Becall mengisap rokok atau tidak. Saya tidak terpengaruh oleh Hussein Abu Hassan dengan Players  Gold Leafnya. Atau pun  dengan Inchek Clint Eastwood dengan cigarillonya.

Berkepol-kepol asap rokok keluar dari mulut bintang filem yang kacak, yang cun dan yang jambu. Semua ini  tidak akan mempengaruhi saya.

Ini kerana saya tahu nikmat rokok. Saya tahu nikmat meghisap rokok sesudah makan. Saya  tahu nikmat rokok ketika bersembang. Saya tahu nikmat rokok ketika menghirup secawan kopi pekat. Saya juga tahu nikmat rokok sasudah berjimak.

Saya juga tahu nikmat ganja. Saya tahu nikmat  air  ketum dan air anggur. Saya tahu nikmat  beer.  Bukan hanya  Tunku Abdul Rahman atau Tun Razak  atau Sulaiman Brandy sahaja yang  tahu nikmat  brandy. Hishamuddin Rais juga tahu apa itu XO Cognac. 

Justeru kepada yang tidak merokok. Kepada yang tidak pernah menghisap ganja. Kepada yang tak pernah menghidu kokain. Kepada yang tidak pernah minum beer atau whisky sila jangan sesekali  berkata ‘semua ini tak sedap… tak shiok…. bahaya pada kesehatan...’

Kalau belum minum Dom Perignon. Kalau belum  minum Moet Chadon. Kalau belum meneguk Mort Subite atau tak tahu apa itu Duvel sila  jangan pelekehkan peminum air  anggur, todi, air tapai, tuak atau langkau. Atau  memperlekeh penghisap rokok.  

Maknanya  - jika  tak pernah ada ramai kekasih - kalau hanya ada seorang  isteri atau kalau yang dipelok hanya  sang  suami jangan sesekali berkata bertukar pasangan itu tiada nikmat.

Tak pernah buat ertinya tak pernah tahu. Sudah buat baru tahu. Belum buat belum tahu.

Saya dikenalkan dengan keretek oleh  Tongkat Waran. Ini pada tahun 1972. Saya tidak tahu berapa harganya pada ketika itu. Saya tidak  tahu dari  mana  Si Tongkat ini mendapat keretek. Setiap kali bertemu Tongkat saya  akan menjadi 10,000 kali lebih puitis jika Tongkat menghulurkan Gudang Garam.

Adik saya meninggal dunia pada jam 1.00 pagi Selasa 22 Junuari 2019 yang lalu. Si Arwah ini lima tahun lebih muda dari saya bukan perokok. Di kereta adik saya ada terlekat stiker McDonald. Pernah saya bertanya apa tujuan stiker ini.

‘ Senang nak masuk beli burger di Seremban..’

Apabila kawan-kawan bertanya apa sakit adik saya  hingga membawa maut. Saya akan jawab ‘… tak ada penyakit… dia meninggal dunia kerana life style… kerana gaya hidup…dia meninggal dunia tanpa serangan kuman… tidak diserang  virus…’ Ramai  kawan-kawan tidak faham jawapan saya ini.

Maka tulisan ini bertujuan untuk menerangkan apa itu gaya hidup yang menyebabkan mati.  Saya ingin menerangkan bagaimana ramai warga dunia hari ini  hidup dalam marabahaya yang amat sangat. 

Bahaya ini bukan dari rokok. Bukan kerana air anggur. Bukan kerana todi, samsu atau beer. Tetapi kerana gaya hidup. 

Justeru sebagai ingatan kepada roh adik saya lalu saya menulis surat ini kapada Menteri Kesehatan Pakatan Harapan.

Pak Menteri yang saya hormati,

Saya mengalu-alukan tindakan kerajaan saudara memperkenalkan  undang-undang dan peraturan baru  menghisap rokok. Saya gumbira kerana kerajaan dan jabatan kesehatan  yang saudara pimpin merasa  bertanggung jawab terhadap kesehatan warga negara. Amin. Syabas. Tahniah.

Tetapi hati kecil saya berkata - betul ke kerajaaan baru ini perihatin terhadap kesehatan warga negara? Atau ini hanya kempen popular yang tidak masuk akal? Atau ianya hanya anti-rokok kerana Pak Menteri sendiri tidak pernah menghisap rokok?

Saya berani bertanya sademikian kerana saya kurang yakin terhadap kempen anti-rokok yang dikaitkan dengan kesehatan. Saya melihat kempen anti-merokok ini dijalankan di Malaysia kerana ada negara lain pun telah berbuat demikian. 

Saya melihat Pak Menteri menjadi  Pak Turut. Kita bukan menjadi pemecah ruyung. Kita bukan menjadi pemula. Kita tidak memulakan apa-apa.

Saya kurang yakin sebab musabab larangan merokok ini berasaskan keperhatinan kerajaan Pakatan Harapan terhadap kesehatan warga negara.

Apakah  ini suara kurang ajar dari saya? Apakah saya mempertikaikan kesucian hati Pak Menteri dan kerajaan Pakatan Harapan? Kerajaan yang saya sokong.
Tidak. Saya tidak kurang hajar. Malah saya menyokong semua langkah kerajaan Pakatan Harapan untuk menjadikan warga negara sehat. Amin.

Pak Menteri yang saya hormati,

Saya ingin memberi tahu bahawa ada satu lagi pekara yang lebih bahaya dari rokok. Tetapi hingga ke hari ini Pak Menteri  gagal memaparkan dan memberitahu kepada orang ramai. Pekara ini gagal diumumkan kepada warga negara. Ini malapetaka yang amat sangat. Malapetaka yang berjuta kali lebih bahaya dari rokok.

Pekara  yang amat bahaya dari rokok ini ada terlekat dicermin kereta arwah adik saya. Malah mungkin beratus-ratus kereta lagi ada terlekat stiker laknat ini.

Pak Menteri Kesehatan dan  kerajaan Pakatan Harapan telah  gagal menerangkan secara tuntas dan ilmiah kepada warga negara tentang bahaya  dan  musibat terhadap kesehatan yang dibawa oleh  gaya hidup  Mc Donald dan Kentucky Fried Chicken termasuk suku sakat dan kaum kerabtanya.

Di Eropah dan Di Amerika makanan saperti McDonald dan Kentucky ini dipagggil ‘ junk food’ . Mengikut istilah Dewan - junk - ialah sampah. Food ialah makanan. Junk food ertinya makanan sampah. Khalas.

Makanan sampah ini bahaya kepada kesehatan. Pak Menteri  seorang penganut Islam yang baik  pasti ada terjumpa ayat-ayat tentang haramnya memakan sampah dan bahan-bahan kotor. 

Satu kajian ilmiah baru dari School of Medical Sciences University New South Wales Australia telah membuktikan bagaimana makanan sampah  ini  boleh mengubah perjalanan saraf otak manusia hingga menjadikan seseorang itu gemok hotok.

Kenapakah Pak Menteri tidak memberi  tahu rakyat dan warga negara secara jujur bahawa makanan sampah   ini lebih banyak membunuh orang  dari bencana perang, bencara kebuluran dan genoside.

Portal Daily Nation pada 12 Jun 2014 telah melaporkn kenyatan Anand Grover tetang makanan sampah.  Anand Grover ialah Rapporteur Makanan Pertubuhan Bangsa Bersatu - United Nation.

Mengikut laporan kajian  Bangsa Bersatu ini seramai 2.8 juta orang mati saban tahun akibat  makanan sampah. 

“The culprit is 'junk food’,” Mr Grover said. “Containing high levels of sugar, salt, trans-fats and saturated fats, this 'junk’ has unfortunately replaced healthy foods in our diets.”

 ‘ Kepala setannya  ialah makanan sampah…’ Ini kata-kata resmi dari Pertubuhan Bangsa Bersatu.

Demi Toutatis .. jika 2.8 ini rakyat Malaysia maka dalam masa 10 tahun negara kita ini akan kosong. Semua telah wafat.

Amat jelas makanan sampah  ini membawa bahaya terhadap kesehatan. Membawa maut awal. Mengakibatkan serangan jantung. Badan menjadi  gemok hotok. Ini membawa kencing manis. Makanan sampah  juga membawa murung,  boleh membawa penyakit otak dan barah.

Satu kajian dari Public Health Journal  yang diumum pada 30 March 2013  menunjukkan warga yang  berbudayakan makanan sampah memiliki  51% peluang untuk menjadi murung.

Semua  ini bukan lebong Hishamuddin Rais. Ini bukan kelentong. Ini fakta ilmiah. Ini kajian Pertubuhan Bangsa Bersatu. Tapi sayangnya Pak Menteri Kesehatan  hanya bergerak separuh jalan. Hanya berkempen anti-rokok.

Pak Menteri,

Apakah Pak Menteri benar-benar  jujur dan serius untuk menjaga dan mengawasi kesehatan warga negara. Betulkah Pak Menteri ingin menjaga  dan mengawasi  kesehatan  anak semua bangsa. Ingin melihat bangsa semua agama sehat wal afiat. 

Jika Pak Menteru jujur maka kempen saterusya ialah memberitahu bahawa makanan sampah saperti Mc Donald  dan suku sakatnya  amat amat  merbahaya kepada kesehatan. Makanan sampah lebih bahaya dari rokok atau pun sama bahayanya.

Pak Menteri,

Jadilah seorang pemula. Jadikan diri Pak Menteri seorang pemecah ruyung. Jadikan diri seorang  yang berani. Jadikan diri seoarang yang jujur dan berani berkata benar.

Saya memberi cadangan. Awalan umumkan kepada  warga negara - anak semua bangsa  tentang bahaya makanan sampah.  Mulakan kempen kesedaran. Beri pencerahan. 

Di sekolah, di masjid, disurau, di kuil, di gereja, di kaca tv, di media - terus menerus beri penerangan dan pencerahan tentang bahaya makanan sampah.

Adakan kempen Jom Tinggalan Makanan Sampah. Jemput pemikir, cerdik pandai  dari kampus dan kolej untuk  berforum secara ilmiah tentang bahaya makanan sampah. 

Rasa saya  pembuat  filem dokumentri  Morgan Spurlock boleh dijemput untuk memberi kuliah  dan pencerahan tentang bahaya makanan sampah bernama McDonald. Kuliah berasaskan  filem Super Size Me yang dibuat oleh Morgan pada tahun 2004. Filem ini telah dicadangkan  untuk mendapat Hadiah Academy.

Bila telah ada kesedaran dan pencerahan maka pada hemat saya ada beberapa langkah saterusnya wajib dilakukan. Saya mencadangkan agar kerajaan Pakatan Harapan meluluskan Akta Makanan Sampah 2021 di Parlimen.

Dalam Akta Makanan Sampah 2021 ini secara jelas ditulis bahawa makanan sampah membawa mudarat kepada kesehatan. Justeru semua restoran makanan sampah wajib memaparkan papan tanda tentang bahaya memakan makanan sampah.

Juga disetiap kotak  dan pembungkus makanan sampah wajib ada tanda bahaya dan gambar sosok jantan  ata betina murung yang sugul dan mungkin jadi sasau.  Atau gambar sosok jantan dan betina yang gemok hotok dan hodoh. Ini sama saperti  gambar-gambar barah  yang menakutkan yang diletakkan pada  tiap-tiap kotak rokok.

Pak Menteri yang saya hormati,

Jangan silap faham. Saya bukan berkempen menentang kempen anti rokok Pak Menteri. Saya menyokong kempen ini.

Opps… hampir saya terlupa saya telah sepuluh tahun berhenti merokok. Dan dalam ingatan - saya hanya pernah  sekali  masuk ke restoran McDonald di Picadilly Circus London. Itu pun untuk menggunakan jambanya sahaja. Amin. (tt)


NOTA
tulisan ini akan disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanggan 
akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
03-92-21-10-45

----------------

KES NIK ABODOH
TERKINI
BERITA NIK ABODOH
AKAN DIBUANG DARI PARTI ISLAM
ADA BERITA  JAHAT

BERITA JAHAT INI MUNCUL
KERANA
PITA RAKAMAN SUARA NIK ABODOH
TELAH MEMBUKTIKAN
HADI AWANG TELAH
MENERIMA DUIT DARI NAJIB

HADI WANG TERPAKSA 
MENGAKU KALAH
DAN 
SELESAI KES SAMAN
SARAWAK REPORT 
DI LUAR MAHKAMAH
BERITA FITNAH INI
SENGAJA DISEBARKAN
TERUTAMA
OLEH  GENG POK YEH KELAPA MUDA
KUALA BESUT

----------------

KAKI ENTOT BINI TIGA


KAKI ENTOT

BINI TIGA
siapo yg berani nk lawang tuang presideng alsotongi wal bohongi nii..dia sudah kayo bini ehh bertigo..sokong dio dpt volvo sokong org lain dapek hampo 
on SAPO PRESIDENG
Publish | Delete | Spam
Tanah Melayu Dulu
on 2/5/19

Ma
--------------------